Dodaj do ulubionych

kolejny test

04.08.09, 23:32
Reklama własnego serwisu w internecie nie musi być w cale kosztowna a po czasie przyniesie pożądane rezultaty. Ja zacząłem promować swoją stronę od dodania kanału RSS do serwisów agregujących wiadomości z listy katalogów RSS. Niektóre wpisy zostały zaindeksowane w ciągu kilku godzin.

Drugim krokiem było napisanie ciekawego artykułu o jeszcze bardziej ciekawszym tytule. Następnie dodałem go do serwisu wykop.pl jako znalezisko. Wpis cieszył się bardzo dużą popularnością.

Postarałem się aby wszyscy internauci dowiedzieli się o mojej stronie, dlatego dodałem wpis do stron dla startupów. Po dodaniu do jednego z nich strona zostanie zaindeksowana w bardzo krótkim czasie.

Jako członek społeczności Web 2.0 nie zapomniałem złożyć konta w takich tuzach jak Blip.pl, Twitter.com, Flaker.pl oraz innych serwisach społecznościowych. Każdy serwis, który umożliwia pokazanie swojej strony zwiększa ruch na naszą serwis. Projektowanie stron internetowych - Warszawa. Publikuj tytuły postów oraz linki do nich. Być może ktoś zainteresuje się bezpośrednio daną wiadomością.

Dobrym sposobem na zdobycie linków przychodzących jest publikowanie postów na różnych forach z sygnaturą a w niej linkiem do naszego serwisu. Publikuj posty na forum wordpress.org (PR 9) oraz na każdym innym, które będzie związane tematycznie. Na forach często znajduje się dział pozwalający na pokazanie swojej strony. Wpisz tam opis Twojego projektu i pozwól oceniać innym. Najmniej wyrafinowaną metodą reklamy jest dodawanie stron do katalogów www. Jest to bardzo czasochłonne i najlepiej jeśli katalogi mają wysoki Page Rank.

Jest bardzo wiele serwisów ogłoszeniowych pozwalających za darmo umieścić post. Zareklamuj swój serwis internetowy z ciekawym ogłoszeniem.
Obserwuj wątek
    • john1980 Tworzenie stron internetowych Warszawa 04.08.09, 23:49
      Niestety w dzisiejszych czasach wiele osób tworzy strony internetowe oparte na tabelkach. Jest to wielki błąd, ponieważ właściciel takiej strony traci bardzo wiele w rankingu storn oraz w odwiedzinach przez użytkowników.

Zanim rozwinę temat polecam się zastanowić jakie korzyści, a jakie straty daje budowanie strony na tabelkach? Zaleta jest jedna, zyskujemy dodatkowe 5 minut wolnego czasu. A wady? Jest ich sporo.

Pierwszą i chyba najpoważniejszą wadą jest waga takiego pliku. Taka strona ładuje się znacznie dłużej, ponieważ przeglądarka musi przerobić większą ilość kodu. Gdy tworzymy stronę internetową opartą na divach są to góra do 6 linijek kodu, a na tabelkach około 12. Na dodatek taka strona jest ładowana komórka, po komórce przez co jeszcze więcej czekamy na obejrzenie danej strony, a że w dzisiejszych czasach użytkownicy są niecierpliwi po prostu wyłączają zakładkę z taką stroną.

Po drugie, w dzisiejszych czasach wiele osób dosyć często zmienia wygląd swojej strony lub umieszcza specjalne skrypty umożliwiające zmianę wyglądu serwisu jego użytkownikom. Tworzenie stron internetowych Warszawa. Zmiana wyglądu strony na tabelkach bardzo często wiąże się z całą edycją serwisu. Przez co tracimy bardzo dużo czasu. Oprócz straconego czasu należy wspomnieć, że taka praca jest bardzo pracochłonna w szczególności gdy się taki serwis rozrośnie.

Przeglądarki w telefonach mają jeszcze większy problem z odebraniem i przetworzeniem takich danych, a coraz więcej osób korzysta z nich i przez to tracimy kolejnych użytkowników strony.

Serwisy oparte na tabelkach są robione na sztywno. Oznacza to, że wygląd strony musi być przygotowany pod treść i wypełniany jest 1px przeźroczystymi gifami oraz zapchany twardymi spacjami ( ) przez co w kodzie jest po prostu sieczka.

Alternatywą tabelek są elementy div oraz CSS. Divami przygotowujesz jedynie strukturę strony, a nie wygląd jak to było w tabelkach. Taka strona nie jest robiona na sztywno, ponieważ każdy z elementów możesz dokładnie sformatować za pomocą CSS. Na dodatek jeśli umieścisz taki plik z stylami oddzielnie, to jest on załadowany tylko raz, przez co strona ładuje się szybciej.

Przy edycji wyglądu strony nie trzeba już edytować po kolei każdego pliku z osobna, wystarczy podmienić plik z stylami, a wygląd strony zmieni się nie do poznania. Wcześniej, aby zmienić menu z lewej strony na prawą trzeba było poświęcić sporo czasu na edycję poszczególnych strony, a teraz należy tylko napisać: float:right;

Osoby, które tworzą strony na tabelkach i uważają siebie za profesjonalistę same skazują się na ośmieszenie. Autor który twierdzi, że potrafi "Tworzyć profesjonalnie strony internetowe" a w źródle jego strony rzuca się w oczy wielka tabelka kompromituje sam siebie.

Stosowanie znowu div wszędzie gdzie się da też nie świadczy o profesjonalizmie, już raz widziałem przypadek, jak pewna osoba próbowała pokazać dane statystyczne w divach wink

• patryk779 Re: kolejny test 02.02.21, 21:35
      Zdecydowanie jeśli chodzi o wykonanie strony internetowej to jest zadanie dla agencji, warto zobaczyć realizacje stron wykonanych przez strony internetowe warszawa - dobrze znana agencja w Warszawie wysoko w wynikach wyszukiwania. To ma znaczenie bo myśląc o stronie, która ma być reklamą firmy warto wybrać profesjonalną firmę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka