asik_w 02.10.08, 16:02 Dziewczyny czy chodzilyscie tamna zajecia terapeutyczne z dziecmi? Jak to wszystko wyglada? sa efekty itd? bede wdzieczna za informacje Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnjan Re: Zajecia w Scolarze 03.10.08, 11:39 Chodzimy na zajęcia indywidualne do Pani Asi Sobieckiej (polecam - dodatkowo oprócz prawdziwego, szczerego zaangażowania jest osobą kompetentną, wykształconą, także terapeutą SI, choć niestety nie prowadzi terapii SI), a oprócz tego na zajęcia grupowe (choć ostatnio są na tych zajęciach tylko dwaj chłopcy, może się dopiszecie?) też prowadzone przez Panią Asię. Odbywają się we wtorki po południu. O nikim innym ze Scolara nie mogę się wypowiedzieć, robiliśmy tam diagnozę, drogo i zasadniczo "nie wiadomo co", ale teraz z zajęć jesteśmy zadowoleni, Szymek wiele się uczy i zmienia się. Oczywiście nie wiem, na ile jest to wpływ zajęć, a na ile po prostu rozwoju i zmian. Odpowiedz Link
asik_w Re: Zajecia w Scolarze 03.10.08, 16:13 A na ktore konkretnie zajecia chodzicie? Jezeli sa miejsca to chetnie z Mlodym od przyszlego tygodnia bym chodzila. Odpowiedz Link
agnjan Re: Zajecia w Scolarze 03.10.08, 22:48 My chodzimy na trening umiejętności społecznych we wtorki od 15.30 do 17.00. Wydaje mi się, że są wolne miejsca, bo chłopcy są dwaj i tak od drugich zajęć, na pierwszych była trójka, ale chyba niemożliwe, żeby od miesiąca to jedno dziecko było chore? Zapytaj, zadzwoń :-) Jedne zajęcia grupowe to 50 zł. Odpowiedz Link
asik_w Re: Zajecia w Scolarze 04.10.08, 09:25 To mam jeszcze pytanie, jak w ogole wygladaja te zajecia? Wspolnie z rodzicami czy mamy siedza i sie przygladaja? Na co najwiekszy nacisk kladzie terapeutka? itd Serdecznie pozdrawiam:) Odpowiedz Link
agnjan Re: Zajecia w Scolarze 07.10.08, 13:45 W tej sprawie chyba powinnaś pogadać z prowadzącą, Panią Joanną Sobiecką. Ja na zajęciach grupowych nie byłam, tylko na indywidualnych, na grupowych był raz mój mąż. Powiedział, że są trochę inne niż na Koszykowej, tzn. więcej nacisku Pani Asia kładzie na naukę współpracy z innym dzieckiem - twoja kolej, moja kolej, ty wygrałeś, ja przegrałem, gratulacje, nagroda za coś dobrego - zabawa bez wtrącania się terapeuty (albo z niezwykle, niezwykle niewielką ingerencją) według wyboru dziecka, masaż etc., kara za coś złego po "upomnieniu" - siadasz w odosobnieniu i przez ustalony czas - np. 2 minuty - nie bawimy się z Tobą. Powinnaś zadzwonić i pogadać. Odpowiedz Link