Dodaj do ulubionych

VII Mistrzostwa Płocka - 20.08.2011

31.07.11, 18:42
Już 20 sierpnia Mistrzostwa Płocka!
Odbędą się w Szkole Wyższej im. P. Włodkowica w Płocku - al. Jana Kilińskiego 12, budynek G.
Początek - godz. 11:00.
Obserwuj wątek
    • ab-in Re: VII Mistrzostwa Płocka - 20.08.2011 21.08.11, 17:55
      Odbyły się.
      Wygrał Stanisław Wójtowicz przed Magdaleną Wójtowicz i Sławomirem Koszelewem.
      A propos imprezy - podobało mi się to, że można było sporo porozwiązywać (choć przyznam szczerze, że zadań w I rundzie było trochę za dużo).
      Tegorocznym clou imprezy była wycieczka do płockiego ZOO - polskie (zresztą łacińskie też) nazwy zwierząt to dobre tworzywo do anagramowania :-)
      Generalnie mistrzostwa oceniam pozytywnie i mam nadzieję, że w przyszłym roku będą jeszcze fajniejsze :-)
      • parodystka Re: VII Mistrzostwa Płocka - 20.08.2011 - wyniki 21.08.11, 23:00
        Mistrzostwa Płocka tradycyjnie promują miasto. W pierwszej rundzie było 55 różnych zadań i było na to 90 minut, można było zdobyć 110 punktów, ale jak powiedział Szef Federacji Klubów, nie życzył nikomu, aby tego maxa zdobył, bo to trzeba jeszcze poprawić ;-), w drugiej 13 zadań na 40 minut, zawierające tematykę płocką. Kto znał miasto i jego zabytki - wygrał.
        Ponadto bardzo podoba mi się zwyczaj losowania numeru miejsca, przy którym usiądzie zawodnik. Ktoś, kto przyjeżdża ostatni wcale nie musi siedzieć na ostatnim miejscu.
        Teraz wyniki:
        1. S. Wójtowicz - 99
        2. M. Wójtowicz - 90
        3. S. Koszelew - 86
        4. A. Warwas - 83
        5. M. Góralski - 81
        6. P. Łojewski - 81
        7. R. Romanowski -78
        8. P. Ketner - 71
        9. Z. Pieczyński - 70
        10. A.M. Ketner - 63
        11. M. Okurowski 58
        12. K. Lipski - 56
        13. M. Antczak-Kęsy - 55
        14. D. Kwaszczyńska - 51
        15. W. Zieleniewski - 51
        16. A. Gołębiewski - 49
        17. M. Porowska - 47
        18. B. Bałka - 46
        19. M. Polkowski - 44
        20. B. Grochowska 43

W Mistrzostwach wzięły udział trzydzieści trzy osoby.
        • tsevrah Re: VII Mistrzostwa Płocka - 20.08.2011 - wyniki 22.08.11, 11:11
          nie chcę polemizować z gospodarzami turnieju.. ale oblepienie całej rundy zadaniami, w których należało się wykazać wiedzą o Płocku jest lekkim przegięciem..
          skoro turniej ma być ogólnopolski to zadania niech też będą ogólnopolskie.. albo niech dodatkowa runda będzie tylko dla mieszkańców lub jakichś innych ziomali..

a z innej beczki.. zadanka są gdzieś do wglądu?
          • mazustwo Re: VII Mistrzostwa Płocka - 20.08.2011 - wyniki 22.08.11, 15:29
            Druga runda rzeczywiście była związana z Płockiem ale tylko poprzez hasła końcowe, które zresztą były niekiedy dość uniwersalne np. Stary Rynek czy Bazylika Katedralna. Rozwiązywanie poszczególnych zadań nie wymagało znajomości Płocka, więc osoby spoza Płocka wcale nie miały mniejszych szans, czego jestem dobrym przykładem, bo zabrakło mi tylko 2 pkt do maksa w tej rundzie, a Płock znam, niestety, tylko z wizyt na Mistrzostwach.
            • tsevrah Re: VII Mistrzostwa Płocka - 20.08.2011 - wyniki 22.08.11, 15:52
              a to sorki.. źle skumałem o co biega.. wcześniejszy komentarz dał nieco inne światło na tę sprawę ;)
              mimo wszystko czekam na zadanka !
    • pradwa Zadania z VII Mistrzostw Płocka 25.08.11, 08:23
      Witam,
      Kilka dni nie miałem dostępu do netu.
      Zainteresowanych otrzymaniem elektronicznej wersji zadań z VII Mistrzostw Płocka proszę o kontakt na maila dstasz@poczta.onet.pl

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka