Dodaj do ulubionych

Zajrzyj na OPS

21.02.05, 13:08
www.krzyzowki.net
Obserwuj wątek
    • jolek73 Re: Zajrzyj na OPS 21.02.05, 19:15
      Dawno nie byłem, wchodzę.

Chodzę, chodzę, wreszcie czytam: "Witam, mijają kolejne miesiące a z szumnej
      zapowiedzi pozostały niespełnione oczekiwania. Po co ekscytować się czymś, czego
      nie ma i nie wiadomo kiedy będzie. Od miesiąca cisza na stronie - to nie tak
      miała chyba wyglądać "największa i najlepsza" strona szaradziarska."

No i wychodzę... :)
      • powszedni Re: Zajrzyj na OPS 21.02.05, 19:57
        Cisza. Przed. Burzą.
        • jfalek Re: Zajrzyj na OPS 21.02.05, 20:23
          powszedni napisała:

> Cisza. Przed. Burzą.

he, he, burzy nie będzie, wole normalne pracę, kawałek po kawałku

Nikt Cię nie skreśla. Pokaż co potrafisz, co umiesz, nie robisz przecież tego
          dla mnie, tam jest miejsce i dla Ciebie, tylko nauczcie sie czytać txt. do
          końca i starać się je zrozumieć.

FJ
      • jfalek Re: Zajrzyj na OPS 21.02.05, 20:20
        jolek73 napisał:

> Dawno nie byłem, wchodzę.
        >
        > Chodzę, chodzę, wreszcie czytam: "Witam,

Tylko tyle doczytałeś, jest tam zaproszenie i dla Ciebie, Jeśli sądzisz że ktoś
        poda Ci na tacy setki przykładów, to sie mylisz.
        Rusz głową, to projekt otwarty, Skoro otwarty, nie da się na dziś określić
        zasięgu projektu. Jak potoczą się jego losy, w jakim kierunku będzie się
        rozwijał, to zależy tylko i wyłącznie od osób czytających ten tekst i
        zamierzających się dołączyć. pisze tam: "Jak ambitne cele wyznaczą sobie
        uczestnicy, takie będą realizować. Wspólnie, każdy ma szansę wnieść swój udział
        na miarę swych możliwości."

A napisz kilka zadań z tzw. małych form szaradziarskich i przyślij, zobaczymy
        czy Twoja edukacja szaradziarska w niecały miesiąć poszła już tak wysoko.
        Ostatnio była na etapie rozwiązywania Jolek z tym że zawsze ktoś musiał Ci
        pomóc zmkną diagram.

Pokaż co umiesz, tam jest i miejsce dla Ciebie. Ułóż coiekawe zadanie
        diagramowe i ślij, damy na tapete.

Na co liczysz, że ktoś wykona całą robotę za Ciebie, to kupuj dalej "RR" i "R",
        to tylko pare groszy. Zmierz się sam z sobą.

wybierz sobie dowolną formę zadania oprócz tej jaka jest opisana na OPS i
        posyłaj.

Chętnie poczytam mistrza szaradziarstwa.
        Na poczatek daj chociaż kalambur wspakowy - kołowy.

Czekam na Twoje zadanie.

> Od miesiąca cisza na stronie - to nie tak miała chyba wyglądać "największa i
        > najlepsza" strona szaradziarska."

A gdzie to zostało napisane mały nieopierzony kłamczuszku, taki młody a już
        nabiera nawyków

> No i wychodzę... :)

No to wychodź, .....nieutulony w żalu ;))))

FJ
        • romanglowacki Re: Zajrzyj na OPS 21.02.05, 20:47
          "Największa i najlepsza strona szaradziarska" to moje słowa i moje cudzysłowia,
          tak je dałem na wszelki wypadek. Nie chce mi się szukać, ale gdzieś wcześniej
          wyczytałem, że .... zresztą znalazłem .....
          2004-10-13 09:59:30
          Od dłuższego czasu mały zastój w nowościach, ale już niedługo pojawi się wielce
          wyczekiwana wyszukiwarka! Jeszcze trochę cierpliwości! Na pewno sie nie
          zawiedziecie! Pobije wszystko co do tej pory widzieliście.....

Właśnie to - generalnie miałem na myśli - i miałem też nadzieję (i pewne
          podpowiedzi), że TO moze być na Mikołaja - niestety coś musiało stanąć na
          przeszkodzie. Więc czekam - w tej materii od siebie nie mogę dać nic - niestety.

• jfalek Re: Zajrzyj na OPS 21.02.05, 21:19
            romanglowacki napisał:

> "Największa i najlepsza strona szaradziarska" to moje słowa i moje
            > cudzysłowia,

Dzięki Panie Romanie, za przypomnienie. Niech młodzi czytają i się uczą, i
            niech sprawdzaja fakty przed posłaniem ich do sieci.

> Od dłuższego czasu mały zastój w nowościach, ale już niedługo pojawi się
            > wielce wyczekiwana wyszukiwarka! Jeszcze trochę cierpliwości! Na pewno sie
            > nie zawiedziecie! Pobije wszystko co do tej pory widzieliście.....
            >
            > Właśnie to - generalnie miałem na myśli - i miałem też nadzieję (i pewne
            > podpowiedzi), że TO moze być na Mikołaja - niestety coś musiało stanąć na
            > przeszkodzie. Więc czekam - w tej materii od siebie nie mogę dać
            > nic - niestety.

Ma Pan rację Panie Romanie, chyba napisałem za wiele o tej wyszukiwarce. Także
            cieszyłem sie że może w końcu wyszukiwarka się pojawi. Proszę wziąźć pod uwagę
            że to nie ja piszę tą wyszukiwarkę, dostawałem także tylko skąpe uwagi. Być
            może zrobione są zbyt ambitne założenia i trudno je teraz zrealizować.

Cieszyłem się bo myślałem, że będzie okazja własnie pomóc takim Jolkowiczom i
            nie będą co kilka dni pytali jak zamknąć diagram.
            Mają w sieci słowniki szaradziarskie, a zawracają głowę innym.
            Wystarczy kupić.

Zresztą posiada Pan program ARIADA i nie tylko, więc dla Pana wielkich
            rewelacji by tam nie było.
            Nie wiem jaką wersję ma Pan tej Ariady, bo to bardzo ważne. Wiem, że ma Pan
            także inne programy słownikowo-generujące.
            Znam je wszystkie. Może nas różnić jedynie pojemność, rodzaje słowników, liczba
            założonych atrybutów i inne szczegóły techniczne.

Sam to odczuwam na dziś jako naszą wspólną porażkę. Kto wie, może karta się
            jeszcze odwróci. Nie zawsze w życiu wszystko się udaje.

Pozdrawiam serdecznie

FJ
            • jolek73 Re: Zajrzyj na OPS 21.02.05, 21:45
              'edukacja szaradziarska w niecały miesiąć', 'ostatnio była na etapie
              rozwiązywania Jolek z tym że zawsze ktoś musiał Ci pomóc zmkną diagram' - ??
              Mhm, znowu facio konfabuluje...

'kupuj dalej "RR" i "R"' - gościu uprawia kryptoreklamę :)

> Od miesiąca cisza na stronie - to nie tak miała chyba wyglądać "największa i
              > najlepsza" strona szaradziarska."
              'A gdzie to zostało napisane mały nieopierzony kłamczuszku, taki młody a już
              nabiera nawyków' - następny z K-Paxa czy jak?
              • gandy44 Re: Zajrzyj na OPS 21.02.05, 23:36
                roman ma rację,jeśli zakłada się stronę trzeba samemu tam nieraz zajrzeć,z
                samego czekania nie będzie to "najlepsza strona szaradziarska"
                p.s. obecnie chyba najlepsza strona szaradziarska to www.szarady.aplus.pl
                przynajmniej aktualizowana na bieżąco,zapraszamy
    • reptar Re: Zajrzyj na OPS 21.06.05, 22:05
      Zajrzałem dzisiaj na OPS.

Oto co zobaczyłem:

"Nie masz uprawnień do oglądania tej strony.
      Błąd HTTP 403 - Dostęp zabroniony".

A jak to wygląda z Waszych stanowisk?
      • wujekjarek1 Re: Zajrzyj na OPS 21.06.05, 22:16
        identycznie :(
        JB
      • wiaz_szypulkowy_wspak Re: Zajrzyj na OPS 22.06.05, 06:55
        I tak już zostanie.
        • reptar Re: Zajrzyj na OPS 22.06.05, 07:21
          wiaz_szypulkowy_wspak napisał:

> I tak już zostanie.

Ale co to dokładnie oznacza? Że OPS przestał istnieć? Czy inaczej - że jest
          sobie nadal, ale teraz już tylko dla tych, którym przyznano prawo dostępu?
          • wiaz_szypulkowy_wspak Re: Zajrzyj na OPS 22.06.05, 08:02
            Nie jestem w sumie poinformowany, ale z tego co wiem to wygasł czas rejestracji domeny, którą OPS przez rok miał za darmo, a że zainteresowanie było jakie było no i z powodu tego, że główny motor sprawczy OPSa gdzieś się zawieruszył na dłużej, wsio padło. :) Poza tym dużo popsuła, z tego co wiem, ludzka natura .... nie bede sie wdawal w dyskusje. W kazdym badz razie ja bylem tylko dobrym kolega, ktory pomagal i wzial na barki techniczna strone projektu. W sumie bylo nas dwoch i jeden 'silnik' :) ktory niechybnie wylaczyl sie na jakis czas. Nie wiem co sie dzieje z JF:( Szkoda tylko, ze.... ludzka natura wzieła górę nad chęcią stworzenia czegoś większego, czegoś co JF starał się zrobić, i tak to się skończyło :( wspomagane przez różne animozje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka