16.03.11, 19:20
Dzien Pierwszy
Dojazd do lotniska we Frankfurcie okazal sie w tym wszystkim prosta zabawa...pociag zatrzymal sie na lotnisku i po kilku kilometrach wedrowki w koncu osiagnelam cel... ha... terminal 1... ale odlot mial byc z terminalu 2 - ostatni bus jadacy do tego terminalu odjechal sobie wlasnie 5 minut wczesniej - a wiec? nastepny za 4 godziny smile
Aaaa jest jeszcze tzw. shuttle - ktory laczy te dwa terminale, taki napowietrzny pociag - gdzie? aaaa... tego nikt nie wie - tysiace ruchomych schodow, tysiace jezdzacych tasm...w koncu JEST... odchodzi za sekund 480 - dobre i to.
Terminal 2 - czasu sporo, jakas rakieta ustawiona dekoracyjnie na srodku..obok restauracja, mam i net, i caly czas wiadomosci z Japonii...smutne
Ale ja nie o tym przeciez...
Eee nie jest tak zle - bagazu sie juz pozbylam, ciazy mi juz tylko laptop - ale to w koncu mam na wlasne zyczenie...
Przygladamy sie temu co dzieje sie na plycie lotniska, ruch samochodowy taki jak na autostradzie w godzinie najwyzszego szczytu...czekamy...juz jest spoznienie. W koncu mozna sie ruszyc, wszyscy rzucaja sie ustawiajac sie w do kolejki, tworzac zator - tak jakby samolot mial odleciec bez nich. Postanawiam sobie poczekac, niech sie pchaja, niczego to nie zmieni..jesli wsiade do autobusu dowozacego do samolotu ostatnia, wysiade pierwsza smile
No i w koncu, juz - samolot zapelniony, maszyny ida w ruch i zaczyna kolowac, tzn. nawet nie wiem czy to bylo kolowanie, bo mnie sie juz glowie kolowac zaczelo, jezdzimy po lotnisku to tu to tam, zawracamy, jedziemy do przodu w koncu po chyba 20 minutach stwierdzilam, ze my chyba tym samolotem mamy jechac do Turcji...juz tyle kilometrow zdazyl przejechac wink oderwal sie w koncu od ziemi, troche po drodze hustalo...chwilami lecielismy, juz krotko przed ladowaniem, tak blisko gor Taurus, ze wydawalo mi sie ze sie o nie ocieramy, ich szczyty byly tuz pod nami...
Jestem - a tutaj jest pieknie - pogoda, marzenie...
c.d. nastapi wink
p.s. zdjecia to ja uzupelnie po powrocie - ten net uniemozliwia mi adresacje sad
Obserwuj wątek
    • m.maska Re: Antalya 16.03.11, 20:26
      Kochani...padam na nos....cala noc mam za soba - piekna noc tutaj - jutro, moze, jesli uda mi sie zlapac troche czasu - pokaze Wam miejsce w ktorym jestem i to co mi sie jutro uda obejrzec...
      Dobranoc... smile
      • m.maska Re: Antalya 16.03.11, 20:33
        p.s. no i tutaj jest juz jednak o godzine pozniej... smile
        • czarek_777 Re: Antalya 16.03.11, 20:39
          Trzymaj się Masko i uważaj, żeby Cię tam jakiś Sułtan nie dorwał big_grin miłego pobytu i wrażeń też smile
        • maja-z-podworka Re: Antalya 16.03.11, 21:09
          Milo chociaż posłuchać.....to znaczy...O tych górach Taurus oczywiscie, nie o przygodach na lotnisku smile
          Mamy taką namiastkę podróży dzięki Tobie. Czekamy na dalsze opisy, a Ty baw się dobrze smile
        • blanka-anka Re: Antalya 16.03.11, 21:11
          Witajcie wink
          Ech...Maseczko, jak ja bym teraz chciała być na Twoim miejscu i upajać się tymi pięknymi widokami smile Na samą myśl, aż można pypcia dostać sad
          Maseczko, jak Ci nie wstyd tak ludzi wodzić na pokuszenie! wink
      • zuza_anna Re: Antalya 16.03.11, 21:31
        https://img62.imageshack.us/img62/629/58392945.jpg

Na prośbę Maseczki wklejam pierwsze zdjęcie, i mam nadzieję, że nie ostatnie wink
        Odpoczywaj i baw się dobrze. Pozdrawiam smile
        • maja-z-podworka Re: Antalya 16.03.11, 21:59
          Wspaniałe widoki...ale wolę to oglądać siedząc bezpiecznie w fotelu - mam lęk wysokości i w samolocie staram się nie wyglądać przez okno -chyba, że widać jedynie chmury, wtedy patrzę smile
          Blanko, zdaje się, że wszyscy mielibyśmy ochotę być teraz w jakichś cieplejszych i bardziej kolorowych stronach smile
          • blanka-anka Re: Antalya 16.03.11, 22:16
            Jak najbardziej Maju. Jestem ssakiem ciepłolubnym i kolorowym troszku wink Żebyś tylko wiedziała, jak ja tęsknię za ciepełkiem! wink
            Pozdrawiam Was moi Drodzy smile
            Zuziu wink Podziękuj Maseczce za fotkę winkDzięki Niej, chociaż ja pobujam w obłokach!
        • m.maska Re: Antalya 17.03.11, 06:49
          Kochani wpadam na chwile...smiesznie jest - rozumiem, ze ogladacie te fotke - ale zebyscie widzieli co ja widze... hihi... zrobie screena i pokaze Wam to po powrociie - mam wiadomosc, ze domena nie jest rejestrowana... mam misia polarnego zamrozonego w lodzie - zamiast mojej fotki...
          • m.maska Re: Antalya 17.03.11, 06:50
            Sorry - to nie mis - to zaba...

Dziekuje Zuza... kiss
            • 1zorro-bis Re: Antalya 17.03.11, 07:25
              no, to bawcie sie dobrze!big_grin
              Ty zaliczylas "Flughafen Frankfurt" a ja "Flughafen Dortmund"....big_grin
              Paskudne male lotnisko a do tego "wyscigi" na A-2 ze srednia na lewym pasie 180 - 200 Kmh....cool
              Jak ja tego nie cierpie...big_grin
              Ale dwa inne pasy to trwa "wyscig" polskich i litewskich ciezarowek....HORROR.cool
    • zuza_anna Re: Antalya 17.03.11, 07:57
      Na prośbę Maseczki wklejam Wam zdjęcia smile

https://img813.imageshack.us/img813/4789/15122946.jpg

Po co mają zmarnować się okruszki, ptaszki też chcą jeść wink

https://img39.imageshack.us/img39/4806/25746168.jpg

Maseczko, po obfitym śniadaniu, odpoczywa...tylko nóżki jej widać wink
      • czarek_777 Re: Antalya 17.03.11, 08:17
        Ciekawa architektura tych domków a zieleń jaka już tam jest. Pozazdrościć tylko smile miłego dnia.
        • 1zorro-bis Re: Antalya 17.03.11, 10:45
          chyba bylem w tym samym hotelu, he, he, he....big_grinbig_grinbig_grin
    • m.maska Re: Antalya 17.03.11, 16:07
      Wiecie co...tak sie nie da..czasu malo - nie da sie pisac na biezaco - a juz w ogole nie da sie wysylac stad fotek...
      Pomarancze, mandarynki i pomarancze wisza na drzewach - na kazdym rogu proponuja sok pomaranczowy, nie z jakiegos tam ekstraktu, tylko swiezo na oczach wyciskany... albo co jeszcze lepsze, to sok ze swiezo odcisnietych granatow..
      Jutro jedziemy do Pamukkale - hotel wyspecjalizowany w kapielach termalnych - no po prostu rozpieszczanie....odpoczywam smile i droga prowadzic bedzie przez Kapadocje, gory Taurus...a wyjazd switem bladym - a dzisiaj jeszcze po kolacji wypad do tureckiego lokalu..taniec brzucha itd...i co ja mam powiedziec shock....dluga noc...a hotel o nas dba i to bardzo...
      Zuza..podesle Ci jeszcze fotke - mozesz wstawic wink ...prawie jak apartement slubny smile
    • zuza_anna Re: Antalya 17.03.11, 16:45
      Na prośbę Maseczki wklejam wink big_grin

https://img860.imageshack.us/img860/2546/58590827.jpg

Maseczko, tylko odpowiednią kreację załóż, bo taniec brzucha tańczyć w portkach, to
      nie przystoi wink big_grin
      • maja-z-podworka Re: Antalya 17.03.11, 17:30
        Taniec brzuca? Hmmm...Maseczko, ćwiczyłaś przed wyjazdem, czy już wcześniej umialaś? smile
        Fajnie tam masz !!! smile A my troszeczkę w tym uczestniczymysmile
        Nie daj się nikomu porwać!
        • m.maska Re: Antalya 17.03.11, 17:47
          Ja sobie ten taniec brzucha tylko obejrze, cwiczyc bede juz tylko tete a tete...
          Zuza - no jak to... szarawary zaloze wink
          • blanka-anka Re: Antalya 17.03.11, 20:28
            Witajcie smile
            Maseczko, nie ważne czy włożysz na siebie portki czy szarawary smile wink Ważne jest żeby podkreślały Twoją indywidualność i rzucały się w oczy!wink
            Serdecznie pozdrawiam smile

• m.maska Re: Antalya 17.03.11, 22:49
              Witaj Blanka smile
              Wlasnie wrocilam...tempo narzucilismy sobie zabojcze... jest wlasnie 23:40(tutaj)...5 godzin na odespanie tylko(!) - za to jakie wrazenia - NIKT nie moze ode mnie oczekiwac tanca brzucha...i dobrze - bo obejrzelismy taniec brzucha i owszem ale w wykonaniu damskim i...meskim...
              Mowie Wam, co tam kobieta - ale facet... no...mozecie sobie wyobrazic - byl swietny...a jak to pobudza fantazje smile tylko ciekawe czyja...wink Uwazam, ze kazdy facet powinien to obejrzec i wziac sobie do serca smile
              Mam nadzieje, ze chociaz fotka, ktora podsylam Zuzi - da Wam jakies wyobrazenie...On mial naprawde OGIEŃ w sobie smile
    • zuza_anna Re: Antalya 18.03.11, 08:03
      Taniec brzucha, w wykonaniu mężczyzny smile

https://img291.imageshack.us/img291/8561/61851877.jpg

Na mnie nie działa wink
    • m.maska inny hotel... inny internet 18.03.11, 17:18
      i dzieki temu moge Wam sama pokazac... co w tym pierwszym hotelu roslo Nam samym pod balkonem smile

https://i56.tinypic.com/2hf066s.jpg

banany dostepne w ilosci zawrotnej smile
      • 1zorro-bis Re: inny hotel... inny internet 18.03.11, 17:26
        patrze na te zdjecia i stwierdzam jeszcze raz, ze "wyladowalas" w tym samym hotelu gdzie mysmy byli 2 lata temu w kwietniu....big_grinbig_grinbig_grin
        • m.maska Re: inny hotel... inny internet 18.03.11, 17:40
          a to bardzo mozliwe... a teraz ledwie zyje po tej kapieli.. smile
      • m.maska Re: inny hotel... inny internet 18.03.11, 17:27
        Antyczny teatr w Hierapolis... a tam na tych schodach w dole - to ja wlasnie wink

https://i55.tinypic.com/72yfkl.jpg
        • czarek_777 Re: inny hotel... inny internet 18.03.11, 18:02
          Fotki bardzo fajne ale zdjęcie 'tancerza brzucha' jak dla dla mnie to jest sad po prostu facet wygląda koszmarnie - coś jak jakiś zagubiony transwestyta big_grin a dlaczego tancerki nie sfotografowałaś Masko ? smile
          • m.maska Re: inny hotel... inny internet 18.03.11, 18:55
            Oczywiscie, ze sfotografowalam... smile nie da sie wszystkiego na raz - nie siedze w necie - wpadam i wypadam jedynie smile
            • czarek_777 Re: inny hotel... inny internet 18.03.11, 20:06
              Rozumiem, dawkujesz napięcie samców big_grin cierpliwie poczekam smile
        • al-szamanka Re: inny hotel... inny internet 19.03.11, 21:43
          Jak zwykle....nogi po samą szyję big_grin
          • m.maska Re: inny hotel... inny internet 19.03.11, 21:54
            taaa... bo ujecie z gory wink
            • czarek_777 Re: inny hotel... inny internet 19.03.11, 23:33
              Gdzie te nogi bo ja ich nie widzę - chyba że swoje, na żyrandolu u bigosa w pałacu big_grin
              • m.maska Re: inny hotel... inny internet 20.03.11, 19:08
                no Czarek - jak nie widzisz - to juz tylko Twoj problem
    • m.maska Re: Antalya 20.03.11, 19:14
      Stanowczo powinnam omijac wszelkie miejsca w ktorych mozna zobaczyc jakies ladne swiecidelka...to jest najnormalniej w swiecie przestepstwo wpuscic mnie do takiego raju...
      • al-szamanka Re: Antalya 20.03.11, 19:33
        No widzisz, teraz narzekasz, a miałabyś dwa laptopy. Ale takie szmaragdowe świecidełko pasuje Ci do oczu big_grin
        • m.maska Re: Antalya 20.03.11, 19:34
          Szkoda gadac AL - ale ten szmaragd (kolumbijski) mnie zauroczyl...
          • al-szamanka Re: Antalya 20.03.11, 19:36
            podeślij fotkę, to tez się zauroczę smile
            • m.maska Re: Antalya 20.03.11, 19:49
              Podesle po powrocie - przywioza mi do hotelu we wtorek... big_grin
            • m.maska Re: Antalya 22.03.11, 19:44
              Wlasnie odebralam...i juz zawisl na szyi wink

https://i52.tinypic.com/1z53iqa.jpg

i jak Ci sie podoba?
              • al-szamanka Re: Antalya 23.03.11, 18:12
                ŚLICZNEEEEEEEE.....szmaragdy to moje ulubione kamienie!!!
          • m.maska Re: Antalya 20.03.11, 19:37
            Nooooooo...ale zeby szmaragd byl widoczny - musi zawisnac na odpowiednio-nierzucajacym sie w oczy lancuszku...nie mam go jeszcze - bo lancuszek ma zostac przedluzony o posrednie oczko do wieszania na dwoch dlugosciach - przywioza mi to do hotelu pojutrze...
            • m.maska Re: Antalya 20.03.11, 19:38
              no i certyfikat - a nie mielismy czasu czekac na te procedury...
              • czarek_777 Re: Antalya 20.03.11, 20:15
                Masko przepraszam bardzo ale obiecałaś mi tancerkę brzucha bardzo Ciebie przepraszam. Doczekam się czy mam tam osobiście się pofatygować znaczy się do Antalya czy coś tam big_grin
                • m.maska Re: Antalya 20.03.11, 20:35
                  Czarek - ja ten net mam - ale stad nie moge wysylac fotek, no i czasu mi troche jakby to pwiedziec: brak... po powrocie...
                  • czarek_777 Re: Antalya 20.03.11, 20:42
                    Dobra poczekam, no bo przecież nie powiem - żebyś mi w zastępstwie i na okres oczekiwania swój brzuch mi pokazała i jak nim fikołki kręcisz big_grin i uważaj na Sułtanów, pazerni na baby są big_grin
    • m.maska Re: Antalya 21.03.11, 14:42
      Antyczne ruiny i pomaranczowe gaje...pomarancze rwane wprost z drzewa - swiezo wyciskany sok z pomaranczy albo z granatow na kazdym rogu. Pochodzilam sobie wsrod antycznych ruin, wspanialy, swietnie zachowany teatr w Aspendos...tuz obok pozostalosci akweduktow...a w dali gory Taurus. Widoki wspaniale smile
      • 1zorro-bis Re: Antalya 21.03.11, 14:49
        hmmmmm....nie ma to jednak jak w Rudzie Slaskiej...big_grinbig_grinbig_grin
        • m.maska Re: Antalya 21.03.11, 19:37
          powaznie mowisz?
      • m.maska Pomaranczowe gaje... 21.03.11, 20:04
        https://i55.tinypic.com/2801liv.jpg
        • al-szamanka Re: Pomaranczowe gaje... 21.03.11, 20:12
          W takich gajach buszowałam kiedyś na Peloponezie. I wtedy dowiedziałam się, że aby pomarańcze były dobre, na każdej plantacji rośnie parę drzew "dziczków" - owoce maja strasznie gorzkie, nikt tego nie je, ale być muszą, jak kogut w kurniku.
    • m.maska Turcja - troche inna kultura ;-) 21.03.11, 19:41
      No wiec, powiedzmy tak: dla mnie to juz nie bylo nic nowego. Jestem w Turcji po raz drugi, w zwiazku z tym, juz mnie nic nie dziwi i nie pytam po co, czy na co?
      Temat: hmm...turecki toalety wink
      Wszedzie, w hotelach, w lokalach, publiczne zaopatrzone sa w taki wlasnie "dzyndzel"
      Poddaje wiec pod dyskusje...ze temat troche nie taki? a wlasciwie dlaczego nie? wink

https://i53.tinypic.com/25kt1et.jpg
      • al-szamanka Re: Turcja - troche inna kultura ;-) 21.03.11, 19:46
        Dzyndzel jest moim zdaniem bardzo ważny, bardzo
      • czarek_777 Re: Turcja - troche inna kultura ;-) 21.03.11, 19:48
        A po co ten wihajster ? bo chyba nie do penetracji big_grin a może to jest ukryta kamera wielkiego brata ?
        • al-szamanka Re: Turcja - troche inna kultura ;-) 21.03.11, 19:55
          Jak to po co, każdy wie, że do zachowania higieny.
          • czarek_777 Re: Turcja - troche inna kultura ;-) 21.03.11, 20:05
            Ale on jest jakoś od tyłu ? smile
            • al-szamanka Re: Turcja - troche inna kultura ;-) 21.03.11, 20:09
              Prawidłowo
              • czarek_777 Re: Turcja - troche inna kultura ;-) 21.03.11, 20:12
                Skoro tak twierdzisz. Ale ja w życiu na taki kibelek bym nie usiadł big_grin
                • al-szamanka Re: Turcja - troche inna kultura ;-) 21.03.11, 20:14
                  Nikt nie zmusza
                  • czarek_777 Re: Turcja - troche inna kultura ;-) 21.03.11, 20:18
                    Nie zmusza. Ale wolę sławojkę niż to to big_grin
                    • al-szamanka Re: Turcja - troche inna kultura ;-) 21.03.11, 20:22
                      a ja nie wiem co to sławojka..masz zdjęcie?
                      • czarek_777 Re: Turcja - troche inna kultura ;-) 21.03.11, 20:32
                        To masz smile

Tekst linka
                        • al-szamanka Re: Turcja - troche inna kultura ;-) 21.03.11, 21:11
                          Dobrze, że już czegoś takiego nie ma na świecie, na sam widok można dostać wzdęcia.
            • m.maska Re: Turcja - troche inna kultura ;-) 21.03.11, 21:12
              Czarek tak jak "szanowne cztery litery" tez kazdy ma z tylu... wink
              • czarek_777 Re: Turcja - troche inna kultura ;-) 21.03.11, 21:26
                Tak ale pewne rzeczy z przodu są usadowione smile a z przodu też było coś w tym kibelku, jakiś wihajster ?
                • m.maska Re: Turcja - troche inna kultura ;-) 22.03.11, 08:07
                  A po co? shock
                  Po prawej stronie za kibelkiem znajduje sie kurek do uruchomienia "prysznica" wink
                  • al-szamanka Re: Turcja - troche inna kultura ;-) 22.03.11, 11:50
                    Znam takie modele, że jak się odpowiednio usadowić, to samo zaczyna działać, a potem jeszcze suszy big_grin
    • zuza_anna Re: Antalya 21.03.11, 20:24
      Teatr w Aspendos

https://img62.imageshack.us/img62/2923/teatrg.jpg

smile
      • al-szamanka Re: Antalya 21.03.11, 20:33
        Przepiękny!!!
        A kto tam to siedzi z długimi nogami, no kto ?big_grin
        • czarek_777 Re: Antalya 21.03.11, 20:44
          Ale tak siedzieć na kamieniu ? nie boi się że wilka dostanie big_grin
      • m.maska Re: Antalya 21.03.11, 21:02
        Dziekuje Zuza kiss i zdrowiej szybko smile
    • m.maska Re: Antalya 21.03.11, 20:57
      A to dzisiejszy zachod slonca... schowalo sie wczesniej za chmurami - ale taka wlasnie barwe mialo morze smile

https://i54.tinypic.com/5uhhjp.jpg
      • al-szamanka Re: Antalya 21.03.11, 21:00
        Bardzo piękny zachód słońca...opalowo-perłowy
    • m.maska Re: Antalya 22.03.11, 15:39
      Meczet - wielki...cztery minarety..chyba 36 kopul..nowy - bo ukonczony w 2005 roku w Manavgat - ale wszystko o tym i innych miejscach napisze po powrocie smile wtedy tez pokaze swoje fotki wink

https://blog.wolf-meiss.de/wp-content/uploads/2008/03/moschee01_manavgat1.jpg

Dzisiaj bylismy tez w wiosce tureckiej..hm...to wymaga dluzszego komentarza..i zrobilismy krotki rejs barka po rzece - slonce prazylo - rybka serwowana na pokladzie, smakowala jak nigdzie indziej.
      Mam nadzieje, ze chociaz dzisiaj slonce bedzie zachodzilo do morza a nie bedzie sie chowalo za chmury...chociaz chwilowo bawi sie z nami tak troche w chowanego.. smile
      • 1zorro-bis Re: Antalya 22.03.11, 16:22
        nooooo...i takie "cudo" chcieli w München wybudowac.big_grin
        Allahu Akbar!big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
        • m.maska Re: Antalya 22.03.11, 16:47
          Tylko, tutaj nie ma podatku na "wiare" i wszelkie meczety sa budowane z datkow i tylko z datkow - panstwo nie uczestniczy w finansowaniu.
    • m.maska Re: Antalya 24.03.11, 12:18
      Obiecalam Wam pokazac, jak wygladaly w Turcji obrazki, ktore umiescila dla mnie Zuza...

Dziekuje Zuzka - tzn. nie za to ze tak wygladaly wink bo tutaj wygladaja normalnie - tylko za to, ze je umiescilas kiss

https://i52.tinypic.com/qpnfus.jpg
      • zuza_anna Re: Antalya 24.03.11, 13:18
        O! jaka uwięziona żabka wink big_grin

Maseczko kiss cała przyjemność po mojej stronie smile
        • m.maska Re: Antalya 24.03.11, 13:24
          kiss smiesznie to wygladalo - wszystkie fotki adresowane przez ten portal tak wygladaly... tiny pic strajkowal, net byl slaby - nie dawal rady - za to w hotelu w Pamukkale, biegal jak szalony - tylko ze czasu bylo malo na takie zabawy....
    • m.maska Na bazarze w Antalyi 27.03.11, 16:03
      Nieeee... nigdy nie nauczylam sie handlowac, moze dlatego, ze zbyt rzadko odwiedzam kraje arabskie w ktorych nalezy to do dobrego tonu.
      Pamietacie czasy kiedy zegarek byl obiektem luksusowym? kiedy nie mozna bylo wlasciwie kupic zadnego a do tego byly diabelsko drogie? w 1979 roku bylam w Japonii, no i zapragnelam zegarka, SEIKO... drogie to bylo jak nieszczescie - ale bylam w drodze w Tokyo ze znajomym - wyhandlowal mi go wtedy za pol ceny.
      W 2002 bylam w Andaluzji - poznalam tam pewna Polke z Warszawy - ktoregos dnia wybralysmy sie na Stare Miasto w Marbelli... chciala sobie kupic zloty lancuszek z wisiorkiem, nie znala angielskiego - i ja(!) targowalam sie dla niej i wytargowalam nawet niezle - na tyle, ze mogla sobie na to pozwolic... ale dla siebie? katastrofa...nie potrafie sad
      Bazar w Antalyi jest wielki, mozna sie pogubic...mozna tam chodzic bez konca, mozna nie odnalezc miejsca w ktorym sie juz cos widzialo - nie mozna sie zatrzymac ani na chwile, bo wtedy sie juz trudno wyrwac - zewszad serwuja herbaty, z kazdej strony slychac "madame, madame"... a na bazarze rozsiadly sie wszystkie "najznamienitsze marki": Chanel, Dolce&Gabbana, Wolfskin, Lacoste, Prada, Boss... o Pumie czy Adidasie w ogole nie warto wspominac, to ciuchy - ale oczywiscie i zegarki Rolex w ogromnym asortymencie tam kroluja... jeansy Levis Strauss i wszystkie inne, "markowe" damskie torebki - mozna dostac zawrotu glowy.
      Myslicie, ze to tandeta? w zadnym razie - nie jestem nawet pewna, czy jakosc tych wyrobow nie przewyzsza wielokrotnie tych oryginalnych... smile

https://i56.tinypic.com/bgea9g.jpg
      • czarek_777 Re: Na bazarze w Antalyi 27.03.11, 16:46
        Czyli uczeń przerósł mistrza smile pochwal się Masko - ile kupiłaś tych 'oryginałów' na owym bazarze - jak mniemam to buciki na pewno i coś na grzbiet pewnikiem też big_grin big_grin
        • m.maska Re: Na bazarze w Antalyi 27.03.11, 23:17
          Eee tam - jesli chodzi o buty, to jestem bardzo wybredna, nie kupuje butow na bazarach - cos tam kupilam oczywiscie... ale tak jak pisalam, zatrzymac sie przy stoisku - to oddac sie w rece handlarzy, nie wypuszcza dopoki sie czegos nie kupi - ja nie jestem do tego przyzwyczajona - ja w ogole niechetnie chodze po sklepach...
          • czarek_777 Re: Na bazarze w Antalyi 27.03.11, 23:41
            A ja Ci zaraz powiem o zakupach. Jak nieraz jedziemy na Różyca na Pragę z Janeczką np dla mnie po buty albo portki to moja mówi tak - pojadę z Tobą bo Cie wykiwają durniu ośle big_grin Ja oczywiście protestuję ale Janeczka zawsze stawia na swoim. Jedzie ze mną i tak - ja przykładowo na buty wydaję paczkę a na Janeczki potrzeby trzy paczki tak mnie podejdzie ryba oślizła big_grin big_grin
            • m.maska Re: Na bazarze w Antalyi 27.03.11, 23:43
              big_grinbig_grinbig_grin
              • m.maska Re: Na bazarze w Antalyi 27.03.11, 23:44
                dobre...
                • czarek_777 Re: Na bazarze w Antalyi 27.03.11, 23:57
                  Ja kupię buty a ryba mówi chodź leszczu popatrzymy po butkach big_grin i chodzimy. Sukienki spódnice i inne duperele tylko że co i raz mówi mi, zobacz jak to na mnie pasuje big_grin Ona zamawia a ja płacę big_grin big_grin raz zapłaciłem za kieckę a baba mówi - ale pańska żona to pana naciąga. Jeszcze jak mówię, skórę ze mnie zdziera big_grin polała mi setkę, sobie też i powiedziała - trzymaj pan babę za mordę taka moja rada big_grin nie potrafię Maseczko niestety big_grin big_grin
                  • m.maska Re: Na bazarze w Antalyi 28.03.11, 00:03
                    No widzisz, a ja nie chodze po sklepach - ja chodze po internecie - potrafie zamowic sporo tego...zdarzylo mi sie na okolo ...nie napisze nawet ile - tylko, ze najczesciej to przychodzi i mi sie nie podoba - w efekcie przynajmniej polowe odsylam... nie lubie chodzic po sklepach, wybierac, przymierzac, rozbierac sie, ubierac... - w katalogu od razu widze jak lezy na modelce - to nie to samo co na wieszaku.
                    • czarek_777 Re: Na bazarze w Antalyi 28.03.11, 00:11
                      Jesteś inna od mojej. Ona musi wszystko dotknąć, przymierzyć a nawet powąchać smile ja nie lubię chodzić z Nią po zakupach. Nie chodzi o pieniądze bo doi mnie jak krowę i wie że ja miętki ale o co innego biega - cholernie mataczy sad to że niby nie może tamto a może siamto też nie a ja tak się kręcę wokół strasznie wkurzony i spocony, normalnie Ferdek jestem big_grin
                      • czarek_777 Re: Na bazarze w Antalyi 28.03.11, 00:16
                        Masko bardzo przepraszam, idę spać. Dobranoc smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka