16.07.11, 22:06
Słowa
ulisses-achaj 16.07.11, 13:33 Odpowiedz
Przepraszam, że ten wątek zamieszczam, admini mogą go wykasować, ale skoro u Was piszę, chciałbym, żebyście wiedzieli, że męczą mnie dwie sprawy: jedna stara i druga całkiem świeża. Pierwsza dotyczy, komiksu; nie czytałem go kiedy powstał i nie pisywałem wtedy na Loży, a kiedy go w końcu przeczytałem,z powodów , jak wyżej, nie łapałem kontekstu. Ostatnio jednak działo sie co sie działo i czuje że muszę, dla własnego spokoju napisać jasno, że rozumiem, iż jedna z dawnych Podwórkowiczek mogła się nim poczuć dotknięta. Przedstawienie jej jako kopulującego psa dla mnie jest nie do zaakceptowania, bez względu na to, jaki teraz jest mój do niej stosunek.

mogła się nim poczuć dotknięta. - rozumiem Uli, ze nadwrazliwa istota, moglaby sie poczuc.... ale ostrozny jaki jestes...nie napisales ze to jest wstretne, wulgarne, ordynarne, oblesne.... nie...bo moglbys zajmujac zdecydowane stanowisko nie uzyskac na to akceptacji...
to nie jest zadne stanowisko - te ostroznosci to nieustanne Jedermanns Liebling zu sein... zawsze Ci mowilam... nie mowie na g... papu... bo wczesniej czy pozniej odbija sie to wstretna czkawka - ale, szczerze mowiac, w Twoim wydaniu, mnie to nie dziwi....

Druga sprawa to watek Kichonora, w którym nazywa Ją bydlęciem. Tekst który napisała jest nietrafiony, niedomyślany i pisany w określonej intencji, ale w intencji autorki nie dotyczy jednak osób niepełnosprawnych, chociaż opis owego Józia to w istocie postać takiej właśnie osoby, rozumiem więc spontaniczne oburzenie Kichonora. Mimo to jednak słowo "bydlę" przypomina mi słusznie minione czasy z forum TVN. I dla mnie jest nie do przyjęcia. Nie mam prawa nikogo pouczać. Wyrażam tylko własne zdanie. I chcę także, żeby było jasne, że nie robię tego pod wpływem jakiejś zewnętrznej presji, a jedynie dlatego, że macie fajne forum i dobrze mi sie z Wami rozmawia, pomyślałem więc, że skoro mam tu zagościć na dłużej, muszę być szczery.
Ktoś powie, po co teraz wyciągam: za późno (komiks), albo niepotrzebnie (ostatni watek). Inaczej jednak nie mogę i liczę, że to zrozumiecie...

ja tez powiem, ze ZA POZNO... trzeba bylo nadal trzymac glowe w piachu i udawac ze sie o niczym nie wie, a Loza pelna jest "kulturalnych" klonikow...
Inaczej jednak nie mogę - o dobroci wielka, wspanialomyslnosci i Ty myslisz, ze takim wazelinarskim postem cos zalatwisz? zmyjesz brud w ktory wlazles na Lozy?... on tam jest i tam tez pozostanie... tylko w kupie razniej....

Chcę zapomnieć o tym, co było, o własnych przykrych doświadczeniach i raz na zawsze postawić grubą kreskę, ale bez napisania tego, co powyżej, uczynić tego nie mogłem. Liczę, że to zrozumiecie ...
--
Ulisses

o tym pisales przed miesiacem w mailu, ale jakos zapomniec nie mogles... wlazles i ani slowem nie odniosles sie do faktu ujawnienia na naszym forum przez kogos z Lozy danych osobowych, wreczu odwrotnie, smiales podobne insynuacje wysuwac w naszym kierunku.... nawet nie masz pojecia, jak bardzo ja bym chciala zapomniec, ze w grudniu 2009 dalam sie zlapac na Twoje SLOWA i zaufalam... bardzo bym chciala zapomniec o wydarzeniach ktore potem nastapily, a dlaczego bylo tak wlasnie, oboje dobrze wiemy, charekteru zmienic sie nie da, udawac mozna tylko czas jakis - wieczne udawanie "szlachetnosci" jest meczace...musisz cos o tym wiedziec...

Ale jak juz pisalam na innym forum - teraz kazdy jest wsrod takich jakim jest sam...
Obserwuj wątek
    • al-szamanka Re: Słowa 16.07.11, 22:15

Chcę zapomnieć o tym, co było, o własnych przykrych doświadczeniach
      napisał Uli

Hmm, myślę, myślę i jakoś przypomnieć sobie nie mogę by ktokolwiek z nas choć jedno niestosowne słowo do niego powiedział, gdy tymczasem to powyżej tak tragicznie brzmi.
      Przez monitor tez Ulego po głowie pałką nie zdzieliłam, niestety, nawet szamanka tego nie potrafi big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
      • m.maska Re: Słowa 16.07.11, 22:26
        O moich przykrych doswiadczeniach wole nie pisac... za duzo tego, na tak krotki czas...

Ale jestem przekonana, ze "empatia" ktora jest udzialem Ulego, uniemozliwia mu odczuwanie wlasnego postepowania jako hmm... niestosowne?
        • 1zorro-bis Re: Słowa 16.07.11, 22:33
          szkoda na nich czasu. Naprawde.cool

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka