Dodaj do ulubionych

Idą Święta :-)

19.11.11, 19:54
Robiłam dziś zakupy w Obi. Jest połowa listopada, a nam towarzyszyła melodia kolędy. Na półkach nieprawdopodobne ilości wszelkich możliwych ozdób światecznych...
Podobno to jest tak, że sklepy prześcigają się w tym, kto sezon świąteczny rozpocznie wcześniej, bo ma większe zyski. Podobno rekordzista (gdzieś w Anglii) kiedyś zaczął juz w lipcu.
Denerwuje mnie to, ale jednocześnie z entuzjazmem wraz z Córką ogladalam to wszystko - błyszczące, jarmarczne...niektóre śliczne smile
Poczulam, że trzeba zacząć przygotowywać się do Świąt...
Rytm naszego życia zaczynają wyznaczać sklepy.
Obserwuj wątek
    • izydor88 Re: Idą Święta :-) 19.11.11, 20:08
      W Starym Browarze jeszcze dość spokojnie.
      Kupiłam za to hiszpańskie białe wino - Don Aurelio.
      Spodziewałam się,nie wiadomo dlaczego cudów,było...takie sobie.
      Za to torcik od "Sowy" jak zwykle pyszny.Odkryliśmy ten tort i tę cukiernię przypadkiem.
      Tort bezowy z kremem z serka Mascarpone i daktylami.Kupiłam pół,będziemy się delektować jeszcze jutro...
      • al-szamanka Re: Idą Święta :-) 19.11.11, 20:20
        Kiedyś fascynowały mnie przedświąteczne zakupy, czekałam nawet na coroczne Christkindlmarkty, na zapach cukrowej waty, Glühwein i pieczone jabłka w czerwonym lukrze.
        Dzisiaj mijałam taki Christkindlmarkt i zdziwiłam się...to już?
        Tegoroczne święta i Sylwestra spędzam w pracy, może spróbuję spojrzeć na te dni oczami moich Klientów, może odnajdę w nich to coś, co zagubiłam.
        • m.maska Re: Idą Święta :-) 19.11.11, 20:37
          Basia koniecznie probuje mnie zmobilizowac na wypad do Mannheim na taki jarmark Bozonarodzeniowy... kto wie - wszystko bedzie zalezalo od pogody - i oczywiscie z powodu, grzanca....nie wchodzi w rachube, zebysmy jechaly samochodem, tylko pociag.... smile
    • m.maska Re: Idą Święta :-) 19.11.11, 20:19
      A ja kilka dni temu kupilam nawet bombki... wpadlam do toom-u w zupelnie innej sprawie, tego czego chcialam nie kupilam, ale bombki... nagle stiwerdzilam, ze choinka w tym roku nie bedzie moze wygladac, jak to kiedys nazwala moja kuzynka "jak panna mloda"...cala w bieli i roznych odcieniach rozu, tylko bardziej, bialo-kolorowa... zmiana dobrze mi zrobi smile
      W tych ogolnie-wszystko supermarketach, na razie kroluja wianki adwentowe, ale oczywiscie ozdoby choinkowe takze, aaaaa... no i kilka dni temu kupilam tez nowe lampeczki w formie gwiazdek - im pozniej tym mniejszy jest wybor smile
      • al-szamanka Re: Idą Święta :-) 19.11.11, 20:58
        Choinki nie ubieram już od lat przynajmniej 20-stu. Czasami przyciągnę do domu jakaś gałąź z odpadów, wstawię w wazon i obwieszę łańcuszkiem z gwiazdek - zawsze tym samym
        • maja-z-podworka Re: Idą Święta :-) 19.11.11, 21:09
          My ubieramy choinkę. Dziś też kupilyśmy bombki - Małe znalazlo taką przedstawiającą dinozaura smile - nie było szans zeby jej nie kupić.
          Dla mnie choinka musi byc kolorowa - żadne wytworne, jedno- czy dwubarwne smile Im bardziej kolorowa i błyszcząca, tym lepiej. Nie lubię matowych bombek, bo nie odbijają światełek. Klaro - od razu wyobraziłam sobie miły rodzinny wieczór przy tych dobrych rzeczach, które kupiliście i jecie smile Pozdrowienia smile
          • izydor88 Re: Idą Święta :-) 19.11.11, 21:16
            Dziękuję Majusmile
            Wygląd naszej choinki zależy od tego,co Dziecku i NL w duszy zagra.
            I od kotów - niektórym wystarczy leżenie pod choinką w charakterze bydlątek,inne wolą zrzucać bombki.
            • al-szamanka Re: Idą Święta :-) 19.11.11, 21:22
              To piękną masz "stajenkę" big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
            • m.maska Re: Idą Święta :-) 19.11.11, 21:26
              Pamietam Swieta podczas ktorych moja Mama dostala w upominku upragnionego kota(mial pol roku)... w decydujacej chwili, siedzial pod choinka, jakby czekal na "otwarcie prezentu"... ale przez nastepne tygodnie nieustannie znajdowalismy bombki za kanapa stojaca po drugiej stronie pokoju, to byly jeszcze te tlukace sie bombki i co ciekawe, zadna nie byla rozbita... dopiero ktoregos dnia udalo nam sie te akcje przyuwazyc... kot sciagal bombki obiema lapkami, na choince pozostawala zawieszka i kulal ja na druga strone pokoju... smile
              • maja-z-podworka Re: Idą Święta :-) 19.11.11, 21:34
                Maseczko. Czy to ten sam kot, którego Twoja Mama ma do dziś?
                • m.maska Re: Idą Święta :-) 19.11.11, 21:43
                  Tak Maju, to ten sam kotek.... smile
                  • maja-z-podworka Re: Idą Święta :-) 19.11.11, 21:50
                    No tak....bawiące się kociaki są zawsze wzruszające....a zwierzęta pod choinką to obrazek jak z familijnego filmu Disneya.
                    Muszę spróbować odespać zaleglości - idę spać smile Dobranoc Wszystkim.
                    • m.maska Re: Idą Święta :-) 19.11.11, 21:58
                      Dobranoc Klaro smile Dobranoc Majeczko smile
                      • 1zorro-bis Re: Idą Święta :-) 20.11.11, 07:22
                        ja juz prezenty mam.....big_grin
                        • al-szamanka Re: Idą Święta :-) 20.11.11, 09:05
                          1zorro-bis napisał:

> ja juz prezenty mam.....big_grin

Ja już wiem jakie chcę....big_grin
                          • m.maska Re: Idą Święta :-) 20.11.11, 23:42
                            a ja sie jeszcze wciaz zastanawiam.... smile
            • maja-z-podworka Re: Idą Święta :-) 19.11.11, 21:30
              > I od kotów - niektórym wystarczy leżenie pod choinką w charakterze bydlątek,inn
              > e wolą zrzucać bombki.

smile Dużo tłuką?
              A dostają jakiś prezent pod choinkę? Mój piesek dostawal piłeczki, ktorymi lubil się bawić. Zwykle do zabawy słuzyla jedna. Kiedy pod choinką bylo ich pięć, pies dostawal "małpiego rozumu" nie wiedząc którą bawić się najpierw. - biegał poszczekując od jednej do drugiej - wygladalo to bardzo zabawnie.
          • al-szamanka Re: Idą Święta :-) 19.11.11, 21:19
            Klaro - od razu wyobraziłam sobie miły rodzinny wieczór przy tych dobrych rzeczach, które kupiliście i jecie

I rozleniwione, mruczące koty....przytulne ciepełko. Podoba mi się taki obraz rodzinnego wieczoru
            • izydor88 Re: Idą Święta :-) 19.11.11, 21:28
              Tak,właśnie białe głuche wbiło mi pazurki w udo i tak zawisło...
              Ratuję się ucieczką do łóżka.Hej!
              • al-szamanka Re: Idą Święta :-) 19.11.11, 21:57
                big_grinbig_grinbig_grin
                • zuza_anna Re: Idą Święta :-) 20.11.11, 10:52
                  Choinki w tym roku nie ubieram, wybaw na Święta do Wrocławia. smile
                  • al-szamanka Re: Idą Święta :-) 20.11.11, 22:51
                    Ciast też nie będziesz piec, Zuzanko?
                    • zuza_anna Re: Idą Święta :-) 21.11.11, 08:57
                      Nie, nie będę. W tym roku mi pod nos podstawią same smakołyki.wink Spróbuję po latach kutię,
                      bo nigdy nie lubiłam, za słodka, a nóż smak mi się zmienił. smile
                      • 1zorro-bis Re: Idą Święta :-) 21.11.11, 09:01
                        my na Swieta wyjezdzamy! Dosyc gotowania!big_grin
                  • m.maska Re: Idą Święta :-) 20.11.11, 23:43
                    A ja ubieram, skoro juz kupilam nowe bombki, musze zobaczyc jak sie beda prezentowaly na mojej, mocno osniezonej, choince smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka