sakral Re: 17 grudnia 17.12.11, 00:13 czytania Rdz 49,2.8-10;Psalm 72;Mateusz 1,1-17 kursy walut USD - 3,4586 EUR - 4,5094 CHF - 3,6842 GBP - 5,3735 święci św.Jan z Matha "Matka zaraz po urodzeniu ofiarowała do Maryi" Odpowiedz Link
m.maska Re: 17 grudnia 17.12.11, 00:15 to, to jest nic... we Wroclawiu, ma lepsza nazwe... "Arkadia".... Odpowiedz Link
m.maska Re: 17 grudnia 17.12.11, 00:14 hihi....i wiesz co Sakral - na pewno bedzie mial oferty - sadzac po tym co sie na roznych forach czyta, niektore panie az rwa sie do opieki nad takimi "nieszczesnikami".... Odpowiedz Link
sakral Re: 17 grudnia 17.12.11, 00:28 dziękuję za nowy wątek "Coś dla Sakrala", ale ja już mam swoje "pastwisko" założone przez kol.Maskę Do Kol.Sakrala z 14.12 a to w podziękowaniu dla naszego kol.Zorrka Odpowiedz Link
sakral Re: 17 grudnia 17.12.11, 00:42 wczoraj w Kalejdoskopie był duży ruch, dzisiaj (chyba) przeczytam co nowego. muszę Koleżeństwo poinformować,że wiersz po drugiej zwrotce przestaję czytać,nie lubię,szczególnie te o miłości i przyrodzie. a obraz wpada mi oko lub nie dyskusja o malarstwie w ujęciu dekadentyzmu i rozwoju przemysłu mleczarskiego w nauczaniu świętych i błogosławionych jest mi obca. Odpowiedz Link
sakral Re: 17 grudnia 17.12.11, 01:03 benefis Stanisława Tyma video felietony Stanisława Tyma z Tygodnika Polityka są czytane przez Koleżeństwo m.in. w Kalejdoskopie . Odpowiedz Link
m.maska Re: 17 grudnia 17.12.11, 01:02 do nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeba.... Odpowiedz Link
1zorro-bis Ale jaja...... 17.12.11, 07:22 "Miszczuu" po angielsku zaczal wiersze pisac.... Loża Re: Lizak na pocieszenie Autor: jokker39 ☺ 16.12.11, 22:28 Dodaj do ulubionych Odpowiedz cytując Odpowiedz A poor little woman who is seeing others woo woo She hides herself in a marsh enjoys talking trash and boasts of being noble what a mirage. Odpowiedz Link
m.maska Re: Ale jaja...... 17.12.11, 11:47 1zorro-bis napisał: > > "Miszczuu" po angielsku zaczal wiersze pisac.... > Loża > Re: Lizak na pocieszenie > Autor: jokker39 ☺ 16.12.11, 22:28 > Dodaj do ulubionych > Odpowiedz cytując Odpowiedz > A poor little woman who > is seeing others woo woo > She hides herself in a marsh > enjoys talking trash > and boasts of being noble > what a mirage. Ladnie napisal............ Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Ale jaja...... 17.12.11, 11:55 to lon mundry.... Po angielskiemu "miszczu" potrafi....., he, he, he.... Po polskiemu juz "dosolic" "miszczu" nie umie? Odpowiedz Link
m.maska Re: Ale jaja...... 17.12.11, 12:04 Zorro, nic nie rozumiesz.... jezeli przychodzi "amerykanski" troll, ktory jest teoretycznie obcy, ale swietnie zorientowany i urzadza sobie z Jego(Jokkera) forum, ring... to czemu sie dziwisz, ze chcial sie przekonac, czy "amerykanski" troll zna jezyk.... i slusznie.... u nas tez kiedys sie pojawil troll z Ameryki, jeszcze na starym forum... a to byl nasz rodzimy troll i nawet nick sobie przyjal odpowiedni do tego kim byl Anusewich.... to znowu Ziuuuuuuuuuuuuuuuta jest - gdyby nie to, ze Kalejdoskop jest zamkniety, pewnie by to tutaj przylazlo.... Odpowiedz Link
m.maska Re: Ale jaja...... 17.12.11, 12:45 On jest taki z Ameryki, jak ja z Marsa.... Ziuta jest wszedzie.... a jak sie zaczela od razu na Lozy panoszyc, pisala nawet "u NAS".... hihihi.... Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 17 grudnia 17.12.11, 08:58 Odłóżcie dziś " wiązki " na półkę, bo dziś, Dzień Bez Przekleństw Co ludzie nie wymyślą... Powinniśmy nie rzucać mięsem każdego dnia, a nie tylko dziś. Dzień dobry Wszystkim! Zdrowego i spokojnego weekendu. Pozdrawiam Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 17 grudnia 17.12.11, 10:18 zuza_anna napisała: > Odłóżcie dziś " wiązki " na półkę, bo dziś, Dzień Bez Przekleństw Co ludzie > nie wymyślą... > Powinniśmy nie rzucać mięsem każdego dnia, a nie tylko dziś. Dzień dobry Wszyst > kim! > Zdrowego i spokojnego weekendu. Pozdrawiam > Bardzo dobry pomysł z tym dniem, Zuzanko. Oczywiście nas nie dotyczy, bo jakoś nie widzę tu rzucania mięsem itp. Wiązanek nie puszczam, a pewnych wyrazów nigdy nie używam, ponieważ uważam je za wstrętne, i nie są to wyłącznie określenia powszechnie uważane za wulgarne. Może dzisiaj, jako że jest ku temu okazja napiszę raz jeden, na co nie ma miejsca w moim słowniku: cham, szambo, gnida, zdechł, rzygać i wiele temu podobnych ufff, dobrze że tylko to napisałam, a nie wypowiedziałam, bo już mnie mdli Jeżeli ktoś nie wierzy w to, co tu napisałam, to proszony jest o wskazanie choćby jednego mojego postu, w którym jeden z tych wyrazów został zastosowany. NIE ZNAJDZIE!!! Przyjemnego dnia Odpowiedz Link
m.maska Re: 17 grudnia 17.12.11, 11:45 zuza_anna napisała: > Odłóżcie dziś " wiązki " na półkę, bo dziś, Dzień Bez Przekleństw Co ludzie > nie wymyślą... > Powinniśmy nie rzucać mięsem każdego dnia, a nie tylko dziś. Dzień dobry Wszyst > kim! > Zdrowego i spokojnego weekendu. Pozdrawiam > Odłóżcie dziś " wiązki " na półkę, .... Zuza, do KOGO to piszesz? Gdzies tutaj sa jakies wiazki?............. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: 17 grudnia 17.12.11, 11:48 no ja taki swíety nie jestem.... Przyznaje bez bicia... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 17 grudnia 17.12.11, 11:55 ...bo Ty urwis jesteś z łobuzerskim błyskiem w oczach - wiem, widziałam....we wstecznym lusterku Twojego samochodu Odpowiedz Link
m.maska Re: 17 grudnia 17.12.11, 12:06 hihihihi....................pamietam................ Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 17 grudnia 17.12.11, 11:59 Ale my, tutejsze kobiety, wiązek nie produkujemy, a jeśli chodzi o mięso, to chociażby w moim przypadku jest to pewne na 100%, weganki nie mają z nim nic wspólnego - pod żadną postacią Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 17 grudnia 17.12.11, 12:12 To chyba bardzo szczere życzenia....no nieeeeeeeeeeeeeee? Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 17 grudnia 17.12.11, 17:41 Może i szczere te życzenia komornika, ale nie jeden tych życzeń nie przyjmie. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 17 grudnia 17.12.11, 12:55 Żeby w każdej głowie podzwoniło i przypomniało Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 17 grudnia 17.12.11, 17:35 A tak sobie napisałam, chyba nie bierzesz to do siebie Maseczko? Odpowiedz Link
m.maska Re: 17 grudnia 17.12.11, 17:48 Nie biore... sek w tym, ze to czytaja nie do konca "zorientowani" i potem wychodzi takie gadanie jak to Maja wspominala "skoro ktos tak pisze, tzn. ze cos w tym jest".... to nie nasza przeciez wina, ze ktos jest za leniwy, za malo zorientowany, za malo rozgarniety, zeby sie upewnic... ktos napisal o AL - "damskie bydle" - duren przyjdzie i powie "nie wiem co bylo akcja, a co reakcja, ale skoro napisal, to widac mial powody"..... i co takiemu powiesz? ze jest durniem? sprobuj durniowi, cos takiemu powiedziec - nie uwierzy Ci, przeciez wie lepiej, nawet jesli pojecia nie ma.... Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 17 grudnia 17.12.11, 17:54 Wiesz, niech sobie myślą co chcą, mi to rybka Mądry zrozumie, a ... Odpowiedz Link
m.maska Re: 17 grudnia 17.12.11, 17:57 Tobie moze byc rybka... mnie nie jest - bo wiecznie przyprawiaja Nam wlasnie z tego powodu gebe i mysle, ze AL to moze nie robic roznicy, ze jakis Kichonor o niej to pisze, bo ze jest nierozumny to juz wiemy - gorzej, ze inni to biora za dobra monete i roznosza.... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 17 grudnia 17.12.11, 18:08 zuza_anna napisała: > No już dobrze... co mam zrobić, wykasować? > A po co kasować, to są nasze rozmowy, u nas można sobie powiedzieć i wszystko wyjaśnić Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 17 grudnia 17.12.11, 18:11 ...i jeszcze dodam, że mądrych mało na świecie, a najwięcej takich, co mądrych udają Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 17 grudnia 17.12.11, 18:13 dlatego nikomu nie zadam pytania, co było pierwsze: jajo czy kura??? Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 17 grudnia 17.12.11, 18:13 al-szamanka napisała: > ...i jeszcze dodam, że mądrych mało na świecie, a najwięcej takich, co mądrych > udają Najprawdziwsza prawda Odpowiedz Link
m.maska Re: 17 grudnia 17.12.11, 18:39 Mnie tam i tak nic nie zaszkodzi.... mnie juz gebe przyprawiali tacy "wielcy" jak Partita... przeciez wypisywal oszczerstwa, ze nad "zbanowano jak zesmy sie odwrocily plecami"... i co? potem pojawi sie jeden z drugim, ktos walnie klamstwo pierwszej klasy w rodzaju. "Maska zbanowala czaro", czy jeden z drugim bedzie to sprawdzal? a gdziez tam - jesli mowi to ktos kto nalogowo klamie i mu sie w to wierzy, to to jest swieta prawda.... a skad niby ona persona mialaby miec taka wiedze?.... bo jest Duchem Swietym i zawsze wszystko wiedziala najlepiej, zwlaszcza kiedy trolowala po mistrzowsku, jeszcze na tvn-ie....ale udawac potrafi, a jak potrafi, to juz zupelnie prawie jak slowo komandora sie liczy.... hihihihihihihi.... a mnie to tylko bawi. Odpowiedz Link
m.maska Re: 17 grudnia 17.12.11, 18:34 al-szamanka napisała: > ...i jeszcze dodam, że mądrych mało na świecie, a najwięcej takich, co mądrych > udają bardziej niz udaja nawet.... ale wlasnego zdania nie maja, tylko chodza i powtarzaja zaslyszane i niesprawdzone - niestety.....a do tego dorabiaja cala historie i opowiadaja, jacy sa straszliwie "sprawiedliwi".... jedyniy zreszta sprawiedliwi.... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 17 grudnia 17.12.11, 18:40 i są tacy co im wierzą na zasadzie "nie po czynach, lecz po słowach (samochełpliwych)ich poznacie" Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 17 grudnia 17.12.11, 18:45 ...a potem wychodzą takie hity, jak ten, gdy ktoś mówi do złodzieja "Nie pochwalam twojego złodziejstwa, ale będę siedział przy tobie, bo przecież nie mnie okradłeś, tylko tamtego i na pewno miałeś słuszne powody, tym bardziej, że na potwierdzenie słowo uczciwego złodzieja mi dałeś" Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: 17 grudnia 17.12.11, 18:56 koniec na dzisiaj mojego marudzenia.... Ide jesc. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 17 grudnia 17.12.11, 19:04 1zorro-bis napisał: > koniec na dzisiaj mojego marudzenia.... > Ide jesc. Mam nadzieję, że to tylko postna sałata trzeba zadbać o miejsce na świąteczne frykasy Odpowiedz Link
m.maska Re: 17 grudnia 17.12.11, 19:31 Mialam dzisiaj szczytny zamiar leniuchowania....i nie wyszlo...mam Ci ja pod kokardka tyle pomyslow....a czasu malo... Odpowiedz Link
m.maska Re: 17 grudnia 17.12.11, 13:29 A tak w ogole to dzien dobry.... bo chyba jeszcze nie powiedzialam... Po wczorajszej wichurze, kiedy wydawalo mi sie, ze dachy beda fruwac... podobno nawet wstrzymano pociagi na kilka godzin, nie wierzylam w prognoze, ktora przewidywala dzisiaj ladny sloneczny dzien... a jednak - przywialo w ogromnym tempie znad Atlantyku podczas gdy "Joachim" zabral sie i polecial do AL.... papa "Joachimie"... zapewne kolejny juz przybedzie jakis Kacper.... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: 17 grudnia 17.12.11, 13:36 troche pozne to "dzien dobry"... Ale niech ci bedzie..... Odpowiedz Link
m.maska Re: 17 grudnia 17.12.11, 14:01 Zorro, nie przesadzaj - caly tydzien pilnie rano dawalam sie wyrywac do pracy - caly tydzien wstawanie o 6-7... czy Ty wiesz co to jest dla mnie? nie dosc, ze zimno na dworze, ze ciemno, to jeszcze srodek nocy - to mi sie nie nalezy "odpoczynek" przy sobocie?.... nie badz bezlitosny... Slonce swieci....i to jest to czego mi bylo trzeba o tej porze roku. Odpowiedz Link
m.maska Re: 17 grudnia 17.12.11, 15:00 mialam... naprawde mialam.... zgodnie z prognoza - ale juz nie mam Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 17 grudnia 17.12.11, 13:36 Był Joachim, a jakże, gwizdał na ulicy tak strasznie jak żaden jego poprzednik dotąd, jeszcze się po nim nieco śniegiem kurzy, ale że temp. dodatnia to szybko topnieje. Z tym, że ciemnawo na świecie, co na taką przeziębioną osobę jak ja usypiająco działa...hmm, nie będę się opierać i przyłożę głowę do poduszki. Na razie Odpowiedz Link
izydor88 Re: 17 grudnia 17.12.11, 17:28 Zmarła Cesaria Evora.Moja ulubiona.Zostały płyty. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 17 grudnia 17.12.11, 17:48 izydor88 napisała: > Zmarła Cesaria Evora.Moja ulubiona.Zostały płyty. Znałam, niektóre jej piosenki.... Sodade Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 17 grudnia 17.12.11, 17:51 " Bosonoga Diva " żal, bo przepięknie śpiewała. Mar de Canal ... Odpowiedz Link
m.maska Re: 17 grudnia 17.12.11, 17:54 Lubilam ja... spiewala w stylu fado - smetnie... Mam kilka jej plyt u siebie....kiedys spiewala z Kaja... Mar Azul - błękitne morze.... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 17 grudnia 17.12.11, 17:58 Myślę żeś tej piosenki CHAN CHAN posłuchałaby sobie dzisiaj chętnie Odpowiedz Link
m.maska Re: 17 grudnia 17.12.11, 20:23 Kol.Sakral... juz znalazlam Twoj wizerunek.... ....tzn. zwizualizowalam Cie.... Odpowiedz Link
m.maska Re: 17 grudnia 17.12.11, 20:59 No problem.... mam mobilny... i do tego chip zaladowany Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 17 grudnia 17.12.11, 20:26 sakral napisał: > Al > > dziękuję za piosenkę. > piękna Nie ma za co, uwielbiam ją po prostu... ....jest boska Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 17 grudnia 17.12.11, 22:21 To ja teraz hopsasa do łóżeczka, ale przedtem wypiję herbatkę z korzenia prawoślazu, którą Maseczka obdarowała mnie w Paryżu, teraz jak znalazł, bo kuracja przeziębieniowa jeszcze w toku. Dobranoc Odpowiedz Link
sakral Re: 17 grudnia 17.12.11, 22:42 spokojnie u Koleżeństwa,żadnych walk plemiennych szkoda ja buszuję na stronach Australii i tam na naszych rodaków można trafić Stanisław Lem swego czasu powiedział,że jakby nie Internet to by nie wiedział,że na świecie jest tylu idiotów. to prawda ale też jest masę ciekawych spraw i ludzi połączenie nowej techniki z przeczytanymi książkami jest boską sprawą. -------------------------- Odpowiedz Link
m.maska Re: 17 grudnia 17.12.11, 22:45 Sakral, ja dokonalam tez wielu niezwyklych odkryc, czesto smutnych.... ich bin bedient... Odpowiedz Link
m.maska Re: 17 grudnia 17.12.11, 22:50 Widzisz Al, czyli warto bylo... bo przeciez cyrk byl z tym korzeniem prawoslazu nieprzecietny - przede wszystkim mialam pecha i go nie bylo, miala byc tego samego dnia dostawa, podczas, gdy nastepnego dnia, ja juz wylatywalam... cud - pojechalam tego samego dnia i pocalowalam klamke, bo sie okazalo, ze tylko do 17 otwarte bylo, a pani mowila, zeby przyjsc przed zamknieciem - nie spojrzalam i myslalam, ze 18... i dopiero z samego rana przed odlotem, pojechalam znowu... Odpowiedz Link