1zorro-bis 01.02.12, 06:42 dziendoberek Wszystkim! Oj, jak dobrze w domu.... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sakral Re: 1 Luty...podkuj buty! 01.02.12, 07:19 kartka z kalendarza - środa Zorro najważniejsze,że jesteś już z nami. z tej okazji nie będzie o świętych, błogosławionych i innych śniadania,obiady,kolacje (link) Odpowiedz Link
sakral 1 Luty...podkuj buty! 01.02.12, 07:28 dzisiejszy numer tygodnika Polityka (link) PS. ranking biskupów,to może być ciekawe Odpowiedz Link
izydor88 Re: 1 Luty...podkuj buty! 01.02.12, 08:02 Dzieńdoberek jest i...od razu lepiej Kol.Sakral,to nie ja pisałam o rozmowie Marii Czubaszek. U mnie -15 stopni i Rychu za oknem.Dostał ciepłą michę i udał się do budy.Opatulam się w co się da i też się udaję - po Politykę,a potem zrobić coś pożytecznego - oby. Odpowiedz Link
sakral 1 Luty...podkuj buty! 01.02.12, 09:27 luty uprzejmie proszę Szanowne Koleżeństwo o nie zadawania pytań w trudnej kwestii sakralowego mieszkanka. Praca wre.Klamki,włączniki,wyłączniki, tapety,kleje,wiertła,pędzle,poziomice są już zainstalowane,lub w właściwym czasie będą wisiały,wierciły i tym podobnie. a czas jest jednostką bardzo względną Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 1 Luty...podkuj buty! 01.02.12, 09:44 Kol.Sakral, to ja pisałam o Marii Czubaszek. Proszę. Tutaj. Bardzo ją lubię, jest niesamowita. Dzień dobry WK. Miłego dnia Odpowiedz Link
sakral Re: 1 Luty...podkuj buty! 01.02.12, 10:23 Anno dziękuje,dużo radości mi sprawiłaś a teraz muszę sprawdzić co to za gość Paweł Kukiz, słyszałem,że podobno śpiewa (np.ksiądz się zbliża ?) i mówi agresywnie,i nie zbyt mądrze(link) Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 1 Luty...podkuj buty! 01.02.12, 10:40 Paweł Kukiz kiedyś był moim idolem, ale ostatnio mnie wkurza. Śpiewa dobrze, tylko głupio się wypowiada. Posłuchaj, świetna piosenka Pawel Kukiz & Piersi - Caluj Mnie Odpowiedz Link
m.maska Re: 1 Luty...podkuj buty! 01.02.12, 17:43 zuza_anna napisała: > Kol.Sakral, to ja pisałam o Marii Czubaszek. Proszę. Tutaj. Bardzo ją lubię, jest niesamowita. > Jest niesamowita....ale jest prawdziwa - ma odwage mowic to co niepopularne a taka odwage ma tylko niewielu... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 1 Luty...podkuj buty! 01.02.12, 11:42 Ja tez chyba jestem w domu.....Z NOWYM MODEMEM!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 1 Luty...podkuj buty! 01.02.12, 12:11 A działo się z tym modemem strasznie dużo, jestem tak nim zdenerwowana jakbym wyremontowała dwa mieszkania (to mały przytyk do kol.Sakrala ) Przede wszystkim instrukcja instalacji tak fatalnie napisana, że nic z niczego nie wynika. Po godzinie, gdy mój komputer nie mógł za nic na świecie rozpoznać modemu, z którym był podłączony, i który stał tuz obok, zadzwoniłam do centrali, aby skorzystać z fachowej rozmowy. Jak w tych fachowych tematach wyglądają moje pytania i odpowiedzi może sobie wyobrazić tylko i wyłącznie Maseczka...ponieważ ma ze mną "doświadczenie". Połączenie zostało zrobione, lecz po wyłączeniu i ponownym włączeniu kompa znowu netu nie było. Znowu zadzwoniłam do centrali i w tym momencie gdy pan chciał mi radzić, net się włączył....uff. Teraz tylko podłączyć laptop, ale to już z Maseczką Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 1 Luty...podkuj buty! 01.02.12, 15:26 No to pisze juz z laptopa....nerwow juz nie mam i znakow diakrytycznych tez nie, bo program jeszcze nie zainstalowany, ale powolutku. Obie z Maseczka zdarlysmy sobie gardla, bo chwilami nam sie wydawalo, ze im glosniej bedzemy mowily, to ta druga lepiej zrozumie. Skonczylo sie na tym, ze obie mamy bol glowy. Z wyjscia z domu zrezygnowalam, bo juz sie nie oplaca....eeeech, jak takie rzeczy dlugo trwaja i ie sil kosztuja.....bo u mnie jak zwykle strasznie to skomplikowane...eeeech Odpowiedz Link
m.maska Re: 1 Luty...podkuj buty! 01.02.12, 16:22 ale tak naprawde skomplikownae nie jest.... kiedy juz wszystko bedzie wtedy nie bedziesz juz plakac.... przyzwyczaisz sie... na pewno Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 1 Luty...podkuj buty! 01.02.12, 16:05 Zainstalowałam właśnie słownik, mogę pisać ze znakami,ale za chwile laptop wyłączę i przejdę na normalny komp.....muszę od tego dziwoląga przynajmniej dwa dni odpocząć. Maseczko.......WIELKI, PRZEOGROMNE DZIĘKI!!!!!!!!! Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: 1 Luty...podkuj buty! 01.02.12, 16:09 musze sobie SWOJ laptop tez kupic.... Odpowiedz Link
m.maska Re: 1 Luty...podkuj buty! 01.02.12, 16:18 Nie daj sie Zorro zwariowac.... AL wpada w panike... inna rzecz, ze ten jej router to wyjatkowo dziwne urzadzenie. Odpowiedz Link
m.maska Re: 1 Luty...podkuj buty! 01.02.12, 16:19 AL wpada w panike nawet, jesli system powiadamia ja o aktualizacji... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 1 Luty...podkuj buty! 01.02.12, 16:23 1zorro-bis napisał: > musze sobie SWOJ laptop tez kupic.... To radze Ci, weź sobie urlop!!! Od rana pracuje przy tym moim i jestem wykończona, nie wiem jak będę jutro w pracy funkcjonować. Nie miałam pojęcia, że to wszystko takie pracochłonne i wysysające siły. Teraz pisze ze starego kompa....eeeech, zaraz lepiej, wszystko znajome, klawisze stukają jak zawsze, wszystko jest tam, gdzie trzeba. Co prawda Maseczka twierdzi, że się przyzwyczaję, ale na razie nie potrafię jej uwierzyć Odpowiedz Link
m.maska Re: 1 Luty...podkuj buty! 01.02.12, 16:24 Witajcie.... ufff... Zorro... najwazniejsze, ze juz jestes a i to na niedlugo, jesli chcesz do cieplych krajow w niedlugim czasie sie udac tylko, ze tym razem nie wywiniesz sie bez fotek... Korsyke zaniedbales calkowicie ani jednej fotki nie pokazales.... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: 1 Luty...podkuj buty! 01.02.12, 16:39 mam pelno. Tylko zgrac musze..... Odpowiedz Link
m.maska Re: 1 Luty...podkuj buty! 01.02.12, 17:09 Zgrac musisz?.... czy czekasz az ich bedzie wiecej... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 1 Luty...podkuj buty! 01.02.12, 18:35 Oooooooooooooooooo, w takim jestem stanie..... Dobrze, że chociaż udało mi się przed chwilą zjeść śniadanie.... Odpowiedz Link
m.maska Re: 1 Luty...podkuj buty! 01.02.12, 18:39 tylko ten pierscionek to nie Twoj... wiec sie nie podszywaj pod kogos.... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 1 Luty...podkuj buty! 01.02.12, 19:00 Nie podszywam się pod osobę, tylko pod jej stan krańcowego wymęczenia. Czuję się dzisiaj o 30 lat starsza....mam nadzieję, że to szybko się zmieni Odpowiedz Link
m.maska Re: 1 Luty...podkuj buty! 01.02.12, 19:08 A nie mowilam, ze tylko spokoj NAS uratuje? Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 1 Luty...podkuj buty! 01.02.12, 20:14 m.maska napisała: > Co myslicie o tym? > > -Chyba jednak nie zechcecie mnie zdusić? Filuternie zapytuje mały jeżyk. Wie, co mówi....nie zacisnęłabym dłoni z taką zawartością. ] Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 1 Luty...podkuj buty! 01.02.12, 20:17 m.maska napisała: > i dalej.... > > A tu wyraźnie się uśmiecha Odpowiedz Link
m.maska Re: 1 Luty...podkuj buty! 01.02.12, 20:31 usmiecha? i z usmiechem prosi o litosc?.... Odpowiedz Link
sakral odeszła ............ 01.02.12, 21:21 odeszła Pani Wiesława Szymborska Frédéric Chopin - Prelude in E-Minor (op.28 no. 4) Odpowiedz Link
sakral Re: odeszła ............ 01.02.12, 21:32 Novi Singers Preludium e-moll Fr. Chopina Odpowiedz Link
al-szamanka Re: odeszła ............ 01.02.12, 21:45 Chyba by sobie takiej muzyki życzyła..... Odpowiedz Link
m.maska Re: odeszła ............ 01.02.12, 22:32 Saaaaaaaaaaaaaakral....................!!! Odpowiedz Link
zuza_anna Re: odeszła ............ 02.02.12, 08:29 akral napisał: > Wisława Szymborska na Wawel Nigdy by nie chciała. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: odeszła ............ 02.02.12, 06:34 wiem. Mam od niej ksiazke z dedykacja.. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 1 Luty...podkuj buty! 01.02.12, 22:06 Wymęczona dzisiejszym dniem laptopowym tylko o spaniu jestem w stanie myśleć. Dobranoc Odpowiedz Link
m.maska Re: 1 Luty...podkuj buty! 01.02.12, 22:32 Czy ja Ci juz powiedzialam, ze najgorsze masz juz za soba?....nie rob paniki.... Odpowiedz Link
izydor88 Re: 2 Luty...podkuj buty! 02.02.12, 08:05 Czołem Wielki i Pracowity! -18 stopni!Ale wczoraj dostałam ciepłe pozdrowienia z Bałkanów.Tam w nocy było -26. Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 2 Luty...podkuj buty! 02.02.12, 08:27 Dzień dobry WK. Klaro, przy okazji pozdrów o de mnie Bałkany. Taki mróz a ja znów muszę wyjść, może przełożę na jutro? Ale nie wiem co mi to da! Zdrowego i ciepłego dnia. Pozdrawiam Odpowiedz Link
sakral 2 Luty...podkuj buty! 02.02.12, 09:38 kartka z kalendarza Monty Python PL - Szurnięte religie Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 2 Luty...podkuj buty! 02.02.12, 09:58 sakral napisał: > > > kartka z kalendarza W Monty świetne zdanie: "25 osób nawróconych bezpośrednio" Cóż za szerokie pole dla wyobraźni Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: 2 Luty...podkuj buty! 02.02.12, 10:39 babie cos zle pod kiepelkom tyka...... S@lon Odrzuconych [O!] Re: Gdzie jest Numu? Autor: gazeta_mi_placi ☺ 26.01.12, 21:35 Dodaj do ulubionych Odpowiedz cytując Odpowiedz Czarek i Zorro to paskudne trolle, ale Numu naprawdę lubiłam, to była jedynie tak naprawdę bratnia dusza na tym forumowym padole sad Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 2 Luty...podkuj buty! 02.02.12, 11:27 1zorro-bis napisał: > babie cos zle pod kiepelkom tyka...... > S@lon Odrzuconych [O!] > Re: Gdzie jest Numu? > Autor: gazeta_mi_placi ☺ 26.01.12, 21:35 > Dodaj do ulubionych > Odpowiedz cytując Odpowiedz > Czarek i Zorro to paskudne trolle, ale Numu naprawdę lubiłam, to była jedynie t > ak naprawdę bratnia dusza na tym forumowym padole sad Aaaaaatam, będziesz się nad wpisami gazety zastanawiał Odpowiedz Link
sakral Re: 2 Luty...podkuj buty! 02.02.12, 13:04 27.01 napisałem ta już doszła do 99 taka dobra jest PS. proszę Koleżeństwa,czytanie teksu z zrozumieniem Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 2 Luty...podkuj buty! 02.02.12, 13:11 sakral napisał: > PS. > proszę Koleżeństwa,czytanie teksu z zrozumieniem Postaramy się!!!! Odpowiedz Link
m.maska Re: 2 Luty...podkuj buty! 02.02.12, 13:28 co to znaczy ta? jesli mamy tę samą na mysli, to ja przynajmniej wiem i rozumiem.... Odpowiedz Link
sakral Re: 2 Luty...podkuj buty! 02.02.12, 13:53 ta ma 99 znajomych ona może jeszcze dość do cyferki 666 i czy nie jest pięknie ? jest pięknie Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 2 Luty...podkuj buty! 02.02.12, 09:38 U mnie zapowiadano na dzisiejsza noc -24 stopnie. Trzykrotnie wstawałam, aby sprawdzić, ale poniżej -8 nie spadło, a teraz to nawet o pół stopnia się ociepliło. Ponoć od soboty mróz ma zelżeć. Ciepłego dnia Wszystkim Odpowiedz Link
m.maska 2 Lutego...podkuj buty! 02.02.12, 11:51 Witajcie Poniewaz wczesnym rankiem wypadalam na chwile, wlaczylam kompa i wyszlam... kiedy wrocilam - wisial i zaczal sie taniec na dwa kompy w tym jeden, ktory sie zbiesil i drugi staruszek... ten "nowy" reperowal sobie system a kiedy to juz zrobil musial oczywiscie zaktualizowac antyvirusa...on ma chodzic a zamiast tego fakst Odpowiedz Link
m.maska Re: 2 Lutego...podkuj buty! 02.02.12, 11:53 O! i juz poprawili "zarzadzanie forum" znowu dziala.... Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 2 Lutego...podkuj buty! 02.02.12, 12:48 Wróciłam, strasznie zimno, ale na przystanku stał koksownik, i trochę się ogrzałam, zwłaszcza nogi, bo pod spodnie nie założyłam rajstop, bo nie lubię. Klika osób otoczyło koksownik, dobra rzecz, na mrozy Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 2 Lutego...podkuj buty! 02.02.12, 12:52 Tez byłam trochę na zewnątrz a za niecałą godzinkę jadę do pracy na wcześniejszy niż zwykle nocny dyżur. Koksowników u nas nie ma, bo tylko -5, ale i tak miałam wrażenie, że zaraz przemienię się w sopel lodu. Nie znoszę zimy, zimna i śniegu - choć tego ostatniego w moim mieście ani widu Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 2 Lutego...podkuj buty! 02.02.12, 13:07 Dziękuję, Zuzanko, moja praca zawsze jest cudowna , chociaż wyjatkowo obciążająca. Ale jeśli o nią chodzi, to nerwy mam jak postronki....inaczej się ma ze wszelakimi sprawami kompowymi - tu potrafię wyjść z siebie Odpowiedz Link
m.maska Re: 2 Lutego...podkuj buty! 02.02.12, 13:30 To moze ten dyzur wplynie na Ciebie uspokajajaco... tylko sie jutro nie tlumacz, ze laptopa nie odpalisz, bo..... Spokojnego dyzuru.... Odpowiedz Link
m.maska Re: 2 Lutego...podkuj buty! 02.02.12, 13:35 -6° a idzie w kierunku -16°... sniegiem poproszylo kilka dni temu i tak zalega to troche w ogrodzie, bo nie ma kiedy odtajac a ja jeszcze wyjsc musze - zimno tam. Dzisiaj po raz pierwszy tej zimy przywdzialam kozaczki i kozuszek....brrrr zimno jest. Najchetniej spedzilabym zime w piekarniku - ja chce do cieplych krajow. Odpowiedz Link
izydor88 Re: 2 Luty...podkuj buty! 02.02.12, 14:33 Sakral,przeczytałam rano Twój apel - Szymborska na Wawel i pomyślałam sobie,że Ona na pewno wydała Michałowi Rusinkowi dyspozycje co do miejsca pochówku. Pamiętała przecież awanturę po śmierci Miłosza. Z zadowoleniem czytam informację o tym,że Wisława spocznie na Cmentarzu Rakowickim. Odpowiedz Link
m.maska Re: 2 Luty...podkuj buty! 02.02.12, 14:44 Klaro, to sie jeszcze okaze... znamy z niedawnej historii przypadki awantur o miejsce spoczynku... Odpowiedz Link
izydor88 Re: 2 Luty...podkuj buty! 02.02.12, 14:55 Ale tu nie ma miejsca na awantury!Szymborska spocznie w grobowcu rodzinnym.Kto i przeciwko czemu miałby protestować? Odpowiedz Link
m.maska Re: 2 Luty...podkuj buty! 02.02.12, 15:03 Hmm... moze sie okazac, ze rodzina ma mniejsze prawa od........no nie wiem, Narodu, wielbicieli....jak sie chce, to powod sie znajdzie. Zimno tam a ja musze jechac....brrrr.... do napisania Odpowiedz Link
izydor88 Re: 2 Luty...podkuj buty! 02.02.12, 15:10 Na szczęście Szymborska nie jest ulubienicą Narodu Odpowiedz Link
izydor88 Re: 2 Luty...podkuj buty! 02.02.12, 15:26 A wielbiciele,do których i ja się zaliczam na pewno uszanują Jej wolę... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: 2 Luty...podkuj buty! 02.02.12, 15:28 znajdziesz w Polsce wielu takich co to beda na nia po smierci pluli..... Odpowiedz Link
izydor88 Re: 2 Luty...podkuj buty! 02.02.12, 16:06 Zawsze pluli,ale nie będą mogli urządzać protestów pod hasłem - Szymborska nie zasługuje na Wawel,czy Skałkę. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: 2 Luty...podkuj buty! 02.02.12, 18:54 cicho tutaj jak na.....cmentarzu.... Znikam.... Odpowiedz Link
m.maska Re: 2 Luty...podkuj buty! 02.02.12, 19:00 to pa pa... a bo ja dopiero dotarlam do domu... Odpowiedz Link
izydor88 Re: 2 Luty...podkuj buty! 02.02.12, 19:45 1zorro-bis napisał: > cicho tutaj jak na.....cmentarzu.... Zawsze lubiłam cmentarze.Tak tam cicho. Wisława Szymborska umarła we śnie,w wieku 89 lat.To takie optymistyczne. I napisała po śmierci swojego towarzysza życia - Kornela Filipowicza genialny wiersz o kocie... Odpowiedz Link
m.maska Re: 2 Luty...podkuj buty! 02.02.12, 19:57 Na wielu roznych forach pokazano ten wiersz, ktory wspominasz Klaro... to ja go moze tutaj pokaze, ale w jezyku niemieckim... Katze in der leeren Wohnung von Wislawa Szymborska, übersetzt von Karl Dedecius Sterben - das tut man einer Katze nicht an, Denn was soll die Katze in einer leeren Wohnung. An den Wänden hoch, sich an Möbeln reiben. Nichts scheint sich hier verändert zu haben, und doch ist alles anders. Nichts verstellt, so scheint es, und doch alles verschoben. Am Abend brennt die Lampe nicht mehr. Auf der Treppe sind Schritte zu hören, aber nicht die. Die Hand, die den Fisch auf den Teller legt, ist auch nicht die, die es früher tat. Hier beginnt etwas nicht zur gewohnten Zeit. Etwas findet nicht statt, wie es sich gehört hätte. Jemand war hier und war, dann verschwand er plötzlich und ist beharrlich nicht da. Alle Schränke durchforscht. Alle Regale durchlaufen. Unter Teppichen geprüft. Trotz des Verbots die Papiere durchstöbert. Was bleibt da noch zu tun. Schlafen und warten. Komme er nur, zeige er sich. Er wird´s schon erfahren. Einer Katze tut man sowas nicht an. Sie wird ihm entgegenstolzieren, so, als wollte sie´s nicht, sehr langsam, auf äußerst beleidigten Pfoten. Noch ohne Sprung, ohne Miau. Odpowiedz Link
izydor88 Re: 2 Luty...podkuj buty! 02.02.12, 20:24 Und doch ist alles anders... Piękne. Odpowiedz Link
sakral Re: 2 Luty...podkuj buty! 02.02.12, 20:28 Wanda Warska- Nie trać wiary i nadziei(1979) Odpowiedz Link
sakral Re: 2 Luty...podkuj buty! 02.02.12, 20:42 zawsze będzie lepiej,zawsze świat jest piękny. Stwórcy udał się świat,a człowiek już niespecjalnie. umiem się cieszyć dniem dzisiejszym. mam plany na jutro i na następne dni.Nareszcie co powiem zabrzmi może brzydko. to ja sobie dobieram znajomych,a nie odwrotnie. Szkoda tracić czas z ludźmi którzy znają odpowiedzi na wszystkie pytania.To głupcy. Odpowiedz Link
sakral Re: 2 Luty...podkuj buty! 02.02.12, 20:53 swego czasu kol.Maja napisała że Kalejdoskopowi Ludzie znają siebie lepiej niż w świecie realnym innych ludków od każdego z Was dużo się nauczyłem, koty,Felix,malarstwo,i masę innych ciekawych spraw. To może nie wypada, ale trzeba kol.Masce tylko życzyć wytrwałości by całą naszą wesołą gromadkę prowadziła dalej. kol.Maska jest w tym dobra jak w tańcu prowadzi,podaje rytm,krok a my w ten rytm dalej.I bardzo dobrze. Odpowiedz Link
m.maska Re: 2 Luty...podkuj buty! 02.02.12, 21:00 Sakralu... ja tu jestem wylacznie od "scenografii"... cala reszta dzieje sie sama.... Odpowiedz Link
izydor88 Re: 2 Luty...podkuj buty! 02.02.12, 20:54 Ktoś potrafił tak pięknie ubrać moje myśli w słowa... Odpowiedz Link
izydor88 Re: 2 Luty...podkuj buty! 02.02.12, 20:57 Sakral II +Sakral III i wszystko się zgadza. Odpowiedz Link
m.maska Re: 2 Luty...podkuj buty! 02.02.12, 20:58 Sakralu to napisane juz kiedys przez Ciebie zdanie, utkwilo mi w pamieci - oddaje dokladnie to o co idzie... ... Oficjalny list od Świstaka Odpowiedz Link
izydor88 Re: 2 Luty...podkuj buty! 02.02.12, 21:07 A my w ten rytm dalej i bardzo dobrze.To prawda Kol.Masko Odpowiedz Link
izydor88 Re: 2 Luty...podkuj buty! 02.02.12, 21:25 Zawsze są tacy,którzy lubią w te sreberka Zostawmy im tę wątpliwą przyjemność. Odpowiedz Link
m.maska Re: 2 Luty...podkuj buty! 02.02.12, 21:30 Jak bylam dzieckiem to te sreberka sie zbieralo i robilo sie z nich ozdoby na choinke.... Odpowiedz Link
m.maska Re: 2 Luty...podkuj buty! 02.02.12, 21:31 ha... to sie wtedy nawet nazywalo "złotko" - to o stopien wyzej bylo... Odpowiedz Link
sakral 2 Luty...podkuj buty! 02.02.12, 21:37 pokój już urządzony. dwie najważniejsze funkcje 1.duże biurko,monitor itd, 2.spanie (koniecznie sprężyny) 3.fotel z dobrym oświetleniem do czytania ......................... drugi pokój będzie pełnił funkcją kawalerskiej kuchni (klopsiki) i dwa foteliki z stolikiem na małe coś tam w razie najazdu regały na książki w kuchni -------------------------- remont zacząłem od końca lodówka (boska,czerwona 50 lata),biurko i lampa stojąca ale dam radę,muszę. Odpowiedz Link
m.maska Re: 2 Luty...podkuj buty! 02.02.12, 21:40 Chyba rzeczywiscie od konca... moze lepiej bylo zaczekac z meblowaniem, na po tapetowaniu, malowaniu itd... ale jesli lubisz przesuwanie tego co jest... Odpowiedz Link
m.maska Re: 2 Luty...podkuj buty! 02.02.12, 21:29 Klub Bertelsmann - mam zlota karte... gorzej bo uprzatneli mi sklep w poblizu, wszystko przechodzi na netowe kupowanie i mam ciekawa ksiazke na oku... nie, zadna tam beletrystyka ale..."jak trzezwo myslec" - niekiedy czytam takie "powazne" wywody na forum i zastanawiam sie czy autorzy specjalnie robia z siebie blaznow, czy ma to byc z zalozenia satyryczne(satyryk moze udawac blazna, w koncu o to chodzi), tylko wszyscy pozostali tego nie odczytuja.... Odpowiedz Link
sakral Re: 2 Luty...podkuj buty! 02.02.12, 21:39 wystarczy podać link to najlepszy zwyczaj Odpowiedz Link
m.maska Re: 2 Luty...podkuj buty! 02.02.12, 21:42 aaa-aaaa das ist ein Geheimtipp... pojdzie poczta pantoflowa.... Odpowiedz Link
m.maska Re: 2 Luty...podkuj buty! 02.02.12, 22:01 Zapomnienie...muzyka nawiazuje do portugalskiego fado...lubie Odpowiedz Link
m.maska [...] 02.02.12, 21:35 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
m.maska Re: 2 Luty...podkuj buty! 04.02.12, 18:42 sakral napisał: > > zawsze będzie lepiej,zawsze > świat jest piękny. > Stwórcy udał się świat,a człowiek już niespecjalnie. > > umiem się cieszyć dniem dzisiejszym. > mam plany na jutro i na następne dni.Nareszcie > > co powiem zabrzmi może brzydko. > > to ja sobie dobieram znajomych,a nie > odwrotnie. > Szkoda tracić czas z ludźmi > którzy znają odpowiedzi na wszystkie > pytania.To głupcy. to ja sobie dobieram znajomych,a nie > odwrotnie. - .... Sakral, nawet nie bede pytac co masz na mysli - nie musze, ani AL ani ja ani pewnie Zorro - wlasciwie moglam Ci to juz kilka miesiecy temu napisac, ze znajdziesz sie wczesniej czy pozniej w tym miejscu - to tylko powtorka z rozrywki....bylabym zdziwiona i to bardzo, gdyby bylo inaczej Leben lässt sich nur rückwärts verstehen, muss aber vorwärts gelebt werden! Wir haben unsere Hausaufgaben gemacht! Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 2 Luty...podkuj buty! 03.02.12, 19:52 m.maska napisała: Katze in der leeren Wohnung > von Wislawa Szymborska, übersetzt von Karl Dedecius > > Sterben - das tut man einer Katze nicht an, > Denn was soll die Katze > in einer leeren Wohnung................. Właśnie dotarłam do tego tłumaczenia. Mam nadzieję, iż nikt się zbytnio nie oburzy, ale powiem szczerze, że dla mnie dużo lepsze jest od oryginału. Odpowiedz Link
m.maska 2 Lutego...podkuj buty! 02.02.12, 21:37 Pisalam, ze szukam jeansow? nooooo... wystarczy pochodzic po necie i poszukac raz tego, raz czego innego i nie minie kilka minut, kiedy same nagle odnajduja sie takie reklamy, gdzies na bocznej listwie i mozna by sie zastanawiac, jak to sie dzieje, czy komputer zna nasze mysli? wie czego wlasnie szukamy? np. obejrzalam sobie swoj hotel w Kyrenii i prosze bardzo, kilka minut pozniej juz mam reklame z boku na ekranie, urlopu na Cyprze.... wiecie jak to sie dzieje? wiecie w jaki sposob nas szpicluja? i ile takich sladow zostawiamy kazdego dnia, po ktorych docieraja do nas takie a nie inne reklamy....? hihi.... Odpowiedz Link