izydor88 Re: Sroda! 28 Marca! 28.03.12, 08:09 Oprzątnęłam koty a teraz ochoczo ruszam do pracy Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Sroda! 28 Marca! 28.03.12, 08:29 Ja nic nie oprzątnęłam, ale tez już wstałam. Wolny dzień ma to do siebie, że trzeba nadrobić zaległości, a u mnie nazbierała się ich cała stert. Jeszcze ostatnie szlify i z domu wybywam, mam nadzieję, że przed wieczorem wrócę. Dobrego dnia, wiosennie uśmiechniętego Odpowiedz Link
zuza_anna Re: Sroda! 28 Marca! 28.03.12, 08:42 Prawie wszyscy już na nogach, to i ja wstałam. Ciepło, to na boisku szkolnym gwarno i pospać dłużej nie dadzą. Dzień dobry Wszystkim! Niech dzień dla Was będzie wesoły i zdrowy. Pozdrawiam Maseczce zdrowia Odpowiedz Link
m.maska Re: Sroda! 28 Marca! 28.03.12, 09:47 buuuuuu..... tak mnie dopadlo, ze nawet wyspac sie nie daje... A do tego jeszcze jeden termin mam dzisiaj - chociaz to tylko krotki wypad... I jak ja mam myslec o pakowaniu? Pamietam jak wiele lat temu przyszlo mi sie pakowac na wyjazd do kraju, a byly to czasy, kiedy w sklepach jeszcze nic nie bylo - tutaj byl upal nie do zniesienia i jakos tak mi przez mysl nie przeszlo, ze gdzies indziej moze byc inaczej - no i tak spakowalam wszystko co lekkie...zimno dopadlo mnie w Polsce - teraz juz pamietam o tym, ze pogoda nie wszedzie musi byc taka sama... a byly to czasy, kiedy jezdzilam samochodem, a ten jak wiadomo elastyczny byl i mozna bylo niejedno upchac... Odpowiedz Link
zuza_anna Re: Sroda! 28 Marca! 28.03.12, 10:12 Pogoda ma być w kratkę, to musisz wziąć większą walizkę ciuchów Odpowiedz Link
m.maska Re: Sroda! 28 Marca! 28.03.12, 10:23 hihi... wiecej nie moge, mam limit 20kg i tak jest dobrze - bo i tak polowy sie nie uzywa - a trzeba sie jakos zmobilizowac i nie pakowac calej szafy Odpowiedz Link
sakral 28 marca,kartka z kalendarza 28.03.12, 09:31 kartka z kalendarza święci bł.Joanna Maria de Maille,wdowa ur.1332 żyła 82 lat oto słowo Dn 3,14-20.91-92.95; Psalm Dn3; Ewangelia.Jan 8,31-42 oto kurs EUR - 4,1300 Odpowiedz Link
sakral Re: 28 marca,kartka z kalendarza 28.03.12, 09:41 spis treści nr 13/12 (link) (kliknij na link koloru czerwonego) Odpowiedz Link
m.maska Re: Sroda! 28 Marca! 28.03.12, 09:54 Dnia Dobrego zycze.... wlasnie dostalam nowe fotki Zorrka i zaraz sie nimi zajme Katar mnie trzyma...do towarzystwa dolaczyl sie kaszel - ze tez nieszczescia zawsze musza parami chodzic... Odpowiedz Link
zuza_anna Re: Sroda! 28 Marca! 28.03.12, 10:10 Cześć Wam! Biedactwo Wylecz się i nie przywoź kataru i kaszlu do kraju, zostaw w domu Odpowiedz Link
m.maska Re: Sroda! 28 Marca! 28.03.12, 10:24 No bardzo bym chciala... od lat nie chorowalam i to taki dosyc niezwykly stan dla mnie... ;-( Odpowiedz Link
zuza_anna Re: Sroda! 28 Marca! 28.03.12, 10:37 No widzisz, i szczepienie nic nie pomogło Każdy musi czasem zachorować, i Ciebie choroba nie ominęła. Parę dni i przejdzie Odpowiedz Link
sakral Re: Sroda! 28 Marca! 28.03.12, 10:46 zuza_anna napisała: > No widzisz, i szczepienie nic nie pomogło Każdy musi czasem zachorować, i Ci > ebie > choroba nie ominęła. Parę dni i przejdzie > ------------------------------------------------- kilka raza na 24 godziny i tak już do końca Odpowiedz Link
m.maska Re: Sroda! 28 Marca! 28.03.12, 10:59 sakral napisał: > zuza_anna napisała: > > > No widzisz, i szczepienie nic nie pomogło Każdy musi czasem zac > horować, i Ci > > ebie > > choroba nie ominęła. Parę dni i przejdzie > > > > ------------------------------------------------- > > kilka raza na 24 godziny > i tak już do końca bardzo to budujace, co tutaj piszecie... Odpowiedz Link
sakral Re: Sroda! 28 Marca! 28.03.12, 11:04 Masko to jest właśnie budujące tylko trzeba walczyć o bliskich i o samego siebie ale to co napisałem jest chyba dla Koleżeństwa zrozumiałe ? czy bardziej dokładnie podać na tacę ? Odpowiedz Link
czerwona-malpa Re: Sroda! 28 Marca! 28.03.12, 12:02 dzien dobry Kalejdoskop i Kalejdoskopowicze. Tak sobie od rana cwicze i dobrze mi wychodzi. Zadnego przejezyczenia! Odpowiedz Link
sakral Sroda! 28 Marca! 28.03.12, 18:02 Ave Maria (Romance) Caccini - NATURE and classical music - Blu-ray HQ Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Sroda! 28 Marca! 28.03.12, 18:58 Ach, Sakralu, mi rzeczywiscie zdarza mi się płakać z zachwytu...... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Sroda! 28 Marca! 28.03.12, 19:53 No tak, Zorro zamienia szabelkę na duży nóż i kopystkę i idzie do kuchni rozrabiać....uuu, już czuje pyszne zapachy. Ja, niestety, nie mogę się porozumieć z moim apetytem - nie chce się pojawić. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Sroda! 28 Marca! 28.03.12, 20:16 zuza_anna napisała: > Ja Ci oddam swój apetyt Szczodra jesteś, Zuzanko Wiosna minie, potem lato i apetyt sam się pojawi Najbardziej mnie denerwuje, że moje ukochane masło orzechowe przestało mi smakować....czegoś takiego jeszcze nigdy nie miałam Odpowiedz Link
zuza_anna Re: Sroda! 28 Marca! 28.03.12, 20:30 Bez masła orzechowego mogę się obejść, gorzej z innymi rzeczami Co dzień obiecuję sobie dietę, i na obietnicach się kończy. Dostałam kijki do chodzenia, może zacznę, po... ruszać się Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Sroda! 28 Marca! 28.03.12, 20:49 zuza_anna napisała: > Bez masła orzechowego mogę się obejść, gorzej z innymi rzeczami > Co dzień obiecuję sobie dietę, i na obietnicach się kończy. Dostałam kijki do c > hodzenia, > może zacznę, po... ruszać się Ja sobie obiecywałam, że przed urlopem wymyje okna...i co?NIC! Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Sroda! 28 Marca! 28.03.12, 21:19 m.maska napisała: > ja mam katar, okna moga poczekac... Pewnie, że mogą poczekać. W moim przypadku nierozsądnie by było myc okna mając 40°gorączki, a teraz nie mam czasu i już i wcale się nie przejmuję Odpowiedz Link
sakral Re: Sroda! 28 Marca! 28.03.12, 20:14 AL to ja podzielę się z moim apetytem i to z wielką ochotą a lodówce 2 opakowania lodów creme nougat i czereśniowe i cukierki mon cheri o Boże,mniej mnie w opiece Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Sroda! 28 Marca! 28.03.12, 20:27 sakral napisał: > a w lodówce > 2 opakowania lodów > creme nougat i czereśniowe > i cukierki > mon cheri Lodów od wieków nie jadłam (ze wzgledu na gardło) Łasuchów bardzo lubię. Swojego czasu polubiłam Hansa-Dietricha Genschera po tym, jak wyznał wszem i wobec, że w szufladzie swojego biurka musi mieć zawsze parę opakowań Gummibärchen Odpowiedz Link
sakral Re: Sroda! 28 Marca! 28.03.12, 20:34 21 marca H.D.Genscher obchodził urodziny 27 rocznik,to ile ma lat? polityków tego formatu to już chyba ma Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Sroda! 28 Marca! 28.03.12, 20:44 sakral napisał: > 21 marca H.D.Genscher obchodził urodziny > > 27 rocznik,to ile ma lat? > polityków tego formatu to już chyba ma 85? Dobrze liczę? Odpowiedz Link
sakral Re: Sroda! 28 Marca! 28.03.12, 20:51 ja w rachunkach jestem słaby ale jak mówisz 85,to musi być 85 lat niedawno czytałem wywiad z b.kanclerzem Schmidtem urodzonym w 1918 roku (link) o swojej zmarłej żonie nie mówił jak o żonie tylko jako o partnerce w życiu a to wielka różnica Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Sroda! 28 Marca! 28.03.12, 21:07 sakral napisał: > niedawno czytałem wywiad z b.kanclerzem Schmidtem > o swojej zmarłej żonie nie mówił jak o żonie > tylko jako o partnerce w życiu > a to wielka różnica Kanclerz Schmidt lubił urozmaicenie. Ciągle ta sama kobieta w domu przestała być kobietą a stała się partnerką. Może dla obojga było to wygodne Odpowiedz Link
m.maska Re: Sroda! 28 Marca! 28.03.12, 21:17 Partnerka - to wiecej niz zona... gorzej byloby gdyby mowil "moja kobieta"... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Sroda! 28 Marca! 28.03.12, 21:25 m.maska napisała: > Partnerka - to wiecej niz zona... gorzej byloby gdyby mowil "moja kobieta"... Ale już jakby nie żona "Moja kobieta" jest straszne, kojarzy mi się z jaskiniowcem - w jednym łapsku maczuga, drugą ciągnie za włosy właśnie swoją kobietę. Ta może by i chciała protestować, ale nie da rady, bo nawet w trakcie ciągnięcia musi żuć te skóry Odpowiedz Link
m.maska Re: Sroda! 28 Marca! 28.03.12, 21:32 W muzeum archeologicznym w Kyreni zrobilam fotke takiego oto obrazka... Ta kobieta nie wygladala na to zeby zula skory, raczej ze to byl jej mezczyzna, "do specjalnych poruczen"..... Odpowiedz Link
m.maska Re: Sroda! 28 Marca! 28.03.12, 21:34 ta uniesiona w gore reka jakos tak nasuwa na mysl, wydawanie polecen.... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Sroda! 28 Marca! 28.03.12, 21:43 m.maska napisała: > ta uniesiona w gore reka jakos tak nasuwa na mysl, wydawanie polecen.... Może to jakaś nasza prapra....z tych nigdynieżującychskór Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Sroda! 28 Marca! 28.03.12, 21:41 m.maska napisała: > W muzeum archeologicznym w Kyreni zrobilam fotke takiego oto obrazka... > > > > Ta kobieta nie wygladala na to zeby zula skory, raczej ze to byl jej mezczyzna, > "do specjalnych poruczen"..... No przecież sama widzisz, że to z innej bajki....ci to już z jaskini wyszli Odpowiedz Link
sakral Re: Sroda! 28 Marca! 28.03.12, 20:23 wpisy w Kalejdoskopie są lustrem mojego stanu radości,smutku bezradności czy choroby dzisiaj czytałem jak nie dobrze o sobie czy o swoich bliskich pisać bardzo nieładnie potraktowano kol.Czarka_777 pisał o swoim 90 letnim ojcu Czarek bardzo pięknie napisał ale zaraz zrobiono dochodzenie nie ładnie Czarek ma prawo wiedzieć świat tak jak chce i nikt nie musi tego weryfikować,a po co ? nich każdy popatrzy na siebie i na swoje małe i większe grzeszki sprawiedliwych u nas co nie miara Odpowiedz Link
zuza_anna Re: Sroda! 28 Marca! 28.03.12, 20:33 Wszystko było by dobrze, gdyby on nie używał języka ulicy, a tak sobie wrogów narobił Odpowiedz Link
sakral Re: Sroda! 28 Marca! 28.03.12, 20:41 jest bardzo komunikatywny a język też dużo mówi,i to wcale nie najgorzej ja to biorę przez durszlak, i jest dobrze ja zapamiętałem jak Szanowna Małżonka Czarka zrobiła przecier z pomidorów z 0,99 groszy za kilogram i to było tak ładne,że jak w sklepie widzę pomidory to przypomina mi się ten wpis Odpowiedz Link
sakral Re: Sroda! 28 Marca! 28.03.12, 20:58 muszę jeszcze z sobą kilka spraw obgadać spokojnej nocy ENIGMA | Mea Culpa (Fading Shades) Remake HD Remastered Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Sroda! 28 Marca! 28.03.12, 21:10 sakral napisał: > muszę jeszcze z sobą kilka spraw obgadać Znam to W tym gadaniu ze sobą jestem niekiedy zbyt gadatliwa Ale niekiedy tak trzeba Kojącej nocy, Sakralu Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Sroda! 28 Marca! 28.03.12, 22:46 Aha, tak jeszcze na zakończenie dnia chciałam ogłosić, że widziałam dzisiaj skwerek tak osypany kwitnącymi fiolkami, że trawy spod nich nie było widać, no i niebieszczyły się wręcz przeraźliwie. Dobranoc Odpowiedz Link
sakral 29 marca,czwartek 29.03.12, 01:06 kartka z kalendarza oto słowo Rdz 17,3-9; Psalm 105; Ewangelia, Jan 8,51-59 oto kurs EUR - 4,1503 Carl Orff- Carmina Burana............... (link) Carmina Burana ~ O Fortuna | Carl Orff ~ André Rieu Odpowiedz Link
m.maska Re: 29 marca,czwartek 29.03.12, 01:30 Wrocławska Fontanna na Pergoli - sezon 2010 Tuz obok pergoli we Wroclawiu znajduje sie Hala Ludowa, przez kilka lat byla scena zastepcza dla Opery Wroclawskiej, ktorej budynek byl wtedy remontowany - Hala Ludowa stwarzala wielkie mozliwosci, bo scena byla wielka, na scenie chodzily zywe konie, podczas spektaklu "Aidy", wypozyczone z pobliskiego Zoo, wielblady...i na tej wlasnie scenie ogladalam Carmine Burane - swietny spektakl... wycieczki z Drezna i Berlina mialy ten spektakl w swoim programie...pelno bylo zreszta na parkingu autobusow.... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: 29 marca,czwartek 29.03.12, 08:06 witam Wszystkich o pochmurnym poranku..... Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 29 marca,czwartek 29.03.12, 09:04 Bo nowy dzień wstaje, nowy dzień...Dzień dobry Wszystkim! Typowy wiosenny dzień jest, pochmurno, i deszcz ma padać, ale dobrze, bo roślinki potrzebują wody. Wesołego i zdrowego dnia. Pozdrawiam Maseczce zdrówka życzę SDM - Opadły mgły, wstaje nowy dzień Odpowiedz Link
m.maska Re: 29 marca,czwartek 29.03.12, 14:39 Dzieki Zuza... mnie to musi puscic najpozniej do jutra... Zauwazylas, ze Klara i Zorro maja jakies "telepatyczne" łącza...? co do minuty sie wpisuja... moze jakies pozaforumowe konszachty? Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 29 marca,czwartek 29.03.12, 09:36 A ja po prostu starałam się jak najdłużej w łóżku zostać, a co, przecież leniwa jestem to mogę Tym bardziej, że na weekend będzie załamanie pogody i trochę mrożnie powiej, trzeba się wiec na zapas wygrzać w łóżeczku Świetlistego dnia Wszystkim Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 29 marca,czwartek 29.03.12, 09:46 zuza_anna napisała: > Czy lenistwo jest zaraźliwe? Hej AL! Strasznie, to wyjątkowo agresywny wirus Odpowiedz Link
m.maska Re: 29 marca,czwartek 29.03.12, 14:42 al-szamanka napisała: > zuza_anna napisała: > > > Czy lenistwo jest zaraźliwe? Hej AL! > > Strasznie, to wyjątkowo agresywny wirus > > No nie wiem... ode mnie nikt sie jakos nie zarazil - a ja sie wiecznie zarazam i moje lenistwo sie poglebia.... Odpowiedz Link
m.maska Re: 29 marca,czwartek 29.03.12, 14:40 1zorro-bis napisał: > zaspal, zaspal.... > Troszeczke. i jak nic wolanie Klary Cie obudzilo.... Odpowiedz Link
sakral Re: 29 marca,czwartek 29.03.12, 09:38 studiował teologię dogmatyczną,a w 1972 uzyskał tytuł doktora teologii (link) Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 29 marca,czwartek 29.03.12, 09:46 Coś nie mogę na tego M, patrzeć, a Ty Sakralu musisz go bardzo kochać Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 29 marca,czwartek 29.03.12, 09:55 zuza_anna napisała: > Coś nie mogę na tego M, patrzeć, a Ty Sakralu musisz go bardzo kochać Wątpię, Zuzanko, aby to była miłość z tych WIELKICH Sakral raczej obserwuje biskupa, bo ciekawy jest co ten jeszcze wymyśli Odpowiedz Link
sakral Re: 29 marca,czwartek 29.03.12, 10:08 al-szamanka napisała: Wątpię, Zuzanko, aby to była miłość z tych WIELKICH Sakral raczej obserwuje biskupa, bo ciekawy jest co ten jeszcze wymyśli ---------------------------------------------- AL masz świętą rację Jego Ekscelencja daje mi dużo emocji ale czasami to nie wiem czy mówi poważnie czy talko tak dla jaj Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 29 marca,czwartek 29.03.12, 10:12 sakral napisał: > Jego Ekscelencja daje mi dużo emocji > ale czasami to nie wiem czy mówi poważnie > czy talko tak dla jaj Jak znam tego typu ludzi, to Jego Ekscelencja jest święcie przekonana o swoich racjach Odpowiedz Link
sakral Re: 29 marca,czwartek 29.03.12, 10:04 Zuza Jego Ekscelencja w realną władzę w Polsce a wybory parlamentarne i samorządowe to taka trochę zabawa dla mieszkańców kraju nad Wisłą abp Michalik ma olbrzymi aparat wykonawczy,duchowieństwo i ludzi typu b.marszałek Marek Jurek (to ten od deszczu w Sejmie), Terlikowski,o.Rydzyk i ta cała ferajna nacjonalistyczna celem tego arcybiskupa jest: Katolickie Państwo Narodu Polskiego po jeden z jego wypowiedzi,że Polak ma głosować na Polak,a Zyd na Zyda itd to musiałem jeszcze raz zobaczyć mojego penisa czy nie obrzezany jak u Chrystusa wyszło mi z majtek,że jestem Polakiem Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 29 marca,czwartek 29.03.12, 10:15 sakral napisał: > po jeden z jego wypowiedzi,że Polak ma głosować na Polak,a Zyd na Zyda itd > to musiałem jeszcze raz zobaczyć mojego penisa > czy nie obrzezany jak u Chrystusa > wyszło mi z majtek,że jestem Polakiem Taaaaa, nie ma to jak się dokładnie upewnić Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: 29 marca,czwartek 29.03.12, 10:44 a Jego Swiatobliwa Ekscelencja to mnie moze..... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: 29 marca,czwartek 29.03.12, 10:57 zagram cos Jego Ekscelencji..... www.youtube.com/watch?v=WUQ2JI6JJz0&feature=related Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 29 marca,czwartek 29.03.12, 10:58 1zorro-bis napisał: > a Jego Swiatobliwa Ekscelencja to mnie moze..... Cmoknąć? Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: 29 marca,czwartek 29.03.12, 11:15 jak najbardziej! Jak najbardziej! Wezykiem, wezykiem! www.youtube.com/watch?v=5FfaX13S7qI&feature=bf_next&list=AL94UKMTqg-9Cdupa6RmhcQaU9izCkulAI&lf=list_related Odpowiedz Link
sakral Re: 29 marca,czwartek 29.03.12, 18:43 1zorro-bis napisał: a Jego Swiatobliwa Ekscelencja to mnie moze..... ---------------------------------------- Zorro moja znajoma,pani Zosia z kioski mówi jego święto....jebliwość pani Zosia jest bardzo komunikatywna ogłoszenie (link) Odpowiedz Link
m.maska Re: 29 marca,czwartek 29.03.12, 18:53 Sakral, ja nie jestem pewna, czy Ty swoimi wystapieniami nie narazasz Kalejdoskopu na procesy... jesli nie cywilne, to moze inkwizycyjne... jak nic...zalatwiles sobie, a moze i nam... Odpowiedz Link
sakral Re: 29 marca,czwartek 29.03.12, 19:14 Masko co tu ukrywać na stosie z Koleżeństwem będzie mi dużo radośniej Odpowiedz Link
m.maska Re: 29 marca,czwartek 29.03.12, 19:19 Stos to stos, ale przed stosem beda jeszcze "meki piekielne"... to raczej taki, ktory nie przeszedl weryfikacji "majtkowej" pozytywnie.... Odpowiedz Link
sakral Re: 29 marca,czwartek 29.03.12, 19:40 fajne te fotki Masko podaj link co ? wiedziałem że jesteś dobra dziewczyna i podasz link Odpowiedz Link
m.maska Re: 29 marca,czwartek 29.03.12, 19:49 Niestety zadnego linka nie posiadam - to moje wlasne fotki zrobione na Cyprze w muzeum archeologicznym mieszczacym sie w twierdzy w Kyreni... mam jeszcze dwa, ostatnie zreszta z tej serii... bylysmy na tyle egoistyczne, ze postanowilysmy go z tego lochu nie wyciagac.... Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 29 marca,czwartek 29.03.12, 19:55 Fajne fotki Maseczko! nieźle Ci te fotki wychodzą Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 29 marca,czwartek 29.03.12, 10:57 > wyszło mi z majtek,że jestem Polakiem bo padnę ze śmiechu Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 29 marca,czwartek 29.03.12, 11:15 zuza_anna napisała: > > wyszło mi z majtek,że jestem Polakiem > > bo padnę ze śmiechu > W sumie nie wiadomo, pewne jest tylko, że nie jest Żydem Odpowiedz Link
m.maska Re: 29 marca,czwartek 29.03.12, 14:46 sakral napisał: > celem tego arcybiskupa jest: > Katolickie Państwo Narodu Polskiego > > po jeden z jego wypowiedzi,że Polak ma głosować na Polak,a Zyd na Zyda itd > > to musiałem jeszcze raz zobaczyć mojego penisa > czy nie obrzezany jak u Chrystusa > > wyszło mi z majtek,że jestem Polakiem > > Myslisz, ze jesli do wladzy dojdzie np. Marek Jurek, to przy urnach wyborczych beda dokonywac selekcji uprawnionych do glosowania zagladajac im w majtki? Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 29 marca,czwartek 29.03.12, 09:51 sakral napisał: > "Jest czcicielem Matki Bożej Rokitniańskiej".....ciekawe dlaczego akurat tej. Tytuł ten jakoś mi się z Rokitą skojarzył, z diabełkiem, o którym często czytałam kiedyś w bajkach Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 29 marca,czwartek 29.03.12, 12:51 Teraz to już muszę się pożegnać. Najpierw tu i tam, potem kontrola u mojej lekarki, a potem szybciutko na nocny dyżur. Do napisania, do jutra Odpowiedz Link
czerwona-malpa Re: 29 marca,czwartek 29.03.12, 13:00 dzien dobry Kalejdoskopowicze. Czy wszyscy w dobrych, wiosennych humorach? Bo ja tak. Odpowiedz Link
m.maska Re: 29 marca,czwartek 29.03.12, 13:19 Witam, witam... wpadam na chwile i zaraz wybywam - jak zwykle przed wyjazdem czas mi sie kurczy... Malpo... humor? mialabym lepszy, gdyby mine katar opuscil.... ale i tak nie jest zly.... Odpowiedz Link
czerwona-malpa Re: 29 marca,czwartek 29.03.12, 13:43 znowu urlopik? Bylas przeciez chyba niedawno? Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: 29 marca,czwartek 29.03.12, 13:45 a jak! Maseczka chce sie pewnie z domu wyrwac.... Odpowiedz Link
czerwona-malpa Re: 29 marca,czwartek 29.03.12, 13:48 A Ty Zorro to tez chyba nie mozesz narzekac, co? Z tego co na zdjeciach ogladalem to Ty tez ciagle na wojazach? Odpowiedz Link
m.maska Re: 29 marca,czwartek 29.03.12, 14:36 Jasne... on nie na wojazach, on jak komiwojazer... A ja... bylam na urlopie...zaledwie tydzien - a teraz jade do Mamy na trzy tygodnie. Ale poniewaz jestem sumienna bardzo, to zabieram kompa, a praca sama splynie... Odpowiedz Link
m.maska Re: 29 marca,czwartek 29.03.12, 19:01 i co? ktos nie wykorzystal? miesiac minal - czy to mozna przenosic na kolejne miesiace? a sa wyroby .......podobne? wtedy to byly czekoladopodobne, a teraz? Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: 29 marca,czwartek 29.03.12, 19:10 halo! Wpadam prosto z lotniska i znikam! Na kolacyjke!! Odpowiedz Link
m.maska Re: 29 marca,czwartek 29.03.12, 19:21 A nie pisalam, ze Zorrek robi za przewoznika?... No to smacznego.... Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 29 marca,czwartek 29.03.12, 19:44 Nie znałam tego zespołu, fajnie śpiewają. Słucham, i nasłuchać się nie mogę Raz Dwa Trzy - Idź swoją drogą Odpowiedz Link
m.maska Re: 29 marca,czwartek 29.03.12, 19:58 Piosenka znana, autorem byl Claude François, zreszta jeden z moich ulubionych muzykow tamtych czasow, nazywany czesto Cloclo, byl we Francji bardzo popularny... piosenka miala oryginalny tytul "Comme d'habitude", potem wzial ja na warsztat Frank Sinatra i dopiero stala sie tak naprawde znana, pod tytulem "My way"... a to jest chyba tlumaczenie W.Mlynarskiego.... dwano temu umiescilam ten tekst na tvn-ie jeszcze... Kazde wykonanie jest inne - ale ja chyba jednak najbardziej lubie tego pierwszego... Claude François Comme d'habitude Odpowiedz Link
m.maska Re: 29 marca,czwartek 29.03.12, 20:26 Sa jeszcze inne oryginalne, byc moze Ty je mozesz odbierac, gdzie rzeczywiscie spiewa sam a nie w jakims duecie - u mnie sa zablokowane... moze w niedziele Odpowiedz Link
m.maska Re: 29 marca,czwartek 29.03.12, 20:28 Facet zmarl bedac u szczytu slawy... majac 39 lat - trudno o glupsza smierc... we wlasnej wannie, suszac sobie wlosy suszarka, wypuscil ja z rak... co komu pisane i tak go nie minie.... Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 29 marca,czwartek 29.03.12, 20:37 No głupia śmierć U mnie odbiera, ale nie wszystkie jego piosenki mi się podobają, no może ta... Claude François Eve Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 29 marca,czwartek 29.03.12, 20:39 Dla Sakrala, jego ulubiony prof. Tadeusz Bartoś Mądrze pisze Odpowiedz Link
m.maska Re: 29 marca,czwartek 29.03.12, 20:43 Czyli cicha akceptacja Watykanu - skandal.... Odpowiedz Link
m.maska Re: 29 marca,czwartek 29.03.12, 20:44 a raczej milczaca....bo milczenie jest przyzwoleniem... i Kosciol sie dziwi, ze ludzie myslacy odsuwaja sie coraz bardziej? Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 29 marca,czwartek 29.03.12, 20:50 Tylko nieliczni wierzą Kościołowi po tych skandalach. Ja w każdym razie zraziłam się. Odpowiedz Link
m.maska Re: 29 marca,czwartek 29.03.12, 20:58 Ale ten numer na Kubie, to naprawde skandal... milczec w sprawie o ktorej wie caly swiat - to tak jakby Watykan ten rezim pochwalal... Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 29 marca,czwartek 29.03.12, 21:05 Może się bał, że go z Kuby nie wypuszczą jak się odezwie? Odpowiedz Link
m.maska Re: 29 marca,czwartek 29.03.12, 21:07 Czy Ty wiesz Zuza co napisalas? Sakral Ci zaraz poda paragraf pod jaki to podlega... Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 29 marca,czwartek 29.03.12, 21:10 Ja się na paragrafach nie znam, to niech strzela paragrafami Odpowiedz Link
sakral Re: 29 marca,czwartek 29.03.12, 21:17 zuza_anna napisała: Dla Sakrala, jego ulubiony prof. Tadeusz Bartoś Mądrze pisze --------------------------------------------------------------- 1 tekst (link) i dalej......... kol.Al pisze........../link) prof.Tadeusz Bartoś na mojej stronie Facebook po naszych tekstach w Kalejdoskopie napisał: ..........dziękuje.............. to nas jednak da się czytać,miły gest ze strony Profesora Odpowiedz Link
m.maska Re: 29 marca,czwartek 29.03.12, 21:25 Woooooooow.... Ty Sakral napisz pod ktory to paragraf podpadnie Zuza - bo jawnie zasugerowala, ze Papiez sie boi, a jesli sie boi...to idac dalej tym tokiem myslenia: Papiez jest t.... ja tego nie napisze, bo ja nie chce miec zadnych procesow... moze byc, ze Deutsche Rechtsschutz tez sie boi i nie zechce placic - to ja juz bede siedziec cicho....psssss Odpowiedz Link
m.maska Re: 29 marca,czwartek 29.03.12, 21:50 Ach tak? taki z Ciebie diabelek? niewinny? Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 29 marca,czwartek 30.03.12, 08:03 m.maska napisała: WOW! Dzięki Maseczko, piękne Odpowiedz Link
sakral Re: 29 marca,czwartek 30.03.12, 09:16 o kol. Masce różni ludzie różnie gadają Dziewczyna ma talent,co by nie powiedzieć udała nam się. Odpowiedz Link
zuza_anna Re: 29 marca,czwartek 30.03.12, 09:26 Ma i to jaki, a mówi, że leniwa jest, ale chyba w innych sprawach Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 29 marca,czwartek 30.03.12, 11:56 sakral napisał: > o kol. Masce różni ludzie różnie gadają Nie różni, tylko zawsze ci sami zawistnicy > Dziewczyna ma talent,co by nie powiedzieć > udała nam się. Ha, ma bardzo dużo talentów, na ten temat mogę coś powiedzieć, bo dobrze ja znam Odpowiedz Link
m.maska Re: 29 marca,czwartek 30.03.12, 13:29 sakral napisał: > o kol. Masce różni ludzie różnie gadają > Dziewczyna ma talent,co by nie powiedzieć > udała nam się. > Chwalą mnie... i tak podbudowana wracam do mojej walizki... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: 29 marca,czwartek 30.03.12, 11:42 sakral napisał: > prof.Tadeusz Bartoś na mojej stronie Facebook > po naszych tekstach w Kalejdoskopie napisał: > .........dziękuje > > to nas jednak da się czytać,miły gest ze strony Profesora Oczywiście, że nas daje się czytać, jesteśmy przecież normalni Masz rację.....miły gest sympatycznego człowieka (profesora) Odpowiedz Link