Dodaj do ulubionych

4 lipca 2012...lato w pelni i wszyscy na miejscu

04.07.12, 01:35
A kiedy bylismy mlodzi to juz nas nie bylo... wakacje, slonce, morze, gory, jeziora - a my tkwimy w tych miastach i wsiach - jak dobrze bylo wtedy, kiedy za nas mysleli inni....
Obserwuj wątek
    • 1zorro-bis Re: 4 lipca 2012...lato w pelni i wszyscy na miej 04.07.12, 07:27
      dziendoberek!big_grinsmirk
      • izydor88 Re: 4 lipca 2012...lato w pelni i wszyscy na miej 04.07.12, 08:07
        Mgła jak w Londynie.
        Witam i ruszam do roboty,może nie zabłądzę wink
        • zuza_anna Re: 4 lipca 2012...lato w pelni i wszyscy na miej 04.07.12, 08:24
          A u mnie deszczyk pada, jest miło i przyjemnie. Chłodno! Dzień dobry Wszystkim. Miłego dnia. smile
    • przewrotna_karolina Re: 4 lipca 2012...lato w pelni i wszyscy na miej 04.07.12, 08:30
      Dzień dobry, póki co, u mnie pochmurno, całą noc lał deszcz. Wakacje się zaczęły i na dzień dobry biuro podróży wykolegowało ludzi, granda w biały dzień.
      Pozdrawiam i życzę miłego dnia
      • m.maska Re: 4 lipca 2012...lato w pelni i wszyscy na miej 04.07.12, 12:38
        a juz myslalam, ze nicka stracilas.... smile nareszcie pogoda sie wyrownala, tam i tu...
    • sakral 4 lipca,środa,św.Karolina Portugalska 04.07.12, 08:50

kalendarz (link) 180 dni do końca

kurs

- 4,2110
      $ - 3,3427

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/399393_330781863669680_397900271_n.jpg

dzika plaża - Stan Borys

• sakral 4 lipca,środa 04.07.12, 11:04
        https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/c0.0.403.403/p403x403/548988_278680525546035_2083915788_n.jpg
        • mr.sajgon Re: 4 lipca,środa 04.07.12, 14:22
          Nie ma to jak miec przed soba perspektywe wink
          • m.maska Re: 4 lipca,środa 04.07.12, 14:26
            big_grin... no zawsze jakas jest, chociaz niekiedy ciasna big_grin
    • al-szamanka Re: 4 lipca 2012...lato w pelni i wszyscy na miej 04.07.12, 10:41
      Hej, zmęczona jestem i roześmiana big_grin
      Śmieję się tak od piątej rano.
      O tej właśnie godzinie usłyszałam jakieś podejrzane odgłosy z pokoju Felixa. Oczywiście natychmiast tam byłam....i co widzę. Felix wdrapuje się na przysunięte do szafy krzesło, rozczochrany, w długich, zimowych kalesonach i bez ochronnego hełmu na głowie. Gdyby dostał ataku stojąc na tym krześle, to nie wiem jakby to dla niego się skończyło, wolę nie myśleć. Okazało się, że już od dwóch godzin zajęty był pakowaniem walizki, drugą chciał ściągnąć z szafy. Wybieramy się jutro na całodniową wycieczkę, wiec Felix postanowił zabrać ze sobą wszystkie potrzebne mu rzeczy, a mianowicie: bieliznę letnią i zimową, trzy kurtki, wszystkie skarpetki jakie posiada, pięć par spodni, swetry, butów już nie liczyłam, no i oczywiście kilka opasłych książek w tym śpiewnik z hymnami i patriotycznymi wierszami.
      Gdybym nie usłyszała odgłosów przesuwanego krzesła zapakowałby zapewne całą zawartość lodówki, bo przecież na wycieczce trzeba też jeść!!!
      A w ciepłych kalesonach chodził dlatego, po oczywiście zapakował wszystkie slipy big_grin
    • m.maska Re: 4 lipca 2012...lato w pelni i wszyscy na miej 04.07.12, 12:36
      Czeeeeeeeeeeeeesc.... a mnie sie marzy, zeby polezec na cieplym piasku - ale to mi sie tak marzy jak siedze w domu, bo jak mam ten piasek w zasiegu reki, to mi sie nagle strasznie nudzi i lezec mi sie nie chce ... chyba jestem przewrotna...
      Czesc Karolina smile mam nadzieje, ze nie Ciebie wykolegowali...
      • al-szamanka Re: 4 lipca 2012...lato w pelni i wszyscy na miej 04.07.12, 12:40
        A mnie się leżeć właśnie zechciało, ale nie na piasku tylko w zwyczajnym łożu.
        Idę odsypiać nocny dyżur, tym bardziej, że wieczorem imprezę mam, a jutro dzień wycieczkowy
        Pa.........
        • al-szamanka Re: 4 lipca 2012...lato w pelni i wszyscy na miej 04.07.12, 18:30
          No i przykuło mnie to łoże do siebie tak mocno, że zaspałam, a teraz ledwie wyszykowana pędzić muszę na imprezę...eeeech, nie za bardzo się chce, ale muszę.
          Do napisania
          • 1zorro-bis Re: 4 lipca 2012...lato w pelni i wszyscy na miej 04.07.12, 19:37
            no, to ja sie juz na dzisiaj pozegnam.....big_grin
            Ide grillowac.big_grin
            • al-szamanka 5 lipca 2012...goraco 05.07.12, 06:53
              Z imprezy wrocilam około 3 w nocy, a już na nogach jestem. Dzisiaj jedziemy z paroma naszymi Klientami do Zell am See....dobrze, że nie ja prowadzę wink

Dobrego dnia smile
              • 1zorro-bis Re: 5 lipca 2012...goraco 05.07.12, 07:03
                czesc Al......Capone!big_grin
                Czolem Mafia!big_grinbig_grinbig_grin
                • izydor88 Re: 5 lipca 2012...goraco 05.07.12, 08:14
                  Zorro,jak Twoja główka i paluszek?
                  Czy już możesz machać,no czym Ty tam przy tych kafelkach machasz?
                  • mr.sajgon Re: 5 lipca 2012...goraco 05.07.12, 08:37
                    U mnie slonecznie a dzien zapowiada sie dzis rewelacyjnie big_grin big_grin big_grin
                    Nareszcie pewne sprawy nabieraja tempa.
                    • zuza_anna Re: 5 lipca 2012...goraco 05.07.12, 09:23
                      Dzień dobry Wszystkim! U mnie jak i u wszystkich upał, czekam z utęsknieniem na całkowite ochłodzenie. Dobrego dnia. Pozdrawiam smile

Pod moim oknem, kotka karmi swoje małe, kocur chyba wybrał się na polowanie. Czarno-białych
                      jest ich sześć, a jeszcze są dwa szarobure. Dokarmiamy jak możemy, bo szkoda zwłaszcza
                      tych małych. Kilka dni temu wyłapali koty i zabrali do weterynarza, żeby się nie rozmnażały.

https://desmond.imageshack.us/Himg832/scaled.php?server=832&filename=kotkir.jpg&res=landing
                      • m.maska Re: 5 lipca 2012...goraco 05.07.12, 11:31
                        zuza_anna napisała:

> Dzień dobry Wszystkim! U mnie jak i u wszystkich upał, czekam z utęsknieniem na
                        > całkowite ochłodzenie. Dobrego dnia. Pozdrawiam smile
                        >

u mnie nie.... big_grin u mnie tylko 25° to i tak lepiej niz w ostatnich dniach bylo...
                        • 1zorro-bis Re: 5 lipca 2012...goraco 05.07.12, 12:51
                          to rozruszac sie!big_grin
                          www.youtube.com/watch?v=Zy88igyNPqU&feature=related
                  • 1zorro-bis Re: 5 lipca 2012...goraco 05.07.12, 09:06
                    boli, ale jakos daje sobie rade....smirk
                    izydor88 napisała:

> Zorro,jak Twoja główka i paluszek?
                    > Czy już możesz machać,no czym Ty tam przy tych kafelkach machasz?
              • m.maska Re: 5 lipca 2012...goraco 05.07.12, 11:29
                Witam Wszystkich, ktorzy juz tu byli i sobie poszli.... ja jak zwykle w ogonie smile

W ogrodku naprzeciwko stoi sobie na paliku budka dla ptaszkow, pokazywalam ja kiedy, kiedy gniezdzily sie tam sikorki - wylecialo z niej 7 maluchow, wg relacji sasiadow, bo ja akurat wtedy przebywalam w Szwabskim Landzie... po kilku dniach wprowadzily sie tam znowu sikorki, niewykluczone, ze te same... po powrocie z Bawarii, zauwazylam, ze nic sie tam nie rusza - jak sie okazalo po otwarciu przez sasiada budki, male nie przezyly a nie balo tez w poblizu widac karmiacych doroslych, byc moze rodzice zgineli - ogolny smutek zapanowal wsrod sasiadow. Od kilku dni obserwujemy, ze znowu budka zostala zamieszkana aponiewaz ptaszek ktory tam wlatuje i wylatuje jest malutki wciaz nie wiemy "kim" jest, przypomina wrobla, ale chyba jest mniejszy... w kazdym razie znowu bedziemy miec przychowek smile
              • m.maska Re: 5 lipca 2012...goraco 05.07.12, 14:34
                A teraz to ja jade na zakupy - jak ja tego nie lubie, ale doniesiono mi, ze lodowka wzglednie pusta jest...wiem, ze to przesada, ale skoro tak mowia, to cos trzeba jednak dokupic...
                • m.maska Kto? 05.07.12, 17:35
                  ...podeslal mi burze?... dobrze, ze baterie la ptoka chociaz naladowane, ale cos mi mowi, ze ona sama tutaj nie przyszla....
                  • zuza_anna Re: Kto? 05.07.12, 18:27
                    Jest taki upał, ze nic się nie chce, nawet laptopa odpalać wink
                    • al-szamanka 5 lipca 2012...goraco 05.07.12, 19:02
                      Gorąco nie tylko w moim mieście. W Zell am See, gdzie dzisiaj byliśmy, sauna, lepkie przymglone powietrze, co widoczne jest na zdjęciu...

https://i48.tinypic.com/33eiu7a.jpg

Podczas obiadu, przeleciała nad jeziorem burza, ale zamiast przynieść ochłodzenie, złośliwie przyprowadziła ze sobą jeszcze cieplejsze powietrze
                      • al-szamanka Re: 5 lipca 2012...goraco 05.07.12, 19:03
                        Za to w drodze powrotnej mieliśmy piękne widoki...

https://i47.tinypic.com/16h271w.jpg
                        • al-szamanka Re: 5 lipca 2012...goraco 05.07.12, 19:09
                          Nawet nie byle jaki zamek się trafił...

https://i45.tinypic.com/33p4qd0.jpg

Burg Hohenwerfen in Werfen
                          To tu kręcono film "Tylko dla orłów" z Richardem Burtonem
                • 1zorro-bis Re: 5 lipca 2012...goraco 05.07.12, 18:57
                  no to ja tradycyjnie....big_grin
                  Na grilla, na grilla! Do jutra!big_grin
                  • al-szamanka Re: 5 lipca 2012...goraco 05.07.12, 22:10
                    A ja do łoża, podsypiam na siedząco....a to tylko dlatego, że jak to często bywa, za mało mam snu.
                    Dobranoc smile
                    • 1zorro-bis 6 lipca....ale czas ucieka. 06.07.12, 07:08
                      dziendoberek!big_grin
                      • al-szamanka Re: 6 lipca 2012....ale czas ucieka. 06.07.12, 08:19
                        Masz racje, strasznie ucieka, dopiero co mieliśmy marzec, a tu już pełnia lata smile I w tej pełni lata spać nie możną, bo sauna się zasiedziała. Dopóki litra kawy nie wypije, po tym spaniuniespaniu, to do siebie nie dojdę

Pięknego dnia Wszystkim smile
                        • mr.sajgon Re: 6 lipca 2012....ale czas ucieka. 06.07.12, 09:46
                          Macie racje czasu nikt nie dogoni, milego dnia big_grin
                          • izydor88 Re: 6 lipca 2012....ale czas ucieka. 06.07.12, 10:12
                            Faktycznie sauna.Najgorzej będzie w godzinach popołudniowych - słońce świeci prosto w okna gabinetu,a klimatyzacji oczywiście nie ma...
                            • izydor88 Re: 6 lipca 2012....ale czas ucieka. 06.07.12, 10:28
                              Przed chwilą zadzwoniła pan z Instytutu Zdrowia,która zaprosiła mnie na pokaz rezonatora biofotonowego,który zdejmuje blokady bólowe i przywraca równowagę energetyczną.
                              Tego jeszcze nie było,więc wbiłam w Google,ale nie zdążyłam przeczytać,bo zadzwoniła inna pani,która zaprosiła mnie na badanie termoregulacyjne kinezjologiczne.
                              - Co to za badanie?
                              - To takie badanie neurologiczne - odpowiedziała pani.
                              Dziennikarki GW zamiast pisać głupoty o refundacji i o tym,że lekarze wybierający pracę za granicą powinni zwracać pieniądze za studia - powinny zająć się ochroną pacjentów przed hochsztaplerami...
                              • m.maska Re: 6 lipca 2012....ale czas ucieka. 06.07.12, 11:30
                                Ludzie cierpiacy lapia sie kazdej nowej nadziei i placa straszne pieniadze za takie bzdury, ktore moga byc skuteczne tylko dla hipochondrykow, ktorzy maja wyimaginowane cierpienia to im takie cos rzeczywiscie moze pomoc, jesli bedzie mialo odpowiednio wysoka cene.
                      • m.maska Re: 6 lipca....ale czas ucieka. 06.07.12, 11:35
                        Dzien Dobry... i juz kolejny weekend na widnokregu - Wy tu wzdychacie z upalow a u mnie komfortowe 18°... moze nawet ciut cieplej mogloby byc...
                        • csok Re: 6 lipca....ale czas ucieka. 06.07.12, 11:57
                          Dzień dobry, u mnie 3 ciuty cieplej wink
                          • m.maska Re: 6 lipca....ale czas ucieka. 06.07.12, 12:04
                            No wlasnie... to ja nie wiem, kto jest po tej slonecznej stronie? ci ktorzy maja upaly czy ci ktorzy ich nie maja... big_grin
                            • zuza_anna Re: 6 lipca....ale czas ucieka. 06.07.12, 13:55
                              Mi nawet laptopa nie chce się włączać, przy tych upałach, jest tak gorąco, ze w sumie nic
                              się nie chce, o gotowaniu nie wspomnę. Gdybym mogła z wanny bym nie wychodziła. Czekam
                              z utęsknieniem na ochłodzenie. Ufff...ufff...
                              Dzień dobry, miłego dnia życzę, chłodnego przede wszystkim smile
                              • mr.sajgon Re: 6 lipca....ale czas ucieka. 06.07.12, 14:37
                                Zuzanno to troche poczekasz big_grin
                                • zuza_anna Re: 6 lipca....ale czas ucieka. 06.07.12, 17:16
                                  A ja nie chcę czekać, wszystko poodkładane na chłodne dni!
                                  • 1zorro-bis Re: 6 lipca....ale czas ucieka. 06.07.12, 19:05
                                    no, to ja ide tego ptoka grillowac....big_grin
                                    Do jutra!smirk
                                    • al-szamanka Re: 6 lipca....ale czas ucieka. 06.07.12, 19:22
                                      A nie możesz Ty tak raz zwykłego makaronu z ketchupem zjeść???
                                      Albo kromkę chleba z cebulą???
                                      • 1zorro-bis Sobota! 7 Lipca.... 07.07.12, 07:35
                                        wstawac Spiochy!big_grin
                                        • mr.sajgon Re: Sobota! 7 Lipca.... 07.07.12, 09:30
                                          Masz racje dzis pospalem sobie dluuzej big_grin big_grin big_grin

Chlodnego dnia zycze wszystkim smile)
                                  • m.maska Re: 6 lipca....ale czas ucieka. 07.07.12, 10:30
                                    zuza_anna napisała:

> A ja nie chcę czekać, wszystko poodkładane na chłodne dni!
                                    >

Zuza, bo jesli masz wrazenie, ze mozg zamienia sie w stan ciekly, to nic sie nie chce...zwlaszcza jesli juz nie ma ucieczki, bo mury rozgrzane do czerwonosci i nawet noca nie ma ukojenia..... kiss
                        • m.maska 7 lipca...lubie weekendy 07.07.12, 11:00
                          Weeeeeekend, koncowka tygodnia... u mnie chyba komfortowa pogoda - 20° na pozniej 24....i oby, oby tylko nie padalo do 22... potem juz moze... smile
                          No i jesli chcialam sie wyspac przed dluga noca, to mi to akurat wlasnie nie wyszlo...
                          A na festynach ma sie dziac... moze jakies fotki uda mi sie zrobic...
                          • m.maska Re: 7 lipca...lubie weekendy 07.07.12, 11:01
                            p.s. oczywiscie ze nie minus 20°, to tylko myslnik byl big_grin +20°
                            • zuza_anna Re: 7 lipca...lubie weekendy 07.07.12, 12:21
                              Witam Wszystkich. Z rana wybrałam się na zakupy, bo po nocnej burzy lekko ochłodziło się,
                              ale nie na długo, bo teraz sauna jest. Zimnego dnia. Pozdrawiam smile
                              • m.maska Re: 7 lipca...lubie weekendy 07.07.12, 12:29
                                Witaj Zuza... to juz wlazlo w mury i teraz potrzeba dluzszego okresu chlodnego, zeby w domu dalo sie to odczuc.
                                Pamietam jak wiele lat temu, regularnie uciekalismy wieczorami do lasu na spacery - mielismy wtedy plaski dach i sufit wykladany boazeria, jak w to wlazlo ciepelko, to zadne wietrzenie juz nie pomagalo, wystawialo sie glowe na zewnatrz, tam byl chlodek a w domu nieznosny upal.
                                W drodze do lasu, mijalismy domy od ktorych az walilo suchym goracem, wchodzac do lasu wciagalo sie "chlodne" pozornie tylko powietrze, bo po kilku krokach mialo sie wrazenie, ze jest sie w dzungli... nie bylo ucieczki przed tym...
                                Ale i tak nadejda jeszcze chlodniejsze dni kiss
                                • zuza_anna Re: 7 lipca...lubie weekendy 07.07.12, 12:46
                                  Gdybym mogła uciekła bym na wieś, albo do lasu, i posiedziała w cieniu drzew. A tak muszę
                                  się dusić w blokowisku. Jestem tak osłabiona, i nic mi się nie chce!
                                  Maseczko kiss
                                  • m.maska Re: 7 lipca...lubie weekendy 07.07.12, 12:50
                                    Zuza... glowe pod wode, sprawdzona metoda, dopoki wlosy nie wyschna, ma sie przynajmniej chwile odpoczynku... kiss
                                • al-szamanka Re: 7 lipca...lubie weekendy 07.07.12, 12:49
                                  Hej, hej, wróciłam z "zagranicznych wojaży". Gdyby nie straszne korki byłabym szybciej, bo do granicy mam 6km. I czas świetny wybrałam, chłodnawo było...a teraz powoli się zaczyna, chmury leniwie na boki się rozciągają

Miłego dnia Wszystkim smile
                                  • al-szamanka Re: 7 lipca...lubie weekendy 07.07.12, 13:11
                                    Ha, no i świetny dzień nastał na kupienie biletu do Polski, urlop zaczyna mi się 17-ego sierpnia...trzy pełne tygodnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Moja Mama już skacze pod niebiosa, muszę ją w tej radości powstrzymywać, bo znowu nie uda jej się przytyć
                          • m.maska Re: 7 lipca...lubie weekendy 07.07.12, 13:41
                            A ja Mili Moi macham juz tylko lapka w pospiechu.... do jutra... no moze, jesli znajde jakas sekunde, to pomacham ogomkiem krewetki.... smile
                            • al-szamanka Re: 7 lipca...lubie weekendy 07.07.12, 13:45
                              Milego wieczoru i świetnej zabawy, Maseczko big_grin
                              Ja tez mam plany smile
                              • al-szamanka Re: 7 lipca...lubie weekendy 07.07.12, 14:15
                                A teraz idę kupić ten bilet, im wcześniej tym lepiej....może być tańszy.
                                • zuza_anna Re: 7 lipca...lubie weekendy 07.07.12, 14:52
                                  Wakacyjne są tańsze, najlepiej kupić tam i z powrotem. Powodzenia smile
                                  • al-szamanka Re: 7 lipca...lubie weekendy 07.07.12, 16:58
                                    zuza_anna napisała:

> Wakacyjne są tańsze, najlepiej kupić tam i z powrotem. Powodzenia smile
                                    >

Hihi, raczej droższe, ludzie chcą jechać na urlop to zapłacą. W kwietniu, tam i z powrotem płaciłam 200 euro, dzisiaj już 270. Ha, Maseczka zacznie mnie przekonywać, że wreszcie powinnam zrobić coś z moim lekiem wysokości i przestawić się na tańsze samoloty smile
                            • zuza_anna Re: 7 lipca...lubie weekendy 07.07.12, 14:50
                              Ja Tobie też macham i życzę udanej imprezki smile
                              • al-szamanka Re: 7 lipca...lubie weekendy 07.07.12, 17:01
                                Za pol godzinki wychodzę na ten koncert, muszę być tam wcześniej, bo wpuszczanie trwa zazwyczaj dosyć długo (sprawdzają czy ma się butelki, kamery i inne takie zabronione rzeczy), no i atmosfera przed jest bardzo ważna smile
                                • 1zorro-bis Re: 7 lipca...lubie weekendy 07.07.12, 17:22
                                  u mnie leje.....smirk
                          • janzpola 7 lipca...kartka z kalendarza 07.07.12, 17:41

kartka z kalendarza do końca lata 76 dni

kurs:
                            - 4,2178
                            $ - 3,4057

święci
                            papież Benedykt XI

https://wiara.pl/files/12/06/24/558580_060405T_HP259_5.jpg

Watykan odpowie pozwem wobec tygodnika "Panorama"
                            a tam piszą,że kardynał Tarcisio Bertone ma 30-letniego syna

premier
                            Donalda Tuska raczej nie będzie wytaczał
                            procesów sądowych w sprawach ojcostwa
                            swoich ministrów
                            • janzpola Re: 7 lipca...kartka z kalendarza 07.07.12, 18:03
                              kardynał Tarcisio Bertone mówi,że nie ma 30-letniego syna

https://cartacanta.zeroitalia.it/wp-content/uploads/2012/06/photo_1203494888659-1-0_zoom.jpg
                              • janzpola Re: 7 lipca...kartka z kalendarza 07.07.12, 18:05
                                https://www.falcone.by/UserFiles/Image/events/Bertone.jpg

i napisał książkę

https://media.libri.de/shop/coverscans/738/7388338_7388338_xl.jpg
                                • 1zorro-bis Oj Sakralu, Sakralu..... 07.07.12, 18:26
                                  Ave......smirk
                                  • janzpola Re: Oj Sakralu, Sakralu..... 07.07.12, 19:15
                                    Zorrek

dlaczego Oj ?

poczytałem,popisałem i zobaczyłem
                                    i czas na zmianę nicka

a jednym z powodów:
                                    jak wyszukiwarce wklepałem jednego znanego świętego

to wyskakiwały moje posty
                                    i czytałem to z wielkim zainteresowaniem
                                    a sprawcą tych wpisów byłem ja
                                    • janzpola Re: Oj Sakralu, Sakralu..... 07.07.12, 19:20
                                      Kartkę z kalendarza także skasowałem
                                      nie można być na dwóch weselach naraz

wiem,że Kartka była czytana
                                      a teraz przejdzie to na Kalejdoskop

chodziło mi o szybką informację czy zdjęcia
                                      które jeszcze nie były wpuszczone na forum

małe,bo małe ale mam
                                      czami dojście do tekstów jeszcze nieopracowanych

• janzpola Re: Oj Sakralu, Sakralu..... 07.07.12, 19:30

nie mogę tutaj odnieść się do wpisów na mój temat
                                        na innym forum
                                        to by było nieładnie z mojej strony

a rozmowy nie chcę dalej prowadzić
                                        o marginesie na kartce i przecinku

ale tak w wielkim skrócie
                                        moje wpisy muszą być komunikatywne
                                        i dostosowane do konkretnego odbiorcy

ale muszę też powiedzieć,że dużo przyjemności
                                        sprawiał mi znany nam wszystkim Kolega
                                        dużo ciekawych myśli,nowych myśli

a nie klepanie starych kawałków

który posługuję się skrótem myślowym
                                        moje wpisy były podobne,tak myślę

rozmowa bez wyjaśniania sobie podstawowych pojęć
                                        a o to dzisiaj już trudno
                                        • janzpola Re: Oj Sakralu, Sakralu..... 07.07.12, 19:39

a ja tamtą rozmowę zapamiętałem
                                          zamówiłem,i wczoraj pocztą dostałem

https://www.conrada11.pl/okladki/13059741710.jpg

• janzpola Re: Oj Sakralu, Sakralu..... 07.07.12, 19:49

a przy okazji powróciłem do

de Chardin
                                            "zarys wszechświata personalistycznego"

dlaczego o tym piszę
                                            każda rozmowa ( no prawie każda) może dużo dać

"Zarys wszechświata " czytałem już dawno
                                            po latach wróciłem ponownie do lektury

miałem wrażenie,że czytam całkiem inną książkę
                                            kiedyś ten tekst inaczej odbierałem

to tak chyba jak z człowiekiem
                                            my się starzejemy i na nasze przeczytane książki wraz z nami

krótko:
                                            przeczytałem jeszcze raz
                                            a teraz czas na "Dzienniki"
                                            • al-szamanka Re: Oj Sakralu, Sakralu..... 08.07.12, 00:30
                                              janzpola napisał:

> a przy okazji powróciłem do
                                              > de Chardin
                                              > "zarys wszechświata personalistycznego"
                                              każda rozmowa ( no prawie każda) może dużo dać

Teilharda de Chardin poczytywałam na poczatku lat 80-tych, gdy byłam w fazie poszukiwania. Podobał mi się jego chrześcijański new age, ale gdy przeszłam na wegetarianizm i akurat wtedy przeczytałam jego opowiadanie - treść: baranek mający być zarżnięty na świąteczny obiad tłumaczy chłopczykowi, żeby się nie martwił, bo gdy świętujący religijne wydarzenie ludzie go zjedzą, to wtedy on, baranek, tez będzie miał swój udział w wielbieniu Boga.
                                              Czytałam i byłam po prostu fassungslos..bo w tym wyjaśnieniu było tak strasznie dużo naiwnego okrucieństwa.
                                        • 1zorro-bis Re: Oj Sakralu, Sakralu..... 07.07.12, 21:35
                                          byles w .......Berdyczowie?smirk
                                    • al-szamanka Re: Oj Sakralu, Sakralu..... 08.07.12, 00:16
                                      janzpola napisał:

> czytałem to z wielkim zainteresowaniem
                                      > a sprawcą tych wpisów byłem ja

...a ja to nawet jestem sprawca wpisów wczesnego krystka.fabuloso i nie tylko czytam je z zainteresowaniem....przede wszystkim pękam ze śmiechu big_grinbig_grinbig_grin
                              • al-szamanka Re: 7 lipca...kartka z kalendarza 07.07.12, 23:52
                                janzpola napisał:

> kardynał Tarcisio Bertone mówi,że nie ma 30-letniego syna

I bardzo dobrze, że ma, to jest jak najbardziej naturalne i ludzkie.
                            • janzpola Re: 7 lipca nowa moda 07.07.12, 21:10

nowa moda
                              tablice rejestracyjne na samochodach

https://www.300polityka.pl/sites/default/files/401043_2519618472197_316802485_n.jpeg?1341669483
                              • mr.sajgon Re: 7 lipca nowa moda 07.07.12, 22:54
                                Podoba mi się super patent smile
                                • al-szamanka Re: 7 lipca nowa moda 07.07.12, 23:42
                                  Ale pewnie tez super kosztuje
                                  • janzpola Re: 7 lipca nowa moda 08.07.12, 00:00
                                    AL

Ty lepiej mów jak było
                                    zadowolona jesteś ?
                                    • al-szamanka Re: 7 lipca nowa moda 08.07.12, 00:03
                                      Nie sad
                                      • al-szamanka Re: 7 lipca nowa moda 08.07.12, 00:07
                                        Zawsze uważałam głos Dylana za mało interesujący, a teraz jeszcze mniej.
                                  • al-szamanka Re: 7 lipca...lubie weekendy 08.07.12, 00:00
                                    Aaaaaaaaaaaaaaaaaaa, witam nowegowink kolegę Janazpola big_grin
                                    • janzpola Re: 7 lipca...lubie weekendy 08.07.12, 00:13
                                      AL

kol.Zorrek to jest gaduła

ja tutaj ładnie
                                      jak tan pierwszy porządny,i co nie pisze o abp.Michaliku (tak postanowiłem)
                                      napisałem jak straciłem pieniądze na dziwny tygodnik

a Zorrek wykrył moją skromną osobę (link)
                                      nagrabi sobie
                                      zobaczysz
                                      • al-szamanka Re: 7 lipca...lubie weekendy 08.07.12, 00:33
                                        Rzeczywiście, strasznie Ciebie wydal, szczególnie w przypadku, gdy sam podpisujesz się starym nickiem pod swoimi postamibig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
                                        • al-szamanka Re: 7 lipca...lubie weekendy 08.07.12, 00:37
                                          .....dlatego podpisuj się może Johannvomfelde wink, będzie się zgadzało i na górze i na dole winkwink
                                        • janzpola Re: 7 lipca...lubie weekendy 08.07.12, 00:38
                                          AL

zerknij jeszcze raz

Sakrala wstawiłem kilka godzin temu
                                          tam mnie "niema"

tam to jestem ten Jan z tamtego pola
                                          • janzpola Re: 7 lipca...lubie weekendy 08.07.12, 00:44

na biurku leży ten
                                            nieszczęsny "Przekrój" (kosz ma czas)

to tam są dobre rysunki Marka Raczkowskiego

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/226583_214270251934923_6211337_n.jpg
                                            • janzpola Re: 7 lipca...lubie weekendy 08.07.12, 00:47
                                              AL

zerknij na drugą część rysunku
                                              na twarz oskarżonego
                                              to jest boskie
                                              • janzpola Re: 7 lipca...lubie weekendy 08.07.12, 00:53
                                                na mnie już czas
                                                to był rudny i męczący dzień

AL
                                                dobrej nocy

i jeszcze raz Marek Ryczkowski z "Przekroju"

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/205769_201891906497635_7670395_n.jpg
                                                • janzpola Re: 7 lipca...lubie weekendy 08.07.12, 00:56

a może "Przekrój"
                                                  nie jest taki zły
                                                  przekartkuję w łóżku

a rano powiem jak było
                                                  • al-szamanka Re: 7 lipca...lubie weekendy 08.07.12, 01:00
                                                    janzpola napisał:

>
                                                    >
                                                    > a może "Przekrój"
                                                    > nie jest taki zły
                                                    > przekartkuję w łóżku
                                                    > a rano powiem jak było

A jak przeczytasz cały "Dziennik metafizyczny", to może go dla nas nadziejnie streścisz, co ? smile
                                                • al-szamanka Re: 7 lipca...lubie weekendy 08.07.12, 00:57
                                                  janzpola napisał:

> na mnie już czas
                                                  > to był rudny i męczący dzień
                                                  > AL
                                                  > dobrej nocy

Ja tez już muszę, to był baaaardzo głośny wieczór, poduszka wygłusza hałasy....co jeszcze się w głowie klekoczą
                                                  Dobranoc smile
                                              • al-szamanka Re: 7 lipca...lubie weekendy 08.07.12, 00:54
                                                janzpola napisał:

> AL
                                                >
                                                > zerknij na drugą część rysunku
                                                > na twarz oskarżonego
                                                > to jest boskie

Nie potrzebowałeś dawać mi tej wskazówki, zobaczyłam ja od razu!!! big_grinbig_grinbig_grin
                                            • al-szamanka Re: 7 lipca...lubie weekendy 08.07.12, 00:52
                                              janzpola napisał:

> na biurku leży ten
                                              > nieszczęsny "Przekrój" (kosz ma czas)
                                              > to tam są dobre rysunki Marka Raczkowskiego

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/226583_21427025193492
3_6211337_n.jpg

No i teraz niech rzuci kamieniem ten, co nigdy nie kradłbig_grinbig_grinbig_grin
                                              • m.maska Re: 7 lipca...lubie weekendy 10.07.12, 13:57
                                                al-szamanka napisała:

> https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/226583_214270251934923_6211337_n.jpg
                                                >
                                                >
                                                > No i teraz niech rzuci kamieniem ten, co nigdy nie kradłbig_grinbig_grinbig_grin

Ten obrazek jest nieprawdziwy - ide o kazdy zaklad, ze nikt ze sluchaczy nawet nie mrugnalby powieka... to tylko takie pobozne zyczenie autora...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka