06.07.12, 16:26
"W potocznym rozumieniu bowiem cham jest utożsamiany z prostakiem. To duży błąd. Chamstwo to coś innego, niż prostactwo. Prostak po prostu nie zna norm obowiązujących w wyższych sferach społecznych bądź nie potrafi ich spełnić - cham je natomiast zna. Zna i odrzuca całkowicie świadomie, ponieważ z jego punktu widzenia są tylko przejawem słabości. Chyba że akurat w danym momencie zachowywanie się w sposób zgodny z tymi normami, grzeczny, jest dla niego korzystne. Cham bowiem kieruje się w życiu tylko jednym: swoją własną korzyścią. W dążeniu do niej nie liczy się z nikim i z niczym, na wszelki wypadek okazując zawczasu każdemu, kto stanie mu na drodze, że jest gotów i może go zmiażdżyć - a każdemu, kto może z kolei zmiażdżyć jego, że jest mu posłuszny, nie zagraża, a nawet może się przydać. Na tym właśnie polega chamstwo, a nie na siorbaniu zupy."

"Chamstwo było i jest najgorszym naszym wrogiem wewnętrznym" - Marian Hemar
Obserwuj wątek
    • 1zorro-bis Re: Cham 06.07.12, 16:29
      .....z Berdyczowa?smirk
      • m.maska Re: Cham 06.07.12, 16:31
        ogolnie... wypadaloby znac definicje - bo az kipi od chamstwa na forach...i tu nie o slownictwo chodzi a o traktowanie innych...
        • mr.sajgon Re: Cham 06.07.12, 16:37
          Zgadzam sie z Toba, pelno tego na portalu big_grin
          • 1zorro-bis Re: Cham 06.07.12, 16:48
            no mowie przeca ze ze Berdyczowa.....big_grinbig_grinbig_grinsmirk
    • al-szamanka Re: Cham 06.07.12, 19:52
      "Cham bowiem kieruje się w życiu tylko jednym: swoją własną korzyścią. W dążeniu do niej nie liczy się z nikim i z niczym, na wszelki wypadek okazując zawczasu każdemu, kto stanie mu na drodze, że jest gotów i może go zmiażdżyć - a każdemu, kto może z kolei zmiażdżyć jego, że jest mu posłuszny, nie zagraża, a nawet może się przydać. Na tym właśnie polega chamstwo, a nie na siorbaniu zupy."

No, to mi zupełnie przypomina Józia Pokurcza
      • csok Re: Cham 06.07.12, 20:21
        Chamstwo ściele się gęsto, może trzeba posypać azotoksem?
        • m.maska Re: Cham 06.07.12, 20:36
          Mysle, ze tu nawet azotoks nie pomoze... gdzies czytalam, ze karaczany i szczury to jedyne stworzenia, ktore przezyja nawet wybuch bomby atomowej...
          • al-szamanka Re: Cham 06.07.12, 20:40
            a ja nie wiem co to azotoks....ale brzmi groźnie
            • leziox Re: Cham 06.07.12, 20:41
              Azotoks to taki mily bialy proszek dzialajacy podobnie jak arszenik ale moze niekoniecznie tak szybko.Teoretycznie na owady.
              Niemniej wypelnilby swoje zadanie z godnoscia rowniez na osobnikach wyzej opisanych.
              • leziox Re: Cham 06.07.12, 20:42
                Znaczy na chamach,bo mogloby teraz wygladac ze i was chcialbym posypac azotoksem,no ale nie,to znaczy-wy sie nie nadajecie.
    • m.maska Re: Cham 15.07.12, 20:32
      Najgorszy jest jednak CHAM, ktoremu brakuje argumentow... wtedy juz albo bluzganie szambem, albo siekiere ma do dyspozycji... no coz - czego mozna bylo sie spodziewac.........jakie wychowanie taka "kultura" gdyby moze udalo mu sie skonczyc te wymarzone szkoly dla tych z wyzszej polki, moze by jeszcze cos z tego bylo - a tak... wsrod swoich moze nawet uchodzic za kulturalnego, oni wcale nie sa lepsi.....
    • m.maska Re: Cham 06.01.13, 13:10
      tak.... a na koniec cham sie smieje, bo ktos zauwazyl i zwrocil mu uwage, ze tak zachowywac sie nie nalezy... i zapewne nie on jeden zauwazyl, wystarczylo tylko poczekac.... i cham juz niesie ze soba taka opinie... nie ma nic do zaprezentowania oprocz chamstwa.... najlepszym dowodem na to "NIC" jest calkowity brak zainteresowania tym to prezentuje....
      • m.maska Re: Cham 06.01.13, 13:14
        wlazla miedzy ORŁY i wydaje jej sie, ze ma cos do powiedzenia....biedactwo...i wydaje jej sie, ze ma dostep tutaj do klawisza to i na salonach nikt nie zauwazyl, ze jest tylko czteroalternatywna dozorczynia....
        • kicho_nor Re: Cham 06.01.13, 13:37
          Wyluzuj się Masko
          Bo spina twarz i robią się zmarszczki
          • al-szamanka Re: Cham 06.01.13, 14:31
            kicho_nor napisał:

> Wyluzuj się Masko
            > Bo spina twarz i robią się zmarszczki

A może Ty tak odpowiedz na moje pytanie, wiesz jakie....bo nos coraz to bardziej kulfoniasty się Tobie robi.
          • m.maska Re: Cham 06.01.13, 14:40
            kicho_nor napisał:

> Wyluzuj się Masko
            > Bo spina twarz i robią się zmarszczki

Kiszka, nikt Ci nigdy nie powiedzial, ze nie nalezy sie mieszac w cudze rozmowy, jesli nie ma sie nic do powiedzenia i nie zna sie tematu?.... biedaku, Ty tak juz masz od lat, niczego nie rozumiesz, nic nie wiesz, ale przyleziesz w tych swoich powyciaganych kalesonach z puszka skwasnialego piwa w rece rzucisz kretynska uwage, zupelnie bez sensu i poczlapiesz dalej...
      • al-szamanka Re: Cham 06.01.13, 13:32
        m.maska napisała:

> tak.... a na koniec cham sie smieje, bo ktos zauwazyl i zwrocil mu uwage, ze ta
        > k zachowywac sie nie nalezy... i zapewne nie on jeden zauwazyl, wystarczylo tyl
        > ko poczekac.... i cham juz niesie ze soba taka opinie... nie ma nic do zaprezen
        > towania oprocz chamstwa.... najlepszym dowodem na to "NIC" jest calkowity brak
        > zainteresowania tym to prezentuje....

Hmm, takie osoby, zatrzymane przez władzę za przekraczanie jakichkolwiek przepisów, czy łamanie regulaminu ZAWSZE durnowato się śmieją....bo inaczej nie potrafią big_grin.
        A w przywłaszczaniu cudzego i obronie przestępców grają pierwsze skrzypce
        • m.maska Re: Cham 06.01.13, 14:37
          To juz jest tak zenujace, ze wrecz obrzydzenie bierze....spogladam na te kulfony na nogach, na to pogardliwe skrzywienie... i taki ktos potrafi patrzec w lustro z przeswiadczeniem o swojej "wspanialosci"...
          • kicho_nor Re: Cham 06.01.13, 14:42
            do kogo to?
            • 1zorro-bis Re: Cham 06.01.13, 15:02
              pewnie do Ciebie.....Kicha.big_grin
              kicho_nor napisał:

> do kogo to?
            • m.maska Re: Cham 06.01.13, 15:07
              kicho_nor napisał:

> do kogo to?

Kiszka, a "z glupim sie widziales"? stawiasz pytanie i oczekujesz odpowiedzi?... no ja jestem zdziwiona, naprawde... wprost nie moge otrzasnac sie z wrazenia... przeciez Ty od miesiecy a nawet juz lat nie uwazasz za stosowne odpowiedziec na pytanie: dlaczego napisales o AL "damskie bydle"?... tak wiec jak dlugo bedziesz zalegal z odpowiedzia na to pytanie, nie otrzymasz tutaj zadnej odpowiedzi, nawet jesli zapytasz o pogode....
              • kicho_nor Re: Cham 06.01.13, 15:57
                Zorro , dałeś się widzieć
                Ten kulfoniasty pasuje do ciebie
                • m.maska Re: Cham 06.01.13, 16:19
                  kicho_nor napisał:

> Zorro , dałeś się widzieć
                  > Ten kulfoniasty pasuje do ciebie

No niestety, ale "kulfoniasty" skierowany byl do Ciebie i do tego slusznie, bo wkladasz ZAWSZE nos w nie swoje sprawy...i na koniec wychodzisz na durnia....
    • sibeliuss Re: Cham 09.01.13, 15:20
      Z nazwiska wnoszę iż Waść jesteś z gminu, a cham honoru nie ma.
    • 1zorro-bis Re: Cham 10.01.13, 08:06
      pare okreslen....smirk
      www.sjp.pl/Cham
      • m.maska Re: Cham 10.01.13, 09:17
        no prosze prosze, i mamy tez Gotow.... a juz sie Dochtor rozpisal jakie to ja bledy robie...zeby sam robil tylko takie bledy było-by milo

www.sjp.pl/Gotowie
        • 1zorro-bis Re: Cham 11.01.13, 12:12
          duzo sie tego na roznych forach rozplenilo....big_grin
          Komuna straszne spustoszenie w spoleczenstwie jednak zrobila.
          Przed wojna bylo ponoc takie powiedzenie: "Janie, pohamuj sie"....smirk
          Dzisiaj : "chamie, opanuj sie..."big_grinbig_grinbig_grinsmirk
          • 1zorro-bis Charakterystyka chama..... 11.01.13, 14:14
            sliczne....big_grinbig_grinbig_grinsmirk

Przestrzenią publiczną zawładnął cham

Cham był zawsze i wszędzie. Taka już jego chamska natura, że wyplenić się go nie da. Jednakże w warunkach normalnych chama udaje się trzymać na marginesie, ogół się go brzydzi a i on sam wstydząc się swej chamskiej istoty nie wychyla się poza przypisaną mu niszę. Niestety mniej więcej w połowie ubiegłego stulecia cham nie tylko wypełzł był na powierzchnię ale na dokładkę uchwycił w swe chamskie łapska władzę na następne pół wieku. Z tej to przyczyny dziś w Polsce nie mamy wspomnianych dwa zdania wcześniej "normalnych warunków". We współczesnej Rzeczpospolitej cham się nie chowa, nie krępuje się spojrzeń ludzi, nie czerwieni się i nie mnie nerwowo czapki przestępując z nogi na nogę… On się swym chamstwem pyszni i uważa je za przejaw swej kulturowej wyższości.

Nie będę pisał o chamie rzucającym mięsem w tramwaju lub autobusie, o chamie śmiecącym na ulicy czy innych przykładach chama codziennego. W końcu blog ten poświęcony jest sprawom natury społeczno-politycznej więc i chama demaskować będę w jego działaniach na tym polu. Tak więc - jaki jest nasz cham polityczno-medialny? Czym się charakteryzuje? Co czyni? Jak działa na rzecz dalszego chamienia społeczeństw
            • 1zorro-bis Re: Charakterystyka chama..... 11.01.13, 14:17
              .....super.big_grinbig_grinbig_grinsmirk
              Można o chamie jeszcze wiele. Miałem wspomnieć, że cham używa języka typowego dla chama w starym tego słowa znaczeniu – człowieka z gminu, niewykształconego, bez obycia. Nie będę się nad tym rozwodził – kto chce niech zajrzy na dowolne forum nawiedzane przez hordy lewicowców: ortografia jak u dziecka z przedszkola, takaż gramatyka i styl, poziom argumentacji średniorozgarniętego orangutana, przekonanie o słuszności swoich absurdalnych i wyrażanych w kompromitującej formie racji niczym u Archimedesa wyskakującego z wanny. Kiedyś z człowiekiem piszącym huta przez "ch" po prostu się nie dyskutowało – chama i prostaka demaskował jego język. A po cóż konwersować o sprawach ważnych z kimś, dla kogo zbyt trudny okazał się język, którego każdy z nas uczy się od najwcześniejszego dzieciństwa? Czy z osobą twierdzącą, że 2x2 daje 5 warto rozmawiać na temat bardziej skomplikowanych działań? W normalnych warunkach odpowiedź brzmi – nie. Dziś, po półwieczu komunizmu kaleczący polszczyznę cham jest równoprawnym dyskutantem
              • kicho_nor Re: Charakterystyka chama..... 11.01.13, 18:15
                Zorro
                A nie poznaję, aleś się rozpisał,
                A,a, czym się ten Archimedes skompromitował wyskakując z wanny?
                • m.maska Re: Charakterystyka chama..... 11.01.13, 18:23
                  Kiszka dobrze sie czujesz kiedy wywolujesz awantury - wiec idz do tych, ktore bluzgaja personalnie, per-so-nal-nie ale tuman nie widzi roznicy miedzy przekopiowanym tekstem z netu, podanym na watku dowcipow, w ktorym nikt nikogo nie obraza, miedzy wyzwiskami jakie sama kieruje pod adresem konkretnych osob... jestem gotowa poszukac i zescanowac jej wyznania milosne jakimi nas zasypywala wprost odczepic sie nie mozna bylo, Hardy mial racje nazywajac ja szantrapa....
                  Kiszka naprawde nie wiem dlaczego w ogole sie tutaj pojawiasz.
                  Dobrze ci wsrod Tobie podobnych - bluzgoty to takze Twoja domena: "damskie bydle"
                  • m.maska Re: Charakterystyka chama..... 11.01.13, 18:25
                    Tam i u Jokkera to jakos Kali moze a jak Kali wciry dostanie to podnosi wrzask - ale nas to juz wcale nie dziwi....
                    • 1zorro-bis Re: Charakterystyka chama..... 11.01.13, 18:27
                      ale tam juz nawet Kali nie pisze....big_grinbig_grinbig_grinsmirk
                      • kicho_nor Re: Charakterystyka chama..... 11.01.13, 19:13
                        Ja tam nie wiem Zorro
                        Ale lepiej wklejaj tylko same linki a będzie mniej kompromitacji jak u Archimedesa
                        • 1zorro-bis Re: Charakterystyka chama..... 11.01.13, 19:25
                          nie wiesz Kiszka? To musisz sie jeszcze duzo uczyc. Wiedza to podstawa.
                          Nawet w odroznianiu piwa....big_grinbig_grinbig_grinsmirk
                        • m.maska Re: Charakterystyka chama..... 11.01.13, 19:34
                          Kiszka, dopoki nie znajdziesz w sobie na tyle cywilnej odwagi, zeby udzielic odpowiedzi na pytanie: dlaczego a przede wszystkim jakim prawem obluzgales kobiete, nie pokazuj sie lepiej tutaj.

Zauwazylam, ze tchorz jakim jestes, nie masz odwagi stanac jak mezczyzna twarza w twarz z kobieta, tylko biegasz po obcych forach i probujesz innych napedzac - wiesz, zal mi Ciebie - idz dobry czlowieku wlasna droga i nie przychodz tutaj, bo tak jakos skunksem mi zalatuje....
                  • al-szamanka Re: Charakterystyka chama..... 11.01.13, 18:55
                    m.maska napisała:

> jestem
                    > gotowa poszukac i zescanowac jej wyznania milosne jakimi nas zasypywala wprost
                    > odczepic sie nie mozna bylo, Hardy mial racje nazywajac ja szantrapa....

Wtedy byłyśmy oburzone i mocno jej broniłyśmy, ale teraz dochodzę do wniosku, że podświadomie dobrze wiedział, co powiedział

----------------------------
                    > Kiszka naprawde nie wiem dlaczego w ogole sie tutaj pojawiasz.
                    > Dobrze ci wsrod Tobie podobnych - bluzgoty to takze Twoja domena: "damskie bydl
                    > e"

jak najbardziej jego domena, daje tego dowód każdym wpisem
                    • 1zorro-bis Re: Charakterystyka chama..... 11.01.13, 19:13
                      .....i jeszcze jedno - chamy nie potrafia sie zbyt dlugo maskowac....big_grin
                      Nawet w garniturze Armaniego i bedac na "salonach" zacznie od chama gnojowka wczesniej czy pozniej zalatywac.....big_grinbig_grinbig_grinsmirk
                      • m.maska Re: Charakterystyka chama..... 11.01.13, 19:39
                        1zorro-bis napisał:

> .....i jeszcze jedno - chamy nie potrafia sie zbyt dlugo maskowac....big_grin
                        > Nawet w garniturze Armaniego i bedac na "salonach" zacznie od chama gnojowka wc
                        > zesniej czy pozniej zalatywac.....big_grinbig_grinbig_grinsmirk
                        >

Wiesz co Zorro, przeczytaj jak to napisales.... slownictwo itd... bez komentarza...
                        • 1zorro-bis Re: Charakterystyka chama..... 12.01.13, 07:29
                          przeczytalem.big_grin
                          Jest tutaj cos nie po polsku? Nie jest to polskie slownictwo?smirk
                          m.maska napisała:

> 1zorro-bis napisał:
                          >
                          > > .....i jeszcze jedno - chamy nie potrafia sie zbyt dlugo maskowac....big_grin
                          > > Nawet w garniturze Armaniego i bedac na "salonach" zacznie od chama gnojo
                          > wka wc
                          > > zesniej czy pozniej zalatywac.....big_grinbig_grinbig_grinsmirk
                          > >
                          >
                          > Wiesz co Zorro, przeczytaj jak to napisales.... slownictwo itd... bez komentarz
                          > a...
                          • m.maska Re: Charakterystyka chama..... 12.01.13, 11:29
                            1zorro-bis napisał:

> przeczytalem.big_grin
                            > Jest tutaj cos nie po polsku? Nie jest to polskie slownictwo?smirk

Polskie slownictwo - no baaaaardzo kulturalna wypowiedz to jest...
                            Masz pretensje do innych? zacznij od siebie...
                            Jesli szukasz wad u innych, najpierw poczytaj jak to brzmi uncertain
                            • 1zorro-bis Re: Charakterystyka chama..... 12.01.13, 11:32
                              a mozesz mi wyjawic, co w tej wypowiedzi nie jest kulturalnie i n ie po polsku?big_grin
                              m.maska napisała:

> 1zorro-bis napisał:
                              >
                              > > przeczytalem.big_grin
                              > > Jest tutaj cos nie po polsku? Nie jest to polskie slownictwo?smirk
                              >
                              > Polskie slownictwo - no baaaaardzo kulturalna wypowiedz to jest...
                              > Masz pretensje do innych? zacznij od siebie...
                              > Jesli szukasz wad u innych, najpierw poczytaj jak to brzmi uncertain
                              >
                              >
                              • 1zorro-bis ????????????????? 12.01.13, 11:34
                                ....Czy to jest Maseczko wedlug ciebie niekulturalna i nie po polsku wypowiedz?
                                Bo czegos naprawde nie rozumiem......smirk

.....i jeszcze jedno - chamy nie potrafia sie zbyt dlugo maskowac....big_grin
                                Nawet w garniturze Armaniego i bedac na "salonach" zacznie od chama gnojowka wczesniej czy pozniej zalatywac.....big_grinbig_grinbig_grinsmirk
                                • m.maska Re: ????????????????? 12.01.13, 12:03
                                  Sa rzeczy tak oczywiste, ze niepotrzebne jest tlumaczenie... co tu tlumaczyc?
                                  • 1zorro-bis Re: ????????????????? 12.01.13, 12:05
                                    dla mnie nic nie jest oczywiste. Wiec bardzo PROSZE o wytlumaczenie. Bo ja mowie zawsze wprost i nie lubie jak ktos do mnie mowi "w kolo Wojtek" albo "naookolo".smirk
                                    Bo to stwarza nieporozumienia.smirk
                                    A jak sie mowi WPROST to przynajmniej wiadomo, ze biale jest biale a czarne jest czarne.big_grin
                                    m.maska napisała:

> Sa rzeczy tak oczywiste, ze niepotrzebne jest tlumaczenie... co tu tlumaczyc?
                                    • m.maska Re: ????????????????? 12.01.13, 12:16
                                      No wiec dla Ciebie ta wypowiedz jest kulturalna i tak wg Ciebie rozmawiaja ze soba ludzie kulturalni - ja jestem innego zdania i tyle i nie zamierzam tego tlumaczyc - to nie moj swiat akurat i ludzie, ktorzy mnie znaja w realu, wiedza o tym doskonale.

Na szczescie mieszkam w kraju, ktorego jezyk jest nadzwyczaj ubogi w bluzgoty.... nadrabia za to w bogactwie slownictwa na innej niwie.
                                      • 1zorro-bis Re: ????????????????? 12.01.13, 12:21
                                        ale jaka MOJA wypowiedz?smirk
                                        Jeszecze raz poprosze o KONKRETNE przyklady a nie....."na okolo Wojtek"smirk
                                        m.maska napisała:

> No wiec dla Ciebie ta wypowiedz jest kulturalna i tak wg Ciebie rozmawiaja ze s
                                        > oba ludzie kulturalni - ja jestem innego zdania i tyle i nie zamierzam tego tlu
                                        > maczyc - to nie moj swiat akurat i ludzie, ktorzy mnie znaja w realu, wiedza o
                                        > tym doskonale.
                                        >
                                        > Na szczescie mieszkam w kraju, ktorego jezyk jest nadzwyczaj ubogi w bluzgoty..
                                        > .. nadrabia za to w bogactwie slownictwa na innej niwie.
                        • leziox Re: Charakterystyka chama..... 12.01.13, 11:19
                          Mnie to zawsze najbardziej bawilo,jak chamy zaczynaly pisac o chamstwie.
                          Chamy wymyte,czysciutkie i salonowe.I lup!Innym chamom po plecach.
                          Powód jest prosty-odwracanie od siebie uwagi.Skoro wali od dolu po góre gnojówká i nie mozna zmyc tego zapachu zadnymi perfumami-to sie wymysla ze to ci inni,chamowaci-ja jestem czysty.
                          Tu mozna przejsc do innego pojecia-chama czystego.
                          Cham czysty jest naturalnie tyko w swojej chorej wyobrazni czysty,poza tym jest takim samym prymitywnym chamem jak inne chamy.Nalepiej otulic sie plaszczem i udawac ze zadne gówno do czlowieka nie przywarlo-zupelnie jakby sie bylo z teflonu,swietym i nieskazitelnym.
                          To najgorszy gatunek chamów-cham podly i zaklamany.
                          Ale to temat na inna bajke.
                          • 1zorro-bis Re: Charakterystyka chama..... 12.01.13, 11:30
                            no wiesz........Zeby tak o zalozycielce watku napisac......smirk
                            A fe....
                            Nieladnie.
                            I to na jej forum.
                            Nie powiem kto tak moze tylko pisac.....big_grinbig_grinbig_grinsmirk
                            Chyba ze........."udez w stol a nozyce sie odezwa??!:"..big_grinbig_grinbig_grinsmirk

leziox napisał:

> Mnie to zawsze najbardziej bawilo,jak chamy zaczynaly pisac o chamstwie.
                            > Chamy wymyte,czysciutkie i salonowe.I lup!Innym chamom po plecach.
                            > Powód jest prosty-odwracanie od siebie uwagi.Skoro wali od dolu po góre gnojówk
                            > á i nie mozna zmyc tego zapachu zadnymi perfumami-to sie wymysla ze to ci inni,
                            > chamowaci-ja jestem czysty.
                            > Tu mozna przejsc do innego pojecia-chama czystego.
                            > Cham czysty jest naturalnie tyko w swojej chorej wyobrazni czysty,poza tym jest
                            > takim samym prymitywnym chamem jak inne chamy.Nalepiej otulic sie plaszczem i
                            > udawac ze zadne gówno do czlowieka nie przywarlo-zupelnie jakby sie bylo z tefl
                            > onu,swietym i nieskazitelnym.
                            > To najgorszy gatunek chamów-cham podly i zaklamany.
                            > Ale to temat na inna bajke.
                          • m.maska Re: Charakterystyka chama..... 12.01.13, 11:36
                            leziox napisał:

> Mnie to zawsze najbardziej bawilo,jak chamy zaczynaly pisac o chamstwie.
                            > Chamy wymyte,czysciutkie i salonowe.I lup!Innym chamom po plecach.
                            > Powód jest prosty-odwracanie od siebie uwagi.Skoro wali od dolu po góre gnojówk
                            > á i nie mozna zmyc tego zapachu zadnymi perfumami-to sie wymysla ze to ci inni,
                            > chamowaci-ja jestem czysty.
                            > Tu mozna przejsc do innego pojecia-chama czystego.
                            > Cham czysty jest naturalnie tyko w swojej chorej wyobrazni czysty,poza tym jest
                            > takim samym prymitywnym chamem jak inne chamy.Nalepiej otulic sie plaszczem i
                            > udawac ze zadne gówno do czlowieka nie przywarlo-zupelnie jakby sie bylo z tefl
                            > onu,swietym i nieskazitelnym.
                            > To najgorszy gatunek chamów-cham podly i zaklamany.
                            > Ale to temat na inna bajke.

A ja powiem Leziox tak, to co u faceta mozna jeszcze przetrawic, kobiecie nie bardzo wypada.
                            Moj brat lata cale nie byl w kraju, pracowal tutaj wsrod wielu Polakow i wiele slyszal, ale kiedy pojechal do kraju i spotkal swoja dawna kolezanke, ktora w jego towarzystwie pozwolila sobie mowic "po polsku" jak furman to tylko sie skrzywil.... niedawno wrocil z kraju i tam zadzwonila do niego inna kobieta, chciala sie spotkac ale podczas rozmowy wyszly takie "kwiatki" - odeszla mu ochota na takie spotkanie.
                            Pol biedy jeszcze jesli takie slowa sa wypowiadane, bo te przeleca, ale jesli ktos to pisze i ma czas i okazje, zeby to skorygowac ale uwaza, ze takie bluzgoty mozna puscic na "wizje" tzn. ze mu nic nie zgrzytnelo w jego "kulturze"....
                            • m.maska Re: Charakterystyka chama..... 12.01.13, 11:42
                              Jestem na forum kilka lat, moge miec takie albo inne zdanie o roznych forumowiczach, ale faktem jest, ze jesli nawet komus czasami puszczaja nerwy, to potrafi sie opanowac i nie obluzgiwac swoim slownictwem innych - wszystko mozna, nie wszystko wypada...
                              Jesli bluzgoty wychodza z klawiatury kobiety, tym gorzej dla tej kobiety...a najgorzej dla tych, ktorzy nie zauwazyli z kim maja do czynienia, widac ich to nie razi.
                              • 1zorro-bis Re: Charakterystyka chama..... 12.01.13, 11:47
                                wedlu mnie - bluzgoty z ust kobiety czy mezczyzny maja taki sam wymiar i znaczenie. Jesli komus argumentow brak i "zylka peka" to wtedy wychodzi z niego prawdziwe "JA". Bez za..."cham"...owan.big_grinbig_grinbig_grin
                                • m.maska Re: Charakterystyka chama..... 12.01.13, 12:04
                                  To nie uzywaj bluzgotow... i bedzie ok...
                                  • 1zorro-bis Re: Charakterystyka chama..... 12.01.13, 12:06
                                    ja??!:AS
                                    A czy mozesz mi powiedziec w ktorym miejscu??!smirk
                                    Poprosze o KONKRETNY przyklad.smirk
                                    m.maska napisała:

> To nie uzywaj bluzgotow... i bedzie ok...
                                    • m.maska Re: Charakterystyka chama..... 12.01.13, 12:19
                                      Jesli dla Ciebie to jest jezyk salonowy, to jak mam Ci to tlumaczyc, ze dla mnie nie?

Kabotyn i łachudra bardziej pasuje do salonu, niz Twoja "gnojowka" czy Karen "g..." wiec nie rozumiem dlaczego te slowa wzbudzily u Ciebie takie oburzenie...
                                      • 1zorro-bis Re: Charakterystyka chama..... 12.01.13, 12:23
                                        oooooooo.........! "Gnojowka" Ciebie razi a "spierdalaj, ty chamie, ty prymitywie" to nie?:!big_grin
                                        No, faktycznie po innych salonach sie poruszamy.big_grin
                                        m.maska napisała:

> Jesli dla Ciebie to jest jezyk salonowy, to jak mam Ci to tlumaczyc, ze dla mni
                                        > e nie?
                                        >
                                        > Kabotyn i łachudra bardziej pasuje do salonu, niz Twoja "gnojowka" czy Karen "g
                                        > ..." wiec nie rozumiem dlaczego te slowa wzbudzily u Ciebie takie oburzenie...
                                        • m.maska Re: Charakterystyka chama..... 12.01.13, 12:38
                                          1zorro-bis napisał:

> oooooooo.........! "Gnojowka" Ciebie razi a "spierdalaj, ty chamie, ty prymityw
                                          > ie" to nie?:!big_grin
                                          > No, faktycznie po innych salonach sie poruszamy.big_grin

Zorro, tlumaczylam Ci to juz w dziesiatkach i setkach slow, uwazales, ze musisz pisac takim jezykiem jakim do Ciebie zwracaja sie inni - wiec nie bede wchodzic w Wasza dyskusje, bo takim jezykiem poslugiwac sie nie mysle, zreszta kiepsko by mi to szlo, bo nie mam w tym wprawy....
                                          • m.maska Re: Charakterystyka chama..... 12.01.13, 12:39
                                            to sa Wasze osobiste potyczki...wiec Panowie: ring wolny
                                            • 1zorro-bis Re: Charakterystyka chama..... 12.01.13, 12:46
                                              jakie potyczki? Ja wpisalem sie na TWOIM watku o co zostalem TELEFONICZNIE poproszony.
                                              Wpisalem sie NIKOGO nie atakujacsmirk
                                              Dalej masz pamiec wybiorcza?big_grin
                                              m.maska napisała:

> to sa Wasze osobiste potyczki...wiec Panowie: ring wolny
                                              • m.maska Re: Charakterystyka chama..... 12.01.13, 12:53
                                                1zorro-bis napisał:

> jakie potyczki? Ja wpisalem sie na TWOIM watku o co zostalem TELEFONICZNIE popr
                                                > oszony.
                                                > Wpisalem sie NIKOGO nie atakujacsmirk
                                                > Dalej masz pamiec wybiorcza?big_grin

chyba Ci sie COS pomylilo, rozmawialismy na temat watku pt. P.O.L.S.K.A. - i wypowiedz miala dotyczyc tamtego tematu...wiec jak z ta pamiecia? czyja pamiecia?
                                                • m.maska Re: Charakterystyka chama..... 12.01.13, 12:55
                                                  m.maska napisała:

> 1zorro-bis napisał:
                                                  >
                                                  > > jakie potyczki? Ja wpisalem sie na TWOIM watku o co zostalem TELEFONICZNI
                                                  > E popr
                                                  > > oszony.
                                                  > > Wpisalem sie NIKOGO nie atakujacsmirk
                                                  > > Dalej masz pamiec wybiorcza?big_grin
                                                  >
                                                  > chyba Ci sie COS pomylilo, rozmawialismy na temat watku pt. P.O.L.S.K.A. - i wy
                                                  > powiedz miala dotyczyc tamtego tematu...wiec jak z ta pamiecia? czyja pamiecia?
                                                  >

I tak to jest wlasnie: nie odniosles sie do tematu, natomiast przyniosles wklejke wypowiedzi Czarka, ktoa nie miala z tematem nic wspolnego... jesli juz chcesz przeprowadzac dochodzenie to badzmy konkretni i scisli....
                                                  • 1zorro-bis Re: Charakterystyka chama..... 12.01.13, 13:07
                                                    wklejke Czarka? A gdzie to bylo napisamne, ze to Czarka? Przynioslem tez wklejki INNYCH osob, ktora akurat mnie do tego watku pasowaly. Przeprowadzasz CENZURE cudzych mysli?smirk
                                                    No nie robmy juz sobie jaj....big_grin
                                                • 1zorro-bis Re: Charakterystyka chama..... 12.01.13, 13:05
                                                  zgadza sie. I od watku POLSKA cala hryja sie zaczela. Mam Ci skopiowac i pamiec odswiezyc, czy TY znowu wybiorczo?....Czytasz.smirk
                                                  m.maska napisała:

> 1zorro-bis napisał:
                                                  >
                                                  > > jakie potyczki? Ja wpisalem sie na TWOIM watku o co zostalem TELEFONICZNI
                                                  > E popr
                                                  > > oszony.
                                                  > > Wpisalem sie NIKOGO nie atakujacsmirk
                                                  > > Dalej masz pamiec wybiorcza?big_grin
                                                  >
                                                  > chyba Ci sie COS pomylilo, rozmawialismy na temat watku pt. P.O.L.S.K.A. - i wy
                                                  > powiedz miala dotyczyc tamtego tematu...wiec jak z ta pamiecia? czyja pamiecia?
                                                  >
                                          • 1zorro-bis Re: Charakterystyka chama..... 12.01.13, 12:44
                                            a ja Tobie chce wytlumaczyc, ze slowo "gnojowka" NIGDY nie bylo slowem wulgarnym ani obrazliwym. Tym bardziej ze nie bylo zastoasowane wobec ´konkretnej osoby.
                                            Natomiast slowa "spierdalaj, ty chamie, ty prymitywie" . juz tak.
                                            A stosowane wobec konkretnej osoby sa przejawem wlasnie CHAMSTWA i PRYMITYWIZMU.
                                            I na koniec - nie rob ze mnie DURNIA bo oboje wiemy o co chodzi.big_grin

pl.wikipedia.org/wiki/Gnoj%C3%B3wka
                    • m.maska Re: Charakterystyka chama..... 11.01.13, 19:38
                      al-szamanka napisała:

> m.maska napisała:
                      >
                      > > jestem
                      > > gotowa poszukac i zescanowac jej wyznania milosne jakimi nas zasypywala
                      > wprost
                      > > odczepic sie nie mozna bylo, Hardy mial racje nazywajac ja szantrapa.
                      >
                      ...
                      >
                      >
                      > Wtedy byłyśmy oburzone i mocno jej broniłyśmy, ale teraz dochodzę do wniosku, ż
                      > e podświadomie dobrze wiedział, co powiedział
                      >

Wiedzial, chociaz widac, ze "kto z kim przestaje....." i teraz juz mu to nie przeszkadza.... wielu to tam nie przeszkadza...chociaz niektorzy maja pretensje nawet do dwoch herbow, tyle, ze oba "pochowane"...
                      Slyszalas AL o takim ewenemencie?

> ----------------------------
                      > > Kiszka naprawde nie wiem dlaczego w ogole sie tutaj pojawiasz.
                      > > Dobrze ci wsrod Tobie podobnych - bluzgoty to takze Twoja domena: "dam
                      > skie bydl
                      > > e"
                      >

>
                      >
                      > jak najbardziej jego domena, daje tego dowód każdym wpisem

Tutaj juz szkoda kazdego slowa i moich paluszkow...
                • 1zorro-bis Re: Charakterystyka chama..... 11.01.13, 18:26
                  no coz.......Kiszka.big_grin
                  Ty jak zwykle. Bez skladu i ladu.big_grin
                  Ale to juz norma....smirk
                  kicho_nor napisał:

> Zorro
                  > A nie poznaję, aleś się rozpisał,
                  > A,a, czym się ten Archimedes skompromitował wyskakując z wanny?
                  • m.maska Re: Charakterystyka chama..... 11.01.13, 19:44
                    Kazdy rozsadnie myslacy wie, ze Kiszka to taki wiejski palant, ktory lata od zagrody do zagrody, tu czy tam wrzuci kamien i cieszy sie i klepie pewnie po kolanach z radosci ze mu sie taki "dowcip" udal - zjezdzaj do czteroalternatywnej dozorczyni, tam podadza ci swiezo parzona kawe i ukochaja za to ze z nich łacha ciagniesz....mozesz ewentualnie z nudow towarzyszyc na wscieknietych schodach - bedziesz mial co robic.
                    • al-szamanka Re: Charakterystyka chama..... 11.01.13, 20:02
                      m.maska napisała:

> Kazdy rozsadnie myslacy wie, ze Kiszka to taki wiejski palant, ktory lata od za
                      > grody do zagrody, tu czy tam wrzuci kamien i cieszy sie i klepie pewnie po kola
                      > nach z radosci ze mu sie taki "dowcip" udal - zjezdzaj do czteroalternatywnej d
                      > ozorczyni, tam podadza ci swiezo parzona kawe i ukochaja za to ze z nich łacha
                      > ciagniesz....mozesz ewentualnie z nudow towarzyszyc na wscieknietych schodach -
                      > bedziesz mial co robic.

Dodam, że oprócz skakania po schodach i wąchania kawy, będzie sobie mógł porozmawiać łaciną, która tam staje się powoli językiem urzędowym big_grin
                      • m.maska Re: Charakterystyka chama..... 11.01.13, 20:07
                        Hihi...no bo lacina to jezyk martwy i mozna znalezc gotowe teksty w necie, mozna je zerznac i udawac, ze ma sie pojecie big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin wole mimo wszystko korzystac z jezyka zywego, ale jak to brzmi - zabraklo mi jeszcze cytatow z Schopenhauer'a, Nietsche'go, moglby byc Camus ewentualnie Kant czy Freud... wachlarz nazwisk jest naprawde ogromny big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
                        • al-szamanka Re: Charakterystyka chama..... 11.01.13, 20:16
                          Łacina!!! Miałam 4 lata w liceum. Pamiętam jak 3 miesiące rozbieraliśmy na czynniki pierwsze wiersz zaczynający się od słów:
                          "O navis, referent in mare te novi fluctus. O quid agis?... "
                          Nie wiem kto to napisał i nie mam ochoty szukać w necie... bo co mi to da. Mądrzejsza nie będę.
                          • m.maska Re: Charakterystyka chama..... 11.01.13, 20:33
                            Łacina...dobra jestes smile ja sie ograniczylam do roku, byl to u nas przedmiot nadobowiazkowy, a ze ja specjlanie obowiazkowa nie bylam i wolalam spedzac czas inaczej niz wkuwajac lacinskie slowka, po roku zrezygnowalam i nic nie pamietam - ale w necie tez znalezc potrafie, tylko mi sie tez nie chce, nie odczuwam potrzeby udawania, ze mam pojecie o czyms, jesli tak nie jest.... no ale niektorym niezbedne sa takie cytaty a jeszcze dodatkowo podparte cala lista znanych nazwisk, moga zrobic na kims wrazenie... ba moga nawet stac sie autorytetem... no jednak dla mnie autorytet musi miec przede wszystkim charakter i kregoslup i nie byc podatnym na wazeliniarstwo - tak wiec lacina tu nie pomoze.... znam niemiecki, jako-tako na miare wlasnych potrzeb angielski a i tak niemiecki mi wystarczy, bo literatura w tym jezyku jest bardzo obszerna....
                            • al-szamanka Re: Charakterystyka chama..... 11.01.13, 20:48
                              Też miałam nadobowiązkowo, ale wytrwałam 4 lata, gdyż miałam pewne plany. Do niczego mi się to nie przydało, wrażenia tez na mnie nie robi, tak samo jak rzucanie znanymi nazwiskami lub tytułami. Mogłabym to robić, ale po co?
                              Czy pomyślisz, Maseczko, że nieprawdopodobnie wielką wiedzę posiadam, gdy zaraz wpiszę tu parę nazwisk znanych filozofów, czy chociażby matematyków?
                              Oczywiście, że tak nie pomyślisz.
                              No ale Ty jesteś inteligentna i odporna na pozory.
                              • m.maska Re: Charakterystyka chama..... 11.01.13, 21:09
                                Pozory....zycie na pokaz... udawanie... hipokryzja... megalomania... opowiadanie bajek... möchtegern... latanie na szybowcach... jezdzenie 220km/h - no prawie Nürnburgring, takie i tym podobne historie po prostu mnie smiesza... bo to nawet wspolczuc nie mozna.
                                A tak naprawde to nawet nie drgnie sie z prowincji... to lepiej pisac opowiesci z serii: "chcialbym/chcialabym" ale nie wyglupiac sie.
                                • al-szamanka Re: Charakterystyka chama..... 11.01.13, 21:12
                                  ...o truckach zapomniałaś... tych najpotężniejszych big_grin
                                  • m.maska Re: Charakterystyka chama..... 11.01.13, 21:33
                                    no wiesz, naprawde to nie jest tak istotne, zeby pamietac cudze fantazje... niech tam sie cieszy, jesli trafila do towarzystwa w ktorym przescigaja sie w opowiadaniu bajek...
                                    • al-szamanka Re: Charakterystyka chama..... 11.01.13, 21:38
                                      m.maska napisała:

> no wiesz, naprawde to nie jest tak istotne, zeby pamietac cudze fantazje... nie
                                      > ch tam sie cieszy, jesli trafila do towarzystwa w ktorym przescigaja sie w opow
                                      > iadaniu bajek...

O nie, to nie bajki, bajki, to coś fajnego... powiedziałabym: prześcigają się w opowiadaniu... bzdetów big_grin
                                      • m.maska Re: Charakterystyka chama..... 11.01.13, 21:51
                                        Ale z jaka swada do robia... na temat Gallow=Gotow znaczy Gallotow pisali dwa dlugie dni, zanim nie pojawila sie Sorellina i nie zwrocila uwagi, ze to jednak nie to samo... o zabie posiadajacej plecy i lezacej na tych plecach podczas porodu hihi to nawet uczono w szkole na prowincji, to tak obok tej informatyki - no to juz sobie wyobrazam jaka ta informatyka byla big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
                                        • m.maska Re: Charakterystyka chama..... 11.01.13, 21:53
                                          ze o płaczliwym sępie nie wspomnę............. big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
                                          • al-szamanka Re: Charakterystyka chama..... 11.01.13, 22:04
                                            o tak, ten to dopiero zapłakał... i papierosa zapalił
                                            • al-szamanka Re: Charakterystyka chama..... 11.01.13, 22:05
                                              al-szamanka napisała:

> o tak, ten to dopiero zapłakał... i papierosa zapalił

zapewne wszystko przez to zboczenie zawodowe
                                              • m.maska Re: Charakterystyka chama..... 11.01.13, 22:23
                                                ale to tak chyba wielu ma, takie zboczenia..... wink
                    • 1zorro-bis Re: Charakterystyka chama..... 12.01.13, 07:31
                      Maseczko......ale co by nie mowic - Kiszka to takie wykonanie w wersju "SOFT".big_grinbig_grin
                      W porownaniu z innymi chamami na forach to jego "damskie bydle" to naprawde jest "soft wersja"....big_grin
                      Nie to zebym byl jego adwokatem ale obiektywnie patrzac i palcem nie pokazujac.......big_grinbig_grinbig_grinsmirk
                      m.maska napisała:

> Kazdy rozsadnie myslacy wie, ze Kiszka to taki wiejski palant, ktory lata od za
                      > grody do zagrody, tu czy tam wrzuci kamien i cieszy sie i klepie pewnie po kola
                      > nach z radosci ze mu sie taki "dowcip" udal - zjezdzaj do czteroalternatywnej d
                      > ozorczyni, tam podadza ci swiezo parzona kawe i ukochaja za to ze z nich łacha
                      > ciagniesz....mozesz ewentualnie z nudow towarzyszyc na wscieknietych schodach -
                      > bedziesz mial co robic.
                      • m.maska Re: Charakterystyka chama..... 12.01.13, 11:27
                        To Twoje zdanie - moje jest inne.
                        Taki bluzgot o kobiecie jest wypowiedzia chamska i to w najwyzszym stopniu, zreszta napisali mu to tam takze Agfa i Uli wiec pozwol, ze pozostane przy swoim.
                        • 1zorro-bis Re: Charakterystyka chama..... 12.01.13, 11:31
                          to jaka jest Maseczko roznica miedzy "soft" i "hard"?big_grin
                          m.maska napisała:

> To Twoje zdanie - moje jest inne.
                          > Taki bluzgot o kobiecie jest wypowiedzia chamska i to w najwyzszym stopniu, zre
                          > szta napisali mu to tam takze Agfa i Uli wiec pozwol, ze pozostane przy swoim.
                          • m.maska Re: Charakterystyka chama..... 12.01.13, 12:12
                            Nie, nie ma zadnejj roznicy - nie mozna byc troche w ciazy, nie mozna byc troche chamskim... poza tym nalezy miec na tyle wyczucia i empatii, zeby nie obrazac innych, nie majac ku temu zadnego powodu. AL go(Kiszki) nie obrazila nigdy, on ja owszem i to nie raz.

Poza tym nie Tobie Zorro oceniac, co kogo obraza, jeden moze przelknac bez zmruzenia oka najgorsze bluzgoty(vide Karen, ktora sama chetnie sie nimi posluguje) a innemu takie slowa pozostaja w pamieci i wystawiaja swiadectwo autorowi.

Juz Ci kiedys pisalam, przeszkadzal Ci kabotyn i łachudra? a coz takiego bylo w tych slowach? zapytam sie po Twojemu: nie sa polskie?
                            • 1zorro-bis Re: Charakterystyka chama..... 12.01.13, 12:20
                              znowu piszesz "naokolo" a nie o konkretach.....big_grin
                              Dlaczego wymieniasz Al w konteksie wypowiedzi Kiszki i Karen?
                              To juz sie robi bardziej personalne.....smirk
                              Jezeli denerwuja Ciebie na TWOIM forum wypowiedzi Kiszki w stosunku do Al - ktory ten temat nota bene ciagniesz juz lata - to nie denerwuja Ciebie na TWOIM forum wypowiedzi "spierdalaj, ty chamie, ty prymitywie".... itd. itp - bo dalej nie chce mi sie juz wymieniac.smirk
                              Czyzbys miala tylko wrazliwosc......WYBIORCZA?big_grin
                              • m.maska Re: Charakterystyka chama..... 12.01.13, 12:26
                                No a dlaczego Ty twierdzisz, ze "damskie bydle" to tylko tak troche chamskie bylo, ale kabotyn i lachudra to juz bardzo?

Ty nie czytasz chyba siebie z punktu widzenia osob postronnych, jak one odbierjaa Twoje wypowiedzi... no to sprobuj...

Dlaczego pisze do Kiszki? ciagne to dwa lata? Drogi Zorro, jesli bede miala ochote to pociagne ten temat jeszcze 5 lat - dopoki nie zostanie wyjasniony a sprawca nie przeprosi - nie ma przedawnienia... czy to jest jasne?
                                • m.maska Re: Charakterystyka chama..... 12.01.13, 12:27
                                  Mama nadzieje, ze Tobie juz sie nie przytafi pisanie, cham z Berdyczowa w nawiazaniu do kabotyna.... nie ciagnij juz tego tematu, bo to tez zdaje sie juz dwa lata smile
                                  • 1zorro-bis Re: Charakterystyka chama..... 12.01.13, 12:40
                                    "chan z Berdycziówa" mial miejsce krotko i jako konkretna odpowiedz do konkretnej osoby. I nie powiesz mi tego, ze ja ten "watek" lata ciagne.
                                    I znowu sie wijesz......jak piskoz.big_grin
                                    m.maska napisała:

> Mama nadzieje, ze Tobie juz sie nie przytafi pisanie, cham z Berdyczowa w nawia
                                    > zaniu do kabotyna.... nie ciagnij juz tego tematu, bo to tez zdaje sie juz dwa
                                    > lata smile
                                    • m.maska Re: Charakterystyka chama..... 12.01.13, 12:58
                                      Masz racje, ostatni raz pisales o tym 9.01.2013.... to cale trzy dni temu

forum.gazeta.pl/forum/w,101385,138725445,138745856,Re_Sorry_.html
                                      • 1zorro-bis Re: Charakterystyka chama..... 12.01.13, 13:09
                                        wiesz co? Nie wyciagaj z konteklstu jakiegos watku i nie cytuj jednej wypowiedzi, bo to sie robi po prostu niesmaczne.Co Ty archiwistka jestes? Masz chyba za duzo czasu. Ja nie mam.....big_grin
                                        m.maska napisała:

> Masz racje, ostatni raz pisales o tym 9.01.2013.... to cale trzy dni temu
                                        >
                                        > forum.gazeta.pl/forum/w,101385,138725445,138745856,Re_Sorry_.html
                                        • 1zorro-bis Konkretny przyklad..... 12.01.13, 13:15
                                          moj wpis.
                                          Czy wiadomo z jakiego forum i kto jest autorem?
                                          Czy takie cos usprawiedliwia czyjs chamski atak na mnie?smirk

Kalejdoskop ❁♫♫
                                          Re: Stylistyczne peryferia - P.O.L.S.K.A.
                                          Autor: 1zorro-bis 09.01.13, 14:11
                                          Dodaj do ulubionych
                                          Odpowiedz cytując Odpowiedz
                                          a tutaj konkretny forumowy przyklad.....big_grin
                                          Jak z takim "kims" mozna dyskutowac?big_grinsmirk

....."Kapralu z trupią główką na czapce a jakiego Wy Boga kochacie ? pewnie łon rudy albo z ruskiej budy big_grin big_grin...."
                                          • m.maska Re: Konkretny przyklad..... 12.01.13, 13:31
                                            Temat byl inny, ale Ty chciales jak zwykle przeprowadzic wlasna rozgrywke - zreszta z reguly nie odnosisz sie do tematu, chyba, ze to Ty swoj narzucisz.... bylam zaskoczona Twoja wypowiedzia, bo fakt, ze naiwnie, oczekiwalam wypowiedzi odnoszacej sie do tematu - to, ze temat potem w jakis sposob zbacza na inne tory, to zrozumiale, ale Ty uznales, ze temat jak kazdy inny i doskonale miejsce zeby przyniesc wpis z innego forum... wyklocaj sie z Czarkiem tam gdzie on bedzie chcial z Toba gadac...
                                            I jaki zwiazek Twoja wypowiedz miala z P.O.L.S.K.A. ? z tekstem?, ktory odnosil sie do ksztalcenia kadr? nadal tego nie wiem... wg mnie zaden. Czytales tekst? watpie...chciales kolejnej zadymy - to ja sobie miej, tylko potem nie zglaszaj pretensji, ze Ci dym w oczy leci.
                                            • 1zorro-bis Re: Konkretny przyklad..... 12.01.13, 13:40
                                              ZADYMY???!!smirk
                                              Wiesz co? Skonczmy ten temat.
                                              Sorry, ale "zadymy" to Ty caly czas usilujesz robic. Szukasz caly czas jakiejs zaczepki z ludzmi z innych for.....i odgrzewajac tak strare tematy, ze nikt oprocz Ciebie juz nie pamieta o co chodzi.
                                              Bo odgrzewanie "damskie bydle"....to to juz jest naprawde smieszne.smirk
                                              m.maska napisała:

> Temat byl inny, ale Ty chciales jak zwykle przeprowadzic wlasna rozgrywke - zre
                                              > szta z reguly nie odnosisz sie do tematu, chyba, ze to Ty swoj narzucisz.... by
                                              > lam zaskoczona Twoja wypowiedzia, bo fakt, ze naiwnie, oczekiwalam wypowiedzi o
                                              > dnoszacej sie do tematu - to, ze temat potem w jakis sposob zbacza na inne tory
                                              > , to zrozumiale, ale Ty uznales, ze temat jak kazdy inny i doskonale miejsce ze
                                              > by przyniesc wpis z innego forum... wyklocaj sie z Czarkiem tam gdzie on bedzie
                                              > chcial z Toba gadac...
                                              > I jaki zwiazek Twoja wypowiedz miala z P.O.L.S.K.A. ? z tekstem?, ktory odnosil
                                              > sie do ksztalcenia kadr? nadal tego nie wiem... wg mnie zaden. Czytales tekst?
                                              > watpie...chciales kolejnej zadymy - to ja sobie miej, tylko potem nie zglaszaj
                                              > pretensji, ze Ci dym w oczy leci.
                                              • m.maska Re: Konkretny przyklad..... 12.01.13, 14:46
                                                1zorro-bis napisał:

> ZADYMY???!!smirk
                                                > Wiesz co? Skonczmy ten temat.
                                                > Sorry, ale "zadymy" to Ty caly czas usilujesz robic. Szukasz caly czas jakiejs
                                                > zaczepki z ludzmi z innych for.....i odgrzewajac tak strare tematy, ze nikt opr
                                                > ocz Ciebie juz nie pamieta o co chodzi.
                                                > Bo odgrzewanie "damskie bydle"....to to juz jest naprawde smieszne.smirk

Wiesz co? Uli mial racje!!!!!!
                                                • 1zorro-bis Re: Konkretny przyklad..... 12.01.13, 15:21
                                                  no jasne. Mozesz szybko sie teraz jemu podlizac. Bo jak tak dalej pojdzie to Kalejdoskop zostanie forum - dwuosobowym.
                                                  Zegnam.
                                                  I prosze Cie nie dzwon do mnie wiecej. Bo sie juz nie dam w te gierki podpuscic.
                                                  smirk
                                                  m.maska napisała:

> 1zorro-bis napisał:
                                                  >
                                                  > > ZADYMY???!!smirk
                                                  > > Wiesz co? Skonczmy ten temat.
                                                  > > Sorry, ale "zadymy" to Ty caly czas usilujesz robic. Szukasz caly czas ja
                                                  > kiejs
                                                  > > zaczepki z ludzmi z innych for.....i odgrzewajac tak strare tematy, ze ni
                                                  > kt opr
                                                  > > ocz Ciebie juz nie pamieta o co chodzi.
                                                  > > Bo odgrzewanie "damskie bydle"....to to juz jest naprawde smieszne.smirk
                                                  >
                                                  >
                                                  > Wiesz co? Uli mial racje!!!!!!
                                                  >
                                                  • 1zorro-bis A teraz mozesz....... 12.01.13, 15:24
                                                    szybko wszystko pokasowac, tak zeby bylo czysto i pozamiatane.
                                                  • m.maska Re: A teraz mozesz....... 12.01.13, 15:39
                                                    1zorro-bis napisał:

> szybko wszystko pokasowac, tak zeby bylo czysto i pozamiatane.

Nie mam takiego zamiaru.... i nie insynuuje, ze cos tutaj jest kasowane - bo to tez jest chamstwo.... skasowane zostaly Twoje watki, ktore zalozyles w Wigilie, zeby rozpetac rozrobe z portalem, ale zaraz je przywroce: ocenzurowane, nie chcialam Ci wtedy robic obciachu, ze nawet tutaj juz jestes cenzurowany...

I to chyba nie Twoj interes ile osob tutaj pisze? idz tam, gdzie na pewno jeszcze chca z Toba gadac...
                                                  • m.maska Re: Konkretny przyklad..... 12.01.13, 15:36
                                                    Tego mozesz byc pewien...
                                                • m.maska Re: Konkretny przyklad..... 12.01.13, 20:47
                                                  m.maska napisała:

>
                                                  >
                                                  > Wiesz co? Uli mial racje!!!!!!
                                                  >

Uscisle: to, ze w jednym wypadku przyznaje komus racje, nie wyklucza, ze mam dziesiatki powodow, zeby zdania na temat tego indywiduum nie zmieniac.... prozne nadzieje... vide zachowanie wscieklicy, ktoremu dales pozywke w postaci mojego wyksztalcenia i ktory sie wypowiada jakby co najmniej byl moim dziekanem a mnie nie po drodze z takim elementem, od wyksztalconych chamow az sie roi w kraju - wiec lepiej milcz i plaw sie w uwielbieniu czteroalternatywnej dozorczyni, möchtegern poetki/literatki/pisarki/krytyka literackiego - niczego nie skreslac!!!!!(tak, tak, bo tego jeszcze nie wiesz, moze popros o recenzje w przyszlosci, na pewno dostaniesz takie, ktore Cie w pelni usatysfakcjonuja, moze zdolasz wznowic "dzielo") a poza tym, jesli nie wiesz, bo sam to wyznales, o co chodzi, to najlepiej nie zajmuj stanowiska, bo gdybys poczytal te tfurczosc sam bys sie obsmial jak... krewetka? tak sie zwykl smiac wsciekniety i pewnie do tego zalatuje krewetka....
                                • 1zorro-bis Re: Charakterystyka chama..... 12.01.13, 12:38
                                  Maseczko.....i znowu wijeszc sie jak piskorz.
                                  "damskie bydle" jest tak samo chamskie jak te ktore wymieniasz.Tylko....dlaczego ciagniesz akurat temat "damskie bydle" w stosunku do Kiszki a nie ciagnies ....ba!...nawet nie zaczynasz...ciagnac "lachudry, kabotynie"....nie mowiac juz o "spierdalaj, ty chamie, ty prymitywie".....big_grin
                                  Cos nie tak? Wybiorczy kobieca logika? Czy moglbym poprosic o wyjasnienie zanim calego tego watku nie skasujesz tak jak paru poprzednich?
                                  Bo od "wybiorczosci" do "zamiatania pod dywan" - z czym tam chcialas gdzie indziej walczyc - jest bardzo krotka droga...big_grinsmirk
                                  m.maska napisała:

> No a dlaczego Ty twierdzisz, ze "damskie bydle" to tylko tak troche chamskie by
                                  > lo, ale kabotyn i lachudra to juz bardzo?
                                  >
                                  > Ty nie czytasz chyba siebie z punktu widzenia osob postronnych, jak one odbierj
                                  > aa Twoje wypowiedzi... no to sprobuj...
                                  >
                                  > Dlaczego pisze do Kiszki? ciagne to dwa lata? Drogi Zorro, jesli bede miala och
                                  > ote to pociagne ten temat jeszcze 5 lat - dopoki nie zostanie wyjasniony a spra
                                  > wca nie przeprosi - nie ma przedawnienia... czy to jest jasne?
                                  • m.maska Re: Charakterystyka chama..... 12.01.13, 12:50
                                    Zorro, prowokujesz - nie kasuje watkow i doskonale o tym wiesz, a to ze nie pozwolilam Ci tutaj rozpetac wojny z portalem, zreszta bez powodu i tylko dlatego, ze chciales awantury, to inna bajka.
                                    Tak jakos mam, ze najpierw musze sprawe wyjasnic a potem dopiero moge sie oburzac - Ty najpierw strzelasz a potem nabijasz. Tamta sprawa zostala wyjasniona i Twoje rozroby à konto nie byly potrzebne - leci Ci po chamulcach... chcesz mnie sprowokowac? nie uda Ci sie to....
                                    W innym miejscu wyjasnialam Ci to setki razy: wystarczy

Stanowczo uwazam, ze "damskie bydle" nie nadaje sie na salony a "kabotyn i łachudra" owszem - ale oczywiscie to moje zdanie... Twoje moze byc inne.
                                    Mamy demokracje i prawo do wlasnego zdania mam juz tutaj od ponad 30 lat - nie mysle z tego rezygnowac.
                                    • 1zorro-bis Re: Charakterystyka chama..... 12.01.13, 13:01
                                      a o czym Ty znowu piszesz? Nie masz argumentow w TEJ dyskusji to wyciagasz jakie "strae i kluski2 i je tutaj teraz jako argument odgrzewasz?
                                      No, sorry ale nie badz smieszna Maseczko.
                                      A prawda jest taka, ze TY dzwonisz do mnie, prosisz o wpis na watku, ktorym chcesz kogos sprowokowac (nie wnikam kogo bo co mnie to obchodzi), ja pisze, staram sie neutralnie, na temat TEGO watku, kopiuje rozne wypowiedzi do tego tematu (bo nie chce mi sie przepisywac) ale tak aby nie pokazac ANI autora ANI forum i.....
                                      Przylazi za mna ni stad ni z owad na TWOJE forum jakis facet, rzca bluzgami i miesem na mnie a jedyne co Ty potrafisz zrobic to ....."upssss".smirk
                                      ZENUJACE.big_grin
                                      • m.maska Re: Charakterystyka chama..... 12.01.13, 13:16
                                        Twoje na gorze!!!!!
                                        • 1zorro-bis Re: Charakterystyka chama..... 12.01.13, 13:23
                                          NIE. Wcale nie chodzi o moje na gorze - tylko ja mowie WPROST a Ty krecisz.smirk
                                          I nie zmuszaj ,mnie zebym powiedzial bardziej WPROST.smirk
                                          m.maska napisała:

> Twoje na gorze!!!!!
                                          • m.maska Re: Charakterystyka chama..... 12.01.13, 13:33
                                            Tu was Du nicht lassen kannst....
                                            • m.maska Re: Charakterystyka chama..... 12.01.13, 13:34
                                              a teraz zajme sie choinka.... big_grin
                                              • 1zorro-bis Re: Charakterystyka chama..... 12.01.13, 13:41
                                                i bardzo dobrze.
                                                m.maska napisała:

> a teraz zajme sie choinka.... big_grin
                                            • 1zorro-bis Re: Charakterystyka chama..... 12.01.13, 13:40
                                              a moze by tak po polsku? Bo ja nie ponimaju.....smirk
                                              m.maska napisała:

> Tu was Du nicht lassen kannst....
                                              • m.maska Re: Charakterystyka chama..... 12.01.13, 14:44
                                                Wiesz co Zorro, nie powstrzymuj sie, bo cos Cie ugniata - jesli masz jakas wiedze, to ja "kulturalnie" ujawnij - nie wiem jaka, ale co mi tam... i wlasnie to jest ta "kultura", nieustannie robisz jakies insynuacje.
                                                Jak bede miala chwile czasu, odhacze te watki, ktore zakladales w ilosci zawrotnej i "kulturalnie" nie zrozumiales, ze my sobie tego nie zyczymy, bo nie bylo ku temu powodu - odhacze i ocenzuruje - bo nie mam ochoty na prowadzenie Twoich zadym. Przyszedles zeby zrobic tutaj zadyme, mimo, ze do tego momentu tutaj nie pisales i nie Twoj to byl interes... a teraz Ty mi piszesz, ze bedziesz cos ujawnial? no to prosze bardzo, mnie to akurat niczym nie grozi, ale wystawiasz swiadectwo swojej "kulturze"... z serii "wiem i moge ci zrobic kolo piora" - rob, co robic musisz....

Dlaczego nie odnioslam sie do wpisu Lezioxa? sam kiedys uwazales, ze musisz z adwersarzem pisac takim jezykiem, ktory zrozumie, widac Leziox uznal, ze to do Ciebie dotrze.
                                                Leziox zna moje zdanie na temat takiego a nie innego slownictwa ale tak sie sklada, ze kazdy jest odpowiedzialny za wlasne slowa, bo to o nim one swiadcza, nie o innych - dlatego za "damskie bydle" jest odpowiedzialny Kiszka a Tobie nic do tego, jak ja dlugo bede to pamietac... tak dlugo jak bedzie to konieczne. To, ze Ty nie rozumiesz, nie pamietasz i nie lapiesz zwiazkow, nie znaczy to, ze inni tez sa tak powierzchowni....
                                                • 1zorro-bis Re: Charakterystyka chama..... 12.01.13, 15:19
                                                  wiesz co? Widze, ze szukasz usilnie dalej zaczepki, tym razem ze mna.
                                                  Ale Ci sie nie uda i ja sie nie dam sprowokowac. Ja nie mam zadnego "haka" na cie´bie ani ukrytych "informacji" co insynuujesz.
                                                  Ja Tobie chcialem tylko przekazac - ze Ty, ta obronczyni "netu bez chamstwa" tolerujesz z takiej czy innej przyczyny chamstwo i prymitywizm u Ciebie na forum.
                                                  Ale beze mnie. Nie odpowiada mi styl wodczano-alkoholowy na Melynie - co Twojemu kumplowi napisalem, tak samo nie odpowiada mi Twoje wybiorcze zachowanie. Wobec jednych - potepiajace, a wobec drugich - pomijajace glupim "upssss".
                                                  I to by bylo na tyle.
                                                  smirk
                                                  • m.maska Re: Charakterystyka chama..... 12.01.13, 15:44
                                                    Odpowiadal Ci nawet bardzo styl na Melynie, kiedy tam calymi miesiacami pisales - ... ciekawe, ze dopiero przestal Ci odpowiadac kiedy zwrocono Ci tam uwage, zebys zaprzestal wklejania linkow i nieustannego czepiania sie Czarka i pokazano Ci drzwi.
                                                  • m.maska Re: Charakterystyka chama..... 12.01.13, 15:47
                                                    Juz dawno temu napisalam Ci, ze Twoje posty kulturalne nie sa... wtedy sie na to nie odezwales. Jesli kogos rajcujesz do granic niemozliwosci, to nie dziw sie, ze jeden czy drugi uzna za stosowne napisac Ci dobitnie, co o tym mysli.... miesiacami pisalam do Ciebie na ten temat grzecznie i jakos nic nie docieralo, a tu prosze jeden-dwa posty Lezioxa i jaki jestes oburzony.
                                      • m.maska Re: Charakterystyka chama..... 12.01.13, 19:58
                                        1zorro-bis napisał:

> a o czym Ty znowu piszesz? Nie masz argumentow w TEJ dyskusji to wyciagasz jaki
                                        > e "strae i kluski2 i je tutaj teraz jako argument odgrzewasz?
                                        > No, sorry ale nie badz smieszna Maseczko.
                                        > A prawda jest taka, ze TY dzwonisz do mnie,

uscislijmy, nie po to dzwonilam!!!!!

prosisz o wpis na watku,

chcialam zebys tekst przeczytal, bo uwazam go za dobry, tyle i az tyle, ale Ciebie takie teksty nie interesuja

ktorym chc
                                        > esz kogos sprowokowac (nie wnikam kogo bo co mnie to obchodzi),

insynuacje to rzeczywiscie Twoja specjalnosc... nikogo nie chcialam prowokowac, tym bardziej ze nie jest to pierwszy tekst tego Autora i zaden z dotychczas publikowanych nie bylo personalny...
                                        To komu Ty chcesz dokopac piszac o pijanych kierowcach? tak na przyklad.... widac sadzisz innych wedlug siebie, powtarzam: uznalam tekst za trafny i dobry i myslalam, ze bedziesz mial cos do powiedzenia na ten temat: NIE MIALES NIC!!!!!

ja pisze, stara
                                        > m sie neutralnie, na temat TEGO watku,

widocznie przegapilam, bo odniesienia do tekstu jakos nie zauwazylam, wszedles z wklejka, ktora do tematu miala sie nijak i do tego uwazasz, ze byla neutralna, z kogo probujesz robic wariata?... ani nie dotyczyla tematu, ani nikogo, kto pisze na tym forum - dotyczyla jakiejs historii z jakims psem... jesli Ty widzisz zwiazek, no to....

kopiuje rozne wypowiedzi do tego tematu

zadna wypowiedz nie odnosila sie do tematu - ale to przykre, ze nie potrafisz sam napisac czegos od siebie i musisz sie posilkowac innymi... kopiowanie trwa dluzej niz napisanie kilku slow z glowy...

> (bo nie chce mi sie przepisywac) ale tak aby nie pokazac ANI autora ANI forum i
                                        > .....
                                        > Przylazi za mna ni stad ni z owad na TWOJE forum jakis facet, rzca bluzgami i m
                                        > iesem na mnie a jedyne co Ty potrafisz zrobic to ....."upssss".smirk
                                        > ZENUJACE.big_grin
                                        >

cel Twojego kopiowania byl tak transparentny, ze kazdy zauwazylby, ze nie masz nic do powiedzenia na temat, do ktorego odnosil sie tekst - najwyrazniej do dnia dzisiejszego nie wiesz co w tekscie bylo, skoro twierdzisz, ze wklejki odnosily sie do tekstu....
                                    • m.maska Re: Charakterystyka chama..... 12.01.13, 19:41
                                      m.maska napisała:

> Zorro, prowokujesz - nie kasuje watkow i doskonale o tym wiesz, a to ze nie poz
                                      > wolilam Ci tutaj rozpetac wojny z portalem, zreszta bez powodu i tylko dlatego,
                                      > ze chciales awantury, to inna bajka.
                                      > Tak jakos mam, ze najpierw musze sprawe wyjasnic a potem dopiero moge sie oburz
                                      > ac - Ty najpierw strzelasz a potem nabijasz. Tamta sprawa zostala wyjasniona i
                                      > Twoje rozroby à konto nie byly potrzebne - leci Ci po chamulcach... chcesz
                                      > mnie sprowokowac? nie uda Ci sie to....
                                      > W innym miejscu wyjasnialam Ci to setki razy: wystarczy
                                      >
                                      > Stanowczo uwazam, ze "damskie bydle" nie nadaje sie na salony a "kabotyn i łach
                                      > udra" owszem - ale oczywiscie to moje zdanie... Twoje moze byc inne.
                                      > Mamy demokracje i prawo do wlasnego zdania mam juz tutaj od ponad 30 lat - nie
                                      > mysle z tego rezygnowac.

poprawka... po "hamulcach" oczywiscie....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka