15.04.13, 20:06
Słucham Kaczyńskiego
ulisses-achaj 10.04.13, 21:26 Odpowiedz
I jak Boga kocham, zarówno melodyka, jak i treść (sensy) - wypisz wymaluj Gomułka Władyslaw !!

Oki, co powiesz o Tusku Jerzy który mam nadzieję że jeszcze nie spadł z wieży. O jego pierdzeniu trzy razy para piętnaście. Niskie podatki powroty emigrantów. Jeśli nie znasz odpowiedzi / poza kłapaniem dziobem że kryzys/ to może stul dziób oki Jerzy ? pzdr.
Obserwuj wątek
    • al-szamanka Re: Jerzy 15.04.13, 20:16
      Eeech, Czarku, każdy ma prawo mieć własne zdanie
      • czarek_sz Re: Jerzy 15.04.13, 20:31
        Wiem AL smile jesteś spoko Maska też. Trudno to opisać ale.........zachowaliście.
        • kicho_nor Re: Jerzy 15.04.13, 20:57
          Czarku,
          Skoro zacząłeś wątek i aby polemika miała sens czy mógłbyś napisać
          za co lubisz Kaczyńskiego i dlaczego?

Posiadasz Czarku dużą swobodę wypowiadania się, czy możesz wiec poszaleć
          literaturowo i dość szeroko wypowiedzieć się w temacie Kaczyńskiego właśnie?
          • m.maska Re: Jerzy 15.04.13, 21:00
            kicho_nor napisał:

> Czarku,
            > Skoro zacząłeś wątek i aby polemika miała sens czy mógłbyś napisać
            > za co lubisz Kaczyńskiego i dlaczego?
            >
            > Posiadasz Czarku dużą swobodę wypowiadania się, czy możesz wiec poszaleć
            > literaturowo i dość szeroko wypowiedzieć się w temacie Kaczyńskiego właśnie?

Oooooo nauczyciel zadal pytanie.... zapachnialo szkola big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
            Kiszka byles nauczycielem?
    • m.maska Re: Jerzy 15.04.13, 20:52
      czarek_sz napisał(a):

> Słucham Kaczyńskiego
      > ulisses-achaj 10.04.13, 21:26 Odpowiedz
      > I jak Boga kocham, zarówno melodyka, jak i treść (sensy) - wypisz wymaluj Gomuł
      > ka Władyslaw !!
      >

Czarek.... czy ja dobrze widze, kto jest autorem tej wypowiedzi?....
      • al-szamanka Re: Jerzy 15.04.13, 21:58
        m.maska napisała:

> czarek_sz napisał(a):
        >
        > > Słucham Kaczyńskiego
        > > ulisses-achaj 10.04.13, 21:26 Odpowiedz
        > > I jak Boga kocham, zarówno melodyka, jak i treść (sensy) - wypisz
        > wymaluj Gomuł
        > > ka Władyslaw !!
        > >
        >
        >
        > Czarek.... czy ja dobrze widze, kto jest autorem tej wypowiedzi?....
        >
        >

Agnostyk kocha Boga - interesującebig_grin
        • czarek_sz Re: Jerzy 16.04.13, 08:24
          Kicho Nor pyta mnie, za co szanuję Kaczyńskiego ?????????? czy ja coś o tym wspomniałem, o szacunku dla kogokolwiek ?? nie. Nie szanuję III RP i tych którzy pchają to bagno aby dłużej. Chapających chamów bez umiaru kosztem ogółu. Targowica. Nie widzę w tym Jarosława poza nieudolną próbą jakiejś zmiany. Być może na lepsze ale tylko być może. Nikomu nie ufam, przewiduję taką rozpierduchę jakiej po wojnie jeszcze nie było. I oby to się stało bo bez jakiegoś wstrząsu to państwo wkrótce zdechnie.
          • al-szamanka Re: Jerzy 16.04.13, 10:29
            Ja nic nie przewiduje, ale bardzo się tego obawiam
        • m.maska Re: Jerzy 16.04.13, 13:37
          al-szamanka napisała:

> m.maska napisała:
          >
          > > czarek_sz napisał(a):

> > > Słucham Kaczyńskiego
          > > > ulisses-achaj 10.04.13, 21:26 Odpowiedz
          > > > I jak Boga kocham, zarówno melodyka, jak i treść (sensy) - w
          > ypisz
          > > wymaluj Gomuł
          > > > ka Władyslaw !!

> >
          > > Czarek.... czy ja dobrze widze, kto jest autorem tej wypowiedzi?....

>
          > Agnostyk kocha Boga - interesującebig_grin

Wlasnie dlatego mnie to zaintrygowalo big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
          • czarek_sz Re: Jerzy 16.04.13, 13:50
            Może mam taki charakter ale zawsze jak coś to idę na całość. Albo albo. Myślę że dziś nie tylko moje państwo ale cala Europa /cała/ stoi przed dylematem. Albo albo. Czuć smród ,oszukaństwo elit i to pęknie. Myślę że wkrótce. Jeszcze zapłaczą ci którym dziś błogo i dobrze smile trudno. Ja mam swoją ostoję wiesz gdzie Masko. Pod Wawką w krzakach. Tam czuję się najlepiej. Z dala od ludzi, tylko drzewostan ptactwo woda i my z Janeczką. Janeczka na górze z różańcem ja na dole z wędeczką i piwkiem. Sielanka. Nic więcej mi nie potrzeba.
            • czarek_sz Re: Jerzy 16.04.13, 16:05
              Chciałem z Jurkiem parę słów ale niestety, mam szlaban na podwórku. Nie na podwyrku ale na podwórku. Swoje godnie pamiętam i wspominam więc czyjeś tym bardziej. Szacunek składam. Innemu podwórkowi.
              • m.maska Re: Jerzy 16.04.13, 17:55
                Podworko Czarek to bylo kiedys... tutaj...

forum.gazeta.pl/forum/w,92813,113857140,113857845,Re_Prosba_do_Podworka_.html
                teraz to jest podwyrko(tak nazwane przez WU...) i zmienila sie tez "poetyka"... big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
                • czarek_sz Re: Jerzy 16.04.13, 19:27
                  I do tamtego podwórka mam bardzo wielki sentyment, do wszystkich wpisujących się tam. Wiem że niemal każdy wpisujący się tam miał dobre intencje. Niemal każdy. Margines błędu statystycznego. Bo ktoś tam rył.
                  • m.maska Re: Jerzy 16.04.13, 19:41
                    No coz... wlasnie przeczytalam jakis artykul "tam" skopiowany i naprawde usmialam sie setnie... otoz... pisze jakis bezrobotny, ktory jest rozczarowany wielce, ze przyszedl do urzedu zatrudnienia i urzednik nie byl "przygotowany" na jego przyjscie, tzn. nie znalazl mu ofert pracy, nie zlozyl za niego papierow, nie zalatwil mu zatrudnienia itd...itd... no taka obraza majestatu nastapila - szkoda, ze nie napisal ow autor ile ma lat - bo cos mi zalatuje starym systemem... widac wydawalo mu sie, ze na zachodzie, gdziekolwiek by to bylo, to na tacy serwuja stanowiska hihihi....
                    • m.maska Re: Jerzy 16.04.13, 19:47
                      Nie wiem gdzie to... ale domyslam sie, ze chodzi o Niemcy - inaczej k.karen nie zajmowalaby sie tym... no wiec doloze od siebie... bo o tym juz nie napisano... kazdy i to bez wyjatku kazdy kto pobiera zasilek dla bezrobotnych, jest zobowiazany przedstawic w Urzedzie Pracy dowody na to, ze pracy szuka sam... na wlasna reke i musi wysylac miesiecznie tyle i tyle (nie wiem ile, ale jest okreslona ilosc minimum) werbunkow, jesli tego robil nie bedzie, moga mu obciac zasilek... i... jesli zostanie mu zaproponowana przez Urzad praca i jej nie przyjmie, to moze to zrobic tylko raz, za drugim razem jesli odrzuci propozycje, tez zostanie zasilek obciety... to sie nazywa kapitalizm... w koncu podatnik nie moze wspomagac wszystkich, swoich i jeszcze tych, ktorzy zjada na lekki grosz...
                      • m.maska Re: Jerzy 16.04.13, 19:49
                        To tyle i wiecej nie zamierzam o tym dyskutowac z ludzmi, ktorzy plota tylko po to zeby plesc... a w necie mozna znalezc wszystko, zwlaszcza jesli ma sie doswiadczenie w szpiclowaniu...jak kaka
                        • kicho_nor [...] 16.04.13, 20:17
                          Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
                          • m.maska Re: Śledcza od pierdołów 16.04.13, 20:33
                            kicho_nor napisał:

> Masko
                            > jak ci się chce wyciągać coś z przed kilku lat i grillować
                            > zatęchłe już na nowo

A nie chce... tak sie sklada, ze wlasnie dzisiaj wisi to wsrod watkow podworkowych....
                            • m.maska Re: Śledcza od pierdołów 16.04.13, 20:39
                              A poza tym Kiszka... czytaj do czego to byla odpowiedz... ja rozumiem, ze ci sie to nie podoba - bo niejako swiadczy dobitnie o tym ile warte sa slowa tych, ktorzy tam pisza... m.in. zdeklarowany agnostyk piszacy "jak Boga kocham" - to moze zglos tam do moderacji, niech to skasuja... albo niech skasuja, deklaracje, ze agnostyk - no jedno z dwoch - przeciez nie wypada na swieczniku robic z siebie (...)... ja rozumiem, ze na swieczniku mozna sobie tylek podpalic to i potem wychodza takie kwiatki...
                            • m.maska Re: Śledcza od pierdołów 16.04.13, 20:58
                              m.maska napisała:

> kicho_nor napisał:
                              >
                              > > Masko
                              > > jak ci się chce wyciągać coś z przed kilku lat i grillować
                              > > zatęchłe już na nowo
                              >
                              >
                              > A nie chce... tak sie sklada, ze wlasnie dzisiaj wisi to wsrod watkow podworkow
                              > ych....

Aha.... rozumiem, ze to bez znaczenia co sobie tam ktos wypisuje, po prostu sobie bajdurzy i do slow nie nalezy przywiazywac wagi... o tym Panu to akurat wiem, ze jego slowa, to tylko czesci skladowe mowy/pisma... ale chcialam to pokazac Czarkowi...
                              • m.maska Re: Śledcza od pierdołów 16.04.13, 21:02
                                A Tobie Kiszka powiem jeszcze jedno, jesli chcesz tutaj przychodzic wylacznie z kąsaniem to spadaj na P. i juz tutaj nie wracaj... tam cie dozorczyni juz utuli... ona taka mloda, wdzieczna i piekna a co wazniejsze, chetna...
                        • m.maska Re: Jerzy 16.04.13, 20:35
                          m.maska napisała:

> To tyle i wiecej nie zamierzam o tym dyskutowac z ludzmi, ktorzy plota tylko po
                          > to zeby plesc... a w necie mozna znalezc wszystko, zwlaszcza jesli ma sie dosw
                          > iadczenie w szpiclowaniu...jak kaka

Za malo jestem zorientowana w temacie Urzedu Zatrudnienia w Niemczech, zeby podejmowac dyskusje z osoba, jakze doskonale zorientowana, bo jak sama pisala, wprawdzie niemieckiego nie zna i w Niemczech nie byla, ma jednak w rodzinie takich na zasilkach...
                          • kicho_nor [...] 16.04.13, 21:07
                            • czarek_sz Re: Jerzy 16.04.13, 21:20
                              Kicho nor to inteligentny gość. Myślę że w końcu przedobrzy. On pilnuje się by nie przekroczyć granicy ale myślę że ją przekroczy. Z babami nie wygra smile lepiej się poddać i spijać śmietankę niż wojować. Dwie pieczenie na jednym wink tylko kto upieczony a kto żre.
                            • m.maska Re: Jerzy 16.04.13, 21:59
                              kicho_nor napisał:

> Prostowanie szyn które się wygły na słońcu

Moze lubisz obcowac z ludzmi, ktorych slowa sa bez wartosci - ale to indywidualny wybor...
                              • kicho_nor [...] 16.04.13, 22:15
                                • m.maska Re: Jerzy 16.04.13, 22:45
                                  Wiesz co Kiszka... mnie nie interesuje co mysli ktos, kto niczego nie rozumie - tym samym, poniewaz mnie to nie interesuje - tobie juz dziekujemy...
                      • al-szamanka Re: Jerzy 17.04.13, 10:31
                        m.maska napisała:

> Nie wiem gdzie to... ale domyslam sie, ze chodzi o Niemcy - inaczej k.karen nie
                        > zajmowalaby sie tym... no wiec doloze od siebie... bo o tym juz nie napisano..
                        > . kazdy i to bez wyjatku kazdy kto pobiera zasilek dla bezrobotnych, jest zobow
                        > iazany przedstawic w Urzedzie Pracy dowody na to, ze pracy szuka sam... na wlas
                        > na reke i musi wysylac miesiecznie tyle i tyle (nie wiem ile, ale jest okreslon
                        > a ilosc minimum) werbunkow, jesli tego robil nie bedzie, moga mu obciac zasilek
                        > ... i... jesli zostanie mu zaproponowana przez Urzad praca i jej nie przyjmie,
                        > to moze to zrobic tylko raz, za drugim razem jesli odrzuci propozycje, tez zost
                        > anie zasilek obciety... to sie nazywa kapitalizm... w koncu podatnik nie moze w
                        > spomagac wszystkich, swoich i jeszcze tych, ktorzy zjada na lekki grosz...

Maseczko, po co się trudzisz, niejaka kakaka i tak wie wszystko najlepiej. Ona nawet wie ile jajek dziennie znoszą kury na każdej wysepce Karaibów... bo jest inteligentna, douczona i pisze poezje.
                        • m.maska Re: Jerzy 17.04.13, 10:38
                          Alez AL, w ogole sie nie mysle trudzic, bo rozbawila mnie ta kolejna proba, podbudowania siebie na zasadzie: no popatrzcie jak gdzie indziej jest zle... my to maaaaamy dobrze....
                    • al-szamanka Re: Jerzy 17.04.13, 10:26
                      m.maska napisała:

> No coz... wlasnie przeczytalam jakis artykul "tam" skopiowany i naprawde usmial
                      > am sie setnie... otoz... pisze jakis bezrobotny, ktory jest rozczarowany wielce
                      > , ze przyszedl do urzedu zatrudnienia i urzednik nie byl "przygotowany" na jego
                      > przyjscie, tzn. nie znalazl mu ofert pracy, nie zlozyl za niego papierow, nie
                      > zalatwil mu zatrudnienia itd...itd... no taka obraza majestatu nastapila - szko
                      > da, ze nie napisal ow autor ile ma lat - bo cos mi zalatuje starym systemem...
                      > widac wydawalo mu sie, ze na zachodzie, gdziekolwiek by to bylo, to na tacy ser
                      > wuja stanowiska hihihi....

No tak, wszystko serwują, a przede wszystkim i w szczególności dla Polaków wysokopłatne stołki dyrektorskie, które oni łaskawie przyjmują.
                      • m.maska Re: Jerzy 17.04.13, 10:32
                        Powinni takiemu, ktory wypisuje swoje zale na blogu przygotowac zestaw ofert pracy, najlepiej lekkiej, latwej i przyjemnej no i oczywiscie dobrze platnej... big_grinbig_grinbig_grinbig_grin

Ale od razu domyslilam sie, ze to w Niemczech, bo tylko Niemcy sa tak durni, zeby takiemu bezrobotnemu finansowac jeszcze procesy sadowe - tylko zabraklo mi wiadomosci, ile tych spraw w Sadach wygrano... i udowodniono nieprawidlowosci... hihi - pisac mozna wszystko - ekran jest cierpliwy...
                        • czarek_sz Re: Jerzy 17.04.13, 10:41
                          Przepraszam ale będę bronił Kicho nora. Uważam że to bardzo fajny gość. Owszem, ma swoje ,droczy się z Wami i przegnie nieraz /a kto kiedyś nie przegnie/ ale generalnie jest oki. Jest inteligentny ale z tą inteligencją to właśnie przegina nieraz. O centymetry ale. Myślę że gdyby Was przeprosił /nie ukorzył ,nie/ głównie AL to korona z głowy by Mu nie spadła. Wierzę że prędzej czy później ale to zrobi. Dojrzeje do tego ten skądinąd fajny artysta smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka