Dodaj do ulubionych

Tzw. IV RP

17.04.13, 15:32
wyborcza.pl/1,75478,13751803,Odtajnic_operacje_IV_RP__Dlaczego_proces_bylego_szefa.html
A cóż tam do ukrycia jest? Czy ci co są teraz w opozycji i nóżkami przebierają by się do władzy dorwać będą na tyle "delikatni" i "subtelni" w myśl zasady "Jak Kuba Bogu itd". Otóż złudne nadzieje. Trybunały będą jawne i każdy będzie musiał je oglądać dla potomności, wszak zemsta jest słodka, a że nie ma to nic wspólnego z prawem i sprawiedliwością? A kto zwycięzców odważy się osądzać...
Obserwuj wątek
    • m.maska Re: Tzw. IV RP 17.04.13, 15:44
      to sa skutki grubej kreski...
      • loczek62 Re: Tzw. IV RP 17.04.13, 15:48
        m.maska napisała:

> to sa skutki grubej kreski...

Bardzo ciekawa teza...
        • czarek_sz Re: Tzw. IV RP 17.04.13, 15:51
          A Twoja teza to niby jaka ? Bolek i podobni ?
          • loczek62 Re: Tzw. IV RP 17.04.13, 15:56
            A ten Bronek? To był w twojej rodzinie?
            • czarek_sz Re: Tzw. IV RP 17.04.13, 16:28
              Tak był jak w twojej rodzinie był Dzierżyński. Bronek Wojtek Stasiek. Ktokolwiek. Jak ciebie podpiąć pod np Marchlewskiego. Wyprzesz się ? jest o tym w wiki smile
              • loczek62 Re: Tzw. IV RP 17.04.13, 16:39
                oczywiście że się wyprę bo w żadnej z gałęzi mojej rodziny nie było tych nazwisk. A Bronisław Sz. jest jak znalazł. Wygoogluj sobie co za ptica.
                • czarek_sz Re: Tzw. IV RP 17.04.13, 16:47
                  Pod nazwisko można podpiąć każdego. O moim Ojcu była mowa którego oczerniłeś. Dlatego zawsze mogę o tobie powiedzieć. Że jesteś szmatą loczek bo skłamałeś. I co ma do tego jakiś Bronek ? ani wuj to mój ani....Ojciec miał sześcioro rodzeństwa. Zbadałeś to kapusiu ?
                  • m.maska Re: Tzw. IV RP 17.04.13, 17:38
                    Czarek... Ty masz bardzo brzydki zwyczaj... jesli Ci nie pasuje czyjas wypowiedz, to od razu jest kapus.... a jaki mamy dowod na to, ze to nie Ty byles kapus? Twoje slowo? tyle samo ono warte, co ten kapus i inne epitety, ktorymi sie lubisz poslugiwac...
    • m.maska Re: Tzw. IV RP 17.04.13, 17:59
      loczek62 napisał:

> wyborcza.pl/1,75478,13751803,Odtajnic_operacje_IV_RP__Dlaczego_proces_bylego_szefa.html
      > A cóż tam do ukrycia jest? Czy ci co są teraz w opozycji i nóżkami przebierają
      > by się do władzy dorwać będą na tyle "delikatni" i "subtelni"
      w myśl zasady "Ja
      > k Kuba Bogu itd". Otóż złudne nadzieje. Trybunały będą jawne i każdy będzie mus
      > iał je oglądać dla potomności, wszak zemsta jest słodka, a że nie ma to nic wsp
      > ólnego z prawem i sprawiedliwością? A kto zwycięzców odważy się osądzać...

Nie beda.... ani Kaczynski, ani Miller ani Palikot, a kiedy zamienia sie na stolki i PO znajdzie sie w opozycji bedzie robic dokladnie to samo co teraz robi Kaczor... zamiast wspolnymi silami dazyc do zaprowadzenia ladu i porzadku beda sie klocic i kopac dolki.

Jak to sie stalo, ze w latach osiemdziesiatych przyjezdzalam do kraju samochodem, samochod stal przed domem czasami wiele tygodni, zdarzylo sie, ze zapomnialam go zamknac i niczym to nie grozilo... przeciez to byl ten sam kraj...
      Przykro sluchac, kiedy Niemcy mowia: lecisz do Polski? no tak twoj samochod tam juz jest. Na taka opinie nie trzeba dlugo pracowac, ale odwrocic to bedzie kosztowalo lata cale.
      • czarek_sz Re: Tzw. IV RP 17.04.13, 18:05
        Jeśli masz mnie za kapusia to oki, udowodnij mi to Masko. Loczek oczernij mojego Ojca, udowodniłem to na priw . Dałem Ci nr boczny taksówki starego ? dałem. Na tym kończę dyskusję. O bladzi oszczercy loczku którego być może darzysz sympatią ale dla mnie loczek top szmata. Udowodniłem mu oszcerstwo. Pzdr.
        • loczek62 Re: Tzw. IV RP 17.04.13, 18:12
          Nic nie udowodniłeś i to jest najzabawniejsze. To że "dałeś" Masce jakiś numer o niczym nie świadczy. Ja mogę dać 15 numerów i co z tego wynika jeśli Maska nie ma możliwości tego zweryfikować. Słowo Twoje przeciwko mojemu jest dla Ciebie wystarczające by Twoje słowo było bardziej prawdziwe? A gdzie takie prawa głoszą? Na tej podstawie mnie lżysz publicznie?
          • czarek_sz Re: Tzw. IV RP 17.04.13, 18:18
            Podjąłeś się sprawdzić czy mój stary jeszcze pracuje. Podjąłeś się ? że masz dojścia i sprawdzisz ? jeśli zaprzeczysz są świadkowie, m.in Jedzosław który był pośrednikiem i któremu dałem namiary. Publicznie oświadczyłeś że masz dojścia i sprawdzisz. Zrobiłeś to ? zrobiłeś to i wyszło że dałeś dupy. Dałeś sraki loczku. Jesteś zerem. Gównem jesteś smile więc von słoiku bo szkoda gadać.
            • loczek62 Re: Tzw. IV RP 17.04.13, 18:21
              Niby skąd "won"? Ty mnie tu zaprosiłeś?
              Czy to że na takie i takie nazwisko jest wystawiona licencja jest jednoznaczne że ta osoba jeździ? Otóż nie. Ale tak jak Ci obiecałem zadam sobie trud i z twoim tatusiem porozmawiam i tak sobie myślę że będzie to ciekawa rozmowa.
              Poza tym nie rób chlewu u Pań i przyhamuj ozór bo nie jesteś na melinie by sobie tak folgować.
              • al-szamanka Re: Tzw. IV RP 17.04.13, 18:28
                A ja uważam, że ten temat powinien być już zakończony, Nie wchodzę w "dyskusje" za godzinę wyjeżdżam na urlop do Polski i nie chce już w przedbiegach psuć sobie humoru.
                Czarek, przestań używać takich wyrazów, bo powiem Janeczce.
                • czarek_sz Re: Tzw. IV RP 17.04.13, 18:32
                  Przepraszam AL. zamykam dyskusję. O moim Ojcu wciąż czynnym taksówkarzu. Miłego pobytu w Polsce AL smile
                • loczek62 Re: Tzw. IV RP 17.04.13, 18:42
                  Bon voyagesmile
                  • al-szamanka Re: Tzw. IV RP 17.04.13, 18:45
                    Dziękuję Wam, panowiesmile
                    • czarek_sz Re: Tzw. IV RP 17.04.13, 18:50
                      AL mi nie musisz. Zbyt długo mnie znasz byś.............powodzenia w Ojczyźnie. Oby bez pijawek w wagonach wink
          • m.maska Re: Tzw. IV RP 17.04.13, 18:57
            loczek62 napisał:

> Nic nie udowodniłeś i to jest najzabawniejsze. To że "dałeś" Masce jakiś numer
            > o niczym nie świadczy. Ja mogę dać 15 numerów i co z tego wynika jeśli Maska ni
            > e ma możliwości tego zweryfikować. Słowo Twoje przeciwko mojemu jest dla Ciebie
            > wystarczające by Twoje słowo było bardziej prawdziwe? A gdzie takie prawa głos
            > zą? Na tej podstawie mnie lżysz publicznie?

Juz sam fakt, ze zauwazylam we Wroclawiu 150 roznych korporacji taksowkowych i taksowki z roznych korporacji maja niejednokrotnie te same numery boczne... nawet gdybym chciala, a wcale nie chce, to nie mialabym mozliwosci sprawdzic czegokolwiek... to tyle warte co ja bym napisala, ze osobiscie jezdze na taksowce w W-wie pod numerem 1234 albo dowolnie innym...
        • m.maska Re: Tzw. IV RP 17.04.13, 18:54
          czarek_sz napisał(a):

> Jeśli masz mnie za kapusia to oki, udowodnij mi to Masko. Loczek oczernij mojeg
          > o Ojca, udowodniłem to na priw . Dałem Ci nr boczny taksówki starego ? dałem.
          > Na tym kończę dyskusję. O bladzi oszczercy loczku którego być może darzysz symp
          > atią ale dla mnie loczek top szmata. Udowodniłem mu oszcerstwo. Pzdr.

Czarek, czy Ty musisz ludzi obrazac tylko dlatego, ze ktos Ci nie wierzy? taki jestes wiarygodny? a ile Twoje slowo jest warte? Ty wiesz, Loczek jest kapus? no to udowodnij to...
          Nie przynos mi tutaj swoich rozrob...znamy sie Czarek nie od dzis - aniolem to Ty akurat nie jestes wink
          • czarek_sz Re: Tzw. IV RP 17.04.13, 19:05
            Znaczy że ja i mój Ojciec kłamiemy ? oki. Sądź tak. Z dzisiejszego wyboru. Z dzisiejszego. Myślałem że jesteś inna. Cześć.
            • m.maska Re: Tzw. IV RP 17.04.13, 19:44
              Ani ja Ciebie znam osobiscie, a juz na pewno nie wiem nic o Twoim ojcu - wiec mi tu nie zajezdzaj w ten sposob... ja znalam ludzi, tak mi sie przynajmniej wydawalo, z forum i po czasie okazalo sie, ze cokolwiek nie powiedzieli/napisali to wszystko bylo blaga i znalam ich nawet w realu - tak wiec nie licz, ze ja tu w cos bede wierzyc albo nie wierzyc - kilka lat na forum dalo mi niezla szkole... tak po prawdzie to mi to obojetne, czy to prawda czy tez nie... nic mi to nie da ani w jedna ani w druga strone... ale naucz sie w koncu zachowywac chociaz pozory kultury... nie zauwazylam zeby ktokolwiek na forum, jakimkolwiek, bluzgal w stosunku do Ciebie, a Ty robisz to nieustannie i od razu leca epitety. Co Ty sobie wyobrazasz? ze jak kogos obluzgasz to sie przestraszy i napisze: tak Czarek masz racje? Twoja taka wlasnie argumentacja, czyni Cie niewiarygodnym - i czyni kazdego niewiarygodnym...
              • czarek_sz Re: Tzw. IV RP 17.04.13, 22:50
                Taka moja argumentacja czyni mnie niewiarygodnym. Ja kłamca i mój 91 letni Ojciec też łgarz. Czuj się dobrze Masko. Poleciałaś po całości. Z niesłychanym chamstwem i potwarzą. Czuj się dobrze z tym. Ale Ty masz tupet.
                • leziox Re: Tzw. IV RP 17.04.13, 23:03
                  Czarek,proponowalbym poczytac uwazniej,co Maska napisala,a jesli wydaje ci sie ze cos ci zarzuca,to przeczytaj to samo jeszcze pare razy.
                  Moze w koncu kliknie.
                  Nie mysle aby ktos mial na celu bezinteresowne obrazanie Ciebie,Twojego ojca oraz rodziny.
                  Ale zauwazam tez,iz twoje napady wscieklosci oraz wyzywania co niektorych odbywaja sie sezonowo,podczas zmiany pór roku.
                  Wsciekasz sie razem z kalendarzem?
                  • czarek_sz Re: Tzw. IV RP 17.04.13, 23:09
                    Zawsze jestem prawdomówny i tego oczekuję od innych. Gdy ktoś zarzuca mi kłamstwo /Maska w zawoalowany sposób zarzuciła mi je/ reaguję jak reaguję. Przykro mi Lezio ale dla mnie prawda to podstawa. Loczek wygrał. Ze swoim kłamstwem i oczernieniem mnie i mojego starego. Z Wami wygrał nie ze mną. Daliście dupy.
                    • leziox Re: Tzw. IV RP 17.04.13, 23:20
                      Nie mozna widac inaczej.
                      To ci tylko przypomne przyslowie:gadal dziad do obrazu.
                      Argumenty to nic dla ciebie,ty masz swoja prawde.
                      Rób jak uwazasz,co mnie to w sumie wali.
                      Tylko potem sie nie dziw,ze zrazasz sobie ludzi,dobrze ci zyczacych,a potem,jak bedziesz mial ochote pogadac,oni z toba nie beda chcieli.
                      • czarek_sz Re: Tzw. IV RP 17.04.13, 23:32
                        Uważasz że powinienem kłamać i oczerniać jak Loczek ? wyobraź sobie że mówię na kogoś że jest prostytutką. wyobrażasz sobie kocioł tu na wątku ? no to pomyśl jak ja się czuję gdy piszą co piszą o moim starym. Koniec pieśni. Dobranoc Lezio.
                        • m.maska Re: Tzw. IV RP 17.04.13, 23:59
                          Czarek, problem w tym, ze nikt nic nie pisze, a Ty sie nakrecasz...

Powiem Ci ostatni raz: zwisa mi czy to prawda czy nieprawda - nie robi mi to roznicy i nie interesuje mnie to... juz byl taki jeden kiedys, ktory urzadzil mi nieziemska awanture, bo mu napisalam, ze mu nie wierze - no jakim prawem ja mu nie wierze, jakby to byl obowiazek wierzyc kazdemu w necie, w tamtym przypadku to ja nawet nie bylam pewna, czy to chlop czy baba... ale mialam wierzyc w to co pisal - no sorry Czarek ani ja Ci wierze, ani nie wierze - nawet sie nad tym nie zastanawiam - nie moje malpy nie moj cyrk...
                          • czarek_sz Re: Tzw. IV RP 18.04.13, 07:28
                            Czyli wszystko co piszesz o sobie Masko, np o podróżach ,wszystko to duby smalone, brednie. I też ,zwisa mi to. Czy prawda to czy blaga. To tak ma wyglądać rozmowa, wymiana opinii ? człowieku ogarnij się.
                            • loczek62 Re: Tzw. IV RP 18.04.13, 09:28
                              czarek_sz napisał(a):

> Czyli wszystko co piszesz o sobie Masko, np o podróżach ,wszystko to duby smalo
                              > ne, brednie.

Może nie dostrzegłeś, ale to nie tylko słowa są o podróżach, ale i fotografie co wiele zmienia...
                            • m.maska Re: Tzw. IV RP 18.04.13, 10:15
                              czarek_sz napisał(a):

> Czyli wszystko co piszesz o sobie Masko, np o podróżach ,wszystko to duby smalo
                              > ne, brednie. I też ,zwisa mi to. Czy prawda to czy blaga. To tak ma wyglądać
                              > rozmowa, wymiana opinii ? człowieku ogarnij się.

Czarek, czy Ty myslisz, ze mnie zalezy zebys Ty w to wierzyl, ze ja tam bylam? tak sobie opisuje, rozne miejsca w Europie... czy Ty myslisz, ze mnie zalezy, zeby w ogole w necie obcy ludzie mi wierzyli? a co mi to da? od tego mam real i Tych ktorzy mnie znaja...
                  • loczek62 Re: Tzw. IV RP 18.04.13, 08:57
                    leziox napisał:
                    > Ale zauwazam tez,iz twoje napady wscieklosci oraz wyzywania co niektorych odbyw
                    > aja sie sezonowo,podczas zmiany pór roku.
                    > Wsciekasz sie razem z kalendarzem?

Bardzo trafne spostrzeżenie Leziox. Po analizie muszę przyznać Ci rację.
              • loczek62 Re: Tzw. IV RP 18.04.13, 08:11
                Bardzo mi przykro Masko że popadłaś u Czarka w niełaskę. Bardzo ubolewam i jest mi przykro że okazałaś się niegodna systemu wartości Czarka....
                • czarek_sz Re: Tzw. IV RP 18.04.13, 08:51
                  Deklaracja tow Szmaciaka smile jak trzeba będę za a nawet przeciw. Co za upodlenie smile
                  • loczek62 Re: Tzw. IV RP 18.04.13, 08:54
                    Do budy kundlu...
                    • czarek_sz Re: Tzw. IV RP 18.04.13, 09:04
                      Ty w niej siedzisz i kwiczysz jak prosiak. I skamlesz do założycielki wątku. Spójrz w lustro jak wyglądasz. Jak śmieć wyglądasz, zero kultury i godności.
                      • loczek62 Re: Tzw. IV RP 18.04.13, 09:15
                        czarek_sz napisał(a):

> Ty w niej siedzisz i kwiczysz jak prosiak. I skamlesz do założycielki wątku. Sp
                        > ójrz w lustro jak wyglądasz. Jak śmieć wyglądasz, zero kultury i godności.

Za każdym razem gdy czytam twoje wypociny coraz bardziej się utwierdzam w przekonaniu że jesteś strasznie prymitywny. A tak dla formalności może tego nie dostrzegłeś, ale to ja jestem założycielem tego wątku więc skamlę do siebie? No pojechałeś po bandzie. Ale cóż prymityw i prostak w jednym ot cały Czarek.
                      • m.maska Re: Tzw. IV RP 18.04.13, 10:06
                        czarek_sz napisał(a):

> Ty w niej siedzisz i kwiczysz jak prosiak. I skamlesz do założycielki wątku. Sp
                        > ójrz w lustro jak wyglądasz. Jak śmieć wyglądasz, zero kultury i godności.

Czarek wypiels za duzo czy zjadles za malo? Ty raczej nie powinienes pisac o kulturze i godnosci, mam wrazenie, ze nie bardzo wiesz co te slowa oznaczaja...
                    • leziox Re: Tzw. IV RP 18.04.13, 09:06
                      I apiat´od nowa.
                      Jak ma nie byc na swiecie wojen,jesli tylko dwoje ludzi moze sie tak zawziecie nie lubic.A co powiedziec dopiero o dwoch nacjach smile
                      • loczek62 Re: Tzw. IV RP 18.04.13, 09:22
                        Wiesz Leziox ja przestrzegałem sumiennie "paktu o nieagresji". Niestety według twojego spostrzeżenia o Czarkowej erupcji chamstwa związanej z porami roku, nie trzeba było długo czekać na wyskok. przemilczałem 2 ataki na forum Maski I Al bo uważałem że Panie nie zasługują na ten pokaz chamstwa i prymitywizmu Czarka. Ale na twoim forum też zaatakował bez orientu. Nie jestem osoba wierząca więc nie stosuję zasady "uderzony w policzek nadstawiam drugi" (podobno Czarek jest bardzo wierzący ale chyba jakiś odłam katolicyzmu wyznaje lub tez jest to religia Czarka). I na to co widać nie trzeba było czekać. Czarek się nakręca, ale żeby tak od samego świto się nachlać? Niepojęte, ale z drugiej strony musi się ratować skoro katz morderca cichaczem i niespodziewanie dopada z samego rana...
                      • czarek_sz Re: Tzw. IV RP 18.04.13, 09:30
                        Bezinteresowna nienawiść do mnie. To cechuje Loczka. Dlaczego ? dali Bóg nie wiem. Ale jak mówię ,modlę się za Niego i zawsze będę. Bezinteresownie i z przekonania.
                        Ps. Myślę że Jego nienawiść do mnie wynika z zazdrości. Ja mam bardzo udane życie, myślę że On swoje przegrał. Frustracja z powodu przegranego życia to w/g mnie tłumaczy Jego obsesję na moim punkcie.

leziox napisał:

> I apiat´od nowa.
                        > Jak ma nie byc na swiecie wojen,jesli tylko dwoje ludzi moze sie tak zawziecie
                        > nie lubic.A co powiedziec dopiero o dwoch nacjach smile
                        • m.maska Re: Tzw. IV RP 18.04.13, 10:11
                          czarek_sz napisał(a):

> Bezinteresowna nienawiść do mnie. To cechuje Loczka. Dlaczego ? dali Bóg nie wi
                          > em. Ale jak mówię ,modlę się za Niego i zawsze będę. Bezinteresownie i z przeko
                          > nania.
                          > Ps. Myślę że Jego nienawiść do mnie wynika z zazdrości. Ja mam bardzo udane życ
                          > ie, myślę że On swoje przegrał. Frustracja z powodu przegranego życia to w/g mn
                          > ie tłumaczy Jego obsesję na moim punkcie.
                          >
                          > leziox napisał:
                          >
                          > > I apiat´od nowa.
                          > > Jak ma nie byc na swiecie wojen,jesli tylko dwoje ludzi moze sie tak zawz
                          > iecie
                          > > nie lubic.A co powiedziec dopiero o dwoch nacjach smile

Czarek.... wynos sie... mam Cie dosyc...

To nie Loczek Ciebie a Ty Loczka tutaj zaatakowales i teraz sie pozegnamy - "cyklicznie" mam dosyc Twoich zachowan.. jesli nie potrafisz to idz teraz gdzies indziej. Wbrew pozorom, nie zalezy nam na tym zeby pisali tutaj tacy osobnicy... dolaczysz do Kiszki i Zorro bedziesz mial dobre towarzystwo... masz bana
                  • m.maska Re: Tzw. IV RP 18.04.13, 10:04
                    czarek_sz napisał(a):

> Deklaracja tow Szmaciaka smile jak trzeba będę za a nawet przeciw. Co za upodleni
                    > e smile

Wiesz co Czarek? teraz wystarczy - jeszcze jeden taki wyskok i znowu sie pozegnamy... aha i zeby nie bylo, ze mi sie Twoje poglady nie podobaja, bo sa mi obojetne - nie podoba mi sie Twoja swoista "kultura" i nie pozwole, zeby ktos bez zadnego powodu bluzgal tutaj na ludzi...

Powtorze - Ty ze swoim zachowaniem nie jestes akurat wzorcem wiarygodnosci... sam o to zadbales...
                • m.maska Re: Tzw. IV RP 18.04.13, 10:01
                  loczek62 napisał:

> Bardzo mi przykro Masko że popadłaś u Czarka w niełaskę. Bardzo ubolewam i jest
                  > mi przykro że okazałaś się niegodna systemu wartości Czarka....

Loczku... na przestrzeni lat, przyzwyczailam sie juz, ze co jakis czas sie to powtarza wink
                  • loczek62 Re: Tzw. IV RP 18.04.13, 10:17
                    m.maska napisała:

> Loczku... na przestrzeni lat, przyzwyczailam sie juz, ze co jakis czas sie to p
                    > owtarza wink

To spostrzeżenie Lezioxa o tej cykliczności jest jak najbardziej wiarygodne bo teraz analizując i ja to dostrzegłem.
    • m.maska Re: Tzw. IV RP 18.04.13, 10:40
      loczek62 napisał:

> wyborcza.pl/1,75478,13751803,Odtajnic_operacje_IV_RP__Dlaczego_proces_bylego_szefa.html
      > A cóż tam do ukrycia jest? Czy ci co są teraz w opozycji i nóżkami przebierają
      > by się do władzy dorwać będą na tyle "delikatni" i "subtelni" w myśl zasady "Ja
      > k Kuba Bogu itd". Otóż złudne nadzieje. Trybunały będą jawne i każdy będzie mus
      > iał je oglądać dla potomności, wszak zemsta jest słodka, a że nie ma to nic wsp
      > ólnego z prawem i sprawiedliwością? A kto zwycięzców odważy się osądzać...

Wracajac do tematu... gruba kreska umozliwila pozostanie przy wladzy ludziom skompromitowanym, ktorzy nie zostali pociagnieci do zadnej odpowiedzialnosci za to czego "dokonali" w czasach PRL-u. Transformacja, ktora nastapila, byla tylko czesciowa i stad frustracja wsrod przecietnych ludzi, ktorzy widza jak dobrze sie dzieje tamtym "umoczonym". Nie mozna wysprzatac mieszkania porzadnie, dopoki nie uprzatnie sie brudow lezacych pod dywanem. A pod tym dywanem lezy taka sterta, ze co chwile sie o nia potykamy.
      • loczek62 Re: Tzw. IV RP 18.04.13, 10:54
        A czy myślisz że Niemcy doszli by do tego co maja gdyby po zakończeniu II WŚ nie zrobili "grubej kreski", a rozliczenia których dokonali z hitleryzmem były powierzchowne i na pokaz?
        • m.maska Re: Tzw. IV RP 18.04.13, 12:49
          Niemcow rozliczyli przede wszystkim w Norymberdze - tych najwazniejszych przynajmniej.
          A kogo rozliczyli Polacy... chociaz jednego? Jaruzelski odpowiedzialny za strzelanine w Gdansku ma sie o ile wiem doskonale... to ze mu zdrowie nawala? to akurat w jego wieku nic dziwnego...

...Niemcy rozliczaja sie po dzis dzien... i dlatego tego juz nie powtorzyli w 1989, kiedy przylaczyli DDR funkcjonariusze dostali szlaban na panstwowe stanowiska na 10 lat - to wystarczylo, zeby stracili wplywy...
          • loczek62 Re: Tzw. IV RP 18.04.13, 12:57
            Ostatnio na TVP Kultura oglądałem film w którym chodziło o to że agent Mosadu "wyśledził" staruszka we współczesnych Niemczech, który był oskarżony o zbrodnie przeciwko ludzkości. Jaki był szok wnuczka tego staruszka który się dowiedział co ciąży na dziadku i to że jego rodzice świadomie go ukrywali przed odpowiedzialnością. Suma suma sumarum wnuczek dziadka zabił...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka