01.03.14, 08:26
Masko
W Krakowie jest rondo z oficjalna nazwą Rondo Barei.
Jest z tym rondem cos na rzeczy bo jak się źle ustawisz
to będziesz jeździć w koło tego ronda.
Jak u Ciebie Masko czytam o Dzieduszyckim i o jakimś misiu na zdjęciu
to mam bareje i jazdę w koło.

Napisałem że swoim pisaniem robisz sobie samobójstwo towarzyskie.
W swoim odpisie od razu skierowałaś się na Podwórko co by wskazywało
że jes to jedyne Twoje istniejące towarzystwo na dobre złe.
Wprawdzie masz tą przyjaciółkę, która nie bardzo wiem jaką
funkcję pełni przy Tobie Masko.
Na moją bareję przyjaciółka traktuje Cię jako ewenement eksperymentalno psychologiczny
Albo sprawuje z urzędu kuratele psychologiczną ona właśnie.

Idzie wiosna pójdę znów z piwem owiniętym w gazetę do parku na ławkę
Tam przychodzi Czesiek. Inni też przychodzą przynoszą w starych kolorowych
reklamówkach jakieś aperole. Tylko Czesiek ma imię inni przychodzący też
pewnie jakieś imiona mają ale kto ich tam wie.
Można usiąść pomilczeć, łyknąć łyk piwa i przymrużyć oczy. Masko co Ty
tam wiesz o szczęściu.
Przyjdą, z kolorowymi reklamówkami, policzymy kto ubył a kto zamarzł na działkach.

Masko gdybyś chciała do naszego towarzystwa to odpowiem Ci parafrazując Kennedego:
- Nie pytam czy ty byś chciała do naszego towarzystwa ale zapytam czy nasze towarzystwo
by chciało ciebie-

Obserwuj wątek
    • m.maska Re: Bareja 01.03.14, 11:30
      Czujesz sie w jakis sposob zmuszony, czytac to co pisze?.... idz czytaj karlutke - jest na pewno bardziej rozrywkowa, duzo pisze o nas , bardzo duzo, jak na to, ze takie to nuuuuuuudne.... zapewniam Cie Kiszka, ze blizsza jest Ci, chocby jezykiem.
    • m.maska Re: Bareja 01.03.14, 14:12
      kicho_nor napisał:

>
      > Masko gdybyś chciała do naszego towarzystwa to odpowiem Ci parafrazując Kennede
      > go:
      > - Nie pytam czy ty byś chciała do naszego towarzystwa ale zapytam czy nasze tow
      > arzystwo
      > by chciało ciebie-
      >
      >
      >

No i wlasnie w tym caly jest ambaras, zeby sie chcialo naraz...
      W jakis sposob czujesz sie zmuszony tutaj przychodzic, komentowac... zastanawiasz sie nad sprawami, ktore Ciebie nie dotycza - gramy w roznych druzynach, Ty dobrze sie czujesz w towarzystwie pana Czesia, ktory ani nie chcialby ze mna, ani ja z nim, a Ty robisz z tego problem - takiego problemu nie ma. Sa drogi, ktore sie nie krzyzuja.... a jesli nawet juz sie skrzyzuja, to rozchodza sie po to zeby nigdy sie juz nie spotkac.
      • kicho_nor Re: Bareja 01.03.14, 16:07
        Masko
        „dlaczego tutaj przychodzę”

Przychodzę bo fascynują mnie rzeczy niecodzienne.
        A Ty Masko chcesz mnie zbyć jak ten na plantach co puszczał mydlane baloniki
        o którym już to pisałem. Przypomnę że tego na plantach zapytałem dlaczego puszcza mydlane
        baloniki a on mi odpowiedział że g…. mnie to obchodzi.
        Ty Masko cos w tym sensie chcesz mi odpowiedzieć
        Ale,
        Twoje puszczane baloniki Masko nie są mydlane, wprost przeciwnie, ekspresja
        Twoich baloników Masko jest porównywalna z ekspresją wypowiedzi pani poseł Pawłowicz.
        Tak więc Masko, jesteś nieprzewidywalna i nigdy niewiadomo na jakiego konia wskoczysz.
        To właśnie powoduje że Twoje forum jest ciekawe i dlatego często je odwiedzam.
        • al-szamanka Re: Bareja 01.03.14, 17:10
          kicho_nor napisał:

> Twoje puszczane baloniki Masko nie są mydlane
          > To właśnie powoduje że Twoje forum jest ciekawe i dlatego często je odwiedzam.
          ------------------------------------------------

No, kicha, nie spodziewałam się, że kiedykolwiek i w czymśkolwiek z tobą się zgodzę, a tu proszę... big_grinbig_grinbig_grin
          Twój wpis przypomina mi nieco zapewnienie mojego ulubionego, upośledzonego Klienta, który powiedział mi: z tobą, AL, zawsze i wszędzie, bo ty wszystko możeszbig_grinbig_grinbig_grin
          Aha, przy okazji możesz zapytać tego Klienta, czy on, tak jak ty, uważa, że gardzę i nabijam się z upośledzonych.
          • kicho_nor Re: Bareja 01.03.14, 17:26
            Masko
            Twoje forum jest bez manipulacji
            Twoja przyjaciółka jest manipulantka zestawiając moje wypowiedzi
            poskładając wybiórczo zdania.
            • al-szamanka Re: Bareja 01.03.14, 17:29
              kicho_nor napisał:

> Masko
              > Twoje forum jest bez manipulacji
              > Twoja przyjaciółka jest manipulantka zestawiając moje wypowiedzi
              > poskładając wybiórczo zdania.

Nie pleć, kicha, streściłam sens twojej wypowiedzi.
        • m.maska Re: Bareja 01.03.14, 18:19
          Kichonorze, jako ze: nie przyszlo Ci do glowy pojsc tam gdzie dokonano swinstw i manipulacji, gdzie lekarz napisal donos, ciekawe do kogo napisal? ano do tej osoby, ktora pisala pozytywne komentarze - ciekawe, dlaczego wlasnie do niej - ale pominmy sprawe - skoro nie uznales za stosowne tam zapytac, co ich obchodzi, gdzie i jak leczy sie brat AL i czy ona mu w tym pomaga czy nie - i nie uznales za stosowne wyrazic swojej opinii na temat donosow i tego, ze lekarz sam siebie leczy, jak pisze w komentarzu do swojego profiliu, jednoczesnie wystawiajac sobie laurke pelna zachwytow nad soba, a w donosach obsmarowujac AL(to taki maly kontrast) - to wg Ciebie nie jest absolutnie i wcale zadna manipulacja - dlatego badz laskaw i pozegnaj to miejsce, bo Twoje zdanie na temat donosow jest chyba jednoznaczne - popierasz takie zachowania - bo tam jakos pytan nie miales - dlatego nie mamy sobie nic do powiedzenia, jestesmy na przeciwleglych krancach... widzisz ja opuscilam ten kraj 33 lata temu, dlatego takie zachowania wzbudzaja we mnie wylacznie obrzydzenie... naprawde, jesli musisz czytac, to czytaj, ale powstrzymaj sie od uwag... moglabym Ci zalozyc bana - ale ten jest zarezerwowany dla osob wyjatkowo nieciekawych, ktore nas nudza i nie chcemy ich widziec - a Ty bywasz zabawny.
          • al-szamanka Re: Bareja 01.03.14, 18:29
            m.maska napisała:

> moglabym Ci zalozyc bana - ale ten jest zareze
            > rwowany dla osob wyjatkowo nieciekawych, ktore nas nudza i nie chcemy ich widzi
            > ec - a Ty bywasz zabawny.

Ja bym to jeszcze inaczej określiła... ale p o cowink
          • kicho_nor Re: Bareja 01.03.14, 18:32
            -zabawny, dobre sobie

a dlaczego nie donosiciel, przecież doniosłem ci Masko co dopiero, że Twoja
            przyjaciółka to manipulantka
            • m.maska Re: Bareja 01.03.14, 18:39
              kicho_nor napisał:

> -zabawny, dobre sobie
              >
              > a dlaczego nie donosiciel, przecież doniosłem ci Masko co dopiero, że Twoja
              > przyjaciółka to manipulantka

Jest pewna roznica - jesli robisz to jawnie i na oczach wszystkich a jesli piszesz za czyimis plecami do osoby sobie nieznanej, ale tylko po to zeby komus zaszkodzic.... no i jest jeszcze inna roznica - tak sie sklada, ze ja AL znam lepiej niz TY i mozesz sobie pisac... gorzej by bylo gdybys probowal pisac takie rzeczy poza plecami osoby zainteresowanej w jednym tylko celu: zeby jej szkodzic a Ty doskonale o tym wiesz, ze nikt tutaj powaznie Twojego pisania nie potraktuje... czy to nie jest przypadkiem dla Ciebie za trudne? staralam sie pisac powoli i drukowanymi, zeby bylo jasne...
            • al-szamanka Re: Bareja 01.03.14, 18:54
              kicho_nor napisał:

> -zabawny, dobre sobie
              >
              > a dlaczego nie donosiciel, przecież doniosłem ci Masko co dopiero, że Twoja
              > przyjaciółka to manipulantka

Kiszencjobig_grin, wspaniałomyślnie wybaczam ci, że doniosłeś na mnie Mascebig_grin a to dlatego, że brak tobie profesjonalizmu w tego typu działaniu.
              Niestety, muszę się jakoś zemścić (równowaga być przecież musi), dlatego oficjalnie donoszę tu i teraz na ciebie, że na zdjęciach nie wyglądasz na gnoma.
              • m.maska Re: Bareja 01.03.14, 19:02
                al-szamanka napisała:

> kicho_nor napisał:
                >
                > > -zabawny, dobre sobie
                > >
                > > a dlaczego nie donosiciel, przecież doniosłem ci Masko co dopiero, że Two
                > ja
                > > przyjaciółka to manipulantka
                >
                > Kiszencjobig_grin, wspaniałomyślnie wybaczam ci, że doniosłeś na mnie Mascebig_grin a to dl
                > atego, że brak tobie profesjonalizmu w tego typu działaniu.
                > Niestety, muszę się jakoś zemścić (równowaga być przecież musi), dlatego oficja
                > lnie donoszę tu i teraz na ciebie, że na zdjęciach nie wyglądasz na gnoma.

No ale nie mnie donosisz, bo ja Kiszencje widzialam i poswiadczam, ze... nie, nie wyglada na gnoma - tylko jakis taki smutny uncertain
                • m.maska Re: Bareja 01.03.14, 19:03
                  i dlaczego na zdjeciach nie widze pana Czesia? no chyba, ze na fotkach chowal flaszke za plecami smile
                • al-szamanka Re: Bareja 01.03.14, 19:12
                  m.maska napisała:

> al-szamanka napisała:
                  >
                  > > kicho_nor napisał:
                  > >
                  > > > -zabawny, dobre sobie
                  > > >
                  > > > a dlaczego nie donosiciel, przecież doniosłem ci Masko co dopiero,
                  > że Two
                  > > ja
                  > > > przyjaciółka to manipulantka
                  > >
                  > > Kiszencjobig_grin, wspaniałomyślnie wybaczam ci, że doniosłeś na mnie Mascebig_grin a
                  > to dl
                  > > atego, że brak tobie profesjonalizmu w tego typu działaniu.
                  > > Niestety, muszę się jakoś zemścić (równowaga być przecież musi), dlatego
                  > oficja
                  > > lnie donoszę tu i teraz na ciebie, że na zdjęciach nie wyglądasz na gn
                  > oma
                  .
                  >
                  > No ale nie mnie donosisz, bo ja Kiszencje widzialam i poswiadczam, ze... nie, n
                  > ie wyglada na gnoma - tylko jakis taki smutny uncertain

Oj, raczej nie, mam wrażenie, że z lewej strony pod nosem, coś śmiesznego mu się czaibig_grin
                  • m.maska Re: Bareja 01.03.14, 19:37
                    al-szamanka napisała:

>
                    > Oj, raczej nie, mam wrażenie, że z lewej strony pod nosem, coś śmiesznego mu si
                    > ę czaibig_grin

Z jego lewej, czy lewej na zdjeciu? shock
                    • al-szamanka Re: Bareja 01.03.14, 20:03
                      m.maska napisała:

> al-szamanka napisała:
                      >
                      > >
                      > > Oj, raczej nie, mam wrażenie, że z lewej strony pod nosem, coś śmiesznego
                      > mu si
                      > > ę czaibig_grin
                      >
                      > Z jego lewej, czy lewej na zdjeciu? shock

Z lewej na zdjęciu, czyli z jego prawejbig_grin
                      • m.maska Re: Bareja 01.03.14, 20:07
                        aha.... big_grin
                        • kicho_nor Re: Bareja 01.03.14, 21:26
                          Piszesz Masko że brak mi profesjonalizmu w donosicielstwie
                          Spokojnie Masko. Z historii Twojego pisania wynika że każdy z kim
                          zawarłaś taką czy inną znajomość zostawał donosicielem.
                          Po moim krótkim tu pobycie pierwsze symptomy u mnie też jak widać, widać
                          • m.maska Re: Bareja 01.03.14, 21:32
                            kicho_nor napisał:

> Piszesz Masko że brak mi profesjonalizmu w donosicielstwie
                            > Spokojnie Masko. Z historii Twojego pisania wynika że każdy z kim
                            > zawarłaś taką czy inną znajomość zostawał donosicielem.
                            > Po moim krótkim tu pobycie pierwsze symptomy u mnie też jak widać, widać

Ach tak? tylko jeden... ktory zreszta temu nie zaprzeczyl, wrecz odwrotnie, uznal swoje dosicielstwo za cnote i zaszczytne spelnienie obywatleskiego obowiazku...
                          • m.maska Re: Bareja 01.03.14, 21:42
                            kicho_nor napisał:

> Piszesz Masko że brak mi profesjonalizmu w donosicielstwie
                            > Spokojnie Masko. Z historii Twojego pisania wynika że każdy z kim
                            > zawarłaś taką czy inną znajomość zostawał donosicielem.
                            > Po moim krótkim tu pobycie pierwsze symptomy u mnie też jak widać, widać

Jesli nie rozumiesz sensu donoszenia o ktorym pisalam, to moze w punktach, zeby bylo jasne:
                            1 - AL idzie na portal pisarski i pisze tam sobie swoje teksty
                            2 - po kilku tygodniach pojawia sie tam w slad za nia WU
                            3 - WU publikuje tam swoje teksty, ktore wbrew oczekiwaniom nie wzbudzaja zachwytow
                            4 - teksty AL znajduja uznanie u komentujacych
                            5 - komentatorka X, jednoczesnie jedna z redaktorow portalu, pisze pozytywne komentarze pod tekstami AL
                            6 - WU na prive pisze do redaktorki X maila w ktorym szkaluje AL...

niepytany, nieproszony, przy czym redaktorka X nie wie kim jest AL i nie ma pojecia o tym, ze WU przyszedl tam za nia i wlasnie w tym celu zeby ja szkalowac...

Czy teraz jest jasniej? tak wygladaja donosy... dobrowolne przyprawianie ludziom geby - nawet jesli nikt Cie o to nie prosi...
                            • m.maska Re: Bareja 01.03.14, 21:50
                              Kiszka i lepiej nie ciagnij tematu, bo chyba nie chcialbys wiedziec co bylo dalej - bo dalej bylo juz tylko smutno i tak zalosnie ze lekarzyna podwinal ogon i uciekl jak niepyszny - ale zanim do tego doszlo wydarzylo sie jeszcze co nieco... lepiej skoncz temat, bo to moze byc dla Twojego pupila zenujace.
                          • m.maska Re: Bareja 01.03.14, 22:04
                            No Kiszencjo, powiedzmy sobie, ze na portalu/forum na ktorym bywasz, pojawia sie nowy nick, z ktorym chetnie dyskutujesz... czytasz jego teksty, od czasu do czasu wrzucisz pozytywna uwage nick jest Kasia... i nagle ni stad ni zowad dostajesz maila od kogos kogo nie znasz, kto pisze do Ciebie ze ta Kasia to jest taka i owaka i powinienes trzymac sie od niej z daleka i co tam jeszcze, w kazdym razie obsmarowuje ktos te Kasie z gory na dol - przy czym o Kasi wiesz tyle, ze fajnie pisze i zadnych innych kontaktow z nia nie masz... to o kim pomyslisz, ze swir? o Kasi, ktora nic Ci calymi tygodniami nie zrobila, czy o autorze donosu?

Nie wiem czy to jest jasne - ale adresatka tych donosow byla mloda kobieta, dla ktorej donosy nie sa na pewno taka oczywistoscia, jak byc moze dla Ciebie czy autora tychze...

A wracajac do Dzieduszyckiego - to we Wroclawiu mielismy jeszcze pewnego literata, ktorego nikt nie szanowal, bo wszyscy wiedzieli, ze byl TW... zolnierz AK i TW - nie pasuje? a jednak... infiltrowal srodowisko literackie...
    • m.maska Re: Bareja 02.03.14, 18:53
      Kichonor, poniewaz Ziuta sie bardzo nudzi... i dostrzega rondo - no to moze pojdzmy jednak dalej w omawianej historii...
      WU z "dobroci serca" i "wspanialosci" ostrzegl redaktorke i co dzieje sie dalej? otoz redaktorka nie zareagowala zgodnie z jego oczekiwaniami i nadal wpisywala pochlebne komentarze pod tekstami AL, tego bylo WU juz za wiele - co robi nasz "dobroczynca WU" w tej sytuacji? otoz idzie pod teksty redaktorki, o ktorej jak sam pisal, ma na swoim koncie kilka wydanych ksiazek i zaczyna sie z nia klocic i pouczac jak ma pisac... i to jeszcze nie koniec... Ziuta jesli chcesz wiedziec co bylo dalej - bo koniec byl zenujacy i to nie dla AL, nie dla redaktorki a dla lekarza... to ja jeszcze moge, zeby nudno nie bylo - ja nawet moge podac linka na portal i dalszy ciag tego co sie dzialo - efektem czego byla rejterada lekarza...
      I dopiero po tej rejteradzie, redaktorka poinformowala AL o donosie... do tego momentu, nawet przez mysl nam nie przeszlo, ze ktos moze znizyc sie do takiego poziomu, to jest kreatura, ktora nie tylko nie szanuje innych ale nawet siebie samego.
      • m.maska Re: Bareja 02.03.14, 20:30
        Jesli Ziuta chce miec rondo to ja jej moge jeszcze opowiedziec, jak to Maja zrazila sie do pewnego nauty... i dlaczego big_grin
        • m.maska Re: Bareja 02.03.14, 20:33
          A i tak tym rondom wscieknietego nie dorownam - on w jednym poscie pisze wiecej slow, niz ja na calym dlugim watku, te jego ronda, powtarzaja sie do tego cyklicznie.
          • al-szamanka Re: Bareja 02.03.14, 20:55
            m.maska napisała:

> A i tak tym rondom wscieknietego nie dorownam - on w jednym poscie pisze wiecej
            > slow, niz ja na calym dlugim watku, te jego ronda, powtarzaja sie do tego cykl
            > icznie.

Podejrzewam, że nigdy nie chciałabyś dorównaćbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
            Bo ja za żadne skarby świata.
            • m.maska Re: Bareja 02.03.14, 22:21
              al-szamanka napisała:

> m.maska napisała:
              >
              > > A i tak tym rondom wscieknietego nie dorownam - on w jednym poscie
              > pisze wiecej
              > > slow, niz ja na calym dlugim watku, te jego ronda, powtarzaja sie do teg
              > o cykl
              > > icznie.
              >
              > Podejrzewam, że nigdy nie chciałabyś dorównaćbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
              > Bo ja za żadne skarby świata.

oczywiscie, ze nie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka