stworzenje 22.03.10, 18:30 Pamiętacie to? Można było zamieszczać tam ogłoszenia,jak i je czytać. A nawet pozyskać przyjaciół do pisania korespondencji Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
azjak Re: Telegazeta,teletext 24.03.10, 00:29 Ciągle jest A do tych "przyjaciół" jakoś nigdy nie miałam śmiałości. Teraz już trochę za późno Odpowiedz Link
stworzenje Re: Telegazeta,teletext 25.03.10, 00:13 ale to już nie ten klimat,wtedy że tak powiem był to jakiś szał . Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Telegazeta,teletext 25.03.10, 00:36 Telegazeta to był taki "internet dla ubogich", choć informacyjnie był na naprawdę wysokim poziomie Odpowiedz Link
gazeta_mi_placi Re: Telegazeta,teletext 26.03.10, 13:10 To wtedy był już internet? A telegazetę pamiętam.Koleżanka nawet chciała się umówić z takim jednym z telegazety,ale już nie pamiętam jak się skończyło Odpowiedz Link
shiva772 Re: Telegazeta,teletext 26.03.10, 18:10 Na telegazecie był Rock-fan. Tam były newsy rózne, ogłoszenia o koncertach, imprezach, festiwalach i zlotach fanów DM. Czytałam co drugi dzień. Odpowiedz Link
stworzenje Re: Telegazeta,teletext 26.03.10, 19:10 o tak takie coś było. A z tym tekstem "dla ubogich" to ktoś widzę jakieś kompleksy ma i chyba się chce wywyższyć. Wcale nie było internetu na taką skalę jak dziś. A może i lepiej.A teletekst też nie był w każdym odbiorniku tv, miały go te droższe . Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Telegazeta,teletext 28.03.10, 13:39 stworzenje napisała: > o tak takie coś było. A z tym tekstem "dla ubogich" to ktoś widzę jakieś > kompleksy ma i chyba się chce wywyższyć. Kompleksy? To takie powiedzenie na określenie niedoskonałego odpowiednika. Sam telegazetę czytam po dziś dzień. Wcale nie było internetu na taką skalę > jak dziś. Owszem, a z racji niskiej transmisji danych witryny były ubogie. Co do telegazety to swoją specyfiką trochę internet przypominała- z racji sposobu prezentowania treści z użyciem napisów i prostych obrazków. A może i lepiej.A teletekst też nie był w każdym odbiorniku tv, miały > go te droższe . > Nie tyle droższe tylko nowsze. W zasadzie wszystkie odbiorniki produkowane w owym czasie posiadały dekoder telegazety. Jeśli ktoś miał stary telewizor jeszcze z lat 80-tych to mógł zamontować sobie przystawkę do odbioru teletekstu, ale bardziej opłacało się kupić nowy telewizor. Odpowiedz Link
stworzenje Re: Telegazeta,teletext 28.03.10, 22:18 jedzoslaw napisał: > ym czasie posiadały dekoder telegazety. Jeśli ktoś miał stary telewizor jeszcze > z lat 80-tych to mógł zamontować sobie przystawkę do odbioru teletekstu, ale b > ardziej opłacało się kupić nowy telewizor. > o tak była taka możliwość, pamiętam jak ludzie tak robili . Odpowiedz Link
gianni_vonsacze Re: Telegazeta,teletext 16.04.10, 20:11 był też chyba taki konkurs dla "młodzieży", chyba ZAJĄCZEK to się nazywało, nie pomnę jednak na czym polegały jego zasady i za pomocą których klawiszy pilota się tam "grało" Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Telegazeta,teletext 17.04.10, 23:57 Tak, "Łączka Telezajączka", ale chyba bardziej dla dzieci niż młodzieży Były krzyżówki, a ich rozwiązania pojawiały się po naciśnięciu przycisku "REVEAL" na pilocie. Były także zagadki, można też było zamieścić ogłoszenia na temat zamiany np. zestawu kolorowych karteczek na plakaty z Backstreet Boys Także listy z problemami dziewczynek, pamiętam że jedna zakochana była w Nicku Carterze z BB i nie wiedziała, co ma z tym zrobić No i listowne anonse w celu poznawania przyjaciół Odpowiedz Link
azjak Re: Telegazeta,teletext 07.05.10, 00:32 jedzoslaw napisał: > Tak, "Łączka Telezajączka", ale chyba bardziej dla dzieci niż młodzieży > Były krzyżówki, a ich rozwiązania pojawiały się po naciśnięciu przycisku "REVEA > L" na pilocie. Uh, jaka ja byłam zła na koleżankę z klasy, kiedy nie chciała mi powiedzieć, pod którym to przyciskiem kryją się rozwiązania tych łamigłówek. Pamiętam jak dziś, miała Elemisa, a na pilocie nie było żadnego przycisku opisanego Reveal Zresztą moja babcia ma też ten TV do dziś My mieliśmy w domu japońca i choć fajny był, taki amerykancki to telegazyty w nim nie było Odpowiedz Link
azjak Re: Telegazeta,teletext 07.05.10, 00:34 *telegazety Ale "telegazyta" też mi wyszła Odpowiedz Link
sally777 Re: Telegazeta,teletext 07.05.10, 21:04 ja pamiętam coś podobnego, ale już z początków lat 2000. Pamiętam czaty w telegazecie Polsatu, gdzie wiadomość wysyłało się smsem, a chwilę później ukazywała się ona na ekranie telewizora było kilka takich stron, m.in. 686, 767, o ile pamiętam... Taka przyjemość kosztowała chyba 61gr ile ja kasy na tym straciłam aż strach pomyśleć, ale bardzo miło to wspominam. pamiętam nawet kilka nicków Odpowiedz Link
buzim Re: Telegazeta,teletext 12.12.10, 15:19 To był czad!! Pamiętam jak dziadkowie kupili sobie telewizor marki Blaupunkt z telegazetą. Chodziło się na telegazetę do dziadków...hhahaha. Pamiętam stronę "Łączka telezajączka" chyba strona nr 400. To była jakaś strona dla dzieci Odpowiedz Link
konopielka80 Re: Telegazeta,teletext 21.12.10, 00:52 I jeszcze byla taka stronka - Czas na swiecie. Byla taka wielka mapa i tam pokazany czas w niektorych reonach swiata. Plus wyniki meczów "na żywo" - czerwonym kolorem; Odpowiedz Link
wilowka Re: Telegazeta,teletext 02.01.11, 17:34 A było coś takiego jak biomet? Taki wykres - korzystny, niekorzystny. Coś mi świta, że tak. Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Telegazeta,teletext 10.04.11, 16:57 wilowka napisała: > A było coś takiego jak biomet? Taki wykres - korzystny, niekorzystny. Coś mi ś > wita, że tak. Biorytm Wyznaczany przez fazy księżyca, wskazywał też, kiedy dobrze jest sadzić rośliny, w których plon stanowi korzeń, kwiat, łodyga, owoc lub liść Odpowiedz Link
tibarngirl Re: Telegazeta,teletext 08.04.11, 23:54 Tak ale, niestety, był do niej dostęp tylko gdy pilot działał. Jak się spsuł, to i gazeta się skończyła Odpowiedz Link
klawiatura_zablokowana Re: Telegazeta,teletext 31.05.11, 13:27 Najśmieszniejsze, że ja z tego w życiu nie korzystałam, do dzisiaj nie umiem włączać. Natomiast mój ślubny korzysta do dzisiaj, jak mu się nie chce odpalać neta, żeby sprawdzić np. wynik meczu. I tylko dzięki niemu zobaczyłam telegazetę na żywo Odpowiedz Link