Dodaj do ulubionych

Wątek sensacyjny

03.10.14, 08:53
Wątek sensacyjny

Dwie panie będące w anszlus związku planują palcem po mapie
wyjazd turystyczny na południe Europy. Cel wyjazdu jest dla nich jasny,
pozostaje ustalić hotele, trasę.
Jaki jest cel wyjazdu obu pań. Panie należą do skrajnej frakcji ugrupowania
Jesień Narodów i są łączniczkami. Siatka tego ugrupowania znajduje się na
w różnych miejscach na południu Europy, stąd co roku inny tam kierunek wyjazdu.
Częste wyjazdy obu pań wzbudziły czujność służb specjalnych. System elektroniczny
niczym tajemniczy don pedro śledzić począł ruchy pań. Panie instynktownie wyczuły
że są śledzone uznały że biały samochód jest spalony do następnych wyjazdów, wypożyczyły
inny czarny. Do poruszania się samochodem między hotelami i z dwoma walizkami na kółkach
nie było potrzeby zmieniać samochodu na większy.
Dla zmyłki ciekawskiego celnika (służby specjalne) panie prowadzą w samochodzie głupawy dziennik wrażeń a poza samochodem nie głupawe(wg nich) forum.
Na forum panie owe umieszczają fotki kubłów śmieciowych jako zakamuflowany cel wyjazdów.

A teraz kawał, bez związku co wyżej.

K...wa nie gra, powiedział biegły księgowy badając roczny bilans w Spółdzielni Jasny Gwint.
Prezes Spółdzielni Jasny Gwint chcąc przypodobać się biegłemu zakupił do Spółdzielni
fortepian i zatrudnił muzykalną prostytutkę.

Obserwuj wątek
    • m.maska Re: Wątek sensacyjny 03.10.14, 09:21
      Pierwszy watek bardzo mi sie spodobal...

c.d. Panie wziely duzy samochod, na duzych kolach w ktorych upchniete zostaly banknoty - do wymiany doszlo w jednym z licznych tuneli znajdujacych sie na terenie Szwajcarii i teraz nalezy juz tylko odkryc w ktorym.

big_grin
      • al-szamanka Re: Wątek sensacyjny 03.10.14, 09:34
        m.maska napisała:

> Pierwszy watek bardzo mi sie spodobal...
        >
        > c.d. Panie wziely duzy samochod, na duzych kolach w ktorych upchniete zostaly b
        > anknoty - do wymiany doszlo w jednym z licznych tuneli znajdujacych sie na tere
        > nie Szwajcarii
        i teraz nalezy juz tylko odkryc w ktorym.
        >
        > big_grin

Panie muszą być wyjątkowo utalentowane, gdyż wymiana w tunelu jest właściwie niewykonalna ze względu na zakaz zatrzymywania się.
        • m.maska Re: Wątek sensacyjny 03.10.14, 11:12
          I na tym właśnie polega ta zmyła...
          • izydor88 Re: Wątek sensacyjny 03.10.14, 11:40
            Cały sekret tkwi w...małej białej torebeczce.TO COŚ jest ukryte w szmince.
            Duży czarny samochód,bagażnik zawalony bagażami i torbami z pustymi butelkami - "na tym polega ta zmyła"
            Czekam na ciąg dalszy wink
            • m.maska Re: Wątek sensacyjny 03.10.14, 11:56
              Gdyby to bylo takie proste... ale cos w tym jest wink
              • izydor88 Re: Wątek sensacyjny 03.10.14, 12:48
                W tym,czyli w opakowaniu od szminki jest tajna broń biologiczna - wirusy odmładzające.
                Takie wirusy potrafią wbudować się w DNA komórki ludzkiej i spowodować samonapędzające się odmładzanie osobnika.
                W ślad za naszymi Bohaterkami podąża szpieg ze wschodniego mocarstwa.Władca tego mocarstwa wyczerpał już wszystkie możliwości chirurgii plastycznej i jedyny ratunek dla jego zagrożonej urody spoczywa w białej torebce Maski.
                Szpieg ma odkręcany ząb z platyny,a w tym zębie też mieszczą się fajne rzeczy,bo ten szpieg jest szpiegiem podwójnym.
                • kicho_nor Re: Wątek sensacyjny 03.10.14, 12:54
                  Symbolika, znaczenie, zwyczaje, moda.

Podobno
                  dzieciństwo się kończy gdy zaczynamy omijać kałuże
                  a starość się zaczyna od zbierania sznurków i butelek.

Nie ma informacji o sznurkach ale o butelkach jest.

Co do tej białej torebki to ona wygląda że ma dziurki i nie wiem czy ta torebka
                  to dodatek do stroju kąpielowego.

Tu pokazana biała torebka torebka nie komponuje się z papuzim ubiorem prezentowanym
                  przez posiadaczkę tejże torebki. Tak więc proponuję dobrać do torebki choć jeden gładki bez wzorów element ubioru, bądź domalować kolorowy wzorek na torebce.

• m.maska Re: Wątek sensacyjny 03.10.14, 13:13
                    I tu należy skierować zoom na rzeczoną torebkę, która może być pewnego rodzaju wskazówką... dziurki? a może coś więcej big_grin

https://s14.directupload.net/images/user/141003/34wh8jws.jpg
                    • m.maska Re: Wątek sensacyjny 03.10.14, 13:14
                      W końcu masz Kiszka okazję obejrzeć z bliska tę "fascynującą" torebkę i dokonać "dogłębnej" analizy tejże.
                      • kicho_nor Re: Wątek sensacyjny 03.10.14, 13:34
                        Raczej domyślam się niż jestem pewny, że te kwadraciki to jakieś drogocenne szkiełka.
                        Jeśli tak to torebka w stylu „daleko od metropolii”
                        • m.maska Re: Wątek sensacyjny 03.10.14, 14:10
                          kicho_nor napisał:

> Raczej domyślam się niż jestem pewny, że te kwadraciki to jakieś drogocenne szk
                          > iełka.
                          > Jeśli tak to torebka w stylu „daleko od metropolii”

Kiszka, to kamuflaż... przecież w czymś trzeba przewozić "kontrabandę" big_grin po co mi wozic 10tys. euro czy wiecej... wystarczy jeden "niepozorny" kamyczek wmontowany w torebke smile
                    • rena-ta49 Re: Wątek sensacyjny 03.10.14, 14:35
                      m.maska napisała:

> I tu należy skierować zoom na rzeczoną torebkę, która może być pewnego rodzaju
                      > wskazówką... dziurki? a może coś więcej big_grin
                      >
                      > https://s14.directupload.net/images/user/141003/34wh8jws.jpg

Ja wiem!
                      Kamerysmilesmile
                  • m.maska Re: Wątek sensacyjny 03.10.14, 19:01
                    kicho_nor napisał:

> Symbolika, znaczenie, zwyczaje, moda.
                    >
                    > Tu pokazana biała torebka torebka nie komponuje się z papuzim ubiorem prezento
                    > wanym
                    > przez posiadaczkę tejże torebki. Tak więc proponuję dobrać do torebki choć jede
                    > n gładki bez wzorów element ubioru, bądź domalować kolorowy wzorek na torebce.
                    >

A bo my lubimy takie papuzie kolory... dzieki temu natychmiast odnajdujemy sie w tlumie big_grin

https://s7.directupload.net/images/user/141003/82w622ww.jpg
                    • m.maska Re: Wątek sensacyjny 03.10.14, 19:05
                      Nawet bardzo lubimy... big_grin

https://s14.directupload.net/images/user/141003/vau7tk27.jpg
                      • al-szamanka Re: Wątek sensacyjny 03.10.14, 19:10
                        m.maska napisała:

> Nawet bardzo lubimy... big_grin
                        >
                        > https://s14.directupload.net/images/user/141003/vau7tk27.jpg

A ten pan za Tobą też zna się na rzeczy smilesmilesmile
                        • m.maska Re: Wątek sensacyjny 03.10.14, 19:13
                          no wlasnie, a reszta to szary tlum...
                        • darima_ka Re: Wątek sensacyjny 03.10.14, 19:57
                          al-szamanka napisała:

> m.maska napisała:
                          >
                          > > Nawet bardzo lubimy... big_grin
                          > >
                          > > https://s14.directupload.net/images/user/141003/vau7tk27.jpg
                          >
                          >
                          > A ten pan za Tobą też zna się na rzeczy smilesmilesmile

Nawet se ubrał pod kolor koszulębig_grin
                          • kicho_nor Re: Wątek sensacyjny 03.10.14, 20:05
                            M
                            A w tych kanarkowych spodniach (leginsach?) co na statku
                            to jak na mój gust to za chuda jesteś w pupie.
                            • al-szamanka Re: Wątek sensacyjny 03.10.14, 20:30
                              kicho_nor napisał:

> M
                              > A w tych kanarkowych spodniach (leginsach?) co na statku
                              > to jak na mój gust to za chuda jesteś w pupie.

nie M, tylko A
                              i nie za chuda, tylko tak wyszło (złudzenie optyczne), na innych zdjęciach już tak nie jest

https://i60.tinypic.com/213is6u.jpg
                              • al-szamanka Re: Wątek sensacyjny 03.10.14, 20:32
                                i dżinsy to są
                    • al-szamanka Re: Wątek sensacyjny 03.10.14, 19:08
                      m.maska napisała:

> kicho_nor napisał:
                      >
                      > > Symbolika, znaczenie, zwyczaje, moda.
                      > >
                      > > Tu pokazana biała torebka torebka nie komponuje się z papuzim ubiorem
                      >
                      prezento
                      > > wanym
                      > > przez posiadaczkę tejże torebki. Tak więc proponuję dobrać do torebki cho
                      > ć jede
                      > > n gładki bez wzorów element ubioru, bądź domalować kolorowy wzorek na tor
                      > ebce.
                      > >
                      >
                      > A bo my lubimy takie papuzie kolory... dzieki temu natychmiast odnajdujemy sie
                      > w tlumie big_grin
                      >
                      > https://s7.directupload.net/images/user/141003/82w622ww.jpg

A tak, nawet torebkę mam kolorową smile
                      • m.maska Re: Wątek sensacyjny 03.10.14, 19:32
                        I co? i co bylo? jak nastepnego dnia zalozylam bluzke jednobarwna, to mnie odnalezc w tlumie nie moglas big_grin
                        • al-szamanka Re: Wątek sensacyjny 03.10.14, 19:35
                          m.maska napisała:

> I co? i co bylo? jak nastepnego dnia zalozylam bluzke jednobarwna, to mnie odna
                          > lezc w tlumie nie moglas big_grin

Ha, przecież przeszłaś mi prawie koło nosa, a ja nadal oglądałam się do tyłu, zdenerwowana, gdzie się zapodziałaś big_grin
                  • m.maska Re: Wątek sensacyjny 04.10.14, 17:29
                    kicho_nor napisał:

> Tu pokazana biała torebka torebka nie komponuje się z papuzim ubiorem prezento
                    > wanym
                    > przez posiadaczkę tejże torebki. Tak więc proponuję dobrać do torebki choć jede
                    > n gładki bez wzorów element ubioru, bądź domalować kolorowy wzorek na torebce.
                    >

Nie znasz sie Kiszka... torebka ma pasowac do koloru butow... i pasuje... a elementem gladkim ubioru, sa spodnie - nie zauwazyles? moze gustujesz w czerniach - ja nie... nie posiadam w szafie niczego w kolorze kiru.
                    • kicho_nor Re: Wątek sensacyjny 04.10.14, 20:20
                      Do czego pasuje ta torebka?
                      Te świecidełka na torebce pasują do butów?
                      Ale te guziki na spodniach jednak pasują do świecidełek, przyznam obecnie.

Ogólnie ta torebka pasuje na mszę śpiewaną w Harlemie

• m.maska Re: Wątek sensacyjny 04.10.14, 20:41
                        A gdzie Ty widzisz jakies swiecidelka na tej torebce - nie ma tam czegos takiego... wyobraznia splatala Ci figla smile
                    • al-szamanka Re: Wątek sensacyjny 04.10.14, 21:06
                      m.maska napisała:

> kicho_nor napisał:
                      >
                      > > Tu pokazana biała torebka torebka nie komponuje się z papuzim ubi
                      > orem prezento
                      > > wanym
                      > > przez posiadaczkę tejże torebki. Tak więc proponuję dobrać do torebki cho
                      > ć jede
                      > > n gładki bez wzorów element ubioru, bądź domalować kolorowy wzorek na tor
                      > ebce.
                      > >
                      >
                      > Nie znasz sie Kiszka... torebka ma pasowac do koloru butow... i pasuje... a ele
                      > mentem gladkim ubioru, sa spodnie - nie zauwazyles? moze gustujesz w czerniach
                      > - ja nie... nie posiadam w szafie niczego w kolorze kiru.

Nie znoszę czarnego, poza tym to takie pospolite nosić ten kolor. Wszystkie babcie i prababcie po wsiach uwielbiają ten kolor, bo taki praktyczny, brudu na nim nie widać...
                      • kicho_nor Re: Wątek sensacyjny 04.10.14, 21:18
                        To nie wyobraźnie spłatała mi figla, tylko co po chwila inna torebka
                        na tej samej wycieczce. Albo handlujecie torebkami i dlatego duży samochód
                        • m.maska Re: Wątek sensacyjny 04.10.14, 21:23
                          Torebki jak i buty... w zaleznosci od okolicznosci sa zmieniane... ale ta druga tez nie miala zadnych swiecidelek big_grin
                      • izydor88 Re: Wątek sensacyjny 04.10.14, 21:22
                        al-szamanka napisała:
                        > Nie znoszę czarnego, poza tym to takie pospolite nosić ten kolor. Wszystkie bab
                        > cie i prababcie po wsiach uwielbiają ten kolor, bo taki praktyczny, brudu na ni
                        > m nie widać...

Mam inaczejwink
                        Przed każdą większą imprezą,kiedy muszę sobie kupić nową kreację - udaję się na zakupy i...wracam z kolejną "małą czarną".
                        Tak było i w przypadku wesela siostrzenicy NL.
                        Najpiękniej wyglądała oczywiście Panna Młoda,ale zaraz po niej - młoda kobieta w kreacji popielato-beżowej?Mysiej?To też moje ulubione kolory.
                        Sukienka tej dziewczyny była cieniowana,do tego odpowiednie rajstopy i pantofelki też mysie.
                        Wyglądała zjawiskowosmile
                        • al-szamanka Re: Wątek sensacyjny 04.10.14, 21:31
                          izydor88 napisała:

> al-szamanka napisała:
                          > > Nie znoszę czarnego, poza tym to takie pospolite nosić ten kolor. Wszystk
                          > ie bab
                          > > cie i prababcie po wsiach uwielbiają ten kolor, bo taki praktyczny, brudu
                          > na ni
                          > > m nie widać...
                          >
                          > Mam inaczejwink
                          > Przed każdą większą imprezą,kiedy muszę sobie kupić nową kreację - udaję
                          > się na zakupy i...wracam z kolejną "małą czarną".
                          > Tak było i w przypadku wesela siostrzenicy NL.
                          > Najpiękniej wyglądała oczywiście Panna Młoda,ale zaraz po niej - młoda kobieta
                          > w kreacji popielato-beżowej?Mysiej?To też moje ulubione kolory.
                          > Sukienka tej dziewczyny była cieniowana,do tego odpowiednie rajstopy i pantofel
                          > ki też mysie.
                          > Wyglądała zjawiskowosmile

Gusta są różne, ja jednak wolę pastelowo-motylkowe kolory, gdyż najbardziej współgrają z moją duszą.
                          • izydor88 Re: Wątek sensacyjny 04.10.14, 21:44
                            al-szamanka napisała:

> Gusta są różne, ja jednak wolę pastelowo-motylkowe kolory, gdyż najbardziej wsp
                            > ółgrają z moją duszą.

Dodam jeszcze,że sukienka tej dziewczyny była zwiewna - kilka warstw i przypominała dym.
                            Dziewczyna też piękna - brunetka o hiszpańskiej urodzie smile.
                • al-szamanka Re: Wątek sensacyjny 03.10.14, 18:39
                  izydor88 napisała:

> W tym,czyli w opakowaniu od szminki jest tajna broń biologiczna - wirusy odmład
                  > zające.
                  > Takie wirusy potrafią wbudować się w DNA komórki ludzkiej i spowodować samonapę
                  > dzające się odmładzanie osobnika.
                  > W ślad za naszymi Bohaterkami podąża szpieg ze wschodniego mocarstwa.Władca teg
                  > o mocarstwa wyczerpał już wszystkie możliwości chirurgii plastycznej i jedyny r
                  > atunek dla jego zagrożonej urody spoczywa w białej torebce Maski.
                  > Szpieg ma odkręcany ząb z platyny,a w tym zębie też mieszczą się fajne rzeczy,b
                  > o ten szpieg jest szpiegiem podwójnym.

>

Nie widziałyśmy nikogo z odkręcanym zębemsad
                  Z drugiej strony szpieg podwójny nie na darmo jest podwójnym. Czytałam, że potrafi w sposób nagły wygryźć sobie taki ząb i wtedy jako szczerbaty nie budzi większych podejrzeń, chyba że celnik byłby niedokończonym stomatologiem. Czasami potrafi też zakamuflować ząb tanią podróbą hawańskiego cygara z wmontowanym, krzywym lustereczkiem, ale to jest już wyższym stopniem szpiegowskiego wtajemniczenia.
                  • izydor88 Re: Wątek sensacyjny 03.10.14, 19:45
                    al-szamanka napisała:

>
                    > Nie widziałyśmy nikogo z odkręcanym zębemsad
                    > Z drugiej strony szpieg podwójny nie na darmo jest podwójnym. Czytałam, że potr
                    > afi w sposób nagły wygryźć sobie taki ząb i wtedy jako szczerbaty nie budzi wię
                    > kszych podejrzeń, chyba że celnik byłby niedokończonym stomatologiem. Czasami p
                    > otrafi też zakamuflować ząb tanią podróbą hawańskiego cygara z wmontowanym, krz
                    > ywym lustereczkiem, ale to jest już wyższym stopniem szpiegowskiego wtajemnicze
                    > nia.

Nie pamiętacie,że widziałyście...
                    Szpieg działa pod osłoną nocy i z odkręconego zęba wsypuje truciznę do drinków.
                    Ofiary padają potem na łóżko hotelowe i tracą pamięć wink
                    • al-szamanka Re: Wątek sensacyjny 03.10.14, 19:51
                      izydor88 napisała:

> Nie pamiętacie,że widziałyście...
                      > Szpieg działa pod osłoną nocy i z odkręconego zęba wsypuje truciznę do drinków.
                      > Ofiary padają potem na łóżko hotelowe i tracą pamięć wink
                      >

Kurcze, przecież ja rzeczywiście padałam na łóżko, nawet dowód jest pod postacią zdjęcia.
                      Ale tylko ja padałam, Maseczka trzymała się dzielnie... pewnie byłam naiwnie nieostrożna i to mi coś dosypał sad
                      • izydor88 Re: Wątek sensacyjny 03.10.14, 20:05
                        al-szamanka napisała:
                        > Kurcze, przecież ja rzeczywiście padałam na łóżko, nawet dowód jest pod postaci
                        > ą zdjęcia.
                        > Ale tylko ja padałam, Maseczka trzymała się dzielnie... pewnie byłam naiwnie ni
                        > eostrożna i to mi coś dosypał sad

Bo tak właśnie działa szpieg podwójny...
                        • al-szamanka Re: Wątek sensacyjny 03.10.14, 20:19
                          izydor88 napisała:

> al-szamanka napisała:
                          > > Kurcze, przecież ja rzeczywiście padałam na łóżko, nawet dowód jest pod p
                          > ostaci
                          > > ą zdjęcia.
                          > > Ale tylko ja padałam, Maseczka trzymała się dzielnie... pewnie byłam naiw
                          > nie ni
                          > > eostrożna i to mi coś dosypał sad
                          >
                          > Bo tak właśnie działa szpieg podwójny...

Skubany, taki niewidoczny. Dobrze, że z Maseczką mu tak łatwo nie poszło, bo gdyby nas tak dwie zwaliło, to na pewno założyłby nam podsłuch.
                          • m.maska Re: Wątek sensacyjny 03.10.14, 20:23
                            al-szamanka napisała:

> Skubany, taki niewidoczny. Dobrze, że z Maseczką mu tak łatwo nie poszło, bo gd
                            > yby nas tak dwie zwaliło, to na pewno założyłby nam podsłuch.

A skąd pewność, ze tego nie zrobił? przecież co jakiś czas nas ten samochód straszył swoją samowolą, a to mu się włączały wycieraczki a to światła... no po prostu taki KITT a to znowu kategorycznie żądał zmiany biegu...
                            • al-szamanka Re: Wątek sensacyjny 03.10.14, 20:35
                              m.maska napisała:

> al-szamanka napisała:
                              >
                              > > Skubany, taki niewidoczny. Dobrze, że z Maseczką mu tak łatwo nie poszło,
                              > bo gd
                              > > yby nas tak dwie zwaliło, to na pewno założyłby nam podsłuch.
                              >
                              > A skąd pewność, ze tego nie zrobił? przecież co jakiś czas nas ten samochód str
                              > aszył swoją samowolą, a to mu się włączały wycieraczki a to światła... no po p
                              > rostu taki KITT a to znowu kategorycznie żądał zmiany biegu...

Prawda. Najbardziej podejrzane były te biegi, zawsze chciał o jeden wyżej.
                              • m.maska Re: Wątek sensacyjny 03.10.14, 20:56
                                al-szamanka napisała:

> m.maska napisała:
                                > > A skąd pewność, ze tego nie zrobił? przecież co jakiś czas nas ten samoch
                                > ód str
                                > > aszył swoją samowolą, a to mu się włączały wycieraczki a to światła... n
                                > o po p
                                > > rostu taki KITT a to znowu kategorycznie żądał zmiany biegu...
                                >
                                > Prawda. Najbardziej podejrzane były te biegi, zawsze chciał o jeden wyżej.

Ale zdarzalo mu sie, ze chcial wyzej ale za wczesnie...
                        • m.maska Re: Wątek sensacyjny 03.10.14, 20:19
                          Jakby nie patrzec to celnicy niemieccy sa bardzo skrupulatni... w ubieglym roku tez nas pytal, czy kupowalysmy cos w Szwajcarii, tylko, ze tym razem rzeczywiscie kupilam cos w Szwajcarii i byl to krem ovomaltiny... przyznalam sie natychmiast i widocznie tym podpadlam big_grin
                          • al-szamanka Re: Wątek sensacyjny 03.10.14, 20:25
                            m.maska napisała:

> Jakby nie patrzec to celnicy niemieccy sa bardzo skrupulatni... w ubieglym roku
                            > tez nas pytal, czy kupowalysmy cos w Szwajcarii, tylko, ze tym razem rzeczywis
                            > cie kupilam cos w Szwajcarii i byl to krem ovomaltiny... przyznalam sie natychm
                            > iast i widocznie tym podpadlam
                            big_grin

big_grinbig_grinbig_grin
        • rena-ta49 Re: Wątek sensacyjny 03.10.14, 14:33
          Wymiana została dokonana w trakcie wymijaniasmilesmile
          • m.maska Re: Wątek sensacyjny 03.10.14, 19:08
            rena-ta49 napisała:

> Wymiana została dokonana w trakcie wymijaniasmilesmile

Otoz to... a kamery nie sa nastawione na srodek, dlatego wymiana na "mijance" jest najpewniejsza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka