maria421 19.06.15, 11:30 polska.newsweek.pl/pis-i-fikcyjni-asystenci-wyludzenie-pieniedzy-z-europarlamentu-jest-sledztwo,artykuly,365284,1.html Czy naprawde jest jeszcze ktos, kto sadzi ze tylko PO zagarnia do wlasnej kieszeni? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jurasberlinczyk49 Re: Krysztalowo czysty PiS 19.06.15, 11:59 maria421 napisała: > polska.newsweek.pl/pis-i-fikcyjni-asystenci-wyludzenie-pieniedzy-z-europarlamentu-jest-sledztwo,artykuly,365284,1.html > Czy naprawde jest jeszcze ktos, kto sadzi ze tylko PO zagarnia do wlasnej kiesz > eni? Lisi szmatławiec, który słynie z skandalicznych okładek i niezliczonych łgarstw, jest dokładnie takim samym opiniotwórczym tygodnikiem jak NIE Urbana. No ale dla Ciebie jest to jedna z wyroczni... Obok GW, plotka.pl i natemat.pl. Oto jak "sensacje" Lisweeka i to "wszczęcie prokuratorskiego śledztwa" komentuje Marcin Wikło na portalu wpolityce.pl: Całkiem niedawno „Newsweek” prześwietlał tzw. „aferę” z udziałem asystentów europosłów PiS. Istotą „afery” miało być to, że asystenci zatrudnieni są na etatach w Europarlamencie, a wykonują pracę na rzecz partii w kraju. ”Afera” Newsweekowi nie wypaliła, nawet prokuratura nie znalazła w niej nic interesującego. Do biur europosłów skierowała jedynie zapytanie. Nawet nie wezwanie do złożenia wyjaśnień, a właśnie zapytanie. Zaskoczeni jednak jesteśmy tym, że hiperdokładny Newsweek (przynajmniej w takich sprawach) nie spojrzał na sprawę szerzej. Spójrzmy zatem my. Poniżej lista zawierająca nazwiska niektórych europosłów PO, SLD i PSL i niektórych ich asystentów. Proszę sobie samemu ocenić, czy oni zatrudnieni na etatach w Brukseli pracują na rzecz swoich partii w kraju, czy nie? JERZY BUZEK - (PO) - ma dziesięciu asystentów, sześciu krajowych i czterech akredytowanych. Jednym z asystentów krajowych jest Michał Staniszewski – radny Bytomia wybrany z listy PO. ANDRZEJ GRZYB (PSL) - zatrudnia 15 asystentów, 13 krajowych, 2 akredytowanych. Wśród nich są Maksymilian Ptak – radny powiatu ostrzeszowskiego z listy PSL, Karol Mac – radny gminy Turek z listy PSL oraz Piotr Dembiński – Prezes Związku Młodzieży Wiejskiej Województwa Lubuskiego. Dalsza część listy tutaj. Za kilka tygodni balonik "pisowskiej afery" pęknie z piskiem, ale trochę gówna, rzuconego zwłaszcza na nowego prezydenta z całą pewnością zostanie. I o to chodzi, i oto biega... A Maria jeszcze latami będzie wspominała o "szwindlach" europoslów PiSu, powołując się na "oburzonych" komentatorów na plotek.pl Żenada. Odpowiedz Link
maria421 Re: Krysztalowo czysty PiS 19.06.15, 12:19 Wiedzialam! Wiedzialam ze Juras nie zaakceptuje wiadomosci, ze PiS tez nie jest krysztalowy i swoje grzeszki za kolnierzem ma i sie doczepi Newsweeka! -))) Teraz wszystkiemu bedzie Newsweek winny, bo PiS oczywiscie krysztalowy jest i inaczej byc nie moze :-) Odpowiedz Link
jurasberlinczyk49 Re: Krysztalowo czysty PiS 19.06.15, 12:31 maria421 napisała: > Wiedzialam! > > Wiedzialam ze Juras nie zaakceptuje wiadomosci, ze PiS tez nie jest krysztalowy > i swoje grzeszki za kolnierzem ma i sie doczepi Newsweeka! -))) > > Teraz wszystkiemu bedzie Newsweek winny, bo PiS oczywiscie krysztalowy jest i i > naczej byc nie moze :-) > A jakieś rozsądne i rzeczowe argumenty przeciwko moim tezom masz? No to jak, jest to "wszczęcie śledztwa" czy tylko z zapytaniem? Sprawa dotyczy TYLKO europosłow PiS-u czy innych również? A tak w ogóle jest to autentyczna "afera" czy tylko platformiany pluszak tak sobie bąki puszcza i gównem w PiS rzuca? Przetrzyj kryształową kulę, może coś Ci zdradzi... ;-) Odpowiedz Link
jurasberlinczyk49 Kończę na dzisiaj moją forumową aktywność, 19.06.15, 12:36 bo obowiązki i przyjemności czekają... Arivederci mia cara! Odpowiedz Link
maria421 Re: Krysztalowo czysty PiS 19.06.15, 14:01 jurasberlinczyk49 napisał: > A jakieś rozsądne i rzeczowe argumenty przeciwko moim tezom masz? > No to jak, jest to "wszczęcie śledztwa" czy tylko z zapytaniem? > Sprawa dotyczy TYLKO europosłow PiS-u czy innych również? > A tak w ogóle jest to autentyczna "afera" czy tylko platformiany pluszak tak so > bie bąki puszcza i gównem w PiS rzuca? > > Przetrzyj kryształową kulę, może coś Ci zdradzi... ;-) Juras, wyjasnij mi moze jaka jest roznica miedzy "rozpocziem sledztwa" a "zapytaniem prokuratury":-) Po drugie- chodzi o to, ze PiS zlikwidowal ludziom etaty partyjne ale ci sami ludzie robili ta sama robote dla PiSu na etatach asystentow Europoslow PiSu. Odpowiedz Link
astra18 Re: Krysztalowo czysty PiS 19.06.15, 18:37 maria421 napisała: > > > > > > "Juras, wyjasnij mi moze jaka jest roznica miedzy "rozpocziem sledztwa" a "zapyt > aniem prokuratury":-) A może taka jak śledztwo "w sprawie" a nie "przeciwko". > > Po drugie- chodzi o to, ze PiS zlikwidowal ludziom etaty partyjne ale ci sami l > udzie robili ta sama robote dla PiSu na etatach asystentow Europoslow PiSu. Spokojnie czekam na wyniki śledztwa, i nie mogę doczekać się stanowiska PE w tej sprawie. Chętnie poznałabym tego "uprzejmie donoszę..":) > Odpowiedz Link
maria421 Re: Krysztalowo czysty PiS 19.06.15, 19:11 astra18 napisała: > A może taka jak śledztwo "w sprawie" a nie "przeciwko". Jendak sledztwo... > Spokojnie czekam na wyniki śledztwa, i nie mogę doczekać się stanowiska PE w te > j sprawie. Jezeli sie potwierdzi ze etaty asystentow europoslow byly fikcyjne i ze pobierajac forse z UE pracowali dla partii, czyli wykonywali dokladnie ta sama robote co zanim sie stali "asystentami" europoslow, to PiS bedzie musial zaplacic kare. > Chętnie poznałabym tego "uprzejmie donoszę..":) Paskudny donosiciel, co? I to tym razem nie na tych co potrzeba :-) Odpowiedz Link
lepian4 Re: Krysztalowo czysty PiS 19.06.15, 19:59 "Jesli sie potwierdzi..." Mozeepiej poczekac na konkrety.Sensacje Lisa to troche za malo Odpowiedz Link
maria421 Re: Krysztalowo czysty PiS 19.06.15, 20:02 lepian4 napisał: > "Jesli sie potwierdzi..." Mozeepiej poczekac na konkrety.Sensacje Lisa to troch > e za malo Nie tylko Newsweek o tym pisze. Odpowiedz Link
a000000 Re: Krysztalowo czysty PiS 19.06.15, 21:29 Mario, nikt nie twierdzi,że PiS jest zbiorem ludzie świętych, na ołtarze wyniesionych.... To są tacy sami ludzie jak i my - grzeszni, małostkowi, egoiści..... i jak w każdym zbiorowisku i wśród nich znajdzie się ktoś genialny, ktoś prawy.... ale również przestępca i cwaniak... Nie wiem dlaczego, ale nie mogę się oprzeć wrażeniu, że z utęsknieniem wypatrujesz pisowskich niegodziwości, oko jednocześnie przymykając na niegodziwości PO... Przypominasz w tym względzie antyklerykałów, którzy za jednego pedofila chcą zaorać Watykan.... Jak chcesz udowodnić, że asystent europosła nie pracował dla posła? Odpowiedz Link
maria421 Re: Krysztalowo czysty PiS 20.06.15, 08:44 Azerko, ja wiem ze w kazdym srodowisku znajduja sie ludzie przyzwoici jak i cwaniacy i wcale bym sie PiSu nie czepiala gdyby nie jego HIPOKRYZJA. PiS to partia ktora postawila sobie za zadanie walke z korupcja, walke z naduzyciami, z nieuczciwoscia, wiec sama powinna byc przykladem. Tymczasem okazuje sie, ze PiS walczy z korupcja, z nieuczciwoscia ale tylko u swego politycznego przeciwnika. Dlatego dzisiaj zwolennicy PiSu uznaja PO za "bande zlodziei", a PiS za krysztalowo czysta partie. Dobrze pokazac, ze ten "krysztal" PiSu tez ma rysy.... Odpowiedz Link
astra18 Re: Krysztalowo czysty PiS 20.06.15, 09:38 maria421 napisała: > > > Tymczasem okazuje sie, ze PiS walczy z korupcja, z nieuczciwoscia ale tylko u s > wego politycznego przeciwnika. Dlatego dzisiaj zwolennicy PiSu uznaja PO za "ba > nde zlodziei", a PiS za krysztalowo czysta partie Jak dotąd PiS mi jeszcze nic nie ukradł, w przeciwieństwie do PO. > > Odpowiedz Link
maria421 Re: Krysztalowo czysty PiS 20.06.15, 10:01 astra18 napisała: > Jak dotąd PiS mi jeszcze nic nie ukradł, w przeciwieństwie do PO. m.wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,106542,17574138,Radny_PiS_zamieszany_w_przekret_w_SKOK_u__Wyprowadzono.html Inni wyprowadzili wieksze kwoty do SKOK Holding, ale uchowaj Boze, zeby to kradzieza nazwac:-) Inni kasowali kilometrowki a latali tanimi liniami, az ich przylapano. I jeszcze by sie pare znalazlo. Odpowiedz Link
astra18 Re: Krysztalowo czysty PiS 20.06.15, 14:17 maria421 napisała: > astra18 napisała: > > > Jak dotąd PiS mi jeszcze nic nie ukradł, w przeciwieństwie do PO. > > <a href="m.wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,106542,17574138,Radny_PiS_zamieszany_w_przekret_w_SKOK_u__Wyprowadzono.html" target="_blank" rel="nofollow">m.wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,106542,17574138,Radny_PiS_zamieszany_w_przekret_w_SKOK_u__Wyprowadzono.html</ Jeżeli ukradł to do pudła z nim, na razie nie jest jeszcze winny. A to "wyprowadzono" to gdzie? > Inni wyprowadzili wieksze kwoty do SKOK Holding, ale uchowaj Boze, zeby to krad > zieza nazwac:-) Przecież sama pare wątków temu przyznałaś że nie masz na myśli kradzieży:) Zdecyduj się w końcu kobieto! > > Inni kasowali kilometrowki a latali tanimi liniami, az ich przylapano. I wylano na zbity pysk z partii. Inni nie korzystając z samochodu prywatnego, bo wozili tyłki służbowymi, wzięli kasę za kilometrówki i jeszcze ich awans spotkał w postaci nominacji na Marszałka Sejmu. A jeszcze inni UKRADLI Polakom kasę z OFE i do tej pory mają się dobrze, pobierając pensję w euro. > > I jeszcze by sie pare znalazlo. Szukaj, szukaj, tylko lepiej się postaraj znaleźć takich z PiS których nie spotkała ich za to kara. Odpowiedz Link
maria421 Re: Krysztalowo czysty PiS 20.06.15, 14:30 Astro, w przeciwienstwie do zwolennikow PiSu, ktorzy uzywaja slowa "kradziez" w odniesieniu do PO, obojetnie czy chodzi o kradziez czy tez nie, ja wole uzywac bardziej precyzyjnych okreslen. Gdyby to senator PO wyprowadzil miliony ze SKOKow do Luksemburga, to by zwolennicy PiS wolali ze to "KRAAAADZIEZ!", ja wole mowic ze jest to "wyprowadzenie"... Odpowiedz Link
astra18 Re: Krysztalowo czysty PiS 20.06.15, 14:49 maria421 napisała: > Astro, w przeciwienstwie do zwolennikow PiSu, ktorzy uzywaja slowa "kradziez" w > odniesieniu do PO, obojetnie czy chodzi o kradziez czy tez nie, ja wole uzywac > bardziej precyzyjnych okreslen. Chwilę temu napisałaś o "wyprowadzeniu" kasy ze SKOKów do Luiksemburga w kontekście kradzieży więc mi tu nie zamulaj piaskiem po oczach. Dlatego Ci napisałam żebyś się w końcu zdecydowała. Pomijając fakt, czy Ci się to podoba czy nie podoba, nie dotarły do mnie wieści aby prokuratura uznała to za niezgodne z prawem. Więc może zakończmy na tym, no chyba że masz jakieś ŹRÓDŁO przeczące temu co napisałam. Tam gdzie dochodzi do kradzieży - powtarzam - politycy z PiS-u wylecieli z partii na zbity pysk i oddali kasę. Państwo polskie pod rządami Tuska rąbnęło kasę Polaków. Masz coś na obronę tego? Wiesz ile miloionów Polaków zostało okradzionych z własnych pieniędzy i niky za to nie odpowiediał karnie? Więc podaj mi fakty na KRADZIEŻ PRZEZ POSŁÓW PISU KTÓRZY ZA TO NIE ODPOWIEDZIELI. Chętnie przyjmę do wiadomości żebym potem za bardzo nie fikała. Odpowiedz Link
maria421 Re: Krysztalowo czysty PiS 20.06.15, 15:44 Astro, umowmy sie ze bedziemy uzywac slow zgodnie z ich slownikowym znaczeniem, OK? Jezeli kradziez to "bezprawne pozbawienie kogos jego wlasnosci", to nie mozna powiedziec ze "panstwo polskie pod rzadami Tuska rabnelo kase Polakow", bo nie zrobilo tego bezprawnie. W takim sensie wyprowadzenie milionow z polskich SKOKow do Luxemburga tez nie jest kradzieza, bo odbylo sie zgodnie z prawem. Jednakze ktos kto ma konto w SKOKach (kolejny kasa wlasnie upadla) , tez moze sie czuc okradziony, oszukany. P.S. Jerzy G. zamieszany w afere SKOK z ktorej wyprowadzono 12 milionow jest nadal radnym PiS. Odpowiedz Link
astra18 Re: Krysztalowo czysty PiS 20.06.15, 15:55 maria421 napisała: > Astro, umowmy sie ze bedziemy uzywac slow zgodnie z ich slownikowym znaczeniem, > OK? > > Jezeli kradziez to "bezprawne pozbawienie kogos jego wlasnosci", to nie mozna p > owiedziec ze "panstwo polskie pod rzadami Tuska rabnelo kase Polakow", bo nie z > robilo tego bezprawnie. Załatanie dziury budżetowej z winy rządu, środkami pochodzącymi z portfeli Polaków, to jak to nazwiesz? > > W takim sensie wyprowadzenie milionow z polskich SKOKow do Luxemburga tez nie j > est kradzieza, bo odbylo sie zgodnie z prawem. Porównujesz te dwie historie na jakiej podstawie? > > Jednakze ktos kto ma konto w SKOKach (kolejny kasa wlasnie upadla) , tez moze s > ie czuc okradziony, oszukany. Może, i będzie śledztwo i syndyk i co tam jeszcze, i prezes takiego SKOKU tez pociągnięty do odpowiedzialności. > > P.S. Jerzy G. zamieszany w afere SKOK z ktorej wyprowadzono 12 milionow jest na > dal radnym PiS. " Czy "wyprowadzono" o tym orzeknie sąd, prawda Pani Praworządna? Odpowiedz Link
maria421 Re: Krysztalowo czysty PiS 20.06.15, 16:02 astra18 napisała: > Załatanie dziury budżetowej z winy rządu, środkami pochodzącymi z portfeli Pola > ków, to jak to nazwiesz? Tak samo jak kazde latanie dziury podwyzka podatkow, bo to sa tez pieniadze pochodzace z portfeli Polakow. Ale to jest wszystko zgodne z prawem, czyli wg. slownika nie jest kradzieza. > Porównujesz te dwie historie na jakiej podstawie? Definicji slownikowej. > Czy "wyprowadzono" o tym orzeknie sąd, prawda Pani Praworządna? Czesto bywa tak, ze polityk zamieszany w jakis proces sadowy odchodzi z polityki na czas trwania sprawy. Jezeli sie okaze ze jest niewinny, to do niej wraca. Odpowiedz Link
astra18 Re: Krysztalowo czysty PiS 20.06.15, 16:18 maria421 napisała: > astra18 napisała: > > > > Załatanie dziury budżetowej z winy rządu, środkami pochodzącymi z portfel > i Pola > > ków, to jak to nazwiesz? > > Tak samo jak kazde latanie dziury podwyzka podatkow, bo to sa tez pieniadze poc > hodzace z portfeli Polakow. O nie moja droga, to z podatków to z dodatkowych pieniędzy - syf, a z OFE z oszczędności Polaków - kradzież, rozumiesz różnicę? Ale to jest wszystko zgodne z prawem, czyli wg. slo > wnika nie jest kradzieza. Jest, tylko Ty nie uważasz tego za niezgodne z prawem. > > > > > Czy "wyprowadzono" o tym orzeknie sąd, prawda Pani Praworządna? > > Czesto bywa tak, ze polityk zamieszany w jakis proces sadowy odchodzi z polityk > i na czas trwania sprawy. Jezeli sie okaze ze jest niewinny, to do niej wraca. Piszesz "często" ale nie jest to regułą, i aby trzymać się litery prawa nie musi. Odpowiedz Link
maria421 Re: Krysztalowo czysty PiS 20.06.15, 16:30 astra18 napisała: > O nie moja droga, to z podatków to z dodatkowych pieniędzy - syf, a z OFE z osz > czędności Polaków - kradzież, rozumiesz różnicę? Rozumiesz definicje ze kradziez to jest BEZPRAWNE pozbawienie kogos jego wlasnosci? Mozesz miec pretensje do tego, czy prawo jest sluszne czy nie, ale nie myl pojec. > Jest, tylko Ty nie uważasz tego za niezgodne z prawem. Przeciez tego nie zrobili bez zadnych podstaw prawnych! Mozesz oczywiscie kwestionowac slusznosc czy sprawiedliwosc tego prawa. > Piszesz "często" ale nie jest to regułą, i aby trzymać się litery prawa nie mus > i. Ja pisze o "krysztalowo czystym PiSie" :-) Sa w nim jednak ludzie, ktorzy tak samo mocno trzymaja sie koryta jak w akzdej innej partii. Odpowiedz Link
astra18 Re: Krysztalowo czysty PiS 20.06.15, 16:43 maria421 napisała: > > > Rozumiesz definicje ze kradziez to jest BEZPRAWNE pozbawienie kogos jego wlasno > sci? Tak, rozumiem, że bezprawnie pozbawiono wiele Polaków oszczędności z OFE. Rozumiesz że w "majestacie prawa" bezprawnie to zrobiono? > > . > > > > > Przeciez tego nie zrobili bez zadnych podstaw prawnych! A na jakiej podstawie prawnej? > > Odpowiedz Link
maria421 Re: Krysztalowo czysty PiS 20.06.15, 16:49 astra18 napisała: > Tak, rozumiem, że bezprawnie pozbawiono wiele Polaków oszczędności z OFE. > Rozumiesz że w "majestacie prawa" bezprawnie to zrobiono? Rece opadaja... Astro, demokracja to nie jest tylko prawo ktore mi sie podoba, czy Tobie sie podoba. To jest prawo ktore ustala i zatwierdza demokratycznie wybrana wiekszosc. > A na jakiej podstawie prawnej? isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU20130001717 Odpowiedz Link
astra18 Re: Krysztalowo czysty PiS 20.06.15, 16:56 maria421 napisała: > > > Rece opadaja... > Astro, demokracja to nie jest tylko prawo ktore mi sie podoba, czy Tobie sie po > doba. To jest prawo ktore ustala i zatwierdza demokratycznie wybrana wiekszosc. Mnie też opadają, jak widzę że oszuści ustanawiają sobie prawo które staje się bezprawiem, krótko mówiąc. To,że demokrtaycznie wybrana większość ustawnowiła prawnie bezprawie mnie nie przekonuje do ogólnego pojęcia demokracji. Bo w ten sposób każdy przekręt można sobie wytłumaczyć aktem prawnym ustanowionym przez siebie. > > > > isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU20130001717 Odpowiedz Link
maria421 Re: Krysztalowo czysty PiS 20.06.15, 16:59 astra18 napisała: > Mnie też opadają, jak widzę że oszuści ustanawiają sobie prawo które staje się > bezprawiem, krótko mówiąc. To,że demokrtaycznie wybrana większość ustawnowiła p > rawnie bezprawie mnie nie przekonuje do ogólnego pojęcia demokracji. > Bo w ten sposób każdy przekręt można sobie wytłumaczyć aktem prawnym ustanowion > ym przez siebie. Jeszcze raz- w demokracji nawet prawo jakie Ci sie nie podoba, jakie uznajesz za niesluszne jest prawem. Odpowiedz Link
astra18 Re: Krysztalowo czysty PiS 20.06.15, 17:04 maria421 napisała: > astra18 napisała: > > > Mnie też opadają, jak widzę że oszuści ustanawiają sobie prawo które staj > e się > > bezprawiem, krótko mówiąc. To,że demokrtaycznie wybrana większość ustawno > wiła p > > rawnie bezprawie mnie nie przekonuje do ogólnego pojęcia demokracji. > > Bo w ten sposób każdy przekręt można sobie wytłumaczyć aktem prawnym usta > nowion > > ym przez siebie. > > Jeszcze raz- w demokracji nawet prawo jakie Ci sie nie podoba, jakie uznajesz z > a niesluszne jest prawem. A ja Ci jeszcze raz - demokracja nie jest usprawiedliwieniem dla stosowania bezprawia w majestacie prawa. Odpowiedz Link
jureek Re: Krysztalowo czysty PiS 21.06.15, 09:16 astra18 napisała: > A ja Ci jeszcze raz - demokracja nie jest usprawiedliwieniem dla stosowania bez > prawia w majestacie prawa. Dlatego demokracja to nie sama władza większości, bo wtedy ciężki byłby los mniejszości, lecz władza ta musi być ograniczona prawem, którego też większość nie może dowolnie zmienić, bo tego z kolei pilnuje konstytucja. Dlatego w demokracji są takie bezpieczniki jak np. trybunał konstytucyjny, który akurat w sprawie OFE nie wywiązuje się ze swoich obowiązków, bo już przez ponad rok nie rozpatruje skargi na ustawę o OFE. Natomiast jeśli chodzi o same OFE, to uważam, że od samego początku był to poroniony pomysł. OFE były po to, żeby zarobiły spółki zarządzające tymi funduszami, a nie po to, żeby przyszli emeryci mieli dobrze. Tym przyszłym emerytom wciskano tylko kit, jak to będzie wspaniale, jak to prywatne musi być lepsze od państwowego (tymczasem wyniki finansowe OFE były bardzo marne i wcale nie lepsze niż ZUS), wciskano im kit, że w OFE są ich oszczędności, gdy tymczasem wcale nie były to żadne ICH oszczędności, bo oszczędnościami to ja mogę swobodnie dysponować, czego nie można powiedzieć o pieniądzach zgromadzonych na rachunkach OFE. Odpowiedz Link
astra18 Re: Krysztalowo czysty PiS 21.06.15, 09:37 jureek napisał: > > Natomiast jeśli chodzi o same OFE, to uważam, że od samego początku był to poro > niony pomysł. OFE były po to, żeby zarobiły spółki zarządzające tymi funduszami > , a nie po to, żeby przyszli emeryci mieli dobrze. Tym przyszłym emerytom wcisk > ano tylko kit, jak to będzie wspaniale, jak to prywatne musi być lepsze od pańs > twowego (tymczasem wyniki finansowe OFE były bardzo marne i wcale nie lepsze ni > ż ZUS), wciskano im kit, że w OFE są ich oszczędności, gdy tymczasem wcale nie > były to żadne ICH oszczędności, bo oszczędnościami to ja mogę swobodnie dyspono > wać, czego nie można powiedzieć o pieniądzach zgromadzonych na rachunkach OFE. Acha, i dlatego to rząd zdecydował co z nimi zrobić a nie sami zainteresowani. Odpowiedz Link
astra18 Re: Krysztalowo czysty PiS 21.06.15, 09:41 > jureek napisał: > > > >, wciskano im kit, że w OFE są ich oszczędności, gdy tymczasem wcal > e nie > > były to żadne ICH oszczędności, bo oszczędnościami to ja mogę swobodnie d > yspono > > wać, czego nie można powiedzieć o pieniądzach zgromadzonych na rachunkach > OFE. > >Zapomniałeś o jednym ważnym fakcie - o dziedziczności. Moje pieniądze zgromadzone w OFE po mojej śmierci mogły być dysponowane przez spadkobiercę, w ZUS-ie takiej możliwości nie ma. Odpowiedz Link
jureek Re: Krysztalowo czysty PiS 21.06.15, 09:52 astra18 napisała: > >Zapomniałeś o jednym ważnym fakcie - o dziedziczności. > Moje pieniądze zgromadzone w OFE po mojej śmierci mogły być dysponowane przez s > padkobiercę, w ZUS-ie takiej możliwości nie ma. Fakt, to różni OFE od ZUS. Odpowiedz Link
astra18 Re: Krysztalowo czysty PiS 21.06.15, 10:02 jureek napisał: > astra18 napisała: > > > >Zapomniałeś o jednym ważnym fakcie - o dziedziczności. > > Moje pieniądze zgromadzone w OFE po mojej śmierci mogły być dysponowane p > rzez s > > padkobiercę, w ZUS-ie takiej możliwości nie ma. > > Fakt, to różni OFE od ZUS. I był to jeden z głównych punktów decyzji tych którzy tam chcieli lokować swoje oszczędności. Odpowiedz Link
jureek Re: Krysztalowo czysty PiS 21.06.15, 09:48 astra18 napisała: > Acha, i dlatego to rząd zdecydował co z nimi zrobić a nie sami zainteresowani. Zainteresowani wcześniej też nie decydowali, bo o ich pieniądzach wpłaconych do funduszy decydowały spółki zarządzające funduszami. I te zarządy one robią największy raban, bo straciły to łatwe źródło kasy. Ten pomysł z OFE od początku był poroniony, bo próbowano ludziom wmówić, że ich emerytury są zależne tylko od oszczędności i nie mają nic wspólnego z solidarnością międzypokoleniową i rozwojem gospodarczym teraz i w przyszłości. Odpowiedz Link
astra18 Re: Krysztalowo czysty PiS 21.06.15, 09:55 jureek napisał: > > > Zainteresowani wcześniej też nie decydowali, bo o ich pieniądzach wpłaconych do > funduszy decydowały spółki zarządzające funduszami. Ale taki był wybór zainteresowanych. I nic rządowi do tego jak pojedynczy Kowalski zarządza swoim portfelem. I te zarządy one robią naj > większy raban, bo straciły to łatwe źródło kasy. Ten pomysł z OFE od początku b > ył poroniony, bo próbowano ludziom wmówić, że ich emerytury są zależne tylko od > oszczędności i nie mają nic wspólnego z solidarnością międzypokoleniową i rozw > ojem gospodarczym teraz i w przyszłości. Dlatego w "majestacie prawa" bezprawnie rząd postanowił co Kowalski ma zrobić ze swoją kasą. Odpowiedz Link
jureek Re: Krysztalowo czysty PiS 21.06.15, 10:06 astra18 napisała: > Dlatego w "majestacie prawa" bezprawnie rząd postanowił co Kowalski ma zrobić z > e swoją kasą. Rządy wszystkich krajów decydują "bezprawnie" o pieniądzach obywateli ustanawiając podatki, obowiązkowe ubezpieczenia społeczne, inne obowiązkowe ubezpieczenia (np. OC), abonamenty radiowo-telewizyjne itd. Odpowiedz Link
astra18 Re: Krysztalowo czysty PiS 21.06.15, 10:11 jureek napisał: > astra18 napisała: > > > Dlatego w "majestacie prawa" bezprawnie rząd postanowił co Kowalski ma zr > obić z > > e swoją kasą. > > Rządy wszystkich krajów decydują "bezprawnie" o pieniądzach obywateli ustanawia > jąc podatki, obowiązkowe ubezpieczenia społeczne, inne obowiązkowe ubezpieczeni > a (np. OC), abonamenty radiowo-telewizyjne itd. I w tych rządach "wszystkich krajów" również decydują bezprawnie jak zabrać oszczędności obywateli, którzy sami wybrali program oszczędnościowy? Więc nie mieszaj polityki podatków z dobrowolnym wyborem portfelem zarządzania oszczędnościami. > Odpowiedz Link
maria421 Re: Krysztalowo czysty PiS 21.06.15, 10:26 astra18 napisała: > I w tych rządach "wszystkich krajów" również decydują bezprawnie jak zabrać osz > czędności obywateli, którzy sami wybrali program oszczędnościowy? > Więc nie mieszaj polityki podatków z dobrowolnym wyborem portfelem zarządzania > oszczędnościami. Niestety... Rzady, a raczej parlamenty roznych krajow moga postanowic o opodatkowaniu ubezpieczenia na zycie, ktore dawniej nie bylo opodatkowane. Albo moga zdecydowac o podniesieniu podatku od odsetek z oszczednosci bankowych. Odpowiedz Link
astra18 Re: Krysztalowo czysty PiS 21.06.15, 10:33 maria421 napisała: > > > > Niestety... > Rzady, a raczej parlamenty roznych krajow moga postanowic o opodatkowaniu ubezp > ieczenia na zycie, ktore dawniej nie bylo opodatkowane. > Albo moga zdecydowac o podniesieniu podatku od odsetek z oszczednosci bankowych I widzisz nadal zbieżność z tym co się stało w Polsce z OFE? > . > > > > Odpowiedz Link
maria421 Re: Krysztalowo czysty PiS 21.06.15, 10:37 astra18 napisała: > > Niestety... > > Rzady, a raczej parlamenty roznych krajow moga postanowic o opodatkowaniu > ubezp > > ieczenia na zycie, ktore dawniej nie bylo opodatkowane. > > Albo moga zdecydowac o podniesieniu podatku od odsetek z oszczednosci ban > kowych > > I widzisz nadal zbieżność z tym co się stało w Polsce z OFE? Nie tylko zbieznosc. To jest dokladnie to samo. > > > > > > Odpowiedz Link
astra18 Re: Krysztalowo czysty PiS 21.06.15, 10:44 maria421 napisała: > > > > Albo moga zdecydowac o podniesieniu podatku od odsetek z oszczednos > ci ban > > kowych > > > > I widzisz nadal zbieżność z tym co się stało w Polsce z OFE? > > Nie tylko zbieznosc. To jest dokladnie to samo. No to masz teraz okazję żeby pokazać jak to jest "dokładnie to samo". Proszę bardzo. Porównaj histrorię wyp[rowadzenia kasy z OFE na rzecz ratowanie budzetu z przykładami przytoczonymi wyżej. > > > > > > > > > Odpowiedz Link
jureek Re: Krysztalowo czysty PiS 22.06.15, 18:02 astra18 napisała: > I w tych rządach "wszystkich krajów" również decydują bezprawnie jak zabrać osz > czędności obywateli, którzy sami wybrali program oszczędnościowy? Wprowadzenie OFE to były złote czasy dla branży reklamowej. No i jak widać, reklama dobra była. Ludzie uwierzyli, że nie płacą składki ubezpieczeniowej, tylko oszczędzają. > Więc nie mieszaj polityki podatków z dobrowolnym wyborem portfelem zarządzania > oszczędnościami. Jaki tam dobrowolny? Przecież był przymus przeznaczania części składki emerytalnej na OFE. Odpowiedz Link
astra18 Re: Krysztalowo czysty PiS 22.06.15, 18:27 jureek napisał: "Jaki tam dobrowolny? Przecież był przymus przeznaczania części składki emerytal > nej na OFE. Dla osób urodzonych po 1948 a przed 1969 była to decyzja dobrowolna czy zostać w ZUSie czy przystąpić do II filara. centrumobslugiemerytalnej.pl/system-emerytalny-w-polsce/ii-filar-ofe/ Odpowiedz Link
maria421 Re: Krysztalowo czysty PiS 21.06.15, 09:43 astra18 napisała: > A ja Ci jeszcze raz - demokracja nie jest usprawiedliwieniem dla stosowania bez > prawia w majestacie prawa. A o tym co jest "bezprawiem" decydujesz Ty czy , jak Ci juz Jureek napisal Trybunal Konstytucyjny? Odpowiedz Link
astra18 Re: Krysztalowo czysty PiS 21.06.15, 09:59 maria421 napisała: > astra18 napisała: > > > A ja Ci jeszcze raz - demokracja nie jest usprawiedliwieniem dla stosowan > ia bez > > prawia w majestacie prawa. > > A o tym co jest "bezprawiem" decydujesz Ty czy , jak Ci juz Jureek napisal Tryb > unal Konstytucyjny? Nawet czekając na wyrok TK Polacy którym "wyniesiono" kasę z OFE mają poczucie krzywdy. A obecne gierki PO ze składem TK najwyraźniej i dobitnie świadczą o tym jak przekonać Polaków że im kasę rząd nie rąbnął. Odpowiedz Link
jureek Re: Krysztalowo czysty PiS 21.06.15, 10:11 astra18 napisała: > Nawet czekając na wyrok TK Polacy którym "wyniesiono" kasę z OFE mają poczucie > krzywdy. Którą to kasą i tak swobodnie nie mogli dysponować. Widziałaś, jak wysokie były pierwsze emerytury z OFE? > A obecne gierki PO ze składem TK najwyraźniej i dobitnie świadczą o tym jak prz > ekonać Polaków że im kasę rząd nie rąbnął. Całkiem możliwe, że obecny rząd chce obsadzić TK przychylnymi mu ludźmi. Jednak pod tym względem PiS też nie jest święty, że przypomnę szybkie nocne przepchnięcie ustawy o zmianach składu KRRiT i szybciutkie wpakowanie do niej ludzi przychylnych PiS-owi. Odpowiedz Link
astra18 Re: Krysztalowo czysty PiS 21.06.15, 10:17 jureek napisał: > astra18 napisała: > > > Nawet czekając na wyrok TK Polacy którym "wyniesiono" kasę z OFE mają poc > zucie > > krzywdy. > > Którą to kasą i tak swobodnie nie mogli dysponować. Widziałaś, jak wysokie były > pierwsze emerytury z OFE? Widziałam, ale to był dobrowolny wybór obywatela. Nadal nie widzisz tej różnicy? To obywatel, lokując pieniądze gdzie chce, decyduje się na taki krok. Rządowi nic do tego. Dlatego nazywam to KRADZIEŻĄ. > > > A obecne gierki PO ze składem TK najwyraźniej i dobitnie świadczą o tym j > ak prz > > ekonać Polaków że im kasę rząd nie rąbnął. > > Całkiem możliwe, że obecny rząd chce obsadzić TK przychylnymi mu ludźmi. Żeby wyjaśnić ludowi, że ustawa jest zgodna z konstytucją:) Jednak > pod tym względem PiS też nie jest święty, że przypomnę szybkie nocne przepchni > ęcie ustawy o zmianach składu KRRiT i szybciutkie wpakowanie do niej ludzi przy > chylnych PiS-owi. A PiS przy tej okazji rąbnął Polakom jakąś kasę? Odpowiedz Link
a000000 Re: Krysztalowo czysty PiS 20.06.15, 17:16 maria421 napisała: > Jeszcze raz- w demokracji nawet prawo jakie Ci sie nie podoba, jakie uznajesz z > a niesluszne jest prawem. zdajesz sobie sprawę, że w ten sposób muzułmanie za parę lat, będąc większością, przejmą w Europie władzę i wprowadzą szariat.... Godzimy się na to, bo prawo jest prawem????? Odpowiedz Link
maria421 Re: Krysztalowo czysty PiS 21.06.15, 09:45 a000000 napisała: > zdajesz sobie sprawę, że w ten sposób muzułmanie za parę lat, będąc większością > , przejmą w Europie władzę i wprowadzą szariat.... Godzimy się na to, bo prawo > jest prawem????? > To sa wlasnie slabe strony demokracji, Azerko.... Ale to jest temat na osobny watek. Odpowiedz Link
jureek Re: Krysztalowo czysty PiS 21.06.15, 09:02 astra18 napisała: > O nie moja droga, to z podatków to z dodatkowych pieniędzy - syf, a z OFE z osz > czędności Polaków - kradzież, rozumiesz różnicę? Nie-Polacy nie płacili składek do OFE, że tak ciągle podkreślasz, że to Polaków rząd (w domyśle pewnie niepolski) okradł z oszczędności? A może chodzi Ci o to, że okradanie Polaków to większe przestępstwo niż okradanie Nie-Polaków? Odpowiedz Link
astra18 Re: Krysztalowo czysty PiS 21.06.15, 09:10 jureek napisał: > astra18 napisała: > > > O nie moja droga, to z podatków to z dodatkowych pieniędzy - syf, a z OFE > z osz > > czędności Polaków - kradzież, rozumiesz różnicę? > > Nie-Polacy nie płacili składek do OFE, że tak ciągle podkreślasz, że to Polaków > rząd (w domyśle pewnie niepolski) okradł z oszczędności? A może chodzi Ci o to > , że okradanie Polaków to większe przestępstwo niż okradanie Nie-Polaków? Jurek, nie pisz o swoich domysłach tylko napisz jeszcze raz o co właściwie Ci chodzi? Odpowiedz Link
jureek Re: Krysztalowo czysty PiS 21.06.15, 09:17 astra18 napisała: > > Nie-Polacy nie płacili składek do OFE, że tak ciągle podkreślasz, że to P > olaków > > rząd (w domyśle pewnie niepolski) okradł z oszczędności? A może chodzi C > i o to > > , że okradanie Polaków to większe przestępstwo niż okradanie Nie-Polaków? > > Jurek, nie pisz o swoich domysłach tylko napisz jeszcze raz o co właściwie Ci c > hodzi? Jeżeli mam jakieś domysły, to proszę o ich potwierdzenie lub zanegowanie. Odpowiedz Link
astra18 Re: Krysztalowo czysty PiS 21.06.15, 09:34 jureek napisał: > astra18 napisała: > > > > Nie-Polacy nie płacili składek do OFE, że tak ciągle podkreślasz, ż > e to P > > olaków > > > rząd (w domyśle pewnie niepolski) okradł z oszczędności? A może ch > odzi C > > i o to > > > , że okradanie Polaków to większe przestępstwo niż okradanie Nie-Po > laków? > > > > Jurek, nie pisz o swoich domysłach tylko napisz jeszcze raz o co właściwi > e Ci c > > hodzi? > > Jeżeli mam jakieś domysły, to proszę o ich potwierdzenie lub zanegowanie. Ale mnie nie interesują Twoje domysły, bo to jest tylko Twoja radosna twórczość, a ja prosiłam Cię abyś dokładniej wyjaśnił o co Ci chodzi. Po prostu nie zrozumiałam Twojego porannego "przesłania". Odpowiedz Link
jureek Re: Krysztalowo czysty PiS 21.06.15, 09:44 astra18 napisała: > Ale mnie nie interesują Twoje domysły, bo to jest tylko Twoja radosna twórczość > , a ja prosiłam Cię abyś dokładniej wyjaśnił o co Ci chodzi. Po prostu nie zroz > umiałam Twojego porannego "przesłania". Bo to nie było żadne przesłanie tylko zwrócenie uwagi i pytanie. Zwrócenie uwagi - nie tylko Polacy płacili składki na OFE. Pytanie zaś było o to, jakie są Twoje motywy, że piszesz o okradaniu Polaków, a nie wszystkich płacących składki OFE. Odpowiedz Link
astra18 Re: Krysztalowo czysty PiS 21.06.15, 10:07 jureek napisał: > astra18 napisała: > > > Ale mnie nie interesują Twoje domysły, bo to jest tylko Twoja radosna twó > rczość > > , a ja prosiłam Cię abyś dokładniej wyjaśnił o co Ci chodzi. Po prostu ni > e zroz > > umiałam Twojego porannego "przesłania". > > Bo to nie było żadne przesłanie tylko zwrócenie uwagi i pytanie. > Zwrócenie uwagi - nie tylko Polacy płacili składki na OFE. A kto jeszcze? > Odpowiedz Link
jureek Re: Krysztalowo czysty PiS 21.06.15, 10:13 astra18 napisała: > A kto jeszcze? Między innymi Niemcy, Czesi, Rosjanie, Romowie, Wietnamczycy - wszyscy, którzy w Polsce pracowali na etacie niezależnie od narodowości. Odpowiedz Link
astra18 Re: Krysztalowo czysty PiS 21.06.15, 10:24 jureek napisał: > astra18 napisała: > > > A kto jeszcze? > > Między innymi Niemcy, Czesi, Rosjanie, Romowie, Wietnamczycy - wszyscy, którzy > w Polsce pracowali na etacie niezależnie od narodowości. A czy oni musieli mieć status obywatela polskiego aby móc przystąpić do OFE? Odpowiedz Link
maria421 Re: Krysztalowo czysty PiS 21.06.15, 10:28 astra18 napisała: > > Między innymi Niemcy, Czesi, Rosjanie, Romowie, Wietnamczycy - wszyscy, k > tórzy > > w Polsce pracowali na etacie niezależnie od narodowości. > > A czy oni musieli mieć status obywatela polskiego aby móc przystąpić do OFE? A co to ma do rzeczy, Astro? Odpowiedz Link
astra18 Re: Krysztalowo czysty PiS 21.06.15, 10:36 maria421 napisała: > astra18 napisała: > > > > Między innymi Niemcy, Czesi, Rosjanie, Romowie, Wietnamczycy - wszy > scy, k > > tórzy > > > w Polsce pracowali na etacie niezależnie od narodowości. > > > > A czy oni musieli mieć status obywatela polskiego aby móc przystąpić do O > FE? > > A co to ma do rzeczy, Astro? Ja tylko zadałam pytanie bez podtekstów, bo Jurek zarzucił mi że piszę tylko o skrzywdzonych Polakach a o nie-Polakach nie. Odpowiedz Link
jureek Re: Krysztalowo czysty PiS 22.06.15, 11:46 astra18 napisała: > A czy oni musieli mieć status obywatela polskiego aby móc przystąpić do OFE? W ustawach doczytałem się, że zależy to od statutu danego OFE, czyli ustawa nie zabrania przyjmowania do OFE składek od pracowników zagranicznych nie będących obywatelami polskimi. Z Twojego pytania wnioskuję, że użyłaś skrótu myślowego, pisząc Polacy, a mając na myśli obywatele polscy, co nie musi być tożsame, bo obywatelami polskimi mogą być też osoby nie będące Polakami. Odpowiedz Link
maria421 Re: Krysztalowo czysty PiS 20.06.15, 11:39 a000000 napisała: > Jak chcesz udowodnić, że asystent europosła nie pracował dla posła? Sprawdzajac dokumentacje i komputer tak posla, jak i asystenta. Prawdziwy asystent wykaze sie regularna korespondencja z europoslem i wykonaniem zadan postawionych mu przez europosla. Kazdy pracownik kazdego biura wykonujacy prace zgodnie z etatem potrafi sie wykazac tym, co robil przez dany okres czasu. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Krysztalowo czysty PiS 19.06.15, 22:41 Inne media pisza za Neewsweek. Lis wielokrotnie udowodnil swa "stronniczosc". Dla mnie jest to facet bez honoru.Faktycznie jest inteligentny.Co z tego, skoro jest tez manipulatorem i kretaczem? Odpowiedz Link
maria421 Re: Krysztalowo czysty PiS 20.06.15, 08:53 lepian4 napisał: > Inne media pisza za Neewsweek. Lis wielokrotnie udowodnil swa "stronniczosc". D > la mnie jest to facet bez honoru.Faktycznie jest inteligentny.Co z tego, skoro > jest tez manipulatorem i kretaczem? Jezeli sprawa zajela sie prokuratura, to co stronniczego jest w tym, ze prasa o tym donosi? Odpowiedz Link
astra18 Re: Krysztalowo czysty PiS 20.06.15, 07:52 maria421 napisała: > astra18 napisała: > > > A może taka jak śledztwo "w sprawie" a nie "przeciwko". > > Jendak sledztwo..." No bo jak ktoś doniósł to prokuratura ma obowiązek wszcząć śledztwo "w sprawie", normalna procedura, a ty już się ekscytujesz słowem "śledztwo". > > > > . > > > Chętnie poznałabym tego "uprzejmie donoszę..":) > > Paskudny donosiciel, co? I to tym razem nie na tych co potrzeba :-) Jak sprawa jest "do klepnięcia" to po co tak anonimowo? Odpowiedz Link
maria421 Re: Krysztalowo czysty PiS 20.06.15, 08:46 astra18 napisała: > No bo jak ktoś doniósł to prokuratura ma obowiązek wszcząć śledztwo "w sprawie" > , normalna procedura, a ty już się ekscytujesz słowem "śledztwo". Ja sie nie ekscytuje slowem "sledztwo". To slowo raczej nie podoba sie propagandzistom "WPOlityce", bo ze tego robia tylko "jakies zapytanie", co Juras natychmiast podchwytuje jako prawde objawiona. > Jak sprawa jest "do klepnięcia" to po co tak anonimowo? A po co anonimowo podsluchiwac? Odpowiedz Link
jurasberlinczyk49 Jeśli już tak ekscytujemy się 20.06.15, 14:53 „sensacjami“ Lisweeka i zaskakującymi działaniami prokuratury (która wyjaśniając, wysyła zapytania tylko do europosłow PiSu i w ogóle podejrzewa o "nadużcia" wobec PE, czyli „poszkodowanego“, który nie ma żadnych zastrzeżeń do zatrudnianych doradców), to zwykła sprawiedliwość wymaga, aby zalinkować wypowiedzi ludzi o te „nadużycia“ oskarżanych. W takim razie pozwalam sobie zalinkować wypowiedzi europosłów Kuźmiuka i Szczerskiego, chociaż stawiam orzechy przeciw dolarom, że Autorka wątku je, mówiąc kolokwialnie – oleje. Oto te wypowiedzi: Kuźmiuk Szczerski Osobiście uważam, że cała ta afera, to jeszcze jedna „przykrywka“ na autentycznie ciekawe i ważne problemy i zajwiska. Dzisiaj odbyła się np. b. ważna konwencja PiSu, na której zapadła rzeczywiście przełomowa decyzja personalna, swoją konwencję zwołała PO, mamy zmiany w rządzie, blamaż nowego ministra zdrowia, jutro spotkanie Komorowski – Duda, GieWu po cichutku wręcza tytuł „Człowieka roku“ looserowi roku itd. Tyle tego, więc trzeba było wynaleźć coś na PiS, coś, czym da się przykryć powolną agonię obecnej władzy... Powtarzam raz jeszcze – balonik pęknie o wiele szybciej, niż go nadmuchano. Odpowiedz Link
astra18 Re: Jeśli już tak ekscytujemy się 20.06.15, 15:01 jurasberlinczyk49 napisał: "Dzisiaj odbyła się np. b. w > ażna konwencja PiSu, na której zapadła rzeczywiście przełomowa decyzja personal > na," No właśnie, co Ty na to, Juras? Jak Ci się podoba pomysł wysunięcia kandydatury B.Szydło na premiera? Bo co o tym projekcie w spekulacjach twierdził meanstrem to już wiem, że Kaczor chowa sie pod spódnicą BS, a gdyby został on mianowany to pewnie ryczeliby "czas na emeryturę". Odpowiedz Link
jurasberlinczyk49 Re: Jeśli już tak ekscytujemy się 20.06.15, 15:19 astra18 napisała: > No właśnie, co Ty na to, Juras? Jak Ci się podoba pomysł wysunięcia kandydatury > B.Szydło na premiera? > Bo co o tym projekcie w spekulacjach twierdził meanstrem to już wiem, że Kaczor > chowa sie pod spódnicą BS, a gdyby został on mianowany to pewnie ryczeliby "cz > as na emeryturę". Założyłem odpowiedni wątek. Zawsze byłem zdania, że Kaczyński jest jednym z największych mężów stanu w historii Polski – wystarczy cierpliwie i z życzliwością przesłuchać choćby tylko tego wystąpienia i przyjrzeć się jego ostatnim decyzjom… Beata Szydło sama odpowiedziała na złośliwe sugestie establishmentu o byciu kierowaną “z tylnego siedzenia”, więc nie ma co zajmować się idiotyzmami. To kobieta “z ikrą”, zbyt uparta i opanowana, żeby spełniać rolę “pacynki”. Inna rzecz, że spanikowane PO i establishment nie mogą się zdecydować, czy gienialne posunięcie Kaczyńskiego, to – jak piszesz, “chowanie się za spódnicą” czy “sterowanie z tylniego siedzenia”, a przecież obie opcje nawzajem się wykluczają… Poza tym czy można sobie wyobrazić lepszy tandem, w przypadku wygrania wyborów przez PiS niż Duda – Szydło z takimi ministrami jak Gowin czy prof. Glińskim? Pozdro. Odpowiedz Link
astra18 Re: Jeśli już tak ekscytujemy się 20.06.15, 15:22 jurasberlinczyk49 napisał: > > > > Założyłem odpowiedni wątek. W tym samym czasie co moje pytanie do Ciebie:) > > > > Odpowiedz Link
jurasberlinczyk49 Zapomiałem zalinkować 20.06.15, 15:25 wystąpienie Kaczyńskiego w klubie Ronina. Oto ten link. Odpowiedz Link
maria421 Re: Jeśli już tak ekscytujemy się 20.06.15, 16:40 jurasberlinczyk49 napisał: > Zawsze byłem zdania, że Kaczyński jest jednym z największych mężów stanu w hist > orii Polski – wystarczy cierpliwie i z życzliwością przesłuchać choćby ty > lko tego wystąpienia i przyjrzeć się jego ostatnim decyzjom… To znaczy ze obok kogo bys go postawil? Pilsudskiego? Sobieskiego? Jagielly? Juras, zejdz na ziemie.... Kaczynski to jest tylko polityk ktory jeszcze niczym wielkim sie nie wslawil. Nie myl sprytu politycznego (do Berlusconiego troche mu jeszcze brakuje) z prawdziwa wielkoscia polityczna. Odpowiedz Link
maria421 Re: Jeśli już tak ekscytujemy się 20.06.15, 15:50 Bardzo mi sie podoba tlumaczenie, ze nie istnieja fikcyjni asystenci, bo kazdy ma umowe o prace :-) Chodzi jednak o to, czy ktos, kto ma umowe o prace jako astystent europosla naprawde pracuje dla europosla. Czyli czy wykonuje tylko prace zlecona mu przez europosla czy tez wykonuje inna prace na zlecenie innych osob. Odpowiedz Link
astra18 Re: Jeśli już tak ekscytujemy się 20.06.15, 16:01 maria421 napisała: > Bardzo mi sie podoba tlumaczenie, ze nie istnieja fikcyjni asystenci, bo kazdy > ma umowe o prace :-) To dobrze że Ci sie podoba bo to jest logiczne. > > Chodzi jednak o to, czy ktos, kto ma umowe o prace jako astystent europosla nap > rawde pracuje dla europosla. Czyli czy wykonuje tylko prace zlecona mu przez eu > roposla czy tez wykonuje inna prace na zlecenie innych osob. Jak by się uprzeć można mieć umowę o pracę i umowę zlecenia w innej. Polskie prawo tego nie zabrania, a jak to jest z pracą asystenta europosła to może Ty wiesz Mario? > > Odpowiedz Link
maria421 Re: Jeśli już tak ekscytujemy się 20.06.15, 16:04 astra18 napisała: > Jak by się uprzeć można mieć umowę o pracę i umowę zlecenia w innej. Polskie pr > awo tego nie zabrania, a jak to jest z pracą asystenta europosła to może Ty wie > sz Mario? > > Tylko ze zdaje sie, PiS przeniosl te osoby z etatow partyjnych na europoselskie... Odpowiedz Link
astra18 Re: Jeśli już tak ekscytujemy się 20.06.15, 16:22 maria421 napisała: > astra18 napisała: > > > > Jak by się uprzeć można mieć umowę o pracę i umowę zlecenia w innej. Pols > kie pr > > awo tego nie zabrania, a jak to jest z pracą asystenta europosła to może > Ty wie > > sz Mario? > > > > > Tylko ze zdaje sie, PiS przeniosl te osoby z etatow partyjnych na europoselskie > ... To co, przeniósł czy połączył? > > Odpowiedz Link
maria421 Re: Jeśli już tak ekscytujemy się 20.06.15, 16:25 astra18 napisała: > > Tylko ze zdaje sie, PiS przeniosl te osoby z etatow partyjnych na europos > elskie > > ... > > To co, przeniósł czy połączył? Jezeli te same osoby za ta sama prace byly oplacane nie przez PiS, lecz przez PE, to znaczy tylko ze PiS polaczyl swoja kieszen z kieszenia PE :-) > > Odpowiedz Link
astra18 Re: Jeśli już tak ekscytujemy się 20.06.15, 16:30 maria421 napisała: > astra18 napisała: > > > > > Tylko ze zdaje sie, PiS przeniosl te osoby z etatow partyjnych na e > uropos > > elskie > > > ... > > > > To co, przeniósł czy połączył? > > Jezeli te same osoby za ta sama prace byly oplacane nie przez PiS, lecz przez P > E, to znaczy tylko ze PiS polaczyl swoja kieszen z kieszenia PE :-) A co znaczy "za tą samą" pracę? > > > Odpowiedz Link
maria421 Re: Jeśli już tak ekscytujemy się 20.06.15, 16:32 astra18 napisała: > > A co znaczy "za tą samą" pracę? Za ta sama prace jaka wykonywali na etatach PiS. Odpowiedz Link
astra18 Re: Jeśli już tak ekscytujemy się 20.06.15, 16:46 maria421 napisała: > astra18 napisała: > > > > > A co znaczy "za tą samą" pracę? > > Za ta sama prace jaka wykonywali na etatach PiS. A jaką wykonywali na etatach PiS? Konkretnie. Odpowiedz Link
maria421 Re: Jeśli już tak ekscytujemy się 20.06.15, 16:54 astra18 napisała: > A jaką wykonywali na etatach PiS? Konkretnie. A jaka sie wykonuje prace na etatach partii? Taka jaka zleci partia. Nic mi jednak nie wiadomo zeby jakakolwiek partia z wlasnej kieszeni oplacala asystentow europoslow, wiec PiS tez tego nie robil. Czyli tak dlugo jak ci ludzie byli na etacie PiS , nie pracowali dla europoslow. Podejrzewa sie ze nie pracowali dla europoslow rowniez wtedy, kiedy byli na etacie asystentow europoslow. P.S. Jak masz jeszcze jakies pytania, to szybko, bo za pol godziny ide na grilla do znajomych :-) Odpowiedz Link
astra18 Re: Jeśli już tak ekscytujemy się 20.06.15, 17:01 maria421 napisała: > astra18 napisała: > > > A jaką wykonywali na etatach PiS? Konkretnie. > > A jaka sie wykonuje prace na etatach partii? Taka jaka zleci partia. No właśnie, brak konkretów nie jest przeszkodą w wysuwaniu podejrzeń:) > Nic mi jednak nie wiadomo zeby jakakolwiek partia z wlasnej kieszeni oplacala a > systentow europoslow, wiec PiS tez tego nie robil. Czyli tak dlugo jak ci ludzi > e byli na etacie PiS , nie pracowali dla europoslow. Podejrzewa sie ze nie prac > owali dla europoslow rowniez wtedy, kiedy byli na etacie asystentow europoslow. > > P.S. Jak masz jeszcze jakies pytania, to szybko, bo za pol godziny ide na grill > a do znajomych :-) Tak sobie tylko zadawałam żeby po raz kolejny stwierdzić brak konkretów. A Tobie życze udanego grilla, tylko się nie obżeraj bo my Ci tu kiecki dla Matki Panny Młodej szykujemy:) > Odpowiedz Link
maria421 Re: Jeśli już tak ekscytujemy się 20.06.15, 17:02 Astro, dzieki, obzerac sie nie bede, opijac tez nie bo jade moja "wypasiona bryka" ;.) Pogoda fatalna jest zimno, wiec zakladam pikowana kurtke. Oby tylko nie padalo. Odpowiedz Link
maria421 Re: Krysztalowo czysty PiS 20.06.15, 16:07 Zwolennicy PiSu wielokrotnie podkreslaja jak krysztalowo uczciwy jest Jaroslaw Kaczynski. Faktycznie, nawet konta nie posiada. Ale cza tak samo krysztalowo uczciwa nie jest pani Kopacz? Odpowiedz Link
astra18 Re: Krysztalowo czysty PiS 20.06.15, 16:25 maria421 napisała: > Zwolennicy PiSu wielokrotnie podkreslaja jak krysztalowo uczciwy jest Jaroslaw > Kaczynski. Faktycznie, nawet konta nie posiada. To się akurat z posiadaniem konta nie wiąże, to tak dla przypomnienia. > > Ale cza tak samo krysztalowo uczciwa nie jest pani Kopacz? > A co, też nie ma konta?:) A wracając do meritum - Ty lepiej nie stawiaj nazwiska Kopacz obok słowa "uczciwość". > Odpowiedz Link
maria421 Re: Krysztalowo czysty PiS 20.06.15, 16:33 astra18 napisała: > To się akurat z posiadaniem konta nie wiąże, to tak dla przypomnienia. Wiem. Ten brak konta u kaczynskiego wiaze sie z jego chorobliwa podejrzliwoscia. > A co, też nie ma konta?:) > A wracając do meritum - Ty lepiej nie stawiaj nazwiska Kopacz obok słowa "uczci > wość". Bo co? Masz dowody ze cos ukradla? > > > Odpowiedz Link
jurasberlinczyk49 Re: Krysztalowo czysty PiS 20.06.15, 16:43 maria421 napisała: > Wiem. Ten brak konta u kaczynskiego wiaze sie z jego chorobliwa podejrzliwoscia Masz z nim kontakt i zwierzył Ci sie z tej “podejrzliwości”? Kota też pozwolił pogłaskać? > Bo co? Masz dowody ze cos ukradla? To się dopiero okaże po audytach ministerstw i premierowskiego urzędu po zmianie władzy. Więc póki co, mając do czynienia z osobą, która ewidentnie kłamała z mównicy sejmowej, powstrzymałbym się z zbyt głośnego gardłowania w jej obronie... Odpowiedz Link
maria421 Re: Krysztalowo czysty PiS 20.06.15, 16:57 jurasberlinczyk49 napisał: > Masz z nim kontakt i zwierzył Ci sie z tej “podejrzliwości”? Kota t > eż pozwolił pogłaskać? Juz daaawno temu sie przyznal ze nie chce miec konta, bo jeszcze ktos mu tam zrobi jakis lewy przelew zeby go wrobic. > To się dopiero okaże po audytach ministerstw i premierowskiego urzędu po zmiani > e władzy. Więc póki co, mając do czynienia z osobą, która ewidentnie kłamała z > mównicy sejmowej, powstrzymałbym się z zbyt głośnego gardłowania w jej obronie. > .. Znasz polityka ktory nie klamie? O Dudzie nawet arcybiskup powiedzial ze to nieuczciwe co on mowi.... Odpowiedz Link
a000000 Re: Krysztalowo czysty PiS 20.06.15, 17:02 maria421 napisała: > O Dudzie nawet arcybiskup powiedzial ze to nieuczciwe co on mowi.... biskup ma prawo mieć inne zdanie niż Duda. Odpowiedz Link
jurasberlinczyk49 Re: Krysztalowo czysty PiS 20.06.15, 17:13 maria421 napisała: > Juz daaawno temu sie przyznal ze nie chce miec konta, bo jeszcze ktos mu tam zr > obi jakis lewy przelew zeby go wrobic. Aaa, to nawet logiczne! No patrz jaki ostrożny! Tak nawiasem mówiąc, PO CO komuś takiemu jak Kaczyński konto? Przeszkadza to w czymś istotnym dla Polski? Kiedyś kont bankowych nie było i jakoś dało się żyć… > > Znasz polityka ktory nie klamie? Przynajmniej jednego! To J. Kaczyński! > O Dudzie nawet arcybiskup powiedzial ze to nieuczciwe co on mowi.... Pomyliłaś się. On coś tam ględził o tym, że Duda coś tam, coś tam powiedział, czego ten nie powiedział, ale ks. Arcybiskupowi wydawało się, ze powiedział… Abp. Gocłowskiemu można wybaczyć, bo nie wiedział co czyni, czy raczej co ględzi. Jak się ma do czynienia z manipulatorką i kłamczuchą prowadzącą wywiad, wina ks. arcybiskupa jest tym bardziej do wybaczenia. Szkoda, że był zbyt ufny i dał się wpuścić w maliny… Odpowiedz Link
maria421 Re: Krysztalowo czysty PiS 21.06.15, 09:53 jurasberlinczyk49 napisał: > Aaa, to nawet logiczne! No patrz jaki ostrożny! Tak nawiasem mówiąc, PO CO komu > ś takiemu jak Kaczyński konto? Przeszkadza to w czymś istotnym dla Polski? Kied > yś kont bankowych nie było i jakoś dało się żyć… Kiedys nie bylo pieniadza i tez sie jakos dalo zyc :-) Ale co ma znaczyc "po co komus takiemu jak Kaczynski" konto? To on jest jakis wyjatkowy? Tak samo musi placic biezace rachunki, nie? > Przynajmniej jednego! To J. Kaczyński! :-))))))))))))))))))))))))))) Jasne. Czygo mielismy juz dowod wlasnie kiedy obiecywal ze jak jego brat bedzie prezydentem, to on nie bedzie premierem! :-))))))))))))))))))))))))) > Pomyliłaś się. On coś tam ględził o tym, że Duda coś tam, coś tam powiedział, c > zego ten nie powiedział, ale ks. Arcybiskupowi wydawało się, ze powiedział̷ > 0; Arcybiskub DOBRZE zrozumial slowa Dudy. To Ty krecisz. > Abp. Gocłowskiemu można wybaczyć, bo nie wiedział co czyni, czy raczej co ględz > i. Jak się ma do czynienia z manipulatorką i kłamczuchą prowadzącą wywiad, wina > ks. arcybiskupa jest tym bardziej do wybaczenia. Szkoda, że był zbyt ufny i da > ł się wpuścić w maliny… Juras, sam manipulujesz. Arcybiskup dobrze zrozumial slowa Dudy i swietnie okreslil, ze to, co Duda powiedzial bylo nieuczciwe. Odpowiedz Link
astra18 Re: Krysztalowo czysty PiS 21.06.15, 10:27 maria421 napisała: " Ale co ma znaczyc "po co komus takiemu jak Kaczynski" konto? To on jest > jakis wyjatkowy? Tak samo musi placic biezace rachunki, nie? " A to w Polsce istnieje jakiś nakaz posiadania konta aby móc płacić rachunki? Odpowiedz Link
maria421 Re: Krysztalowo czysty PiS 21.06.15, 13:07 astra18 napisała: > A to w Polsce istnieje jakiś nakaz posiadania konta aby móc płacić rachunki? Oczywiscie ze nie istnieje. Ale i tak chyba wszyscy maja, chocby po to zeby nie musiec co miesiac nosic gotowki do banku czy na poczte. Ciekawe czy Kaczynski sam to robi? Pod ochrona swoich goryli co miesiac udaje sie do banku czy na poczte zeby uiscic oplate za gaz, swiatlo, telefon? Odpowiedz Link
jurasberlinczyk49 Re: Krysztalowo czysty PiS 21.06.15, 11:13 maria421 napisała: > > Kiedys nie bylo pieniadza i tez sie jakos dalo zyc :-) No widzisz! > Ale co ma znaczyc "po co komus takiemu jak Kaczynski" konto? To on jest > jakis wyjatkowy? Tak samo musi placic biezace rachunki, nie? Pytam raz jeszcze: CO na fakcie, że Kaczyński ma czy nie ma konta bankowego TRACI Polska? > > Przynajmniej jednego! To J. Kaczyński! > > :-))))))))))))))))))))))))))) Nie ma jak dobra porcja śmiechu w niedzielne przedpołudnie, prawda? :-)))))) > > Jasne. Czygo mielismy juz dowod wlasnie kiedy obiecywal ze jak jego brat bedzie > prezydentem, to on nie bedzie premierem! :-))))))))))))))))))))))))) Mama mówi do córki: “Przysięgam, że tym razem to ty odkurzysz mieszkanie! Umówiłyśmy się, że to będzie twoje zadanie i nie mam zamiaru robić tego za Ciebie!" Potem, widząc, że córka robi to nieudolnie, po łebkach idzie i odkurza mieszkanie sama, pomimo “przysięgi”, bo dla niej ważniejsze jest, aby mieszkanie było DOBRZE odkurzone. Też ją nazwiesz kłamczuchą i rycząc z uciechy orzekniesz, że już całe życie będzie niewiarygodna??? A gdyby nawet przyjąć, że JK wtedy złamał słowo (uznając, że tak należy dla dobra kraju), to JAKIE jeszcze INNE kłamstwa i przekręty były jego udziałem? A mam Ci zalinkować listę kłamstw Tuska i jego ekipy??? > Arcybiskub DOBRZE zrozumial slowa Dudy. To Ty krecisz. Arcybiskup został zmanipulowany przez funkcjonarjuszkę medialną i w żenujący, ledwo zrozumiały sposób ględził. Przesłuchaj sobie raz jeszcze jego “inteligentą” odpowiedź, albo przeczytaj mój zamieszczony stenogram. > Juras, sam manipulujesz. Mario jesteś takim samym naiwniakiem jak ks. arcybiskup, a złapana na wpadce pieprzysz trzy po trzy. > Arcybiskup dobrze zrozumial slowa Dudy i swietnie okreslil, ze to, co Duda powi > edzial bylo nieuczciwe. KTÓRE słowa? “Polska się wali, dlatego idę na wojne”? Jakby ks. arcybiskup nie odnosił się do TEJ wypowiedzi, to chyba powiedziałby wcześniej coś w rodzaju: “no, tej wypowiedzi akurat nie słyszałem, ale znam inną”, a potem WIERNIE powtórzył wypowiedź Dudy o tym, że po wojnie Polska BYŁA w ruinie i dało się ją odbudować, więc i tą, przez 8 lat budowaną Z DYKTY też będzie można naprawić. Arcybiskup natomiast ODPOWIEDZIAŁ zakłamanej funkcjonarjuszce medialnej na JEJ pytanie, twierdząc dodatkowo, że Duda powiedział, iż “Polska JEST w ruinie”, co jest ewidentnym kłamstwem rozsiewanym przez różne “natematy”, “plotki”, GW, “onety” i inne kłamliwe media... Odpowiedz Link
maria421 Re: Krysztalowo czysty PiS 21.06.15, 13:20 jurasberlinczyk49 napisał: > Pytam raz jeszcze: CO na fakcie, że Kaczyński ma czy nie ma konta bankowego TRA > CI Polska? Polski bank (bo mysle, ze jezeli Kaczynski mialby konto, to tylko w polskim banku) traci klienta. Wyobraz sobie jaki to jest przyklad dla innych Polakow : "Ludzie, nie ufajcie nawet polskim bankom, trzymajcie forse pod poduszka!" > Mama mówi do córki: “Przysięgam, że tym razem to ty odkurzysz mieszkan > ie! Umówiłyśmy się, że to będzie twoje zadanie i nie mam zamiaru robić tego za > Ciebie!" Potem, widząc, że córka robi to nieudolnie, po łebkach idzie i odk > urza mieszkanie sama, pomimo “przysięgi”, bo dla niej ważniejsze je > st, aby mieszkanie było DOBRZE odkurzone. Też ją nazwiesz kłamczuchą i rycząc z > uciechy orzekniesz, że już całe życie będzie niewiarygodna??? Slabe porownanie. W PiSie pewnie oprocz Marcinkiewicza byli chyba jeszcze jacys politycy ktorzy potrafili "lepiej odkurzyc mieszkanie"? Czy tez uwazasz ze PiS to sa same miernoty i Kaczynski nie mial z czego wybierac? :-))) > A gdyby nawet przyjąć, że JK wtedy złamał słowo (uznając, że tak należy dla dob > ra kraju), to JAKIE jeszcze INNE kłamstwa i przekręty były jego udziałem? Np. to ze zapewnial ze nie wejdzie w koalicje z Samoobrona. > A mam Ci zalinkować listę kłamstw Tuska i jego ekipy??? Linkuj. Ja przeciez nie padam na twarz przed Tuskiem i nie uwazam go za "meza stanu" tak jak Ty Kaczynskiego. > Arcybiskup został zmanipulowany przez funkcjonarjuszkę medialną i w żenujący, l > edwo zrozumiały sposób ględził. Przesłuchaj sobie raz jeszcze jego “intel > igentą” odpowiedź, albo przeczytaj mój zamieszczony stenogram. Zenujace jest to, ze Ty chcesz zrobic z dziennikarki klamczuche, z arcybiskupa gledzacego jakis belkot staruszka, wszystko po to zeby ochronic Twego idola Dude. > Mario jesteś takim samym naiwniakiem jak ks. arcybiskup, a złapana na wpadce p > ieprzysz trzy po trzy. To TY ciagle chcec mi wmowic ze biale jest czarne a czarne jest biale. > KTÓRE słowa? “Polska się wali, dlatego idę na wojne”? To o koniecznosc odbudowania Polski tak jak ja odbudowano z ruin po wojnie. > Jakby ks. arcybiskup nie odnosił się do TEJ wypowiedzi, to chyba powiedziałby w > cześniej coś w rodzaju: “no, tej wypowiedzi akurat nie słyszałem, ale > znam inną”, a potem WIERNIE powtórzył wypowiedź Dudy o tym, że po woj > nie Polska BYŁA w ruinie i dało się ją odbudować, więc i tą, przez 8 lat budowa > ną Z DYKTY też będzie można naprawić. Arcybiskup natomiast ODPOWIEDZIAŁ zakłama > nej funkcjonarjuszce medialnej na JEJ pytanie, twierdząc dodatkowo, że Duda pow > iedział, iż “Polska JEST w ruinie”, co jest ewidentnym kłamstwem ro > zsiewanym przez różne “natematy”, “plotki”, GW, “ > onety” i inne kłamliwe media... Sama slyszalam wywiad, wiec nie rob ze mnie idiotki. Odpowiedz Link
jurasberlinczyk49 Re: Krysztalowo czysty PiS 21.06.15, 15:31 maria421 napisała: > Zenujace jest to, ze Ty chcesz zrobic z dziennikarki klamczuche, z arcybiskupa gledzacego jakis belkot staruszka, wszystko po to zeby ochronic Twego idola Dude. > Sama slyszalam wywiad, wiec nie rob ze mnie idiotki. Also, noch einmal: 6 minuta 50 sekunda wywiadu: Funkcjonarjusza medialna Radia Gdańsk, Marzenka Bakowska: „ (...) ale np. jeden z kandydatów, ja użyję tutaj nazwiska, Andrzej Duda, mówi, że Polska się wali i dlatego trzeba iść na wojnę.“ Abp Gocłowski: „W tym wypadku zgodzę się na to, by odpowiedź, eeee, udzielić odpowiedzi, kiedy padło nazwisko, uważam, że absolutnie to jest przesada, co więcej nieuczciwe jeśli się mówi, że to co jest dzisiaj w Polsce po 25 latach, że to jest ruina itd., to jest absolutnie nieprawda, dlatego że kiedy patrzyma na to co się dzieje w Rzeczpospolitej, jakie są, jak funkcjonuje rolnictwo, doposa..., doposażone, jak funkcjonuje chociażby, instytucje różne, eee, dotyczące przemysłu, jak i wzrost dochodu narodowego, jak można w takim kontekście mówić, że wszystko się wali? To naprawdę jest wyborcze tylko i stwierdzenie“. Będę to wklejał za każdym razem, kiedy zaczniesz klepać trzy po trzy. Odpowiedz Link
maria421 Re: Krysztalowo czysty PiS 21.06.15, 16:57 jurasberlinczyk49 napisał: > „ (...) ale np. jeden z kandydatów, ja użyję tutaj nazwiska, Andrzej D > uda, mówi, że Polska się wali i dlatego trzeba iść na wojnę.“ > > Abp Gocłowski: > > „W tym wypadku zgodzę się na to, by odpowiedź, eeee, udzielić odpowied > zi, kiedy padło nazwisko, uważam, że absolutnie to jest przesada, co > więcej nieuczciwe jeśli się mówi, że to co jest dzisiaj w Polsce po 25 latach, > że to jest ruina itd., to jest absolutnie nieprawda, dlatego że kiedy p > atrzyma na to co się dzieje w Rzeczpospolitej, jakie są, jak funkcjonuje rolnic > two, doposa..., doposażone, jak funkcjonuje chociażby, instytucje różne, eee, d > otyczące przemysłu, jak i wzrost dochodu narodowego, jak można w takim kontekśc > ie mówić, że wszystko się wali? To naprawdę jest wyborcze tylko i stwier > dzenie“. > > Będę to wklejał za każdym razem, kiedy zaczniesz klepać trzy po trzy. Wklei to jeszcze wiele razy, moze sam zrozumiesz, ze arcybiskup wcale sie nie odniosl do zadneg "trzeba isc na wojne" lecz do wypowiedzi Dudy cytowanej w "WPolityce". Odpowiedz Link
astra18 Re: Krysztalowo czysty PiS 22.06.15, 06:35 maria421 napisała: " Np. to ze zapewnial ze nie wejdzie w koalicje z Samoobrona." Niczego takiego nie twierdził, to zwykły Twój blef, a jak masz dowód na poparcie sowjej tezy to udowodnij. Jak mógł tak twierdzić skoro miała być koalicja POPiS? Odpowiedz Link
maria421 Re: Krysztalowo czysty PiS 22.06.15, 09:12 astra18 napisała: > maria421 napisała: > > " Np. to ze zapewnial ze nie wejdzie w koalicje z Samoobrona." > > Niczego takiego nie twierdził, to zwykły Twój blef, a jak masz dowód na poparci > e sowjej tezy to udowodnij. > Jak mógł tak twierdzić skoro miała być koalicja POPiS? Internauta: Czy jest Pan gotów założyć koalicję z Samoobroną? Jarosław Kaczyński: Nie. My byliśmy głównym wrogiem Samooobrony do niedawna. Ja jestem przeciwnikiem mówienia o koalicjach przed wynikiem wyborów. Mamy dwa wyraźne zakazy, które dziś obowiązują w samorządach, a będą też obowiązywać w nowym parlamencie – SLD i Samoobrona. A dziś powinno się powiedzieć odwrotnie – Samoobrona i SLD. Źródło: wypowiedź na czacie portalu gazeta.pl, 22 marca 2004 Odpowiedz Link
jurasberlinczyk49 Re: Krysztalowo czysty PiS 22.06.15, 12:20 maria421 napisała: > Internauta: Czy jest Pan gotów założyć koalicję z Samoobroną? > Jarosław Kaczyński: Nie. My byliśmy głównym wrogiem Samooobrony do niedawna > . Ja jestem przeciwnikiem mówienia o koalicjach przed wynikiem wyborów. Mamy dw > a wyraźne zakazy, które dziś obowiązują w samorządach, a będą też obowiązywać w > nowym parlamencie – SLD i Samoobrona. A dziś powinno się powiedzieć odwr > otnie – Samoobrona i SLD. > Źródło: wypowiedź na czacie portalu gazeta.pl, 22 marca 2004 Mario, nawet jeśli ta wypowiedź WTEDY, 22 marca 2004 roku (a więc na rok i 9 m-c przed wyborami!) była słuszna ze względu na to co wcześniej w roku 2004 roku wyrabiała Samoobrona i sam Lepper (np. wielokrotne wspieranie postkomuchów z SLD), a także ze względu na PO-PiS-owskie plany J.Kaczyńskiego, to w polityce, w tak burzliwym okresie, jakim były czasy po tzw. aferze Rywina, ten rok i 9 m-cy to wieczność! Mówienie o tej jednej, jedynej wypowiedzi, którą zweryfikowały następnie realia polityczne, jako o “kłamstwie” J.Kaczyńskiego jest ABSURDALNE! Naprawdę, tylko Ty, ze swoją chorobliwą nienawiścią do PiSu i osobiście do J.Kaczyńskiego możesz czepiać się w ten idiotyczny sposób. ;-) Odpowiedz Link
maria421 Re: Krysztalowo czysty PiS 22.06.15, 12:51 jurasberlinczyk49 napisał: > Mario, nawet jeśli ta wypowiedź WTEDY, 22 marca 2004 roku (a więc na rok i 9 m- > c przed wyborami!) była słuszna ze względu na to co wcześniej w roku 2004 roku > wyrabiała Samoobrona i sam Lepper (np. wielokrotne wspieranie postkomuchów z SL > D), a także ze względu na PO-PiS-owskie plany J.Kaczyńskiego, to w polityce, w > tak burzliwym okresie, jakim były czasy po tzw. aferze Rywina, ten rok i 9 m-cy > to wieczność! Mówienie o tej jednej, jedynej wypowiedzi, którą zweryfikowały > następnie realia polityczne, jako o “kłamstwie” J.Kaczyńskiego jest > ABSURDALNE! > > Naprawdę, tylko Ty, ze swoją chorobliwą nienawiścią do PiSu i osobiście do J.Ka > czyńskiego możesz czepiać się w ten idiotyczny sposób. Tylko Ty, zaslepiony fanatyk Kaczynskiego, uznajacy go za "meza stanu" mozesz nie uznac tego za klamstwo i brak uczciwosci. Poniewaz czesto tutaj przytaczas przyklady z Niemiec mowiac ze w Niemczech to i owo nie mogloby sie wydarzyc, to ja Ci teraz przypomne jedno nazwisko : Andrea Ypsilanti z SPD. Kojarzysz? Przed wyborami do Landestagu w Hesji w 2008 obiecywala ze nie bedzie zadnej koalicji z Die Linke, potem to slowo zlamala... Na szczescie w heskim SPD znalazlo sie kilku czlonkow dla ktorych honor ich partt byl wazniejszy niz wladza. I tak Ypsilanti zniknela z politycznego krajobrazu Hesji... A Ty chcesz z Kaczysnkiego robic "meza stanu"..... Odpowiedz Link
jurasberlinczyk49 Re: Krysztalowo czysty PiS 22.06.15, 13:22 maria421 napisała: > I tak Ypsilanti zniknela z politycznego krajobrazu Hesji... > A Ty chcesz z Kaczysnkiego robic "meza stanu"..... > Zniknęła, bo nie miała formatu J.Kaczyńskiego, jego wytrzymałości, hartu, jego wizji i przenikliwości politycznej. Kogo my tu w ogóle porównujemy? Jakąś lokalną polityczną niemecką dziumdzię z rasowym mężem stanu? Czy Tobie się aby formaty nie popieprzyły? Ja wiem, że namawianie Cię do wolnego od wszelkich emocji przesłuchania wystąpienia J.Kaczyńskiego w klubie Ronina, które dwukrotnie zalinkowałem, jest stratą czasu, ale gdybyś się jednak skusiła, a następnie posłuchała sobie co i jak opowiada przed kamerami TVNu np. taka Ewa Kopacz, to być może na pewne sprawy spojrzałabyś w nowy sposób... Odpowiedz Link
maria421 Re: Krysztalowo czysty PiS 22.06.15, 13:31 jurasberlinczyk49 napisał: > > Zniknęła, bo nie miała formatu J.Kaczyńskiego, jego wytrzymałości, hartu, jego > wizji i przenikliwości politycznej. Kogo my tu w ogóle porównujemy? Jakąś lokal > ną polityczną niemecką dziumdzię z rasowym mężem stanu? Czy Tobie się aby forma > ty nie popieprzyły? Juras, z Twoim fanatyzmem jest gorzej niz myslalam! Oltarzyk Kaczysnkiemu w domu juz postawiles? :-) Ty wiesz w ogole o czym tu jest mowa??? Ypsilanti zniknela daletego ze znalezli sie czlonkowie SPD dla ktorych honor i wiarygodnosc ich partii liczyl sie bardziej niz wladza. OK, nalezy dodac ze ten honor i wiarygodnosc liczyla sie WTEDY i tylko dla heskiej SPD, bo w roku 2014 SPD w Turyngii stracila honor wchodzac w koalicje z Die Linke. PiS ktora najbardziej wrzeszczy o uczciwosci i honorze nie ma ani jednego ani drugiego. Odpowiedz Link
jurasberlinczyk49 Re: Krysztalowo czysty PiS 22.06.15, 13:36 maria421 napisała: > Juras, z Twoim fanatyzmem jest gorzej niz myslalam! (...) No właśnie! Wszystko prawda i tylko prawda! A nawet “święta prawda”! Odpowiedz Link
astra18 Re: Krysztalowo czysty PiS 20.06.15, 17:20 maria421 napisała: > > > Juz daaawno temu sie przyznal ze nie chce miec konta, bo jeszcze ktos mu tam zr > obi jakis lewy przelew zeby go wrobic. Nawet gdyby tak powiedział to wcale mu się nie dziwię, chętnych na to zawsze było sporo, tylko cholera jakoś sposobu jeszcze nie znaleźli. > > > > > .. > > > O Dudzie nawet arcybiskup powiedzial ze to nieuczciwe co on mowi.... Masz na myśli Gocłowskiego? Ciekawe przy jakiej okoliczności tak powiedział O DUDZIE... Odpowiedz Link
maria421 Re: Krysztalowo czysty PiS 21.06.15, 09:55 astra18 napisała: > Nawet gdyby tak powiedział to wcale mu się nie dziwię, chętnych na to zawsze by > ło sporo, tylko cholera jakoś sposobu jeszcze nie znaleźli. Inni, w tym jego brat blizniak, bylo mniej podejrzliwi. > Masz na myśli Gocłowskiego? Ciekawe przy jakiej okoliczności tak powiedział O D > UDZIE... W czasie wywiadu. Celnie powiedzial, bo Dudy aluzje a to do zgliszcz ( w spocie telewizyjnym) a to do ruin byly NIEUCZCIWE. Arcybiskup nawet go usprawiedliwial ze to w zapale kampanii wyborczej... Odpowiedz Link
astra18 Re: Krysztalowo czysty PiS 20.06.15, 16:51 maria421 napisała: > > > Wiem. Ten brak konta u kaczynskiego wiaze sie z jego chorobliwa podejrzliwoscia A masz jakieś ŹRÓDŁO z wypowiedzią Kaczyńskiego na ten temat? > . > > >. > > Bo co? Masz dowody ze cos ukradla? Mamy dowody na to,że łgała z trybuny sejmowej w żywe oczy rodzinom ofiar katastrofy smoleńskiej. > > > > > Odpowiedz Link
maria421 Re: Krysztalowo czysty PiS 20.06.15, 17:01 astra18 napisała: > A masz jakieś ŹRÓDŁO z wypowiedzią Kaczyńskiego na ten temat? To bylo bardzo dawno temu. > Mamy dowody na to,że łgała z trybuny sejmowej w żywe oczy rodzinom ofiar katast > rofy smoleńskiej. Lgala, czy mowila to, co akurat wtedy wiedziala? Czyli- czy znala prawde, a swiadomie mowila cos innego? Poza tym- pokaz mi jednego polityka ktory nie klamie. Jednego, please..... > > > > Odpowiedz Link
a000000 Re: Krysztalowo czysty PiS 20.06.15, 17:13 maria421 napisała: > Lgala, czy mowila to, co akurat wtedy wiedziala? łgała. Twierdziła, że WIDZIAŁA naszych patologów przy stołach sekcyjnych pracujących ramię w ramię z Rosjanami.... Widziała przeorane miejsce katastrofy... > Poza tym- pokaz mi jednego polityka ktory nie klamie. Jednego, please..... znasz jakiegoś niemego? Polityka polega na dążeniu danego kręgu ludzi do zrealizowania swego punktu widzenia. Coraz częściej manipulując, kłamiąc..... byle "moje" było "mojsze"... Mario, powrócę do kwestii: pokaz mi jednego polityka ktory nie klamie... Skoro uważasz, że wszyscy kłamią, to dlaczego masz za złe tylko pisiorom? Odpowiedz Link
maria421 Re: Krysztalowo czysty PiS 21.06.15, 09:58 a000000 napisała: > znasz jakiegoś niemego? > > Polityka polega na dążeniu danego kręgu ludzi do zrealizowania swego punktu wid > zenia. Coraz częściej manipulując, kłamiąc..... byle "moje" było "mojsze"... > > Mario, powrócę do kwestii: pokaz mi jednego polityka ktory nie klamie... > Skoro uważasz, że wszyscy kłamią, to dlaczego masz za złe tylko pisiorom? > Dlatego ze to tylko PiS kreuje sie na partie uczciwosci. Bardziej niz ich partyjne klamstwa razi mnie ich HIPOKRYZJA. Odpowiedz Link
jurasberlinczyk49 Re: Krysztalowo czysty PiS 21.06.15, 11:32 maria421 napisała: > Dlatego ze to tylko PiS kreuje sie na partie uczciwosci. > Bardziej niz ich partyjne klamstwa razi mnie ich HIPOKRYZJA. PiS się nie musi “kreować”, bo porównując PiS do tych wszystkich pozostałych partii kolesiów i krewnych królika, to właśnie PiS jest aktualnie najuczciwszą partią w Polsce. Odpowiedz Link
maria421 Re: Krysztalowo czysty PiS 21.06.15, 17:03 jurasberlinczyk49 napisał: > PiS się nie musi “kreować”, bo porównując PiS do tych wszystkich po > zostałych partii kolesiów i krewnych królika, to właśnie PiS jest aktualnie na > juczciwszą partią w Polsce. PiS musi sie kreowac. Poniewaz PiS nie moze sie wykreowac jako partia posiadajaca lepszych, madrzejszych politykow (Marcinkiewicz okazal sie nawet dla Prezesa za glupi na premiera, a ze inni byli jeszcze glupsi, wiec Prezes am "nie chcial , ale musial..." , Beata Szydlo nie zna daty przystapienia Polski do UE i bredzi ze od 20 lat Euro obowiazywalo w Polsce), wiec PiS sie kreuje krysztalowo czystym Kaczynskim. Odpowiedz Link
astra18 Re: Krysztalowo czysty PiS 22.06.15, 06:39 maria421 napisała: "Beata Szydlo nie zna daty przystapienia Polski do UE i bre > dzi ze od 20 lat Euro obowiazywalo w Polsce), wiec PiS sie kreuje krysztalowo c > zystym Kaczynskim." Napisz jeszcze że powiedziała iż Polska nie jest w UE, co tam chcesz tylko dowodu na te wypowiedzi które jej przypisujesz jakoś brak. Odpowiedz Link
maria421 Re: Krysztalowo czysty PiS 22.06.15, 08:52 astra18 napisała: > Napisz jeszcze że powiedziała iż Polska nie jest w UE, co tam chcesz tylko dowo > du na te wypowiedzi które jej przypisujesz jakoś brak. Tu masz dowod : www.youtube.com/watch?v=Qz_dbSP9KVs Odpowiedz Link
astra18 Re: Krysztalowo czysty PiS 22.06.15, 09:37 maria421 napisała: > astra18 napisała: > > > Napisz jeszcze że powiedziała iż Polska nie jest w UE, co tam chcesz tylk > o dowo > > du na te wypowiedzi które jej przypisujesz jakoś brak. > > Tu masz dowod : > > www.youtube.com/watch?v=Qz_dbSP9KVs Dzięki za link, otworzę go jak będę mieć - po naprawie - dostęp do kompa sprawnego aby móc takie rzeczy wyświetlać. Już się nie mogę doczekać:) Odpowiedz Link
maria421 Re: Krysztalowo czysty PiS 22.06.15, 09:40 astra18 napisała: > > www.youtube.com/watch?v=Qz_dbSP9KVs > > Dzięki za link, otworzę go jak będę mieć - po naprawie - dostęp do kompa sprawn > ego aby móc takie rzeczy wyświetlać. Już się nie mogę doczekać:) Po raz nie wiem ktory zamieszczam ten link! Trzyba bylo od razu pisac ze masz niesprawny komputer zamiest mi wiercic dziure w brzuchu o zrodla. Odpowiedz Link
astra18 Re: Krysztalowo czysty PiS 22.06.15, 13:54 maria421 napisała: > astra18 napisała: > > > > > www.youtube.com/watch?v=Qz_dbSP9KVs > > > > Dzięki za link, otworzę go jak będę mieć - po naprawie - dostęp do kompa > sprawn > > ego aby móc takie rzeczy wyświetlać. Już się nie mogę doczekać:) > > Po raz nie wiem ktory zamieszczam ten link! Ja go widzę pierwszy raz. Kiedy wcześniej go użyłaś? > Trzyba bylo od razu pisac ze masz niesprawny komputer zamiest mi wiercic dziure > w brzuchu o zrodla. Laptop mi padł wczoraj więc dziś korzystam z "czołgu". Więc nie podejrzewasz mnie chyba o złośliwość?:) Odpowiedz Link
astra18 Re: Krysztalowo czysty PiS 20.06.15, 17:30 maria421 napisała: > astra18 napisała: > > > A masz jakieś ŹRÓDŁO z wypowiedzią Kaczyńskiego na ten temat? > > To bylo bardzo dawno temu. Czysty unik z Twojej strony. Kiedys to wykorzystam:) > > > Mamy dowody na to,że łgała z trybuny sejmowej w żywe oczy rodzinom ofiar > katast > > rofy smoleńskiej. > > Lgala, czy mowila to, co akurat wtedy wiedziala? > Czyli- czy znala prawde, a swiadomie mowila cos innego? Tak, znała prawdę a świadomie mówiła co innego. > > Poza tym- pokaz mi jednego polityka ktory nie klamie. Jednego, pleas..... Jak Ci napiszę to i tak nie przyjmiesz do wiadomośći:) Oszukiwać z trybuny sejmowej pogrążone w rozpaczy rodziny ofiar to jest wyjątkowe k....... > > > > > Odpowiedz Link
maria421 Re: Krysztalowo czysty PiS 21.06.15, 10:00 astra18 napisała: > Jak Ci napiszę to i tak nie przyjmiesz do wiadomośći:) > Oszukiwać z trybuny sejmowej pogrążone w rozpaczy rodziny ofiar to jest wyjątko > we k....... > > > > > > Jezeli tak jak Juras za jedynego polityka ktory nigdy nie sklamal uwazasz J. Kaczynskiego, to znow przypominam jego obietnice ze nie bedzie premierem jezeli jego brat zostanie prezydentem... Odpowiedz Link
astra18 Re: Krysztalowo czysty PiS 21.06.15, 10:40 maria421 napisała: > astra18 napisała: > > > > Jak Ci napiszę to i tak nie przyjmiesz do wiadomośći:) > > Oszukiwać z trybuny sejmowej pogrążone w rozpaczy rodziny ofiar to jest w > yjątko > > we k....... > > > > > > > > > Jezeli tak jak Juras za jedynego polityka ktory nigdy nie sklamal uwazasz J. Ka > czynskiego, to znow przypominam jego obietnice ze nie bedzie premierem jezeli j > ego brat zostanie prezydentem... Link poproszę. Tylko nie ten z wypowiedzią Bielana. Kaczyńskiego. Żebym mogła sobie to odświeżyć:) > Odpowiedz Link
maria421 Re: Krysztalowo czysty PiS 21.06.15, 13:04 astra18 napisała: > Link poproszę. Tylko nie ten z wypowiedzią Bielana. Kaczyńskiego. Żebym mogła s > obie to odświeżyć:) Dwa rozne zrodla to podaja : Jeśli Lech Kaczyński zostanie prezydentem, ja nie będę premierem. Opis: po wygranych wyborach o kandydacie na premiera. Źródło: gazeta.pl Jeśli my wygramy, to oczywiście my będziemy mieli premiera. Pytanie tylko, czy ja nim będę, czy to nie będzie dla społeczeństwa trudne do zaakceptowania. Dwóch podobnych do siebie facetów o tym samym nazwisku i tej samej dacie urodzenia. Źródło: Radio Zet, 20 czerwca 2005 I jeszcze jedno klamstwo J. Kaczynskiego : Internauta: Czy jest Pan gotów założyć koalicję z Samoobroną? Jarosław Kaczyński: Nie. My byliśmy głównym wrogiem Samooobrony do niedawna. Ja jestem przeciwnikiem mówienia o koalicjach przed wynikiem wyborów. Mamy dwa wyraźne zakazy, które dziś obowiązują w samorządach, a będą też obowiązywać w nowym parlamencie – SLD i Samoobrona. A dziś powinno się powiedzieć odwrotnie – Samoobrona i SLD. Źródło: wypowiedź na czacie portalu gazeta.pl, 22 marca 2004 Odpowiedz Link
jurasberlinczyk49 Re: Krysztalowo czysty PiS 22.06.15, 06:21 maria421 napisała: > Dwa rozne zrodla to podaja : > > > [i] Jeśli Lech Kaczyński zostanie prezydentem, (...) > > I jeszcze jedno klamstwo J. Kaczynskiego : > > [i]Internauta: Czy jest Pan gotów założyć koalicję z Samoobroną? (...) Pierwszy przykład, to wyraz najwyższej troski o los państwa, które zasługuiwało na to, aby być dobrze rządzone. To było wielkie poświęcenie ze strony j. Kaczyńskiego. Żeby zacytować „ikone“ narodową: „nie chiał, ale musiał“... Drugi przykład to wskazówka wielkiej elastyczności J.Kaczyńskiego, jego oddania Polsce, która zasługiwała na stabilny rząd. Jednym słowem – rasowy polityk i mąż stanu! Tusk nie chciał Po-PISu, więc dla dobra Polski trzeba było znaleźć inne rozwiązanie. ;-) Wskazówka dla ciężko ostatnio kapującej Marii: powyższe stwierdzenia są podkreślone „wężykiem“. Odpowiedz Link
maria421 Re: Krysztalowo czysty PiS 22.06.15, 08:58 jurasberlinczyk49 napisał: > Pierwszy przykład, to wyraz najwyższej troski o los państwa, które zasługuiwało > na to, aby być dobrze rządzone. To było wielkie poświęcenie ze strony j. Kaczy > ńskiego. Żeby zacytować „ikone“ narodową: „nie chiał, ale mus > iał“... Kazdy potrafi sobie gebe wycierac "najwyzsza troska o los panstwa". > Drugi przykład to wskazówka wielkiej elastyczności J.Kaczyńskiego, jego oddania > Polsce, która zasługiwała na stabilny rząd. Jednym słowem – rasowy polit > yk i mąż stanu! Tusk nie chciał Po-PISu, więc dla dobra Polski trzeba było znal > eźć inne rozwiązanie. Maz stanu nie zmienia slowa jak choragiewka. Maz stanu przewiduje rozne scenariusze i nie zmienia danego slowa. Polityk natomiast zmienia slowa jak choragiewka i jest bardzo "elastyczny". Tak wiec Kaczynski jest z pewnoscia politykiem, ale zadnym mezem stanu. Wezykiem , Juras, wiezykiem ;.) Odpowiedz Link
astra18 Re: Krysztalowo czysty PiS 22.06.15, 06:43 maria421 napisała: " [i] Jeśli Lech Kaczyński zostanie prezydentem, ja nie będę premierem. > Opis: po wygranych wyborach o kandydacie na premiera. > Źródło: gazeta.pl" I to ma być ta "wypowiedź" czy opracowanie tego co powiedział Bielan? " Jeśli my wygramy, to oczywiście my będziemy mieli premiera. Pytanie tylko, > czy ja nim będę, czy to nie będzie dla społeczeństwa trudne do zaakceptowania. > Dwóch podobnych do siebie facetów o tym samym nazwisku i tej samej dacie urodze > nia. > Źródło: Radio Zet, 20 czerwca 2005" O! Tu się troszkę zmienia kontekst, ale nadal nie jest to wypowiedź tylko opracowanie. "Internauta: Czy jest Pan gotów założyć koalicję z Samoobroną? > Jarosław Kaczyński: Nie. My byliśmy głównym wrogiem Samooobrony do niedawna. Ja > jestem przeciwnikiem mówienia o koalicjach przed wynikiem wyborów. Mamy dwa wy > raźne zakazy, które dziś obowiązują w samorządach, a będą też obowiązywać w now > ym parlamencie – SLD i Samoobrona. A dziś powinno się powiedzieć odwrotni > e – Samoobrona i SLD. > > Źródło: wypowiedź na czacie portalu gazeta.pl, 22 marca 2004" A gdzie nagranie? Nie dawaj mi tu opracowań GW. Odpowiedz Link
maria421 Re: Krysztalowo czysty PiS 22.06.15, 09:02 Astra, chcesz nagranie z CZATU??? Moja droga, to sa wypowiedzi ktorych sam Kaczynski nigdy nie kwestionowal, pogodz sie z tym. Odpowiedz Link
maria421 Klamstwa PiSu 21.06.15, 18:40 Uwaga, to nie jest propaganda PO :-))) www.youtube.com/watch?v=3mGsHhRkMyY Odpowiedz Link
a000000 Re: Klamstwa PiSu 21.06.15, 22:43 maria421 napisała: > Uwaga, to nie jest propaganda PO WYKOPALISKO. Odpowiedz Link
maria421 Re: Klamstwa PiSu 22.06.15, 09:02 a000000 napisała: > maria421 napisała: > > > Uwaga, to nie jest propaganda PO > > WYKOPALISKO. Autentyczne! Odpowiedz Link
jurasberlinczyk49 Oj, Mario 22.06.15, 06:11 w swoim antypisiźmie i antykaczyźmie posuwasz się za daleko. Nie narażaj Ty się Panu Bogu, który Prawo i Sprawiedliwość miłuje! A oto dowód (z Psalmu 33-go): 4. Bo słowo Pana jest prawe, a każde Jego dzieło niezawodne. 5. On miłuje prawo i sprawiedliwość: ziemia jest pełna łaskawości Pańskiej. Przejrzałem całą Biblię i o miłowaniu Platformy Obywatelskiej nic nie znalazłem. Tak więc radziłbym Tobie się z tej nienawiści czym prędzej wyspowiadać. maria421 napisała: > Uwaga, to nie jest propaganda PO :-))) > > www.youtube.com/watch?v=3mGsHhRkMyY Odpowiedz Link
maria421 Oj, Juras.... 22.06.15, 09:06 Jezeli chcesz sie modlic do Kaczysnkich, to Twoja sprawa, ale nie naduzywaj do tego Pana Boga i Pisma Swietego. Masz autentyczny dowod na to, ze nawet koalicjant PiS publicznie dowodzi ze PiS KLAMIE. Odpowiedz Link
astra18 Re: NIK piętnuje złodziejstwo PO 16.07.15, 09:01 A potem nasza pozycja w rankingu UE rośnie....:( www4.rp.pl/Polityka/307159790-Napietnowany-skok-na-OFE.html Odpowiedz Link