Dodaj do ulubionych

Mam dość tego kraju. Ja się z Polski wypisuję

29.01.15, 11:47
Mam dość tego kraju. Ja się z Polski wypisuję [list czytelniczki]

Mam dość. Dość tego kraju, jego polityki gospodarczej, publicystyki w roku przedwyborczym i prowadzenia tu firmy. Frankowiczów, opłat za paliwo, ZUS-u, związków zawodowych, pracowników sądu rejestrowego i leczenia w NFZ.

Numer 1
Może zatem po kolei. Począwszy od kredytu – od 2012 roku spłacam 60 metrowe mieszkanie w starej kamienicy w centrum Poznania. Kredyt wzięłam w kryzysie, w złotówkach, wykazując 10% wkładu własnego. Czy było mi łatwo? Nie, musiałam ostro zapieprzać na to cały rok. Owszem, w 2008 roku pan doradca twierdził, że stać mnie na mieszkanie za 650 tysięcy, bez żadnych wpłat własnych czy dodatkowych poręczeń, moją zdolność kredytową licząc oczywiście we frankach.
Faktycznie, nominalnie zarabiałam wtedy nieco więcej niż teraz. I co, to miało mi wystarczyć jako zabezpieczenie? Jestem humanistką, która dopiero jako dorosła osoba skończyła studia ekonomiczne. I to nie one powstrzymały mnie przed kupnem niesprzedawalnej, niewynajmowalnej nieruchomości w astronomicznej cenie, a chwila zastanowienia i mina doradcy, którego zapytałam, czy uwzględniając połowę mojego wynagrodzenia jako ratę kredytu, bierze pod uwagę sytuacje awaryjne, wizytę u dentysty albo awarię samochodu. To nie była wysublimowana, szachowa ekwilibrystyka ekonomiczna, tylko zwykłe, naiwne, proste pytanie. Nie? Dziwne…

Spośród moich znajomych byłam odmieńcem, ekscentryczną osobą, która woli płacić za wynajem niż kupić „coś swojego”. Jednak nie przypominam sobie z tamtego okresu bojówek bankowców, które siłą podsuwały umowy kredytowe do podpisu. A podstawowa wiedza o zjawiskach ekonomicznych mówi, że kursy walut się zmieniają. Dobrze było, gdy frank był niski, co? A że może polecieć w górę to już zaskoczenie, prawda?
c.d.n.
Obserwuj wątek
    • m.maska Re: Mam dość tego kraju. Ja się z Polski wypisuję 29.01.15, 11:48
      Numer 2
      Następne na liście moich żali były opłaty za paliwo, a dokładnie wszystkie produkty i dobra objęte akcyzą. Jakaż to przyjemność usłyszeć, że nasz rząd po raz kolejny podnosi akcyzę na papierosy lub alkohol i jest niezmiernie zdziwiony, że spada sprzedaż legalnych produktów… Czy ktoś w tym kraju słyszał o krzywej Laffera? Owszem, model teoretyczny, jak większość ma wyjątki i możliwe do obalenia założenia, ale nie wziął się znikąd. Dziś jest świetnie, paliwo jest tanie, ale czy ktoś mi dopłacał, gdy kosztowało 5,50 za litr? Nie? Dziwne…
      c.d.n.
      • m.maska Re: Mam dość tego kraju. Ja się z Polski wypisuję 29.01.15, 11:48
        Numer 3
        To mój ukochany ZUS. Mam gdzieś jego filmy korporacyjne za stawki dużo ponad rynkiem, niech wydaje ile chce na niedziałające systemy i budynki rodem z makabryły. Ale niech pozwoli mi, przedsiębiorcy od 7 lat, regulować składki wtedy, gdy mam dochody. Czy ZUS zapytał mnie kiedykolwiek, czy zarobiłam w ostatnim miesiącu albo kwartale? I czy mam na 10-tego gotowy dla nich okrągły tysiączek? Nie? Dziwne…

Czy ZUS był dla mnie choć trochę przyjazny i powiedział „ok, spóźniła się pani, ale rozumiemy, że kontrahenci nie zawsze płacą w terminie?” Nie? Niemożliwe… Pomijam już tak skomplikowane fakty, jak macierzyński dla przedsiębiorczych kobiet. Owszem, przez lata była luka w przepisach i cwane panny potrafiły wyciągnąć z tej instytucji całkiem przyjemną monetę. Ale dlaczego w tym roku, zamiast szukać fałszywek, karze się zmianą przepisów osoby uczciwe? Bo tak jest łatwiej? Niemożliwe, prawda?
        c.d.n.
        • m.maska Re: Mam dość tego kraju. Ja się z Polski wypisuję 29.01.15, 11:49
          Numer 4
          O związkach zawodowych chyba nie mam siły… Chciałabym bardzo, aby moi kontrahenci, potencjalni klienci i nawet Ci, którym moje usługi są psu na budę, dorzucali się co miesiąc do mojego wynagrodzenia. Abym mogła sprzedawać produkty 10x ponad rynkiem, a zbyt był gwarantowany ustawowo. Aby każdy miał obowiązek kupić choć kilogram produkowanej przez moją firmę reklamy, ach, byłby tak pięknie.

Chciałabym, aby wreszcie pod Sejm przyjechali bezrobotni fotografowie i rzucali aparatami, bo fotografia cyfrowa pozbawiła ich dawnego zarobku. A gdy zaryzykuję i zainwestuję w przyszły produkt, niech rząd w razie zmiany sytuacji gospodarczej służy mi odszkodowaniem. Jeżeli komuś przypomina to oczekiwania górników, rolników, sadowników albo innych NAPRAWDĘ ryzykujących, niech nie będzie zbyt dociekliwy. Oni jedyni przecież ryzykują, a inni tylko bawią się w firmę i w firmie, i basta!
          c.d.n.
          • m.maska Re: Mam dość tego kraju. Ja się z Polski wypisuję 29.01.15, 11:49
            Koniec
            Zbliżając się do końca powinien być jeszcze KRS i NFZ. Dlaczego razem? Może łączy ich opieszałość, fantazyjność w interpretacji i przerost zatrudnienia? A może to, że prostą spółkę w tym kraju rejestruje się trzy miesiące, a na wizytę u lekarza specjalisty czeka dwa lata? A może to roszczeniowość i mój brak zrozumienia.

Niezależnie od Waszej interpretacji, mam dość. Po latach uczciwego płacenia podatków, ZUS-ów, składek na Wasze gwarantowane świadczenia, po latach słuchania, że nie mogę odliczyć VAT-u od paliwa, że okulary są kosztem dla firmy jeśli kupował je pracownik, ale cudownie przestają nim być, gdy to właściciel firmy ma w oczach -2,5; mam dość. Dziękuję i podziwiam tych wszystkich, którzy z pozytywistycznym zapałem jeszcze tu tkwią. Ja się powoli z Polski wypisuję.
            • m.maska Re: Mam dość tego kraju. Ja się z Polski wypisuję 29.01.15, 11:50
              natemat.pl/131535,mam-dosc-tego-kraju-ja-sie-z-polski-wypisuje-list-czytelniczki
            • darima_ka Re: Mam dość tego kraju. Ja się z Polski wypisuję 29.01.15, 19:01
              Uczciwy musi szybko nauczyć się kombinować, inaczej nie przetrwa.
    • al-szamanka Re: Mam dość tego kraju. Ja się z Polski wypisuję 29.01.15, 12:26
      Czytałam o setkach takich przypadków, słyszałam od ludzi, których zniszczono.
      Wygląda na to, że tylko w necie istnieje parę nisz, gdzie piszą ludzie na wskroś szczęśliwi, urządzeni, którzy NIGDY z niczym innym, oprócz dobrobytu, nie mieli w tym kraju do czynienia.
      • m.maska Re: Mam dość tego kraju. Ja się z Polski wypisuję 29.01.15, 12:47
        Gnebi sie drobnych przedsiebiorcow, bo ci sa bezbronni, nie maja u siebie calej brygady radcow prawnych, nie stac ich na procesy z ktorych moga wyjsc bankrutami i dlatego tak latwo ich zniszczyc. Wielkie korporacje, zwolnione w tym kraju z placenia podatkow, sa nie do ruszenia, to fiskus idzie na tych malych.
    • rena-ta49 Jak do tego dodamy najgorszą w Europie 29.01.15, 15:03
      służbę zdrowia,to chyba mamy komplet?
      natemat.pl/131533,polska-sluzba-zdrowia-wsrod-najgorszych-w-europie-lepsza-opieke-oferuja-albania-i-bulgaria#comments-131533
      • darima_ka Re: Jak do tego dodamy najgorszą w Europie 29.01.15, 18:56
        "Jedyny w Polsce supernowoczesny robot chirurgiczny da Vinci stoi we wrocławskim szpitalu niewykorzystany. Przez cztery lata można nim było przeprowadzić kilka tysięcy operacji, a wykonano ich zaledwie 186. Pacjenci z Polski w zasadzie nie mają szans na operację z udziałem robota.

Read more: wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,17308468,Supernowoczesny_robot_marnuje_sie_we_wroclawskim_szpitalu.html#ixzz3QEaZqf76
        Czy to nie jest skandal?
        • m.maska Re: Jak do tego dodamy najgorszą w Europie 01.02.15, 13:17
          No, a kiedy znajdzie sie kasa, to sie okaze, ze przestarzaly i juz updatow nie ma do oprogramowania.
          • rena-ta49 Re: Jak do tego dodamy najgorszą w Europie 02.02.15, 14:53
            m.maska napisała:

> No, a kiedy znajdzie sie kasa, to sie okaze, ze przestarzaly i juz updatow nie
            > ma do oprogramowania.

Zapewne tak będzie!
    • m.maska Re: Mam dość tego kraju. Ja się z Polski wypisuję 01.02.15, 13:16
      Hahahaha... i ktoz odezwal sie w temacie? ten ktory lepiej by zrobil gdyby milczal... bo jak sie biznes w Polsce nie udal to sie spieprzylo do Niemiec i... zarabia sie w Polsce, ktora namietnie nazywal "wariatkowem" a podatki placi sie gdzie? wspomaga sie polski budzet? a gdziez tam, wywozi sie kase i wspomaga sie budzet niemiecki - wiec lepiej morda w kubel.
      • m.maska Re: Mam dość tego kraju. Ja się z Polski wypisuję 01.02.15, 13:16
        hipokryta...
        • m.maska Re: Mam dość tego kraju. Ja się z Polski wypisuję 01.02.15, 18:53
          a tak dla przypomnienia...

Emigracja
          Wracac?! Po 30 latach?! W zyciu!!!
          Autor: 1zorro-bis 16.01.11, 13:10

bedziesz przeklinal, zalowal i....wyjedziesz jesli nie "spalisz sobie mostow".
          Po 12 latach probowalem. Ucieklem i nie jezdze nawet na urlop. Tylko na pogrzeby i groby....
          • m.maska Re: Mam dość tego kraju. Ja się z Polski wypisuję 02.02.15, 09:06
            m.maska napisała:

> a tak dla przypomnienia...
            >
            >
            > Emigracja
            > Wracac?! Po 30 latach?! W zyciu!!!
            > Autor: 1zorro-bis 16.01.11, 13:10
            >
            > bedziesz przeklinal, zalowal i....wyjedziesz jesli nie "spalisz sobie mostow".
            > Po 12 latach probowalem. Ucieklem i nie jezdze nawet na urlop. Tylko na pogr
            > zeby i groby....

taaa a zapomnialam... nie tylko te ostatnie... jeszcze sie "wspiera", z jednej strony robi sie sobie bardzo potrzebna reklame, bo a noz, byc moze, ewentualnie ktos uslyszy i zauwazy, z drugiej jest co odpisac od podatku... bo tutaj kazde euro przeznaczone na cele charytatywne mozna odpisac od podatku a i reklama wtedy taniej wypada... jassne... o ile sobie przypominam to Owsiak tego nawet nie chcial na aukcje smile

Aha, teraz przy mezu? tak ja przy mezu, jak ty przy zonie... a jak ci sie tak w Polsce podoba - to na co czekasz? jest swietnie a bedzie jeszcze lepiej, es ist die allerhöchste Eisenbahn.
            • al-szamanka Re: Mam dość tego kraju. Ja się z Polski wypisuję 02.02.15, 09:27
              m.maska napisała:

> m.maska napisała:
              >
              > > a tak dla przypomnienia...
              > >
              > >
              > > Emigracja
              > > Wracac?! Po 30 latach?! W zyciu!!!
              > > Autor: 1zorro-bis 16.01.11, 13:10
              > >
              > > bedziesz przeklinal, zalowal i....wyjedziesz jesli nie "spalisz sobie mos
              > tow".
              > > Po 12 latach probowalem. Ucieklem i nie jezdze nawet na urlop. Tylko n
              > a pogr
              > > zeby i groby....

>
              > taaa a zapomnialam... nie tylko te ostatnie... jeszcze sie "wspiera", z jednej
              > strony robi sie sobie bardzo potrzebna reklame, bo a noz, byc moze, ewentualnie
              > ktos uslyszy i zauwazy, z drugiej jest co odpisac od podatku... bo tutaj kazde
              > euro przeznaczone na cele charytatywne mozna odpisac od podatku a i reklama wt
              > edy taniej wypada... jassne... o ile sobie przypominam to Owsiak tego nawet nie
              > chcial na aukcje smile
              >
              > Aha, teraz przy mezu? tak ja przy mezu, jak ty przy zonie... a jak ci sie tak w
              > Polsce podoba - to na co czekasz? jest swietnie a bedzie jeszcze lepiej
              , es is
              > t die allerhöchste Eisenbahn.

W sumie byłoby to bardzo rozsądne mieszkać tam, gdzie tak cudnie jest. Po co katować ciało i duszę siedząc w nienawistnym kraju, do czego przecież nikt nie zmusza.
              • tan.nawe Re: Mam dość tego kraju. Ja się z Polski wypisuję 02.02.15, 10:54
                Co Was tak złości? To, że ktoś na innym forum wypowiada się o Polsce inaczej niż według Was powinien? Czy może to, że zdjął czarne okulary i bez nich teraz patrzy na kraj pochodzenia swojego i Waszego?
                • al-szamanka Re: Mam dość tego kraju. Ja się z Polski wypisuję 02.02.15, 12:18
                  tan.nawe napisała:

> Co Was tak złości? To, że ktoś na innym forum wypowiada się o Polsce inaczej ni
                  > ż według Was powinien?

Śmieszy!

>Czy może to, że zdjął czarne okulary i bez nich teraz pa
                  > trzy na kraj pochodzenia swojego i Waszego?

Tannawe, myślałam, że jesteś bardziej spostrzegawcza. Między innymi za okropne plucie na Polskę ma u nas bana. A wariatkowa, chama z Berdyczowa i doktora Pavulona nie mogłyśmy mu wybić z głowy. Teraz "zdjął czarne okulary", bo siedzi po drugiej stronie i trzeba inaczej. Jest z tymi, którzy z potrzeby chwili obmazali jego obrazy, a teraz je reklamują na fb. Doborowe towarzystwo big_grin
                  Ten facet to chorągiewka. Ale potrzebowałyśmy nieco czasu, aby go tak jak inni wywalić.
                  I nie mów, że tego nie widzisz, bo złamiesz moją wiarę w Twoją inteligencję.
                  • m.maska Re: Mam dość tego kraju. Ja się z Polski wypisuję 02.02.15, 12:53
                    To zwykly odpad z innyxch forow... trudno nawet zliczyc na ilu forach: BAN!
                    • tan.nawe Re: Mam dość tego kraju. Ja się z Polski wypisuję 02.02.15, 13:17
                      m.maska napisała:

> To zwykly odpad z innyxch forow... trudno nawet zliczyc na ilu forach: BAN!

No to się go pozbyłyście, więc co Wam to lotto, że gdzie indziej pisze?
                      • m.maska Re: Mam dość tego kraju. Ja się z Polski wypisuję 02.02.15, 14:00
                        tan.nawe napisała:

> m.maska napisała:
                        >
                        > > To zwykly odpad z innyxch forow... trudno nawet zliczyc na ilu forach: BA
                        > N!
                        >
                        > No to się go pozbyłyście, więc co Wam to lotto, że gdzie indziej pisze?

A wiesz ile razy ja mu pisalam, zeby sie od nas "odwalil"? wiesz dlaczego ma tutaj bana jako jedyny? dlatego, ze to to nie ma ambicji, nie ma honoru, wywala sie, pisze sie dziesiatki razy, zeby sie odczepil - ale temu mozna napluc a to powie, ze to letni deszczyk.... i znowu tu przelezie...
                        A wracajac do linku, ktorym to to tak sie oburzylo i nie darowal sobie zeby to od nas skopiowac to on sam musial byc wyjatkowo zdeterminowany skoro spieprzal z kraju ponownie juz po 50-ce.
                    • rena-ta49 Re: Mam dość tego kraju. Ja się z Polski wypisuję 02.02.15, 14:57
                      m.maska napisała:

> To zwykly odpad z innyxch forow... trudno nawet zliczyc na ilu forach: BAN!

Hehehe,u nas na forum trzeba było mu tłumaczyć co znaczy "persona non grata"smilesmile
                      forum.gazeta.pl/forum/w,50394,145293023,145362882,Re_polemika_z_1zorro_bis.html
                      • m.maska Re: Mam dość tego kraju. Ja się z Polski wypisuję 02.02.15, 15:14
                        rena-ta49 napisała:

> m.maska napisała:
                        >
                        > > To zwykly odpad z innyxch forow... trudno nawet zliczyc na ilu forach: BA
                        > N!
                        >
                        > Hehehe,u nas na forum trzeba było mu tłumaczyć co znaczy "persona non grata"smile:
                        > )
                        > forum.gazeta.pl/forum/w,50394,145293023,145362882,Re_polemika_z_1zorro_bis.html

hehehe... za trudne smile
                  • tan.nawe Re: Mam dość tego kraju. Ja się z Polski wypisuję 02.02.15, 13:14
                    al-szamanka napisała:

> I nie mów, że tego nie widzisz, bo złamiesz moją wiarę w Twoją inteligencję.

Wybacz, Szamanko, ale naprawdę średnio się tym przejmuję. smile
                    • al-szamanka Re: Mam dość tego kraju. Ja się z Polski wypisuję 02.02.15, 13:33
                      tan.nawe napisała:

> al-szamanka napisała:
                      >
                      > > I nie mów, że tego nie widzisz, bo złamiesz moją wiarę w Twoją intelig
                      > encję.
                      >

>
                      > Wybacz, Szamanko, ale naprawdę średnio się tym przejmuję. smile

A szkoda... bo jak mówi Felix, wszystkie dzieci i dorośli z Land der Hämmer liczą się z moim zdaniem... nawet pierwszoklasiści i ci, co lekko zezują wink
                      • tan.nawe Re: Mam dość tego kraju. Ja się z Polski wypisuję 02.02.15, 13:52
                        al-szamanka napisała:

> A szkoda... bo jak mówi Felix, wszystkie dzieci i dorośli z Land der Hämmer liczą się z moim zdaniem... nawet pierwszoklasiści i ci, co lekko zezują wink

No, skoro nawet pierwszoklasiści i zezowaci... smile
                        Powinnaś się czuć wystarczająco dowartościowana.
                        Niech Ci więc nie będzie szkoda. Mnie nie jest. smile
                        • al-szamanka Re: Mam dość tego kraju. Ja się z Polski wypisuję 02.02.15, 14:10
                          tan.nawe napisała:

> al-szamanka napisała:
                          >
                          > > A szkoda... bo jak mówi Felix, wszystkie dzieci i dorośli z Land der H
                          > ämmer
                          liczą się z moim zdaniem... nawet pierwszoklasiści i ci, co lekko zez
                          > ują wink
                          >
                          > No, skoro nawet pierwszoklasiści i zezowaci... smile
                          > Powinnaś się czuć wystarczająco dowartościowana.
                          > Niech Ci więc nie będzie szkoda. Mnie nie jest. smile

Nie zrozumiałaś big_grin
                          • tan.nawe Re: Mam dość tego kraju. Ja się z Polski wypisuję 02.02.15, 14:44
                            al-szamanka napisała:

> Nie zrozumiałaś big_grin

Hmmm... no tak..., ale mam dla Ciebie miły podarek smile

Land der Berge, Land am Strome,
                            Land der Äcker, Land der Dome,
                            Land der Hämmer, zukunftsreich!
                            Heimat großer Töchter und Söhne,
                            Volk, begnadet für das Schöne,
                            Vielgerühmtes Österreich,
                            Vielgerühmtes Österreich.

Heiß umfehdet, wild umstritten,
                            Liegst dem Erdteil du inmitten
                            Einem starken Herzen gleich.
                            Hast seit frühen Ahnentagen
                            Hoher Sendung Last getragen,
                            Vielgeprüftes Österreich,
                            Vielgeprüftes Österreich.

Mutig in die neuen Zeiten,
                            Frei und gläubig sieh uns schreiten,
                            Arbeitsfroh und hoffnungsreich.
                            Einig lass in Brüderchören,
                            Vaterland, dir Treue schwören,
                            Vielgeliebtes Österreich,
                            Vielgeliebtes Österreich.

Kraju gór, kraju rzek,
                            Kraju pól, kraju katedr,
                            Kraju młotów rosnący w siłę!
                            Tyś narodem wielkich córek i synów,
                            Ludzi o niezwykłym pięknie,
                            Sławiona Austrio,
                            Sławiona Austrio.

Gwałtownie cię atakowano,
                            okrutnie odmawiano praw.
                            Leżysz w centrum globu,
                            Jak dzielne serce.
                            Od czasów swych przodków
                            Dźwigasz ciężar wzniosłego powołania,
                            Dzielna Austrio,
                            Dzielna Austrio.

Mężnie wkraczamy
                            W nowe czasy, wolni i pełni pasji,
                            Pracowici i odważni.
                            Jednym braterskim chórem,
                            Ojczyzno ślubujemy ci wierność,
                            Ukochana Austrio,
                            Ukochana Austrio.

• tan.nawe Re: Mam dość tego kraju. Ja się z Polski wypisuję 02.02.15, 13:27
                    al-szamanka napisała:

> Teraz "zdjął czarne okulary", bo siedzi
                    > po drugiej stronie i trzeba inaczej. Jest z tymi, którzy z potrzeby chwi
                    > li obmazali jego obrazy, a teraz je reklamują na fb. Doborowe towarzystwo
                    big_grin

Nie bardziej doborowe niż to, które teraz obsmarowuje jego i jego malarstwo, a przedtem zachwycało się i jednym i drugim. smile
                    • m.maska Re: Mam dość tego kraju. Ja się z Polski wypisuję 02.02.15, 13:39
                      tan.nawe napisała:

> al-szamanka napisała:
                      >
                      >
                      > > Teraz "zdjął czarne okulary", bo siedzi
                      > > po drugiej stronie i trzeba inaczej. Jest z tymi, którzy z potrzeb
                      > y chwi
                      > > li obmazali jego obrazy, a teraz je reklamują na fb. Doborowe towarzystwo
                      >
                      big_grin
                      >
                      > Nie bardziej doborowe niż to, które teraz obsmarowuje jego i jego malarstwo, a
                      > przedtem zachwycało się i jednym i drugim. smile

a gdzie? shock nigdy mi sie to nie podobalo i on doskonale o tym wiedzial, ze byl tylko jeden obrazek, ktory mi sie podobal: JEDEN!!!!
                      • m.maska Re: Mam dość tego kraju. Ja się z Polski wypisuję 02.02.15, 13:48
                        Wiesz co Tannawe, nie zajmowalysmy sie tym osobnikiem od kiedy zbanowalysmy go, poznalysmy, wiedzialysmy kto zacz... nadstawialam w jego obronie swojego nicka i przekonalam sie, ze nie byl tego wart... wiec nie byl tez wart zeby sie nim zajmowac... niestety pan malarz nie mogl zniesc swiadomosci, ze stal sie nikim i nieustannie nas zaczepial i bluzgal(Kali go skop, ktory go kiedys tak oburzal - jasne, punkt widzenia zmienia sie wraz z puktem siedzienia - hipokryta)- wiec ma odpowiednia reakcje.
                        A jesli chodzi o ujawnienie kto zacz? O! w pierwszym mailu do mnie, chyba ze skromnosci, podal mi linka na swoja strone i... nie mial najmniejszych problemow z tym, zeby ujawnic kim jest, chyba zreszta o to szlo... w koncu to zawsze szansa, ze a moze jednak ktos to kupi...
                        • al-szamanka Re: Mam dość tego kraju. Ja się z Polski wypisuję 02.02.15, 14:07
                          m.maska napisała:

> Wiesz co Tannawe, nie zajmowalysmy sie tym osobnikiem od kiedy zbanowalysmy go,
                          > poznalysmy, wiedzialysmy kto zacz... nadstawialam w jego obronie swojego nicka
                          > i przekonalam sie, ze nie byl tego wart... wiec nie byl tez wart zeby sie nim
                          > zajmowac... niestety pan malarz nie mogl zniesc swiadomosci, ze stal sie nikim
                          > i nieustannie nas zaczepial i bluzgal(Kali go skop, ktory go kiedys tak oburzal
                          > - jasne, punkt widzenia zmienia sie wraz z puktem siedzienia - hipokryta)- wie
                          > c ma odpowiednia reakcje.
                          > A jesli chodzi o ujawnienie kto zacz? O! w pierwszym mailu do mnie, chyba ze sk
                          > romnosci, podal mi linka na swoja strone i... nie mial najmniejszych problemow
                          > z tym, zeby ujawnic kim jest, chyba zreszta o to szlo... w koncu to zawsze szan
                          > sa, ze a moze jednak ktos to kupi...

I bardzo był zawiedziony, że jednak nie zechciałyśmy kupić żadnego obrazka, zachowałyśmy się zupełnie jak Owsiak, który odrzucił jego malunek z aukcji WOŚP - wiedział zapewne, że za dużo zachodu będzie w proporcji do ewentualnego zarobku.
                          • m.maska Re: Mam dość tego kraju. Ja się z Polski wypisuję 02.02.15, 14:15
                            al-szamanka napisała:

>
                            > I bardzo był zawiedziony, że jednak nie zechciałyśmy kupić żadnego obrazka, zac
                            > howałyśmy się zupełnie jak Owsiak, który odrzucił jego malunek z aukcji WOŚP -
                            > wiedział zapewne, że za dużo zachodu będzie w proporcji do ewentualnego zarobku
                            > .

Wystarczy spojrzec na foty z tych zbiorowych wystaw, rzeczywiscie, wyroznia sie kakofonia kolorow na tle innych, i brzydactwem prezentowanych postaci. Komiks, ktory pretenduje do rangi obrazu.
                            Na pewno nie bede latac po innych portalach i pisac elaboratow na temat tego co widze(jak wyscie to robili) - mnie wystarczy napisac, ze mi sie nie podoba, poza tym szkoda byloby mi czasu na rozbieranie tego na czesci pierwsze.
                    • klara_izydor Re: Mam dość tego kraju. Ja się z Polski wypisuję 02.02.15, 13:42
                      tan.nawe napisała:

> Nie bardziej doborowe niż to, które teraz obsmarowuje jego i jego malarstwo, a

I odwrotnie wink
                      Hipokryci są wśród nas.
                      • tan.nawe Re: Mam dość tego kraju. Ja się z Polski wypisuję 02.02.15, 13:56
                        klara_izydor napisała:

> tan.nawe napisała:
                        >
                        > > Nie bardziej doborowe niż to, które teraz obsmarowuje jego i jego malarst
                        > wo, a
                        > > przedtem zachwycało się i jednym i drugim. smile
                        >
                        > I odwrotnie wink
                        > Hipokryci są wśród nas.

A owszem, owszem! Właśnie o tym mówiłam.
                        Chociaż zdaje się, że są hipokryci lepsi i gorsi, tzn. nasi i nie nasi. wink
                        • klara_izydor Re: Mam dość tego kraju. Ja się z Polski wypisuję 02.02.15, 19:38
                          tan.nawe napisała:

> klara_izydor napisała:
                          >
                          > > tan.nawe napisała:
                          > >
                          > > > Nie bardziej doborowe niż to, które teraz obsmarowuje jego i jego m
                          > alarst
                          > > wo, a
                          > > > przedtem zachwycało się i jednym i drugim. smile
                          > >
                          > > I odwrotnie wink
                          > > Hipokryci są wśród nas.
                          >
                          > A owszem, owszem! Właśnie o tym mówiłam.
                          > Chociaż zdaje się, że są hipokryci lepsi i gorsi, tzn. nasi i nie nasi. wink
                          My - czyniący dobro i oni - debile,z którymi trzeba walczyć.
                          Paranoja smile
                    • al-szamanka Re: Mam dość tego kraju. Ja się z Polski wypisuję 02.02.15, 13:43
                      tan.nawe napisała:

> al-szamanka napisała:
                      >
                      >
                      > > Teraz "zdjął czarne okulary", bo siedzi
                      > > po drugiej stronie i trzeba inaczej. Jest z tymi, którzy z potrzeb
                      > y chwi
                      > > li obmazali jego obrazy, a teraz je reklamują na fb. Doborowe towarzystwo
                      >
                      big_grin
                      >
                      > przedtem zachwycało się i jednym i drugim
                      . smile

Moja droga, pisałyśmy o tym, a także powiedziałyśmy onemu w cztery oczy, że warsztat ma owszem, świetny, ale żadna z nas, oprócz "Żonglera" nie powiesiłaby jego obrazu u siebie w mieszkaniu. Jak widzisz, byłyśmy bardzo szczere. W międzyczasie warsztat popsuł się znacznie, kogel-mogel detali (co odradzałyśmy) zniesmacza, a kolorystyka zeszła na psy. O nijakiej perspektywie nie wspomnę.
                    • m.maska Re: Mam dość tego kraju. Ja się z Polski wypisuję 04.02.15, 13:14
                      tan.nawe napisała:

>

I jeszcze jedno... ogladalas ten "sielski" obrazek "pastereczki"? tak on widzi Polki - obrzydzenie we mnie wezbralo, kiedy to zobaczylam po raz pierwszy... bo przeciez uwazal, ze musi nam to przysylac na poczte... nie omieszkalam mu powiedziec, ze mnie odrzuca... wstretne, niesmaczne, widocznie ma gdzies takie modele... moze w domowym zaciszu, skoro zawsze musza byc to potworki.
                      Wiec mi nie wmawiaj jakichs wyimaginowanych zachwytow, bo to, ze nie krytykowalam nie znaczylo jeszcze, ze mi sie to podobalo uncertain za darmo bym tego nie chciala...
                      Gdyby mi ktos postawil warunek, ze musze cos powiesic, bo... a do wyboru bylyby jelenie na rykowisku albo taka kakofonia kolorow, wybralabym te pierwsze byloby przynajmniej smiesznie.
                      • tan.nawe Re: Mam dość tego kraju. Ja się z Polski wypisuję 04.02.15, 13:24
                        m.maska napisała:

> Wiec mi nie wmawiaj jakichs wyimaginowanych zachwytow, bo to, ze nie krytykowal
                        > am nie znaczylo jeszcze, ze mi sie to podobalo

Tylko jedno pytanie.
                        A co znaczy to, że teraz krytykujesz?
                        • m.maska Re: Mam dość tego kraju. Ja się z Polski wypisuję 04.02.15, 14:49
                          tan.nawe napisała:

> m.maska napisała:
                          >
                          > > Wiec mi nie wmawiaj jakichs wyimaginowanych zachwytow, bo to, ze nie k
                          > rytykowal
                          > > am nie znaczylo jeszcze, ze mi sie to podobalo
                          >

> Tylko jedno pytanie.
                          > A co znaczy to, że teraz krytykujesz?

Bo sie ten "odpad" nie moze odczepic, skoro on wypisuje swoje fantazje na nasz temat to ja moge napisac co naprawde mysle o kims takim... wiesz "odpady" mozna wyrzucac, ale juz na utylizacje nie mam wplywu.
                          • tan.nawe Re: Mam dość tego kraju. Ja się z Polski wypisuję 04.02.15, 17:48
                            m.maska napisała:

> Bo sie ten "odpad" nie moze odczepic, skoro on wypisuje swoje fantazje na nasz
                            > temat to ja moge napisac co naprawde mysle o kims takim
                            ... wiesz "odpady" mozna
                            > wyrzucac, ale juz na utylizacje nie mam wplywu.

Czyli wcześniej nie pisałaś tego, co naprawdę myślisz? To znaczy, że... hmmm...
                            Kto by pomyślał...!

• m.maska Re: Mam dość tego kraju. Ja się z Polski wypisuję 04.02.15, 18:45
                              tan.nawe napisała:

> m.maska napisała:
                              >
                              > > Bo sie ten "odpad" nie moze odczepic, skoro on wypisuje swoje fantazje
                              > na nasz
                              > > temat to ja moge napisac co naprawde mysle o kims takim
                              ... wiesz "odp
                              > ady" mozna
                              > > wyrzucac, ale juz na utylizacje nie mam wplywu.
                              >
                              > Czyli wcześniej nie pisałaś tego, co naprawdę myślisz? To znaczy, że... hmmm...
                              > Kto by pomyślał...!
                              >

Za wczesny triumf... a tu cie mam masko: Kto by pomyślał...!

hmykaj sobie do woli, wiem, ze to taki nawyk... owszem nie pisalam, bo odkad stad wylecial, nie widzialam powodu zeby o nim pisac, nie bylo o czym, dopoki sie nie zaczal czepiac na forach i wypisywac maili... wiesz, nie bylo powodu zeby sie zajmowac czyms co sie wyrzucilo.... ale ze jak z tego wynika, musi, kiedys to byl jokker, ktory go wywalil, teraz to jestesmy my - kto bedzie nastepny? bo jeszcze jest kilku moderatorow, ktorzy wywalili na pysk... to ze zbieracie odpady - no coz... co kto lubi....
                              Powiem Ci krotko... przychodzisz tutaj z misja - tylko kiepsko ja ukrywasz... i jeszcze Ci sie nie udalo zadnej doprowadzic do tego zeby ja jednoczesnie okreslic jako wygrana - a wtedy kiedy juz jestes na straconej pozycji, porzucasz dyskusje - probuj dalej big_grin
                              • tan.nawe Re: Mam dość tego kraju. Ja się z Polski wypisuję 04.02.15, 20:48
                                m.maska napisała:

> Powiem Ci krotko... przychodzisz tutaj z misja - tylko kiepsko ja ukrywasz

Przychodzić na Kalejdoskop z misją??? Stanowczo przeceniasz swoje forum, Masko! smile

> a wtedy kiedy juz jestes na straconej pozycji, porzucasz dyskusje - probuj dalej big_grin

Owszem, porzucam "dyskusję" o dżdżownicach, padalcach i utylizacji ludzkich odpadów.
                                W tym nie chcę uczestniczyć na żadnej pozycji. I nie będę próbować.
                                • m.maska Re: Mam dość tego kraju. Ja się z Polski wypisuję 04.02.15, 21:00
                                  tan.nawe napisała:

> m.maska napisała:
                                  >
                                  > > Powiem Ci krotko... przychodzisz tutaj z misja - tylko kiepsko ja ukrywas
                                  > z
                                  >
                                  > Przychodzić na Kalejdoskop z misją??? Stanowczo przeceniasz swoje forum, Masko!
                                  > smile

To moze podaj inny cel tych "zagajen"... bo w dyskusjach na zaden temat udzialu nie bierzesz, przychodzisz pouczac nas, zreszta od pierwszego pamietnego Twojego tutaj wystepu!
                                  >
                                  >
                                  > > a wtedy kiedy juz jestes na straconej pozycji, porzucasz dyskusje - prob
                                  > uj dalej big_grin
                                  >
                                  > Owszem, porzucam "dyskusję" o dżdżownicach, padalcach i utylizacji ludzkich odp
                                  > adów.
                                  > W tym nie chcę uczestniczyć na żadnej pozycji. I nie będę próbować.

j.w.
                                  • tan.nawe Re: Mam dość tego kraju. Ja się z Polski wypisuję 04.02.15, 21:14
                                    m.maska napisała:

> To moze podaj inny cel tych "zagajen"... bo w dyskusjach na zaden temat udzialu
                                    > nie bierzesz,

A są tu jakieś inne tematy? A, tak! O pogodzie i czasem o kwiatkach, reszta to chóralne wyrzekanie na kraj albo na różne paskudy, podłoty, niewdzięczników, hipokrytów, mochtegernów itp.
                                    A że to mnie średnio interesuje, to chyba jednak porzucę.
                                    • al-szamanka Re: Mam dość tego kraju. Ja się z Polski wypisuję 04.02.15, 21:33
                                      tan.nawe napisała:

> m.maska napisała:
                                      >
                                      > > To moze podaj inny cel tych "zagajen"... bo w dyskusjach na zaden temat
                                      > udzialu
                                      > > nie bierzesz,
                                      >
                                      > A są tu jakieś inne tematy? A, tak! O pogodzie i czasem o kwiatkach, reszta to
                                      > chóralne wyrzekanie na kraj albo na różne paskudy, podłoty, niewdzięczników, hi
                                      > pokrytów, mochtegernów itp.
                                      > A że to mnie średnio interesuje, to chyba jednak porzucę.

Toteż ciągle się dziwię, że immer wieder zagajasz.
                                    • m.maska Re: Mam dość tego kraju. Ja się z Polski wypisuję 04.02.15, 21:56
                                      tan.nawe napisała:

> m.maska napisała:
                                      >
                                      > > To moze podaj inny cel tych "zagajen"... bo w dyskusjach na zaden temat
                                      > udzialu
                                      > > nie bierzesz,
                                      >
                                      > A są tu jakieś inne tematy? A, tak! O pogodzie i czasem o kwiatkach, reszta to
                                      > chóralne wyrzekanie na kraj albo na różne paskudy, podłoty, niewdzięczników, hi
                                      > pokrytów, mochtegernów itp.
                                      > A że to mnie średnio interesuje, to chyba jednak porzucę.

Idz na P. tam ponarzekasz sobie na kosciol smile
                                      no to pa... misje swoja spelnilas, ale o ile Ciebie znam - to wrocisz w odpowiednim momencie smile
                                      Podaj mi przepis na te poledwiczki lepiej smile
                • m.maska Re: Mam dość tego kraju. Ja się z Polski wypisuję 02.02.15, 12:51
                  tan.nawe napisała:

> Co Was tak złości? To, że ktoś na innym forum wypowiada się o Polsce inaczej ni
                  > ż według Was powinien? Czy może to, że zdjął czarne okulary i bez nich teraz pa
                  > trzy na kraj pochodzenia swojego i Waszego?

A moze Tannawe powinnas poczytac o doswiadczeniach Portugalii, bo ja niestety widze paralele.
                  To nie jest kwestia jak jest, tylko pytanie: ja kdlugo jeszcze bedzie sie to udawac.
                  To jest moj kraj i to jest bolesne, kiedy patrzy sie jak toczy sie po rowni pochylej... ten kto sie toczy tego nie czuje.
                  • m.maska Re: Mam dość tego kraju. Ja się z Polski wypisuję 02.02.15, 13:15
                    m.maska napisała:

> tan.nawe napisała:
                    >
                    > > Co Was tak złości? To, że ktoś na innym forum wypowiada się o Polsce inac
                    > zej ni
                    > > ż według Was powinien? Czy może to, że zdjął czarne okulary i bez nich te
                    > raz pa
                    > > trzy na kraj pochodzenia swojego i Waszego?
                    >
                    > A moze Tannawe powinnas poczytac o doswiadczeniach Portugalii, bo ja niestety w
                    > idze paralele.
                    > To nie jest kwestia jak jest, tylko pytanie: ja kdlugo jeszcze bedzie sie to ud
                    > awac.
                    > To jest moj kraj i to jest bolesne, kiedy patrzy sie jak toczy sie po rowni poc
                    > hylej... ten kto sie toczy tego nie czuje.

A poza tym jesli nieustannie zywi sie tym co wydlubie spod klawiszy, jesli nie potrafi nic innego, jak zywic sie tematami, ktore tutaj znajdzie, ot fantazja! to ja mam prawo odniesc sie do hipokryty... bo chyba dobrze pamietasz "wariatkowo"... za to jego wariatkowo karlutka skakala nam do oczu... a teraz prosze bardzo jak go wychowali big_grinbig_grinbig_grin bo to juz ostatnie miejsce gdzie jeszcze nie zrobili utylizacji, bedzie sie pilnowal...
                    I co? nie podpisujecie petycji? Polanski to taki "sympatyczny" pedofil, w przeciwienstwie do jakiegos ksiedza na ktorego bedzie plul, bo jemu sie wydaje, ze Polanski to jego polka
                    • al-szamanka Re: Mam dość tego kraju. Ja się z Polski wypisuję 02.02.15, 13:59
                      m.maska napisała:

> m.maska napisała:
                      >
                      > > tan.nawe napisała:
                      > >
                      > > > Co Was tak złości? To, że ktoś na innym forum wypowiada się o Polsc
                      > e inac
                      > > zej ni
                      > > > ż według Was powinien? Czy może to, że zdjął czarne okulary i bez n
                      > ich te
                      > > raz pa
                      > > > trzy na kraj pochodzenia swojego i Waszego?

> jesli nieustannie zywi sie tym co wydlubie spod klawiszy, jesli nie
                      > potrafi nic innego, jak zywic sie tematami, ktore tutaj znajdzie, ot fantazja!
                      > to ja mam prawo odniesc sie do hipokryty... bo chyba dobrze pamietasz "wariatko
                      > wo"... za to jego wariatkowo karlutka skakala nam do oczu
                      ... a teraz prosze bar
                      > dzo jak go wychowali big_grinbig_grinbig_grin bo to juz ostatnie miejsce gdzie jeszcze nie zrobil
                      > i utylizacji, bedzie sie pilnowal...

i to jak skakała... teraz go reklamuje big_grin

> I co? nie podpisujecie petycji? Polanski to taki "sympatyczny" pedofil, w przec
                      > iwienstwie do jakiegos ksiedza na ktorego bedzie plul, bo jemu sie wydaje, ze P
                      > olanski to jego polka

Podpiszą, ale po kryjomu, karlutka już na fb polubiła tę pedofilską petycję.
                      Hipokryci.
                      • al-szamanka nieściskający 02.02.15, 15:13
                        A to muszę wkleić:

1zorro-bis 02.02.15, 13:35
                        kurcze.....
                        Tylu ludzi podpisalo.(petycje w sprawie niekarania Polańskiego za pedofilstwo) A wedlug niektorych "cnotliwych" panienek powinien siedziec.
                        No coz......
                        Zal d.....sciska?

Hmm, zapewne autor by nie ściskał, gdyby zboczeńcowi zachciało się jego zgwałcić!
                        • m.maska Re: nieściskający 02.02.15, 15:21
                          al-szamanka napisała:

> A to muszę wkleić:
                          >
                          > 1zorro-bis 02.02.15, 13:35
                          > kurcze.....
                          > Tylu ludzi podpisalo.(petycje w sprawie niekarania Polańskiego za pedofilstw
                          > o)
                          A wedlug niektorych "cnotliwych" panienek powinien siedziec.
                          > No coz......
                          > Zal d.....sciska?
                          >
                          > Hmm, zapewne autor by nie ściskał, gdyby zboczeńcowi zachciało się jego zgwałci
                          > ć!

.(petycje w sprawie niekarania Polańskiego za pedofilstwo)

Swietne... ciekawe czy beda tez podpisywac petycje w sprawie niekarania za pedofilstwo Wesolowskiego, Petza i innyxch duchownych... jak widac gwalt po uprzednim nafaszerowaniu ofiary narkotykami, ktorego dokonuje znany rezyser to chyba jakas nobilitacja a nie gwalt!
                          • m.maska Re: nieściskający 02.02.15, 15:23
                            m.maska napisała:

> al-szamanka napisała:
                            >
                            > > A to muszę wkleić:
                            > >
                            > > 1zorro-bis 02.02.15, 13:35
                            > > kurcze.....
                            > > Tylu ludzi podpisalo.(petycje w sprawie niekarania Polańskiego za p
                            > edofilstw
                            > > o)
                            > > No coz......
                            > > Zal d.....sciska?

A kazda kobieta, ktora potepi GWAŁT, jest "cnotliwa"... pyszne!
                        • al-szamanka Re: nieściskający 02.02.15, 15:24
                          al-szamanka napisała:

> A to muszę wkleić:
                          >
                          > kurcze.....
                          > o)
                          > No coz......
                          > Zal d.....sciska?
                          >
                          > Hmm, zapewne autor by nie ściskał, gdyby zboczeńcowi zachciało się jego zgwałci
                          > ć!

I właśnie ten szlachetny człowiek, obrońca pedofila, napisał do mnie prywatnie na fb, dając upust swojej wściekłości poprzez pogardliwe i wstrętne słowa w kierunku moich upośledzonych Klientów. Tfuuuuu....
                          • m.maska Re: nieściskający 02.02.15, 15:27
                            al-szamanka napisała:

> I właśnie ten szlachetny człowiek, obrońca pedofila, napisał do mnie prywatnie
                            > na fb, dając upust swojej wściekłości poprzez pogardliwe i wstrętne słowa w kie
                            > runku moich upośledzonych Klientów. Tfuuuuu....

A co? nie mial odwagi napisac tego na otwartym forum? pogarda dla uposledzonych to przeciez takie "wzniosle uczucie"....
                            Hipokryta...
                        • m.maska Re: nieściskający 02.02.15, 16:14
                          al-szamanka napisała:

> A to muszę wkleić:
                          >
                          > kurcze.....
                          > o)
                          > No coz......
                          > Zal d.....sciska?
                          >

Tylu ludzi podpisalo... jesli to kobiety, to zapewne same chetnie zostalyby zgwalcone jako dziewczynki, a jesli faceci, to chetnie widzieliby w tej roli swoje corki i wnuczki... bo jak pisze "znafca" tematu, Polanski leci na malolaty... no to dziela panowie, nic straconego, mozna mu jeszcze podsunac wlasne latorosle, gdyby sie bronily to narkotyki albo alkohol ulatwia sprawe uncertain
                          • darima_ka Re: nieściskający 02.02.15, 19:07
                            Po co cokolwiek podpisywać,wystarczy podesłać swoje córki,wnuczki ,stare dziady lubią przecież
                            pofiglować z młodymi gówniarami.

""W 1977 roku w rozmowie z Thomasem Kiernanem, autorem książki „The Roman Polanski Story”, reżyser rzucił nonszalancko: – Wyp... tę małolatę? I co z tego?

Nie była to jedyna tak wyrazista wypowiedź. – Sędziowie chcą się pieprzyć z młodymi panienkami. Tak samo ławy przysięgłych. Z młodymi dziewczętami chciałby się pieprzyć każdy – mówił Polański w 1979 r. brytyjskiemu pisarzowi Martinowi Amisowi, by stwierdzić chwilę później, jak dobrze mu w Paryżu, gdzie ludzie traktują te sprawy „po dorosłemu”.
                            swiat.newsweek.pl/samantha-geimer-wspomnienia-zycie-w-cieniu-romana-polanskiego,artykuly,271429,1,2.html
                            • m.maska Re: nieściskający 02.02.15, 19:26
                              nie dosc, ze pedofil to jeszcze dewiant...

"Gdy Polański orientuje się, że Samantha nie bierze tabletek antykoncepcyjnych i nie pamięta nawet daty ostatniej miesiączki, zapowiada: „Nie wejdę w ciebie w takim razie”. W końcu jednak – ku jej zdziwieniu – decyduje się na seks analny. – Kiedy to się działo, nie byłam wcale pewna, co myśleć. Zaraz, to moja pupa? Ludzie robią takie rzeczy? – wspomina Geimer."
                              • darima_ka Re: nieściskający 02.02.15, 20:38
                                W tych kręgach takie dewiacje są normalne,
                                narkotyki mieszają im we łbach.
                                • al-szamanka Re: nieściskający 02.02.15, 21:13
                                  darima_ka napisała:

> W tych kręgach takie dewiacje są normalne,
                                  > narkotyki mieszają im we łbach.

Dlatego dziwi mnie, ze ktos w ogole zdecydowal sie pisac petycje i szuka poparcia. Dlaczego? Bo to Polanski? A ktoz to taki, ze mu wszystko wolno, bo rezyser, bo pare dobrych filmow nakrecil - to dlatego nalezy przymykac na przestepstwo oczy?
                                  • al-szamanka Re: nieściskający 02.02.15, 21:23
                                    I prosze, nawet syn Laertesa rzucil sie w obrone pedofila, tak, pedofila, ktory zgwalcil trzynastolatke - i TO SA FAKTY.
                                    Nawet Agfa, o ktorym mniemalam ze porzadny czlowiek. Ha, Agfo, Twoje dowodzenie, ze trzynastolatka prowadzila juz zycie seksualne i dlatego wg Ciebie nie bylo to dla niej takie straszne stawiam na jednym poziomie z wypowiedzia Leppera, ze nie mozna zgwalcic prostytutki. Czy piszac ten post tez tak capio rechotales jak wtedy Lepper?
                                    • al-szamanka Re: nieściskający, ale namolny... 02.02.15, 22:23
                                      Tak namolny, ze mdlo sie robi. Sluchaj ty, namolny malarzu, przestan zasmiecac moja poczte.
                                      Nie mam najmniejszej ochoty korespondowac z toba ani na fb, ani na prive!
                                      • m.maska Re: nieściskający, ale namolny... 03.02.15, 01:38
                                        Mozesz AL zablokowac na FB, juz dawno to zrobilam, bo mialam dosyc... na gmailu tez krotka pilka, nie wiem jak na Twojej poczcie, ale ja na gmailu zalozylam filter odsylam do spamu, a spam u mnie jest natychmiast kasowany, wiec moze pisac do "chama z Berdyczowa"
                                        • al-szamanka Re: nieściskający, ale namolny... 03.02.15, 10:46
                                          m.maska napisała:

> Mozesz AL zablokowac na FB, juz dawno to zrobilam, bo mialam dosyc... na gmailu
                                          > tez krotka pilka, nie wiem jak na Twojej poczcie, ale ja na gmailu zalozylam f
                                          > ilter odsylam do spamu, a spam u mnie jest natychmiast kasowany, wiec moze pisa
                                          > c do "chama z Berdyczowa"
                                          >

Zrobię to, bo nie znoszę, gdy mi ktoś paskudzi na poczcie... a znowu nabazgrolił.
                                          • m.maska Re: nieściskający, ale namolny... 03.02.15, 11:08
                                            al-szamanka napisała:

> m.maska napisała:
                                            >
                                            > > Mozesz AL zablokowac na FB, juz dawno to zrobilam, bo mialam dosyc... na
                                            > gmailu
                                            > > tez krotka pilka, nie wiem jak na Twojej poczcie, ale ja na gmailu zaloz
                                            > ylam f
                                            > > ilter odsylam do spamu, a spam u mnie jest natychmiast kasowany, wiec moz
                                            > e pisa
                                            > > c do "chama z Berdyczowa"
                                            > >
                                            >
                                            > Zrobię to, bo nie znoszę, gdy mi ktoś paskudzi na poczcie... a znowu nabazgroli
                                            > ł.

No... ja tez odpady wyrzucam a nie utylizuje... utylizacja niech zajmuja sie inni.
                                    • m.maska Re: nieściskający 03.02.15, 01:47
                                      al-szamanka napisała:

> I prosze, nawet syn Laertesa rzucil sie w obrone pedofila, tak, pedofila, ktory
                                      > zgwalcil trzynastolatke - i TO SA FAKTY.
                                      > Nawet Agfa, o ktorym mniemalam ze porzadny czlowiek. Ha, Agfo, Twoje dowodzenie
                                      > , ze trzynastolatka prowadzila juz zycie seksualne i dlatego wg Ciebie nie bylo
                                      > to dla niej takie straszne stawiam na jednym poziomie z wypowiedzia Leppera, z
                                      > e nie mozna zgwalcic prostytutki. Czy piszac ten post tez tak capio rechotales
                                      > jak wtedy Lepper?

O! bo to sa ci wlasnie inteligentni inaczej, dla ktorych zgwalcenie 13 letniej dziewczynki jest ok bo, uzasadnienie: zrobil to znany rezyser!!!!!!!!!!!!!!!!!! na tyle tej inteligencji wystarcza.
                                      A dla prokuratora, ktory w oczywistej sprawie nie oskarzy komornika to jest tez ok, bo to dobry kumpel jest itd...itd... i tak kwitnie kraj bezprawia, rownych i rowniejszych w ktory za kratki idzie uposledzony czlowiek, bo ukradl batonik za 99gr, a zboczeniec, dewiant i pedofil pojdzie tez siedziec a jakze, pod warunkiem ze bedzie sie nazywal Kowalski, ktorego nikt nie zna... jesli to ktos znany a to juz nie, to wtedy nie pedofil.
                                      Chcialabym jednego z drugim tych obroncow widziec, gdyby takie cos spotkalo ich corki i byliby bezsilni, bo sprawca nalezalby do tych rowniejszych, ale nic straconego, corki to juz za stare sa na takie "przyjemnosci" ale zawsze moze to jeszcze dopasc ktoras wnuczke.
                                      • m.maska Re: nieściskający 03.02.15, 07:09
                                        Jeszcze jedno jest charakterystyczne, ze w obronie tego pedofila wypowiadaja sie glownie faceci... wniosek? widocznie sami nie byliby niechetni, stad tyle zrozumienia... tyle, ze to juz wiek nie ten, mozliwosci nie te no i... brak glownej okolicznosci "lagodzacej" - nie sa slawni.
                                        Stawiam ich na rowni z tym dewiantem... niech sprobuja wytlumaczyc kobiecie, ktora w wieku 13 lat zostaje upita nafaszerowana srodkami odurzajacymi, zgwalcona i wlecze za soba to przez cale zycie, ze przeciez NIC sie nie stalo, bo to slawny rezyser ja tak "wyroznil", jak geja do tego, zeby przypadkiem dziecka nie zrobic o zabezpieczeniu widocznie tez mowy nie bylo.
                                        Konus...
                                        • rena-ta49 Re: nieściskający 03.02.15, 14:59
                                          Dewianci są wśród nas ,dobrze się tylko maskują!
                                    • al-szamanka Re: nieściskający agfa 04.02.15, 19:54
                                      al-szamanka napisała:

> I prosze, nawet syn Laertesa rzucil sie w obrone pedofila, tak, pedofila, ktory
                                      > zgwalcil trzynastolatke - i TO SA FAKTY.
                                      > Nawet Agfa, o ktorym mniemalam ze porzadny czlowiek. Ha, Agfo, Twoje dowodzenie
                                      > , ze trzynastolatka prowadzila juz zycie seksualne i dlatego wg Ciebie nie bylo
                                      > to dla niej takie straszne stawiam na jednym poziomie z wypowiedzia Leppera, z
                                      > e nie mozna zgwalcic prostytutki.
                                      Czy piszac ten post tez tak capio rechotales
                                      > jak wtedy Lepper?

Mój Boże, i taki Agfa uważa, że Polański już odpokutował za swój czyn... bo musiał z myślą o nim żyć przez tyle lat. Aż na wymioty mnie zebrało czytając te wstrętne słowa. Przecież on ucieka przed sprawiedliwością już ponad 30 lat.
                                      Masz wnuki Agfo, myślisz, że im nigdy nie może się trafić coś takiego, bo są chłopcami? A jeżeli się trafi, to co?
                                      A jeżeli sprawcą będzie znowu taki "wrażliwy, mądry reżyser"? Który zwieje za granicę i będzie odpokutowywać swój czyn poprzez myślenie o tym jak gwałcił. Ty oczywiście go zrozumiesz... bo przecież łatwo sobie przetłumaczysz, tak jak w tym przypadku, że to twoje wnuki są winne.
                                      Prawda jakie to proste i sprawiedliwe?
                                      • m.maska Re: nieściskający agfa 04.02.15, 19:58
                                        Daj spokoj AL... faceci sa zdolni do tlumaczenia kazdego gwalciciela... charakterystycznym jest, ze zadna z kobiet tam, o dziwo, mimo presji grupy tam panujacej jednak nie stanela w obronie tego pedofila, tylko takie wlasnie zakompleksione osobniki "bryluja" w temacie...
                                        • al-szamanka Re: nieściskający agfa 04.02.15, 20:06
                                          m.maska napisała:

> Daj spokoj AL... faceci sa zdolni do tlumaczenia kazdego gwalciciela... charakt
                                          > erystycznym jest, ze zadna z kobiet tam, o dziwo, mimo presji grupy tam panujac
                                          > ej jednak nie stanela w obronie tego pedofila, tylko takie wlasnie zakompleksio
                                          > ne osobniki
                                          "bryluja" w temacie...

Rzeczywiście, tylko agfa, zorro i achaj bronią zwyrodnialca...
                                          I przekonałam się, że na innych forach podobnie robią tak samo malutcy.
                                          • m.maska Re: nieściskający agfa 04.02.15, 20:50
                                            möchtegern Männer... dwoch z nich poznalam w realu uncertain pojecie mezczyzna malo przystaje...
                                            • m.maska Re: nieściskający agfa 04.02.15, 21:04
                                              m.maska napisała:

> möchtegern Männer... dwoch z nich poznalam w realu uncertain pojecie mezczyzna malo p
                                              > rzystaje...

i co najlepsze w tym wszystkim, wzajemnie sie bardzo "szanuja" i wlasciwie okreslaja, chociaz te okreslenia pasuja do kazdego z nich: kabotyn, lachudra, cham z Berdyczowa - najpierw nakladli sobie po mordach a teraz sie zaprzyjaznili big_grinbig_grinbig_grin
                                      • al-szamanka Re: nieściskający agfa 04.02.15, 22:10
                                        al-szamanka napisała:

> al-szamanka napisała:
                                        >
                                        > > I prosze, nawet syn Laertesa rzucil sie w obrone pedofila, tak, pedofila,
                                        > ktory
                                        > > zgwalcil trzynastolatke - i TO SA FAKTY.
                                        > > Nawet Agfa, o ktorym mniemalam ze porzadny czlowiek. Ha, Agfo, Twoje d
                                        > owodzenie
                                        > > , ze trzynastolatka prowadzila juz zycie seksualne i dlatego wg Ciebie ni
                                        > e bylo
                                        > > to dla niej takie straszne stawiam na jednym poziomie z wypowiedzia Lepp
                                        > era, z
                                        > > e nie mozna zgwalcic prostytutki.
                                        Czy piszac ten post tez tak capio r
                                        > echotales
                                        > > jak wtedy Lepper?
                                        >
                                        >
                                        > Mój Boże, i taki Agfa uważa, że Polański już odpokutował za swój czyn... bo mus
                                        > iał z myślą o nim żyć przez tyle lat. Aż na wymioty mnie zebrało czytając te ws
                                        > trętne słowa. Przecież on ucieka przed sprawiedliwością już ponad 30 lat.
                                        > Masz wnuki Agfo, myślisz, że im nigdy nie może się trafić coś takiego, bo są ch
                                        > łopcami? A jeżeli się trafi, to co?
                                        > A jeżeli sprawcą będzie znowu taki "wrażliwy, mądry reżyser"? Który zwieje za g
                                        > ranicę i będzie odpokutowywać swój czyn poprzez myślenie o tym jak gwałcił. Ty
                                        > oczywiście go zrozumiesz... bo przecież łatwo sobie przetłumaczysz, tak jak w t
                                        > ym przypadku, że to twoje wnuki są winne.

> Prawda jakie to proste i sprawiedliwe?

Ale jednak myślę, że po prostu wyłbyś z rozpaczy, bo twoje wnuki, a nie obca małolata, obcego cierpienia nie czuje się i nie rozumie.
                                        • m.maska Re: nieściskający agfa 04.02.15, 22:14
                                          al-szamanka napisała:

>
                                          > Ale jednak myślę, że po prostu wyłbyś z rozpaczy, bo twoje wnuki, a nie obca ma
                                          > łolata, obcego cierpienia nie czuje się i nie rozumie.

Chyba nie... posiada wrazliwosc na poziomie Polanskiego, ktory przeprosil Samanthe Geimer dopiero po 30 latach, wiec raczej nie dlatego, ze poczuwal sie do jakiejkolwiek winy, tylko mial w tym swoj interes, zboczeniec...
                                          • darima_ka Ciekawe czy Polska wyda Polańskiego 17.02.15, 19:10
                                            25 lutego odbędzie się posiedzenie sądu w sprawie ekstradycji Romana Polańskiego.
                                            www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,17419479,25_lutego_posiedzenie_o_ekstradycji_Polanskiego__Rezyser_.html
                                            • m.maska Re: Ciekawe czy Polska wyda Polańskiego 17.02.15, 19:41
                                              darima_ka napisała:

> 25 lutego odbędzie się posiedzenie sądu w sprawie ekstradycji Romana Polańskieg
                                              > o.
                                              > www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,17419479,25_lutego_posiedzenie_o_ekstradycji_Polanskiego__Rezyser_.html

Powinien byc sadzony tam gdzie dopuscil sie przestepstwa.
                                            • al-szamanka Re: Ciekawe czy Polska wyda Polańskiego 17.02.15, 19:45
                                              darima_ka napisała:

> 25 lutego odbędzie się posiedzenie sądu w sprawie ekstradycji Romana Polańskieg
                                              > o.
                                              > www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,17419479,25_lutego_posiedzenie_o_ekstradycji_Polanskiego__Rezyser_.html

"Jesienią 2014 r. rzecznik PG Mateusz Martyniuk mówił, że polsko-amerykańska umowa o ekstradycji wyklucza przesłankę przedawnienia."

Ha, jeśli nie wydadzą Polańskiego Amerykanom, to będzie znaczyło, że międzynarodowa umowa jest dla polskich sędziów funta kłaków niewarta.
                                              To po co ta umowa została w ogóle podpisana? Aby z nią postępować wg widzimisię jakiegoś sędziny, który za komuny ludzi skazywał na śmierć?
                                              • darima_ka Re: Ciekawe czy Polska wyda Polańskiego 17.02.15, 21:20
                                                Ano zobaczymy,ale USA nie wydała Polsce Mazura swego czasu.
                                                • al-szamanka Re: Ciekawe czy Polska wyda Polańskiego 18.02.15, 05:01
                                                  darima_ka napisała:

> Ano zobaczymy,ale USA nie wydała Polsce Mazura swego czasu.
                                                  >

A rzeczywiście... czyli jednak w tej umowie prawo działa na widzimisię.
                        • m.maska Palcem po mapie? 02.02.15, 17:16
                          a jakze, a potem w realu... nie biore najtanszej wersji... jesli taka sie bierze, to nie nalezy potem wybrzydzac big_grin

https://fs2.directupload.net/images/user/150202/yp5efr2k.jpg
                          • al-szamanka Re: Palcem po mapie? 03.02.15, 11:00
                            m.maska napisała:

> a jakze, a potem w realu... nie biore najtanszej wersji... jesli taka sie bierz
                            > e, to nie nalezy potem wybrzydzac big_grin
                            >
                            > https://fs2.directupload.net/images/user/150202/yp5efr2k.jpg

Oooo, to taniutko się podróżuje!
                            Nasze ostatnie 6 dni we Włoszech kosztowały 800€ na osobę smile
                            • m.maska Re: Palcem po mapie? 03.02.15, 11:15
                              al-szamanka napisała:

> m.maska napisała:
                              >
                              > > a jakze, a potem w realu... nie biore najtanszej wersji... jesli taka sie
                              > bierz
                              > > e, to nie nalezy potem wybrzydzac big_grin
                              > >
                              > > https://fs2.directupload.net/images/user/150202/yp5efr2k.jpg
                              >
                              >
                              > Oooo, to taniutko się podróżuje!
                              > Nasze ostatnie 6 dni we Włoszech kosztowały 800€ na osobę smile

... pominelas sama podroz... a tam jest "ol" - samolot, statek, hotel, wyzywienie i skarzyk sie, ze wycieczki drogie... hehehe... w Andaluzji w 2002 roku za kazda wycieczke do Granady, do Sewilli, do Cordoby, na Gibraltar - placilam 130€ na dwie osoby - dzisiaj juz duzo wiecej, bo znajomi byli tam i zrezygnowali, czego tez nie potrafie zrozumiec, bo skoro juz gdzies jestem to korzystam do upadu, a stac ich bylo - oszczednosci.
                        • al-szamanka Re: nieściskający 02.02.15, 22:38
                          al-szamanka napisała:

> A to muszę wkleić:
                          >
                          > kurcze.....
                          > o)
                          > No coz......
                          > Zal d.....sciska?
                          >
                          > ć!

Tak sie sklada, ze jeden moj kolega(teraz znany aktor w Polsce) statystowal w filmie Polanskiego "Piraci" i wiele razy po pracy jezdzil z rezyserem po specjalnych klubach i poznal go doskonale. Juz lata temu opowiadal jakie to srodowisko: alkohol, narkotyki, prymitywizm i wulgarnosc na kazdym kroku, uzaleznienie od wyuzdanego seksu, takze z malolatami.
                          Polanskiemu wadawalo sie ze wszystko moze.
    • darima_ka Re: Mam dość tego kraju. Ja się z Polski wypisuję 01.02.15, 19:53
      Ja chyba też się wypiszę...
      • m.maska Re: Mam dość tego kraju. Ja się z Polski wypisuję 01.02.15, 20:00
        darima_ka napisała:

> Ja chyba też się wypiszę...

W dzisiejszych czasach to nic trudnego a sprobowac warto, zebys za kilkadziesiat lat nie byla skazana na wegetacje na polskiej emeryturze.
      • al-szamanka Re: Mam dość tego kraju. Ja się z Polski wypisuję 01.02.15, 20:14
        darima_ka napisała:

> Ja chyba też się wypiszę...

Zastanawiasz się, czy może coś jawi się na widnokręgu?
        • darima_ka Re: Mam dość tego kraju. Ja się z Polski wypisuję 02.02.15, 18:56
          al-szamanka napisała:

> darima_ka napisała:
          >
          > > Ja chyba też się wypiszę...
          >
          > Zastanawiasz się, czy może coś jawi się na widnokręgu?

Coś mi się kroi,jeśli wypali to spróbuję najpierw sama.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka