Dodaj do ulubionych

Nowoczesna - Petru

19.09.15, 13:53
Od dłuższego czasu mówię,że to jedyny człowiek na którego jestem w stanie zagłosować.
PiS - nigdy,PO - już nie.
A jak to widzą inni?
Rozmowa z Dzieckiem:my,podobnie jak wielu naszych krakowskich znajomych - zagłosujemy na Petru.W poprzednich wyborach głosowaliśmy na Palikota i Barbarze Nowackiej życzymy jak najlepiej.
Spotkaliśmy się wczoraj z przyjaciółmi : medycyna + biznes.
Na kogo zamierzacie głosować?
Na Petru.
Rozmowa z pacjentem rencistą:
- Mam w Warszawie brata świra.Poza PiS świata nie widzi i trzaska słuchawką,kiedy mu mówię,że ja - tylko na Petru jestem w stanie zagłosować.
Niech więc PiS z PO walczą,a my - nie dajmy sobie wmówić,że głos na Petru jest stracony.
I róbmy swoje smile
Obserwuj wątek
    • al-szamanka Re: Nowoczesna - Petru 19.09.15, 14:23
      Pisalam juz wczesniej, ze Petru mowi to, co chcialabym slyszec, ale watpie, ze zrobi to, co chcialabym aby zrobil. Nie w tym kraju. I nie ten czlowiek.
      Tym razem stawiam na PiS i na Dude, chociaz jeszcze trzy lata temu mowilam, ze nigdy w zyciu oni.
      • m.maska Re: Nowoczesna - Petru 19.09.15, 14:33
        Ja tez stawiam na PiS i mam nadzieje, ze Kaczor dogada sie z Orbanem i grupa wyszehradzka i nie ustapia po naporem Junckerow i Schulzow i nie dadza sobie wmowic jakichs obowiazkowych kwot przyjmowania "najezdzcow" - jak sobie ich Niemcy zaprosili to niech sie nimi teraz zajmuja.
        Petru? nie, ten czlowiek jest mi niesympatyczny, ale dobrze, ze ta partia powstala - bo dzieki temu byli zwolennicy PO mieli gdzie uciec a PO stracila.
        • al-szamanka Re: Nowoczesna - Petru 19.09.15, 15:25
          m.maska napisała:

> Ja tez stawiam na PiS i mam nadzieje, ze Kaczor dogada sie z Orbanem i grupa wy
          > szehradzka i nie ustapia po naporem Junckerow i Schulzow i nie dadza sobie wmow
          > ic jakichs obowiazkowych kwot przyjmowania "najezdzcow" - jak sobie ich Niemcy
          > zaprosili to niech sie nimi teraz zajmuja.
          > Petru? nie, ten czlowiek jest mi niesympatyczny, ale dobrze, ze ta partia powst
          > ala - bo dzieki temu byli zwolennicy PO mieli gdzie uciec a PO stracila.

A jezeli Petru bedzie sympatyzowal z PO, to nawet tych bylych zwolennikow straci... gdzie oni wtedy pojda? Albo sie rozsypia, albo do PiSu, w koncu sa tacy, ktorzy z PiSu przeszli do PO - z tym ze ci ostatni predzej czy pozniej i tak byliby usunieci.
          • klara_izydor Re: Nowoczesna - Petru 19.09.15, 16:15
            Ja jeszcze nie wiem,co Petru planuje na temat ochrony zdrowia.
            To jest dla ,mnie decydujące.
            • al-szamanka Re: Nowoczesna - Petru 19.09.15, 21:37
              klara_izydor napisała:

> Ja jeszcze nie wiem,co Petru planuje na temat ochrony zdrowia.
              > To jest dla ,mnie decydujące.

Klaro, on nie planuje, on tylko mówi.
              • rena-ta49 Re: Nowoczesna - Petru 20.09.15, 08:50
                pikio.pl/szumlewicz-antyspoleczne-propozycje-ryszarda-petru/
                " Petru chce bowiem zmniejszenia
                o połowę progu dla najbogatszych (dzisiaj górna stawka wynosi 32%) oraz
                obniżenia podatku dla przedsiębiorstw, który już teraz jest znacznie niższy
                niż wynosi średnia unijna. Efektem tych działań byłby oczywiście olbrzymi
                spadek wpływów do budżetu, którego koszty ponosiliby głównie najbiedniejsi
                Polacy i pracownicy sfery budżetowej."

Trzeba sobie dobrze zrobić!
            • rena-ta49 Re: Nowoczesna - Petru 20.09.15, 08:30
              R. Petru samokrytycznie: "w Polsce do polityki garną się nieudacznicy"
              Słuchając Petru słyszę Tuska sprzed ośmiu lat.

Według propozycji 3x16% Petru: Prezes banku płaci 16% PIT zamiast 32%,
              Emeryt 16% VAT od leków (teraz 8%VAT) i od żywności (teraz 5%VAT).
      • rena-ta49 To media na siłę pompują Petru 20.09.15, 08:42
        a on ma problemy z zebraniem podpisów na listy.
        W wielu miastach nie zebrał.
        Polscy pracownicy chcą godnej płacy a nie podwyżki VAT na żywność do 16 proc. i jakiegoś "konta socjalnego" od dobrego wujka Petru.
        • czarek_sz Re: To media na siłę pompują Petru 20.09.15, 09:02
          Petru to Palikot bis. Na wypadek ew wygranych wyborów przez opozycję ugrupowanie Petru jak spółka córka PO weszłoby w skład wielkiej koalicji /czytaj mafii/ w skład której weszłyby wszystkie ugrupowania które dostałyby się do Sejmu. Oczywiście poza PiS. I Klara choć nie chce to zagłosuje za kontynuacją rządów Partii Oprychów smile
          • rena-ta49 Re: To media na siłę pompują Petru 20.09.15, 21:23
            Jak Petru to wyliczył, bankowiec? Tak jak opłacalność swojego kredytu we frankach? hahahasmilesmile
            https://pbs.twimg.com/media/CPXouHHXAAEbMvW.jpg
            • m.maska Re: To media na siłę pompują Petru 20.09.15, 21:24
              Najpierw musi te 8% miec...
    • rena-ta49 R.Gwiazdowski do Petru 20.09.15, 09:52
      "Zapomniałeś jeszcze, że w ramach polityki prorodzinnej kołyska jest na 23% a trumna na 8% - ale tylko z usługą pogrzebową wink"
      twitter.com/RGwiazdowski/status/645308951064653824
    • rena-ta49 Re: Nowoczesna - Petru,hehehe 23.09.15, 06:56
      https://pbs.twimg.com/media/CPj8KOVWcAAhxgc.jpg
      • m.maska Re: Nowoczesna - Petru,hehehe 23.09.15, 14:45
        rena-ta49 napisała:

> https://pbs.twimg.com/media/CPj8KOVWcAAhxgc.jpg

Niezly start maja... big_grinbig_grinbig_grin
        • rena-ta49 Re: Nowoczesna - Petru,hehehe 23.09.15, 20:10
          www.youtube.com/watch?v=-6u9jdckF1g
          Przecież to bankowiec,a banki w Polsce to najwięksi złodzieje.
          • m.maska Re: Nowoczesna - Petru,hehehe 23.09.15, 20:23
            Dra lex set lex - ale pecunia non olet wink
    • rena-ta49 Druga Irlandia, druga Japonia, drugie Niemcy, 25.09.15, 18:53
      druga Skandynawia...
      https://pbs.twimg.com/media/CPvJ6KPWgAEXy8i.jpg
    • mr.sajgon Re: Nowoczesna - Petru 08.10.15, 15:22

Potrafisz wymienic jakies dokonania Petru na podstawie ktorych mozna sobie wyrobic o nim zdanie czy chcesz oddac na niego glos bo masz taki kaprys ?

klara_izydor napisała:

> Od dłuższego czasu mówię,że to jedyny człowiek na którego jestem w stanie zagło
      > sować.
      > PiS - nigdy,PO - już nie.
      > A jak to widzą inni?
      > Rozmowa z Dzieckiem:my,podobnie jak wielu naszych krakowskich znajomych - zagło
      > sujemy na Petru.W poprzednich wyborach głosowaliśmy na Palikota i Barbarze Nowa
      > ckiej życzymy jak najlepiej.
      > Spotkaliśmy się wczoraj z przyjaciółmi : medycyna + biznes.
      > Na kogo zamierzacie głosować?
      > Na Petru.
      > Rozmowa z pacjentem rencistą:
      > - Mam w Warszawie brata świra.Poza PiS świata nie widzi i trzaska słuchawką,kie
      > dy mu mówię,że ja - tylko na Petru jestem w stanie zagłosować.
      > Niech więc PiS z PO walczą,a my - nie dajmy sobie wmówić,że głos na Petru jest
      > stracony.
      > I róbmy swoje smile
      • rena-ta49 Internety nie zapominają:) 11.10.15, 11:06
        https://pbs.twimg.com/media/CRBYOK_VEAAgK-l.jpg
        • rena-ta49 Jedynki u Petru: 11.10.15, 11:08
          https://pbs.twimg.com/media/CN6HptSWUAAzajm.jpg
          • m.maska Re: Jedynki u Petru: 11.10.15, 19:09
            rena-ta49 napisała:

> https://pbs.twimg.com/media/CN6HptSWUAAzajm.jpg

Sama "smietanka" big_grin
      • rena-ta49 Re: Nowoczesna - Petru 11.10.15, 11:16
        Nie wiem, jak można patrzeć z nadzieją na byt polityczny o kilkumiesięcznym stażu, z rozmemłanym liderem i niejasnym finansowaniem.
        • al-szamanka Re: Nowoczesna - Petru 11.10.15, 11:38
          rena-ta49 napisała:

> Nie wiem, jak można patrzeć z nadzieją na byt polityczny o kilkumiesięcznym sta
          > żu, z rozmemłanym liderem i niejasnym finansowaniem.

Widać można patrzeć z nadzieją... ale pocieszający jest fakt, że w ten sposób patrzących jest coraz mniej.
          • super.halusia Re: Nowoczesna - Petru 11.10.15, 14:46
            Napiszę krótko,nie trawię jego.
          • rena-ta49 Pompujo, pompujo, a powietrze cały czas schodzi... 11.10.15, 18:58
            https://pbs.twimg.com/media/CQ-CgNDWEAAgbvx.jpg
            • m.maska Re: Pompujo, pompujo, a powietrze cały czas schod 11.10.15, 19:10
              A bo by zastosowali te mase, ktora teraz stosuja w nowych samochodach zamiast kola zapasowego... ponoc ja sie tam wciska w to napompowane i ona twardnieje.
              • rena-ta49 Re: Pompujo, pompujo, a powietrze cały czas schod 12.10.15, 14:55
                m.maska napisała:

> A bo by zastosowali te mase, ktora teraz stosuja w nowych samochodach zamiast k
                > ola zapasowego... ponoc ja sie tam wciska w to napompowane i ona twardnieje.

Hahahasmilesmile
                • rena-ta49 Durczok wrócił na salony 12.10.15, 14:59
                  i to od razu z Petru,same odpady u tego Petru.
                  twitter.com/Samueljrp/status/653482888055361536
                  • m.maska Re: Durczok wrócił na salony 12.10.15, 15:29
                    rena-ta49 napisała:

> i to od razu z Petru,same odpady u tego Petru.
                    > twitter.com/Samueljrp/status/653482888055361536

Durczok wrócił na salony - o co chodzi w tym tytule?
    • oliwia-192 Re: Nowoczesna - Petru 03.02.16, 22:34
      Petru, jeszcze Nowoczesna czy już Platforma Obywatelska? bookstar. pl/9935 Polecam wszystkim artykuł
      • czarek_sz Re: Nowoczesna - Petru 03.02.16, 22:59
        Nie polecaj. Tu każdy ma swój rozum. Przekonanych nie przekonasz nie przekonanych też nie. A Nowoczesna to dawny Ruch Palikota czyli kolejny klon PO, tylko z Petru w roli głównej, bo Palikot się spalił i poszedł w odstawkę.
        • al-szamanka Re: Nowoczesna - Petru 04.02.16, 05:59
          czarek_sz napisał:

> Nie polecaj. Tu każdy ma swój rozum. Przekonanych nie przekonasz nie przekonany
          > ch też nie. A Nowoczesna to dawny Ruch Palikota czyli kolejny klon PO, tylko z
          > Petru w roli głównej, bo Palikot się spalił i poszedł w odstawkę.

Obojętne czyj klon to jest, wystarczy, że widać jak bardzo pracują na korzyść PO, aby ich już w przedbiegach przekreślić.
          • super.halusia Re: Nowoczesna - Petru 04.02.16, 08:35
            rena-ta49 25.09.15, 18:53
            druga Skandynawia...
            pbs.twimg.com/media/CPvJ6KPWgAEXy8i.jpg

Kiedyś miała być,Zielona Wyspabig_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka