czarek_sz 31.01.16, 14:30 Przepraszam za pytanie ale jako lekarz wybaczysz mi je ; jakiej specjalności jesteś lekarzem ? masz specjalizację ? przepraszam za pytanie nie gniewaj się. Cz. Bo wiesz, chciałbym o coś zapytać. O etykę lekarską np. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klara_izydor Re: Klaro 01.02.16, 13:50 Przed chwilą przeczytane na forum lekarskim: "I ten odwieczny paradoks,w miejscowym szpitalu nie chcą się leczyć,bo to - umieralnia,ale niech tylko pójdzie wieść o zamknięciu - leżą Rejtanem na progu,najchętniej w tefałenach..." I tyle z mojej strony na temat etyki lekarskiej Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Klaro 01.02.16, 14:01 Myślę że jesteś dobrym lekarzem, tak czaję. Ale, gdybyś np została wysłana na onkologię na Banacha to kasowałabyś ludzi jak karaluchy ? bo tak tam było. Człowiek dziś był jutro go nie było. Napatrzyłem się przez blisko cztery lata. Więc jak z tą etyką ? etyka etyką ale kasa się liczy ?to mnie brzydzi. Ja dla ratowania czyjegoś życia siebie bym poświęcił. Tak mam. Ty jako lekarz też tak masz ? sory za pytanie. Odpowiedz Link
klara_izydor Re: Klaro 01.02.16, 14:10 Pracuję w tym fachu od - prawie 35 lat. Gdybym - "sama siebie poświęciła" - już dawno by mnie nie było. Od 25 lat nie pracuję na oddziale i nie dyżuruję,bo to jest praca dla twardzieli. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Klaro 01.02.16, 14:25 Czyli wymiękłaś. Nie mogłaś patrzyć na śmierć i cierpienie. Gdy nasz Pawełek umierał lekarze przechodzili obok jak koło kiosku cz sklepu, nawet monopolowego bo ja po śmierci Pawła tydzień nie trzeźwiałem. Żeby tylko tydzień Ty jesteś lekarzem Klaro i co by nie mówić to stykasz się ze śmiercią. Jak sobie z tym radzisz ? przepraszam za pytanie. Odpowiedz Link
klara_izydor Re: Klaro 01.02.16, 17:42 Czarek,trudno sobie wyobrazić coś gorszego,niż śmierć Dziecka. Wyobraź sobie pracę na oddziale onkologicznym - ludzie umierają,rodziny są gotowe oddać wszystko,co mają,a Ty - jesteś bezsilny. Czytasz codziennie w internecie o śmierci bardzo znanej i bogatej osoby.Na śmierć - nie ma mocnych. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Klaro 01.02.16, 19:46 A co ze znieczulicą Klaro ? powiesz że to rutyna że trzeba to zrozumieć bo są przemęczeni i żyją ze śmiercią za pan brat itd. Tak usprawiedliwisz nie błędy ale zwyczajne olewactwo ? pewnie jesteś inna jesteś wrażliwa ale w szpitalu nie pracowałaś. Dlatego nie jesteś skażona znieczulicą. Al pracuje na co dzień i dam sobie głowę obciąć że walczyłaby o życie Feliksa jak o swoje własne. A życie Pawełka nikt nie walczył prócz nas rodziców. Przepraszam Klaro ale Ciebie nie osądzam tylko środowisko lekarskie. Są jak sędziowie. Bezkarni i mordercy. Bywają. Odpowiedz Link
klara_izydor Re: Klaro 01.02.16, 20:13 Jestem,jak Jadwiga Staniszkis. Taki mały Asperger Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Klaro 01.02.16, 20:24 Kiedyś spotkałem Jadwigę. Koło Marriottu w Centrum, mieszkałem w pobliżu. Od razu wyczaiłem że fałszywa jest. Czy wierzysz że jednym spojrzeniem można kogoś ocenić ? podobno lekarz potrafi pozdrówka Klaro. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Klaro 01.02.16, 20:29 Znałem wspaniałą lekarz z przychodni rejonowej. Ona uratowała moją żonę przed śmiercią. W szpitalu olali skazali na śmierć a tu ratunek był. Wiesz co znaczy jedna decyzja lekarza ? może być wyrokiem albo ratunkiem. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Klaro 01.02.16, 20:55 Wiem. Dawno się określiłaś politycznie. Mnie politycznie blisko do Maski i do Al ale możemy się lubić, spierać ale się lubić. Też tak uważasz ? pzdr. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Klaro 01.02.16, 21:00 Jadzia od kiedy po cichu popiera corcie- cus siem skiepscila ,znaczy zmienia poglady. Przypomina mi to podejscie do" mocherow "- zabierz babci dowod. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Klaro 01.02.16, 21:03 Wiesz, Klara lekarz ale baba jak dla mnie kobieta. Więc wiesz, nie zaćwierkam chociaż chciałbym Odpowiedz Link
a74-7 Re: Klaro 01.02.16, 21:13 ja tez niby baba ale Jadzia juz na wylocie - pracuje wiec na dzieci, wiec watpliwe jest utozsamianie sie z nia. ps, tak po ludzku - bardzo wspolczuje utraty dziecka. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Klaro 01.02.16, 21:26 Dziękuję. Lata minęły i żyje się. Ale Pawła nie sposób zapomnieć. Było minęło też kiedyś pójdę d piachu, do Pawełka bo to nasz wspólny grób. A polityka to polityka. Nie odpuszczę draniom. Za dużo zainwestowałem by odpuścić. Nie ja. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Klaro 01.02.16, 21:40 klara_izydor napisała: > Jestem,jak Jadwiga Staniszkis. > Taki mały Asperger Asperger jako oddzielna jednostka chorobowa został ponoć 3 lata temu odwołany, teraz tylko autyzm. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Klaro 01.02.16, 21:28 czarek_sz napisał: > A co ze znieczulicą Klaro ? powiesz że to rutyna że trzeba to zrozumieć bo są p > rzemęczeni i żyją ze śmiercią za pan brat itd. Tak usprawiedliwisz nie błędy al > e zwyczajne olewactwo ? pewnie jesteś inna jesteś wrażliwa ale w szpitalu nie p > racowałaś. Dlatego nie jesteś skażona znieczulicą. Al pracuje na co dzień i dam > sobie głowę obciąć że walczyłaby o życie Feliksa jak o swoje własne. Walczyłabym nie tylko o życie Felixa, ale każdego mojego Klienta. Gdyby ktoś chciał któregoś z nich skrzywdzić... zatłukłabym na śmierć! Odpowiedz Link