31.01.16, 14:30
Przepraszam za pytanie ale jako lekarz wybaczysz mi je ; jakiej specjalności jesteś lekarzem ? masz specjalizację ? przepraszam za pytanie nie gniewaj się. Cz. Bo wiesz, chciałbym o coś zapytać. O etykę lekarską np.
Obserwuj wątek
    • klara_izydor Re: Klaro 01.02.16, 13:50
      Przed chwilą przeczytane na forum lekarskim:
      "I ten odwieczny paradoks,w miejscowym szpitalu nie chcą się leczyć,bo to - umieralnia,ale niech tylko pójdzie wieść o zamknięciu - leżą Rejtanem na progu,najchętniej w tefałenach..."
      I tyle z mojej strony na temat etyki lekarskiej wink
      • czarek_sz Re: Klaro 01.02.16, 14:01
        Myślę że jesteś dobrym lekarzem, tak czaję. Ale, gdybyś np została wysłana na onkologię na Banacha to kasowałabyś ludzi jak karaluchy ? bo tak tam było. Człowiek dziś był jutro go nie było. Napatrzyłem się przez blisko cztery lata. Więc jak z tą etyką ? etyka etyką ale kasa się liczy ?to mnie brzydzi. Ja dla ratowania czyjegoś życia siebie bym poświęcił. Tak mam. Ty jako lekarz też tak masz ? sory za pytanie.
        • klara_izydor Re: Klaro 01.02.16, 14:10
          Pracuję w tym fachu od - prawie 35 lat.
          Gdybym - "sama siebie poświęciła" - już dawno by mnie nie było.
          Od 25 lat nie pracuję na oddziale i nie dyżuruję,bo to jest praca dla twardzieli.
          • czarek_sz Re: Klaro 01.02.16, 14:25
            Czyli wymiękłaś. Nie mogłaś patrzyć na śmierć i cierpienie. Gdy nasz Pawełek umierał lekarze przechodzili obok jak koło kiosku cz sklepu, nawet monopolowego bo ja po śmierci Pawła tydzień nie trzeźwiałem. Żeby tylko tydzień sad Ty jesteś lekarzem Klaro i co by nie mówić to stykasz się ze śmiercią. Jak sobie z tym radzisz ? przepraszam za pytanie.
    • a74-7 Re: Klaro 01.02.16, 17:34
      Istnieje ponoc cos takiego jak znieczulica zawodowa
      • klara_izydor Re: Klaro 01.02.16, 17:42
        Czarek,trudno sobie wyobrazić coś gorszego,niż śmierć Dziecka.
        Wyobraź sobie pracę na oddziale onkologicznym - ludzie umierają,rodziny są gotowe oddać wszystko,co mają,a Ty - jesteś bezsilny.
        Czytasz codziennie w internecie o śmierci bardzo znanej i bogatej osoby.Na śmierć - nie ma mocnych.
        • czarek_sz Re: Klaro 01.02.16, 19:46
          A co ze znieczulicą Klaro ? powiesz że to rutyna że trzeba to zrozumieć bo są przemęczeni i żyją ze śmiercią za pan brat itd. Tak usprawiedliwisz nie błędy ale zwyczajne olewactwo ? pewnie jesteś inna jesteś wrażliwa ale w szpitalu nie pracowałaś. Dlatego nie jesteś skażona znieczulicą. Al pracuje na co dzień i dam sobie głowę obciąć że walczyłaby o życie Feliksa jak o swoje własne. A życie Pawełka nikt nie walczył prócz nas rodziców. Przepraszam Klaro ale Ciebie nie osądzam tylko środowisko lekarskie. Są jak sędziowie. Bezkarni i mordercy. Bywają.
          • klara_izydor Re: Klaro 01.02.16, 20:13
            Jestem,jak Jadwiga Staniszkis.
            Taki mały Asperger wink
            • czarek_sz Re: Klaro 01.02.16, 20:24
              Kiedyś spotkałem Jadwigę. Koło Marriottu w Centrum, mieszkałem w pobliżu. Od razu wyczaiłem że fałszywa jest. Czy wierzysz że jednym spojrzeniem można kogoś ocenić ? podobno lekarz potrafi smile pozdrówka Klaro.
              • czarek_sz Re: Klaro 01.02.16, 20:29
                Znałem wspaniałą lekarz z przychodni rejonowej. Ona uratowała moją żonę przed śmiercią. W szpitalu olali skazali na śmierć a tu ratunek był. Wiesz co znaczy jedna decyzja lekarza ? może być wyrokiem albo ratunkiem.
                • klara_izydor Re: Klaro 01.02.16, 20:36
                  Czuję pewne powinowactwo - z Jadwigą smile
                  • czarek_sz Re: Klaro 01.02.16, 20:55
                    Wiem. Dawno się określiłaś politycznie. Mnie politycznie blisko do Maski i do Al smile ale możemy się lubić, spierać ale się lubić. Też tak uważasz ? pzdr.
                  • a74-7 Re: Klaro 01.02.16, 21:00
                    Jadzia od kiedy po cichu popiera corcie- cus siem skiepscila ,znaczy zmienia poglady.
                    Przypomina mi to podejscie do" mocherow "- zabierz babci dowod.
                    • czarek_sz Re: Klaro 01.02.16, 21:03
                      Wiesz, Klara lekarz ale baba smile jak dla mnie kobieta. Więc wiesz, nie zaćwierkam chociaż chciałbym wink
                      • a74-7 Re: Klaro 01.02.16, 21:13
                        ja tez niby babawink
                        ale Jadzia juz na wylocie - pracuje wiec na dzieci, wiec watpliwe jest utozsamianie sie z nia.
                        ps, tak po ludzku - bardzo wspolczuje utraty dziecka.
                        • czarek_sz Re: Klaro 01.02.16, 21:26
                          Dziękuję. Lata minęły i żyje się. Ale Pawła nie sposób zapomnieć. Było minęło też kiedyś pójdę d piachu, do Pawełka bo to nasz wspólny grób. A polityka to polityka. Nie odpuszczę draniom. Za dużo zainwestowałem by odpuścić. Nie ja. wink
            • al-szamanka Re: Klaro 01.02.16, 21:40
              klara_izydor napisała:

> Jestem,jak Jadwiga Staniszkis.
              > Taki mały Asperger wink

Asperger jako oddzielna jednostka chorobowa został ponoć 3 lata temu odwołany, teraz tylko autyzm.
          • al-szamanka Re: Klaro 01.02.16, 21:28
            czarek_sz napisał:

> A co ze znieczulicą Klaro ? powiesz że to rutyna że trzeba to zrozumieć bo są p
            > rzemęczeni i żyją ze śmiercią za pan brat itd. Tak usprawiedliwisz nie błędy al
            > e zwyczajne olewactwo ? pewnie jesteś inna jesteś wrażliwa ale w szpitalu nie p
            > racowałaś. Dlatego nie jesteś skażona znieczulicą. Al pracuje na co dzień i dam
            > sobie głowę obciąć że walczyłaby o życie Feliksa jak o swoje własne.

Walczyłabym nie tylko o życie Felixa, ale każdego mojego Klienta. Gdyby ktoś chciał któregoś z nich skrzywdzić... zatłukłabym na śmierć!
            • czarek_sz Re: Klaro 01.02.16, 21:33
              Wiedziałem. Jednak znam się na ludziach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka