a74-7 05.11.16, 18:03 Bonfire night in London | Fireworks display in Southwark Park Dzis mamy noc wielkiego ogniska na ktorym spalimy takiego jednego ,ktory chcial wysadzic parlament .Oczywista z fajerwerkami Tylko kotki i pieski trzeba zamknac w domu dla bezpieczenstwa. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a74-7 Re: Bonfire night 05.11.16, 18:05 Nie bede meczyla wlasnymi slowami, wiki opowie historie za mnie pl.wikipedia.org/wiki/Guy_Fawkes. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Bonfire night 05.11.16, 18:16 Kazda okazja dobra do protestowania, zapowiedziany na dzis- million mask marsz ktory jak znam zycie skonczy sie zamieszkami… Tak wygladalo to w zeszlym roku London Meets Anonymous: Million Mask March Anonimous w masce z twarza Guy Fawkes'a Miasto nie spi… Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Bonfire night 05.11.16, 18:51 Poszukałam, poczytałam i już wiem - przedtem nie miałam zielonego pojęcia co to takiego, nie jestem tak wybitnie wszystkowiedząca jak nasza karlutka Ha, tradycja świętowania tego dnia pond czterystuletnia, macie tam cierpliwość! Odpowiedz Link
a74-7 Re: Bonfire night 06.11.16, 16:33 I wlasnie chodzi o to, zeby zainteresowany tematem bardziej czy mniej sluchacz sam zaspokoil swoja ciekawosc. Lopatologie i kujonstwo( cytowanie turystycznych przewodnikow swoimi slowami) tudziez wciskanie swoich koronkowych anegdotek zostawmy innym ;-D Ps: koty zemdlone prawie schronily sie pod kanapa,wyszly stamtad nad ranem Dzis powtorka z rozrywki Odpowiedz Link