Dodaj do ulubionych

Lekko łatwo i przyjemnie

22.11.17, 19:47
Wąteczek poświęcony grom prostym, rozrywkowym i relaksującym. smile

Na początek dwie:

www.enagames.com/escape-game/saving-and-emperor
www.enagames.com/escape-game/fox-rescue
Przy okazji muszę Cię uprzedzić, że trochę się pozmieniało. Przeważnie w trakcie gry włącza się reklama. Jej nadejście można poznać chwilę przedtem, bo to co było/powinno być klikalne, nagle traci łapkę. Jeśli nie wyczujesz właściwej chwili, otworzy Ci się strona reklamodawcy, a Enie wpadnie dodatkowy grosik. wink
Obserwuj wątek
    • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 23.11.17, 22:35
      Reklama mi się nie włączyła. uncertain
      Obie zrobione. Ta pierwsza tak jakoś nagle mi się skończyła.
      Nooo, takie mi się podobają. wink
      • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 24.11.17, 18:51
        Hmm, możliwe, że reklamy włączają się tylko w tych najnowszych. Ale to chyba dobrze. wink
        Takie Ci się podobają? Hoho, to się cieszę. Jeszcze trochę podobnych znajdę. smile
        Niektóre gry teraz tak wyglądają, jakby autorowi się spieszyło do końca. uncertain
    • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 24.11.17, 18:59
      No to lecą następne:

www.enagames.com/escape-game/the-circle-the-dragon-leaves-the-way-escape

Ta gra to jedna z pierwszych części długiego cyklu. Jest krótka, prosta i wszędzie ma podpowiedzi. Jedyna trudność to znalezienie 4 elementów, przy których nie wyświetla się łapka. Podgląd na ich wygląd jest w prawym górnym rogu.
      Jeśli Ci się spodoba ten styl, podrzucę więcej.

A to gra innej firmy, ale też prezentowana na stronie Eny. Zajęła mi 15 minut, więc kwalifikuje się jako łatwa:

www.enagames.com/escape-game/games4escape-thanksgiving-maize-farm-escape
      • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 28.11.17, 22:07
        Fajne, już od razu je przeszłam.
        • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 29.11.17, 21:15
          Ohoho. Jutro postaram się podrzucić więcej takich.
    • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 30.11.17, 16:51
      Dwie następne:

www.enagames.com/escape-game/the-circle-tortoise-city-escape

www.enagames.com/escape-game/transform-to-peacock

Pierwsza należy do cyklu The Circle, tego ze znajdowaniem 4 elementów przy których nie ma łapki.
      • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 01.12.17, 21:49
        Dzięki wielkie smile od razu je przeszłam.
    • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 02.12.17, 13:46
      No to masz następne:

www.enagames.com/escape-game/the-circle-octopus-city

To znów serial Circle.
      I druga:

www.enagames.com/escape-game/easter-ice-hill

Ta ciut trudniejsza, ale tylko ciut. smile
      • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 07.12.17, 22:57
        Szybko mi poszedł Circle, a z tym drugim trochę się pomęczyłam - dwa razy wchodziłam, ale jest!
        Trochę byłam zajęta i stąd zwłoka. wink
        • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 08.12.17, 18:34
          Serial Circle ogólnie jest bardzo łatwy, tylko trzeba uważnie szukać elementów, a jak już się je znajdzie, to podpowiedzi załatwiają całą resztę. wink
          Gry Eny, powiedzmy sobie szczerze, okropnie ostatnio zeszły na psy. I nadziei na poprawę nie widać. uncertain Dlatego wypróbowuję produkcje innych firm. Games4escape juz znasz, a dziś będą dwie kolejne.

Zajęta byłaś? Hoho. wink
    • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 08.12.17, 18:47
      Najpierw kolejne Circle:
      www.enagames.com/escape-game/the-circle-town-of-dwarves

Jako druga - gra firmy Sivigames, wyglądająca jak stara dobra gra. Wiesz, wiewiórki, żabcie i takie tam. big_grin Przy rozwiązanych kodach/podpowiedziach łapka znika, to duża zaleta ich gier.
      www.enagames.com/escape-game/sivigames-fantasy-for-princess-escape

I jeszcze trzecia. W coś autorstwa Wowescape już chyba grałyśmy dawno temu. Ich gry niewiele się zmieniły od tamtego czasu, często bywają trochę zbyt skomplikowane, ale ta akurat jest dość prosta, no i bardzo na czasie:
      www.enagames.com/escape-game/wowescape-winter-escape-2017
      Jeśli Ci się spodoba, to mam jeszcze jedną w miarę łatwą w tym typie. Zapisywalne są.
      • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 23.12.17, 19:45
        W Winter mnie zastopowało i na razie nie mam pomysłu na ciąg dalszy.
        Poproszę o fajną łatwiznę. wink
        • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 23.12.17, 21:48
          Oj, oj, forma Ci naprawdę spadła. Dwa lata temu taka grę byś wzięła z marszu. uncertain
          Zobaczę, co da się zrobić. Weź pod uwagę, że łatwizn nie ma aż tak wiele. wink
    • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 23.12.17, 21:55
      No dobra, to na dziś takie:

www.enagames.com/escape-game/the-circle-land-on-magma-escape

www.enagames.com/escape-game/sivigames-forest-house-dragon-escape

www.enagames.com/escape-game/fill-demands
      • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 29.12.17, 15:32
        Jest.
        Poproszę o następną porcję (najlepiej podwójną).
    • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 29.12.17, 22:19
      Podwójną porcję? Hoho, aleś się wymagająca zrobiła. big_grin
      No to masz:

www.enagames.com/escape-game/sivigames-xmas-snow-village-escape

www.enagames.com/escape-game/the-circle-the-protector-escape

www.enagames.com/escape-game/dam

www.enagames.com/escape-game/dark-castle-escape-2

www.enagames.com/escape-game/kidnapped-boy-rescue
      • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 30.12.17, 18:58
        Fajne te gry. smile
        Już cztery przeszłam. Hmm, a miały być na kilka dni. uncertain
        • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 30.12.17, 19:29
          O rety, aleś Ty szybka. Dodam Ci parę następnych jeszcze dziś. Ale chyba wybiorę nieco trudniejsze. wink
    • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 30.12.17, 22:17
      Dodaję trochę, żebyś się nie nudziła:

www.enagames.com/escape-game/sivigames-rescue-the-forest-king-escape

www.enagames.com/escape-game/games4escape-go-santa-claus-go-2

www.enagames.com/escape-game/the-circle-stone-cave-escape

www.enagames.com/escape-game/funny-area

www.enagames.com/escape-game/fairy-house-escape

Mam nadzieję, że wystarczy Ci na dłuższą chwilę. wink
      • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 12.01.18, 20:55
        smile
        Wszystkie przeszłam. Najdłużej mi zeszło z cyrkiem, bo nie mogłam znaleźć drąga.
        A w poprzednich nie przeszłam dark castle - tam jest szyfr, którego nie mogę sobie ustawić, chociaż wiem jak, bo jest podpowiedź na początku, na ścianie. uncertain
        • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 13.01.18, 10:26
          Hoho. smile Też z tym kijem miałam problemy, długo go szukałam.
          Nie możesz ustawić, chociaż wiesz jak? Hmm...
          Rozumiem, że chcesz następną porcję. wink
    • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 13.01.18, 10:33
      Lecą następne, znów na wszelki wypadek porcja rozszerzona:

www.enagames.com/escape-game/lily-the-kitten-escape

www.enagames.com/escape-game/ena-thanksgiving-party

www.enagames.com/escape-game/bar-escape

www.enagames.com/escape-game/snow-village-escape

www.enagames.com/escape-game/treasure-hunt-2

www.enagames.com/escape-game/the-mysterious-theatre

www.enagames.com/escape-game/the-circle-2-winery-escape

Pierwsza niezapisywalna. Ostatnia należy do cyklu Circle, ale to druga seria i wygląda nieco inaczej, a przede wszystkim inaczej się gra. Przedmiotów nie przesuwamy na ekran tylko klikamy w nie (co mi się wcale nie podoba).
      Miłego grania. smile
    • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 21.02.19, 19:57
      Takie dwie wygrzebałam z czeluści:

www.enagames.com/escape-game/escape-deer-from-panther

www.enagames.com/escape-game/escape-through-mirror

Obie w notatkach opisałam jako łatwe, a drugą nawet jako wyjątkowo łatwą. Mam więc nadzieję, że nie sprawią Ci szczególnych problemów. wink

Z grami jest o tyle problem, że Ena przestała je robić już jakiś rok temu. Przy tym tylko niektóre ze staroci da się jeszcze wczytać. Sprawdziłam kilka, zanim te dwie wybrałam.
      Ja od dłuższego czasu grywam wyłącznie w produkcje Wow i pokrewnych marek tej firmy (są takie trzy). O ile dobrze pamiętam, Ty tego stylu za bardzo nie lubisz, więc Ci ich nie proponuję.
      • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 22.02.19, 18:05
        Bardzo fajne. Akurat poziom dla mnie. Błysk, moment i jest.

>produkcje Wow i pokrewnych marek tej firmy (są takie trzy). O ile dobrze pamiętam, Ty tego stylu za bardzo nie lubisz, >więc Ci ich nie proponuję.

E, bez przesady - może mi się akurat spodoba, a jak nie, to przecież nie muszę przejść. Ale nie więcej jak dwie (jak mam więcej, to próbuję wszystkie naraz zrobić i jak się na którejś zatnę to już zostawiam na kiedyś tam).
        • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 24.02.19, 13:44
          Cieszę się, że trafiłam z propozycjami. smile

Gry wow i spólki ostatnio zrobiły się takie trochę oszczędnościowe - są znacznie krótsze i prostsze. Na razie dam Ci tylko jedną, tak na spróbowanie:

www.enagames.com/escape-game/games2rule-find-the-kurinji-flower-tree

Tytułowe kurinji to małe krzaczki, rosnące w jednym rejonie w górach Indii. Zakwitają bardzo rzadko, bo raz na 12 lat, za to w ogromnych ilościach. Czego to człowiek się nie dowie dzięki grom. wink
          • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 24.02.19, 19:56
            Ojej, pofatygowałaś się sprawdzić?! Szacun. smile
            Przeszłam bez większych problemów, ale pewnie mi dałaś jakieś łatwe.
            Będzie.

Ps. Tam są właśnie te finty.
            Trochę grałam, ale niewiele udało mi się przejść. uncertain
            Bardzo długie mnie zniechęcają.
            • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 25.02.19, 14:02
              Sprawdzenie to podstawa, a to przecież tylko moment. smile
              Aha, łatwe Ci dałam. Masz jeszcze jedno łatwe i krótkie:

www.enagames.com/escape-game/games2rule-macaw-parrot-love-rescue

Z obcymi grami na Enie jest ten problem, że po pewnym (dość krótkim) czasie te linki stają się nieaktualne, więc mogę Ci najwyżej dawać gry zupełnie nowe, najwyżej po jednej, bo ich nie jest zbyt dużo (a fajnych jeszcze mniej).
              Strony wow i spółki robią się dość niekomfortowe od czasu do czasu, bo pojawiają się tam reklamy otwierające nowe okna, a czort wie, co z takiego okna może wyleźć. wink Własnie teraz, od dwóch tygodni, jest taka sytuacja. Na razie tylko Ena pozostaje.
              • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 25.02.19, 22:54
                Przeszłam. A wiesz, że ja już kiedyś to próbowałam i nie udało mi się. uncertain
                Praktyka czyni mistrza. big_grin
                Przesada z tym mistrzem, ale jak się załapie, gdzie i co szukać, to już z górki.
                Poproszę o następną.
                • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 26.02.19, 11:40
                  Z tą praktyką to absolutna racja. Z grami wow i spółki miałam na początku duże trudności, a potem z każdą następną coraz mniejsze i mniejsze. Teraz już w zasadzie z każdą radzę sobie bez problemu, nawet z podstępnymi kodzikami. Ostatnio natrafiłam na taki jeden - cyfry 1-9 w kwadracie i żadnego clue w zasięgu. Kliknęłam 1, 2, 3...9 i wyszło. big_grin

Znalazłam stronę w miarę bezinwazyjną, więc mogę Ci trochę staroci wrzucić. Na początek takie, to gry games2rule i wow:

escapefan.com/ship-of-desert-thirsty-escape/

escapefan.com/fantasy-valley-escape/

One są starsze, a więc dłuższe od tych ostatnich. Mam nadzieję, że się nie zniechęcisz. wink
                  • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 28.02.19, 09:25
                    Nie zniechęciłam się. Nie były takie bardzo długie. Pierwszą dosyć szybko przeszłam, a w drugiej zmitrężyłam trochę czasu na podpowiedź do ostatniego kodu. Fajne. smile
                    • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 28.02.19, 11:27
                      Cieszę się, że fajne. smile No to masz jeszcze dwie:

escapefan.com/wakeup-the-mermaid/

escapefan.com/fun-escape-003/
                      • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 02.03.19, 10:36
                        Dreugą przeszłam. W pierwszej mnie zacięło i muszę jeszcze próbować. wink
                        • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 02.03.19, 22:54
                          Gdyby próby Ci się znudziły, to daj znać, podrzucę coś innego.
                          Ale myślę, że przejdziesz, aż takie trudne to nie jest. smile
                          • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 02.03.19, 23:33
                            Przeszłam. Trochę trudne to było, długo mi zeszło.
                            • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 03.03.19, 17:50
                              Ciekawe, jak by Ci poszło z tymi, które mam opisane jako trudne. wink
                              No to jeszcze dwa wowy, wg notatek proste, może okażą się łatwiejsze:

escapefan.com/scarecrow-forest-escape/

escapefan.com/scary-black-cat-forest-escape/
                              • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 06.03.19, 11:48
                                Koty przeszłam (ta druga gra) za drugim razem. Pierwszą muszę jeszcze raz próbować.
                              • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 06.03.19, 15:05
                                Przeszłam i pierwszą. Dosyć łatwa była i nie wiem dlaczego nie od razu ją załatwiłam. big_grin
                                • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 06.03.19, 20:43
                                  Wiem sama po sobie, że czasami człowiek doznaje dziwnych zaćmień. wink

Masz kolejne dwie. Wiosenne widoki w pierwszej są przecudne:

escapefan.com/cherry-blossom-forest-escape/

www.enagames.com/escape-game/wowescape-freaky-abandoned-house-escape
                                  • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 06.03.19, 22:37
                                    Te były łatwe i szybkie. Wiosna piękna. smile
                                    • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 07.03.19, 15:53
                                      To się cieszę. smile
    • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 07.03.19, 15:53
      Teraz będą dwie świeżynki. W drugiej pełno jest paskudnych robali. wink

www.enagames.com/escape-game/wowescape-carnivorous-plant-hungry-escape

www.enagames.com/escape-game/games2rule-giant-centipedes-forest-escape
      • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 07.03.19, 21:31
        Ale fajne obie! Bezproblemowo to załatwiłam. big_grin
        Te robale były okropne. Niedawno oglądałam w tv fragment jakiegoś programu z nimi w roli głównej. Straszliwe drapieżniki to są i błyskawicznie się poruszają. Brr.
        • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 08.03.19, 11:19
          Hoho, widzę, że nabierasz wprawy. smile
          U nas też żyją podobne wije, miewają nawet po kilkanaście cm długości. Od czasu do czasu szwendały się po korytarzach mojej ostatniej pracy. Nie było to przyjemne doświadczenie. wink

No to jeszcze kolejne dwie świeżynki:

www.enagames.com/escape-game/wowescape-king-viper-escape

www.enagames.com/escape-game/games2rule-find-the-wheat-bags
          • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 08.03.19, 16:46
            Faktycznie, nabrałam wprawy. big_grin
            Przeszłam. Muszę trochę mózg potrenować, bo akurat nic absorbującego nie robię, a tych nieabsorbujących, to mi się nie chce robić. wink

Ps. Właśnie nie pamiętałam, że to są wije. Ohyda!
            • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 08.03.19, 21:15
              One w większości wcale trudne nie są, jak już człowiek opanuje obowiązujące schematy, to idą jak z płatka. Przynajmniej te robione obecnie, bo z tymi sprzed paru lat to do tej pory miewam problemy.

No to zaaplikuję Ci jeszcze dwie jednostki treningowe. wink

escapefan.com/komodo-dragon-forest-escape/

escapefan.com/fantasy-jelly-bean-world-escape/

PS. Co do wijów, absolutnie się zgadzam . big_grin
              • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 09.03.19, 09:21
                Nawet bym powiedziała, że są łatwe. Chyba, że taki orzeł ze mnie. wink
                Przeszłam już wczoraj, ale nie chciałam Cię stresować. big_grin
                • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 09.03.19, 13:37
                  Oj tam, zaraz stresować. big_grin
                  One naprawdę są łatwe. wink Na trudniejsze (czyli bardziej archiwalne) trzeba poczekać, aż wow stanie się zdatniejsze do użytku. Długo to trwa tym razem, niestety. uncertain Tych porządnie starszych gier już nie ma nigdzie indziej, a wszystkie były trudniejsze (i dłuższe) od tych aktualnych.

O, a jednak jedną znalazłam. Bardzo mi się podobała, uważam ją za jedną z najlepszych, w jakie grałam:

worldescapegames.com/big-jack-o-lantern-escape/

Ma pięć etapów i jest naprawdę trudna. Podejrzewam, że się zniechęcisz, więc na wszelki wypadek dam Ci też standardowy zestaw świeżynek:

www.enagames.com/escape-game/bigescapegames-feed-the-thirsty-elephant

www.enagames.com/escape-game/wowescape-flower-lilliput-escape
                  • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 12.03.19, 22:04
                    Świeżynki przeszłam od razu z biegu.
                    A ta pierwsza jest bardzo fajna, tylko straszliwie długa. Wchodziłam trzy razy, ale przeszłam. Po niewczasie mi się pomyślało, że ona jest chyba zapisywalna, ale nie z automatu, tylko coś tam trzeba samemu zrobić. big_grin
                    DOBRA.
                    • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 13.03.19, 14:27
                      Hoho. Hoho. Hoho! Przeszłaś Jacka O`Lanterna?! Noo, czyli już dochodzisz do swojej dawnej formy. smile
                      To jest gra z czasów świetności BigEscapeGames, wszystkie ich gry były takie długie i trudne, bardzo je lubiłam. Fajnie, że Tobie też się podobało. Pewnie jeszcze kiedyś Ci podrzucę coś w tym stylu.
                      Co do zapisywalności, nie pamiętam jak z nią było w tym przypadku, ale chyba Jack zapisywalny nie był. W każdym razie liczyć na zapisywalność można wtedy, kiedy na ekranie startowym są przyciski "Play game" i "Load game". Nie, nic nie trzeba robić, żeby się zapisało, to się dzieje automatycznie. Tyle, że dobrze jest zostawić okno z grą w spokoju na jakiś czas, zanim się je zamknie. No i z moich doświadczeń wynika, że zapisywalnośc bywa awaryjna - raz się udaje, raz nie.
                      • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 14.03.19, 23:08
                        Było "Load game", ale nieaktywne. W prawym , górnym rogu była pauza i jeszcze jakieś ikonki i dlatego podejrzewam, że czegoś nie dopatrzyłam. No przeszłam. big_grin
                        • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 14.03.19, 23:35
                          Skoro nieaktywne, to znaczy, że się nie zapisało.
                          W ich grach przez pewien początkowy czas było już Load game, ale jeszcze nie działało. wink Niewykluczone, że ta gra jest właśnie z tamtego czasu.
                          Teraz niby działa, ale jak wspominałam poprzednio, zapisywanie niekoniecznie się udaje.
                          Zresztą do aktualnie robionych gier wydaje się to zbędną funkcją. wink
                          • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 15.03.19, 09:13
                            Hehe, jeszcze się człowiek nie rozkręci, a tu trzeba kończyć.
                            • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 15.03.19, 17:43
                              Ano właśnie. Zła jestem, że tak to się porobiło, jeszcze pół roku temu publikowali niezłe gry, a teraz to już tylko popłuczyny jakieś. uncertain Choć trzeba im przyznać, że graficznie są ładniejsze, a i kodziki ciekawsze z reguły.
    • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 13.03.19, 14:51
      Dziś znowu dwie proste świeżynki:

www.enagames.com/escape-game/wowescape-dragon-cave-escape

www.enagames.com/escape-game/bigescapegames-bison-fantasy-forest-escape
      • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 14.03.19, 23:05
        O, zapomniałam napisać, że już przeszłam! smile
        Zresztą, czym tu się chwalić?! big_grin
        • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 14.03.19, 23:30
          Patrzcie ludzie, jak to czasy szybko się zmieniają. Jeszcze nie tak dawno temu się chwaliłaś. big_grin
          • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 15.03.19, 09:11
            big_grin
            No jak? Weszłam przeszłam i już. Bezproblemowo, niejako z automatu. wink
    • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 14.03.19, 23:40
      Widzę, że te nowe gry powoli już przestają Ci wystarczać. wink Jutro postaram się poszukać jakichś fajnych archiwalnych. Na razie mogę Ci zaproponować tylko dwie następne świeże prościzny:

www.enagames.com/escape-game/wowescape-wow-fruit-forest-escape

www.enagames.com/escape-game/wowescape-toxic-forest-escape
      • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 15.03.19, 10:53
        Te były ciut trudniejsze. A problem miałam z owocową - ostatni szyfr, ten ze szmaragdzikami, rozwiązałam kombinując, bo nie wiem jaka jest tam podpowiedź. uncertain
        • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 15.03.19, 11:52
          A ja w owocowej miałam problem ze znalezieniem wszystkiego. wink
          Szyfr ze szmaragdzikami? Nawet zrobiłam ją jeszcze raz, bo nie pamiętałam. Hmm... chodzi Ci o ten w kwadracie 3x3? Tam w tle były czarne kształty odpowiadające kształtom szmaragdzików.
          • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 15.03.19, 14:33
            Tego nie dojrzałam. Aż jeszcze raz wejdę do gry, bo mnie to nurtuje, że przeszłam, a nie wiem jak. Dam znać w razie co.
    • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 15.03.19, 11:56
      Skoro dojrzałaś już big_grin do trudniejszych, to może takie dwie:

escapefox.com/thanksgiving-underwater-fish/

escapefox.com/turkey-land-escape/

Pierwsza nie jest może jakoś specjalnie trudna, tyle że dość długa. I fajna, bo dzieje się pod wodą, a ja lubię takie.
      Co do drugiej, dam Ci małą podpowiedź. Jeden z kodzików to jest sudoku. Często się na to nabieram, szukam clue i szukam... a to trzeba samemu rozwiązać. wink
      • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 20.03.19, 09:46
        Pierwszą przeszłam. Dosyć trudna. Męczę się przy drugiej, bo jakoś tak w kółko mi się chodzi. big_grin
        • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 20.03.19, 11:26
          Czyli chyba jednak wolisz łatwiejsze. wink
          Gdyby Ci się znudziło chodzenie w kółko wśród indyków, to masz dwie nowe:

www.enagames.com/escape-game/wowescape-skull-forest-escape

www.enagames.com/escape-game/bigescapegames-big-flowers-forest-escape

Wow i spółka odbiły się nieco od dna i ostatnio wracają gry 2- lub 3-etapowe. Ale wciąż są dość krótkie i proste.
          • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 21.03.19, 13:33
            Drugą przeszłam. Była lekka, łatwa i przyjemna. smile
            W pierwszej stoję, bo mnie nie chce olśnić o co im chodzi z podpowiedzią. big_grin
          • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 21.03.19, 14:28
            Przeszłam czaszki. Poszłam po rozum do głowy i zamiast zastanawiać się o co im chodzi, ułożyłam z liter słowa. I eureka!
            • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 21.03.19, 18:02
              Noo. smile
              W tych grach często się zdarza niestandardowe podejście do podpowiedzi. Pamiętam taką, gdzie zamalowywało się kropki wokół 4 kółek. W żaden sposób nie chciało mi to wyjść. Sięgnęłam do w-t i okazało się, że podpowiedź zawierała liczbę kropek niezamalowanych. big_grin
      • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 21.03.19, 13:35
        Niedobrze mi się robi na samą myśl o indykach. big_grin
        Ale ja ją przejdę!
        • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 21.03.19, 18:05
          Hehe. Podziwiam Twoją ambicję i samozaparcie. big_grin
          Ale na razie masz dwie prostsze:

www.enagames.com/escape-game/wowescape-genie-fantasy-escape

www.enagames.com/escape-game/wowescape-fantasy-fish-lake-escape

Pierwsza wydaje się trochę trudniejsza, druga jest bardzo łatwa. Jak dla mnie. wink
          • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 06.04.19, 14:43
            A ja poproszę o następny zestaw. Stoję w fantasy i tracę cierpliwość na kodzie z dżinami, bo jeśli jest do niego podpowiedź to ja nie znalazłam.
            Indyki mnie na razie osłabiły. Ja tam byłam już daleko, ale mi nie zapisało, a teraz mam tylko dwie komnaty i nie mogę dalej ruszyć. big_grin
            • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 06.04.19, 17:01
              Nie chce mi się grać po raz drugi, żeby Ci podpowiedzieć. uncertain
              Dobra, będą kolejne świeżynki. Dla mnie proste, a dla Ciebie to nie wiem. wink
    • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 06.04.19, 17:02
      Świeżynki dwie:

www.enagames.com/escape-game/wowescape-fantasy-fairy-girl-rescue

www.enagames.com/escape-game/games2rule-fantasy-forest-woodpecker-escape
      • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 07.04.19, 10:25
        Nie natrudziłam się długo. Były odpowiedniej długości i odpowiedniej trudności, znaczy, łatwości. wink
        • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 07.04.19, 11:12
          Uff, cieszę się, że tym razem stopień trudności okazał się odpowiedni. wink

No to jeszcze dwie:

www.enagames.com/escape-game/games2rule-crystal-cave-butterfly-escape

www.enagames.com/escape-game/wowescape-fantasy-golden-bird-escape

Od razu Cię uprzedzę, że w drugiej jest podchwytliwy kodzik do własnoręcznego wymyślenia. wink
          • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 09.04.19, 12:41
            Te kodziki bez podpowiedzi są chyba w każdej grze. Od razu przeszłam, obie. Fajne były. smile
            • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 09.04.19, 20:33
              W każdej to może nie, ale często się zdarzają.
              Cieszę się, że były fajne. smile No to jeszcze dwie:

www.enagames.com/escape-game/games2rule-fantasy-forest-eagle-escape

www.enagames.com/escape-game/wowescape-rescue-girl-from-fantasy-forest

Oni niestety robią coraz mniej gier, ostatnio najwyżej jedną dziennie, a czasami ta jedna jest kiepska. Z następną taką porcją może być trudno. uncertain
              • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 09.04.19, 23:10
                W tym pierwszym była fajna muzyka. To chyba zaczekam aż wyprodukują. uncertain
                Bardzo mi się podobały. smile
                • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 10.04.19, 00:16
                  A ja zawsze wyciszam dźwięk. wink
                  Te dwie są nieco starsze, ale jeszcze powinny wejść na Enie:

www.enagames.com/escape-game/wowescape-fantasy-flower-sword-escape

www.enagames.com/escape-game/games2rule-grove-forest-escape
                  • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 12.04.19, 11:52
                    Weszło. Zrobione. smile
                    • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 12.04.19, 13:56
                      Rozeznałam się trochę i wyszło mi, że jeszcze kilka tych starszych nowych jest wciąż dostępnych na Enie, więc masz następne dwie:

www.enagames.com/escape-game/wowescape-dragon-egg-fantasy-escape

www.enagames.com/escape-game/wowescape-witch-broomstick-forest-escape

O pierwszej mam zanotowane, że była ciut trudniejsza niż zwykle. smile
                      • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 12.04.19, 21:59
                        Z czarownicami było fajne. Dali mi miotłę na końcu. big_grin
                        Idę zobaczyć jak tam pierwsza.
                      • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 12.04.19, 22:55
                        Jakoś szybciej mi poszła niż druga. Olśnienie miałam. wink
                        • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 13.04.19, 11:09
                          Często miewasz odwrotnie niż ja. Co dla mnie trudniejsze, to dla Ciebie łatwiejsze. wink

No to lecą następne:

www.enagames.com/escape-game/wowescape-fantasy-worm-escape

www.enagames.com/escape-game/games2rule-jumbo-ant-forest-escape

Jeszcze zostały cztery sztuki z tych starszych nowych.
                          A ja wypróbowuję ostatnio różne inne firmy. Szczególnie dwie mi się spodobały (bliźniaczo podobne, więc to pewnie spółka tak jak wow). Robią gry tak trudne, że uffff, nieźle się trzeba namachać, a i tak w 1/3 przypadków niezbędne jest sięgnięcie po pomoc. wink
                          • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 14.04.19, 14:31
                            Następne zrobione. łatwe były.
                            Chyba wrócę do indorów, bo mnie dręczy, że tak daleko byłam, a teraz z drugiej komnaty nie mogę wyjść. uncertain
                            • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 15.04.19, 00:21
                              U indorów są jakieś komnaty? uncertain
                              Ciekawa jestem, czy w końcu Ci się uda. Trzymam kciuki. smile

A w międzyczasie...

www.enagames.com/escape-game/wowescape-rescue-girl-from-wild-animal

www.enagames.com/escape-game/wowescape-wow-macaw-fantasy-escape
                              • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 27.04.19, 08:35
                                A, zapomniałam napisać, że już dawno je przeszłam. Z indorami walczę nadal. big_grin
                                • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 27.04.19, 11:03
                                  Może po prostu zajrzyj do w-t. wink Mnie by się nie chciało tak długo próbować. wink
                          • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 14.04.19, 14:32
                            Musiałam przebrnąć przez trzy reklamy, zanim mogłam cokolwiek napisać. To jest rozbój w biały dzień!
                            • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 15.04.19, 00:23
                              E tam. Rozbój to by był, gdyby Ci kazali za to zapłacić dziesięć złotych. big_grin
                              • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 27.04.19, 08:37
                                Jest to co najmniej denerwujące (nie będę się wyrażać). LOL.
                                • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 27.04.19, 11:05
                                  Powinnaś już być przyzwyczajona. wink
    • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 27.04.19, 11:05
      Masz jeszcze dwie (ostatnie) z tych starszych świeżynek. Sprawdziłam, wciąż są dostępne na Enie:

www.enagames.com/escape-game/bigescapegames-green-rock-forest-escape

www.enagames.com/escape-game/wowescape-ruins-castle-escape
      • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 05.05.19, 10:55
        Nie lubię podglądać. big_grin
        Najgorsze w tym wszystkim jest to, że ja już prawie całe te indory przeszłam, ale mi nie zapisało. Teraz utknęłam praktycznie prawie na początku i dalej ani rusz, i to jest bulwersujące.
        Próbuję co jakiś czas. uncertain
        • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 05.05.19, 12:28
          A ja podglądać lubię, bo nie lubię się przesadnie męczyć. wink
          Prawie całe już przeszłaś, a teraz się zacinasz prawie na początku? O rety, ja bym to rzuciła w cholerę, nie mam takiej cierpliwości. uncertain
      • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 05.05.19, 10:56
        I już nic nie masz? Bo te od razu zrobiłam. uncertain
        • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 05.05.19, 12:23
          Jak to nie mam? Prawie 10 dni Cię nie było, to się uzbierało. wink
    • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 05.05.19, 12:32
      Dam Ci od razu sześć, bo nie za bardzo lubisz wpadać, żeby powiedzieć, że już zrobiłaś. wink
      Od góry trzeba je robić, bo te górne już są prawie przeterminowane. Za dwa-trzy dni znikną.

www.enagames.com/escape-game/wowescape-rescue-girl-from-snakes

www.enagames.com/escape-game/games2rule-king-frog-forest-escape

www.enagames.com/escape-game/wowescape-fantasy-golden-harp-escape

www.enagames.com/escape-game/games2rule-little-boy-island-escape

www.enagames.com/escape-game/games2rule-butterfly-fantasy-forest-escape

www.enagames.com/escape-game/wowescape-fantasy-emerald-treasure-escape
      • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 06.05.19, 22:52
        He he, a skąd wiesz, że zawsze zaczynam od dołu? big_grin
        Wg zalecenia - zrobione 1-5. Ostatni w niedalekiej przyszłości.
        Nie chcę Ci tak często de zawracać, a poza tym ja też muszę trochę odetchnąć, bo mi się mózg zlasuje. wink
        • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 07.05.19, 12:02
          Noo, tak jakoś wynika z Twoich komentarzy. wink
          Zawracaniem się nie przejmuj, czasu mam dużo w przeciwieństwie do Ciebie. big_grin
      • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 06.05.19, 22:54
        Ps. Ale na Chwastowisko systematycznie zaglądam i tam jestem na bieżąco. smile
        • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 07.05.19, 12:03
          A to się bardzo cieszę. smile
          • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 07.05.19, 23:54
            Pierwszą, z Arielką, przeszłam błyskawicznie.
            Podpowiedzi do szyfrów były podstępne, ale nie ze mną te numery.
            Zauważyłam, że jak trafię na szyfr, gdzie trzeba posługiwać się j. angielskim, to nawet po angielsku myślę. big_grin
            Ps. A wiesz w którą stronę idę, gdy mam dwie lub trzy do wyboru?
            • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 08.05.19, 00:55
              A ja mam zawsze problemy z zagadkami rebusopodobnymi po angielsku. uncertain

> Ps. A wiesz w którą stronę idę, gdy mam dwie lub trzy do wyboru?

Mam nadzieję, że w lewo, tak jak ja. big_grin
              • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 08.05.19, 01:22
                Tam ta ram tara ra ra!... Zgadłaś. smile

>A ja mam zawsze problemy z zagadkami rebusopodobnymi po angielsku.

E, tam. Mówię o takich prostych: L R; U D; W S E N; B M S.
                A jak dają chmurę z deszczem, to wiadomo, że rain. Problem może być, gdy jest kilka określeń, ale od czego mamy wujka Googla i Tłumacza. Takie proste jestem w stanie rozwiązać.
                Ja mam problem z polskimi rebusami, bo często nie wiem, co autor ma na myśli, znaczy, co jest narysowane - nie wszystkie udaje mi się rozszyfrować. Zdecydowanie wole inne formy szaradziarskie. A za takie z liczbami, to nawet się nie zabieram, bo w moim mózgu chyba nie ma obszaru działającego w tym temacie. wink
                • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 08.05.19, 14:02
                  > Tam ta ram tara ra ra!... Zgadłaś. smile

O łał, czyli mamy tak samo. Kto by się spodziewał. smile

> E, tam. Mówię o takich prostych: L R; U D; W S E N; B M S.

Aha, jasne, te są proste. Jeszcze do kompletu dodam GBVROP od nazw kolorów.

> A jak dają chmurę z deszczem, to wiadomo, że rain. Problem może być, gdy jest k
                  > ilka określeń, ale od czego mamy wujka Googla i Tłumacza. Takie proste jestem w
                  > stanie rozwiązać.

Z prostymi to i ja daję sobie radę, ale wiele razy natknęłam się na takie, co to ani rusz. Parę przykładów o różnym stopniu trudności znalazłam w swoich zapiskach:

jabłko - małpa + mrówka = apple - ape + ant = PLANT
                  ogień + ptak = FIREBIRD

Te były łatwe. A teraz takie trudniejsze:

romb + koło = DIAMONDRING
                  błyskawica + lis = REDFOX

A toto zupełnie abstrakcyjne:

piłka + ptaszek (v) + morze = BALLTICKSEA big_grin

Przy okazji dam Ci dwie bardzo trudne zagadki, też pochodzące z gier wow. W obu przypadkach musiałam sięgnąć do w-t:

First four letter is your Recognition
                  Last four letter is Knowledge
                  Last two letter is Okay

Rozwiązanie jest ośmioliterowe.

OPDOH
                  AYPPSAY
                  EPR

To anagram, trzeba ułożyć trzywyrazowe zdanie z tych literek. Jedyna podpowiedź: gra była walentynkowa.

> Ja mam problem z polskimi rebusami, bo często nie wiem, co autor ma na myśli, z
                  > naczy, co jest narysowane - nie wszystkie udaje mi się rozszyfrować. Zdecydowan
                  > ie wole inne formy szaradziarskie. A za takie z liczbami, to nawet się nie zabi
                  > eram, bo w moim mózgu chyba nie ma obszaru działającego w tym temacie. wink

Aha, też nigdy nie przepadałam za rebusami. Pamiętam, że za dawnych czasów (kiedy jeszcze o internecie nikt nie słyszał) ich autorzy uwielbiali rysować jakieś dziwne robale opatrzone często łacińską nazwą - i weź tu człowieku zgadnij, jak się takie coś po naszemu nazywa. uncertain
                  A z liczbami to ja lubię, nie bez powodu matematyka była w szkole moim ulubionym przedmiotem. wink
                  • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 09.05.19, 12:49
                    >OPDOH
                    >AYPPSAY
                    >EPR

Nie wiem. Wychodzi mi, że Happy propose day (Szczęśliwy dzień oświadczyn).

A tego drugiego nie mogę rozpracować. Na razie mam:
                    FAME NEWS OK
                    GLORY LORE
                    NAME
                    - ale nic mi z tego nie wychodzi.
                    Z doświadczenia wiem, że jedno pojęcie można określić na wiele sposobów. Może to być również idiom albo zwrot.
                    Spróbuje się do tego chociaż zbliżyć, ale muszę się zastanowić i wesprzeć pomocami naukowymi. wink
                    • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 09.05.19, 15:20
                      > >OPDOH
                      > >AYPPSAY
                      > >EPR
                      >
                      > Nie wiem. Wychodzi mi, że Happy propose day (Szczęśliwy dzień oświadczyn).

O łaaał, zgadłaś! brawo
                      Mnie się ta sztuka nie udała, w życiu bym na to propose nie wpadła. uncertain

> A tego drugiego nie mogę rozpracować. Na razie mam:
                      > FAME NEWS OK
                      > GLORY LORE
                      > NAME
                      > - ale nic mi z tego nie wychodzi.
                      > Z doświadczenia wiem, że jedno pojęcie można określić na wiele sposobów. Może t
                      > o być również idiom albo zwrot.
                      > Spróbuje się do tego chociaż zbliżyć, ale muszę się zastanowić i wesprzeć pomoc
                      > ami naukowymi. wink

Dodatkową trudność w takich zagadkach stanowi fakt, że ich autorami nie są osoby anglojęzyczne (gry robione są w większości w Indiach), u których znajomość angielskiego pozostawia wiele do życzenia. Żeby znaleźć rozwiązanie, trzeba wznieść się na wyżyny abstrakcji. wink
                      A rozwiązanie jest bardzo proste, tak proste, że szok. big_grin
                      • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 09.05.19, 23:37
                        Jak takie proste, to nie dla mnie - ja mam bardziej pokrętne myślenie. Może to być np. knowleges (wiedza). Hmm, moja umiejętność, to: game, play, escape. Nic prostego mi z tego nie wychodzi. Poproszę o odpowiedź.
                        • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 10.05.19, 00:56
                          To ja Ci w formie pytań przetłumaczę te wyrażenia na polski. wink

1. Po czym można Cię rozpoznać?
                          2. Z czego czerpiesz wiedzę?
                          3. A to jest jasne i oczywiste: okay=ok, co już wczesniej napisałaś.

Mam nadzieję, że pomoże. smile
                          • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 10.05.19, 10:41
                            Wyszło mi Facebook.
                            • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 10.05.19, 11:14
                              Noo! brawo
                              A mówiłam, że rozwiązanie jest proste. wink

To masz jeszcze jedną zagadkę z tego samego źródła:

Jaka woda nie może zamarznąć?

Rozwiązanie dwuwyrazowe 3/5 literowe.
                              • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 10.05.19, 11:54
                                To jakieś podstępne pytanie?!
                                Zamarznięta woda nie może zamarznąć - ice water,
                                ewentualnie gorąca (ale to jest tymczasowe) - hot water.
                                Ale pewnie trzeba użyć przenośni? Na ten czas nie mam pomysłu.

A jeśli chodzi o tamtą zagadkę, to sobie wróciłam do postu i jeszcze raz dokładnie przeczytałam. Dopiero wtedy dotarło do mnie, że słowo jest ośmioliterowe (a ja z uporem maniaka tworzyłam 10.) i najważniejsza podpowiedź, że słowo trzecie stanowi końcówkę drugiego, bo jak wół pisze, że oba są last. No i podpowiedzi też zrobiły swoje.
                                • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 10.05.19, 16:11
                                  Wszystkie te zagadki są podstępne, więc i pytanie też.
                                  Ale tym razem zgadłaś. Za drugą próbą. Hot water było właściwą odpowiedzią. Ja niby też zgadłam, ale to wciąż wydaje mi się bez sensu. wink

Aha, aha, oba są last, ale to jakoś trudno dociera do świadomości. Tak samo jak to, że trzecie słowo jest końcówką a nie samodzielnym dodatkiem. Tak czy inaczej, sama z siebie w życiu bym nie wpadła, że 'your recognition' to ma być 'face'. wink
                                  • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 15.05.19, 10:29
                                    To, że mnie wcięło wcale nie znaczy, że mózgu nie mam trenować. big_grin

Następne poproszę. smile
                                    • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 15.05.19, 12:30
                                      No dobra, dobra, są następne. smile
                                      • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 19.05.19, 15:09
                                        Przeszłam. Jednej nie mogę przejść, bo się zawiesza zaraz na początku. Myślałam, że jak przeczekam, to się naprawi. uncertain
                                        A! to jest ten jesienny las.
                                        A ta niby trudniejsza, to wcale nie była trudniejsza, tylko miała szyfr na szyfrze. big_grin
                                        • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 19.05.19, 23:32
                                          A jak ja grałam, to się nie zawieszała. Znaczy, zepsuła się w międzyczasie. uncertain
                                          No tak, jak jest dużo kodzików, to gra z założenia staje się trudniejsza, bo więcej szans, że człowiek sobie z którymś nie poradzi. wink
                                          Zaraz Ci dam następne, tylko najpierw założę nowy wątek, bo ten już za długi.
      • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 07.05.19, 11:53
        Dobra, wszystkie załatwione. Zmotywowałaś mnie. big_grin
        • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 07.05.19, 12:03
          Hehe. big_grin
          No to zaraz lecą następne.
    • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 07.05.19, 12:12
      To dzisiaj tylko cztery, żeby Ci się to i owo nie zlasowało. wink

www.enagames.com/escape-game/wowescape-underwater-world-mermaid-rescue

www.enagames.com/escape-game/wowescape-rescue-girl-from-desert-cactus

www.enagames.com/escape-game/wowescape-rescue-girl-from-easter-egg

www.enagames.com/escape-game/games2rule-bunny-beast-forest-escape
      • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 07.05.19, 16:10
        Nie było nakazu, a więc zaczęłam od ostatniego.
        Był szyfr rain-bow. big_grin To takie na czasie. wink
      • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 07.05.19, 16:40
        Odczarowałam jakąś pannicę z - nomen omen - tęczowego jajka. big_grin
      • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 07.05.19, 17:27
        Uratowałam pannicę, ale posłużyłam się widłami. big_grin
        • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 08.05.19, 00:52
          Wszędzie rainbowy, to i narzędzie musiało być diabelskie. big_grin
    • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 08.05.19, 12:32
      Nie ma. sad
      • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 08.05.19, 14:07
        Już chcesz następne?! No dobra, lecą cztery:

www.enagames.com/escape-game/wowescape-fantasy-lantern-escape

www.enagames.com/escape-game/wowescape-fantasy-armor-shield-escape

www.enagames.com/escape-game/wowescape-tribal-girl-forest-rescue

www.enagames.com/escape-game/games2rule-giant-wasp-forest-escape-
        • stela2004 Re: Lekko łatwo i przyjemnie 09.05.19, 23:40
          Stoję w tej pierwszej, chyba. Są dwie strzałki: zielona i żółta, jedna do góry, druga do dołu i nie wiem jak to zastosować. uncertain Resztę zrobiłam.
          • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 10.05.19, 00:26
            Elementy żółte na górze, elementy zielone na dole (albo na odwrót jeśli strzałki są odwrotnie). Takie przynajmniej jest z reguły znaczenie strzałek.
    • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 10.05.19, 11:19
      Jak już tu jestem, to od razu dodam Ci parę następnych:

www.enagames.com/escape-game/wowescape-butterfly-girl-forest-rescue

www.enagames.com/escape-game/games2rule-rescue-raccoon-from-forest

www.enagames.com/escape-game/wowescape-fantasy-sleeping-queen-escape

www.enagames.com/escape-game/wowescape-rescue-girl-from-mushroom-cage
    • k.fanka Re: Lekko łatwo i przyjemnie 15.05.19, 12:29
      Są następne:

www.enagames.com/escape-game/games2rule-little-honey-bees-rescue

www.enagames.com/escape-game/games2rule-twin-brother-forest-escape

www.enagames.com/escape-game/wowescape-cowgirl-forest-rescue

www.enagames.com/escape-game/games2rule-red-autumn-forest-escape

I jeszcze trochę starsza (i ciut trudniejsza), ze strony wow, która to strona znormalniała ostatnio i już można na nią wchodzić bez problemu:

www.wowescape.com/play/miracle-land-escape/15569

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka