Dodaj do ulubionych

propaganda sukcesu

19.08.17, 22:46
pozwolę sobie bezczelnie z innej beczki. Łódzki KOD zbiera dary. Jakże ważne jest podkreślenie, kto zbiera. KOD zbiera. I tak się zbija kapitał polityczny. KOD zbiera. Nie ludzie dobrej woli, jak było kiedyś, nawet za czasów strasznego PRL - tylko koniecznie - KOD.
A ja czytałem, że o pomoc prosi i akcję rozkręcił bardzo fajny sołtys Rytla. Nie żaden KOD. I sołtys nie chwali się tym wszem i wobec, co zakupił, tylko ogłosił akcję, zakasał sołtysowe rękawki i wziął się do roboty.
Obserwuj wątek
    • al-szamanka Re: propaganda sukcesu 19.08.17, 22:54
      Dobrze, że bezczelnie z innej beczki big_grin Nie będziemy się buzować przed spaniem, bo wtedy i najbardziej puchowa poduszka staje się twarda jak kamień.
      • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu 19.08.17, 23:09
        ja tam po adrenalince mam fajniejsze sny big_grin
        • al-szamanka Re: propaganda sukcesu 19.08.17, 23:11
          kogucik.2872 napisał:

> ja tam po adrenalince mam fajniejsze sny big_grin
          >

A ja niestety tylko się kręcę.
          • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu 19.08.17, 23:15
            no cóż. Hormony nas różnią big_grin
    • al-szamanka Re: propaganda sukcesu 19.08.17, 22:57
      Ha, DARY, nawet słownictwo jest takie rodem z PRL-u.
    • a74-7 Re: propaganda sukcesu 19.08.17, 22:58
      Przeciez to powinno byc tych organizacji pieskim obowiazkiem .Zadna lacha.
      • a74-7 Re: propaganda sukcesu 19.08.17, 23:00
        Przeciez nie jest to sprawa Premiera smile
        • m.maska Re: propaganda sukcesu 19.08.17, 23:09
          a74-7 napisał:

> Przeciez nie jest to sprawa Premiera smile

Ano nie... ale jesli premier czy prezydent zamowili nawalnice, pozar czy powodz - to jak najbardziej powinni sie tym zajac. Jesli nie maczali w tym palcow to po jakiego diabla w ogole tam jezdza - zeby przeszkadzac w pracy strazakow, wojska, pomocnikow? przeciez na czas przyjazdu oficjeli razem z cala obstawa i ekipami tv blokuje sie drogi dojazdowe, przerywa prace tylko po to zeby pokazali, ze byli i dotyczy to oficjeli zarowno obecnych jak i ich poprzednikow.
          • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu 19.08.17, 23:14
            a dokładnie. Jeździć to tam nie mieli po co. Ale zorganizować skuteczną pomoc - owszem. Sztaby kryzysowe to działka rządu. A katastrofa na Pomorzu, była największą katastrofą w naszej historii. Przede wszystkim ze względu na skalę zniszczeń. Normalni ludzie rzucili wszystko i pojechali pomagać. Mniej normalni, urażeni wcześniejszymi moimi postami o pomocy głodującym dzieciom, zamiast darmowych wojaży, epatują KODami na forach. Smutne, że ludzie muszą się tak dowartościowywać.
            • al-szamanka Re: propaganda sukcesu 19.08.17, 23:24
              kogucik.2872 napisał:

> a dokładnie. Jeździć to tam nie mieli po co. Ale zorganizować skuteczną pomoc -
              > owszem. Sztaby kryzysowe to działka rządu. A katastrofa na Pomorzu, była najwi
              > ększą katastrofą w naszej historii. Przede wszystkim ze względu na skalę zniszc
              > zeń. Normalni ludzie rzucili wszystko i pojechali pomagać. Mniej normalni, uraż
              > eni wcześniejszymi moimi postami o pomocy głodującym dzieciom, zamiast darmowyc
              > h wojaży, epatują KODami na forach. Smutne, że ludzie muszą się tak dowartościo
              > wywać.

No cóż, chcą się pokazać i jakoś zaistnieć big_grin
              • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu 19.08.17, 23:26
                tylko że wiesz co ? Zbijanie kapitału na ludzkim nieszczęściu - obojętnie czy to rząd, czy KODy - to coś nie do zaakceptowania.
                • al-szamanka Re: propaganda sukcesu 19.08.17, 23:38
                  kogucik.2872 napisał:

> tylko że wiesz co ? Zbijanie kapitału na ludzkim nieszczęściu - obojętnie czy t
                  > o rząd, czy KODy - to coś nie do zaakceptowania.
                  >

Dlatego zawsze pomagam po cichu.
                  • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu 19.08.17, 23:40
                    jak każdy, kto robi to naprawdę. Że się tak posłużę moją ulubioną fraszką - wiesz dlaczego dzwon głośny ? Bo w środku jest próżny. Jakże się to zawsze potwierdza.
        • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu 19.08.17, 23:10
          akurat sprawa pomocy poszkodowanym to jest sprawa premiera. Po to w końcu mamy rządy.
          • rudka-a Re: propaganda sukcesu 19.08.17, 23:39
            Bardzo spodobało mi sie stwierdzenie...
            .... że prawdziwy patriotyzm jest "cichy"
            to po cholerę o tym wrzeszczy?!
            • m.maska Re: propaganda sukcesu 20.08.17, 01:26
              rudka-a napisała:

> Bardzo spodobało mi sie stwierdzenie...
              > .... że prawdziwy patriotyzm jest "cichy"
              > to po cholerę o tym wrzeszczy?!
              >
              >
              >
              Jak to Kur powyzej napisal: wiesz dlaczego dzwon głośny ? Bo w środku jest próżny.
              • rudka-a Re: propaganda sukcesu 20.08.17, 01:39
                A ten bohatyr - człowiek wątpliwego sukcesu, to chyba o tłustej dupie swojej kuleżanki napisał...
                chyba cię za bardzo ciśnie ten przecudnej urody kapelusik, działaczu od siedmiu boleści...
                a kiedy zbiórka na mandacik dla kuleżanki?
                • m.maska Re: propaganda sukcesu 20.08.17, 01:41
                  rudka-a napisała:

> A ten bohatyr - człowiek wątpliwego sukcesu, to chyba o tłustej dupie swojej ku
                  > leżanki
                  napisał...
                  > chyba cię za bardzo ciśnie ten przecudnej urody kapelusik, działaczu od siedmiu
                  > boleści...
                  > a kiedy zbiórka na mandacik dla kuleżanki?
                  >
                  >
                  Na to wyglada... hahaha...
                  • m.maska Re: propaganda sukcesu 20.08.17, 01:44
                    i tlusty tylek sie odezwal, na zasadzie: uderz w stol... smile
                    • rudka-a Re: propaganda sukcesu 20.08.17, 01:47
                      Z pokojową misją, jak zwykle...
                      • m.maska Re: propaganda sukcesu 20.08.17, 01:54
                        rudka-a napisała:

> Z pokojową misją, jak zwykle...
                        >
                        >

smile
                        • al-szamanka Re: propaganda sukcesu 20.08.17, 10:47
                          Ha, jak kiedyś przypadkowo napisałam, że słałam paczki do polskiego sierocińca i przez 5 lat płaciłam za obiady w szkole dla pięciorga dzieci z rodziny alkoholika, to towarzystwo spod wyrka rozwrzeszczało się, że robiłam to, aby się dowartościować.
                          Z tego wynika, że teraz sami się dowartościowują, ogłaszając wszem i wobec, że pomagają za cudze pieniądze.
                          • m.maska Re: propaganda sukcesu 20.08.17, 10:55
                            al-szamanka napisała:

> Ha, jak kiedyś przypadkowo napisałam, że słałam paczki do polskiego sierocińca
                            > i przez 5 lat płaciłam za obiady w szkole dla pięciorga dzieci z rodziny alkoho
                            > lika, to towarzystwo spod wyrka rozwrzeszczało się, że robiłam to, aby się dowa
                            > rtościować.
                            > Z tego wynika, że teraz sami się dowartościowują, ogłaszając wszem i wobec, że
                            > pomagają za cudze pieniądze.
                            >

Wrecz ksiazkowy przyklad "mentalnosci Kalego" - pamietasz jak napisalam, ze pojechalam do Monachium autobusem jak mordy rozdarli, ze to trzeba swoim samochodem jechac - a gdzies nie tak dawno czytalam peany cale na temat wyzszosci jazdy autobusem nad jazda wlasnym samochodem - kreatury gotowe sa zaprzec sie wlasnej matki jesli im sie to przyda wlasnie w tym momencie...
                            Tam wtedy w ogole bylo takie pisanie, ze Polacy wysylali paczki do Polski zeby sie dowartosciowac...
                            • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu 20.08.17, 11:32
                              a ja, jak to ja, wrzuciłem sobie hasło w google, gdyż takie akcje zwykle ogłaszane są w necie w czasach dzisiejszych. I co ? Wzmianka o przyłączeniu się KOD do akcji jest wśród sprawozdania ze wszystkich organizowanych akcji, wypowiada się niejaki Durlik, który był tam osobiście i organizuje zbiórkę i nawet on nie pisze aż tak szczegółowo. Twierdzi, że zawieźli wodę, żywność, środki czystości, teraz wymienia art szkolne, koce i kołdry. Nic o żadnych agregatach za "datki". Gdyż na stronie KOD umieszczony jest numer konta, który podaje sołtys Rytla w okólniku wystosowanym do wszystkich. Podane są konta Rytla, Czerska, Chojnic, Bytowa. Polskie prawo nie zezwala na prywatne zbiórki pieniędzy. Podane są konta do gmin, ośrodków pomocy społecznej itp. Agregaty zaś zawieźli harcerze. Pomagają wszyscy, ale widać pomoc ze strony KOD jest tak niebywała, że na forum podskakują radośnie z okrzykami BRAWO. No ale zbiórkę sygnuje czyjeś nazwisko. Trzeba było dowartościować rzepy. Jakby zbiórka była mega bohaterstwem. Nie. Taka akcja jest normalna. I nikt nikomu nie musi klaskać i kadzić. I jeszcze ten tekst - jeśli nie my - to kto. Cała Polska pomaga bucu. I nie oczekuje w odróżnieniu od ciebie za to pochwał i oklasków. Natomiast twoje opinie o moim zdaniu, tudzież osobie, świadczą tylko o twoim poziomie. Mnie naprawdę nie ruszają, choć czasem rozbawią.
                              • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu 20.08.17, 11:45
                                rewelka o zbiórce, którą niechcący przeczytałem, brzmi jak klasyczna propagandówka z PRL. Kacyk wylezie na górkę i grzmi patriotycznie - my pomagamy ! jak nie my to kto !
                                Ubliżając tym samym organizacjom i ludziom, którzy ruszyli do pomocy od razu. Osobiście, a nie za pomocą propagandy sukcesu, na jakimś podrzędnym forum. A nie odczekawszy na lepszą koniunkturę. Jak można wywalić publicznie coś takiego !
                                • al-szamanka Re: propaganda sukcesu 20.08.17, 11:57
                                  kogucik.2872 napisał:

> rewelka o zbiórce, którą niechcący przeczytałem, brzmi jak klasyczna propagandó
                                  > wka z PRL. Kacyk wylezie na górkę i grzmi patriotycznie - my pomagamy ! jak nie
                                  > my to kto !
                                  > Ubliżając tym samym organizacjom i ludziom, którzy ruszyli do pomocy od razu
                                  >
                                  . Osobiście, a nie za pomocą propagandy sukcesu, na jakimś podrzędnym forum
                                  > . A nie odczekawszy na lepszą koniunkturę. Jak można wywalić publicznie coś ta
                                  > kiego !

Oj można, gdyż trzeba zaznaczyć, że pomoc łódzkiego KODu i jego wybitnych członków jest najważniejsza. Nie ma to jak łódzkie koce z najdelikatniejszej koziej wełny, kołdry z puchu i źródlana woda. Tylko łódzcy kodziarze pomagają prawdziwie, z serca i bez dowartościowania się - po prostu genialni ludzie. Aż wstyd przyznawać się do jakiejkolwiek osobistej pomocy, gdyż w obliczu wiekopomnego zrywu łódzkiego KOD-u to tylko przejaw prymitywnego skąpstwa i pogardy dla dotkniętego nieszczęściem człowieka.
                                  • m.maska Re: propaganda sukcesu 20.08.17, 12:16
                                    No i znowu rozbuchaliscie im watek... wisial sobie niezauwazony caly dzien... smile
                                    • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu 20.08.17, 12:25
                                      bo mnie to rozjuszyło. Niech sobie piszą. Biorąc pod uwagę poziom wypowiedzi i bogactwo inwektyw pod moim adresem - miło patrzeć jak się prezentują i błaźnią.
                                    • al-szamanka Re: propaganda sukcesu 20.08.17, 12:38
                                      m.maska napisała:

> No i znowu rozbuchaliscie im watek... wisial sobie niezauwazony caly dzien... :
                                      > )

Hehe, a słupek wreszcie mógł dać upust swoim skłonnościom ropno-wydzielinowym i pobabrać się w brudzie. Jeszcze chwila, a zadeklaruje pomoc w formie swoich wyjątkowych lewatyw.
                                      • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu 20.08.17, 12:43
                                        zabawne jest to, że każdy normalny, natychmiast by się zreflektował, że palnął głupotę i po prostu wyprostował. A oni brną w grząskie teksty, głównie pod moim adresem, popisując się niebywałą elokwencją rynsztoka i tłumaczeniem wszelkich moich wad i niedostatków. Bo przesz to jest najważniejsze. Jeśli takie buce są w tym kodzie, to się nie dziwię, że już prawie go zwiało.
                                        • al-szamanka Re: propaganda sukcesu 20.08.17, 15:07
                                          kogucik.2872 napisał:

> zabawne jest to, że każdy normalny, natychmiast by się zreflektował, że palnął
                                          > głupotę i po prostu wyprostował. A oni brną w grząskie teksty, głównie pod moim
                                          > adresem, popisując się niebywałą elokwencją rynsztoka i tłumaczeniem wszelkich
                                          > moich wad i niedostatków. Bo przesz to jest najważniejsze. Jeśli takie buce są
                                          > w tym kodzie, to się nie dziwię, że już prawie go zwiało.

Od początku wiedzialam, że to takie doborowe towarzystwo bucowe.
                                  • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu 20.08.17, 12:22
                                    i jak najbardziej zbijanie kapitału na ludzkim nieszczęściu. Normalni ludzie - na co dzień tak podzieleni - zawsze w obliczu katastrofy porzucają podziały i wszyscy pomagają. Ale w tej rewelce - nota bene - ponad tydzień po katastrofie - jest tylko hasło propagandowe - rząd nie pomaga - więc kto, jak nie my. Okazuje się, że wszyscy - POZA wami. Na miejscu pracują harcerze i ludzie z całego Pomorza i okolic, którzy przybyli z własnym prywatnym sprzętem. Zbiórki rozpoczęto na drugi dzień po tragedii - 12 sierpnia. Mnóstwo organizacji, firm, osób prywatnych z całego kraju w tych zbiórkach uczestniczy. I jedyne ogłoszenia, jakie towarzyszą zbiórkom - to czas, miejsce i potrzebne rzeczy. Bez propagandy, oklasków i agregatów w nawiasach. Są ludzie, którzy wiedzą co robić i są tacy, którzy wiedzą jak wykorzystać okazję. I do tych drugich należy kacyk z pagórka właśnie.
                                    • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu 20.08.17, 12:39
                                      pamiętaj wielebny, że każda odpowiedź, złożona wyłącznie z "argumentów" ad personam, świadczy o braku jakichkolwiek argumentów rzeczowych. Aleś ty jest tak mundry i wykształcony, że przesz to wiesz, tylko nad nerwami za bardzo nie panujesz big_grin
                                      Nie ruszysz mnie wielebny. Za malutki jesteś. I za durny.
                                      • al-szamanka Re: propaganda sukcesu 20.08.17, 15:17
                                        kogucik.2872 napisał:

> pamiętaj wielebny, że każda odpowiedź, złożona wyłącznie z "argumentów" ad pers
                                        > onam, świadczy o braku jakichkolwiek argumentów rzeczowych. Aleś ty jest tak mu
                                        > ndry i wykształcony, że przesz to wiesz, tylko nad nerwami za bardzo nie panuje
                                        > sz big_grin
                                        > Nie ruszysz mnie wielebny. Za malutki jesteś. I za durny.

Sam pokazał, że mniejszy od słupka big_grin
                                        • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu 20.08.17, 15:52
                                          nie po raz pierwszy i nie ostatni zapewne. Ale poraża poziom i "klasa" kształconej części społeczeństwa.
                                    • al-szamanka Re: propaganda sukcesu 20.08.17, 12:46
                                      kogucik.2872 napisał:

> i jak najbardziej zbijanie kapitału na ludzkim nieszczęściu. Normalni ludzie -
                                      > na co dzień tak podzieleni - zawsze w obliczu katastrofy porzucają podziały i w
                                      > szyscy pomagają. Ale w tej rewelce - nota bene - ponad tydzień po katastrofie -
                                      > jest tylko hasło propagandowe - rząd nie pomaga - więc kto, jak nie my. Okazuj
                                      > e się, że wszyscy - POZA wami.
                                      Na miejscu pracują harcerze i ludzie z całego Po
                                      > morza i okolic, którzy przybyli z własnym prywatnym sprzętem. Zbiórki rozpoczęt
                                      > o na drugi dzień po tragedii - 12 sierpnia. Mnóstwo organizacji, firm, osób pry
                                      > watnych z całego kraju w tych zbiórkach uczestniczy. I jedyne ogłoszenia, jakie
                                      > towarzyszą zbiórkom - to czas, miejsce i potrzebne rzeczy. Bez propagandy, okl
                                      > asków i agregatów w nawiasach. Są ludzie, którzy wiedzą co robić i są tacy, któ
                                      > rzy wiedzą jak wykorzystać okazję. I do tych drugich należy kacyk z pagórka wła
                                      > śnie.

Ależ, Kogucie, pomoc innych się nie liczy, tylko KOD łódzki dokonuje cudów i dlatego trzeba to ogłaszać, stawać jak za starych czasów na cokoliku, oczekując, że po jakimś czasie ktoś im przypnie medal do marynarki.
                                      • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu 20.08.17, 12:49
                                        nawet nie chodzi o KOD. Na ich stronie jest obszerna informacja o zbiórce, lista potrzebnych rzeczy, okólnik sołtysa Rytla z podanymi numerami kont bankowych. Tak, jak być powinno. To miejscowy kacyk dorobił do tego teorię.
                                        • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu 20.08.17, 12:57
                                          teraz wielebny dał czadu big_grin otóż wg oświeconego - Lublin leży na ...................Podkarpaciu ! big_grin
                                          • rudka-a Re: propaganda sukcesu 20.08.17, 13:44
                                            Nie zakumał czaczy
                                            (wy)dzwonił geograficznego samobója
                                          • al-szamanka Re: propaganda sukcesu 20.08.17, 15:14
                                            kogucik.2872 napisał:

> teraz wielebny dał czadu big_grin otóż wg oświeconego - Lublin leży na ..............
                                            > .....Podkarpaciu ! big_grin

To nie pierwsza geograficzna wpadka big_grin
                                            A myślisz, że po co ta jego fonetyczno-angielska nowomowa? Bo w ten sposób nikt nie widzi błędów, których sadził całe oceany zanim nie wpadł na pomysł takiego pisania.
                                            • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu 20.08.17, 15:55
                                              no ale żeby największe po tej stronie Wisły miasto wojewódzkie zasadzić na Podkarpaciu ? big_grin Toż to brak elementarnej wiedzy z zakresu podstawówki ! Pycha i ignorancja ! Pogarda dla wszystkich !
                                              Po mnie niech sobie jeździ, fajna zabawa, ale żeby walnąć coś takiego ?? big_grin
                                              • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu 20.08.17, 16:01
                                                pomijam, że zupełnie nie rozumiem, czemu ma służyć powoływanie się na lubelskich Żydów. Wygląda na rasizm. Ale nic mnie już tam nie zdziwi. To zapewne kompleks żydowskiej Łodzi. Ze świętokrzyskiego... big_grin
                                                • m.maska Re: propaganda sukcesu 20.08.17, 17:32
                                                  kogucik.2872 napisał:

> pomijam, że zupełnie nie rozumiem, czemu ma służyć powoływanie się na lubelskic
                                                  > h Żydów. Wygląda na rasizm. Ale nic mnie już tam nie zdziwi. To zapewne komplek
                                                  > s żydowskiej Łodzi
                                                  . Ze świętokrzyskiego... big_grin
                                                  >

I krakowskiego Kazimierza...
                                                  • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu 20.08.17, 17:45
                                                    kształcone elyty obracające nazwiskami i cytatami z Gombrowicza, zacząć powinny czytanie od podręcznika geografii i historii ze szkoły podstawowej. Bo na tym poziomie, to Gombrowicza raczej nie zrozumiom big_grin
                                                  • m.maska Re: propaganda sukcesu 20.08.17, 17:53
                                                    kogucik.2872 napisał:

> kształcone elyty obracające nazwiskami i cytatami z Gombrowicza, zacząć powinny
                                                    > czytanie od podręcznika geografii i historii ze szkoły podstawowej. Bo na tym
                                                    > poziomie, to Gombrowicza raczej nie zrozumiom big_grin
                                                    >

A moze tak zamiast Gombrowicza wprowadzic do lektur: mit o ebolance... mlodziez powinna sie uczyc jak rozpoznawac manipulacje i bronic sie przed nia - to doskonaly mateiral pogladowy, zeby nie dac sie zlapac.
                                                  • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu 20.08.17, 18:03
                                                    tylko to raczej dla klas starszych. Ze względu na wątki erotyczne (wielebny się ślinił za mlodymi westalkami, czy jakoś tak było)
                                                  • m.maska Re: propaganda sukcesu 20.08.17, 18:16
                                                    kogucik.2872 napisał:

> tylko to raczej dla klas starszych. Ze względu na wątki erotyczne (wielebny się
                                                    > ślinił za mlodymi westalkami, czy jakoś tak było)
                                                    >

big_grinbig_grinbig_grin
                                                  • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu 20.08.17, 19:02
                                                    to się nie ma co śmiać big_grin trzeba dbać o młodzież ! big_grin
                                                  • al-szamanka Re: propaganda sukcesu 20.08.17, 20:33
                                                    kogucik.2872 napisał:

> tylko to raczej dla klas starszych. Ze względu na wątki erotyczne (wielebny się
                                                    > ślinił za mlodymi westalkami
                                                    , czy jakoś tak było)

On już tak ma, że ciągle musi mieć do czynienia z jakimś śluzem, albo wyciekami ropnymi... no lubi to.
    • m.maska Re: propaganda sukcesu 20.08.17, 12:19
      A moze tak: polskaracja.com/wspaniala-postawa-magdaleny-ogorek-pomoze-ofiarom-nawalnic/

„Szanowni Państwo, za kilkanaście dni rok szkolny. Ofiary nawałnic straciły wszystko. Pieniądze za ten naszyjnik można wymienić na wiele wyprawek do szkoły lub pomóc w innej sprawie. Jeśli jest szansa, by otrzeć chociaż kilka dziecięcych łez, to działajmy. Oddam osobie, która zaproponuje najwięcej, następnie wyśle mi potwierdzenie przelewu, które ja osobno potwierdzę w Caritasie.
      W naszyjniku umieszczony jest brylant wraz z 16 szafirami.
      Cena wywoławcza, biorąc pod uwagę wartość, 5000 zł.
      Oferty proszę kierować na info@magdalenaogorek.eu
      Ponadto przypominam o innych możliwościach pomocy:
      SMS z hasłem WICHURA pod numer 72052 koszt 2,46 z VAT
      Konto Caritas 77 1160 2202 0000 0000 3436 4384 z dopiskiem WICHURA
      • super.halusia Re: propaganda sukcesu 20.08.17, 12:30
        Popieram,politycy i celebryci powinni brać przykład.
        A gdzie Schetyniuksmile tylko gada i krytykuje,może on coś wystawi na aukcjęsmile
        • czarek_sz Re: propaganda sukcesu 20.08.17, 12:41
          Wojsko i straż od samego początku tyrają dzień i noc a w zaprzyjaźnionych mediach ani mru mru o tym tylko że rząd olał dotkniętych katastrofą że gardzi Nimi itd. To jest jak plucie w twarz tym ludziom którzy praktycznie bezinteresownie i bez rozgłosu robią najwięcej.
          • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu 20.08.17, 12:44
            straż tak. Wojsko nie. Z relacji ludzi, którzy tam harują od początku - wojsko tym razem się nie popisało.
          • a74-7 Re: propaganda sukcesu 20.08.17, 13:01
            no bo fake njus w modzie ,wiec nie ludz sie ,ze podadza prawde na taleZu wink
            A swoja droga wielebne tak walczy i do przeslania pomocy wzywa, przy klawiaturze ,ale jeszcze foteczki zadnych stickersow nie zalaczyl jako dowodu,ze uno ze spouse sypnelo srebrnikami.
            • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu 20.08.17, 13:07
              Cały ten post o zbiórce świadczy tylko o jednym - kacyk aż piszczy o zainteresowanie. "podając dalej" wszelkie ogłoszenia o pomocy - najważniejszą część takiego ogłoszenia stanowią - adres, godziny, lista potrzebnych rzeczy, numery kont, telefonów. A tam, poza czystą propagandą nie ma absolutnie nic. Tak więc nie o pomoc chodzi, tylko o wyższy pagórek.
              • al-szamanka Re: propaganda sukcesu 20.08.17, 13:36
                kogucik.2872 napisał:

> Cały ten post o zbiórce świadczy tylko o jednym - kacyk aż piszczy o zaintereso
                > wanie. "podając dalej" wszelkie ogłoszenia o pomocy - najważniejszą część takie
                > go ogłoszenia stanowią - adres, godziny, lista potrzebnych rzeczy, numery kont,
                > telefonów. A tam, poza czystą propagandą nie ma absolutnie nic.
                Tak więc nie o
                > pomoc chodzi, tylko o wyższy pagórek.

Wiadomo, że chodzi tylko o brawo bezmyślnych klakierów... bo gdy wody na pustyni nie ma, to dobra jest nawet stęchła kałuża.
      • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu 20.08.17, 12:47
        nie lubię Ogórek, ale tak powinno wyglądać ogłoszenie. Jest podany numer konta, numer telefonu - a nie ulica w skrócie i brak innych informacji, poza tą najważniejszą - tylko oni pomagają.
        • a74-7 Re: propaganda sukcesu 20.08.17, 13:03
          No bo KOD bedzie jak prawdziwa zachodnia organuzacja charytatywna- jeden procencik od zbiorki dla poszkodowanych ,reszta na za fatyge dla org.
          • super.halusia Re: propaganda sukcesu 20.08.17, 13:10
            No nie wiem,czy chociaż dadzą ten jeden procenciksmile
            • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu 20.08.17, 13:13
              nie mają co dawać. Zbiórki pieniężne prowadzone są na kontach tylko i wyłącznie zarejestrowanych organizacji - typu PCK, Caritas, oraz na kontach gmin i ośrodków pomocy społecznej, głównie gmin poszkodowanych. Dziewczyny - nie napisałem tego postu dla rozkręcenia kolejnych podziałów. Bo chwilowo w sprawie pomocy ludziom na Pomorzu ich nie ma.
              • czarek_sz Re: propaganda sukcesu 20.08.17, 13:25
                KOD wzorując się na Owsiaku chce na ludzkim nieszczęściu natrzepać kapusty ile się da. Jest niepowtarzalna okazja więc korzystają. A że frajerów nie brak to i ze 'skarbonek' /czy jak to zwał/ będzie co wyciągać i zasilać własne konta tak jak od wielu lat robi to Owsiak z rodzinką.
                • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu 20.08.17, 13:30
                  no i po co to ?
          • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu 20.08.17, 13:10
            Nie ! tym razem się nie zgodzę. Na stronie kodu nie ma wyjątkowo żadnej propagandy z okazji pomocy. Ogłoszenie wygląda tak, jak wszędzie indziej. Nie piszą nic o rządzie i bohaterskiej pomocy rencami jednego kacyka. Podają rzeczowo gdzie i w jakich godzinach czekają na rzeczy, podają listę rzeczy potrzebnych, udostępniają okólnik sołtysa z Rytla z numerami kont. Tym razem to nie kodowi mam do zarzucenia bufonerię.
            • al-szamanka Re: propaganda sukcesu 20.08.17, 13:39
              kogucik.2872 napisał:

> Nie ! tym razem się nie zgodzę. Na stronie kodu nie ma wyjątkowo żadnej propaga
              > ndy z okazji pomocy. Ogłoszenie wygląda tak, jak wszędzie indziej. Nie piszą ni
              > c o rządzie i bohaterskiej pomocy rencami jednego kacyka. Podają rzeczowo gdzie
              > i w jakich godzinach czekają na rzeczy, podają listę rzeczy potrzebnych, udost
              > ępniają okólnik sołtysa z Rytla z numerami kont. Tym razem to nie kodowi mam d
              > o zarzucenia bufonerię.

Wiadomo.
              No ale trzeba z czymś wyskoczyć, aby zaistnieć big_grin
              • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu 20.08.17, 13:44
                no i właśnie dokładnie o to mi chodziło.
              • rudka-a Re: propaganda sukcesu 20.08.17, 13:46
                A hasełko brzmiało
                CZYNY. NIE SŁOWA
                ale przy okazji...można zrobić z igły helikopter
                na własny użytek smile
                • m.maska Re: propaganda sukcesu 20.08.17, 17:33
                  rudka-a napisała:

> A hasełko brzmiało
                  > CZYNY. NIE SŁOWA
                  > ale przy okazji...można zrobić z igły helikopter
                  > na własny użytek smile
                  >
                  >

I z kfiotkof kalendarz... smile
                  • rudka-a Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 20:34
                    https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/26/20/24/019b89b11e.jpg
                    • m.maska Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 20:36
                      rudka-a napisała:

> https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/26/20/24/019b89b11e.jpg
                      >
                      >

O jakie ladne, w stylu tryptyku... jakby jedna czesc tylko - zaktualizowany obraz podwyrka smile
                      • m.maska Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 20:42
                        Ta statua to chyba "agregat" udeptuje... smile
                        • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 21:38
                          no. Jeden z dwóch, które zakupiła z wpłat na konto ośrodka pomocy społecznej w Rytlu big_grin

m.maska napisała:

> Ta statua to chyba "agregat" udeptuje... smile
                          >
                          >
                          • m.maska Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 21:45
                            kogucik.2872 napisał:

> no. Jeden z dwóch, które zakupiła z wpłat na konto ośrodka pomocy społecznej w
                            > Rytlu big_grin
                            >
                            > m.maska napisała:
                            >
                            > > Ta statua to chyba "agregat" udeptuje... smile
                            > >
                            > >
                            Dzieki temu jednak wyzej stoi, dalej ja widac - i o to chodzi...
                    • al-szamanka Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 20:40
                      rudka-a napisała:

Cuuuuuuuudne.
                      Rozpoznaję też sławną fotografkę kwiatuszkową big_grin
                      • m.maska Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 20:44
                        Mam nadzieje, ze te kfiotki to nie wziete z "tego" kalendarza, bo pewnie na kfiotki tyz jest copyright...
                        • rudka-a Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 20:45
                          m.maska napisała:

> Mam nadzieje, ze te kfiotki to nie wziete z "tego" kalendarza, bo pewnie na kfi
                          > otki tyz jest copyright...

Szajsu do moich dzieł nie wstawiam smile
                          • m.maska Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 20:50
                            rudka-a napisała:

> m.maska napisała:
                            >
                            > > Mam nadzieje, ze te kfiotki to nie wziete z "tego" kalendarza, bo pewnie
                            > na kfi
                            > > otki tyz jest copyright...
                            >
                            > Szajsu do moich dzieł nie wstawiam smile
                            >
                            >
                            >

No tylko zartowalam, wiem przeciez, ze Ty nie z plagiatorow... big_grin
                      • rudka-a Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 20:44
                        Ajjj, gdzie mi tam końkurować z kaledarzykiem wink
                        big_grin
                      • krystek.fabuloso Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 21:04
                        Z Podkarpacia dzwon wydzwania
                        wzywa wszystkich do zbierania
                        darów, soków i co kto nawtyka
                        by tymże umaić cokolika
                        by ojciec organizator z wysokości
                        przysporzył sobie trochę wielkości
                        by mu wołano brawo i sypano kwiaty
                        i forumowe puste wiwaty
                        • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 21:17
                          lecz coś niepełny wierszyka ton
                          jest bowiem pusty i pełny dzwon
                          to w świętokrzyskim, (może podlaskim)
                          dzwon pusty, puste wznieca oklaski
                          na podkarpaciu zaś z echem ton
                          wydzwania sobie pełny dzwon big_grin
                          • al-szamanka Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 21:45
                            kogucik.2872 napisał:

> lecz coś niepełny wierszyka ton
                            > jest bowiem pusty i pełny dzwon
                            > to w świętokrzyskim, (może podlaskim)
                            > dzwon pusty, puste wznieca oklaski
                            > na podkarpaciu zaś z echem ton
                            > wydzwania sobie pełny dzwon big_grin

dobrześ dopełnił wierszyka ton
                            bo nie ma to jak pełny dzwon
                            co dzwoni szczerze, nie z wyżyny
                            gdzie wydziwiają ci z innej gliny
                            • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 21:53
                              bo tak to zwykle w życiu bywa
                              że najważniejsza jest perspektywa
                              gdy patrzysz z góry, widzisz jeno grzywki
                              zerkając z dołu - masz świat bez przykrywki.
                              • al-szamanka Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 22:23
                                kogucik.2872 napisał:

> bo tak to zwykle w życiu bywa
                                > że najważniejsza jest perspektywa
                                > gdy patrzysz z góry, widzisz jeno grzywki
                                > zerkając z dołu - masz świat bez przykrywki.

i to jest proste jak jeden plus dwa
                                gdy dobrze patrzysz widzisz jak gra
                                ów na fałszywą ów dobrą nutę
                                brzydzisz się tym ubranym w butę
                                i mówisz sobie: do diaska z cokołem
                                nikt jeszcze z niego nie wzleciał sokołem
                                • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 22:30
                                  bo wzlecieć w niebo skrzydłem sokoła
                                  tylko prawdziwie wolny ptak zdoła.
                    • m.maska Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 20:53
                      rudka-a napisała:

>
                      >
                      Dlaczego wyrwalas statule swieczke z lapki - przeciez nie tak dawno ze swieczkami latala po ulicach - no i gdzie kapelusz?
                      • m.maska Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 20:57
                        Kapelusz pewnie poszedl na aukcje - kapelusz z taaaakiej glowy na pewno przyniesie niezly zysk... bedom sie ludziska bic, zeby tyz zalozyc se na glowe.
                        • rudka-a Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 20:59
                          m.maska napisała:

> Kapelusz pewnie poszedl na aukcje - kapelusz z taaaakiej glowy na pewno przynie
                          > sie niezly zysk... bedom sie ludziska bic, zeby tyz zalozyc se na glowe.

big_grinbig_grin
                    • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 21:25
                      brakuje mi tu tylko jednego. Ten na koniku powinien mieć pelerynkę big_grin
                      • m.maska Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 21:26
                        kogucik.2872 napisał:

> brakuje mi tu tylko jednego. Ten na koniku powinien mieć pelerynkę big_grin
                        >

Pelerynka tyz poszla pewnie na aukcje... ofiarni som przeciez smile
                        • m.maska Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 21:28
                          m.maska napisała:

> kogucik.2872 napisał:
                          >
                          > > brakuje mi tu tylko jednego. Ten na koniku powinien mieć pelerynkę big_grin
                          > >
                          >
                          > Pelerynka tyz poszla pewnie na aukcje... ofiarni som przeciez smile
                          >
                          >

Gdybys bardzo chcial, mozesz wziac udzial w licytacji wink
                          • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 21:29
                            ale na co mi taka króciuchna pelerynka ? big_grin konia - mogę kupić big_grin
                            • m.maska Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 21:31
                              kogucik.2872 napisał:

> ale na co mi taka króciuchna pelerynka ? big_grin konia - mogę kupić big_grin
                              >

Moze kamerke tyz na aukcje dadzom... ponoc jakis lepszy egzemplarz, mimo, ze juz przechodzony...
                              • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 21:32
                                poczekam, popaczę, może i co kupię ... big_grin
                                • m.maska Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 21:38
                                  kogucik.2872 napisał:

> poczekam, popaczę, może i co kupię ... big_grin
                                  >

Trzeba czekac, co wystawia...
                                  • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 21:39
                                    najpewniej jeno.....................środkowy palec... big_grin
                                    • al-szamanka Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 21:48
                                      a ja myślę, że lewatywę
                                      • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 21:49
                                        lewatywa to w lazarecie na uzdrowienie rannych big_grin
                                  • rudka-a Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 21:42
                                    Samego konia?...to sprzedaż wiązana....koń z osłem na grzbiecie smile
                                    • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 21:48
                                      tylko konia. Bez biegunów.
                                      • rudka-a Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 22:01
                                        Juści. Z biegunami!
                                        co to za moda na tym podkarpaciu?
                                        • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 22:07
                                          na podkarpaciu jeno górole hej !
                                          • rudka-a Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 22:19
                                            jakby dobrze poszukał, to i barana by opchnał...
                                            • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 22:20
                                              baranów ci u nas dostatek. Na co mi kolejny ? big_grin
                                              • rudka-a Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 22:23
                                                A nie słyszał, że..od przybytku główka nie boli?
                                                no! ;p
                                          • m.maska Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 22:23
                                            kogucik.2872 napisał:

> na podkarpaciu jeno górole hej !
                                            >

A ja spojrzalam na ten "podkarpacki" Lublin polozony w wojewodztwie lubelskim i... az mnie zatchnelo, jaki piekny zamek tam macie smile
                                            • rudka-a Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 22:24
                                              W lubelskim?? nie żartuj...to chyba na Mazowszu jest suspicious
                                              • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 22:33
                                                tylko kuźwa nie na Mazowszu !! suspicious
                                                • rudka-a Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 22:41
                                                  to w końcu gdzie???
                                                  w Małopolsce!.....coś mi tak dzwoni
                                                  znacy wydaje się ;p
                                                  • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 22:44
                                                    wszędzie, byle nie w Mazowieckim. Od zawsze bowiem trwa wojna regionalna między Lublinem a Warszawą big_grin
                                                  • rudka-a Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 22:47
                                                    O co te zgrzyty? smile
                                                  • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 23:03
                                                    my jesteśmy lepsi, a oni nadal chcą polemizować big_grin

rudka-a napisała:

> O co te zgrzyty? smile
                                                    >
                                                    >
                                                  • rudka-a Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 23:07
                                                    kogucik.2872 napisał:

> my jesteśmy lepsi, a oni nadal chcą polemizować big_grin

Weeeź nie podpuszczaj suspicious
                                                    będę drążyć.....w czyyym jesteście lepsi?
                                                    smile
                                                  • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 23:08
                                                    we wszystkim big_grin
                                                  • rudka-a Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 23:17
                                                    aaa, ićććć, Ty stary podpuszczaczu
                                                    tongue_out
                                                  • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 23:22
                                                    ale taki dokładnie jest nasz klimat. Jak w Lublinie ktoś zajedzie drogę, to słyszysz - kur.............. buc z Warszawki. Jak w Warszawie ktoś zajedzie drogę, słyszysz - kurrr .............pajac z Lublina. Tak jest u nas naprawdę.
                                                  • rudka-a Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 23:26
                                                    O tym, że Krakusy z Warszawiakami sie nie lubią, to wiem
                                                    ale że sięga to jeszcze ...Podkarpackiego big_grin
                                                    to dowiedziałam sie dzisiaj....
                                                    może macie inny kodeks drogowy big_grin
                                                  • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 23:28
                                                    Lublin był kiedyś przez chwilę stolicą. A chciał być nią już zawsze big_grin i stąd cały ambaras big_grin
                                                  • rudka-a Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 23:33
                                                    kogucik.2872 napisał:

> Lublin był kiedyś przez chwilę stolicą. A chciał być nią już zawsze big_grin i stąd c
                                                    > ały ambaras big_grin

Co bierzesz? też to chce
                                                    suspicious

big_grin
                                                  • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 23:35
                                                    nie słyszałaś o PKWN ??
                                                  • rudka-a Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 23:44
                                                    to ze byl stolica polski w ramach PKWN to nie oznacza że był stolicą polski.

równie dobrze mozna by w taki sposob za stolice polski Radom[ z powodu tego - 1481 roku Radom stał się stałym miejscem rezydowania królewicza Kazimierza, syna Kazimierza Jagiellończyka, który z upoważnienia przebywającego wtedy na Litwie ojca pełnił rolę namiestnika Królestwa Polskiego, na skutek czego przez okres dwóch lat Radom był nieformalną stolicą kraju. Królewicz Kazimierz wkrótce zmarł na gruźlicę i w 1602 roku został kanonizowany, a obecnie jest patronem diecezji radomskiej i miasta Radomia. ] lub Płock [ z powodu takiego samego jak radom tylko ze za czasow panowania Władysława Hermana.

posiłkowałam się wiad z netu
                                                  • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 23:50
                                                    to było dawno. A Lublin pamięta historię nowożytną i PKWN
                                                  • rudka-a Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 23:58
                                                    Nie będę kombinować i powiem..nie wiem smile
                                                    to chyba uczciwe wink
                                                  • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 23:29
                                                    a zresztą. Kto się lubi z Warszawiakami ?? big_grin big_grin big_grin
                                                  • rudka-a Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 23:35
                                                    O. I tutaj by pasował jakiś Warszawiak, żeby Ci pióra przerzedził suspicious
                                                    tongue_out
                                                  • m.maska Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 23:42
                                                    rudka-a napisała:

> O. I tutaj by pasował jakiś Warszawiak, żeby Ci pióra przerzedził suspicious
                                                    > tongue_out
                                                    >
                                                    >

Czekajcie, jak sie a74 pojawi... Warszawianka, i Czarek smile
                                                  • rudka-a Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 23:46
                                                    Hehe smile licze na to smile))))))
                                                  • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 23:48
                                                    no strasznie się boję big_grin jak zawsze big_grin
                                                  • rudka-a Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 23:50
                                                    A jest w ogóle coś, czego sie boisz? smile
                                                  • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 23:51
                                                    no. na widok krwi mdleję big_grin
                                                  • rudka-a Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 23:54
                                                    Czekaj, Tyyy...trafisz kiedyś na silniejszego suspicious
                                                    dostaniesz łomot tongue_out wink
                                                  • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 21.08.17, 00:04
                                                    nieprędko. Siła to tylko pozory.
                                                  • rudka-a Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 21.08.17, 00:08
                                                    o słownej raczej myslałam...
                                                  • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 21.08.17, 00:09
                                                    ja też.
                                                  • rudka-a Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 21.08.17, 00:11
                                                    ..ale jakoś bronić się trzeba....
                                            • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 22:27
                                              z wierzchu ujdzie, w środku, sobie taki - szczerze mówiąc żadna rewelacja. Choć jest kilka fajnych obrazków do obejrzenia big_grin
                                              A poważnie - w Lublinie zamek źle się kojarzy do dziś. Miejsce kaźni tysięcy ludzi. I za okupacji i później. Baszta jest fajna. To z niej mam moje ulubione fotki panoramy starówki w HDR. Wejście tylko dla odważnych big_grin
                                              • m.maska Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 22:33
                                                kogucik.2872 napisał:

> z wierzchu ujdzie, w środku, sobie taki - szczerze mówiąc żadna rewelacja. Choć
                                                > jest kilka fajnych obrazków do obejrzenia big_grin
                                                > A poważnie - w Lublinie zamek źle się kojarzy do dziś. Miejsce kaźni tysięcy lu
                                                > dzi. I za okupacji i później. Baszta jest fajna. To z niej mam moje ulubione fo
                                                > tki panoramy starówki w HDR. Wejście tylko dla odważnych big_grin
                                                >

Spojrzalam na wikiwand... ciekawa architektura - czytalam, ze to wiezienie bylo jeszcze w latach 50-ych, wiec nic dziwnego, wiemy jakie wtedy zapadaly wyroki i ilu niewinnych ludzi bylo skazywanych na smierc. Nie dziwi mnie, ze zle sie kojarzy.
                                                Sa takie miejsca, bo czesto w historii wykorzystywano wlasnie zamki, gdzie mieli gotowe lochy, jako wiezienia.
                                                • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 22:35
                                                  oj jest u nas takich miejsc sporo. Na zamku zginęło mnóstwo ludzi.
                                              • rudka-a Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 22:43
                                                może byś nam tak zrobił ...krótki kurs HDR? smile
                                                • m.maska Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 22:47
                                                  rudka-a napisała:

> może byś nam tak zrobił ...krótki kurs HDR? smile
                                                  >
                                                  >
                                                  No bardzo by mi sie przydalo... i nie tylko HDR - a tak po prawdzie, to wylacznie definicje tego znam - z netu uncertain
                                                  • rudka-a Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 22:53
                                                    Nie opanowałam tego....
                                                    a tak mi sie podoba....smile
                                                    ma to obcykane, to może podzieli się wiedzą.....
                                                  • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 22:54
                                                    panorama z baszty w zamku, przerobiona na HDR - taki nieco bajkowy klimat

https://s10.flog.pl/media/foto/7285360.jpg

https://s10.flog.pl/media/foto/7287385.jpg

https://s10.flog.pl/media/foto/7355824_do-milego.jpg
                                                  • m.maska Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 23:38
                                                    Prosze to w oddzielnym wateczku... z objasnieniem, jak to jest, ze te daszki takie czerwone wyszly... bajecznie jest - ale ja bym chciala wiedziec: jak to sie robi?
                                                  • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 23:41
                                                    no tak normalnie big_grin w HDR big_grin

m.maska napisała:

> Prosze to w oddzielnym wateczku... z objasnieniem, jak to jest, ze te daszki ta
                                                    > kie czerwone wyszly... bajecznie jest - ale ja bym chciala wiedziec: jak to sie
                                                    > robi?
                                                    >
                                                  • m.maska Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 23:43
                                                    kogucik.2872 napisał:

> no tak normalnie big_grin w HDR big_grin
                                                    >
                                                    >
                                                    > m.maska napisała:
                                                    >
                                                    > > Prosze to w oddzielnym wateczku... z objasnieniem, jak to jest, ze te das
                                                    > zki ta
                                                    > > kie czerwone wyszly... bajecznie jest - ale ja bym chciala wiedziec: jak
                                                    > to sie
                                                    > > robi?
                                                    > >

Dla Ciebie normalnie, a ja przyznaje sie, ze pojecia nie mam i wcale sie tego nie wstydze... o!
                                                  • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 23:49
                                                    i dobrze. Bo to żaden wstyd. Jakoś da się zorganizować kurs HDR big_grin
                                                  • m.maska Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 21.08.17, 00:06
                                                    kogucik.2872 napisał:

> i dobrze. Bo to żaden wstyd. Jakoś da się zorganizować kurs HDR big_grin
                                                    >

Pliiiiiiiiiis... smile
                                                  • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 21.08.17, 00:08
                                                    jakoś się dogadamy big_grin teraz idę walczyć o miejsce w wyrku z dwoma potworami big_grin
                                  • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 21:46
                                    a tak poważnie. Siedzę tu u Was od dwóch dni, wkurzam w sprawie uchodźców, dyskutujemy o sprawach różnych - podziałów brak. A ci dziwni ludzie na nieszczęściu innych biją pianę. Hasełka propagandowe, obrazki z netu. Patrioci ? Sroci nie patrioci - cała Polska się jednoczy wobec klęski na pomorzu. A im tylko w głowie szydzenie. Doskonale wiecie, że jestem baaardzo przeciwko obecnej władzy. Mam prawo. Ale pomoc w tak rozległej klęsce ocenia się po czasie. Teraz normalni ludzie skupiają się na pomocy poszkodowanym. Zniknęły podziały. Jak widać - nie wszędzie. Niektórzy na katastrofie ludzi usypują kopczyki. I wyżej. I jeszcze wyżej. I produkują bajeczki, I podpierają się sygnałami z netu o ludziach, którzy coś robią. Ale żaden dupy nie ruszy żeby naprawdę komuś pomóc.
                                    • m.maska Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 21:56
                                      kogucik.2872 napisał:

> a tak poważnie. Siedzę tu u Was od dwóch dni, wkurzam w sprawie uchodźców, dysk
                                      > utujemy o sprawach różnych - podziałów brak. A ci dziwni ludzie na nieszczęściu
                                      > innych biją pianę. Hasełka propagandowe, obrazki z netu. Patrioci ? Sroci nie
                                      > patrioci - cała Polska się jednoczy wobec klęski na pomorzu. A im tylko w głowi
                                      > e szydzenie. Doskonale wiecie, że jestem baaardzo przeciwko obecnej władzy. Mam
                                      > prawo. Ale pomoc w tak rozległej klęsce ocenia się po czasie. Teraz normalni l
                                      > udzie skupiają się na pomocy poszkodowanym. Zniknęły podziały. Jak widać - nie
                                      > wszędzie. Niektórzy na katastrofie ludzi usypują kopczyki. I wyżej. I jeszcze w
                                      > yżej. I produkują bajeczki, I podpierają się sygnałami z netu o ludziach, którz
                                      > y coś robią. Ale żaden dupy nie ruszy żeby naprawdę komuś pomóc.
                                      >
                                      A po co nam podzialy? demokratycznie jest wtedy kiedy kazdy ma prawo do wlasnego zdania - i nie oblewa sie kogos za inne zdanie wiadrami pomyj...
                                      Czy ja mam sie pobic z juniorem tylko dlatego, ze ja jestem zwolenniczka Trumpa a on nie? kazdy wyraza swoja opinie i jest ok... on tez nie jest specjalnym przeciwnikiem uchodzcow - tak z gruntu, ale twierdzi, ze cos sie wydarzy, jesli nie zrobia z tym porzadku. Mozna normalnie dyskutowac, wyrazac swoja opinie, uzupelniac nawet swoja wiedze, bo w koncu nie kazdy wie wszystko, to niemozliwe - kazdy ma jakis swoj zakres wiedzy i niekiedy brakujacy element moze nawet wplynac na zmiane wlasnego nastawienia - na tym powinna polegac normalna dyskusja a nie na epitetach i obrazaniu interlokutorow - no ale do tego potrzeba czegos o czym podwyrko nie slyszalo - kultury dyskusji.
                                      • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 22:04
                                        dokładnie. Zawsze, kiedyś z kimś dyskutuję - szukam informacji. Nie - po to, żeby "zabłysnąć" tylko po to, żebym wiedział o czym dyskutuję. Wszystko to prawda. Jak się chce to można wszystko. W temacie uchodźców - tak, coś się stanie. Ale z powodów, o których tyle pisaliśmy. A demokracja ? Jest dla ludzi dojrzałych społecznie. Dążenie do demokracji za pomocą przemocy słownej - to reżim, nie demokracja.
                                        • m.maska Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 22:15
                                          kogucik.2872 napisał:

> dokładnie. Zawsze, kiedyś z kimś dyskutuję - szukam informacji. Nie - po to, że
                                          > by "zabłysnąć" tylko po to, żebym wiedział o czym dyskutuję. Wszystko to prawda
                                          > . Jak się chce to można wszystko. W temacie uchodźców - tak, coś się stanie. Al
                                          > e z powodów, o których tyle pisaliśmy. A demokracja ? Jest dla ludzi dojrzałych
                                          > społecznie. Dążenie do demokracji za pomocą przemocy słownej - to reżim, nie d
                                          > emokracja.
                                          >

W punkt... wmawianie, ze demokratycznie bedzie wtedy jak bedzie po mojemu to wlasnie rezim...
                                          Wezmy prezydenckie wybory w Austrii, tam bylo niemal fifty-fifty, czy przez to, ze wygral nie ten na ktorego glosowali wyszli na ulice i robili calymi miesiacami burdy? mowi sie trudno, na tym polega demokracja, wygrali wiekszoscia glosow... no coz, opozycja powinna sie zabrac do roboty, pokazac wyborcom, ze sa lepsi, ze maja lepszy pomysl na Polske anizeli nieustanne awantury i w kolejnych wyborach wygrac. Jak na razie opozycja pokazuje kazdego dnia, ze w ogole nie ma pomyslu na Polske poza tym, ze chca obalic demokratycznie wybrany rzad - minie wkrotce dwa lata a oni nie pokazali, ze naprawde mogliby byc lepsi, ze w ogole sklonni sa do wspolpracy z rzadem w imie lepszej Polski, dla Polakow. W Niemczech potrafily dwie skrajne partie CDU i SPD dogadac sie a w Polsce nie.
                                          • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 22:19
                                            no coz, opozycja powinna sie zabrac do roboty, pokazac wyborcom, ze sa lepsi, ze maja lepszy pomysl na Polske

zabawne. Nigdy nie sądziłem, że się zgodzę z Tobą aż tak bardzo. Ale dokładnie to samo powtarzam od wyborów i burd KODu.
                                            • al-szamanka Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 22:43
                                              kogucik.2872 napisał:

> no coz, opozycja powinna sie zabrac do roboty, pokazac wyborcom, ze sa lepsi
                                              > , ze maja lepszy pomysl na Polske
                                              >

>
                                              > zabawne. Nigdy nie sądziłem, że się zgodzę z Tobą aż tak bardzo. Ale dokładnie
                                              > to samo powtarzam od wyborów i burd KODu.

smilesmilesmile To teraz pomyśl sobie, Kogucie, dlaczego opozycja tego nie robi wink
                                              • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 22:48
                                                ależ ja nie raz pisałem, czemu tego nie robi. Bo dziś jest zdolna kury macać, a nie bawić się polityką. Bo dzisiejsza opozycja to te odpady, których ludzie nie chcieli, po ich 8 letnich rządach. Bo to, co dziś mamy - a nie jest to nic dobrego - zawdzięczamy ucieczce ludzi kolejny raz w "mniejsze zło". Bo takich bo - można wymieniać w nieskończoność. Dziś tych oderwanych od koryta stać jedynie na wyprowadzenie ludzi na ulice i doprowadzenie do wojny domowej. Po garbach ludzi na stołki. Tyle dziś warta ta cała "opozycja"
                                                • m.maska Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 22:57
                                                  kogucik.2872 napisał:

> ależ ja nie raz pisałem, czemu tego nie robi. Bo dziś jest zdolna kury macać, a
                                                  > nie bawić się polityką. Bo dzisiejsza opozycja to te odpady, których ludzie ni
                                                  > e chcieli, po ich 8 letnich rządach. Bo to, co dziś mamy - a nie jest to nic do
                                                  > brego - zawdzięczamy ucieczce ludzi kolejny raz w "mniejsze zło". Bo takich bo
                                                  > - można wymieniać w nieskończoność. Dziś tych oderwanych od koryta stać jedyni
                                                  > e na wyprowadzenie ludzi na ulice i doprowadzenie do wojny domowej. Po garbach
                                                  > ludzi na stołki. Tyle dziś warta ta cała "opozycja"
                                                  >

Kur, z nami czy bez nas, ktos zostanie wybrany... "mniejsze zło" - za kilka tygodni beda wybory w Niemczech i wygra znowu CDU, partia Merkel, a ona nadal bedzie kanclerzem - nie ma innej alternatywy - i mimo, ze ludzie na nia pomstuja, to wlasnie jest znowu to "mniejsze zło"
                                                  • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 22:59
                                                    no właśnie. Tylko że my wybieramy mniejsze zło od ponad 25 lat.
                                                • al-szamanka Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 21.08.17, 06:02
                                                  kogucik.2872 napisał:

> ależ ja nie raz pisałem, czemu tego nie robi. Bo dziś jest zdolna kury macać, a
                                                  > nie bawić się polityką. Bo dzisiejsza opozycja to te odpady, których ludzie ni
                                                  > e chcieli, po ich 8 letnich rządach. Bo to, co dziś mamy - a nie jest to nic do
                                                  > brego - zawdzięczamy ucieczce ludzi kolejny raz w "mniejsze zło". Bo takich bo
                                                  > - można wymieniać w nieskończoność. Dziś tych oderwanych od koryta stać jedyni
                                                  > e na wyprowadzenie ludzi na ulice i doprowadzenie do wojny domowej. Po garbach
                                                  > ludzi na stołki. Tyle dziś warta ta cała "opozycja"

O otóż to, banda wichrzycieli bez programu i planu.
                                                  • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 21.08.17, 08:57
                                                    ale wmawiają ludziom, że ludzie muszą protestować. Czemu ? Bo jest to jedyna opcja opozycji. W sejmie mają za mało głosów. Ale to niczego nie dowodzi. Nie robią absolutnie nic, żeby pokazać, że stać ich na cokolwiek, poza blokowaniem ulic. Majdan się marzy. Zapomnieli że to nie będzie majdan. Tylko wojna domowa. Polak przeciwko Polakowi. O ile zrozumiałe jest że ludzie giną za wolność - o to chodziło w majdanie ponoć. O pozbycie się wpływów Ruskich - o tyle krew za poglądy - to zwykłe mięso armatnie dla tych co pchają się z powrotem na utracone stołki.
                                              • m.maska Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 22:50
                                                Kiedy przegrala SLD - nie robila burd i cyrkow, kiedy przegral PiS nie robili burd i cyrkow - to co sie dzieje od niemal dwoch lat jest nie do pomyslenia w zadnym demokratycznym kraju i swiadczy o niedojrzalosci politycznej tych, ktorzy to robia i ich przywodcow a raczej prowokatorow.
                                                • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 22:58
                                                  wojna po i pis trwa od koalicji po - pis - tak wtedy ich nazywaliśmy - popis. Wtedy dali czadu, potem po dało czadu, teraz pis daje czadu. I to się nigdy nie skończy, dopóki będzie trwał podział i ludzie, którym na tych podziałach zależy.
                                                  • m.maska Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 23:12
                                                    No zeby chociaz dla pokazania wyborcom, spoleczenstwu, ze spokoj i dobrobyt spoleczenstwa ma jakiekolwiek znaczenie, ze mozna ponad podzialami, dla wspolnego dobra - ale nie... to musza byc caly czas awantury, tak bylo w latach 2005-2007 i tak jest teraz... ciekawe, kto robil i robi te awantury? bo w latach 2007-2015 takich burd na taka skale nie bylo.
                                                    To bez znaczenia, jakie jest moje zdanie na temat miesiecznic smolenskich - sa to zgloszone zgromadzenia i nawet gdyby to bylo zgromadzenie dzialkowiczow i byloby zgloszone, to maja prawo tam stac, tam sie spotykac - ale "obroncy demokracji" uwazaja, ze maja swiete prawo im w tym przeszkadzac - bo "bronia demokracji" - no ja przepraszam tzn. ze oni maja "demokratyczne" prawo przeszkadzac innym, ktorzy maja demokratyczne prawo do demonstracji? Jestem sceptyczna jesli chodzi o te miesiecznice, ale nigdy nie poszlabym demonstrowac przeciwko, skoro dostali zgode - to niech sobie przeciwnicy poprosza o zgode na demonstracje nastepnego dnia. Pokretne pojmowanie "demokracji" to jest i im sie naprawde wydaje, ze bronia demokracji. A juz najzabawniejsze bylo jak pewna forumowa "aktywistka" skarzyla sie, ze demonstrowali przed Sejmem, to bylo w ub.roku i prosili jakiegos ministra o wode do picia i im nie przyniesli - hehehe - bo na pustyni oblegali trawniki przed Sejmem w Warszawie i chcieli jeszcze zeby ci, przeciwko ktorym demonstrowali im wode donosili - paranoja jaka czy co?
                                                  • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 23:19
                                                    widzisz, mi się nie podobają ani miesiącznice, ani marsze neonazistów. Ale nie popieram burd. Miesięcznice kosztują nas krocie - kiedyś i ich ktoś za to rozliczy. Marsze neonazistów propagują nienawiść, ale i to się kiedyś skończy. Pod warunkiem, że nikt nie będzie pielęgnował i podjudzał konfliktów. I nie jest to chowanie głowy. To wyważone zdanie, oparte o wiedzę nt reakcji ludzi.
                                                • kogucik.2872 Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 23:01
                                                  dużo złego można powiedzieć o SLD. Ale dokładnie - umieli się zachować w obliczu porażki.
                                                  • m.maska Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 23:14
                                                    kogucik.2872 napisał:

> dużo złego można powiedzieć o SLD. Ale dokładnie - umieli się zachować w oblicz
                                                    > u porażki.
                                                    >

Normalnie - silniejszy wygral, uprzatamy pole - tak wyglada demokracja - odejsc z podniesionym czolem a nie urzadzac burdy bo nam odcieli "tlen".
                                                  • rudka-a Re: propaganda sukcesu - wpadki - przypadki 20.08.17, 23:14
                                                    nawet, jak chorowali na te...zaraze filipińską big_grinbig_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka