al-szamanka Re: Alien 27.08.17, 20:21 Kawałki pomidora z kiełkującymi już w środku ziarenkami. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Alien 27.08.17, 20:35 Jeżeli zgadłam, to trzeba wyrzucić, nigdy jeść, bo te kiełki trujące są. Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: Alien 28.08.17, 16:37 a ja żrę pomidory na kilogramy i w życiu nie widziałem kiełkujących. Ja bym się pokusił o twierdzenie, że to nawet dobrze, bo naturalne. U nas pomidor zdechnie, spleśnieje, ale za nic nie skiełkuje. A te zachowują się zgodnie z tym, do czego natura je stworzyła. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Alien 27.08.17, 21:10 Miesiac temu kupilismy w polskim sklepie dwa wielkie beef tomato okazy. Zupelnie zapomnialam o nich ,dzis go grilla,zabraklo pomidorow i wyciagnelam ostatni z czelusci kuchni.. Poprzedni byl poprzerastany wloknami ,sredni w smaku.A ten dzisiejszy -jak znalazl,hehe.Ale polowa miala takie wystajace rozki pod skora, Ja go od razu do kosza , a stary mowi odkroje polowe i zobaczymy czy da sie zjesc. I tak zrobil.... Pokazaly sie takie biale male klacza ,jak robaki( od razu mi owsik stanal przed oczami,) Wiec jeszcze szybciej chcialam toto wyrzucic... Ale maz mowi to nie robaki,to kielki.... maz wszystko do dziobka, wiec sprobowalismy z namaszczeniem po jednym....zyjemy(thanks ,Al Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Alien 27.08.17, 21:24 Ja już parokrotnie z czymś takim się spotkałam i zawsze w kosz. Twoje skojarzenia z owsikiem jak najbardziej poprawne. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Alien 27.08.17, 21:14 kielki byly bezsmakowe wiec zupelnie nie warte zachodu. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Alien 27.08.17, 21:26 www.google.co.uk/search?q=vivipary+tomato&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiSi5STkvjVAhVIbVAKHbgqA2EQsAQIXg&biw=1535&bih=692 Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Alien 27.08.17, 21:31 bleeeeeee! A może mocno podsypywane hormonami, dlatego tak spieszą się z rozmnażaniem Odpowiedz Link
rudka-a Re: Alien 28.08.17, 13:48 W pierwszej chwili pomyslałam, żeś na masce swojego Maserati tego cudaka kroiła ) taki błysk talerzyka ) Odpowiedz Link
rudka-a Re: Alien 28.08.17, 15:37 Już miałam piać z zachwytu, pakować walizkę i jechać do UK, by sie takiego dorobić )) Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Alien 28.08.17, 19:01 rudka-a napisała: > auteczka - oczywiście > bo talerze też mam To podaj rękę, bo wyobraź sobie, że ja też mam kilka sztuk Odpowiedz Link
rudka-a Re: Alien 28.08.17, 23:20 Czy aby na pewno takie, jak ja? bo u mnie każdy z innej parafii ale jakie to ma znaczenie, kiedy apetyt i tak dopisuje? )) Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Alien 29.08.17, 09:21 Hihi, u mnie te z jednej parafii stoją nietknięte, z różnych parafii jak najbardziej w użytku. Od lat jadam z mojego talerzyka zakupionego na pchlim rynku - komuś zapewne wytłukł się komplet i został tylko ten jeden jedyny, a ja go zobaczyłam i zachwyciłam się. Seria corne d'abondance Odpowiedz Link
a74-7 Re: Alien 29.08.17, 10:26 Lubie swoje Maserati,mam tez starszy model, swietnie komponuje sie z sushi Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Alien 29.08.17, 12:25 A jaki samochód komponuje się najlepiej z sałatą? Odpowiedz Link