Dodaj do ulubionych

Moda weselna

20.06.19, 11:17
Bywalczyni wesel, potrzebuję szybkiej pomocy. Chodzi o weselną modę, czy kobieta w długiej do kostek sukience jest ewenementem, czy sporo jest tak ubranych teraz? Pytam, bo całe lata nie byłam na weselu, a aktualnie nie mogę założyć butów nawet na najmniejszym obcasie i najlepiej wyglądam w długiej sukience. Do takiej za kolano buty na płaskim obcasie wyglądają słabo. Dodam, że kawał baby że mnie, więc mini odpada.
Liczę na to, że się nudzicie w wolny czwartek i pomożecie smile
Obserwuj wątek
    • barattolina Re: Moda weselna 20.06.19, 11:21
      Można iść w długiej, jasne.
      Oby biała nie była, albo zbyt strojna - nie można przecież być konkurencja dla PM.
    • ivanova Re: Moda weselna 20.06.19, 11:26
      Długa sukienka jak najbardziej byle nie biała/zblizona do bieli zeby pannie mlodej konkurencji nie robić.
    • 35wcieniu Re: Moda weselna 20.06.19, 11:28
      Różnie się chodzi, w długich też, żaden ewenement, chyba że to typowo balowa big_grin
      Z tym "Do takiej za kolano buty na płaskim obcasie wyglądają słabo. " się nie zgadzam ale to inna kwestia.
      • montechristo4 Re: Moda weselna 20.06.19, 11:40
        To zależy od sylwetki wg mnie. Widzę duuuużą różnicę, kiedy mma szpilki do takiej sukienki a płaskie buty. No ale w szpilkach na razie mogę tylko stać, nic więcej.
        • 35wcieniu Re: Moda weselna 20.06.19, 11:47
          No różnica jest, wiadomo, ale nie powiedziałabym że z estetycznym wskazaniem na którąś z opcji.
          Ale ja jestem z frakcji bezobcasowej ogolnie.
    • daniela34 Re: Moda weselna 20.06.19, 11:29
      Oczywiście, od kilku lat długie sukienki są modne i sporo jest tak ubranych kobiet. W zimie to może być problem (rzadko kto ma okrycie wierzchnie dobrze wyglądające z długą sukienką, poza tym czasem te długie kiepsko wyglądają w kościele, bo są za bardzo wieczorowe, a nie zawsze jest możliwość przebrania się po ślubie). W lecie nie ma tego problemu, chyba że dzień uda się chłodny, a posiadaczka długiej sukni założy do niej trencz...
      • memphis90 Re: Moda weselna 21.06.19, 09:26
        No dramat życiowy - płaszcz źle na sukience wygląda...
        • daniela34 Re: Moda weselna 22.06.19, 00:10
          Dramat życiowy - nie, ale dlaczego wyglądać gorzej, jeśli można lepiej? Trzeba dobrać okrycie wierzchnie i tyle.
    • ms.piggy Re: Moda weselna 20.06.19, 11:39
      jasne, że możesz
      piszesz o sobie "kawał baby" to domyslam sie, że jesteś też wysoka, więc płaskich będzie w porządku, jeżeli zamkniety przód to w szpic, albo peep toe, albo sandały - bizuteryjne, albo zupełnie proste
      [img]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d94194bddbf2.jpg[/img]
      • 35wcieniu Re: Moda weselna 20.06.19, 11:50
        Z tymi szpicami bym uwazała. Niby to modne, wszędzie można spotkać itd., ale jak ktoś mówi o sobie "kawał baby" to równie dobrze moze mieć duży rozmiar butów, a wtedy szpic, hm...
        Sama mam dużą stopę, na dodatek szczupłą, i wszystkie pomysły typu "szpic" wyglądają jakbym miała 5 rozmiarów większą stopę niż mam big_grin
        • ms.piggy Re: Moda weselna 20.06.19, 12:13
          faktycznie, ten szpic to oceniałam po sobie, ale ja mam 36/37 i zaokrąglone przody nie wyglądają dobrze, przy duzym rozmiarze lepsze są peep toe
    • vivyan Re: Moda weselna 20.06.19, 11:48
      W ubiegły weekend byłam na weselu, pań w długich sukienkach sporo, takich do kostek lub do ziemi. Sama też miałam długą kieckę i sandały na płaskim (aksamitne, sznurowane).
    • taki-sobie-nick Re: Moda weselna 20.06.19, 21:33
      Byle ładna, odpowiednia do okazji i pasująca do twojej figury/typu urody - idź spokojnie.
      • montechristo4 Re: Moda weselna 21.06.19, 09:24
        Dzięki dziewczyny smile
        • taki-sobie-nick Re: Moda weselna 21.06.19, 22:14
          Dodam jeszcze, że nogi optycznie wydłuża się za pomocą kroju empire, tzn. podniesionej talii. Byle nie za wysoko, bo wtedy uzyskamy efekt groteskowo krótkiego torsu i zaawansowanej ciąży z bliźniakami. tongue_out
    • thaures Re: Moda weselna 21.06.19, 09:44
      W zeszłym roku byłam na dwóch weselach i nikt nie miał długiej sukienki, zwróciłam na to uwagę, bo też długi czas nie byłam na żadnym i rzuciło mi się to w oczy. Za to kilka młodych kobiet było w kombinezonach
    • sirella Re: Moda weselna 21.06.19, 10:11
      obecnie na wesela chodzi się we wszystkim, choć najbardziej wskazany byłby strój łyżwiarki
      • damartyn Re: Moda weselna 21.06.19, 22:19
        możesz mieć długą i możesz mieć białą, możesz mieć co chcesz.
        • taki-sobie-nick Re: Moda weselna 21.06.19, 23:48
          białej jednak nie
          • damartyn Re: Moda weselna 22.06.19, 19:27
            taki-sobie-nick napisała:

> białej jednak nie

Bez przesady. Ostatnio byłam na ślubie gdzie i matka panny młodej i teściowa miały białe sukienki , każda inny odcień , inna długość i inne dodatki ale jednak i w niczym to nie stanowiło.
            • 35wcieniu Re: Moda weselna 22.06.19, 20:02
              No weź, nie przyćmiły panny młodej? surprised Niemożliwe big_grin
              • damartyn Re: Moda weselna 22.06.19, 20:41
                35wcieniu napisał(a):

> No weź, nie przyćmiły panny młodej? surprised Niemożliwe big_grin
                wink
      • kk345 Re: Moda weselna 22.06.19, 13:13
        Strój łyżwiarki to jednak moda sprzed kilku lat big_grin
      • krisdevalnor Re: Moda weselna 22.06.19, 23:42
        sirella napisała:

> obecnie na wesela chodzi się we wszystkim, choć najbardziej wskazany byłby str
        > ój łyżwiarki
        😁
    • hanusinamama Re: Moda weselna 22.06.19, 12:33
      NIe są. Ja na ostanich dwóch miałam dwie długie kiecki. Do tego miałam buty na obcasie ale ja lubie i nosze ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka