Dodaj do ulubionych

500+ tez mi luksus

02.05.18, 11:10
Od dwoch lat - wrzaski, krzyki, pomstowanie, bo PiS dal na drugie i kolejne dziecko dodatek w wysokosci 500zl.
Cala zas.... opozycja wzoruje sie na UE, noto popatrzmy na Niemcy, ktore sa ich idealem... tutaj na kazde dziecko przysluguje tzw. Kindergeld i co najlepsze, nikt z tego powodu mordy nie drze. Panstwo daje i juz... i to daje nieporownywalnie wiecej niz 500zl...
Na 1 i 2 dziecko przysluguje bez laski 194€ miesiecznie, na 3 dziecko 200€ i od czwartego dziecka na kazde kolejne 225€...
No to policzmy po 4zl za € - to na 1 i 2 dziecko wypada 776 zl...
Tyle w temacie tym, ktorym mordy sie nie zamykaja - chcieli rownac do Niemiec? no to powoli trzeba doganiac.
Obserwuj wątek
    • a74-7 Re: 500+ tez mi luksus 02.05.18, 11:16
      Wspanialy kraj do zycia dla wielodzietnych rodzin arabskich;-Dbig_grin big_grin
      W Uk tez daja, ale ograniczyli do zdaje sie dwojga dzieci, natomiast kilka innych dodatkow dochodzi.
      • al-szamanka Re: 500+ tez mi luksus 02.05.18, 23:17
        W Austrii też dają i nikt nie protestuje, że dzieci"z plebsu" mogą za to jeździć na wakacje.
        • m.maska Re: 500+ tez mi luksus 02.05.18, 23:38
          To jest po prostu tak oczywiste, ze nikt nad tym nie dyskutuje - poza tym sa tez ulgi podatkowe na dziecko.
          W Polsce kazdy powod jest dobry zeby rozpetac awanture wokol rzadu - ale kto to robi? no wlasnie, niedojrzale do demokracji lemingi...
          • super.halusia Re: 500+ tez mi luksus 03.05.18, 09:37
            Wrzeszczą,a co niektórzy sami pobierają 500 zł.
            Np. Giertych i reszta....
          • a74-7 Re: 500+ tez mi luksus 03.05.18, 09:43
            "ale kto to robi? no wlasnie, niedojrzale do demokracji lemingi..."
            te same ktore jezdza 'za granice' i chwala cudza demokracje .
            Ale zeby uszczknac cus z ich podatkow na biedniejszych i tych w potrzebie- cepy w chodza w akcje ;-D
    • rena-ta49 Re: 500+ tez mi luksus 03.05.18, 09:57
      Ale kiedy prawie 1 mln dzieci było niedożywionych ,to oni mordy nie darli.
      Mówili, że to wina rodziców ,że wstydzą się w Opiece Społecznej dziadować o zapomogi!
      Eylyty traktowały ludzi biednych jak dziadów!

"Niemal milion skrajnie ubogich Według GUS w takich warunkach żyje aż 900 tysięcy dzieci. To nie oznacza jednak, że aż tyle nie dojada. Mimo to w Polsce wciąż zdarza się, że dziecko jedyny posiłek je w szkole, np. sfinansowany przez Polską Akcję Humanitarną. W 2013 roku 3 procent gospodarstw domowych nie było stać, by przynajmniej co drugi dzień podać dziecku mięso, rybę lub inny wegetariański odpowiednik białka. Nie było ich też stać na świeże owoce i warzywa. (www.tvn24.pl)
      www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/w-polsce-900-tysiecy-dzieci-zyje-w-skrajnym-ubostwie,567589.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka