Dodaj do ulubionych

tylko jeden

12.10.24, 15:32

A ja ciagle z uporem maniaka chodze te kilka km do mojego lasku w poszukiwaniu rydzow. Znalazlam tylko jednego! Za to pogoda sliczna i widoki piekne.
Obserwuj wątek
    • rena-ta49 Re: tylko jeden 12.10.24, 18:38
      W Polsce wysyp grzybów, nie koniecznie rydzów {na targowisku nie widziałam} ale podgrzybki ,borowiki, i kanie są.
      Tydzień temu w Krynicy koleżanka wyszła na godzinę na spacer do lasu w pobliżu pensjonatu w którym byłyśmy i wróciła z całą reklamówką grzybów. Ja się przestraszyłam deszczu i grzybów nie nazbierałam smile
      • m.maska Re: tylko jeden 13.10.24, 18:43
        rena-ta49 napisała:

> W Polsce wysyp grzybów, nie koniecznie rydzów {na targowisku nie widziałam} ale
        > podgrzybki ,borowiki, i kanie są.
        > Tydzień temu w Krynicy koleżanka wyszła na godzinę na spacer do lasu w pobliżu
        > pensjonatu w którym byłyśmy i wróciła z całą reklamówką grzybów. Ja się przest
        > raszyłam deszczu i grzybów nie nazbierałam smile

Cala reklamowka? to ile kg? w Niemczech mozna zbierac ale zakazow jest wiecej niz mozna ich ogarnac.

www.infranken.de/ratgeber/verbraucher/pilze-sammeln-steinpilz-pfifferling-naturschutz-gesetze-bussgelder-zoll-wald-tmr-8-art-5929102
        • rena-ta49 Re: tylko jeden 13.10.24, 21:07
          W Polsce nie ma takiego zakazu,możesz zbierać do woli.Nie była to zbyt duża reklamówka i na szczęście następnego dnia rano wyjeżdżaliśmy,więc grzyby w bagażniku samochodu doskonale się przechowały.
    • rena-ta49 Re: tylko jeden 12.10.24, 18:40
      Dla takich widoków warto chodzić na spacery. Korzystajmy póki znów nie zacznie padać.
      • al-szamanka Re: tylko jeden 12.10.24, 19:20
        rena-ta49 napisała:

> Dla takich widoków warto chodzić na spacery. Korzystajmy póki znów nie zacznie
        > padać.

O tak, takie widoki to balsam na dusze, swietnie sie czulam chociaz wlazlam w błocko po kostki - w lesie jest bardzo grzasko po tych wszystkich deszczach.
        • rena-ta49 Re: tylko jeden 13.10.24, 21:11
          Podczas ostatniego pobytu w górach pod oknami pensjonatu spacerowały sobie sarenki.Z okien stołówki je obserwowałam i żałowałam,że nie miałam przy sobie telefonu,by fotkę zrobić.
          • al-szamanka Re: tylko jeden 14.10.24, 20:35
            rena-ta49 napisała:

> Podczas ostatniego pobytu w górach pod oknami pensjonatu spacerowały sobie sar
            > enki.Z okien stołówki je obserwowałam i żałowałam,że nie miałam przy sobie tele
            > fonu,by fotkę zrobić.

Ja ostatnio scigalam takie male jaszczurki, ale niestety, byly zbyt szybkie i zdjecia nie wyszly.
            • rena-ta49 Re: tylko jeden 15.10.24, 16:52
              Pewnie filmik by Ci wyszedł smile Ja nie zawsze noszę z sobą smartfona i często żałuję przegapienia okazji zarejestrowania czegoś ciekawego
              • al-szamanka Re: tylko jeden 16.10.24, 03:25
                rena-ta49 napisała:

> Pewnie filmik by Ci wyszedł smile Ja nie zawsze noszę z sobą smartfona i często ża
                > łuję przegapienia okazji zarejestrowania czegoś ciekawego

Ja czesto zapominam i tez zaluje, bo czasami zdarzaja sie naprawde interesujace widoki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka