Dodaj do ulubionych

znany lekarz

14.07.14, 11:34

~Joanna

16 lipca 2008

Ocena: Bardzo słaby

Dzięki Panu doktorowi, o mały włos nie straciłam życia ja i moja córeczka. Rodziłam w roku 2001 w Instytucie Matki i Dziecka w Warszawie , wszystkie badania usg potwierdzały konieczność wykonania cięcia cesarskiego. Obwód główki dziecka był znacznie większy niż kanał rodny, waga 4,5 kg. Pan doktor stwierdził, że natura napewno sobie z tym poradzi. Po kilkunastu godzinach porodu córeczka wbiła się w kanał rodny i musiała być "wyszarpywana" podczas robionej na ostatnią chwilę operacji. Doprowadziło to do jej niedotlenienia i w efekcie hospitalizacji na neurologii, ja dostałam krwotoku z którego ledwo ledwo zostałam uratowana. Po porodzie w szpitalu spędziłam 4 tygodnie. Pan doktor w swojej wierze w siły naturalne nie przyjmował żadnych argumentów innych lekarzy, nie wziął pod uwagę nawet tego że pierwsze dziecko z tych samych powodów urodziło się również przez ciecie cesarskie. Przez błędną decyzję, upartość i niedowierzanie diagnozom kolegów i swoje wykłady nad jedynie słuszną metodą porodu naturalnego doprowadził mnie do skrajnego wyczerpania i długotrwałego leczenia. Miałam zamiar skierować sprawę do sądu, ale kiedy okazało się że moja mała kruszynka będzie w pełni zdrowa, dąłam spokój. Ostrzegam wszystkie przyszłe mamy przed lekarzem który ma oczy skierowane tylko na jedyna słuszną ideologię.
Obserwuj wątek
    • kogucik.2872 Re: znany lekarz 14.07.14, 11:34

marysia

29 grudnia 2008

Ocena: Słaby

Zdecydowanie odradzam. Prof Chazan jest bardzo uprzejmy,ale...cyniczny i oszukuje pacjentki. Prosilam go,zeby w szpitalu na uk. Madalinskiego zalozyl mi spirale. Odmowil, bo "sumienie mi nie pozwala". Potem, w gabinecie na ul. Emilii Plater zalozyl mi ja osobiscie. Tylko,ze tym razem zaplacilam solidnie. O tej dwulicowosci prof Chazana slyszalam tez od innych pacjentek. Odradzam
      • kogucik.2872 Re: znany lekarz 14.07.14, 11:35

~jedna z wielu pacjentek

17 czerwca 2009

rzeczywiscie "zlotousty" i bardzo kulturalny ale niestety fatalnie bada, nie zna sie na usg i co rusz prosil o konsultacje mlodzszych lekarzy
        • kogucik.2872 Re: znany lekarz 14.07.14, 11:36
          Gość

2 listopada 2009

WG mnie, a Pan Doktor prowadził moją ciążę, nie jest to najlepszy lekarz, w sytacji jeśli ciąża przebiega bezproblemowo,wszystko jest ok, to może być, znacznie gorzej jeśli są jakiekolwiek komplikacje. Wówwczas nie jest on kompetentną osobą. Szczerze nie polecam. Myślę, że jest sporo lepszych od Niego specjalistów, zwłaszcza że wizyty nie należą do najtańszych.
          zgłoś nadużycie

magda_r

21 października 2009

Niestety potwierdzam negatywne opinie o tym lekarzu. Owszem jest miły, ale już na pierwszej wizycie (wizyta dotyczyła ciąży) w Szpitalu na Madalińskiego zauważyłam, że nie bardzo może postawić diagnozę z przedstawionych mu badań. W końcu jednak została diagnoza postawiona, a ja otrzymałam informację, że to nie będzie łatwa ciąża. Pomyślałam wówczas, że zacznę chodzić do niego prywatnie. I poszłam. Zdziwienie moje było ogromne, gdy na podstawie tych samych wyników, które przedstawiłam wcześniej w szpitalu prof. Chazan stwierdził, że wszystko jest w najlepszym porządku. W ciągu miesiąca na podstawie tych samych badań profesor wyciągnął dwie odmienne diagnozy. Jak mu powiedziałam, że na wizycie w szpitalu mówił co innego - to stwierdził, że nie mógł tak powiedzieć, gdyż badania mówią same za siebie, że jest dobrze. Przestał już być miły i czułam, że nie bardzo chce abym zadawała mu jeszcze jakieś pytania. Zmieniłam lekarza - obecny lekarz - mówi, że do prof. Chazana najlepiej chodzić jak wszystko jest dobrze, nie daj Boże przynieść mu do opisu USG, najwyżej można zanieść KTG - i to też nie można być pewnym, że profesor opisze je prawidłowo.
          zgłoś nadużycie

Okej

16 października 2009

Witam. Byłam u Pana prof. Chazana na badaniu 2 tyg temu na Emilii Plater. Odradzam tego lekarza. Za konsultację bierze 200 zł. Rzeczywiście jest bardzo kulturalny i miły. Czytałam opinie że jest bardzo delikatny... ale przekonałam się, że z tą delikatnością lekka przesada. Przynajmniej w moim przypadku! Może Pan profesor miał gorszy dzień, nie wiem (zresztą mnie to nie obchodzi). Ale przy badaniu wyjął z mojej pochwy wziernik z krwią! Co prawda przeprosił, ale po co mi taka kultura. Ten facet ma doświadczenie większe niż ja mam lat, i nie potrafi nawet najprostszych rzeczy obsługiwać. Zastanawiam się jak prowadzi w takim razie ciąże, skoro nawet nie daje sobie radę z rutynowym badaniem! ODRADZAM
          • kogucik.2872 Re: znany lekarz 14.07.14, 11:36
            Gość

15 listopada 2009

W 2004 R., W OKRESIE POCZĄTKOWEJ CIĄŻY MIAŁAM OBJAWY PRZEDPORONNE, POLEGAJĄCE NA PLAMIENIU. W ZWIĄZKU Z TYM UDAŁAM SIĘ DO PROF. CHAZANA, KTÓREGO POLECILI MI ZNAJOMI. MIMO PLAMIENIA PROF. CHAZAN NIE ZAPISAŁ MI DUPHASTONU ANI INNEGO LEKU NA PODTRZYMANIE CIĄŻY. NIE WYPISAŁ NAWET ZWOLNIENIA LEKARSKIEGO ANI NIE ZLECIŁ ŻADNYCH BADAŃ. WKRÓTCE DOSZŁO DO PORONIENIA. NIE WIEM, CO BYŁO JEGO PRZYCZYJNĄ ANI CZY GDYBY LEKARZ PODJĄŁ JAKIEŚ DZIAŁANIA, URATOWAŁBY DZIECKO. JEDNAK PROF. CHAZAN ZAJĄŁ POSTAWĘ NIEWSPOMAGANIA CIĄŻY,A JEGO AROTORYTET SPRAWIŁ, ŻE USPOKOJONA NIE SZUKAŁAM POMOCY INNEGO SPECJALISTY. GDY PO PEWNYM CZASIE PONOWNIE ZASZŁAM W CIĄŻE, NIE POWIERZYŁAM JEJ PROWADZENIA PROF. CHAZANOWI I SZCZĘŚLIWIE URODZIŁAM CÓRKĘ.
            • kogucik.2872 Re: znany lekarz 14.07.14, 11:37

Małgorzata B.

19 marca 2011

ograniczony przez swoje poglądy.Dwa lata leczyl mnie na niepłodnośc z marnym skutkiem, nawet nie raczył mi powiedziec czy jest jakaś nadzieja, gdzie mam się udac.Teraz zostalo mi tylko in vitro bo zapóżno trafiłam do prawdziwego specjalisty. A ja wierzyłam w jego kompetęcje i fachowośc,CZemu zwodzil mnie tyle czasu skoro nie wiedział jak pomóc? Bo nie popiera metod wspomaganego rozrodu itp.Wiara mu zabrania .Szkoda tylko Ze zapomnial mi o tym powiedziec nz pierwszej wizycie.Zmarnowalam kupę czasu i pieniędzy(oczywiście chdziłam prywatnie)
              • kogucik.2872 Re: znany lekarz 14.07.14, 11:37

Ewa

10 czerwca 2014

Lekarz o pogladach sredniowiecznych, dosyc szokujacych dla nowoczesnej, swiadomej kobiety. Nie interesuje go dobro pacjentki, ani tez jej przekonania. Za jedyne sluszne uwaza wlasne. Bezkompromisowy... Bardzo szkoda, ze nie wybral zawodu ksiedza. Nam potrzebny jest po prostu dobry ginekolog!
                • kogucik.2872 Re: znany lekarz 14.07.14, 11:38

paulina.pixi

11 czerwca 2014

Jak mozna coś takiego zrobić? O tym lekarzu bylo juz od dawna głośno. A to odmawiał przepisania tabletki 72h, a to odmowil badan prenetralnych bo `jak wyjdzie cos zle to bedzie pani chciala aborcje` ale to co teraz zrobił przechodzi ludzkie sumienie. Sumienie? Jakie sumienie..Ah. Mam dodać własne doświadczenie. No tak. Trafiłam do tego lekarza przez przypadek. To była pierwsza i ostatnia wizyta. Przez 20 minut prawił mi kazanie o tym, ze nie powinnam brać tabletek antykoncepcyjnych! Innego lekarza, który by mi je przepisał nie wskazał.
                  • kogucik.2872 Re: znany lekarz 14.07.14, 11:38

magda440

11 czerwca 2014

profesor Chazan,prowadzil 3 moje ciaze,zaprzyjaznilam sie z nim i mialam do niego zaufanie.Obecnie jestem babcia 4 letniej wnuczki,ciaze mojej corki tez prowadzil dr.Chazan,niestety pomimo bardzo ciezkiego porodu( dziecko bylo duze),nie okazal zbyt duzej troski o bezpieczenstwo jej i dziecka.Bardzo sie na nim zawiodlam
                    • kogucik.2872 Re: znany lekarz 14.07.14, 11:39

pacjentka

12 czerwca 2014

Miałam kontakt z tym "ginekologiem" chyba przed 8 laty, ale po dwóch wizytach prywatnych zrezygnowałem. Promuje jakieś prehistoryczne metody_ czyli nic nie robi! Wyjechałam do Niemiec i tam doprowadzono moją ciążę do szczęśliwego końca. Wcale mnie nie dziwi teraz ta medialna wrzawa.
                      • kogucik.2872 Re: znany lekarz 14.07.14, 11:39

Aleksander Leszczyński

11 lipca 2014

Ocena moja jest spowodowana jego brakiem empatii. Moja 16-letnia córka była ofiarą gwałtu. Wraz z żoną (i odpowiednim zaświadczeniem) udała się do gabinetu prof. Chazana (kiedyś przeprowadził już bezproblemową aborcję u mojej żony) w celu dokonania zabiegu. Tym razem spokojnie odmówił oświadczając, że gwałt nie jest powodem, który go przekonuje. Wyszły od niego w szoku. Zabieg został wykonany w innym szpitalu.
    • hardy1 Re: znany lekarz 14.07.14, 11:42
      Taaa... jak widać, jest "znanym lekarzem" od lat. Tyle że słowo "znany" na dwa znaczenia. Chodzi o znaczenie tego cudzysłowia.

Za to ma szansę na stanie się "błogosławionym" i orędownikiem "walki o wiarę" w pojęciu purpuratów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka