Dodaj do ulubionych

Masło ghee

06.11.25, 18:10
dietetycy.org.pl/maslo-ghee/
Przerzuca sie rozne strony na fb i nagle trafia sie na haslo "Masło ghee"... no i co to takiego, artykul jest w jezyku polskim to do jasnej cholery piszcie juz w tytule, ze chodzi po prostu o zwykle maslo klarowane a nie dorabiajcie do tego indyjskiej filozofii. Ale nie nalezy przyczytac dwie strony nawijania zanim dotrze sie do sedna.
Obserwuj wątek
    • al-szamanka Re: Masło ghee 06.11.25, 20:12
      O tym masle czytalam juz dziesiatki lat temu, ze takie zdrowe i wspaniale. U mnie w sklepie hinduskim sprzedaja i jest trzykrotnie drozsze od masla klarowanego, pomimo ze w gruncie rzeczy to sama.No ale za to gheee trzeba doplacic big_grin
      • m.maska Re: Masło ghee 06.11.25, 20:22
        al-szamanka napisała:

> O tym masle czytalam juz dziesiatki lat temu, ze takie zdrowe i wspaniale. U mn
        > ie w sklepie hinduskim sprzedaja i jest trzykrotnie drozsze od masla klarowaneg
        > o, pomimo ze w gruncie rzeczy to sama.No ale za to gheee trzeba doplacic big_grin
        >

to za "gie" mam doplacac? maslo klarowane juz bez tego jest drogie... od pandemii cena za 500g skoczyla o minimum 4€
    • rena-ta49 Re: Masło ghee 06.11.25, 21:26
      Chodzi głównie o klikalnosc,wejdziesz w art. na końcu się dowiesz o co chodzi.
      Niektórzy tylko nagłówki czytają.
      • m.maska Re: Masło ghee 07.11.25, 12:38
        rena-ta49 napisała:

> Chodzi głównie o klikalnosc,wejdziesz w art. na końcu się dowiesz o co chodzi.
        > Niektórzy tylko nagłówki czytają.

Nawet do konca nie czytalam bo mnie tak wkurzylo, po prostu wpisalam w google co to takiego i od razu mialam odpowiedz. "zamach na prezydenta" - taki tytul, do tego opatrzone "pilne!" albo "z ostatniej chwili" - otwierasz, czytasz, zamach na prezydenta w Burkina Faso albo innym Burundi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka