cuciolo 14.04.05, 13:26 Hej. Nie wiecie moze czy jakas instytucja polska w Rzymie organizuje zajecia dla dzieci? Chodzi mi o jakies spotkania czy swietlice pozdr anka Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorrit Re: do Mam z Rzymu 15.04.05, 09:41 Moze zapytaj w szkole polskiej? Zespół Szkół Ogólnokształcących przy Ambasadzie RP Via Pietro della Valle 1; 00193 Roma Tel. +39/066864619 Dyrektor: Ewa Bilińska Ktoras z organizacji polonijnych tez moze cos zorganizowac, ich namiary znajdziesz na stronach: www.polonia-wloska.org Pozdrawiam Odpowiedz Link
cuciolo Re: do Mam z Rzymu 15.04.05, 10:20 dzieki ale mam malucha kompletnego w czercu skonczy 2 lata i wiem ze posle Ja do przedszkola ale wloskiego chcialam na zasadzie odskoczni znalesc jej zajecia z dziecmi polskimi zeby wchlonela jezyk ojczysty Odpowiedz Link
dorrit Re: do Mam z Rzymu 15.04.05, 13:31 Zapewne znajdziesz, jesli bedziesz miala mozliwosc, czas i chec dowozenia jej niekiedy daleko na takowe zajecia. Ja mieszkam pod Rzymem i czasu po powrocie z pracy juz nie mam, zmeczenie tez daje sie we znaki. Szkoda, trudno... moje maluchy maja teraz 2 l. i 7 mies. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
cuciolo Re: do Mam z Rzymu 15.04.05, 16:54 Kurcze mocna jestes. Dwa maluchy i pracujesz. Podziwiam jak dajesz rade. Ja mam corke ktora skonczy 2 lata w czerwcu, powoli zaczyna mowic ale wiekszosc po wlosku. Na razie mieszkam w taranto nie pracuje bo po pierwsze nie mam jak po drugie nie znajde tu pracy. Mamy sie przeprowadzic do rzymu latem i licze ze i ja znajde cos dla siebie, podszkole wloski no i mala bedzie miala wiecej kontaktu z jezykiem polskim. pozdr Odpowiedz Link