chuda_w-w 23.10.04, 12:19 Czy ktos do nich podchodził i chciałby sie podzielic wrazeniami?? Pochwalic certyfikatem?? Moze ma jakies wskazówki, rady?? A moze jest ktos kto ma zamiar zdawac?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
margheritta Re: Egzaminy DELE 23.10.04, 23:03 ja podchodzilam do DELE Basico (Intermedio) w maju tego roku we wrocku i zdalam :) Hmmm co moge powiedziec, najtrudniejsza byla gramatyka i slownictwo - najlatwiej na tym nie zaliczyc, z niej tez mialam najmniej punktow : ) Rozmowa bardzo przyjemna ( daja duzo punktow z reszta), jakies wypracowanko, czytanki i sluchanie. calkiem do przejscia. tym bardziej, nie wiem czy to wiesz, ze sa te czesci podzielone na 3 grupy i mozna sobie wyrownac (czytanie z pisaniem, mowienie z sluchaniem, a gramatyka osobno - dlatego tu mozna polec ). w sumie to nie wiem co jeszcze, jak cos to pytaj! :))) pozdrowka. Odpowiedz Link
chuda_w-w Re: Egzaminy DELE 24.10.04, 09:24 Margheritto :) ja wiem jak wyglądają te egzaminy... Chciałam tylko dać nowy temat i zacząć kolejną dyskusje na forum, gdzie osoby mające certyfikat mogłyby podzielic sie swoim doswiadczeniem z innymi ludziskami ;) Bardzo miło ze jestes chętna aby opowiedziec o egzaminie! :) Odpowiedz Link
isiunia Re: Egzaminy DELE 11.01.05, 22:39 Ja mam zamiar zdawac w maju 2005 :) Ciekawa jestem jak dokladnie wyglada ta rozmowa z komisja, jaka jest atmosfera ? czy wymagają duzej plynnosci w mowieniu ? jak dlugo to trwa ? Dzieki za wszelkie rady :) Odpowiedz Link
margheritta Re: Egzaminy DELE 24.10.04, 17:10 a no spoko ;))) wygladalo ze chcesz sie czegos dowiedziec ; ) jak cos to sluze swoja pomoca innym ; ) saludos. Odpowiedz Link
adziunia Do margheritty 08.01.05, 16:04 Jak dlugo uczylas sie hiszpanskiego zanim zdalas certyfikat?? Odpowiedz Link
margheritta Re: Do margheritty 08.01.05, 23:06 uczylam sie tak 3,5 roku. ale wlascwie ten ostatni rok tak intensywnie (tzn. Egzamin zdawalam w maju wiec po wakacjach wzielam sie juz intensywnie do roboty, sama zaczelam wiecej troche sie uczyc, bo wczesniej to byla taka rekreacyjna przyjemnsc, a po wakacjach zdecydowalam sie na dele i na mature wiec wtedy juz sie musialam zmobilizowac:) Przez ten czas zrobilam chyba wiekszy postep niz wczesniej:) Pozdrawiam i zycze powodzenia, masz zamiar zdawac ? gdzie? Odpowiedz Link
adziunia Re: Do margheritty 09.01.05, 12:59 Narazie nie mam zamiaru zdawac dele mysle raczej o maturze, ale nie wiem czy bede w stanie ją zdać :/ wciaz sie edukuje, jeszcze zostalo mi troche czasu :] Odpowiedz Link
rudziel Re: Egzaminy DELE 12.01.05, 17:32 Ja zdalem w 2003 DELE Superior. Nie bylo latwo... Odpowiedz Link
alcik Re: Egzaminy DELE 14.01.05, 09:29 genial! ile sie uczylas do tego? czy bylas kiedy na dluzej w hiszpanii? ja jestem z trojmiasta i mamy tu problem z kursami z hiszpanskiego, zwlaszcza jesli sie mieszka w gdyni. saludos! Odpowiedz Link
isiunia Re: Egzaminy DELE 14.01.05, 11:27 Alcik,w Trojmiescie mieszka paru fajnych Hiszpanów więc może najlepiej do nich zastukac? Nigdy na kursie grupowym nie skorzystasz tyle co na lekcjach indywidualnych. Powodzenia ! :) Odpowiedz Link
alcik Re: Egzaminy DELE 18.01.05, 15:46 czy znasz może tych fajnych Hiszpanów. wiem, ze na UG jest kilku, zreszta byłam na ich uniwerku, ale byc nativem a umiec przekazac wiedze to juz cos innego. Jak ja tesknie za Javim. to najlepszy nauczyciel jakiego kiedykolwiek miałam, bez względu na język. saludos chica Odpowiedz Link
evally Re: Egzaminy DELE 07.02.05, 12:47 Hola! Czy ktoś z tu obecnych jest może z Lublina? Poszukuję osób, które chcą zdawać DELE Intermedio w listopadzie 2005 :>. Takie małe pytanko - żeby się zapisać na DELE muszę sie osobiście udać do Warszawy? (bo rozumiem, że to tam Lublin zdaje ;)). Odpowiedz Link
malwi_nieves Re: Egzaminy DELE 07.02.05, 15:07 Nie, nie musisz jechać do Warszawy żeby się zapisać na Dele. To co musisz zrobić to wypełnić formularz (możesz go pobrać na stronie Cervantesa) - oczywiście jest on po hiszpańsku, wpłacić odpowiednią kwotę tzn. 300 zł y pico, que yo sepa, i wysłać do nich ten formularz razem z zaświadczeniem wpłaty. wtedy musisz czekać na ich wiadomość (najprawdopodobnie email), w której zawiadomią cię gdzie piszesz i kiedy egzamin. A możesz pisać zdaje mi się gdziekolwiek, tylko musisz chyba to wpisać w formularzu. Możesz z resztą to sprawdzić na stonach instytutu. Powodzenia salu2 Odpowiedz Link
pimienta1 Re: Egzaminy DELE 18.04.05, 23:23 ja będę zdawała w listopadzie 2005 lub maju 2006.Do jakiej szkoły chodzisz?? ile się uczysz?? Odpowiedz Link
evally Re: Egzaminy DELE 29.04.05, 12:14 Uczę się 4 lata, 2 sama i 2 w szkole językowej Odpowiedz Link
isiunia Re: Egzaminy DELE 30.03.05, 22:03 Jako, ze majowy termin egzaminu zbliza sie nieublaganie to moze jednak ktos pokusi sie o jakies rady ? ;-) Odpowiedz Link
ciechorka Re: Egzaminy DELE 04.04.05, 18:50 Właśnie,lenie:).Bardzo się dołączam do prośby.I mam pytanie,czy macie może namiary na jakieś strony z przykładowymi testami??\z góry wdzięczna;). Odpowiedz Link
isiunia Re: Egzaminy DELE 17.04.05, 21:04 Testy z poprzednich lat ja znalazlam tylko na stronie www.cervantes.es choc moze jeszcze gdzies są. A fajne cwiczenia gramatyczne mozna znalezc na www.auladiez.com/ejercicios/ Suerte! Odpowiedz Link