boccadirosa 22.06.05, 14:43 Kochani, szukam kogoś kto widział, zna itd. Palio w Sienie, najchetniej italiano/a, choć może też być polacco/a , ale kto teraz mieszka w wawie. Wymagająca jestem, co? To b.pilne! Grazie! bdr :))) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andrea_w_polsce Re: PALIO! 22.06.05, 15:09 O co chodzi? Ale z góry ci powiem, że nie mieszkam w Warszawie... pa Andrea Odpowiedz Link
boccadirosa Re: PALIO! 22.06.05, 15:24 Grazie Andrea za reakcję! No cóż, chodzi o rozmowę na temat tego, co to tak naprawdę jest, dlaczego jest tak ważne dla sieneńczyków, na czym polega, jak wygląda itd. Obrazowo. Reportaż. Ale nie będzie w wawie? salutoni, bdr Odpowiedz Link
linn_linn Re: PALIO! 22.06.05, 15:29 Najblizesze bedzie 2 lipca. Mozesz zobaczyc na kanale cyfrowym Raiuno / nie sadze, aby bylo kodyfykowane / www.ilpaliodisiena.com/indexpal.htm Odpowiedz Link
boccadirosa Re: PALIO! 22.06.05, 15:32 Dzięki lin lin! Ale żywy człowiek mi potrzebny! :))) Odpowiedz Link
pulzara Re: PALIO! 22.06.05, 18:25 Palio organizowane jest rowniez w Asti w Piemoncie w trzecia niedziele wrzesnia. Jest to duze wydarzenie kulturalne i towarzyskie w regionie, choc mniej znane poza granicami Wloch. Zasady i emocje sa pewnie podobne. Widzialam je pare razy, tor znajduje sie zreszta 300 metrow od mojego domu. ciao Odpowiedz Link
krowkasmieszka Re: PALIO! 23.06.05, 12:39 ja bylam na sierpniowym palio 2 lata temu i mieszkam w warszawie. ale jestem polacca ;-) Odpowiedz Link