Dodaj do ulubionych

Ile płacicie za sms do Italii, bo ja chyba za duzo

18.10.06, 16:52
chodzi mi o sms wysyłane z Polski z telefonu na abonament działajacego u
polskiego operatora do Italii np do Winda
mnie miesiecznie wychodzi okolo 100zł za same smsy wysylane do Winda, czyli
wydaje mi sie, ze za duzo

prosze podajcie koszt 1 sms i z jakiej sieci go wysylacie

z gory dziekuje i czekam na odpowiedzi :)
Obserwuj wątek
    • zuzinkas Re: Ile płacicie za sms do Italii, bo ja chyba za 18.10.06, 17:24
      w Orangu 60 groszy ale z innych chyba tak samo...
      wychodzi ci srednio 5 sms'ow dziennie.. czyli wcale nie tak duzo... ;)
    • olivka_83 Re: Ile płacicie za sms do Italii, bo ja chyba za 18.10.06, 19:15
      ja mam POP'a i pisze smsy do mojej mamy (team) i place 20 groszy
      • zuzinkas Re: Ile płacicie za sms do Italii, bo ja chyba za 19.10.06, 16:45
        dla mnie to troche dziwne bo obeszlam wszystkich operatoròw i sms'y zagraniczne
        kosztuja conajmniej 60 groszy (najwiecej w Plusie ale juz nie pamietam)..
      • zuzinkas Re: Ile płacicie za sms do Italii, bo ja chyba za 19.10.06, 16:51
        hmmmmm.... dziwne ale prawdziwe... znalazlam cennik....
    • dagle Re: do olivki 18.10.06, 21:44
      naprawdę płacisz tak tanio??? to musze sobie kupic Popa, starter, ale nie
      orientujesz się, za ile mam ten starter kupić, bo jest kilka, za 5, 10,20 zł
      Czy wszystko jedno? I czy mogę sobie wybrać numer telefonu?

Dzięki :)
      • olivka_83 Re: do olivki 21.10.06, 14:24
        nie wiem za ile starter bo ja mam od ponad 6 lat ten sam wiec nie wiem za ile
        był;) a co do numeru to nie mam pojecia czy jest mozliwosc wybotu numeru;)
        sprawdz na orange.pl w albo popakach
        • krowkasmieszka Re: do olivki 23.10.06, 13:46
          jesli masz numer od 6 lat i przez ten czas nie zmienialas planu taryfowego to
          nie dziwne, ze placisz 20 groszy... wszyscy operatorzy polscy podniesli ceny za
          smsy zagraniczne do 60 lub wiecej groszy ponad dwa lata temu, wiec jesli ktoras
          z was szuka sposobow na zaoszczedzenie, podpisujac umowe z siecia komorkowa
          teraz, to niestety trzeba kombinowac inaczej. jednym ze sposobow jest kupienie
          osobie w italii startera w naszej sieci, wtedy smsy kosztuja grosze. oczywiscie
          wiaze sie to z noszeniem kilku telefonow przy sobie, ale moim zdaniem lepsze
          takie rozwiazanie niz placenie majatku za wiadomosci.
          nie wiem jak to wyglada w plusie i erze, ale orange ma bramke z ktorej za darmo
          wysyla sie smsy nawet za granice. trzeba miec tylko nr w orange, zarejestrowac
          sie na sronie. po wejsciu na konto ma sie 30 smsow miesiecznie (1 sms ma 625
          znakow). a po wykorzystaniu limitu konto mozna doladowac wysylajac smsa za 2zl
          (doladowanie o 20 smsow) lub 5zl (doladowanie o 60 smsow) zlotych, wiec jak
          latwo policzyc sms z takiej bramki kosztuje okolo 10 groszy (podalam ceny
          netto), a nie 60. ja osobiscie polecam, kozystam od 2 lat i jeszcze mi sie nie
          zdarzylo, zeby wiadomosc nie dotarla.
          poza tym polecam strone www.jajah.com - rozmowy a friko z telefonu,
          miedzy zarejestrowanymi uzytkownikami. dziala to tak, ze trzeba sie zalogowac
          na ta strone, wpisac nr tel pod ktory sie dzwoni i kliknac na "dzwon". wtedy
          dzwoni najpierw nasz telefon, a pozniej osoby do ktorej dzwonimy. i tak jak
          mowie rozmowy sa za darmo - pod warunkiem ze sa ze stacjonarnego na stacjonarny
          i obie osoby sie zarejestruja. niestety jest ograniczenie to 1 godziny za darmo
          dziennie, ale zawsze druga strona moze oddzwonic i robia sie z tego 2 ;-) a po
          wyczerpaniu limitu olaci sie 2 eurocenty za minute z wloch do polski i vice
          versa.
          ale sie rozpisalam ;-)
          mam nadzieje, ze komus sie to przyda ;-)
          • olivka_83 Re: do olivki 24.10.06, 18:48
            jak juz wczesniej pisałam to mam telefon na karte POPa, moj mąz tez ma POPa ale
            od dwoch lat i tez piszac do mojej mamy płaci 20 groszy :)
            • zuzinkas Re: do olivki 25.10.06, 12:39
              jak pisalam wczesniej, w tych dniach zerknelam na taryfy POP'a w internecie i
              jest tak jak mowi Olivka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka