Gość: Krajstus IP: 217.98.64.* 23.01.09, 08:55 Jak chcę pograć sobie w FIFĘ, włączam PS3. jak chcę dzwonić, biorę Nokię serii E. Ważne, aby nie miała jakichś wysuwanych klapek i posiadała WIFI Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Uszatek NOKIA N85 IP: 83.238.166.* 23.01.09, 10:07 O aparacie dzylion pikseli i innych mało istotnych sprawach zawsze piszą, ale żeby napisać ile telefon ma pamięci RAM oraz ile tej pamięci pozostaje dla aplikacji, z jaką szybkością pracuje procesor - o tym nikt nigdy nigdzie nie napisze. A to są sprawy najistotniejsze z punktu widzenia szybkości działania i bezproblemowej obsługi smartfonów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chlopek roztropek Re: NOKIA N85 IP: 83.71.189.* 23.01.09, 12:59 dopoki nokia nie zrozumie ze przyszlosc topowych telefonow to zgrabne telefony z duzym ekranem dotykowym to bedzie dostawac po doopie od samsunga lg i iphona za tez swoje kwadratowe klocki z wysuwanymi klawiaturami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: htc Re: NOKIA N85 IP: 89.124.8.* 23.01.09, 23:13 Gość portalu: lolz napisał(a): > nokia 5800 taaa... półtora roku po innych, to ma byc wiodąca marka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xper7 Re: NOKIA N85 IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.01.09, 18:41 Nie wiem jaka jest przyszlosc telefonow, ale zgadzam sie co do reszty. Nokia pogubila sie w tych klapkach i suwakach. Najwyrazniej rozdmuchala dzialy techniczne, zapomniala jednak o oprogramowaniu, ktore jest pieta achillesowa Nokii. Ja Symbianowi juz dziekuje... Moze w wersji 15.x bedzie nadawal sie do uzywania i przy okazji nie bede musial czekac kilku sekund az telefon zareaguje na wcisniecie klawisza podczas pisania sms'a Odpowiedz Link Zgłoś
joachim.zbylud Najlepsza Nokia?! 23.01.09, 11:17 Krótko jej używałem, ale szybko zmieniłem na E51 i uważam, że ta jest znacznie lepszą Nokią. Telefon nie staje się lepszy po upakowaniu większej ilości niepotrzebnych gadżetów kosztem funkcjonalności... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Najlepsza Nokia?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 23:05 Nie mogles uzywac, bo N85 w srodku ma to samo co E51(plus pare gier i lepszy wyswietlacz). A na dodatek przy tej samej baterii N85 na wyswietlacz oled, anie lcd i znacznie dluzej trzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
tulse NOKIA N85 23.01.09, 11:19 wydałem na ten telefon 2000 zł. uważam, ze wyrzuciłem je w błoto. Obsługa pierscienia nawigacji to koszmar. Cała obudowa skrzypi i trzeszczy, głos rozmówcy podczas rozmowy faluje, a wygaszacz ekrany włącza sie albo i nie... Pięc MP w aparacie? Tylko po co skoro spust migawki działa jak najgorszej cyfrówce za 50 zł z najtańszego bazaru w Szanghaju. Poza tym naprawdę bardo fajny telefon. Polecam fanom "dynamicznych przemieszczeń poziomych". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irek NOKIA N85 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 11:55 Całkiem fajny ale mimo wszystko dla siebie wolał bym kupić LG prada II może jest troche droższy ale zdecydowanie lepiej wyglada ma klawiaturkę qwerty i wiekszy wyświetlacz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bri NOKIA N85 IP: *.devs.futuro.pl 23.01.09, 12:14 N-ka bez wad? jak na razie najlepszym gabarytowo/możliwościowo telefonem nokii jest E66 ale zapowiedziana N97 będzie lepsza pod paroma względami (dotyk, qwerty, foto, ekran), N85 jak i N81 N86 N78 to straszne plastiki baardzo słabo wykonane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cfk Kretyni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 12:15 Albo po prostu niechluje. Spójrzmy do tabelki. UMTS nie ma, ale HSDPA już tak. O co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logo Najlepsze Nokie to E51, ewentualnie N82. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 13:35 6120 też nie jest zła, chociaż nie jestem zadowolony z jakości połączeń telefonicznych. Mój następny wybór to jednak E51, bo ma wszystko oprócz RDSu (Nokia woli jakieś dziwne visual radio), a przede wszystkim jest mała czyli mobilna, a o to przecież chodzi w telefonach. Do nawigacji mam moduł za 100 złotych, który działa świetnie. A do robienia zdjęć normalny aparat. Moda na megapiksele nie mija jak widzę - przecież lepiej mieć 2 megapiksele z dobrą optyką zamiast 5 mega w plastiku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xavi Re: N78 IP: *.mofnet.gov.pl 23.01.09, 15:29 Moim zdaniem N78 wcale nie jest gorsza. Wyświetlacz oled w N85 trochę rozczarowuje, a i phona wykonanie pozostawia do życzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grabarz A co tak na prawde znaczy najlepsza Nokia? IP: 57.66.138.* 23.01.09, 16:22 Czemu nie porównać tego z urządzeniami innymi producentów. To tak jakby powiedzieć że Logan to najlepsza Dacia. I co z tego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Herod Re: NOKIA N85 IP: *.tvk.torun.pl 23.01.09, 16:45 "Świetny aparat 5 MP może konkurować z prostymi cyfrówkami," ŻAL Niewidomi proszeni są o nieocenianie jakości zdjęć. Odpowiedz Link Zgłoś
zaytzev NOKIA N85 23.01.09, 19:20 Ktoś się pytał o dokładną specyfikacje: www.forum.nokia.com/devices/matrix_all_1.html E66 jest porównywalna, choć jeżeli chodzi o multimedia to N-ki mają chyba lepsze układy audio niż seria E. Na razie najlepszy współczynnik ficzery/cena to Nokia 6650. Chyba najtańszy telefon (<600 pln na Allegro) z modułem GPS. A na rynku już dostępna jest Nokia 5800 (i to taniej niż N85 na Allegro). Ciekawe dlaczego nasi operatorzy się nie spieszą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc NOKIA to żenada w porównaniu z HTC IP: *.izacom.pl 23.01.09, 23:52 polecam HTC TOUCH HD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kianu Najlepsza? IP: *.adsl.inetia.pl 24.01.09, 00:46 Nie rozśmieszajcie nas - czytelników. Telefon powinien być łatwy, solidny i trwały, a nie przypominający gadżecik w stylu odtwarzacza mp4. Nokia nie zna się na fotografice cyfrowej. Już LG robi lepsze telefony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yurek NOKIA N85 IP: *.centertel.pl 24.01.09, 02:50 Nie ma co, nie ważne czy gó... czy nie, reklamować trzeba, żeby wcisnąć ludziom i wycisnąć od nich kasę. Taki niby bez wad, a pierwszy lepszy zarzut i wada się znajduje.. Zasłonka na aparat jest? czy taki 5MP aparacik paraduje bez żadnej zasłonki? Najlepiej pod tym względem wypadała N82, miała dobrą zasłonke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeo NOKIA N85 IP: *.xdsl.centertel.pl 24.01.09, 08:10 Ja mam ja w sklepie u siebie i nie jest to ta cena. jakies 300 zl mniej kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cider73 NOKIA N85 IP: *.chello.pl 31.01.09, 16:24 NIE JEST PRAWDĄ, że tuner dvb-h jest bezużyteczny. Przynajmniej w Warszawie można odbierać za jego pomocą TV, na pewno w promieniu do 25-30 km od PKiN. Sprawdzone! Artykuł powinien być rzetelny. Wstyd proszę państwa. Jak już się podaje jakąś informację, to należy ją sprawdzić... Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond NOKIA -co wybrać? 20.08.09, 13:45 mam tydzień na zastanowienie. Każdy z lepszych modeli ma swoje wady i zalety. Przyznam ze po trzech dniach intensywnych poszukiwań nie wiem co wybrać bo opinie, wbrew temu co pisze producent, są różne. Czego szukam aparatu min.3,2 piksela dobrego dźwieku mocnej obudowy(!) i wygodnego pisania esemesów. rozważałem 5800 ale ponoć ma dużo wad co z E52? N73? Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond dałem się nabrać 02.10.09, 13:34 :-[ forum.gazeta.pl/forum/w,75,101025181,101025181,problemy_z_N85_i_plusem.html Odpowiedz Link Zgłoś