Dodaj do ulubionych

weekend a praca

13.02.05, 10:20
Przed etapem B lodowisko. Brak sladow odsniezania, brak sladow piasku.
Istnieja rozne mozliwe wytlumaczenia tego stanu:
a) zarzadca nie pracuje w weekendy
b) zarzadca nie pracuje w ogole
c) zarzadca jest chory i nie wyznaczyl zastepstwa
W pierwszym przypadku oczekuje, ze KR B zakwestionuje fakture za zarzadzanie
w lutym, a byc moze i w innych miesiacach, bo skoro jedyna forma zatrudnienia
zarzadcy jest wpis w naszych aktach notarialnych, to nie wiem czemu mialby
miec wolny weekend, skoro nie ma tego w akcie. Wnosze zatem o obciecie 8/28
wynagrodzenia.
W drugim - oczekiwalbym, ze KR B zakwestionuje fakture w calosci.
W trzecim - zakwestionowania faktury w czesci odpowiadajacej dniom choroby
zarzadcy, w ktorych osiedle pozostawalo bez zarzadzajacego.

Ewentualnie podania innych logicznie uzasadnionych przyczyn stanu j.w.

PS. Chcialbym zauwazyc, ze sa zarowno slady odsniezania, jak i widoczni sa
sami odsniezajacy, ale przed budynkiem A.
Obserwuj wątek
    • yigael Re: weekend a praca 13.02.05, 11:37
      zzja napisał:

> Przed etapem B lodowisko. Brak sladow odsniezania, brak sladow piasku.
      > Istnieja rozne mozliwe wytlumaczenia tego stanu:
      > a) zarzadca nie pracuje w weekendy

Pewnie nie.

> b) zarzadca nie pracuje w ogole

Napewno się nie przemęcza, to fakt.

> c) zarzadca jest chory i nie wyznaczyl zastepstwa

Tak twierdzi. Do zgarnięcia sniegu nie potrzeba zarządcy, czy zastępcy -
      płacimy administratorowi, ekipie sprzątającej.

> W pierwszym przypadku oczekuje, ze KR B zakwestionuje fakture za zarzadzanie
      > w lutym, a byc moze i w innych miesiacach, bo skoro jedyna forma zatrudnienia
      > zarzadcy jest wpis w naszych aktach notarialnych, to nie wiem czemu mialby
      > miec wolny weekend, skoro nie ma tego w akcie. Wnosze zatem o obciecie 8/28
      > wynagrodzenia.

Fajnie. A ja wnoszę do komisji o zmianę zarządcy. żeby spełnić Twój postulat
      trzeba go przegłosować. Tak samo jak mój. Na walnym albo obiegowo. Komisja jest
      ciałem kontrolnym i jej możliwości samodzielnego działania są wybitnie skromne.
      Polecam lekturę ustawy.

> W drugim - oczekiwalbym, ze KR B zakwestionuje fakture w calosci.

Patrz wyżej.

> W trzecim - zakwestionowania faktury w czesci odpowiadajacej dniom choroby
      > zarzadcy, w ktorych osiedle pozostawalo bez zarzadzajacego.

Patrz wyżej.

> Ewentualnie podania innych logicznie uzasadnionych przyczyn stanu j.w.

Od zarządcy? A progi na walnym obiecywał? Są? Przedstawił logiczne uzasadnienie
      tego stanu?

> PS. Chcialbym zauwazyc, ze sa zarowno slady odsniezania, jak i widoczni sa
      > sami odsniezajacy, ale przed budynkiem A.

No są. Nie od dzisiaj. Mają też w "A" torebki na psie kupy zamiast tabliczek,
      działający i zawierający tresciwą, i zgodną z rzeczywiistością, informację
      intranet. I wcale nie uważam Metropolitn'a za ósmy cud świata, ale za zarządcę,
      który raz lepiej a raz gorzej, ale wypełnia w sposób widoczny swoje obowiązki.
      • zzja Re: weekend a praca 13.02.05, 11:48
        > Fajnie. A ja wnoszę do komisji o zmianę zarządcy. żeby spełnić Twój postulat
        > trzeba go przegłosować. Tak samo jak mój. Na walnym albo obiegowo. Komisja
        jest
        >
        > ciałem kontrolnym i jej możliwości samodzielnego działania są wybitnie
        skromne.

Wniosek byl li tylko podpowiedzia dla komisji. Jako cialo kontrolne ma prawo
        kontrolowac zasadnosc wystawiania faktur dla wspolnoty. I ich wysokosc.

> Tak twierdzi. Do zgarnięcia sniegu nie potrzeba zarządcy, czy zastępcy -
        > płacimy administratorowi, ekipie sprzątającej.
        A kto ich kontroluje? Pewnie ten, co ich wynajal. I znowu koleczko sie zamyka,
        wracamy do zarzadcy. Ktory najwyrazniej nie pracuje w weekendy. Ale kase bierze
        za prace weekendy?
        • yigael Re: weekend a praca 13.02.05, 12:11
          zzja napisał:

> > Fajnie. A ja wnoszę do komisji o zmianę zarządcy. żeby spełnić Twój postu
          > lat
          > > trzeba go przegłosować. Tak samo jak mój. Na walnym albo obiegowo. Komisj
          > a
          > jest
          > >
          > > ciałem kontrolnym i jej możliwości samodzielnego działania są wybitnie
          > skromne.
          >
          > Wniosek byl li tylko podpowiedzia dla komisji. Jako cialo kontrolne ma prawo
          > kontrolowac zasadnosc wystawiania faktur dla wspolnoty. I ich wysokosc.

Komisja już od pewnego czasu palcami swoich członków pisze na forum o
          zasadności pomysłu zmiany zarządcy. Wniosek ten jest pochodną oceny pracy
          zarządcy dokonanej przez KR. Odśnieżanie to tylko mały fragmencik
          licznych "sukcesów zawodowych" naszego zarządcy osiąganych na polu zarządzania
          naszą wspólnotą. Fragmencik o tyle istotny i ciekawy, że widoczny i łatwy do
          interpretacji i dokumentacji /fotka/ dla każdego niezależnie od przygotowania
          merytorycznego - materiału do oceny wyników pracy naszego zarządcy jak i
          interesującego materiału porównawczego w postaci widocznych efektów pracy
          zarządcy etapu "A" dostarcza krótka wycieczka na balkon lub do okna. Jak jest
          każdy widzi, tyle, że w celu zmiany tego stanu rzeczy trzeba przeprowadzić
          głosowanie. Decyzję podejmuje walne zebranie członków wspólnoty - czyli ogół
          właścicieli.

> > Tak twierdzi. Do zgarnięcia sniegu nie potrzeba zarządcy, czy zastępcy -
          > > płacimy administratorowi, ekipie sprzątającej.
          > A kto ich kontroluje? Pewnie ten, co ich wynajal. I znowu koleczko sie
          zamyka,
          > wracamy do zarzadcy. Ktory najwyrazniej nie pracuje w weekendy. Ale kase
          bierze
          >
          > za prace weekendy?

Jak od dawna pisze ZZrobert zarządca nie wypełnia wielu obowiązków "a kasa za
          zarządzanie cyka"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka