Dodaj do ulubionych

Mieszkanie na ostatnim piętrze

26.02.06, 09:03
Proszę o opinie lokatorów mieszkających na ostatnich piętrach ZZ.
Czy te mieszkania nie są zimne? Czy nie zdarzały się problemy z przeciekaniem
dachu.
Dokonuję teraz wyboru pomiędzy piętrem 5 i 1, stąd moje pytania.
Obserwuj wątek
    • aminga Re: Mieszkanie na ostatnim piętrze 26.02.06, 09:19
      My mieszkamy na V-ym pietrze (etap C) i podobnie przy zakupie wahalismy sie
      miedzy I a V. Zeby nie zapeszycsmile) mieszka sie bardzo dobrze, nie ma zadnych
      problemow z dachem, nie slychac zadnych wentylatorow (w niektorych blokach na
      ostatnim pietrze to sie zdarza)-super. Jedyna rzecz, to brak daszka nad
      balkonem-ale ani snieg ani deszcz nie wlewa sie do domu (+dobry spadek na
      balkonie). Ale jak sie chce miec jasne mieszkanko, to V-te pietro jest the
      bestsmile). Pozdrawiam.
      • go_zz Re: Mieszkanie na ostatnim piętrze 26.02.06, 10:52
        Na ostatnich piętrach nalezy uważac na wentylację. u nas (Etap C) wwiewa
        powietrze do środka. Pomimo zapewnieńTurreta o zgodności z normami, to nie jest
        na dłuższą metę sympatycznie wąchać co sąsiad jada na obiad.
        aminga napisała:

> My mieszkamy na V-ym pietrze (etap C) i podobnie przy zakupie wahalismy sie
        > miedzy I a V. Zeby nie zapeszycsmile) mieszka sie bardzo dobrze, nie ma zadnych
        > problemow z dachem, nie slychac zadnych wentylatorow (w niektorych blokach na
        > ostatnim pietrze to sie zdarza)-super. Jedyna rzecz, to brak daszka nad
        > balkonem-ale ani snieg ani deszcz nie wlewa sie do domu (+dobry spadek na
        > balkonie). Ale jak sie chce miec jasne mieszkanko, to V-te pietro jest the
        > bestsmile). Pozdrawiam.
        • akademus Re: Mieszkanie na ostatnim piętrze 26.02.06, 11:27
          Myślę, że brak daszka nad balkonem można w przyszłości zrekompenswać instalacją
          zasłanianej markizy.
          Jeżeli chodzi o zapachy z wentylatorów to czy jest to bardzo uciążliwe? Czy
          występuje zawsze, czy tylko przy jakiś silnych wiatrach?
          • stewald Re: Mieszkanie na ostatnim piętrze 26.02.06, 13:07
            Czy teraz cena jest taka sama niezależnie od piętra? Kiedy ja kupowałem
            mieszkanie to cena za metr mieszkania na IV i V piętrze była wyższa o ok. 300 zł
            od tego na I piętrze. W takiej sytuacji oczywiście wybrałem mieszkanie na I
            piętrze, w innej sytuacji też chyba wybrałbym te wyższe piętra. Natomiast parter
            był jeszcze o 100 zł tańszy, ale tu już zalety I piętra przewyższały znacznie
            parter biorąc nawet pod uwagę cenę. Wolałem dołożyc te 100 zł od metra i być
            wolny od podglądaczy jacy mogą się zdarzyć na ogródkach.
            • akademus Re: Mieszkanie na ostatnim piętrze 26.02.06, 14:57
              Ceny mieszkań na 5 piętrze są nadal wyższe o kilkaset zł, ale chyba się
              przekonam.
              Zaleta jest jeszcze taka, że nikt nad głową nie tupie.
              A czy chłodniej w tych mieszkaniach nie jest?
              • aminga Re: Mieszkanie na ostatnim piętrze 26.02.06, 19:07
                Jest cieplo. Czasem mam wrazenie, ze nas sasiedzi z dolu ogrzewaja smile))
        • aminga Re: Mieszkanie na ostatnim piętrze 26.02.06, 18:47
          No i jak widac, ze zalezy wszystko od mieszkania - mi nic nie wieje i nie wącham
          na szczescie zadnych obiadow (oprocz swoich w kuchnismile) )).
    • go_zz Re: Mieszkanie na ostatnim piętrze 26.02.06, 14:21
      co do zapachów na 5 piętrze. to niestety przy zamknietych oknach, co w zimie
      nie jest rzadkością, jest to na tyle częste , na ile ktoś coś w pionie gotuje
      lub robi (np. lakieruje parkiet)! oczywiśce podjąłem rozmowy z deweloperem,
      jednakże nadal bez skutku. mam tylko nadzieję, iż uda się do działania
      zmobilizować zarządcę.
      Jednak jestem mocnym zwolennikiem 5 piętra, gdy sa to najjasniejsze mieszkania
      na osiedlu.
      • sputnik12 Re:a propos jasnych mieszkań na wysokich piętrach 26.02.06, 14:31
        Czy kotś z Państwa z etapu C - mieszkajacy na 4 piętrze i posiadający okna od
        strony kanałku mógłby mi odpowiedzieć na pytanie czy przykaniałkowe drzewa nie
        zasłaniają światła w mieszkaniu ? Założyłam juz podobny wątek niestety nie
        uzyskałam odpowiedzi od mieszkanców.

Dziękuję i pozdrawiam

S.
        • pilku1 Re:a propos jasnych mieszkań na wysokich piętrach 26.02.06, 22:02
          co prawda nie mieszkam w etapie C z widokiem na kanalek ale podpisalam juz
          umowe w etapie D,na mieszkanie na IVp rowniez z widokiem na kanalek. Wczesniej
          interesowalam sie rowniez tym tematem.. Na tym forum bylo kilka odpowiedzi o
          tym jak sie mieszka z widokiem od strony kanalku. Generalnie opinie sa b.
          pozytywne- nikt nie zglada w okna, jest spokoj,late slychac ptaki, kazczki
          plywajace po kanalłku wink, no moze troche komarow latemsmile to byly jedyna wada,
          ktore przeczytalam tutaj odnosnie mieszkania z iwdokiem na na kanalek. Slonce
          podobno świeci po tej stronie do godz. 11 ( jesli cos przeklamamlam to
          mieszkancy etepu C napewno zweryfikuja). zanim sama zdecydowalam sie na wybor
          mieszkania od tej strony sama mialam obawy i generalnie sklanialam sie ku
          mieszkaniu z widokiem na podworko. zanim podjelam decyzje mialam mozliwosc
          obejrzenia mieszkania po obu stronach jeszcze w bloku C. Powiem tylko ze jak
          tylko weszlam do mieszkania z oknami wychodzacymi na drzewa odrazu wiedizałam
          ze ten widok jest najklepszym z mozliwych.I wcale nie jest tam ciemno chcociaz
          wczesniej miałam takie same obawy. Uwazam ze widok na drzewa jest jednym z
          najwiekszych atutów mieszkania po tej stronie. No ale to Ty musisz podjac
          decyzje. Ja decyzje podjełam, podpisałam juz umowe ( rowniez mieszkanie na 4p)i
          ciesze sie z mojego wyboru. Pozdrawiam.
          • sputnik12 Re:do pilku1 26.02.06, 22:13
            Bardzo dziękuję za post, który właściwie rozwiał moje obawy. Komarów raczej
            się nie obawiam, gorzej byłoby, gdyby mieszkanie okazało się wyjątkowo ciemne -
            a z Twojego postu wynika, że tak nie jest.

Raz jeszcze dziękuję i pozdrawiam

PS. Mam nadzieję, że ta okropna ptasia grypa nie zlikwiduje nam 'naszych'
            kaczek.
            S.
            • pilku1 Re:do pilku1 27.02.06, 00:31
              bardzo prosze. A tak jeszcze cos mi sie przypomniało... nie wiem jakim
              mieszkaniem jestes zainteresowana tzn sa mieszkania tzw. "we wnece" - wcisniete
              w głąb budynku i mieszkania w czesci bloku, ktora jest bardziej wysunieta- tam
              sa mieszkania ( w etapie D) 61m. i ja własnie byłam w takim mieszkaniu i takie
              sama kupuje... Byc moze mieszkania, ktore sa usytuowane "we wnece" wcześci
              wcisnietej sa ciemniejsze ale na ich temat to juz musi wypowiedziec sie ktos,
              kto w takim mieszkaniu mieszka- w etapie C.
              pozdrawiam
              • sputnik12 Re:do pilku1 27.02.06, 16:20
                Nie, nie mam mieszkanie o pow. 61,4 m - czyli zapewne takie o którym
                wspominasz. Dzisiaj własnie podpisałam umowę.

Dziękuję za pomoc i pozdrawiam

S.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka