akademus 26.02.06, 09:03 Proszę o opinie lokatorów mieszkających na ostatnich piętrach ZZ. Czy te mieszkania nie są zimne? Czy nie zdarzały się problemy z przeciekaniem dachu. Dokonuję teraz wyboru pomiędzy piętrem 5 i 1, stąd moje pytania. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aminga Re: Mieszkanie na ostatnim piętrze 26.02.06, 09:19 My mieszkamy na V-ym pietrze (etap C) i podobnie przy zakupie wahalismy sie miedzy I a V. Zeby nie zapeszyc) mieszka sie bardzo dobrze, nie ma zadnych problemow z dachem, nie slychac zadnych wentylatorow (w niektorych blokach na ostatnim pietrze to sie zdarza)-super. Jedyna rzecz, to brak daszka nad balkonem-ale ani snieg ani deszcz nie wlewa sie do domu (+dobry spadek na balkonie). Ale jak sie chce miec jasne mieszkanko, to V-te pietro jest the best). Pozdrawiam. Odpowiedz Link
go_zz Re: Mieszkanie na ostatnim piętrze 26.02.06, 10:52 Na ostatnich piętrach nalezy uważac na wentylację. u nas (Etap C) wwiewa powietrze do środka. Pomimo zapewnieńTurreta o zgodności z normami, to nie jest na dłuższą metę sympatycznie wąchać co sąsiad jada na obiad. aminga napisała: > My mieszkamy na V-ym pietrze (etap C) i podobnie przy zakupie wahalismy sie > miedzy I a V. Zeby nie zapeszyc) mieszka sie bardzo dobrze, nie ma zadnych > problemow z dachem, nie slychac zadnych wentylatorow (w niektorych blokach na > ostatnim pietrze to sie zdarza)-super. Jedyna rzecz, to brak daszka nad > balkonem-ale ani snieg ani deszcz nie wlewa sie do domu (+dobry spadek na > balkonie). Ale jak sie chce miec jasne mieszkanko, to V-te pietro jest the > best). Pozdrawiam. Odpowiedz Link
akademus Re: Mieszkanie na ostatnim piętrze 26.02.06, 11:27 Myślę, że brak daszka nad balkonem można w przyszłości zrekompenswać instalacją zasłanianej markizy. Jeżeli chodzi o zapachy z wentylatorów to czy jest to bardzo uciążliwe? Czy występuje zawsze, czy tylko przy jakiś silnych wiatrach? Odpowiedz Link
stewald Re: Mieszkanie na ostatnim piętrze 26.02.06, 13:07 Czy teraz cena jest taka sama niezależnie od piętra? Kiedy ja kupowałem mieszkanie to cena za metr mieszkania na IV i V piętrze była wyższa o ok. 300 zł od tego na I piętrze. W takiej sytuacji oczywiście wybrałem mieszkanie na I piętrze, w innej sytuacji też chyba wybrałbym te wyższe piętra. Natomiast parter był jeszcze o 100 zł tańszy, ale tu już zalety I piętra przewyższały znacznie parter biorąc nawet pod uwagę cenę. Wolałem dołożyc te 100 zł od metra i być wolny od podglądaczy jacy mogą się zdarzyć na ogródkach. Odpowiedz Link
akademus Re: Mieszkanie na ostatnim piętrze 26.02.06, 14:57 Ceny mieszkań na 5 piętrze są nadal wyższe o kilkaset zł, ale chyba się przekonam. Zaleta jest jeszcze taka, że nikt nad głową nie tupie. A czy chłodniej w tych mieszkaniach nie jest? Odpowiedz Link
aminga Re: Mieszkanie na ostatnim piętrze 26.02.06, 19:07 Jest cieplo. Czasem mam wrazenie, ze nas sasiedzi z dolu ogrzewaja )) Odpowiedz Link
aminga Re: Mieszkanie na ostatnim piętrze 26.02.06, 18:47 No i jak widac, ze zalezy wszystko od mieszkania - mi nic nie wieje i nie wącham na szczescie zadnych obiadow (oprocz swoich w kuchni) )). Odpowiedz Link
go_zz Re: Mieszkanie na ostatnim piętrze 26.02.06, 14:21 co do zapachów na 5 piętrze. to niestety przy zamknietych oknach, co w zimie nie jest rzadkością, jest to na tyle częste , na ile ktoś coś w pionie gotuje lub robi (np. lakieruje parkiet)! oczywiśce podjąłem rozmowy z deweloperem, jednakże nadal bez skutku. mam tylko nadzieję, iż uda się do działania zmobilizować zarządcę. Jednak jestem mocnym zwolennikiem 5 piętra, gdy sa to najjasniejsze mieszkania na osiedlu. Odpowiedz Link
sputnik12 Re:a propos jasnych mieszkań na wysokich piętrach 26.02.06, 14:31 Czy kotś z Państwa z etapu C - mieszkajacy na 4 piętrze i posiadający okna od strony kanałku mógłby mi odpowiedzieć na pytanie czy przykaniałkowe drzewa nie zasłaniają światła w mieszkaniu ? Założyłam juz podobny wątek niestety nie uzyskałam odpowiedzi od mieszkanców. Dziękuję i pozdrawiam S. Odpowiedz Link
pilku1 Re:a propos jasnych mieszkań na wysokich piętrach 26.02.06, 22:02 co prawda nie mieszkam w etapie C z widokiem na kanalek ale podpisalam juz umowe w etapie D,na mieszkanie na IVp rowniez z widokiem na kanalek. Wczesniej interesowalam sie rowniez tym tematem.. Na tym forum bylo kilka odpowiedzi o tym jak sie mieszka z widokiem od strony kanalku. Generalnie opinie sa b. pozytywne- nikt nie zglada w okna, jest spokoj,late slychac ptaki, kazczki plywajace po kanalłku , no moze troche komarow latem to byly jedyna wada, ktore przeczytalam tutaj odnosnie mieszkania z iwdokiem na na kanalek. Slonce podobno świeci po tej stronie do godz. 11 ( jesli cos przeklamamlam to mieszkancy etepu C napewno zweryfikuja). zanim sama zdecydowalam sie na wybor mieszkania od tej strony sama mialam obawy i generalnie sklanialam sie ku mieszkaniu z widokiem na podworko. zanim podjelam decyzje mialam mozliwosc obejrzenia mieszkania po obu stronach jeszcze w bloku C. Powiem tylko ze jak tylko weszlam do mieszkania z oknami wychodzacymi na drzewa odrazu wiedizałam ze ten widok jest najklepszym z mozliwych.I wcale nie jest tam ciemno chcociaz wczesniej miałam takie same obawy. Uwazam ze widok na drzewa jest jednym z najwiekszych atutów mieszkania po tej stronie. No ale to Ty musisz podjac decyzje. Ja decyzje podjełam, podpisałam juz umowe ( rowniez mieszkanie na 4p)i ciesze sie z mojego wyboru. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
sputnik12 Re:do pilku1 26.02.06, 22:13 Bardzo dziękuję za post, który właściwie rozwiał moje obawy. Komarów raczej się nie obawiam, gorzej byłoby, gdyby mieszkanie okazało się wyjątkowo ciemne - a z Twojego postu wynika, że tak nie jest. Raz jeszcze dziękuję i pozdrawiam PS. Mam nadzieję, że ta okropna ptasia grypa nie zlikwiduje nam 'naszych' kaczek. S. Odpowiedz Link
pilku1 Re:do pilku1 27.02.06, 00:31 bardzo prosze. A tak jeszcze cos mi sie przypomniało... nie wiem jakim mieszkaniem jestes zainteresowana tzn sa mieszkania tzw. "we wnece" - wcisniete w głąb budynku i mieszkania w czesci bloku, ktora jest bardziej wysunieta- tam sa mieszkania ( w etapie D) 61m. i ja własnie byłam w takim mieszkaniu i takie sama kupuje... Byc moze mieszkania, ktore sa usytuowane "we wnece" wcześci wcisnietej sa ciemniejsze ale na ich temat to juz musi wypowiedziec sie ktos, kto w takim mieszkaniu mieszka- w etapie C. pozdrawiam Odpowiedz Link
sputnik12 Re:do pilku1 27.02.06, 16:20 Nie, nie mam mieszkanie o pow. 61,4 m - czyli zapewne takie o którym wspominasz. Dzisiaj własnie podpisałam umowę. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam S. Odpowiedz Link