Dodaj do ulubionych

Zebranie Wspólnoty B

07.03.06, 09:47
Przepraszam,zmodyfikowałam swój nick bo niektórzy uważali że 19 to mój wiek
ha ha.

W imieniu KR B informuję że zebranie Wspólnoty B odbędzie się 22 marca
2006/środa/ o godz.18 w sali Urzędu Gminy.Bardzo liczymy na Państwa
obecność.Stosowne zawiadomienia jak również rozliczenia leżą w gestii
Zarządcy.
Pozdrawiam
Renata Wierzbicka
Obserwuj wątek
    • renata_zz Re: Zebranie Wspólnoty B 14.03.06, 13:54
      Sąsiedzi z B spieszę donieść że na wniosek Komisji Rewizyjnej zebranie odbędzie
      się 29.03.06/środa/ o godz.18 a nie jak wcześniej pisałam 22.03.06
      Jeśli komuś z Państwa pokrzyżowaliśmy plany serdecznie przepraszamy.Jest kilka
      bardzo ważnych spraw,które wymagają dokładniejszej analizy stąd późniejszy
      termin.
      Pozdrawiam
      Renata Wierzbicka
      • momo15 Re: Zebranie Wspólnoty B 19.03.06, 14:00
        Mam pytanie zebranie 29?
        Może ktoś z komisji rewizyjnej pokrótce(w punktach) opisać przebieg tego
        spotkania.

Prośba umieście kartki na klatkach i w garażach z informacją.

Pozdrowionka i miłej niedzieli

Dziękuję
        • zziilokatorka Re: Zebranie Wspólnoty B 19.03.06, 16:53
          Ja myślę że wraz z zawiadomieniem o zebraniu powinniśmy otrzymać porządek
          zebrania,projekt planu gospodarczego na r.2006 itp.
          Niezależnie od tego może zgłaszajmy choćby tu sprawy które mieszkańcy chcieliby
          poruszyć na zebraniu.KR napewno przygotuje od siebie pewne sugestie ale
          najwięcej do powiedzenia mamy właśnie MY.Dlatego marzy mi się pełna sala nabita
          aż po brzegi i widoczne zaangażowanie mieszkańców we własne sprawy.
          • oskar335 Re: Zebranie Wspólnoty B 19.03.06, 17:11
            Szansa na wypełniona po brzegi salę jest raczej znikoma. A to dlatego, że nic w
            tym kierunku sie nie robi. Juz powinnismy miec materiały na to zebranie. Inna
            sprawa to sposób ich opracowania itp itp. Ale napewno warto zgłaszac tu sprawy
            które powinny byc poruszone na zebraniu. Tylko kto to zrobi tzn poruszy? Moze
            KR zainicjuje taka dyskusję. Wtedy jest szansa że część sie tu wygada, że
            naprawdę zainteresowani wniosa cos ciekawego, że zarządca bedzie mogł się
            wcześniejz tymi sprawami zapoznac, że zorientujemy sie jaka jest ich skala itp
            Ja zgłaszam najpilniejsza wg mnie sprawę to jest usuwanie przez TP wad i
            usterek budynku.Nikt nie ujawnił ile tego jest, czego dotycza co na to TP jak
            sie zabrał do sprawy Kaziński/ Jest to najpilniejsze bo niebawem upłynie okres
            rekojmi i będziemy w sytuacji tego z reka w nocniku. Czy KR interesowała si
            etym? Proponuje nie robic z tej sprawy tajemnicy i tu publiccznie się
            wypowiedzieć.
            • renata_zz Re: Zebranie Wspólnoty B 19.03.06, 17:38
              Witam Sąsiadów.
              zawiadomienia o zebraniu i załączone dokumenty będą roznoszone lub zgodnie z
              UWL wysłane pocztą.Na zebraniu KR zda krótką relację z ostanich m-cy oraz pewne
              sugestie dotyczące przyszłości.W sprawie usterek nie ma żadnej tajemnicy.Pan
              zarządca wykonał już dwukrotny przegląd naszego budynku.Pierwszy był mocno
              niedoskonały ze względu na brak dokumentacji technicznej,drugi jest już dużo
              lepszy.Tą sprawą bardzo solidnie zajmuje się jeden z mieszkańców kl.I Tematem
              bardzo ważnym będą zadłużenia mieszkańców,Turreta i Budimex oraz stosowanie
              restrykcji celem odzyskania pieniędzy Wspólnoty/bardzo dużych/nie podaję kwoty
              gdyż po rozmowie z dyr.ekonomicznym TP wierzę że do zebrania ta kwestia będzie
              wyjaśniona i na zebraniu podamy ile to byli nam winni.Podamy również zadłużenia
              mieszkańców.Ważna jest również tzw inwentaryzacja budynku/spis z natury/Z
              pierwszych działań w tym kierunku wynika że w akcie notarialnym Wspólnoty B
              mamy wpisane 286 miejsc garażowych a fizycznie jest ich 282. Uchwały
              dot.Funduszu remontowego i innych będą również dyskutowane i głosowane .
              Zachęcam do dyskusji i zapraszam na zebranie.
              Renata Wierzbicka
              • tusia6 Re: Zebranie Wspólnoty B 19.03.06, 17:56
                Sąsiedzi bardzo proszę o zapoznanie się z treścią porozumienia ZZI-turret,które
                znajduje się na forum euro-profil.Mimo iż porozumienie zostało zawarte przez
                Wspólnotę A dotyczy całego osiedla ZZ i nie wydaje mi się aby dało się uniknąć
                dyskusji na ten temat na zebraniu Wspólnoty B.Może warto wiedzieć o czym mowa.
                Pozdrawiam. T
                • przemek.c Re: Zebranie Wspólnoty B 20.03.06, 09:12
                  Bardzo proszę o zamieszczanie linków. Szukanie igły w stogu siana dobre jest
                  dla pasjonatów wink
              • oskar335 Re: Zebranie Wspólnoty B 19.03.06, 18:06
                czy szanowna renata_zz moze spowodowac by informacja o wadach i usterkach
                budynku przynajmniej w postaci wymienienia tych spraw, mogła znależć sie na tym
                forum? Proszę dlatego, że nie sadzęa aby dokonywano profesjonalnych przeglądów
                stanu budynku.Niektóre sprawy z tego tematu widac gołym okiem. Jezeli zaczniemy
                się z tym bawic na zebraniu bedzie za pózno. To zaniedbanie może nas wszystkich
                sporo kosztowac. Śledziłem kiedys losy pewnego posty na Europrofil adresowanego
                do zarządcy a dotyczącego niebezpiecznie sliskich schodów. Odnosze wrażenie że
                Pan Kaziński sobie sprawę odpuscił. Więc mam ufac w rzetelnośc jego przegladu?
                Żeby choc z takiego przeglądu zrobił na tamtym forum notatkę! Jest więc robiona
                tajemnica z usterek. Kaziński powinien o te sprawy pytać nas właścicieli i
                uzytkowników. Dlaczego tego nie robi? Bo nie chce się szarpac z TP który zrobi
                wszystko aby za duzo nie stracic na tym buznesie. Może ten tajemniczy pan ZklI
                udzieli jakiejś informacji teraz a nie jako 35 punkt na zebraniu?
                • renata_zz Re: Zebranie Wspólnoty B 19.03.06, 18:28
                  Przepraszam ale nie będę publikować na forum informacji które będą poruszane na
                  zebraniu.Ponadto dla mnie jesteś osobą której nijak nie mogę przypisać do
                  Wspólnoty B czy C/mieszkamy tu od 2004 r,/a Ty zainteresowanie forum wykazałeś
                  pierwszy raz w I/06.Jeśli nawet nie jesteś z B to 29.03 zapraszamy na
                  zebranie,warto wiedzieć co słychać u sąsiadów.Ja byłam na zebraniu w A.Jeszcze
                  raz przepraszam ale prezentacja usterek będzie przez zarządcę na zebraniu.Pan z
                  kl.I nie jest tajemniczy i na zebraniu będzie referował swoje uwagi.Ponadto jak
                  każdy mieszkaniec-właściciel masz prawo do informacji od P.Kazińskiego,zadzwoń
                  i wpadnij do ADM tam uzyskasz odpowiedzi na nurtujące Cię pytania.Tel.301-10-02
                  Pozdrawiam
                  • oskar335 Re: Zebranie Wspólnoty B 19.03.06, 18:41
                    Bardzo mi pomogłas szanowna renato_zz.Faktycznie nie mam dostępu do poufnych
                    informacji czyli stosownego certyfikatu. Czekam na jego wydanie.Jest mi głupio
                    że nie zameldowałem się zaraz po przybyciu na osiedle lecz znacznie pózniej tj
                    jak stwierdzasz 1.06.Jeżeli chciałem publicznie o tych usterkach to dlatego że
                    wszystko idzie w tym kierunku ich minimalizowania. A z tego co wiem jest
                    odwrotnie.Kaziński potrzebował prawie pół roku aby zapoznac mieszkańców z
                    własnymi na temat usterek spostrzerzeniami.Ma jeszcze 4 miesiące aby ich
                    usuwanie od TP wyegzekwowac.Oczywiście efekt tych starań mozna przewidzieć.
                    Obym był złym prorokiem.
                    • renata_zz Re: Zebranie Wspólnoty B 19.03.06, 18:50
                      Nie obrażaj się wg mnie nikt nie robi ze spraw usterek tajemnicy.Są dla
                      wszystkich jasne.Protokół kierowany do TP będzie jawny.Informuję Cię że 17.02
                      po licznych przepychankach z poprzednim zarządcą P.Kaziński wszedł w posiadanie
                      dokumentacji dot.ZZII w tym dokumentacji technicznej ,stąd niedoskonałość I-go
                      przeglądu.Cyt.za Tobą abyś był złym prorokiem.Nie sądzę aby P.Kaziński znając
                      KR/B i licznych mieszkańców odważył się minimalizować jak określiłeś sprawę
                      usterek.Ten kto tak postępował już nie jest zarządcą.
                      • oskar335 Re: Zebranie Wspólnoty B 19.03.06, 19:20
                        Juz mi przeszło.Podnosze ten problem tak namolnie dlatego że to ostatnia chwila.
                        Także dlatego że wykaz usterek wg Kazińskiego nie jest znany.Do udokumentowania
                        usterek niekoniecznie potrzebna jest dokumentacja techniczna - choc powinna byc
                        dostepna.Usterka nazywam cos co jest mozliwe do usunięcia w prosty sposób, Ot
                        pekajace tynki, żle umocowana rynna, jakies bzdety typu zielone tarasy - choc
                        to problem powazniejszy. Ale także sa wady. Tych usunąc łatwo się nie da.Mam
                        watpliwosc w profesjonalizm Kazińskiego jesli o opis i zbadanie tych spraw
                        chodzi.Nie usunał ich w budynku A to dlaczego wierzysz że dostrzegł i usunie w
                        budynku B?. Co z tego że zaniedbanie tych spraw może kosztowac Kazińskiego
                        utrate stołka? Nas moze kosztowac więcej.Zainteresuj sie tymi usterkami ich
                        wykazem, porównaj z tymi zgłaszanymi i omawianymi kiedyś na tym forum.
                        Zobaczysz jaka róznica jest miedzy tymi wykazami.Nie zniechecaj do publicznego
                        zaprezentowania takiej listy
                        • renata_zz Re: Zebranie Wspólnoty B 19.03.06, 19:42
                          ok.Mam nadzieję że wspólnie niczego nie przegapimy.Nie zniechęcam do publicznej
                          prezentacji,tylko nie mogę dziś/jest niedziela/ takiej listy Ci przedstawić
                          jako że jej nie mam.Jutro napewno wrócę do tematu.Jeśli P.Kaziński w
                          wyznaczonym przez zebranie terminie oraz w wymienionych sprawach nie złoży
                          pisemnego protokółu usterek do Turreta zrobimy to sami a co dalej będziemy się
                          zastanawiać.
                          Pozdrawiam
      • grzegorz_zz Re: Zebranie Wspólnoty B 21.03.06, 10:40
        Dostałem wczoraj w nocy plan gospodarczy na 2006.
        Mam pytanie.
        Czy ta cena za garaż (83 zł) jest do końca roku, czy tylko przez jeden miesiąc,
        a później to będziemy płacić (48 zł - chyba)?
    • oskar335 do renaty_zz prosba i przypomnienie..... 21.03.06, 13:26
      Obiecałaś udostepnic tu jakas blizsza informacje nt listy wad i usterek jaka
      zarzadca zamierza / a moze to juz zrobił / skierowac do TP .Niesmiało aby nie
      narazic sie na Twój gniewi jaknajbardziej uniżenie o tym przypominam i prosze
      / proszę i przypominam cyt za K. M /.
      • renata_zz Re: do renaty_zz prosba i przypomnienie..... 21.03.06, 14:05
        Oskar obiecałam i słowa dotrzymam.Nie ja tworzę tę listę a wejście w jej
        posiadanie nie jest łatwe.Odezwę się około 17-tej teraz nie mogę zajmować się
        sprawami Wspólnoty.
        Złośliwości masz już darowane.
        Pozdrawiam
        • oskar335 Re: do renaty_zz prosba i przypomnienie..... 21.03.06, 16:23
          A jednak potwierdzasz że wejście w posiadanie tej listy nie jest łatwe.Czekam z
          utęsknieniem.
        • zzrobert Re: do renaty_zz prosba i przypomnienie..... 21.03.06, 20:04
          Nie ja tworzę tę listę a wejście w jej posiadanie nie jest łatwe.

Dziwne, to powinna być podstawowa informacja na ZZB.
          Przecież mieszkańcy moga dzięki temu wurobić sobie zdanie na temat ilości i
          jakości wad oraz dodac te zauważone przez nich. Im więcej oczu tym więcej
          zauważycie.

• oskar335 Re: do renaty_zz prosba i przypomnienie..... 21.03.06, 20:21
            masz zzrobert rację. Tylko co z tego. Próbuje zapoznać sie z ta lista i okazuje
            się że jest to wyjatkowo poufny dokument. Próbowałem 2 miesiące wcześniej tez
            jakas wymówka. Teraz próbuje prosząc zz_renate i cos mi sie wydaje że i ona nie
            poradzi. Do końca okresu w którym mozna zgłaszac z tytułu rekojmi wady budynku
            juz niedługo.
            • renata_zz Re: do renaty_zz prosba i przypomnienie..... 21.03.06, 21:03
              Witaj Oskarze jestem w posiadaniu dokumentu,którego nijak nie mogę przekazać Ci
              na forum,a to dlatego że jest to dokument w tzw formie papierowej który liczy
              około 22 strony opisów i drugie tyle zdjęć.Jeśli będziesz chciał zapoznać się z
              tą dokumentacją odezwij się i ustalimy formę w jakiej mogę Ci to pokazać lub
              nawet przekazać.Widzę że jesteś bardzo zainteresowany tym tematem dlatego
              zdobyłam ten dokument,natomiast uważam że do treści masz takie samo prawo jak
              ja/jeśli jesteś z B/Na zebraniu musi być zaprezentowana skrótowa forma coś w
              kształcie protokołu.
              Pozdrawiam
              Renata Wierzbicka
              • oskar335 Re: do renaty_zz prosba i przypomnienie..... 21.03.06, 21:23
                DzieKi. Jesli nie sprawi ci kłopotu poinformowanie mnie w kilku zdaniach na priv
                co jest tam zapisane o wielokrotnie tu dyskutowanych niegdys sprawach wentylacji
                to bardzo prosze.Dziwne ze nie ma skrótu tego dokumentu tylko z
                wyszczególnieniem spraw. Pzr
                • renata_zz Re: do renaty_zz prosba i przypomnienie..... 22.03.06, 10:19
                  Przepraszam ale wg mnie oczekujesz odemnie zbyt wiele.Ponawiam propozycje
                  możesz osobiście zapoznać się z przeglądem.Jeśli nie zaczekaj do zebrania lub
                  osobiście skontaktuj się z P.zarządcą.Nie czytam całego przeglądu
                  technicznego,weszłam w posiadanie tego dokumentu tylko aby sprostać Twoim
                  oczekiwaniom.
                  • oskar335 Re: do renaty_zz prosba i przypomnienie..... 22.03.06, 11:22
                    Zbyt wiele oczekuję? Najmocniej przepraszam. Chciałem tylko bardzo krótka
                    / dosłownie 4 zdania / informację czy problem wentylacji jest wsród wykazu wad
                    i usterek czy tez nie.Skoro to zbyt wiele....
                    • marcin.lesiak Re: do renaty_zz prosba i przypomnienie..... 22.03.06, 11:37
                      oskar335 napisał:

> Zbyt wiele oczekuję? Najmocniej przepraszam. Chciałem tylko bardzo krótka
                      > / dosłownie 4 zdania / informację czy problem wentylacji jest wsród wykazu wad
                      > i usterek czy tez nie.Skoro to zbyt wiele....

Oskar335, wszystkie informacje które Cię interesują znajdziesz u zarządcy.
                      Przejdź się/zadzwoń/wyślij posta na EuroProfil i przestań zawracać głowę Renacie.

Pozdrawiam
                      ML

PS
                      Ja bez problemu przejrzałem w biurze zarządcy tzw. protokół przeglądu
                      nieruchomości (wersję pierwszą z zeszłego roku)
                      • oskar335 Re: do renaty_zz prosba i przypomnienie..... 22.03.06, 11:49
                        Już o nic nie proszę. Gdybym mógł do walnego spotkac się z zarządcą to
                        oczwiście nie prosiłbym.Jeżeli uzyskałbym informację że cos jest o
                        interesujacej mnie kwestii to niewykluczam przyjazdu do Wa-wy i umówienia się z
                        zarzadca. Zrozumiałem z jednego z postów że taka informację ogólna przesle mi
                        renata. Pewnie zle zrozumiałem.
                        • marcin.lesiak Re: do renaty_zz prosba i przypomnienie..... 22.03.06, 12:12
                          Zapomniałem dodać, że można też napisać maila - biuro@euro-profil.dmkhost.net.
                          Swoją drogą warto protokół ten umieścić na Euro-profilu w celu weryfiakcji i
                          ewentualnego uzupełnienia przez włascicieli o co zarządcę poprosiłem.
                          W wersji którą czytałem nie znalazłem informacji o nieprawidłowo działającej
                          wentylacji lecz czytałem jedynie o fragment o części nieruchomości w której
                          listę usterek mogłem zweryfikować.

ML

PS
                          • renata_zz Re: Do Oskara335 22.03.06, 12:39
                            Dlaczego nie ujawniłeś że nie mieszkasz po sąsiedzku?Wyjaśniałam że sądząc że
                            mieszkasz "obok" mogę przekazać Ci dokumentyację do wglądu/specjalnie dla
                            Ciebie wzięłam ją z ADM/.Nie znam się na prawie budowlanym z tego powodu nie
                            zadałam sobie trudu przeczytania tej opasłej dokumentacji.W dobrej wierze
                            informowałam że sporządzony jest protokół do którego załącznikiem jest przegląd
                            techniczny.Wczoraj odebrałam to z ADM i mocno się rozczarowałam otrzymując coś
                            czego nie oczekiwałam.Gdyby to był protokół wysłałabym Ci faxem, mailem lub w
                            inny sposób a bardzo gruby skoroszyt do tego się nie nadaje.W sprawie wadliwej
                            wentylacji nie ma nic lub bardzo niewiele.Zmobilizuj się i bądź na zebraniu
                            29.03.06
                            Pozdrawiam
                            Renata Wierzbicka
                            słówko do Marcina L.
                            Mam nadzieję dziś spotkać się z P.Zarządcą i prosić go o sporządzenie w trybie
                            pilnym protokołu czy inaczej listy usterek.
                            • renata_zz Re: Jutro zebranie 28.03.06, 13:15
                              Wszystkim sąsiadom Wspólnoty ZZII uprzejmie przypominam o zebraniu,które
                              odbędzie się jutro czyli 29.03.2006 w sali Urzędu Gminy Targówek o godz.18.

PS.powinnam dopisać obecność obowiązkowa,ale o tym każdy wie.
    • mooj Służebność działki D na rzecz wspólnoty B 22.03.06, 11:45
      Do 31/03/2006 Turret zobowiązał się złożyć wniosek o wpisanie służebności
      działki D także na rzecz wspólnoty B. Ustawowo ozywiście wspólnotę reprezentuje
      Zarządca i to on powinien dopilnować interesów wspólnoty, sprawdzić
      merytorycznie (np zakres), formalnie itd Jednym zdaniem działać w intersie
      wspólnoty.
      Być może jednak wspólnota zdecyduje o jakimś szczególnym nadzorze (chocby
      obserwacyjnie) w tym zakresie.
      Podczas zebrania ZZ I gość z Waszej wspólnoty zgłosił uwagi zabezpieczające
      interes wspólnot "112" i "114" dotyczące jednej z uchwał. Bardzo sensowne,
      uwzględnione w treści uchwały.
      Jeśli byłaby możliwa podobna pomoc i współdziałanie w trakcie oceny działań
      mających słuzyć także wspólnocie B to prosiłbym o informacje. Chciałbym móc
      skontaktować się przed spotkaniem z TP.
      pozdrawiam
      • mooj Re: Służebność działki D na rzecz wspólnoty B 22.03.06, 11:50
        w uzupełnieniusmile kontakt na maila gazetowego ew. telefoniczny - numer znany
        m.in. członkowi KR B Marcinowi (czyli niniejszym upowazniam go do podawania w
        ww celu, jednoczesnie dziękuje i przepraszam za kłopotsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka