Dodaj do ulubionych

spray-spotkanie- warunki

10.07.03, 19:56
przepraszam że przynudzam ale czwartkowe słońce już zachodzi a ja nic dalej
nie wiem
niby uzalezniony od tv i sieci nie jestem (?) ale ...
jednym słowem - czekać? jeśli tak to do kiedy?
z góry dziekuję za szybką informację
Obserwuj wątek
    • beatka33 Re: spray-spotkanie- warunki 11.07.03, 15:13
      Może TPSA?
      • mooj Re: spray-spotkanie- warunki 11.07.03, 15:18
        a jest możliwość?
        • beatka33 Re: spray-spotkanie- warunki 11.07.03, 15:39
          Mam znajomego w TPSA więc powiedziałam mu o naszym osiedlu. Ma sprawdzić czy
          da się coś zrobić i jeśli tak to będzie próbował.
          Nie wiem jak inni ale ja lubię mieć wybór. A poza tym gdy jest monopol to łatwo
          narzucić swoje warunki a negocjowac nie ma co.
          • mooj Re: spray-spotkanie- warunki 11.07.03, 15:43
            też tak sądzęsmile grunt to wybór
            ale jeśli dadzą dobry produkt za dobra cenę - to instaluję spraya -trudno może
            i potem będzie taniej
            tylko czekam na efekt rozmów (zzmetro mówił, że w tym tygodniu miały być -
            piątek przed 16 i bez informacjisad
            • zzmetro Re: spray-spotkanie- warunki 11.07.03, 15:59
              1.Niestety p. Prezes Paszkowski ze SPRAY'a zmuszony był przesunąć spotkanie na
              przyszły tydzień - znam [ chyba ] większość Państwa uwag i postaram sie
              przekazać sprawozdanie z ustaleń jak najszybciej .

2. Nawet na Osiedlu mamy co najmnie 3 wybitnych przedstawicieli TPSA.
              Niestety nasz 'narodowy operator' postawił dotychczas tylko efektowną i
              kosztowną "szafę" SIEMENS'a i chyba troszke o nas [od roku ] zapomniał ...

SB
              • mooj Re: spray-spotkanie- warunki 11.07.03, 16:03
                ale jest dokładny termin? nie wymagam godziny! dzien tygodnia by wystarczyłsmile
              • zzslawek Re: spray-spotkanie- warunki 11.07.03, 16:17
                Niestety muszę wrzucić kolejny kamyk ( kamień?) do ogródka Spraya - od wczoraj
                popołudnia nie działa mój telefon stacjonarny.... Mimo mojej interwencji i
                odzewu z ich strony nadal łączności nie przywrócono.

Powoli zaczynam mieć dość tej "zabawy" - internet nadal chwilami zacina się,
                telefon nie działa...

Sławek
                • beatka33 Re: spray-spotkanie- warunki 14.07.03, 08:17
                  Walczmy więc o TPSA jacy tacy są ale nie pozwolą sobie na takie traktowanie
                  jak spray.
                • zabrocki Re: spray-spotkanie- warunki 25.07.03, 13:02
                  zzslawek napisał:
                  > Niestety muszę wrzucić kolejny kamyk ( kamień?) do ogródka Spraya -
                  > od wczoraj
                  > popołudnia nie działa mój telefon stacjonarny.... Mimo mojej interwencji i
                  > odzewu z ich strony nadal łączności nie przywrócono.

To może rzeczywiście masz uszkodzony konwerter...
              • zabrocki Re: spray-spotkanie- warunki 20.07.03, 16:13
                Dzień dobry,

zzmetro napisał:
                > Niestety nasz 'narodowy operator' postawił dotychczas tylko efektowną i
                > kosztowną "szafę" SIEMENS'a i chyba troszke o nas [od roku ] zapomniał ...

Powinni jeszcze wielki baner "TPSA" powiesić smile

Panie Sławku, nie wiem czy już widział się Pan z dyr. Spraya. W innym wątku
                napisałem zdanie na jeden temat.
                www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=10541&w=6644138&a=7053630
                • zzmetro Re: spray-spotkanie- warunki 21.07.03, 09:09
                  Dyrekcja SPRAY'a wraza w tym tygodniu z urlopu i mam nadzieję , że gdzieś koło
                  piątku uda sie nam z nimi spotkać .
                  Dziekuję za konstruktywne wątki i kamyczki do dyskusji z nimi - szczególnie tne
                  a mało elelganckim trybie aktualizacji oprogramowania .

Wszystkie poruszone przez Państwa kwestie będziemy omawiać i zaraz po spotkaniu
                  zdam sprawozdanie .

SB

• mooj Re: spray-spotkanie- warunki 21.07.03, 09:18
                    to jeszcze nt spraya (nie dot internetu):
                    w umowie nie ma sygnału radiowego - co mnie niepokoi (jest dostarczany jak mni
                    ezapewnienio i w daldzym ciągu będzie) więc nie jest chyba problemem wyraxnie
                    to napisać
                    no i warto by było żeby korespondencja mailowa z klientami prowadzona była z
                    firmowych kont, a nie prywatnych - być może to czepianie się, ale...
                    pozdrawiam
                    • beatka33 Re: spray-spotkanie- warunki 25.07.03, 11:35
                      No i stało się to czego się obawiałam Spray wiedząc że jest jedyny na ZZ stawia
                      warunki mieszkańcy bloku B mają mieć podłączenia za 30 dni. 30 DNI BEZ TV
                      TELEFONU I INTERNETU? ZASTANAWIAM SIĘ CZY ZA 30 DNI W OGÓLE BĘDĘ CHCIAŁA Z NIMI
                      ROZMAWIAĆ.
                      sad
                      • zabrocki Re: spray-spotkanie- warunki 25.07.03, 13:05
                        beatka33 napisała:
                        > No i stało się to czego się obawiałam Spray wiedząc że jest jedyny na
                        > ZZ stawia warunki mieszkańcy bloku B mają mieć podłączenia za 30 dni.
                        > 30 DNI BEZ TV
                        > TELEFONU I INTERNETU? ZASTANAWIAM SIĘ CZY ZA 30 DNI W OGÓLE BĘDĘ CHCIAŁA
                        > Z NIMI ROZMAWIAĆ.
                        > sad

Odrobinę cierpliwości... to przecież nowy, dopiero oddany budynek wink
                        Mimo wszystko trzymam za Was wszystkich ("B") kciuki.
                        • mooj Re: spray-spotkanie- warunki 25.07.03, 13:08
                          cierpliwość to chyba gdzieś tak w marcu była godna polecenia ..teraz
                          ale ad rem:
                          może te 30 dni to wynika z umowy? taki mają czas
                          ja podpisalem przedwczoraj wieczorem, przelew zrobiłem o dlaszych postepach
                          będę informował..tez zostawili sobie prawo do 30 dni..
                          • sc77 Re: spray-spotkanie- warunki 25.07.03, 13:56
                            Maja w umowie 30 dni.
                            U mnie (A) przyszli 3 dni po przelaniu pieniedzy za instalacje.
                          • mooj Re: spray-spotkanie- warunki 28.07.03, 15:26
                            23/05 przelew zrobiłem
                            24/05 mają na koncie i o tym wiedzą
                            28/05 ekipa techniczna dostala zlecenie - nie dzwonią- ja dzwonię -kto
                            konkretnie dostał (chciałem się umówić)- nie wiadomo -można próbowac "łapać
                            rano" -będe jutro próbował
                            • mooj Re: spray-spotkanie- warunki 30.07.03, 15:17
                              29/07 - zadzwonili , umówiliśmy się na dzisiaj
                              mże te 30 dni to naprawde tylko teoria?
                              • mooj Re: spray-spotkanie- warunki 30.07.03, 20:58
                                przyszli -internetu nie ma - sprzęt miał wtyczkę tylko do amerykańskiego
                                gniazdka -może w piątek się uda?
                                • zzslawek Re: spray-TV 30.07.03, 21:36
                                  Nie wiem jak u Was, ale u mnie praktycznie po każdej burzy wysiada parę stacji
                                  tv - z reguły TVN24, Polsat Sport i inne. Obecnie nie mam TVN24. Ponoć to
                                  wina czułego dekodera Ok rozumiem, ale dlaczego prawie zawsze trzeba do nich
                                  dzwonić i dopraszac sie tego, o co sami powinni dbać, czyli zapewnienia
                                  odbioru deklarownych stacji? Mnie znudziło się juz dzwonienie, prośba o
                                  poruszenie tego tematu na rozmowach z dyr. Spraya. Niech kontrolują sygnał po
                                  kazdej burzy nad dekoderem.

I druga sprawa - czy odbieracie kanał Euronews po francusku - figuruje on w
                                  spisie stacji na stronie www. Powinien być na kanale 37, a ja nic takiego nie
                                  mam..

Pozdrawiam.

Sławek
                                  • mooj Re: spray-TV 31.07.03, 09:09
                                    w innych kablówlkach nie ma problemu "czułego dekodera"smile
                                    tvn meteo również odbierany jest z błędem, a wieczorem nie mogłem zlokalizować
                                    bloomberga (dziś rano był). Stacji radiowych jeszcze nie sprawdzałem.
                                    DO BOK - u dziś jeszcze nie zadzwonię bo jutro rano mają być znów monterzy -
                                    może ja coś nie tak robię?smile
                                    pozdrawiam
                                • mooj Re: spray-spotkanie- warunki 01.08.03, 09:17
                                  przyszli punktualnie, podłączyli, stestowali,działało. Teraz jeśli coś nie tak
                                  to przez moją nieudolną konfiguracjęsmile
                                  koniec relacji z instalcji internetu przez Spraya. w sumie 4 za sam proces, 3=
                                  za sformułowanie umów, 4 za cenę. Zobaczymy jak będzie dalej
                                  • mooj Re: spray-spotkanie- warunki 11.08.03, 21:20
                                    dalej było tak:
                                    otrzymałem nieprawidlową konfigurację
                                    prawidłowe adresy dostałem 9 sierpnia
                                    11 sierpnia -działa! (jesli post się pojawi)
                                    i to by było n atyle
                                    • zzslawek Re: spray-spotkanie- warunki 11.08.03, 22:13
                                      mooj napisał:

> dalej było tak:
                                      > otrzymałem nieprawidlową konfigurację
                                      > prawidłowe adresy dostałem 9 sierpnia
                                      > 11 sierpnia -działa! (jesli post się pojawi)
                                      > i to by było n atyle

Miło czytać, że nie tylko ja byłem takim farciarzem... jak mi w Sprayu
                                      powiedziano wink

Pzdr.

Sławek
                                      • beatka33 Re: spray-spotkanie- warunki 12.08.03, 08:14
                                        A ja czekam. Wg obietnicy powinien ktoś sie do mnie odezwać w sprawie
                                        podłączenia najpóźniej w czwartek.
    • beatka33 Re: spray-spotkanie- warunki 14.08.03, 11:25
      mija 5 ty dzień od wpłaty a ja nie mam telefonu ani TV..
      sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka