mooj 10.07.03, 19:56 przepraszam że przynudzam ale czwartkowe słońce już zachodzi a ja nic dalej nie wiem niby uzalezniony od tv i sieci nie jestem (?) ale ... jednym słowem - czekać? jeśli tak to do kiedy? z góry dziekuję za szybką informację Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beatka33 Re: spray-spotkanie- warunki 11.07.03, 15:39 Mam znajomego w TPSA więc powiedziałam mu o naszym osiedlu. Ma sprawdzić czy da się coś zrobić i jeśli tak to będzie próbował. Nie wiem jak inni ale ja lubię mieć wybór. A poza tym gdy jest monopol to łatwo narzucić swoje warunki a negocjowac nie ma co. Odpowiedz Link
mooj Re: spray-spotkanie- warunki 11.07.03, 15:43 też tak sądzę grunt to wybór ale jeśli dadzą dobry produkt za dobra cenę - to instaluję spraya -trudno może i potem będzie taniej tylko czekam na efekt rozmów (zzmetro mówił, że w tym tygodniu miały być - piątek przed 16 i bez informacji Odpowiedz Link
zzmetro Re: spray-spotkanie- warunki 11.07.03, 15:59 1.Niestety p. Prezes Paszkowski ze SPRAY'a zmuszony był przesunąć spotkanie na przyszły tydzień - znam [ chyba ] większość Państwa uwag i postaram sie przekazać sprawozdanie z ustaleń jak najszybciej . 2. Nawet na Osiedlu mamy co najmnie 3 wybitnych przedstawicieli TPSA. Niestety nasz 'narodowy operator' postawił dotychczas tylko efektowną i kosztowną "szafę" SIEMENS'a i chyba troszke o nas [od roku ] zapomniał ... SB Odpowiedz Link
mooj Re: spray-spotkanie- warunki 11.07.03, 16:03 ale jest dokładny termin? nie wymagam godziny! dzien tygodnia by wystarczył Odpowiedz Link
zzslawek Re: spray-spotkanie- warunki 11.07.03, 16:17 Niestety muszę wrzucić kolejny kamyk ( kamień?) do ogródka Spraya - od wczoraj popołudnia nie działa mój telefon stacjonarny.... Mimo mojej interwencji i odzewu z ich strony nadal łączności nie przywrócono. Powoli zaczynam mieć dość tej "zabawy" - internet nadal chwilami zacina się, telefon nie działa... Sławek Odpowiedz Link
beatka33 Re: spray-spotkanie- warunki 14.07.03, 08:17 Walczmy więc o TPSA jacy tacy są ale nie pozwolą sobie na takie traktowanie jak spray. Odpowiedz Link
zabrocki Re: spray-spotkanie- warunki 25.07.03, 13:02 zzslawek napisał: > Niestety muszę wrzucić kolejny kamyk ( kamień?) do ogródka Spraya - > od wczoraj > popołudnia nie działa mój telefon stacjonarny.... Mimo mojej interwencji i > odzewu z ich strony nadal łączności nie przywrócono. To może rzeczywiście masz uszkodzony konwerter... Odpowiedz Link
zabrocki Re: spray-spotkanie- warunki 20.07.03, 16:13 Dzień dobry, zzmetro napisał: > Niestety nasz 'narodowy operator' postawił dotychczas tylko efektowną i > kosztowną "szafę" SIEMENS'a i chyba troszke o nas [od roku ] zapomniał ... Powinni jeszcze wielki baner "TPSA" powiesić Panie Sławku, nie wiem czy już widział się Pan z dyr. Spraya. W innym wątku napisałem zdanie na jeden temat. www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=10541&w=6644138&a=7053630 Odpowiedz Link
zzmetro Re: spray-spotkanie- warunki 21.07.03, 09:09 Dyrekcja SPRAY'a wraza w tym tygodniu z urlopu i mam nadzieję , że gdzieś koło piątku uda sie nam z nimi spotkać . Dziekuję za konstruktywne wątki i kamyczki do dyskusji z nimi - szczególnie tne a mało elelganckim trybie aktualizacji oprogramowania . Wszystkie poruszone przez Państwa kwestie będziemy omawiać i zaraz po spotkaniu zdam sprawozdanie . SB Odpowiedz Link
mooj Re: spray-spotkanie- warunki 21.07.03, 09:18 to jeszcze nt spraya (nie dot internetu): w umowie nie ma sygnału radiowego - co mnie niepokoi (jest dostarczany jak mni ezapewnienio i w daldzym ciągu będzie) więc nie jest chyba problemem wyraxnie to napisać no i warto by było żeby korespondencja mailowa z klientami prowadzona była z firmowych kont, a nie prywatnych - być może to czepianie się, ale... pozdrawiam Odpowiedz Link
beatka33 Re: spray-spotkanie- warunki 25.07.03, 11:35 No i stało się to czego się obawiałam Spray wiedząc że jest jedyny na ZZ stawia warunki mieszkańcy bloku B mają mieć podłączenia za 30 dni. 30 DNI BEZ TV TELEFONU I INTERNETU? ZASTANAWIAM SIĘ CZY ZA 30 DNI W OGÓLE BĘDĘ CHCIAŁA Z NIMI ROZMAWIAĆ. Odpowiedz Link
zabrocki Re: spray-spotkanie- warunki 25.07.03, 13:05 beatka33 napisała: > No i stało się to czego się obawiałam Spray wiedząc że jest jedyny na > ZZ stawia warunki mieszkańcy bloku B mają mieć podłączenia za 30 dni. > 30 DNI BEZ TV > TELEFONU I INTERNETU? ZASTANAWIAM SIĘ CZY ZA 30 DNI W OGÓLE BĘDĘ CHCIAŁA > Z NIMI ROZMAWIAĆ. > Odrobinę cierpliwości... to przecież nowy, dopiero oddany budynek Mimo wszystko trzymam za Was wszystkich ("B") kciuki. Odpowiedz Link
mooj Re: spray-spotkanie- warunki 25.07.03, 13:08 cierpliwość to chyba gdzieś tak w marcu była godna polecenia ..teraz ale ad rem: może te 30 dni to wynika z umowy? taki mają czas ja podpisalem przedwczoraj wieczorem, przelew zrobiłem o dlaszych postepach będę informował..tez zostawili sobie prawo do 30 dni.. Odpowiedz Link
sc77 Re: spray-spotkanie- warunki 25.07.03, 13:56 Maja w umowie 30 dni. U mnie (A) przyszli 3 dni po przelaniu pieniedzy za instalacje. Odpowiedz Link
mooj Re: spray-spotkanie- warunki 28.07.03, 15:26 23/05 przelew zrobiłem 24/05 mają na koncie i o tym wiedzą 28/05 ekipa techniczna dostala zlecenie - nie dzwonią- ja dzwonię -kto konkretnie dostał (chciałem się umówić)- nie wiadomo -można próbowac "łapać rano" -będe jutro próbował Odpowiedz Link
mooj Re: spray-spotkanie- warunki 30.07.03, 15:17 29/07 - zadzwonili , umówiliśmy się na dzisiaj mże te 30 dni to naprawde tylko teoria? Odpowiedz Link
mooj Re: spray-spotkanie- warunki 30.07.03, 20:58 przyszli -internetu nie ma - sprzęt miał wtyczkę tylko do amerykańskiego gniazdka -może w piątek się uda? Odpowiedz Link
zzslawek Re: spray-TV 30.07.03, 21:36 Nie wiem jak u Was, ale u mnie praktycznie po każdej burzy wysiada parę stacji tv - z reguły TVN24, Polsat Sport i inne. Obecnie nie mam TVN24. Ponoć to wina czułego dekodera Ok rozumiem, ale dlaczego prawie zawsze trzeba do nich dzwonić i dopraszac sie tego, o co sami powinni dbać, czyli zapewnienia odbioru deklarownych stacji? Mnie znudziło się juz dzwonienie, prośba o poruszenie tego tematu na rozmowach z dyr. Spraya. Niech kontrolują sygnał po kazdej burzy nad dekoderem. I druga sprawa - czy odbieracie kanał Euronews po francusku - figuruje on w spisie stacji na stronie www. Powinien być na kanale 37, a ja nic takiego nie mam.. Pozdrawiam. Sławek Odpowiedz Link
mooj Re: spray-TV 31.07.03, 09:09 w innych kablówlkach nie ma problemu "czułego dekodera" tvn meteo również odbierany jest z błędem, a wieczorem nie mogłem zlokalizować bloomberga (dziś rano był). Stacji radiowych jeszcze nie sprawdzałem. DO BOK - u dziś jeszcze nie zadzwonię bo jutro rano mają być znów monterzy - może ja coś nie tak robię? pozdrawiam Odpowiedz Link
mooj Re: spray-spotkanie- warunki 01.08.03, 09:17 przyszli punktualnie, podłączyli, stestowali,działało. Teraz jeśli coś nie tak to przez moją nieudolną konfigurację koniec relacji z instalcji internetu przez Spraya. w sumie 4 za sam proces, 3= za sformułowanie umów, 4 za cenę. Zobaczymy jak będzie dalej Odpowiedz Link
mooj Re: spray-spotkanie- warunki 11.08.03, 21:20 dalej było tak: otrzymałem nieprawidlową konfigurację prawidłowe adresy dostałem 9 sierpnia 11 sierpnia -działa! (jesli post się pojawi) i to by było n atyle Odpowiedz Link
zzslawek Re: spray-spotkanie- warunki 11.08.03, 22:13 mooj napisał: > dalej było tak: > otrzymałem nieprawidlową konfigurację > prawidłowe adresy dostałem 9 sierpnia > 11 sierpnia -działa! (jesli post się pojawi) > i to by było n atyle Miło czytać, że nie tylko ja byłem takim farciarzem... jak mi w Sprayu powiedziano Pzdr. Sławek Odpowiedz Link
beatka33 Re: spray-spotkanie- warunki 12.08.03, 08:14 A ja czekam. Wg obietnicy powinien ktoś sie do mnie odezwać w sprawie podłączenia najpóźniej w czwartek. Odpowiedz Link
beatka33 Re: spray-spotkanie- warunki 14.08.03, 11:25 mija 5 ty dzień od wpłaty a ja nie mam telefonu ani TV.. Odpowiedz Link