Dodaj do ulubionych

Spray od nowa - (...)

20.08.03, 15:21
Jestem zażenowana mija 13 dzień od dokonania wpłaty a ja nie mam ani telefonu
ani TV. Nic 21 wiek prawie środek Warszawy a ja czuję się jakbym była w
Bieszczadach gdzie brak takich "luksusów". Żałuję, że wpłaciłam ale jeśli do
jutra nie zainstalują mi TV i tel. to zrezygnuję z ich usług szybciej niż
myślą.
Obserwuj wątek
    • beatka33 Re: Spray od nowa - (...) 20.08.03, 16:20
      Czy ktoś z B podpisywał juz umowę?
      • zzmetro Re: Spray od nowa - (...) 20.08.03, 16:46
        W Pani kwestii wysłaliśmy pismo z oczekiwaniem wyjaśnień
        do SPRAY 'a.

SB
    • moze_zz Re: Spray od nowa - (...) 20.08.03, 19:42
      W Bieszczadach telefony już są ;P
      Ale tak poważnie, to bardzo niedobrze ta sytuacja wygląda - czy to u nich
      normalne??? Może ktoś ma inne doświadczenia?
      A.
      • mooj Re: Spray od nowa - (...) 20.08.03, 19:53
        doświadczenia innych:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10541&w=6912078&a=6912078&v=2&strona=0

subiektywny aneks:

w umowie jest 30 dni na uruchomienie więc umowy nie łamiąsad

programy informacyjne:
        euronews po niemiecku, bloomberg kilka godzin dziennie (zamiennie z
        niemieckojęzyczną stacją)

mtv po niemiecku..a może to mtv2 nie pamiętam
        brak cnbc, mtv classicsad

ale to też umowy nie łamie

tyle że może wyjasnia ilośc anten satelitarnych na balkonach

pozdrawiam
        • zz_nowy Re: Spray od nowa - (...) 21.08.03, 09:04
          Telewizja to złodziej (czasu) i na dodatek kłamliwy smile

Ja sobie wykupiłem pakiet minimum (8 kanałów po Polsku) żeby jakby co mieć
          gdzie obejrzeć wiadomości smile

Dam znać jeżeli będę miał problemy ze sprayem (dopiero wczoraj zapłaciłem więc
          chyba jeszcze długa droga przede mną smile)
          • beatka33 Re: Spray od nowa - (...) 21.08.03, 12:49
            zz_nowy napisał:

> Telewizja to złodziej (czasu) i na dodatek kłamliwy smile
            >
            > Ja sobie wykupiłem pakiet minimum (8 kanałów po Polsku) żeby jakby co mieć
            > gdzie obejrzeć wiadomości smile
            >
            > Dam znać jeżeli będę miał problemy ze sprayem (dopiero wczoraj zapłaciłem
            więc
            > chyba jeszcze długa droga przede mną smile)

Wolę złodzieja czasu niż pieniędzy a co do problemów mam nadzieję że chociaż
            Tobie się uda nie stracić forsy.
            smile
            • macius71 Re: Spray od nowa - (...) 21.08.03, 23:44
              Wkurza mnie to. Twn Spray to kompletne dziadostwo. Dodatkowo u znajomych
              zobaczylem ze jakosc wizji jest do bani a dzwieku tragedia. Nigdy nie myslalem
              ze bede musial sobie kupic CYFRE. Porazka. A co do telefonu poprostu ktos musi
              zlozyc pismo do TP SA z prosba o wyjasnienie przeszkod jej zalozenia w centrum
              Wawy w XXI wieku!!! No chyba ze sie myle i juz zakladaja. Najwiekszy problem z
              netem ale moze jednak cos sie wymysli. Poporsotu nie dlatego ze ofet innych
              jest atrakcyjniejsza ale nie mozna tolerowac dziadostwa i dopuszczenie
              konkurencji i przede wszystkim jej wybor przez lokatorow jest kara dla byle
              jakich firemek. A co bedzie jak ten karzelek upadnie ???? Umowa tego nie
              zabezpiecza co jest oczywiste a postawa firmy sprawia ze trudno uwierzyc w jej
              swietlana przyszlosc.

pozdrawiam

P.S. Postaram sie dla siebie znalezc rozwiazanie bojkotujace uslugi tej, jak
              wynika z postow, malo ciekawej firmy.
              • beatka33 Re: Spray od nowa - (...) 22.08.03, 08:06
                macius71 napisał:

> Wkurza mnie to. Twn Spray to kompletne dziadostwo. Dodatkowo u znajomych
                > zobaczylem ze jakosc wizji jest do bani a dzwieku tragedia. Nigdy nie
                myslalem
                > ze bede musial sobie kupic CYFRE. Porazka. A co do telefonu poprostu ktos
                musi
                > zlozyc pismo do TP SA z prosba o wyjasnienie przeszkod jej zalozenia w
                centrum
                > Wawy w XXI wieku!!! No chyba ze sie myle i juz zakladaja. Najwiekszy problem
                z
                > netem ale moze jednak cos sie wymysli. Poporsotu nie dlatego ze ofet innych
                > jest atrakcyjniejsza ale nie mozna tolerowac dziadostwa i dopuszczenie
                > konkurencji i przede wszystkim jej wybor przez lokatorow jest kara dla byle
                > jakich firemek. A co bedzie jak ten karzelek upadnie ???? Umowa tego nie
                > zabezpiecza co jest oczywiste a postawa firmy sprawia ze trudno uwierzyc w
                jej
                > swietlana przyszlosc.
                >
                > pozdrawiam
                >
                > P.S. Postaram sie dla siebie znalezc rozwiazanie bojkotujace uslugi tej, jak
                > wynika z postow, malo ciekawej firmy.

Powinniśmy zjednoczyć się w tej sprawie ja już straciłam pieniądze, które
                mogłam przeznaczyć na cyfrę ale ustrzeżmy pozostałych.
                Możemy znaleźć rozwiązanie np we wspólnej na dachu antenie salelitarnej. Albo
                stworzyć przetarg na dostawców TV i wybrać. To karygodne aby na osiedlu bez
                wyboru mieszkańców istniała firma mająca monopol na wszystko. Szkoda, że ktoś
                wybrał najgorszą firmę z możliwych. Umowa umową ale zostawienie sobie furtki w
                stylu że mają czas na doprowadzenie sygnału do 30 dni?! Handlowiec obiecał
                sygnał w ciągu 5 dni od dokonania płatności dziś jest dzień 14 i nic dalej nie
                wiem.
                Byłam naiwna i tyle a reszta niech uważa co podpisuje i mocno się nad tym
                zastanowi.
                • walder Re: Spray od nowa - (...) 22.08.03, 08:35
                  Witam
                  Chciałbym odnieśc się do dwóch ostatnich postów .
                  Każdy ma prawo do wypowiadania opinii , ale proszę was o nie obrażenie innych
                  ja założylem sobie telefon i telewizje w etapie A i czekałem 7 dni na
                  internet czekałem 18 dni i nic sie nie stało wiedziałem ,że ma ją na
                  podłaczenie 30 dni .
                  Po drugie też czytałem wypowiedzi na temat jakości na forum , jak się okazało
                  były to wypowiedzi "ludzi" , którzy nie mieli nic do czynienia z tą firmą .
                  Więc bardzo proszę o powstrzymanie się wypowiedzi w stylu "dziadostwo" dopuki
                  się z nich nie kożysta lub przynajmniej dobrze nie sprawdzi , ponieważ ja
                  z "dziadostwa nie kożystam i sobie wypraszam.
                  Pozdrawiam sąsiad
                  • beatka33 Re: Spray od nowa - (...) 22.08.03, 08:52
                    walder napisała:

> Witam
                    > Chciałbym odnieśc się do dwóch ostatnich postów .
                    > Każdy ma prawo do wypowiadania opinii , ale proszę was o nie obrażenie innych
                    > ja założylem sobie telefon i telewizje w etapie A i czekałem 7 dni na
                    > internet czekałem 18 dni i nic sie nie stało wiedziałem ,że ma ją na
                    > podłaczenie 30 dni .
                    > Po drugie też czytałem wypowiedzi na temat jakości na forum , jak się okazało
                    > były to wypowiedzi "ludzi" , którzy nie mieli nic do czynienia z tą firmą .
                    > Więc bardzo proszę o powstrzymanie się wypowiedzi w stylu "dziadostwo" dopuki
                    > się z nich nie kożysta lub przynajmniej dobrze nie sprawdzi , ponieważ ja
                    > z "dziadostwa nie kożystam i sobie wypraszam.
                    > Pozdrawiam sąsiad

Wypraszam sobie bo nie użyłam słowa dziadostwo. Chodzi o to że budynek jest
                    okablowany jest wszystko gotowe . Więc dlaczego jest problem z dostarczeniem
                    sygnału. Po drugie ja nie mam nie tylko telewizji (internetu nie chciałam) ale
                    i telefonu a z tym to już nie powinno być problemu.
                    Po trzecie nie powinno zamykać się dostępu dla innych firm na teren osiedla,
                    stwarzać monopolu. Każdy powinien mieć swobodny wybór a wtedy zwycięża lepiej
                    obsługujący klienta.

Wkurza mnie kłamstwo handlowca, który zapewnił mnie o bezproblemowym
                    dostarczeniu tego za co zapłaciłam w ciągu 5 dni od dokonania zapłaty.

Po czwarte gdybym wiedziała że tak długo będę czekała nie podpisałabym umowy
                    (zgodziłam się po rozmowie tel. i zapewnieniach o 5 dniach)
                    • walder Re: Spray od nowa - (...) 22.08.03, 09:27
                      Przepraszam ale, część z "dziadostwem" odnosiła się do poprzedniego postu ,
                      natomiast co do treminów to podpisalem umowe z TP sa na telefon gdzie był
                      termin 18 MIESIĘCY !!!!! , ale poniewaz spray był sybszy i w sumie tańszy
                      wybrałem tego drugiego .
                      Reasumując - przykro ,że musisz czekać (denerwować się ) , ale myślę ,że po
                      jakimś czasie uznasz (tak jak ja ), że to dobry wybór .

ps .mimo wszystko wybór jest ,można założy cyfrę , można czekac na tp sa ,m
                      ożna internet wziąć od dostawców po radiu .
                      pozdrawiam i życze wytrwałości
                      • beatka33 Re: Spray od nowa - (...) 22.08.03, 09:47
                        18 m-cy bo ktos z ZZ nie chce ich wpuścić na teren. Ale dzięki za zrozumienie
                        ja już 2 m-ce nie oglądam TV i brakuje mi informacji choćby o pogodzie nie
                        mówiąc o innych. Pracuję w domu i telefon stacjonarny jest mi niezbędny.
                        Stąd moje zniecierpliwienie.
                        smile
                      • macius71 Re: Spray od nowa - (...) 22.08.03, 09:55
                        OK W takim razie przepraszam za dziadostwo i wyraż sie bardziej parlamentarnie.
                        Otoz jakosc sygnalu ktora widzialem na 21 calowym TV SONY była technicznie
                        nieodpowiednia - trudna do zaakceptowania(porównuje to do dzisiejszymch
                        standardow jakim powinna odpowiadac siec kablowa oraz jakie prezentuje CYFRA
                        ktorej nie jestem nawiasem mowiac najwiekszym zwolennikiem)była słabsza niz na
                        przecietnych jakościowo lokalnych programach transmitowanych przez ASTERCITY .
                        Oczywiscie moge przyjac ze to byl akurat taki okres lub kilka dni ale w
                        przypadku gdyby powtorzylo by sie to juz na moim prywatnym sprzecie po
                        podpisaniu umowy nie moglbym zaakceptowac takiego produktu.

Tym samym jako osoba jeszcze bedaca przed dokonaniem wyboru mam pytanie do
                        ZZ_METRO czy istniehja jakiekolwiek zapisy o wylacznosci produktow firmy SPRAY
                        na osiedlu Zielone Zacisze i na jakiej podstawie zostały te zapisy wprowadzone
                        do umowy, oraz czyja własnościa są instalacje sieci kablowej i telefonocznej
                        oraz czy podejmowane sa aktywne dzialania (nie mam na mysli sprawdzenie oferty)
                        majace na celu sprowadzenie uslug konkurencyjnych ew. czy ZZ udzieli
                        pełnomocnictwa do negocjacji z innymi operatorami bardziehj aktywnym
                        technicznie właścicielom lokali lub wyznaczonemu właścicielowi lokalu na ZZ aby
                        ten reprezentował mieszkancow w/w sprawach u konkurencji firmy SPRAY.

Osobiscie jestem wielkim przeciwnikiem "upiekszania" balkonow czaszami anten
                        ale na dzien dzisejszy nie widze alternatywy.
    • marcin_robert Sprawa TP S.A. 22.08.03, 11:36
      Otóż od pracownika TP S.A. dowiedziałem się, że developer nie wykazuje
      zainteresowania wpuszczeniem tej firmy na teren Etapu B. W ten prosty sposób
      ułatwia praktyki monopolistyczne innego operatora.
      Czy albo telefon w Sprayu, albo wogóle?
      • mooj Re: Sprawa TP S.A. 22.08.03, 11:40
        to nie rozwiązuje problemu podejścia do umożliwienia jak największego wyboru
        ale może
        www.sferia.pl/?
        pozdrawiam
        • marcin_robert Re: Sprawa TP S.A. 22.08.03, 11:52
          Sferia, sferią - ale to nie zmienia faktu że TP S.A. nie może wejśc na teren
          osiedla.
          • macius71 Re: Sprawa TP S.A. 22.08.03, 12:19
            We wczesniejszych postach czytalem ze Pan ZZ METRO jak najbardziej jest "za"
            wprowadzeniem TP SA a przeszkoda sa dzialania TP SA. Moze jeszcze raz wypowie
            sie w tej sprawie i potwierdzi ze nie ma przeszkod co do powyzszego i napewno
            znajda sie chetni do zainicjowania spotkania. Skoro stoi juz szafa to nie ma
            chyba wielkich przeszkód.
            • beatka33 Re: Sprawa TP S.A. 22.08.03, 13:00
              Albo dzięki dyskusji wywołanej (niestety nie chciałam tego robić; uważam to za
              ostateczność) na forum albo dzięki pracownikom TP, albo dzięki panu SB w każdym
              razie mam dziś obiecaną instalację. Poczekamy zobaczymy ...
              smile
              • walder Re: Sprawa TP S.A. 22.08.03, 14:14
                Wtam ponownie
                Bardzo dobrze ,że pojawił sie wątek wejścia TP SA .
                Jak napisał Marci-robert ZZ nie wykazuje zainteresowania wpuszczeniem TP SA na
                teren TO ZNACZY nie wybudowało kanalizacji i instalacji w budynkach ,oraz co
                najważniejsze nie przekazało "biednemu TP sa " na własność ,przecierz to
                niedopuszczalne . A tak w ogóle to wydaje mi się ,że prawie wszyscy mamy
                krótką pamieć i zapomnieliśmy w jakim poważaniu miało nas TP sa jeszcze kilka
                lat temu .
                POzdrawiam sąsiadów
              • pieskuba Re: Sprawa TP S.A. 22.08.03, 14:16
                Witam Sąsiadów,

Rzućcie okiem na wątek z początku roku:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10541&w=4208688
                pieskuba okablowany ale nie wysprejowany :o)))
              • zzmetro Re: Sprawa TP S.A. 22.08.03, 15:28
                Turret Pl , Biuro Sprzedaży i SB osobiście życzą Beatce33 w tym doniosłym dla
                każego Lokatora i jego Rodziny momencie, samych rozkosznych chwil przed
                ekranem Spray TV , słuchawką SprayTelefon i monitorem SprayInternet .

Niech tylko o nas i o osiedlu nie zapomni !

SB
                • beatka33 Re: Sprawa TP S.A. 22.08.03, 16:01
                  zzmetro napisał:

> Turret Pl , Biuro Sprzedaży i SB osobiście życzą Beatce33 w tym doniosłym dla
                  > każego Lokatora i jego Rodziny momencie, samych rozkosznych chwil przed
                  > ekranem Spray TV , słuchawką SprayTelefon i monitorem SprayInternet .
                  >
                  > Niech tylko o nas i o osiedlu nie zapomni !
                  >
                  > SB

Bardzo dziękuję wszystko działa!!!!!!!
                  smile
            • zzmetro Re: Sprawa TP S.A. 22.08.03, 16:48
              Maciusiu , [ Macieju ? ],

1. Turret finalizuje umowę dotyczącą wejścia naszego "narodowego operatora
              na ZZ.
              Nasze wspólne obiekcje budzi jedynie apetyt TPSA na utrwalenie swojej obecności
              na Zaciszu poprzez odpowiednie wpisy w kolejnych aktach notarialnych [ ?! ] .

Nie chcąc przesądzać w tej chwili o [ nieznanej nam ] atrakcyjności samej
              oferty TePsy i jej przewagi nad SPRAY'o - podobnymi firmami , nie mogę oprzeć
              się wrażeniu , że gdyby one ośmieliły się choćby wystąpić z analogicznymi
              propozycjami to mielibyśmy tu n a p r w d ę niezłą awanturę .

2. Instalacje , "monopol" etc .

Oczywiście budynek jest w y ł ą c z n i e Waszą [ Lokatorów] własnością
              i w tej materii nie istnieją żadne ograniczenia - inaczej wysąpiłyby one
              przecież w aktach notarialnych .
              Lokatorzy , nie potrzebują ode mnie jakichś "pełnomocnictw" , natomiast
              przypominam , że wszystkim obiecałem np. "logistyczne wsparcie" w postaci
              możliwości użytkowania 'saloniku' w Biurze Sprzedaży .
              Problem polega moim zdaniem na tym , że :
              - różni Lokatorzy mają różne potrzeby i różne oczekiwania ,
              - oferty rozmaitych firm z tego sektora są niekoniecznie porównywalne ,
              - nawet jeśli oferta danej firmy wydaje się być atrakcyjna , to ;

* nie zawsze idzie za nią gotowość do realizacji zlecenia ,
              * często wymaga ona bardzo dużej liczby zdeklarowanych użytkowników ,
              których potem jakoś nie widać .

Ale nie traćmy nadziei ...

SB
              • macius71 Re: Sprawa TP S.A. 23.08.03, 00:16
                Maciusiu i macieju - Bez znaczenia smile

Oczywiscie nie przesadzam o wyjatkowosci oferty TP SA ponieważ jak jest każdy
                wie i widzi ale niewatpliwie mozliwosc wyboru jest zdecydowanie bardziej
                atrakcyjna dla klientow niz jej brak co tez w zasadzie nie jest odkryciem.
                Przynajmniej majac mozliwosc wyboru z szerokiej oferty mamy problem z
                narzekaniem z glowy bo w koncu wtedy kadzy podejmuje stosowna decyzje a nie
                jest ona wymuszona sytauacja. Dziekuje za odpowiedz.

pozdrawiam

M.
                • zzmetro Re: Sprawa TP S.A. 23.08.03, 10:51
                  Zawsze byliśmy rzecznikami konkurencj, tyle że mimo naszych energicznych
                  zabiegów ani Aster ani UPC ani TePsa nie chciały jakoś się w tej roli
                  wobec SPRAY'a obsadzić .

TP S.A. po wielu miesiącach ględzenia decyduje się wejść na osiedle w klimacie
                  nieco podstarzałej primadonny nieskończenie komplikującej warunki kontraktu
                  i domagajacej się zmiany wystroju garderoby oraz gwarancji stałych oklasków ze
                  strony publiczności [ naturalnie z wpisaniem do aktu notarialnego - sic !].

Ale jeśli będzie pięknie śpiewać to może warto ...

SB

• walder Spray - 332 00 00 25.08.03, 09:15
                    Witam
                    Chciałem zapytac czy ktoś łączy się z interneten przez numer Spray-a 332 00 00
                    spray , spray i jak to dzieła , podobno jest tańszy i sybszy od 20 21 22 .
                    Dziekuje za odpowiedzi.
                    Pozdrawiam
                  • elraton Re: Sprawa TP S.A. 27.08.03, 17:17
                    Witam Wszystkich,

jak wyglada sprawa przeniesienia istniejacego numeru TPSA do lokalu na ZZ?

Dzieki za informacje
                    • marcin_robert Re: Sprawa TP S.A. 28.08.03, 09:05
                      Nie wygląda, bo etap B jest nieokablowany przez TP SA.
    • beatka33 jestem blondynką 11.09.03, 11:40
      i nie rozumiem pewnej pozycji na fakturze jaką wczoraj otrzymałam od firmy
      spray za telefon
      przeczytałam umowę oraz cennik usług i nie znalazłam nigdzie czegoś o nazwie
      abonament TVK Preferencyjny o wartości 9,84 brutto.
      Nadmieniam że znalazłam pozycję o nazwie abonament standard który mam opisany w
      umowie dlatego zdziwiło mnie pojawienie się 2 abonamentów.
      A po drugie nie podają w jakim okresie były wykonywane telefony mam podłączony
      tel jeśli mnie pamięć nie myli 22.08.2003 a na fakturze widnieje 01.08.2003 -
      31.08.2003 r
      TPSA zawsze podaje okres płatności za abonament - z góry oraz wykonywane
      połączenia 'z dołu'. Tak samo robi ERA GSM. Może się czepiam ale nie podoba mi
      się taka nieścisłość.
      • walder Re: jestem blondynką 11.09.03, 13:42
        Witam
        przy pierwszej fakturze miałem to samo , chodzi tu o niepełny okras
        rozliczeniowy abonamentu .
        I mi się to podoba .
        Dla intyrnautów Spray-a polecam info.spray.net.pl
        Pozdrawiam Sąsiadów
        • macius71 Jak to jest z tą szybkością??? 12.09.03, 12:20
          Kurcze jak to jest z tą szybkością? Czy Sprey jest wolniejszy od NEOSTRADY czy
          nie. Bo ceny zrobiły sie bardzo zblizone.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka