bastama 03.06.09, 16:15 mieszkaniowy.blox.pl/2009/06/Deweloper-zadrwil-ze-swoich-klientow.html ciekawe czy i nam odbiorą nasz teren, ktoś coś wie na ten temat ???? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stewald Re: PROMENADA nad kanałkiem 03.06.09, 16:45 Nam to raczej taka promenada nad kanałkiem nie grozi, przy płocie to są już przecież tereny wspólnot, teren możliwy do zagospodarowania jest tylko za płotem. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: PROMENADA nad kanałkiem 03.06.09, 18:28 Poza tym póki co jest to błotnista ścieżka, która ludzie skracają sobie drogę do sklepu. Odpowiedz Link
rene8 Re: PROMENADA nad kanałkiem 03.06.09, 20:52 stewald napisał: > Nam to raczej taka promenada nad kanałkiem nie grozi, przy płocie to > są już przecież tereny wspólnot, teren możliwy do zagospodarowania > jest tylko za płotem. Nie zrozumiałam tego "przy płocie" i "za płotem"? O jakim odcinku piszesz? Nawet za płotem i ta błotnista ścieżka to jest nasza własność. Odpowiedz Link
m.polak23 Re: PROMENADA nad kanałkiem 04.06.09, 12:04 No jak to, przecież wiszą u nas informacje że negocjujemy z urzędem odkup kawałka ziemi właśnie tam. U nas też mają zrobić ciąg pieszo jezdny, przynajmniej za blokiem C jak rozumiem. Tu decyzja należy do wspólnoty. Odpowiedz Link
michal_74 Re: PROMENADA nad kanałkiem 04.06.09, 14:00 I dokąd będą tę promenadę ciągnąć? Tivoli się buntuje, z ZZ C jeszcze si nie dogadali, mostku przez Nil przy zz D/E nie ma... A mają przecież działać już w tym roku... Odpowiedz Link
robert7704 Re: PROMENADA nad kanałkiem 04.06.09, 14:44 na walnym "C" Ci co byli opowiedzieli się przeciw .... i moim zdaniem słusznie. Taka promenada fajna sprawa...ale nikt tego nie upilnuje - a ja nie chcę mieć pod oknem libacji młodzieży, tudzież starszych osobników rozwalonych na promenadowych ławeczkach i deliberujących o wyższości wina z butelki nad winem z kartonu. Odpowiedz Link
macius71 Re: PROMENADA nad kanałkiem 04.06.09, 15:41 Gdzies był artykuł o tym. Promenada wzdłuż kanałku. Mikro PArk koło ZZ przy mostku i uregulowany kanałek dla spłaywu jak wpiszecie taki mix do googla to napewno cos wyskoczy. Byla o tym mowa jakos na jesieni. Pomysł w sumie OK. Byle nie był opartyzantki jak w tym artykule z pierwszego postu. Odpowiedz Link
macius71 Re: PROMENADA nad kanałkiem 04.06.09, 15:43 macius71 napisał: > O prosze bardzo www.wiadomosci24.pl/artykul/kajaki_na_targowku_kanal_brodnowski_zmieni_swoje_oblicze_87601.html Sorry link mi sie nie wkleił Odpowiedz Link
mar-zz Re: PROMENADA nad kanałkiem 04.06.09, 17:38 Władze dzielnicy nie moga sobie poradzić z ładem i porządkiem wokół urzędu więc nie liczmy że ucywilizuja kanałek. Zresztą po co? Spokojnie dopuszczaja do rozjezdżania Lasku Bródnowskiego, nie potrafią zapanować nad dzikimi parkingami wzdłuż Kondratowicza to gdzie im promenadę urządzać.Myślę że tu głupi pomysł. Odpowiedz Link
zzagnes3 Re: PROMENADA nad kanałkiem 06.06.09, 14:02 Z tekstu wynika ze mieszkańcy osiedla / nabywcy mieszkań / to dobrana grupa naiwniaków którym szkoda było kilku stów aby skonsultować umowy z fachowcami. Ale jeśli się zorganizuja to moga narobić deweloperowi kłopotów czyli sprawę w sądzie tak długo przeciągać aż się jednej ze stron znudzi. Dobra kancelaria poprowadzi to za nieweilką stosunkowo opłatę. Ale jak znam życie będa gadać, protestować, słać petycje czyli sprawę uwala. Podobnie jak u nas z usterkami budynku B. Maja jeszcze jedna ściezkę do nikąd czyli mogą załozyć Stowarzyszenie Pokrzywdzonych albo tez zwrócić się o pomoc i doradztwo ,,prawników,, z ZZ.To są repy wy`cwiczone w bojach z Turretem i napewno dobrze doradza. Odpowiedz Link
robert7704 Re: PROMENADA nad kanałkiem 08.06.09, 09:56 nie wycieraj sobie buźki Stowarzyszeniem jeśli łaska. Kup sobie SIMS 3 i tam tocz dalej wirtualne boje prawnicze, zaproś do walki monię148 (taka blondzia o dość zaciętych rysach) jeszcze może jotta7,zzolę, zzwandzię.... i będziecie mogli do woli przerzucać się coraz to bardziej nadętymi teoriami i pomysłami. Odpowiedz Link
monia148 Re: PROMENADA nad kanałkiem 08.06.09, 15:52 Boszszsz... urażona duma.Robercik obrońca dobrego imienia wszystkich stowarzyszeń. W tym Stowarzyszeń Pokrzywdzonych przez Los. O Stowarzyszeniu Miłosników Kanarków nie wspominając. Nie osmieszaj sie. Ale jesli masz w tym cel rób to inteligentniej. Odpowiedz Link
karaton Re: PROMENADA nad kanałkiem 27.06.09, 00:06 mi się podoba, że gmina chce zrobić zamiast wydeptanego traktu ucywilizowany chodnik, czy tez jak to nazwane "promenadę" bylem ostatnio ze znajomymi na spacerze (byli u mnie z wózkiem) i lepiej byloby, gdyby można było spacerować po równym chodniku chodniki, póki co, są wzdłuż ulic, gdzie jest hałaśliwie, także ciche miejsce na spacer zaraz obok domu to moim zdaniem dobry pomysl co do meneli - i teraz można ich tam spotkać pozdrawiam Odpowiedz Link
mar-zz Re: PROMENADA nad kanałkiem 27.06.09, 01:28 jesli mamy korzystać z tych fragmentów przyrody jak starodrzew . kanałek, trawa to ma miłosc boska nie układajmy tam dróżek z kostki Bauma, nie asfaltujmy ani nie róbmy żadnych promenad. Jakis dzielnicowy odmieniec zaczyna w lasku bródnowskim utwardzac alejki wysypując zwir.Niech pozostanie ten fragment możliwie zbliżony do naturalnego ale sprzatany, bo to jest największym problemem władz dzielnicy. Zatem wydeptany btrakt, cos na wzór alejki parkowej a nie chodnik.Może jeszcze asfalt żeby znajomi z wózkiem mogli spaceru żażyć Odpowiedz Link
karaton Re: PROMENADA nad kanałkiem 29.06.09, 14:25 może i masz rację - pierwotnie myślałem o chodniku, ale może to faktycznie zbyt zindutrializowane myślenie chociaż w naszym otoczeniu równy chodnik to dla resorowanego wózka dla dziecka to rzadki skarb, ale każdy ma swoją perspektywę... dziwią mnie jednak żale i wielka akcja na balkonach w Tivoli - myślałem, że jest jakiś przekręt z prawem własności do gruntu, że ktoś oszukał, ukradł, podczas, gdy przeczytałem art w GW okazało się, że ktoś, mając przed oczami dziesięciopiętrowe bloki Kowalskiego/Malborska oczekiwał sielanki nad "cichym kanałkiem"... nie popieram tego protestu, nie popieram w mieście jest trochę tak, że przestrzeń służy też ogółowi, nie tylko właścicielom zza płota źle się dzieje, że deweloper chce zabrać plac zabaw, ale ponoć chce go przebudować, tak, żeby plac zabaw powstał btw, skoro w Tivoli nad kanałkiem ma być plac zabaw, to skoro ta "promenada", hmm, czyli kawałek zwykłego chodnika ma być parę metrów dalej, to o jakiej ciszy myśleli mieszkańcy Tivoli.... Odpowiedz Link
mar-zz Re: PROMENADA nad kanałkiem 29.06.09, 17:03 Dopowiem tylko że nie mam zaufania do żadnych pomysłów urzędu dzielnicy. Nie dają sobie rady z prostym sprzataniem, utrzymywaniem zieleni w jakims porządku, parkowaniem na trawnikach itp itp. Nie daja sobie rady z pielęgnacją czyli koszeniem trawy na brzegu kanałku Wystarczy przejść się za Tivoli i zobaczyć jak tam wyglada ta nieby promenada. Zatem zadnych interesów z partnerem który nie radzi sobie z podstawowymi obowiązkami. Odpowiedz Link