Dodaj do ulubionych

AGROMAN II ETAP

IP: *.warta-vita.com.pl 06.02.02, 12:30
Dziś po raz pierwszy odwiedziłam forum i jestem pod wrażeniem..... Chciałabym
aby przyszli mieszkańcy II etapu osiedla Brzeziny również mieli swoje małe
forum (bo nie będziemy tak liczni jak I etap). Napiszcie parę słów o tym jak
dotychczas układa wam się współpraca z naszym developerem? Co można załatwić
poza umową,jakie macie propozycje i uwagi dotyczące naszego etapu?
Pozdrawiam, przyszła mieszkanka ANDROMEDY II
Obserwuj wątek
    • Gość: Jacek Re: AGROMAN II ETAP IP: *.pl 23.02.02, 20:36
      Witam przyszłą sąsiadkę (chyba),
      Powaznie rozwazam (a właściwie już się zdecydowałem) na kupno mieszkania
      w Andromedzie 3. Przeglądałem forum żeby sprawdzić czy coś powinno mnie od
      kupna odwieźć, ale jak na razie niczego takiego nie znalazłem (to chyba
      dobrze...:-)). Też jestem pod wrażeniem prężności forum mieszkańców Brzezin 1,
      tylko niech naszych domków nie traktują z łaski swojej jak ekranu
      przeciwhałasowego :-)).
      Pozdrawiam, prawdopodobnie chyba na pewno przyszły mieszkaniec Andromedy 3.
      • Gość: Justyna Re: AGROMAN II ETAP IP: 217.153.119.* 14.05.02, 08:47
        Witajcie
        Nawet nie wiecie jak się ucieszyłam, że są jakieś dusze z Andromedy. Ja się
        zastanawiam nad kupnem mieszkania w Andromedzie 3 - witaj Jacku :-). Mam czas
        do końca tygodnia. To mieszkanie bardzo by mi odpowiadało ale przyznaję się, że
        boję się ryzyka (upadku firmy itd.). Poczytałam sobie o innych firmach
        developerskich brrrrrrr.
        Justyna
        • Gość: tomek Re: AGROMAN II ETAP IP: *.eds.com 14.05.02, 09:32
          Witaj Justyno!

Nie jestem co prawda mieszkańcem Andromed, za to
          kupiłem mieszkanie w Orionie6 więc bliziutko. Wpłaciłem
          już 2 raty. Oczywiście, chyba do momentu kiedy nie
          dostanie się klucz do ręki nie mozna być niczego
          pewien, pozostaje włąściwie kupienie mieszkania
          gotowego (najczęściej pozostają najbrzydsze) lub
          używanego. Ja po prosru zaryzykowąłem i jestem dobrej
          myśli. Byłem w sobotę na budowie i na naszych etapach
          praca idzie aż miło patrzeć.

Pozdrawiam,
          tomek - sąsiad Orion6
        • Gość: Jacek Re: AGROMAN II ETAP IP: *.polbox.pl / *.ii.pl 16.05.02, 19:18
          Witam wszystkich!
          Ciesze sie, ze na naszym forum cos sie ruszylo - od lutego bylo wymarle:-(
          Od mojej poprzedniej wiadomosci troche sie zmienilo: bede mieszkancem
          pierwszego pietra Andromedy 3:-). Witajcie Justyno i Grzegorzu :-))
          Rowniez mam nadzieje, ze na polu za naszymi domkami nie bedzie specjalnych
          atrakcji;-) IV etap w tym miejscu to nie bylby zly pomysl.
          Pozdrawiam,
          przyszly mieszkaniec A3
    • Gość: LouD Re: AGROMAN II ETAP IP: *.acn.waw.pl 25.03.02, 20:34
      Witam.
      Ja jestem szczesliwym posiadaczem mieszkania w andromedzie 1.
      Serdecznie pozdrawiam przyszlych sasiadow.
    • Gość: JAGO Re: AGROMAN II ETAP IP: *.acn.waw.pl 14.05.02, 15:56
      Czesc!

Rzeczywiście nie bedziemy tak liczni jak "jedynka" bo na ekrany przeciwhalasowe
      nie potrzeba tak wielu :-))

No dobra troche powazniej - tez sie zastanawiam na zakupem w Agromanie i na razie
      jestesmy na etapie porownywania ofert innych developerow oraz sledzenia tego co
      sie wyrabia w innych watkach ( a wyrabia sie, popatrzcie sobie, np na Energopol-
      Strumykowa). Nie znalazlem porownywalnej oferty.
      Jak na razie Agroman biorac pod uwage takie kryteria jak cena, wiarygodnosc,
      stndard wykonania wyglada na tyle dobrze ze az podejrzanie i mam nadzieje ze
      wszystkie obawy to tylko kwestia przewrazliwienia. O ile wszystko pojdzie gladko
      to mieszkanie w Agromanie bedzie swego rodzaju okazja.

Co do pytan, ktore mnie nurtuja:
      1. Ogrodzenie zewnetrzne - zwarte czy z pretow (halas od Torunskiej)
      2. Co wybuduje sie na pieknym polu pomiedzy Andromeda II a Torunska. Nie mam
      danych na ten temat. Moze ktos z Sasiadow cos wywachal. Wiem tylko ze nie moze
      byc wyzsze niz domy Agromana - hcodzi o korytarz powietrzny, ktory zapenia doplyw
      swiezego powietrza nad reszte miasta. Dla rozluznienia: najbardziej koszmarny
      pomysl jaki przyszedl mi do glowy co do wybudowania na wiadomym polu jakis
      obiektow to rzemieslnik trudniacy sie na skale przemyslowa produkcją nagrobków -
      hals i jakos tak nieprzyjemnie :-)

A tak przy okazji - ktora dziupla nalezy do szanownej Sasiadki (moja to Andromeda
      III, parter)?

Grzegorz Jagodzinski
      g.jagodzinski@wp.pl
      • kinnggaa Re: AGROMAN II ETAP 15.05.02, 09:09
        Gość portalu: JAGO napisał(a):

> Czesc!
        >
        > Rzeczywiście nie bedziemy tak liczni jak "jedynka" bo na ekrany przeciwhalasowe
        > nie potrzeba tak wielu :-))

Ekrany przeciwhałasowe?:) Mówisz jak "jedynka", nie wiem czy wiesz ekrany
        (pierwszy etap ekranów) wzdłuż trasy toruńskiej już powstaje, fakt na Bródnie,
        ale jak zaczną, to łatwiej będzie później walczyć o dalszy ciąg, niż przecierać
        szlaki. Czyż nie?

> No dobra troche powazniej - tez sie zastanawiam na zakupem w Agromanie i na raz
        > ie
        > jestesmy na etapie porownywania ofert innych developerow oraz sledzenia tego co
        >
        > sie wyrabia w innych watkach ( a wyrabia sie, popatrzcie sobie, np na Energopol
        > -
        > Strumykowa). Nie znalazlem porownywalnej oferty.
        > Jak na razie Agroman biorac pod uwage takie kryteria jak cena, wiarygodnosc,
        > stndard wykonania wyglada na tyle dobrze ze az podejrzanie i mam nadzieje ze
        > wszystkie obawy to tylko kwestia przewrazliwienia. O ile wszystko pojdzie gladk
        > o
        > to mieszkanie w Agromanie bedzie swego rodzaju okazja.
        >
        > Co do pytan, ktore mnie nurtuja:
        > 1. Ogrodzenie zewnetrzne - zwarte czy z pretow (halas od Torunskiej)
        > 2. Co wybuduje sie na pieknym polu pomiedzy Andromeda II a Torunska. Nie mam
        > danych na ten temat. Moze ktos z Sasiadow cos wywachal. Wiem tylko ze nie moze
        > byc wyzsze niz domy Agromana - hcodzi o korytarz powietrzny, ktory zapenia dopl
        > yw
        > swiezego powietrza nad reszte miasta. Dla rozluznienia: najbardziej koszmarny
        > pomysl jaki przyszedl mi do glowy co do wybudowania na wiadomym polu jakis
        > obiektow to rzemieslnik trudniacy sie na skale przemyslowa produkcją nagrobków
        > -
        > hals i jakos tak nieprzyjemnie :-)

Prawdopodobnie pomiędzy II etapem a trasą powstanie IV etap - segmenty, więc to
        on przejmie rolę ekranów ..:)) Z tym hałasem nie będzie tak źle, przynajmniej mi
        się tak wydaje ...

Pozdrawiam - przyszła mieszkanka Andromedy I

> A tak przy okazji - ktora dziupla nalezy do szanownej Sasiadki (moja to Androme
        > da
        > III, parter)?
        >
        > Grzegorz Jagodzinski
        > g.jagodzinski@wp.pl

• Gość: amira Re: AGROMAN II ETAP IP: 192.160.110.* 20.05.02, 12:42
        Witam wszytskich,
        tez bede miala mieszkanko w Andromedzie, number IV.
        Wiec pozdrawiam wszystkich i mam nadzieje ... ze sie rozkrecimy :))
        • Gość: amira Re: AGROMAN II ETAP IP: 192.160.110.* 20.05.02, 14:37
          o kurde, wlasnie zobaczylam, ze nawet III etap jest bardziej od nas ...
          zintegrowany :)) Musimy to szybko chyba zmienic, co ?:)
          • Gość: Jacek Re: AGROMAN II ETAP IP: *.polbox.pl / *.ii.pl 20.05.02, 20:21
            Tzn. pelna mobilizacja:-)
            Stawiam sie na wezwanie!
          • Gość: tomek Re: AGROMAN II ETAP IP: *.dialup.warszawa.pl 21.05.02, 00:36
            III etap jes zarówno z Wami jak i z I etapem. W sumie
            to jedno osiedle, więc chyba nie musimy się ścigać ze
            sobą, ale raczej wzajemnie się wspierać :))

Pozdrawiam przyszłych mieszkańców Brzezin
            tomek, orion6
            • Gość: amira Re: AGROMAN II ETAP IP: 192.160.110.* 21.05.02, 11:54
              oczywiscie, ze nie! To mial byc taki ... doping na tych z 2go etapu:)
              Ale odzew jak widac marny :(( Z calym szacunkiem dla dwie linijki wyzej
              stawajacego :) Hmmmm.. co tu zrobic??
              • Gość: Wioletta Re: AGROMAN II ETAP IP: *.warta-vita.com.pl 22.05.02, 08:09
                Witam ponownie po długiej niebytności na tym wątku ... spowodowanej oczywiście
                brakiem reakcji przyszłych sąsiadów, widzę, że coś drgęło w temacie naszego
                etapu, nareszcie pojawił się ktoś kto ma ochotę wymienić się spostrzeżeniami,
                uwagami itd ... Bardzo mnie to cieszy :) .... To o czym sobie pogadamy?
                • Gość: amira Re: AGROMAN II ETAP IP: 192.160.110.* 22.05.02, 13:58
                • Gość: amira Re: AGROMAN II ETAP IP: 192.160.110.* 22.05.02, 14:01
                  o pogodzie np mozemy :)) piekna prawda ??? Idelana,zeby szybko budowac
                  andromedy, no nie?
                  Ja mimo wszytsko dalej uwazam, ze nas tu malo i jakos slabo nam idzie.
                  No ale niech zywi nie traca ...
                  Pozdrawiam kolezanke.

ps. sorry za pustego posta
                  • Gość: wojtek Re: AGROMAN II ETAP IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.02, 14:42
                    Gość portalu: amira napisał(a):

> o pogodzie np mozemy :)) piekna prawda ??? Idelana,zeby szybko budowac
                    > andromedy, no nie?
                    > Ja mimo wszytsko dalej uwazam, ze nas tu malo i jakos slabo nam idzie.
                    > No ale niech zywi nie traca ...
                    > Pozdrawiam kolezanke.
                    >
                    > ps. sorry za pustego posta

Witam wszystkich sasiadow z Andromedy. Ten list jest sygnalny - bo poprzednie nie
                    ukazywaly sie w Forum, moze teraz sie uda.
                    Pozdrawiam
                    • Gość: Wioletta Re: AGROMAN II ETAP IP: *.warta-vita.com.pl 22.05.02, 14:51
                      Jak to 'nie ukazywały się' Wojtu, może zamieszczałeś w nich jakieś tajemnice
                      państwowe ..:)

• Gość: amira Re: AGROMAN II ETAP IP: 192.160.110.* 24.05.02, 08:12
                        albo nie daj Bóg .. sprośności :))
                        • Gość: Wioletta Re: AGROMAN II ETAP IP: *.warta-vita.com.pl 24.05.02, 10:21
                          Wiesz amira ... tak sobie myślę, że będziemy miały spokojnych sąsiadów ... jak
                          myślisz...?:) Niewiele się zmieniło od lutego kiedy to założyłam ten wątek ...
                          co myślisz o tym kanałku, wczoraj po południu siedzialam sobie na balkonie
                          wynajmowanego mieszkania i było strasznie dużo muszek ... ciekawe jak na
                          Głębockiej (róg Trasy Toruńskiej oczywiście ...)
                          Pozdrawiam
                          • Gość: wojtek Re: AGROMAN II ETAP IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.02, 20:12
                            Rzeczywiście, jeśli nie będą regularnie kosić roślinności w rowie
                            melioracyjnym, to będzie się robił przykry odorek z tym wszystkim co temu
                            towarzyszy (lazi i lata, skacze etc.). Chyba w gminie powinni poinformować, kto
                            i jak będzie sprawował pieczę nad rowami.
                            Czy ktoś widział jak izolowano fundamenty? Bo to też jest ważne. Ja
                            zainteresowałem się Agromanem dopiero niedawno, po wzniesieniu fundamentów.
                            A problem z umieszczeniem swoich tekstów w forum wynikał z mojej niewiedzy, a
                            nie zawartości.
                            Nie narzekałbym na mały odzew w II etapie - po pierwsze jest mniej mieszkań niż
                            w I i III, a poza tym jeszcze nie wszystko sprzedane.
                            Wojtek
                          • Gość: amira Re: AGROMAN II ETAP IP: 192.160.110.* 06.06.02, 17:18
                            Teraz to ja sie, a raczej Was, zaniedbalam :(( Przepraszam,ale sie powiedzmy ..
                            urlopuje.
                            Co do sasiadow .. hmmm .. sie zobaczy. Ja tam jestem baaardzo spokojna :)))
                            A kolezanka w ktorej Andromedzie ma zamiar sie zainstalowac?:)

ps. ale Ci fajnie! Masz balkon !!! Ja w mojej wynajmowanej dziurze niestety nie
                            posiadam.
                            A moze to nawet lepiej, bo jakby mial wychodzic na ta okropna glosna ulice
                            to ... brrrrr .
                            • Gość: tomek Re: AGROMAN II ETAP IP: 212.76.36.* 06.06.02, 23:18
                              Witam,

Co prawda nie jestem z etapu II ale z III ale skoro
                              poruszylaś kwestie balkonu to ze swojego akurat bedę
                              miał widok na Andromedy, a więc i może na Wasze
                              mieszkanka :) Poza tym w wynajmowanym mieszkaniu
                              posiadam takowy, ale trzymam się od niego z daleko, bo
                              cuż to za przyjemność patrzenia się na sznur
                              samochodów i pijaczków kręcących się pod
                              znajdującym się poniżej sklepem. Mam nadzieję, że na
                              Brzezinach w końcu będę mógł sobie na nim poleżeć i
                              poczytać w spokoju w towarzystwie miłych sąsiadek i
                              sąsiadów :))

Pozdrawiam, tomek orion6
                              • Gość: amira Re: AGROMAN II ETAP IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.02, 21:36
                              • Gość: amira Re: AGROMAN II ETAP IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.02, 21:38
                            • Gość: Wioletta Re: AGROMAN II ETAP IP: *.warta-vita.com.pl 07.06.02, 12:33
                              Cześć Amira:)
                              Zamierzam zakotwiczyć w Andromedzie I,......, próbowałaś wpisać sie na listę I
                              etapu? Bo ja tak, ale nie dostałam żadnej odpowiedzi, więc chyba nas tam nie
                              chcą ...:(((

Pozdrawiam

• tommie Re: AGROMAN II ETAP 07.06.02, 16:40

> Cześć Amira:)
                                > Zamierzam zakotwiczyć w Andromedzie I,......, próbowałaś wpisać sie na listę
                                I
                                > etapu? Bo ja tak, ale nie dostałam żadnej odpowiedzi, więc chyba nas tam nie
                                > chcą ...:(((

Jeśli chodzi o stronę www.odiedlebrzeziny.republika.pl to serdecznie zapraszam
                                WSZYSTKICH mieszkańców Osiedla Brzeziny, niezależnie od etapu.
                                Wystarczy iż bedziecie przysyłali mi zdjęcia z postępów i swoje „namiary” a
                                dołożę Andromedy do spisu. Zapraszam serdecznie.

Pozdrawiam

Tomasz Wasilewski
                              • Gość: amira Re: AGROMAN II ETAP IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.02, 21:35
                                haj,
                                na jaka liste??? nie bardzom chyba zorientowana:)Tak ogolnie. No oprocz tego,
                                ze wlasnie sie nadzialam na watek,zeby sie strzec agromana czy cos w tym stylu.
                                I nie bardzo wiem co mam o tym myslec. Nic to. Przynajmniej na razie.
                                A co do posta kolegi wyzej- mam nadzieje, ze nie bedzie sasiadek podgladal :))
                                • Gość: tomek Re: AGROMAN II ETAP IP: *.dialup.warszawa.pl 09.06.02, 03:02
                                  No właśnie, bo kolega sąsiad to z zamiłowania astronom
                                  i czasami może jakiś teleskop na balkon wystawić żeby
                                  w gwiazdki popatrzeć, a to różnie może być
                                  interpretowane. Ale jak sąsiadki będą chętne to
                                  zapraszam na wspólne obserwcje, bo na podglądanie to
                                  już chyba za stary jestem ;)
                                  A co do postu o tym żeby nie kupować w Agromanie, to
                                  też się trochę tym przejąłem, ale chyba trzeba podejść
                                  do tego na spokojnie i być dobrej myśli i nie siać
                                  paniki.
                                  Pozdrawiam, tomek
    • Gość: waldek AGROMAN II ETAP sprawdźcie lepiej syt finansową IP: *.pzuzycie.com.pl 12.06.02, 11:26
      Sprawdźcie proszę sytuację finansową Agromana.Nie chcę nikogo straszyć ale
      podobno nie jest najlepsza.Właśnie z tego powodu zrezygnowałem z kupna
      mieszkania z wielkim bólem co prawda, ale wolę nie ryzykować.
      Powodzenia.
      • Gość: miki Re: AGROMAN II ETAP sprawdźcie lepiej syt finansową IP: 195.65.184.* 12.06.02, 13:32
        Gość portalu: waldek napisał(a):

> Sprawdźcie proszę sytuację finansową Agromana.Nie chcę nikogo straszyć ale
        > podobno nie jest najlepsza.Właśnie z tego powodu zrezygnowałem z kupna
        > mieszkania z wielkim bólem co prawda, ale wolę nie ryzykować.
        > Powodzenia.

z tego co wiem to 99% udziałów w spółce ma skarb państwa, więc nie wydaje mi się,
        że można stracić pieniądze, ale nie jestem pewien
        miki
      • Gość: skandal Re: AGROMAN II ETAP sprawdźcie lepiej syt finansową IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.06.02, 23:08

Agromana kontroluje nie Skarb Panstwa ale spolka Tonagro SA (ale Skarb Panstwa
        a raczej zdaje sie Agencja Wlasnosci Rolnej SP ma wiekszosc w Tonagro). Nie
        liczylbym jednak na to ze cos to pomoze w razie klopotow (ktorych mam nadzieje
        nie bedzie). Ale czysto hipotetycznie np. jak Tonagro zobaczy ze musi dolozyc
        do interesu to moze sprzedac udzialy w Agromanie i Skarb Panstwa tyle pomoze co
        umarlemu kadzidlo. Zreszta sa juz precedensy ze spolki niby posrednio
        kontrolowane przez Skarb Panstwa wywijaja niezle numery. A przy okazji czy
        mozna cos blizej o sytuacji finansowej Agromana??...........
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka