Dodaj do ulubionych

Osiedle Lewandów - Agroman

• Gość: imanuel_orzech3 Re: Osiedle Lewandów - Agroman IP: 217.153.60.* 04.04.05, 10:56
      Witajcie sąsiedzi, wczoraj spędziłem sporo czasu w Lewandowie, udało mi się
      przespacerować przez większość niemal gotowych już mieszkań w orzechu 1.
      Sytuacja wygląda następująco:
      W środku są już ścianki działowe, dopasowane do indywidualnie zgłoszonych
      wymagań (oj istnieje różnorodność rozwiązań). Ze ścian powyprowadzane są
      wszystkie instalacje łącznie ze wszelkiej maści kablami. Ogromne okna dają
      bardzo dużo światła (nawet w mieszkaniach północnych). Szczególnie interesowało
      mnie mieszkanie parterowe w orzechu 1c, ponieważ zakupiłem analogiczne w innym,
      przy okazji przepraszam właściciela za łażenie bez pozwolenia :( to się raczej
      już nie powtórzy. Dopiero z perspektywy istniejących okien zdałem sobie sprawę
      jak wielkie mamy tarasy, te na parterze ogrodzone są murkiem o wysokości ok
      metra (pewnie po wylaniu podług ta wysokość się zmniejszy).
      W sobotę z daleka widziałem, że prace posuwają się bardzo mocno do przodu.
      Proces odpompowywania wody z budowy przebiega też pełną parą (jeziora wokół
      budowy) ale mimo to w garażach (orzech 1) jest wciąż około 50 cm stojącej i
      trochę już nie świeżej wody - to jedyne rozczarowanie.
      a-ha rozpoczęły się wykopy pod drugi etap.
      Podsumowując:
      mieszkania są naprawdę tak urocze jak na makiecie, okolica zaczyna się
      zazieleniać (jest regularnie podlewana). Droga Olszynki Grochowskiej ma
      przebiegać w bezpiecznej i w pełni akceptowalnej odległości, zresztą dopiero w
      przyszłym roku mają być podjęte ostateczne decyzje co do jej przebiegu.
      Niestety nie miałem ze sobą aparatu więc nie powstała dokumentacja zdjęciowa
      (za tydzień powstanie).
      Przy okazji, czyje mieszkanie odwiedziłem (jeszcze raz sorry)?

P.S. Pozdrawiam w tych smutnych dniach.
      • Gość: Monika Re: Osiedle Lewandów - Agroman IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 04.04.05, 14:45
        Czesc!!! mam pytanko_ jak wszedłes na budowę żeby poogladac mieszkania. Czy
        trzeba miec pozwolenia z Agromana czy tylko trzeba dogadac się z kims na
        budowie.
        • Gość: imanuel Re: Osiedle Lewandów - Agroman IP: 217.153.60.* 04.04.05, 14:51
          szczerze...
          przeszedłem przez płot, siatkę na własną rękę, nie było żadnego psa więc obyło
          się bez problemów.
          • konesa Re: Osiedle Lewandów - Agroman 04.04.05, 20:11
            eh nie możecie takich szczegółów roztrząsać na priva? pomyślcie trochę jakie
            mogą być konsekwencje, być może nie bezpośrednio dla nas, ale ktoś może stracić
            pracę...
            • dementi Re: Osiedle Lewandów - Agroman 04.04.05, 21:46
              konesa napisała:

> eh nie możecie takich szczegółów roztrząsać na priva? pomyślcie trochę jakie
              > mogą być konsekwencje, być może nie bezpośrednio dla nas, ale ktoś może stracić
              > pracę...

Ale spoko. Psa nie było, chytry imanuel wmieszał się w tłum i tyle. Imanuelu, o
              którym mieszkaniu wspominasz? 75 + 61 może?
              A już myślałem, że to tylko w Orzechu 2 mamy takie osobliwe jezioro. 50 cm to
              niezły wynik. Trochę niepokojące. Mniej, że jest teraz, bardziej na przyszłość.
              Jeśli kiedyś zatka się odwadnianie, to będziemy mieli przystań amfibii. Wechikuł
              Pana Samochodzika będzie w cenie.
              Pozdro
              J&M
              PS. Chyba kupię kask dla niepoznaki i się wkradnę. Do tego będę rzucał wiadomymi
              słowami, to mnie przyjmą jak brata.
              • Gość: ozon Re: Osiedle Lewandów - Agroman IP: 195.85.249.* 05.04.05, 16:54
                a ja jestem zaskoczona bo pan MAX oficjalnie nas zabrał na oględziny budowy...
                baaaaardzo pozytywnie mnie zaskoczył....
                parę miłych słów i działa....

pozd
                sąsiadka z MAK 2a
                • Gość: Karol Rozpoczęła się budowa parku handlowego Ikei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 22:09
                  z dzisiejszego dodatku "Nieruchomosci" w "Rzepie"
                  TARGÓWEK Rozpoczęła się budowa parku handlowego Ikei
                  Duża inwestycja na polach

Pasaż handlowy, centrum wyposażenia wnętrz - Domoteka, centrum restauracyjne,
                  boiska do gry w piłkę, lodowisko, golf, szachy na wolnym powietrzu oraz
                  miasteczko samochodowe - takie obiekty powstaną w ramach nowego projektu
                  firmy Ikea na Targówku.

Inwestycja rozpoczęła się w rejonie Trasy Toruńskiej i ul. Malborskiej, na
                  pustych terenach obok domu meblowego Ikea Targówek. Tam firma Inter Ikea
                  Centre Polska, wchodząca w skład Grupy Ikea w Polsce, wybuduje Park Handlowy
                  Targówek. Autorem projektu architektonicznego i wnętrz jest pracownia
                  Broadway Malyan Polska Architekci i Projektanci. Wartość inwestycji szacowana
                  jest na 300 mln zł.
                  - Park Handlowy Targówek ma łączyć specjalistyczne funkcje handlowo-usługowe
                  z rozrywką, rekreacją i sportem. Zespół powstanie na działce o powierzchni
                  około 45 hektarów, z czego prawie 30 procent zostanie przeznaczone na tereny
                  zielone i rekreacyjne - zapowiada inwestor. Obiecuje też budowę wiaduktu
                  drogowego nad Trasą Toruńską "w celu bezkolizyjnego połączenia obszaru Parku
                  Handlowego z układem drogowym miasta".
                  Łączna powierzchnia zabudowy w pierwszym etapie inwestycji wyniesie ok. 40
                  tys. mkw., choć docelowo ma to być ponad 100 tys. mkw. Do dyspozycji klientów
                  przygotowany zostanie parking z 2000 miejsc postojowych (docelowo ok. 5500).
                  W skład Parku Handlowego Targówek wejdą: pasaż handlowy o powierzchni 14 tys.
                  mkw. - czyli ciąg sklepów o powierzchni od 200 do 3000 mkw., głównie dla
                  branży meblarskiej, wykończenia oraz wyposażenia mieszkań i domów;
                  zaplanowano tam jednak delikatesy oraz aptekę i drogerię.
                  Centrum wyposażenia wnętrz Domoteka - o powierzchni 24 tys. mkw. - będzie to
                  dwukondygnacyjny zespół sklepów i lokali usługowych o powierzchniach od 50 do
                  700 mkw., gdzie swoje sklepy będą mieć głównie polscy producenci,
                  rzemieślnicy i handlowcy branży meblarskiej oraz artykułów wyposażenia wnętrz.
                  Centrum restauracyjne o powierzchni ok. 4 tys. mkw. - kompleks usług
                  gastronomicznych i rozrywkowych skupiający restauracje oferujące potrawy
                  kuchni polskiej, włoskiej, amerykańskiej, dalekowschodniej, z lokalami - jak
                  zapowiada inwestor - o charakterze klubowo-dyskotekowym. ∑ Obiekty
                  rekreacyjne mają umożliwiać codzienny, aktywny wypoczynek na świeżym
                  powietrzu w sezonie letnim i zimowym. Ikea przewiduje boiska do gry w piłkę,
                  lodowisko, golf, szachy na wolnym powietrzu, place zabaw itp.
                  ∑ Zespół pawilonów wystawowych - miasteczko samochodowe o powierzchni 20
                  tys. mkw., które ma być pierwszym w Polsce kompleksem wystawienniczym
                  samochodów i innych pojazdów mechanicznych, któremu towarzyszyć będą obiekty
                  usługowe z branży motoryzacyjnej. Ta część inwestycji zostanie jednak
                  zrealizowana najpóźniej.
                  Przewidywane zakończenie pierwszego etapu inwestycji (pasaż handlowy, centrum
                  wyposażenia wnętrz, centrum restauracyjne i rekreacyjne) zapowiedziano na
                  wiosnę 2006 r. Miasteczko samochodowe będzie gotowe później - za ok. 2 lata
                  (obecnie jest na etapie opracowania koncepcji). Ikea - mimo niedawnych
                  wątpliwości władz miasta związanych z tym, że miejscowy plan zagospodarowania
                  z jednej strony mówi o zachowaniu w rejonie inwestycji przyrodniczego
                  charakteru terenu w okolicy, a z drugiej dopuszcza tylko nieuciążliwe usługi -
                  uzyskała prawomocne pozwolenie na budowę centrum pod koniec lutego 2005 r.
                  • medelski Re: Rozpoczęła się budowa parku handlowego Ikei 06.04.05, 09:01
                    Mają być place zabaw, to może i przedszkole się trafi

Trochę szkoda, że to po drugiej stronie. Mogli by postawić coś wreszcie pomiędzy
                    Lewandowem a Trasą bo by się hałas tak nie niósł

--------------
                    MAKa 1a/parter
                    --------------
      • brykal Re: Osiedle Lewandów - Agroman 05.04.05, 00:36
        Gość portalu: imanuel_orzech3 napisał(a):
        > Szczególnie interesowało
        > mnie mieszkanie parterowe w orzechu 1c, ponieważ zakupiłem analogiczne w innym,
        > przy okazji przepraszam właściciela za łażenie bez pozwolenia :( to się raczej
        > już nie powtórzy.

no no no. Żeby mi to ostatni raz było tak bez browarka! Następnym razem zapraszam w cieplejszy dzień i mam nadzieję, że na trawkę

> Przy okazji, czyje mieszkanie odwiedziłem (jeszcze raz sorry)?
        jak widać nasze ;)
        • Gość: imanuel Re: Osiedle Lewandów - Agroman IP: 217.153.60.* 05.04.05, 08:29
          To gratuluję, macie prześliczne mieszkanko ;)
          przy okazji, wydaje mi się, że nasze tarasy są większe niż były w planach.
          Szkoda tylko, że orzechu3 w sobotę nie był budowany, roboty koncentrują się na
          pozostałych. (o 17 cały wielki taras "zalany" był słońcem, fantastyczne miejsce
          na wiosenne i letnie wieczory z browarkiem :))
          Co do piwka to jesteśmy umówieni:)
          • brykal Re: Osiedle Lewandów - Agroman 05.04.05, 08:42
            Gość portalu: imanuel napisał(a):

> To gratuluję, macie prześliczne mieszkanko ;)
            dziękujemy bardzo

> przy okazji, wydaje mi się, że nasze tarasy są większe niż były w planach.
            miały być 61m2 a ztego co widziałem na planach prawdopodobnie będą 75m2.
            Byleby udało się zrobić je trawiaste :(

> Co do piwka to jesteśmy umówieni:)
            trzymam za słowo :)
            • Gość: Imanuel Re: Osiedle Lewandów - Agroman IP: 217.153.60.* 05.04.05, 10:49
              brykal napisał:
              > miały być 61m2 a ztego co widziałem na planach prawdopodobnie będą 75m2.
              > Byleby udało się zrobić je trawiaste :(

Ja mam w umowie zapis o około 24 metrach tarasu i ok 120 metrowym ogródku (z
              trawą). Na planie ogórd ma 150 metrów ale zapis w umowie mówi o nie mniej niz
              120.
              Te 24 metry wydają się dwa razy większe.
              Na planie ogórd ma 150 metrów ale zapis w umowie mówi o nie mniej niz 120.
              • brykal Re: Osiedle Lewandów - Agroman 05.04.05, 12:49
                Gość portalu: Imanuel napisał(a):

> Ja mam w umowie zapis o około 24 metrach tarasu i ok 120 metrowym ogródku (z
                > trawą). Na planie ogórd ma 150 metrów ale zapis w umowie mówi o nie mniej niz
                > 120.
                > Te 24 metry wydają się dwa razy większe.
                > Na planie ogórd ma 150 metrów ale zapis w umowie mówi o nie mniej niz 120.
                oświeć mnie, które dokładnie masz mieszkanko (nr orzecha strona, metraż)? Bo chyba się trochę pogubiłem
                pzdr
                • Gość: Imanuel Re: Osiedle Lewandów - Agroman IP: 217.153.60.* 05.04.05, 13:51
                  orzech 3c parter dokładnie ten sam typ co Ty
                  te zapisy w umowie to jest wstawka na moją gorącą prośbę
                • Gość: ebel sąsiedzi z Mak 2B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 14:38
                  Czy w naszych mieszkania w bud Mak 2B powstają już scianki wewęntrzne.
                  wprowadziłam kilka małych zmian i jestem ciekawa jak to wyszło w naturze???
                  • Gość: Imanuel Re: sąsiedzi z Mak 2B IP: 217.153.60.* 05.04.05, 15:01
                    przykro mi, aż tak wnikliwy nie byłem. Zwiedziłem tylko orzecha 1 i w dodatku
                    nie całego.
                  • Gość: L.aura Re: sąsiedzi z Mak 2B IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.05, 15:07
                    zapraszam na www.lewandow.vel.pl/index.php
                    • Gość: OZON sąsiedzi MAK2A IP: 195.85.249.* 05.04.05, 16:50
                      pozdrawiam swoich sąsiadów z MAKa 2A :)
                      ciekawe czy juz zapełnilismy cały bloczek....

sąsiadka
                  • Gość: HiH Re: sąsiedzi z Mak 2B IP: 212.160.138.* 06.04.05, 10:19
                    Witam sasiadke,
                    W sobote ogladalem zza plotu nasz blok, ale obecnosci scianek dzialowych w
                    naszym bloku nie zaobserwowalem. Aktualnie trwa budowa scian nosnych ostatniego
                    pietra. Natomiast byly juz gotowe scianki w Maku 1B i chyba w 1A.

Pzdr,HiH

PS. Ktore mieszkanie?
                    • Gość: ebel Re: sąsiedzi z Mak 2B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 10:29
                      Pozdrawiam sąsiada. 3 pk na parterze od strony łąki:)) Dokładnie mieszkanko po
                      prawej stronie. Czy wiesz może jak ma się planowana obwodnica w strosunku do
                      naszego budynku. Wybralismy to mieszkanie, żeby być jak najdalej od hałasu
                      trasy toruńskiej.
                      No i w ogóle ogródek sprzyja integracji sąsiedzkiej.
                      Ebel
                    • Gość: ozon Re: sąsiedzi z Mak 2B IP: 195.85.249.* 06.04.05, 14:15
                      MAK2A ostatnie mieszkanie.... III p
                      :)
                      sąsiadka
                    • Gość: ozon Re: sąsiedzi z Mak 2B IP: 195.85.249.* 06.04.05, 14:18
                      czy moze ktos z szanownych forumowiczów zmieniał te cudowne skosy w 3
                      pokojowych mieszkaniach? ja wstepną koncepcje mam...
                      ciekawe co z tego wyniknie
                      sąsiadka
                      • Gość: ebel Re: sąsiedzi z Mak 2B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 08:28
                        Witam sąsiadkę. Napisałaś coś co mnie bardzo zastanawia odnośnie skosów. Czy
                        one występują na innej kondygnacji niż ostatnia??? Kupiłam mieszkanie na
                        parterze
                        Ebel
                        • Gość: HiH Re: sąsiedzi z Mak 2B IP: 212.160.138.* 07.04.05, 11:56
                          Spokojnie, ozon chodzilo o skosny uklad scian dzialowych (tzn. katy inne niz 90
                          stopni), ktory wystepuje we wszystkich 3-pokojowych mieszkaniach w Makach,
                          niezaleznie od pietra. Zadnych pochylych scian ani skosow a'la "poddasze" nie
                          ma :-)

Pzdr,HiH
                        • Gość: HiH Re: sąsiedzi z Mak 2B IP: 212.160.138.* 07.04.05, 12:12
                          ...a tak w ogole to witam sasiadke z parteru, jakos tak nas tutaj coraz wiecej.
                          My tez wybralismy mieszkanie od strony laki, tyle ze od strony zachodniej z
                          widokiem na Materiały Budowlane. Jesli chodzi o trase, to dokladnego przebiegu
                          nikt chyba jeszcze nie zna, ale mamy nadzieje (tak wyglada ze wstepnych
                          projektow), ze nam akurat powinna sie najmniej dac we znaki.

A odnosnie integrowania sie w ogrodku - bardzo chetnie sie zintegrujemy ;-)
                          Pzdr,
                          HiH
                          • Gość: ozon Re: sąsiedzi z Mak 2B IP: 195.85.249.* 07.04.05, 12:23
                            fajnie! znam juz dwoch sasiadow!
                            wyglada na to ze HiHowi bede tuptac nad głową :)))
                            mam północny zachód :)
                            pozdrawiam
                            sąsiadka :)
                            • Gość: HiH Re: sąsiedzi z Mak 2B IP: 212.160.138.* 07.04.05, 13:22
                              hej, ale Ty zdaje sie jestes z Maka 2A a my z 2B. Bedziesz mi mogla potuptac,
                              jesli Cie zaprosi do siebie Anulaa (ktora bedzie zasiedlac mieszkanie nade
                              mna) ;-)

Pzdr,
                              HiH
                              • Gość: Anulaa Re: sąsiedzi z Mak 2B IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.04.05, 22:22
                                Uff a juz myślałam, że nasze mieszkanko ma dwóch właścicieli:-)))
                                Anula
                          • Gość: ebel Re: sąsiedzi z Mak 2B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 12:42
                            Super, czyli jesteśmy bezpośrednimi sąsiadami. Już zaczynam oglądąć grile
                            ogrodowe he, he. Cóż te Materiały Budowalne trochę psują nam "perspektywę", ale
                            zawsze można posadzić tam jakieś wysokie tuje lub inne iglaki:). Mam nadzieję,
                            że zamówiliście schody do ogródka od Agromana, czy może robicie własne???
                            Jestem bardzo zaskoczona, że nie ma ich w standardzie.
                            Jeśli chodzi o skosy, to ja swoje prawie całkowicie zlikwidowałam, i
                            powiekszyłam obie sypialnie.
                            Ebel/Mak 2b/parter /m. 24
                            • Gość: HiH Re: sąsiedzi z Mak 2B IP: 212.160.138.* 07.04.05, 13:17
                              Nie, bezposrednimi sasiadami nie jestesmy (sorry, chyba jakos sie
                              nieprecyzyjnie wyrazilem), ale to chyba w niczym nie przeszkadza w integracji ;-
                              ) Co prawda zastanawialismy sie nad parterem, ale ostatecznie wybralismy jednak
                              2. pietro.

Pzdr,
                              HiH / Mak 2B / 2p. (lok. 35 - pn/zach)
                              • ebel Re: sąsiedzi z Mak 2B 07.04.05, 13:24
                                Nic nie szkodzi. HiH i ozon, podtrzymuję zaproszenie:)
                                Pozdr.
                                ebel/Mak 2b/parter/m 24
                                • Gość: ozon Re: sąsiedzi z Mak 2B IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.05, 19:21
                                  Tak ja jestem z MAK 2A 3p.

Ebel, trzymam Cie za slowo.

pzdr
                                  • Gość: ozon Re: Mak 2A IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.05, 19:56
                                    ...zgubiłam się troszkę w tych naszych Makach...
                                    moze teraz odnajdą się kolejni moi sąsiedzi...
                                    pozdrawiam
                                    sąsiadka z IIIp
    • Gość: marketing Re: Osiedle Lewandów - Agroman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 08:42
      Zapraszamy wszystkich, przyszłych mieszkańców odiedla Lewandów do korzystania z
      naszych usług - www. warszawskaprzeprowadzka.com
      • Gość: Gocha Re: Osiedle Lewandów - Agroman IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 05.04.05, 10:05
        Po obejrzeniu budowy mam wrażenie, że tarasy np. na 3 pietrze sa mniejsze niz w
        planach (18m) Tak na oko wygladaja na znacznie mniejsze. Chyba Agroman brał pod
        uwage całośc tarasu 18m, z którego odchodzi ładnych parę metrów na potencjalna
        zielen (na te chwilę jest w tarasie pusta dziura). Tak więc myślę że będę miała
        ok 12m
        • Gość: Ktosia :) Re: Osiedle Lewandów - Agroman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 10:16
          A czy jest na forum ktoś kto będzie mieszkał w Orzechu 3 na 3 piętrze???
          Jak myślicie czy zdążą oddać mieszkania przed terminem???
          • dementi Są opóźnienia. 06.04.05, 11:24
            Gość portalu: Ktosia :) napisał(a):

> A czy jest na forum ktoś kto będzie mieszkał w Orzechu 3 na 3 piętrze???
            > Jak myślicie czy zdążą oddać mieszkania przed terminem???

Niestety, muszę dolać łychę dziegćiu do naszego miodu. Mój bank odmówił
            wpłacenia kolejnej transzy kredytu z powodu opóźnień w inwestycji, które wg.
            banku przekroczyły akceptowalną barierę.
            Jak wasze banki?
            Pozdro
            J&M
            • Gość: Porter Re: Są opóźnienia. IP: *.crowley.pl 06.04.05, 11:48
              Też tak sadzę. Wczoraj byłem przy budowie ok. 17.00. Dokładnie 1 min. po 17 nie
              było juz prawie nikogo na budowie - choć jasno jest jeszcze po 18.00.

Nie harują na amen, nie harują
              • Gość: Kimi Re: Są opóźnienia. IP: 195.116.92.* 06.04.05, 14:11
                To że akurat wczoraj nikogo nie było po 17:00 to nikogo chyba nie powino dziwić
                jeżeli ma oczy i uszy. Wiele firm, sklepów.. itp. było wcześniej zamkniętych.
                Uważam, że powinniśmy wszyscy zacząć domagać się oficjalnych wizyt w celu
                sprawdzania postępów na budowie. Wiele mieszkań jest prawie gotowych o oni nam
                robią łaskę że coś pokażą. Z drugiej strony przy takim basenie w garażach nie
                ma co im się dziwić - niemniej to ich problem. Nam powinni zagwarantować, że
                taka sytuacja nie powtórzy się na przyszłą wiosnę...
            • Gość: Felix Re: Są opóźnienia. IP: 81.15.161.* 06.04.05, 13:14
              a w jakim jesteś banku?
              • dementi Re: Są opóźnienia. 06.04.05, 15:45
                Gość portalu: Felix napisał(a):

> a w jakim jesteś banku?

PKO BP. Pani od kredytów stwierdziła, że jesteśmy kilkadziesiąt tysięcy przed
                harmonogramem i że powinienem pojść do Agromana renegocjować harmonogram wpłat,
                bo oni nie widzą podstaw do wypłaty kolejnej transzy.
                Ukłoniki
                J&M
                • medelski Re: Są opóźnienia. 06.04.05, 20:32

Ja też mam w BP oddział I / Wawa i wypłacili bez szemrania

--------------
                  MAKa 1a/parter
                  --------------
                  • dementi Re: Są opóźnienia. 06.04.05, 21:03
                    medelski napisał:

>
                    > Ja też mam w BP oddział I / Wawa i wypłacili bez szemrania
                    >
                    > --------------
                    > MAKa 1a/parter
                    > --------------

To może świadczyć o tym, że Mak 1a idzie bez opóźnień albo są to opóźnienia
                    niewielkie. Orzech 2 wg. mojego harmonogramu powinien byc już na etapie Orzecha 1.
                    Pozdro
                    J&M
            • Gość: MS Re: Są opóźnienia. IP: 195.85.249.* 06.04.05, 14:05
              Hmm... Dziwne... Super pogoda, jak bylem na budowie to praca az wrzala a tu
              informujesz o wsztrzymywniu platnosci przez bank i opoznieniach. Mam nadzieje
              ze to tylko chwilowe i ze opoznienia nie sa duze.

Przy okazji mam do Ciebie pytanie J&M: niedawno pisales o swoich watpliwosciach
              na temat wyzszosci okien drewnianych nad plastikowymi. Ja mam podobne. Moze
              dowiedziales sie cos wiecej na ten temat?

Pozdrawiam
              Wasz Przyszly Sasiad
              • dementi Re: Są opóźnienia. 06.04.05, 15:39
                MS napisał:

Przy okazji mam do Ciebie pytanie J&M: niedawno pisales o swoich watpliwosciach
                na temat wyzszosci okien drewnianych nad plastikowymi. Ja mam podobne. Moze
                dowiedziales sie cos wiecej na ten temat?

Niestety, nic na ten temat się nie dowiedziałem. Miałem nadzieję, że koledzy
                którzy sugerują, że drewniane lepsze, coś o tym napiszą ale temat nie został
                podjęty. A chętnie bym się dowiedział i też cieszył. Narazie troche się tym
                martwię, bo jakoś tych zalet samodzielnie nie mogę się doszukać.
                Pozdro
                J&M
                • Gość: Felix Re: Są opóźnienia. IP: 81.15.161.* 06.04.05, 16:25
                  tak naprawdę z oknami to jest tak, że co fachowiec to inna teria :). Plastiki
                  są tańsze, lepiej zabezpieczają przed utratą ciepła (zimą) i zimna (latem) ale
                  plastików nie odświeżysz itd itd - pewno jeszcze kilka teorii da radę dopisać :)
                  • Gość: Porter Re: Są opóźnienia. IP: *.crowley.pl 06.04.05, 17:26
                    Sądzę, że wczoraj robotnicy zeszli z budowy nie dlatego, że jechali na mszę za
                    papierza. Wyjezdzali w ubraniach roboczych. Budowa generalnie mi się podoba,
                    ale mogliby trochę podgonić. Inaczej do Orzecha II klucze dostaniemy w
                    nastepnym roku :( i w sumie czekania na mieszkanie od momentu zarezerowania
                    będzie 2 i pół roku. A w sytacji,kiedy ktoś wynajmuje mieszkanie to nie jest to
                    przyjemne. Każdy miesiąc się liczy....
                • medelski Okna drewniane vs plastikowe 06.04.05, 20:31
                  Piewczy tekst na temat drewnianych ram

www.stolbud.pl/prasa/2.html
                  --------------
                  MAKa 1a/parter
                  --------------
                  • dementi Re: Okna drewniane vs plastikowe 06.04.05, 21:15
                    medelski napisał:

> Piewczy tekst na temat drewnianych ram
                    >
                    > www.stolbud.pl/prasa/2.html
                    > --------------
                    > MAKa 1a/parter
                    > --------------

No właśnie "piewczy". Ponieważ sam kiedyś popełniłem kilka tzw. obiektywnych
                    artykułów, zemdliło mnie w 1/3 tekstu. Chciałbym przeczytać coś autorstwa innego
                    niż producenci okien drewnianychz jednej i plastkowych z drugiej strony. Kogoś
                    niezależnego.
                    Ukłony
                    J&M
                    • medelski Re: Okna drewniane vs plastikowe 07.04.05, 07:42

Chciałeś wiedzieć, jakie argumenty stosują zwolennicy drewnianych ram :-) No to
                      już wiesz.
                      Ja tam reprezentuję frakcję neutralną, tj. mam to gdzieś. Byle nie wypadały na
                      ulice ;-)

Może te teksty ci pomogą:
                      www.muratordom.pl/6775_3547.htm
                      dom.gazeta.pl/dom/1,50802,1673857.html
                      Pozdrowionka
                      P.S. Google twoim przyjacielem ;-)

--------------
                      MAKa 1a/parter
                      --------------
                      • dementi Re: Okna drewniane vs plastikowe 07.04.05, 09:00
                        medelski napisał:

>
                        > Chciałeś wiedzieć, jakie argumenty stosują zwolennicy drewnianych ram :-) No to
                        > już wiesz.
                        > Ja tam reprezentuję frakcję neutralną, tj. mam to gdzieś. Byle nie wypadały na
                        > ulice ;-)
                        >
                        > Może te teksty ci pomogą:
                        > www.muratordom.pl/6775_3547.htm
                        > dom.gazeta.pl/dom/1,50802,1673857.html
                        > Pozdrowionka
                        > P.S. Google twoim przyjacielem ;-)
                        >
                        > --------------
                        > MAKa 1a/parter
                        > --------------

Dzięki za linki. No niech sobie będą drewniane. Tylko jedno mnie niepokoi - coś
                        co zostało w tych artykułach podkreślone: Nie warto kupować okien drewnianych
                        pokrytych białą farbą. Trafia to w moje obawy, że pod farbą producenci próbują
                        ukryć wady materiału, które wyłażą dopiero po kilku latach, kiedy gwarancją
                        można sobie podeprzeć kiwający się stół. No i ten wybitny artykuł
                        Stolbudu...Gdybym tego nie przeczytał, byłbym spokojniejszy.
                        Pozdro
                        J&M
                        • Gość: MS Re: Okna drewniane vs plastikowe IP: 195.85.249.* 07.04.05, 12:04
                          Czyli mozna podsumowac ze oba okna sa porownywalne ale niestety przy
                          drewnianych (lewandow) bedzie trzeba walczyc z pedzlem co jakis czas i to mi
                          sie nie podoba! Ale co nam pozostaje... zyc z tym lub ewentulanie wymienic
                          wszystkie okna na plastiki na wlasna reke hehehe

Pozdrawiam
                          Przyszly sasiad
                          • Gość: KOZA Re: Okna drewniane vs plastikowe IP: 195.85.249.* 07.04.05, 12:39
                            MALOWAĆ?? eeee chyba takich okien to się nie maluje....

sąsiadka
                            • Gość: Porter Czy kogoś dzisiaj boli głowa? IP: *.crowley.pl 07.04.05, 12:52
                              Czy kogoś dzisiaj boli głowa? Chyba mamy zmiany atmosferyczne...
                              Ciężko się dzisiaj pracuje....., czytam forum a wszyscy bez przerwy o oknach.
                              Jak sie u mnie w akademiku okno drewniane nie chciało domykać to się brało
                              młotek, gwoździa i po sprawie...

Nie ma się co martwić, jak sie bedą odkształcać to sie wymieni.
                              Te okna to nie problem, ważne żeby nie oddali po terminie.

• Gość: Tomasz - Kaman Re: Okna drewniane vs plastikowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.05, 12:49
                        Witajcie. Dawno tu nie zaglądałem. Może to nie ładnie, ale zapraszam na forum
                        które prowadzę. Opinię niejakiego Zoni na temat okien możecie traktować jako
                        bezstronną. Ja też się do niej przychylam. NIe ma różnicy między oknami z
                        plastiku i drewna w dzisiejszych czasach . Plastik jest tylko łatwiejszy do
                        utrzymania. Zapraszam www.forumbudowlane.pl/viewtopic.php?t=533
    • Gość: Agha już zaczeli ocieplać IP: 217.153.131.* 09.04.05, 11:34
      Nie wiem, czy juz zauwazyliście, na Orzechu 1 zaczyna pojawiac się "ocieplenie"
      czyli jeśli się nie mylę styropian. Ani się obejżymy a i tynk "wyrośnie" :-)
      • ebel Re: już zaczeli ocieplać 09.04.05, 17:48
        potwierdzm, widziałam na własne oczy, ocieplają orzeszki styropianem.
    • Gość: HiH Pijanstwo na budowie IP: *.spray.net.pl 09.04.05, 21:15
      Ostatnio bylo tu tak slodko i sielankowo, wiec dla rownowagi pare gorzkich slow.

Ja wszystko rozumiem, w naszym cudnym kraju praca na budowie nieodlacznie wiaze
      sie z konsumpcja wysokoprocentowych trunkow, i czy mi sie to podoba czy nie, to
      chyba nic sie poki co nie da z tym zrobic. Na Lewandowie, sadzac po ilosci
      flaszek walajacych sie w okolicach ogrodzenia, jest nie inaczej, ale jakos
      dotad przechodzilismy nad tym do porzadu dziennego. Jednak dzisiaj to juz bylo
      przegiecie.

Gdy ogladalismy sobie nasze mieszkanie zza plotu, nasza uwage zwrocil pewien
      dokumentnie zalany osobnik, ktory kompletnie niczym sie nie zajmowal tylko
      wydzieral sie na wszystkie strony. Jego wrzaski ukladaly sie w taki ciag
      wyrazow, ze jesli wyrzuciloby sie z niego wulagaryzmy, zostalyby tylko kropki,
      przecinki i wykrzykniki. W pewnym momencie zauwazylismy, ze te jego bluzgi
      zaczal kierowac do nas. Ten malpolud nam po prostu w ordynarny sposob, przez
      dluzszy czas, ublizal w slowach nie nadajacyh sie do zacytowania, bo po prostu
      nie spodobalo mu sie, ze sie patrzymy i robimy zdjecia.

Szlag mnie trafil, ale przypomnialem sobie zasade "nie wdawaj sie w awanture ze
      swinia, bo tylko sie utaplasz w blocie, a ona bedzie zadowolona", wiec go
      zignorowalem. Jednak stopien upojenia tego buraka wzbudzil moj gleboki niepokoj
      o to czy sciany w naszych mieszkaniach beda proste. W kazdym razie mam
      nadzieje, ze do naszego mieszkania nie przylozyl reki...

No i zaluje, ze nie zrobilem mu zdjecia, bo swiadomosc, ze takie kreatury
      dostaja wynagrodzenie w jakims stopniu posrednio z moich pieniedzy, mocno mnie
      bulwersuje.
      • Gość: Karol Re: Pijanstwo na budowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 00:29
        uff dziekuje wszelkim silom nadprzyrodzonym ze odwiodly mnie od kupienia
        mieszkania na Waszym pieknym osiedlu
        • brykal Re: Pijanstwo na budowie 10.04.05, 17:01
          Gość portalu: Karol napisał(a):

> uff dziekuje wszelkim silom nadprzyrodzonym ze odwiodly mnie od kupienia
          > mieszkania na Waszym pieknym osiedlu
          my też im dziękujemy
          • Gość: Marcin Re: Pijanstwo na budowie IP: *.crowley.pl 10.04.05, 21:35
            my tez gorąco dziękujemy tym siłom że nie zesłały nam takiego prostaka i
            jeszcze błagamy i prosimy aby karolek więcej nas nie odwiedzał. WOOONN!!!!
            • Gość: Karol Re: Pijanstwo na budowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 22:09
              prosic to sobie mozesz chlopczyku
              spojrz prawdzie w oczy milego mieszkania :)))))))))))))
        • Gość: HiH Re: Pijanstwo na budowie IP: *.spray.net.pl 10.04.05, 22:22

Laczymy sie z Toba w Twym szczesciu. Rozumiem, ze znalazles osiedle gdzie
          pracuja na budowie sami intelektualisci - abstynenci. Gratulujemy, aczkolwiek
          Twoj komentarz bylby bardziej merytoryczny, gdybys chociaz napisal gdzie
          znalazles taki raj na ziemi - moze chociaz ktos by skorzystal... A tak, to mam
          wrazenie, ze po prostu jestes zwyklym trollem.
        • dementi Re: Pijanstwo na budowie 10.04.05, 23:12

To dobra wiadomość. Siły nadprzyrodzone są cool. Rozpięły nad nami ochronny
          parasol. Dzięki temu nie będziemy musieli odburaczać osiedla.
          Poza tym rozmawiałem z upojonym osobnikiem (Zenek) z budowy. Bardzo przepraszał,
          że wziął HiH za Karola. On chciał wyraźnie dać do zrozumienia, że kretynom
          budować nie będzie i żeby się Karol nie interesował.
          Pozdro
          J&M

• Gość: Tomasz Kaman Re: Pijanstwo na budowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 12:05
            Ludzie - przestańcie sobie wrzucać, bo to nieładnie. Nie popadajcie w
            skrajności, bo jeszce się okarze, że każdego, kto nie kupił u nas mieszkania
            trzeba w ryj lać, nie pytać. Lepiej słuchać co mają do powiedzenia i w razie
            czego ignorować. A co do pijaństwa - faktycznie nie wygląda to dobrze. Byłem w
            piątek na budowie i flaszek tyle leży za płotem od strony Toruńskiej, że aż
            strach.
            PS. CHyba zaczynają wstawiać okna w Orzechu 2, bo widdziałem w piątek oparte o
            ściany całe baterie stolarki. Ścianki działowe w 2 tez już są
            zrobione.Przynajmniej na parterze bo wyżej nie widziałem
            • Gość: Marcin Re: Pijanstwo na budowie IP: *.crowley.pl 11.04.05, 12:23
              czywiście, że słuchać co mają do powiedzenia. Ale karol-prostak nic nie
              powiedział...
              • Gość: Porter Re: Pijanstwo na budowie IP: *.crowley.pl 11.04.05, 13:17
                Nie ma się co przejmować, jeżeli ktoś tam cos wypił. Każdy czasami musi wypić.
                Jeżeli chodzi o cieci (choć nie wiem czy to oni wypili) to nie wyobrażam sobie
                być cieciem i nie palic fajek i nie pić, no bo cóż tam można robić...

Generalnie po budowie chodzą trzeźwi ludzie, pijanego nie widziałem.

Znajomi prawnicy częściej piją w pracy niż chłopaki na naszej budowie :)
                • mikezadzia Akty 11.04.05, 13:56
                  Witam,
                  zarezerwowałem sobie lokum w orzechu 4,
                  czy to normalne, że nie chcą podpisać umowy przedwstępnej
                  w postaci aktu notarialnego? pozdrawiam Właścicieli obecnych oraz przyszłych.
                  • dementi Re: Akty 11.04.05, 14:19
                    mikezadzia napisał:

> Witam,
                    > zarezerwowałem sobie lokum w orzechu 4,
                    > czy to normalne, że nie chcą podpisać umowy przedwstępnej
                    > w postaci aktu notarialnego? pozdrawiam Właścicieli obecnych oraz przyszłych.

Podpisanie tego aktu było moim celem i pozostało celem niezrealizowanym. Nie
                    wiem napewno ale chyba deweloperzy bronią się przed taka formą sprzedaży. Powiem
                    tyle: kiedyś w polowie lat '90 podpisałem taką umowę. Deweloper już w tym
                    momencie wiedział (ja nie), że skończy w prokuraturze. Jak dotąd dzięki temu,
                    udało mi się odzyskać ok. 40% wkładu. Nie wiem, ile bym odzyskał nie mając tej
                    umowy, może mniej, może tyle samo. Ja bym się tym tak bardzo nie przejmował, bo
                    nasz Agroman jest państwowy i nie wyobrażam sobie, żeby państwo zwinęło walizki
                    i zapadło się w lasy.
                    Lepiej spróbuj zawarować sobie wpłaty nie wg. sztywnego kalendarza ale wg.
                    postępów na budowie.
                    Pozdro
                    J&M
                    • mikezadzia Re: Akty 11.04.05, 14:49
                      jaki zapis załączyłeś żeby uzależnić wpłaty od realizacji etapów?
                      w którym punkcie umowy? czy w pkt. FINANSOWANIE? czy REALIZACJA I TERMINY?
                      Pozdrawiam
                      • dementi Re: Akty 11.04.05, 17:33
                        mikezadzia napisał:

> jaki zapis załączyłeś żeby uzależnić wpłaty od realizacji etapów?
                        > w którym punkcie umowy? czy w pkt. FINANSOWANIE? czy REALIZACJA I TERMINY?
                        > Pozdrawiam

No niestety nie załączyłem. Pomyslałem o tym dopiero gdy bank się zaparł przy
                        kolejnej transzy kredytu. Nie zapłacą, bo opóźnienie za duże. I dobrze. To też
                        jest jakiś bezpiecznik, tylko że o tym nie ma ani słowa w umowie i nie jestem
                        pewien, czy Agroman nie popieści mnie odsetkami.
                        Pozdro
                        J&M
                      • konesa Re: Akty 12.04.05, 11:36
                        > jaki zapis załączyłeś żeby uzależnić wpłaty od realizacji etapów?
                        > w którym punkcie umowy? czy w pkt. FINANSOWANIE? czy REALIZACJA I TERMINY?

ja podpisywałam umowę jesienią i od razu miałam harmonogram wpłat uzależniony od
                        postępów budowy. i właśnie w harmonogramie jest to ustalane, w żadnym innym
                        miejscu umowy. mam napisaną datę wpłaty i opis co do tej daty powinno być
                        wykonane. z tego co wiem mój bank jeździ na budowę za każdym razem i jeszcze nie
                        zdarzyło mi się wstrzymanie wypłaty transzy z powodu opóźnień.

a jeśli chodzi o ewentualne karne odsetki ze strony developera to lepiej z nimi
                        pogadać zanim przyślą monit ponaglający. mnie się zdarzyło pomyłkowo nie wpłacić
                        części transzy i żyłam sobie w błogiej nieświadomości aż dopiero po miesiącu
                        zadzwonili, że księgowa oblicza mi odsetki karne. sprawę na szczęście udało się
                        załatwić, kosztowało mnie to opłatę za aneks do umowy kredytowej, ale to i tak
                        sporo mniej niż wynosiłyby owe odsetki od developera :)
                        pozdr
                        • sageo1 Re: Akty 08.07.05, 12:38
                          a wysokość tych odsetek (za dzień) jaka była, jeśli można zapytać? były ustalone w umowie, czy mają wartość wynikającą z jakiejś ustawy?
                          Dziękuję z góry
                      • Gość: ozon Re: Akty IP: 195.85.249.* 12.04.05, 12:50
                        jesli moge cos doradzic to mnie sie udalo wynegocjowac "harmonogram spłat"
                        czyli terminy poszczególnych transzy...
                        trzeba tylko to przemyslec, i dobrze przeliczyc.
                        jest do przejscica.
                        pozd
                        sasiadka MAK2A
                        • Gość: Marcin do karolka IP: *.crowley.pl 12.04.05, 13:36
                          Karolku!!! idź sobie, nie rozmawiam z Tobą! Nie masz nic ciekawego do
                          powiedzenia a walisz tu że jakiś argumentów potrzebujesz do swojego prostactwa.
                          Cieszysz się że nie kupiłeś mieszkanka to Twoja sprawa i zapewniam Cie że
                          nikogo tu nie obchodzi... Sam sobie przemyśl to co piszesz, a jaklepiej już nic
                          nie pisz...
                          • Gość: ANONIM :) Re: do karolka IP: *.crowley.pl 12.04.05, 14:15
                            Wiecie jaka jest "egzogeneza" imienia Karol?

Otóż imię to pochodzi od poważanego w starożytnej Grecji terminu " osioł".
                            Okreslenie to zostało przyjęte przez kulture rzymską. Osłem zwano władcę
                            państwa karolingów Karola Wielkiego jak i jego nieudolnych potomków. Nastepnie
                            określenie to jako dziedzictwo kultury łacińskiej i szeroko rozumianego
                            chrześcijaństwa wraz z przyjęciem chrztu zakorzeniło się w Państwie Polan. Do
                            dnia dzisiejszego tylko nieliczne ośrodki kultury oparły się naporowi Karolów.
                            Jednym z nich jest położony w byłym Ks. Mazowieckim Lewandów.
                            • Gość: sylwia Re: do karolka IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 12.04.05, 16:29
                              Dajcie spokój!!!!Po co w ogóle wdawać się w takie dyskusje? Dla mnie największą
                              przykrością jest ignorowanie mojej osoby i taką samą bronią walczę.Nie sztuką
                              jest skrytykować kogoś i nawsadzać mu od osłów i innych, nie lepiej zignorować
                              delikwenta? To forum publiczne każdy ma prawo się wypowiedzieć ale chyba to my
                              (Lewandowicze) wystawiamy sobie świadectwo kultury w ten sposób reagując.
                              Zawsze znajdzie się ktoś kto będzie w opozycji czy nam się to podoba czy nie.
                              Peace. :)
                              • Gość: Karol Re: do karolka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 21:43
                                to was zasmuce kupilem u Was mieszkanie ale nie bede w nim mieszkal zostanie od
                                razu wynajete pewnym znajomym Paniom na uslugi dla ludnosci
                                Decyzja jest nieodwracalna
                                chyba ze wczesniej ceny pojda w gore i bede mogl sprzedac z dosc duzym zyskiem
                                ale to w okresie 5 lat
                                • Gość: Marcin Re: do karolka IP: *.crowley.pl 12.04.05, 22:12
                                  buahahahhhhahahhaa hiiiiiiiiii heeeeeeeeeee
                                  • Gość: Karol Re: do karolka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 22:21
                                    smiej sie smiej znasz stare przyslowie ten sie smieje kto sie sieje ostatni
                                • dementi Re: do karolka 12.04.05, 22:47

> to was zasmuce kupilem u Was mieszkanie ale nie bede w nim mieszkal zostanie od
                                  >
                                  > razu wynajete pewnym znajomym Paniom na uslugi dla ludnosci
                                  > Decyzja jest nieodwracalna
                                  > chyba ze wczesniej ceny pojda w gore i bede mogl sprzedac z dosc duzym zyskiem
                                  > ale to w okresie 5 lat

Taaa... Teraz sami widzicie, z kim mamy do czynienia. Oczywiście gostek gada
                                  pierdoły i ich styl rozstrzyga, czy był wart kopniaka czy nie. Olewać.
                                  Pozdro
                                  J&M
                                  • Gość: Felix Re: do karolka IP: 81.15.161.* 13.04.05, 11:00
                                    ...a ja natomiast planuję w jednym z pokoi zrobić stadion piłkarski, w drugim
                                    będę pędzić księżycówkę - w kuchni powstanie nieformalne schronisko dla
                                    zwierząt a przedpokój wykorzystam do uruchomienia produkcji żelatyny... aaa
                                    zapomiałbym dodać, że będzie też dyskoteka na 10 tys ludzi
                                    • Gość: sylwia Re: do karolka IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 13.04.05, 11:23
                                      Szkoda, że króciótka u Ciebie pamięć, bo parę postów wcześniej napisałeś chyba,
                                      że dziękujesz siłom nadprzyrodzonym, że odwiodły się Cię od kupna mieszkania na
                                      tym osiedlu? Trzeba przyznać, że jednak mamy super osiedle, bo nawet taki
                                      zagorzały przeciwnik Lewandowa jak Ty w ciągu jednego dnia zdecydował się na
                                      jego kupno. Brawo!!! Witaj wśród Lewandowiczów ;)
                        • mofigo Re: Akty 15.04.05, 10:20
                          Witam sąsiadkę i wszystkich Makowiczów 2a.
                          • Gość: Porter Fakty i Akty IP: *.crowley.pl 15.04.05, 11:00
                            Byłem wczoraj przy budowie. Ciężko chłopaki pracują, aż przyjemnie popatrzeć po
                            8 godzinach spędzonych przy biurku.

Wiecie, kiedy mogą być podpisywane akty, zakładająć że mieszkania dostaniemy w
                            pażdziernik/listopad?
                            • medelski Re: Fakty i Akty 15.04.05, 12:18
                              > Wiecie, kiedy mogą być podpisywane akty, zakładająć że mieszkania dostaniemy w
                              > pażdziernik/listopad?

W momencie uzyskania pozwolenia na użytkowanie. Według szacunków Agroludka
                              potrwa to jakieś 3 miechy od odbioru, ale różnie z tym bywa na mieście, lepiej
                              nic nie zakładać. :-(

Pozdrowionka

--------------
                              MAKa 1a/parter
                              --------------
                              • Gość: MS Re: Fakty i Akty IP: 195.85.249.* 15.04.05, 13:58
                                slyszalem podobne zapewnienia

Pzdr
                                MAK 2A
                          • Gość: ozon Re: Akty IP: 195.85.249.* 15.04.05, 13:42
                            mofigo,
                            zdradz swoją pozycje w MAKu..... :)))
                            ktore pietro? i czy mak2 a czy b?
                            sąsiadka
                            • Gość: mofigo odp IP: 217.153.97.* 15.04.05, 14:45
                              Mak 2A, piętro 3, lok. 20. Pozycji jeszcze nie zdradzę :)
                              pozdrawiam sąsiadów
                    • medelski Re: Akty 11.04.05, 23:45
                      Dupsko jeża, Dementi, współczuję takiej przygody. Włosy się jeżą wiadomo gdzie
                      od samego czytania.

Co do umowy w formie aktu notarialnego, to różnica jest taka, że można dochodzić
                      sądownie wykonoania takiej umowy (wybudowania chaty tudzież przeniesienia jej
                      własności). W przypadku umowy zwykłej można jedynie dochodzić odszkodowania za
                      jej niewykonanie.

Czyli akt ci chyba nic nie dał, skoro chata nie stoi, tak na marginiesie.

Jedno jest pewne - limit pecha wyczerpałeś, więc osiedle Lewandów musi stanąć :-)

--------------
                      MAKa 1a/parter
                      --------------
                • fat_cat Re: Pijanstwo na budowie 11.04.05, 14:20
                  > Jeżeli chodzi o cieci (choć nie wiem czy to oni wypili) to nie wyobrażam
                  > sobie być cieciem i nie palic fajek i nie pić, no bo cóż tam można robić...
                  > Generalnie po budowie chodzą trzeźwi ludzie, pijanego nie widziałem.

Ten koles, o ktorym pisalem, to raczej nie byl ciec. Incydent mial miejsce w
                  godzinach pracy na budowie.
                • Gość: HiH Re: Pijanstwo na budowie IP: 212.160.138.* 11.04.05, 14:24
                  > Jeżeli chodzi o cieci (choć nie wiem czy to oni wypili) to nie wyobrażam
                  > sobie być cieciem i nie palic fajek i nie pić, no bo cóż tam można robić...
                  > Generalnie po budowie chodzą trzeźwi ludzie, pijanego nie widziałem.

Ten koles, o ktorym pisalem, to raczej nie byl ciec. Incydent mial miejsce w
                  godzinach pracy na budowie.
              • Gość: Karol Re: Pijanstwo na budowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 19:47
                możesz wybitnie inteligentny Marcine powiedziec dlaczego nazywasz mnie
                prostakiem - a nie podyskutujesz i racjonalnie zaargumntujesz swoja racje
                czasami warto sie zastanowic bo to co piszesz wystawia Ci świadectwo kim
                naprawde jestes
    • Gość: pola plany mieszkań i ogródków IP: *.kig.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 14:11
      Witam wszystkich sąsiadów! Mam pytanko dotyczące wspominanych niedawno planów
      mieszkań i ogródków. Możecie napisać skąd macie plany mieszakń wraz z
      ogródkami?? Wiem, że tarasy były wyszczególnione na planach, czy takie plany
      też były odnośnie ogródków. Ja przy zakupie dostałam tylko ustną informację, że
      przy będę miała ileś tam metrów ogródka okalającego mieszkanie, ale nie mam
      tego w żadnych planach?? Gdzie mogę znależć taką informację?
      Pozdrawiam,
      Pola
      • Gość: brykal Re: plany mieszkań i ogródków IP: *.pwpw.pl / 217.17.44.* 11.04.05, 14:17
        Imanuel odezwij się do mnie na priv'a
        pzdr
        brkal
        • imanuel8 Re: plany mieszkań i ogródków 11.04.05, 16:05
          szczerze to nie bardzo wiem jak,
          to mój mail imanuel@tlen.pl
          pzdr
      • Gość: Imanuel Re: plany mieszkań i ogródków IP: 217.153.60.* 11.04.05, 15:15
        Ja również dostałem ustną informację o tym, że będę posiadał jakieś tam prawo
        do ogródka i taras zgodnie z planem, poprosiłem o dopisanie tych szczegółów w
        umowie i (sam się zdziwiłem) nie było z tym związanych żadnych problemów.
        Tak więc w umowie mam zapis o wielkości tarasu (ok 23m) i ogródku (ok 120m).
        Wydaje mi się natomiast, że te zapisy są całkiem zbyteczne, negocjowałem je (i
        jeszcze kilka spraw) ze względu na ogromną nieufność, którą obdarzyłem
        Agromana, poniekąd budowaną przez to forum (i słusznie). Teraz ufam im troszkę
        bardziej ale w zgodzie z leninem "kontrola jest najpełniejszą formą zaufania".
        Flaszki w rowie, od strony toruńskiej, umieszczone zostały jeszcze w zeszłym
        roku (zwróciłem na nie uwagę przed nowym rokiem) od tego momentu nie przybyło
        ich zbyt wiele. Ostatnio często "monitoruję" budowę ze względu na zamiłowanie
        do wycieczek rowerowych i nie zauważyłem niczego permanentnie denerwującego,
        więc jest ok.
        • Gość: MS Lewandów - terminy IP: 195.85.249.* 13.04.05, 14:53
          Mam pytanie do bardziej zorientowanych: czy opoznienia ogolnie na calym I
          etapie sa duze? Przeczytalem ze np pkobp wstrzymalo platnosc J&M i slyszalem
          tez bezposrdnio od handloewca ze opozniony jest orzech III. Czy wiecie cos na
          temat pozostalych makoorzechow a bardziej makow. A konkretnie MAK 2:-). Czy
          planowany termin oddania - koniec IX bedzie dotrzymany?

Pozdro
          • Gość: Tomasz Kaman Re: Lewandów - terminy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 15:11
            Nic mi nie wiadomo o opóźnieniach. Mam nadzieję, że akt własności będe miał w
            ręku w terminie, bo jak nie to mi przepadnie ostatnia szansa na ulgę podatkową.
            Od wydanej kwoty 29800 zł można nadal na wykończenie mieszkania odliczyć 19 %,
            ale jak nie będzie aktów własności na czas - kilka tysięcy przepadnie.
            • Gość: sylwia Re:do Kaman-a IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 13.04.05, 15:37
              O to akurat nie musisz się martwić, nawet jeśli nie wyrobiliby się z aktem to
              ulga przysługuje Ci (i nam :)) na podstawie umowy kupna-sprzedaży a taką
              mamy.Potwierdzałam to w US także możesz być spokojny.
              • Gość: grzegorz Re:do Kaman-a IP: 195.85.249.* 13.04.05, 16:16
                panowie o jakiej uldze mowicie? napiszcie pls

czy mowimy o zwyklej remontowej czy o jakies innej? nic nie wiem o jakies uldze
                ktora dziala tylko do konca tego roku...

ponadto mam pytanie czy jezeli bede korzystal z ulgi odsetkowej czy jest
                jeszcze mozliwosc skorzystania w jakikolwiek sposob z ulgi
                remontowo/wykonczeniowej?

z gory dziekuje za info
                • Gość: Porter Re:do Kaman-a IP: *.crowley.pl 13.04.05, 17:10
                  Z ulgi odsetkowej można korzystać tylko i wyłącznie jak sie ma akt notarialny.
                  Powstaje pytanie; czy tę ulgę zachowają w przyszłym roku?, ponieważ w bieżącym
                  roku to aktów notarialnych według mojej oceny nie będzie.
                  • medelski Re:do Kaman-a 13.04.05, 19:53
                    Nawet jak zlikwidują, to dla inwestycji rozpoczętych w tym roku na pewno będzie
                    jeszcze obowiązywała, zawsze tak jest

A czy do remontowej uznają umowę przedwstępną i protokół odbioru do już leży w
                    gestii US. Większość US aktceptuje, ale niektóre nie akceptują. Każdy musi się
                    dowiedzieć w swoim urzędzie, gdzie będzie się rozliczał z 2005. No i ewentualnie
                    przenieść się do innego US :-)

--------------
                    MAKa 1a/parter
                    --------------
            • Gość: grzegorz Re: Lewandów - terminy IP: 195.85.249.* 13.04.05, 15:42
              Rozumiem ze masz na mysli ulge remontowa? Czy jakas inna ktora obowiazuje do
              konca tego roku???

A swoja droga to zalezy kiedy masz oddanie mieszkania. Jezeli tak jak ja czyli
              pod koniec IX to mozesz zapomniec o akcie wlasnosci ktory dostaniemy
              najwczeniej po pol roku od otrzymania kluczy...
          • Gość: Porter Lewandów - terminy / Orzech 2 IP: *.crowley.pl 13.04.05, 15:57
            Jeżeli chodzi o opóźnienia to wg. mojej oceny są opóźnienia w Orzechu 2,... i
            to 3-4 miesięczne...

Może Agroman by się "wziął" i podgonił tak aby oddać na czas? W tym miejscu
            duży apel

• dementi Re: Lewandów - terminy / Orzech 2 13.04.05, 19:28
              Gość portalu: Porter napisał(a):

> Jeżeli chodzi o opóźnienia to wg. mojej oceny są opóźnienia w Orzechu 2,... i
              > to 3-4 miesięczne...
              >
              > Może Agroman by się "wziął" i podgonił tak aby oddać na czas? W tym miejscu
              > duży apel
              >

Z tym opóźnieniem 3-4 mies. to przesada. Gdyby to była prawda, to wg. mojego
              harmonogramu, 3 miesiace temu powinni być na finiszu 2 piętra. Że tak nie jest,
              widać wyraźnie. Guzdrzą się na penthousie, jeszcze nie wystartowali z oknami i
              chyba ktoś nadał, że stawiają ścianki działowe. Czyli wg. mnie będzie gdzieś tak
              1 miesiąc do tyłu. Dla mojego banku wystarczyło.
              Pozdro
              J&S
              • Gość: pola Re: Lewandów - terminy / Orzech 2 IP: *.kig.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 09:16
                Przysługują nam już tylko 2 ulgi tak? : remontowa czyli tzw "mała ulga" i
                odsetkowa????
                Czy ktoś z was orientuje się kiedy będzie można już tak całkiem legalnie
                obejrzeć mieszkania?? Coś mi się kołacze termin majowy...
                Pozdr.
                • Gość: gOCHA Re: Lewandów - terminy / Orzech 2 IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 14.04.05, 15:03
                  Mieszkania będzie można obejrzec prawdopodobnie za m-c czyli w połowie maja.
                  • dementi Re: Lewandów - terminy / Orzech 2 14.04.05, 17:52
                    Są pierwsze okna w Orzechu 2.
                    Ukloniki
                    J&M
                    • Gość: Monia Lewandów 2 IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 15.04.05, 08:24
                      Słyszałam od koleżanki, która zarezerwowała mieszkanie na 2, że juz praktycznie
                      wszystko sprzedane. Mieszkania na naszym osiedlu rozchodzą się jak swieże
                      bułeczki.
                  • Gość: reymonta adresik IP: *.chello.pl 15.04.05, 21:56
                    podobno wszystkie adresy w lewandowie to bedzie Głębocka - ominą nas
                    romantyczne nazwy ulic, jakie mają na Brzezinach ;)
                    • medelski Re: adresik 15.04.05, 23:39
                      > podobno wszystkie adresy w lewandowie to bedzie Głębocka

Owszem, kicha Panie Reymont, nie da się ukryć. Również nie wyobrażamy sobie,
                      żeby tak wspaniałe osiedle miało taką dolinę w adresie. Liczymy, że coś się
                      zmieni w tej materii.

--------------
                      MAKa 1a/parter
                      --------------
                      • dementi Re: adresik 16.04.05, 09:36
                        medelski napisał:

> > podobno wszystkie adresy w lewandowie to bedzie Głębocka
                        >
                        > Owszem, kicha Panie Reymont, nie da się ukryć. Również nie wyobrażamy sobie,
                        > żeby tak wspaniałe osiedle miało taką dolinę w adresie. Liczymy, że coś się
                        > zmieni w tej materii.
                        >
                        > --------------
                        > MAKa 1a/parter
                        > --------------

I w związku z tym postuluję ruszyć głowami i wymyśleć jakąś dobrą nazwę ulicy
                        dla naszego osiedla, a następnie zwołać grupę lobbingową, która w mniej lub
                        bardziej wyszukany sposób skłoni komisję od NazywaniaRzeczyNienazwanych do
                        pochylenia się nad naszym postulatem.
                        1. Ważne (wydaje mi się) aby nazwa ulicy oprócz ładunku romantyzmu z piętnem
                        wydudniałej wierzby rosochatej niosła wspomnienie pól bitewnych, szczęk oręża i
                        zapach dymu ognisk kresowych stepów. Należy (jeśli to możliwe) unikać dymu
                        spalonej obory, jęku (lub nadziei) zabieranych w jasyr dziewek i echa
                        przekleństw kawalerów ich właśnie pozbawionych.
                        2. Nie od rzeczy będzie zawrzeć elementy orginalnej naszej flory i fauny
                        mazowieckiej: Szrotówka Kasztanowcowiaczka, Stonki Ziemniaczanej, Turkucia
                        Podjadka, Słodyszka Rzepakowego lub Chowacza Trójzębnego.
                        3. Dobrze by było, aby nazwa była łatwo przyswajalna i prosta do wymówienia
                        przez cudzoziemców, szczególnie naszych przyjaciół jankesów i jeszcze większych
                        przyjaciół francuzów. Uważam, że każda nazwa z punktu 2. spełnia ten warunek.
                        Sugeruję również układanie nazw wg. klucza: ul. Harmonisty Edwarda
                        Lewandowskiego "Pioruna", co da swojsko brzmiący dla całego angielskojęzycznego
                        świata skrót HELP. Czekamy na kolejne pomysły pod skróty typu: cool, love,
                        komsomoł, poszołwon itp.
                        4. Mile widziane wątki historii najnowszej: Przyszedł Rywin Do Michnika, Afery
                        Orlenu, Lub Czasopisma, Blokady Mównicy, Funduszu Przywłaszczenia Zadłużenia
                        Zagranicznego, Jeziora w Garażu Orzecha Drugiego, Krzywej Ściany w Orzecha
                        Pierwszego.
                        5. Godne uwagi przypadki humoru naszego pienistego: Przychodzi Baba Do Lekarza,
                        Balcerowicz Musi Odejść, Tajne Obrady Komisji, Ja Łapówek Nie Daję, Ja Nie Biorę
                        Bo Obciach, Poślubiłem Dziewicę.

Idę połknąć kropelki na uspokojenie, bo Małgosia kaftan z szafy wyciąga.

Pozdro
                        J&M
                        • barabasz75 Re: adresik 16.04.05, 21:49
                          :-DD
                          >
                          > I w związku z tym postuluję ruszyć głowami i wymyśleć jakąś dobrą nazwę ulicy
                          > dla naszego osiedla, a następnie zwołać grupę lobbingową, która w mniej lub
                          > bardziej wyszukany sposób skłoni komisję od NazywaniaRzeczyNienazwanych do
                          > pochylenia się nad naszym postulatem.
                          > 1. Ważne (wydaje mi się) aby nazwa ulicy oprócz ładunku romantyzmu z piętnem
                          > wydudniałej wierzby rosochatej niosła wspomnienie pól bitewnych, szczęk oręża
                          i
                          > zapach dymu ognisk kresowych stepów. Należy (jeśli to możliwe) unikać dymu
                          > spalonej obory, jęku (lub nadziei) zabieranych w jasyr dziewek i echa
                          > przekleństw kawalerów ich właśnie pozbawionych.
                          > 2. Nie od rzeczy będzie zawrzeć elementy orginalnej naszej flory i fauny
                          > mazowieckiej: Szrotówka Kasztanowcowiaczka, Stonki Ziemniaczanej, Turkucia
                          > Podjadka, Słodyszka Rzepakowego lub Chowacza Trójzębnego.
                          > 3. Dobrze by było, aby nazwa była łatwo przyswajalna i prosta do wymówienia
                          > przez cudzoziemców, szczególnie naszych przyjaciół jankesów i jeszcze
                          większych
                          > przyjaciół francuzów. Uważam, że każda nazwa z punktu 2. spełnia ten warunek.
                          > Sugeruję również układanie nazw wg. klucza: ul. Harmonisty Edwarda
                          > Lewandowskiego "Pioruna", co da swojsko brzmiący dla całego
                          angielskojęzycznego
                          > świata skrót HELP. Czekamy na kolejne pomysły pod skróty typu: cool, love,
                          > komsomoł, poszołwon itp.
                          > 4. Mile widziane wątki historii najnowszej: Przyszedł Rywin Do Michnika, Afery
                          > Orlenu, Lub Czasopisma, Blokady Mównicy, Funduszu Przywłaszczenia Zadłużenia
                          > Zagranicznego, Jeziora w Garażu Orzecha Drugiego, Krzywej Ściany w Orzecha
                          > Pierwszego.
                          > 5. Godne uwagi przypadki humoru naszego pienistego: Przychodzi Baba Do
                          Lekarza,
                          > Balcerowicz Musi Odejść, Tajne Obrady Komisji, Ja Łapówek Nie Daję, Ja Nie
                          Bior
                          > ę
                          > Bo Obciach, Poślubiłem Dziewicę.
                          >
                          > Idę połknąć kropelki na uspokojenie, bo Małgosia kaftan z szafy wyciąga.
                          >
                          > Pozdro
                          > J&M
                    • Gość: Anulaa Re: adresik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 11:08
                      Oj to nie byłoby fajnie, ani ładnie mieszkać na ul.Głębockiej. Nie ukrywam,że
                      liczyłam, że nazwy ulic na naszym osiedlu będą podobne do tych, które są na
                      Brzezinach.(Opadajacych Liści, Szumiących Topoli). Czy na pewno sprawa ta jest
                      już przesądzona??? Może jednak uda sie przeforsować głos większości mieszkańców
                      Lewandowa i nazwać ulicę przy której mamy mieszkać inaczej niż Głębocka??
                      • brykal Re: adresik 23.04.05, 12:01
                        Gość portalu: Anulaa napisał(a):

> Oj to nie byłoby fajnie, ani ładnie mieszkać na ul.Głębockiej. Nie ukrywam,że
                        > liczyłam, że nazwy ulic na naszym osiedlu będą podobne do tych, które są na
                        > Brzezinach.(Opadajacych Liści, Szumiących Topoli). Czy na pewno sprawa ta jest
                        > już przesądzona??? Może jednak uda sie przeforsować głos większości mieszkańców
                        >
                        > Lewandowa i nazwać ulicę przy której mamy mieszkać inaczej niż Głębocka??
                        Z tego co widziałem na planach zagospodarowania naszego osiedla i okolic to przy naszym osiedlu będzie biegła droga gminna, która na pewno jakoś się będzie nazywała, więc nie sądzę abyśmy mieli adres Głębocka. Podejrzewam raczej że będzie to jedna góra dwie ulice i dużo literek przy numerkach
                        • azymut17 Re: adresik 23.04.05, 12:54
                          Nie wiem, na ile moje informacje są aktualne, ale jak przy zakupie pytałam o
                          adres, to powiedziano mi, że ulice będą się nazywać podobnie jak na Brzezinach -
                          wspomniano o propozycji nazwy "ul.Pąsowej Róży". Z kolei na mapie pt. "Mapa
                          inwestycji mieszkaniowych" wydanych w zeszłym roku przez Tabelę Ofert i
                          Rzeczpospolitą (sponsor wydania to Agroman :-)) istnieje nazwa "ul.Szarej
                          Gruszy".

Zastanawiam się tylko, czy nikt oprócz mnie nie ma takich info, czy też nie
                          chcą oni się ujawniać...?

Anna17 (Orzech 1D)
                          • Gość: infoandy Re: adresik IP: *.softbank.pl 25.04.05, 07:35
                            Witam.

Od Agromana otrzymałem informacje, iż będzie to niestety ulica Głębocka.
                            Są już nawet jakieś ustalenia, Orzech 2 bedzie miał numer 50.
                            Są też dobre informacje.
                            Od czerwca zaczynają budować droge dojazdową do osiedla, która bedzie
                            prowadziła wzdłóż baraków, od przystanku ZTM.
                            Zmieniły się też plany trasy Olszynki Grochowskiej, która według pierwotnych
                            planów miała pod ukosem przebiegać blisko osiedla.
                            Trasa nie powstanie natomiast w planach jest poszerzenie ulicy Głębockiej.
                            Wolny grunt przylegający do osiedla Agroman ma wykupić i powiększyc teren
                            osiedla.

Pozdrawiam
                            • Gość: Sylwia Kanalizacja IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 25.04.05, 08:50
                              Witam, moja kolezanka niestety skusiała się na zakup mieszkania na Berensona
                              Maripol.Wybudowali coprawda 2 bloki ale nie mają kanalizacji i takowej nie
                              bedzie przez dłuższy czas.Sytuację mają ratowac budując pod blokiem
                              szambo.Pisze to dlatego, że w sobotę mieli spotkanie z developerem a właściwie
                              awanturę o to wszystko i usłyszeli od jednego z inspektorów budowlanych, że
                              taką samą sytuację ma Lewandów Agromana. Ponoc przez jakiś czas ma być także
                              tymczasowe szambo.Czy ktoś z was wie dokładnie jak to jest z naszym przyłączem
                              do kanalizacji miejskiej?
                              • konesa Re: Kanalizacja 25.04.05, 12:33
                                kiedyś już ten temat się nawiązał, poniżej wkleję post, który nieco rozjaśnił
                                sytuację:
                                " • Re: Standard Agromana IP: *.devs.futuro.pl
                                Gość: maciek 02.02.2005 14:28 + odpowiedz

bylem wczoraj na budowie.pan budujacy klatke B w Orzechu 1 mowi ze kanalizacji
                                zewnetrznej nie ma jeszcze i pod tym wzgledem teren nie jest w ogole uzbrojony
                                i nie wie kiedy agromani to zrobia i na co czekaja.potem zapytalam o to
                                handlowca.odparl ze takie rzeczy robi sie na koncu.poza tym musi byc jakis
                                papier poswiadczajacy ze budynek stoi czy cos w tym rodzaju..."

i jeszcze zacytowana wypowiedź handlowca Agromana:

" • Ogródki i kanalizacja - sprawa wyjaśniona IP: *.internetdsl.tpnet.pl
                                Gość: Tomasz 03.02.2005 12:26 + odpowiedz
                                [...]
                                -Kanalizacja: ciąg kanalizacyjny pod ulicą Głębocką wraz z kolektorem przy ul.
                                Konradowicza jest naszą własnością. Jedyne o co musimy wystąpić to pozwolenie na
                                kanalizację wewnątrz osiedla, a nie jakiekolwiek przyłącza. Innymi słowy jest to
                                kwestia czysto formalna, a osiedle będzie posiadać pełną infrastrukturę [...]"

powtórzę się i napiszę, że mnie takie tłumaczenie nie uspokaja, z daleka wali
                                bełkotem marketingowym i mydleniem oczu, ale na forum temat kanalizacji po tej
                                wypowiedzi umarł, więc chyba jestem jakaś nadwrażliwa :/
                                pozdrawiam
                                • Gość: Imanuel Re: Kanalizacja IP: 217.153.60.* 25.04.05, 12:55
                                  Witam,
                                  w niedzielę byłem w Lewandowie i widziałem pracę nad czymś co wydawało się być
                                  właśnie kanalizacją (prowadzono je na drodze do osiedla, jakieś 100 m od
                                  bramy). Z wyglądu prefabrykatów czekających na użycie wnoszę, że właśnie
                                  kanalizacją się panowie zajmowali (a może tylko odwodnieniem terenu), niestety
                                  nie zapytałem...
                                  Na stronie związanej z budową drugiej linii metra zauważyłem, że ma ona
                                  przechodzić przez bródno (gdzieś w miarę blisko nas) - fajnie, szkoda tylko, że
                                  termin realizacji to 2020 - no cóż.
                                  • dementi Re: Kanalizacja 25.04.05, 16:41
                                    Gość portalu: Imanuel napisał(a):

> Witam,
                                    > w niedzielę byłem w Lewandowie i widziałem pracę nad czymś co wydawało się być
                                    > właśnie kanalizacją (prowadzono je na drodze do osiedla, jakieś 100 m od
                                    > bramy). Z wyglądu prefabrykatów czekających na użycie wnoszę, że właśnie
                                    > kanalizacją się panowie zajmowali (a może tylko odwodnieniem terenu), niestety
                                    > nie zapytałem...
                                    > Na stronie związanej z budową drugiej linii metra zauważyłem, że ma ona
                                    > przechodzić przez bródno (gdzieś w miarę blisko nas) - fajnie, szkoda tylko, że
                                    >
                                    > termin realizacji to 2020 - no cóż.

Prawda, też widziałem 2 facetów kopiących tajemniczy bardzo głęboki dół. Mieli
                                    posępne miny, jednoznacznie mówiące: nawet nie próbuj pytać, bo cię tu
                                    pogrzebiemy. Niedzielne przedpołudnie, błękitne niebo, wiosenne ożywienie w
                                    powietrzu, a ty się szarp z jakimś szambem, czy czymś. Wyczułem atmosferę
                                    możliwego mordu w mig. Pytanie uwięzło mi w krtani i ściskało gardło do wieczora..
                                    Z tym metrem to świetna wiadomość. Jeśli przyjąć zwyczajowe poślizgi w terminach
                                    o jakieś 5-10 lat, oznacza, że jak zbudują, będę starym dziadem. Nawet jak już
                                    da się określić co oznacza pojęcie: "gdzieś obok nas", ja bedę miał tak
                                    gigantyczną sklerozę, że zanim dojdę do stacji, zapomnę dokąd jadę. Przyprowadzą
                                    mnie do domu dobrzy ludzie, którzy odczytają na zafoliowanej kartce dyndającej
                                    na smyczy u szyi: Głębocka 50 Orzech 2a Parter nad garażem. Po drodze opowiem im
                                    o jeziorze w garażu, krzywej ścianie w O-1 i nieudanej próbie skorumpowania
                                    strażnika w ostatni weekend.
                                    Chciałem tam wejść proszę Państwa, zabrałem z domu wszystkie Bilety NBP w
                                    wiadomym celu i proszę bardzo... spotkałem człowieka, który nie bierze!! Albo
                                    bał się wziąć.
                                    I to tyle w tym temacie.
                                    Pozdro
                                    J&M
                                    • medelski Re: Kanalizacja 25.04.05, 19:36
                                      :-))))))))))))))))))))))) MAX

Dementi, jaki jest adres strony www Twojego fanklubu???

--------------
                                      MAKa 1a/parter
                                      --------------
                                      • Gość: Kaśka Re: Kanalizacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 22:15
                                        Dołączę chętnie do tego fanklubu dementi - ubawił mnie przednio :-)))))))))))))
                                        0
                                    • magdusii sprzedam mieszkanie Orzech 2D, 80m2 16.05.05, 12:38
                                      Witajcie sąsiedzi.
                                      Chcemy sprzedać nasze mieszkanko z racji powiększenia się rodziny.
                                      Prośba o pomoc, może znacie ewentualnych kupców?
                                      ORZECH 2D (NR BUDOWLANY 64 I SYMBOLEM L002ME140), 1 PIETRO, POWIERZCHNIA 78,29M²
                                      WRAZ Z LOKALEM GOSPODARCZYM (NR BUDOWLANY 011),I MIEJSCEM NA PARKINGU
                                      PODZIEMNYM (NR BUDOWLANY 020).
                                      kontakt Magda Bak magdusii@poczta.onet.pl

• Gość: Kaśka Re:małe co nie co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 22:19
                                      Na zakończenie mojego ciężkiego dnia nieźle ubawiła mnie wypowiedź o metrze o
                                      katrce zafoliowanej na szyi, a pomyśleć z eweszłam na forum Jkj po to tylko
                                      żeby dowiedzieć sie czegoś o tej firmie. Może ktoś mi opoiwe małe co nie co.....
                                • Gość: Kimi Nowa Budowa IP: 195.116.92.* 05.05.05, 09:29
                                  Witam
                                  Byliśmy na budowie podczas długiego weekendu. Wracając "na przełaj" z IKEI
                                  natkneliśmy się ok 100m od Lewandowa na nową budowę. Wygląda to tak jakgdyby
                                  budowany był długi pas szeregówek z drogą dojazdową do TR. Toruńskiej przez
                                  kanalik (widoczne są lekko wykopane kwadraty, niektóre już z pseudo
                                  fundamentem, stosy cegieł słupy oraz ślady po ciężkim sprzecie, wyrównano też
                                  pas ziemi pod drogę. Niestety wycięto też parę pięknych dużych drzew z pasa
                                  idącego przy naszym osiedlu. Chyba też ktoś się pospieszył bo nie wyglądało na
                                  to, że koniecznie trzeba wyciąć drzewo które rosło właściwie z boku. Czy ktoś z
                                  Was ma może jakieś bardziej szczególowe informacje na temat tej budowy?
                                  Pozdrawiam,
                                  Kimi
                                  • Gość: Kasia Re: Nowa Budowa IP: *.chello.pl 05.05.05, 17:26
                                    Hejka!
                                    A w którym miejscu dokładnie jest ta nowa budowa? Po naszej stronie Toruńskiej, rozumiem. Ale czy za pierwszymi Orzechami w stronę Marek czy też na tym przetargowym gruncie pomiędzy nami a trasą? Ciekawam...
                                    Dzięki za info i buziaki
                                    Kas
                                    • barabasz75 Re: Nowa Budowa 05.05.05, 18:26
                                      Po naszej stronie, w kierunku Marek.

Pozdrawiam
                                      Barabasz
                                      Nieoficjalna strona Osiedla Lewandów
                                      www.lewandow.vel.pl
                                      www.osiedle-lewandow.prv.pl

Gość portalu: Kasia napisał(a):

> Hejka!
                                      > A w którym miejscu dokładnie jest ta nowa budowa? Po naszej stronie
                                      Toruńskiej,
                                      > rozumiem. Ale czy za pierwszymi Orzechami w stronę Marek czy też na tym
                                      przeta
                                      > rgowym gruncie pomiędzy nami a trasą? Ciekawam...
                                      > Dzięki za info i buziaki
                                      > Kas
                                  • brykal Re: Nowa Budowa 05.05.05, 21:40
                                    Gość portalu: Kimi napisał(a):

> Witam
                                    > Byliśmy na budowie podczas długiego weekendu. Wracając "na przełaj" z IKEI
                                    > natkneliśmy się ok 100m od Lewandowa na nową budowę. Wygląda to tak jakgdyby
                                    > budowany był długi pas szeregówek z drogą dojazdową do TR. Toruńskiej przez
                                    > kanalik (widoczne są lekko wykopane kwadraty, niektóre już z pseudo
                                    > fundamentem, stosy cegieł słupy oraz ślady po ciężkim sprzecie, wyrównano też
                                    > pas ziemi pod drogę. Niestety wycięto też parę pięknych dużych drzew z pasa
                                    > idącego przy naszym osiedlu. Chyba też ktoś się pospieszył bo nie wyglądało na
                                    > to, że koniecznie trzeba wyciąć drzewo które rosło właściwie z boku. Czy ktoś z
                                    >
                                    > Was ma może jakieś bardziej szczególowe informacje na temat tej budowy?
                                    > Pozdrawiam,
                                    > Kimi

Obstawiam na 95%, że jest kolejny etap wiaduktu budowanego przez IKEĘ nad Trasą Toruńską. Dlaczego tak obstawiam? Bo na przeciwko tej budowy po drugiej stgronie trasy jest identyczna "budowa" a przecież IKEA miała taki wiadukt wykonać.
                                    • Gość: Kimi Re: Nowa Budowa IP: 195.116.92.* 06.05.05, 10:12
                                      Widzę, że zgadywanek ciąg dalszy...

Czy ktoś może ma jakieś dojścia w urzędach i mógłby sprawdzić to na pewno?
                                      Moim zdaniem trochę za blisko nas kombinują. Jeżeli w przedłużeniu miałby być
                                      rzeczywiście wiadukt to będzie spora dwupasmówka. Co wówczas ze spacerkami ...?
                                      o dodatkowym hałasie nie wspominając.
                                      • barabasz75 Re: Nowa Budowa 06.05.05, 11:00
                                        A ja obstawiam domki :-))
                                        Brykal nie widziałes zdjęć fundamentów w galerii ?! :-))

> Widzę, że zgadywanek ciąg dalszy...
                                        >
                                        > Czy ktoś może ma jakieś dojścia w urzędach i mógłby sprawdzić to na pewno?
                                        > Moim zdaniem trochę za blisko nas kombinują. Jeżeli w przedłużeniu miałby być
                                        > rzeczywiście wiadukt to będzie spora dwupasmówka. Co wówczas ze
                                        spacerkami ...?
                                        >
                                        > o dodatkowym hałasie nie wspominając.
                                        • brykal Re: Nowa Budowa 06.05.05, 11:39
                                          barabasz75 napisał:

> A ja obstawiam domki :-))
                                          > Brykal nie widziałes zdjęć fundamentów w galerii ?! :-))

wg mnie to są wylewki pod słupy nośne ale może się mylę,
                                          jak podjadę to zobaczę
                                          pozdrawiam
                                          • barabasz75 Re: Nowa Budowa 06.05.05, 23:26
                                            niedowiarek :-))

Pozdrówka

brykal napisał:

> barabasz75 napisał:
                                            >
                                            > > A ja obstawiam domki :-))
                                            > > Brykal nie widziałes zdjęć fundamentów w galerii ?! :-))
                                            >
                                            > wg mnie to są wylewki pod słupy nośne ale może się mylę,
                                            > jak podjadę to zobaczę
                                            > pozdrawiam
                                        • brykal Re: Nowa Budowa 06.05.05, 11:42
                                          Malutka uwaga - jak dajecie zdjęcia do galerii to nazywajcie pliki odpowiednim widokiem (podpisem). Czasem ciężko się zorientować co które zdjęcie przedstawia :)
                                          • Gość: MM Re: Nowa Budowa IP: 157.25.125.* 06.05.05, 11:52
                                            a moze to jest rozpoczynająca się budowa II etapu Lewandowa?????
                                            • brykal Re: Nowa Budowa 06.05.05, 11:53
                                              Gość portalu: MM napisał(a):

> a moze to jest rozpoczynająca się budowa II etapu Lewandowa?????
                                              eee to troszkę nie w tą stronę ;)
                                              II etap idzie w stronę Głębockiej
                                    • Gość: o1d Re: Nowa Budowa IP: *.acn.waw.pl 07.05.05, 23:25
                                      bylem dzis i widzialem na wlasne oczy. to faktycznie wyglada na domki
                                      jednorodzinne, a wlasciewie caly pas domkow.

wiadukt Ikea to to raczej nie bedzie, bo jak na moj gust to troche za daleko od
                                      trasy by budowali,...
                                      • Gość: Imanuel Re: Nowa Budowa IP: 157.25.9.* 09.05.05, 09:04
                                        To zdecydowanie są domki jednorodzinne, widziałem te fundamenty i nie mam
                                        wątpliwości (widać ściany) ponadto dalej wzdłuż pasa w stronę głębockiej już
                                        trwają budowy domów właśnie. Dziwnie podzielony jest natomiast plac przy
                                        Toruńskiej na przeciwko Ikei, tam może być budowane coś zupełnie innego.
                                        Pozdrawiam
                                        • Gość: Kimi Re: Nowa Budowa IP: 195.116.92.* 09.05.05, 11:16
                                          Witam

Cieszę się,że moja pierwsza "diagnoza" była trafna. Wszystkich co obstawiali
                                          inaczej, wzywa się za szerzenie popeliny, do odpracowania 10 godzin społecznie
                                          na rzecz Osiedla Lewandów i jego przyszłych mieszkańców. W końcu trzeba jakoś
                                          odpowiadać za swoje poczynania...

Pozdrowienia,
                                          Kimi
                                          • brykal Re: Nowa Budowa 09.05.05, 12:32

> Witam
                                            >
                                            > Cieszę się,że moja pierwsza "diagnoza" była trafna. Wszystkich co obstawiali
                                            > inaczej, wzywa się za szerzenie popeliny, do odpracowania 10 godzin społecznie
                                            > na rzecz Osiedla Lewandów i jego przyszłych mieszkańców. W końcu trzeba jakoś
                                            > odpowiadać za swoje poczynania...
                                            w związku z powyższym deklaruję 10 godzin smakowania browarka na osiedlu (w miłym towarzystwie) na rzecz krzewienia dobrego smaku ;)
                                            pzdr
                                            • Gość: Kimi Re: Nowa Budowa IP: 195.116.92.* 09.05.05, 14:47
                                              Rozumiem że stawiasz ... :) Propozycja przyjęta. Kto jszcze się pisze ... ?
                                              Trzeba przecież podleczyć zszarpane "czarną perspektywą" nerwy...

Pzdr,
                                              Kimi
                                              • medelski Re: Nowa Budowa 09.05.05, 19:03

No jak Brykal stawia to ja też się stawiam :-)

--------------
                                                MAKa 1a/parter
                                                --------------
                                                • marsik070 Re: Nowa Budowa 09.05.05, 20:12
                                                  Po co te nerwy drodzy Państwo, może byśmy namówili Agromana
                                                  na zorganizowanie inicjalnej imprezki na jego (czyli nasz) koszt ????
                                                  Chyba sam nie wierzę w to co napisałem.
                                            • dementi Re: Nowa Budowa 09.05.05, 20:50
                                              brykal napisał:

> Gość portalu: Kimi napisał(a):
                                              >
                                              > > Witam
                                              > >
                                              > > Cieszę się,że moja pierwsza "diagnoza" była trafna. Wszystkich co obstawi
                                              > ali
                                              > > inaczej, wzywa się za szerzenie popeliny, do odpracowania 10 godzin społe
                                              > cznie
                                              > > na rzecz Osiedla Lewandów i jego przyszłych mieszkańców. W końcu trzeba j
                                              > akoś
                                              > > odpowiadać za swoje poczynania...
                                              > w związku z powyższym deklaruję 10 godzin smakowania browarka na osiedlu (w mił
                                              > ym towarzystwie) na rzecz krzewienia dobrego smaku ;)
                                              > pzdr
                                              >

Wiedziałem Brykalu, że się kiedyś doigrasz...Jestem okropnie miłym towarzystwem
                                              i się stawię. Z każdą godziną smakowania browarka staję się coraz milszy. Już w
                                              2 godzinie opowiem Ci o muzyce jakiej słucham, w trzeciej jak się ganiałem z
                                              zomowcami na starym mieście, w 4 opowiem jak to było przed wojną, w 5 jak i
                                              dlaczego nie poszedłem do wojska, w 6 mimo wszystko i mimo błagań zagram na
                                              gitarze i zaśpiewam, w 7 mimo błagań i gróźb będę grał i śpiewał nadal, w 8
                                              poszukasz pomocy u mojej żony żeby mnie uciszyć (ona w odpowiedzi wymownie tylko
                                              postuka się w czoło), w 9 w przeczuciu tragedii zadzwonisz po policję, straż
                                              pożarną i pogotowie, w 10 godzinie nic się nie zmieni, bo oni nie będą mogli
                                              znaleźć Lewandowa. W 11 godzinie imprezka bedzie trwała dalej, z dużymi
                                              perspektywami rozwojowymi....
                                              No to zdrówko.
                                              J&M
                                              • brykal Re: Nowa Budowa 10.05.05, 10:04
                                                dementi napisał:

> Wiedziałem Brykalu, że się kiedyś doigrasz...Jestem okropnie miłym towarzystwem
                                                > i się stawię. Z każdą godziną smakowania browarka staję się coraz milszy. Już w
                                                > 2 godzinie opowiem Ci o muzyce jakiej słucham, w trzeciej jak się ganiałem z
                                                > zomowcami na starym mieście, w 4 opowiem jak to było przed wojną, w 5 jak i
                                                > dlaczego nie poszedłem do wojska, w 6 mimo wszystko i mimo błagań zagram na
                                                > gitarze i zaśpiewam, w 7 mimo błagań i gróźb będę grał i śpiewał nadal, w 8
                                                > poszukasz pomocy u mojej żony żeby mnie uciszyć (ona w odpowiedzi wymownie tylk
                                                > o
                                                > postuka się w czoło), w 9 w przeczuciu tragedii zadzwonisz po policję, straż
                                                > pożarną i pogotowie, w 10 godzinie nic się nie zmieni, bo oni nie będą mogli
                                                > znaleźć Lewandowa. W 11 godzinie imprezka bedzie trwała dalej, z dużymi
                                                > perspektywami rozwojowymi....
                                                > No to zdrówko.
                                                > J&M

ok. plan imprezy akceptuję z małą zmianą - ja też będę śpiewał (sęk w tym, zę Ci co mnie znają nie przyjdą no ale trudno :)
                                                • Gość: Ola Re: Nowa Budowa IP: 212.160.138.* 10.05.05, 14:17
                                                  Mam pytanie czy w ogrodach zimowych zewnętrzne szyby zostaną zainstalowane
                                                  przez Agromana czy też każdy w swoim zakresie???
                                                  • Gość: Agha Re: Nowa Budowa IP: 217.153.131.* 12.05.05, 16:00
                                                    Z tego co wiem w ogrodach zimowych sa zarówno okna wewnątrz (na mieszkanie),
                                                    jak i na zewnątrz, z tym że te zewnetrzne sa chyba jednoszybowe, a wewnetrzne
                                                    podwójne. O żadnym instalowaniu okien we własnym zakresie nie było mowy, bo to
                                                    chyba nawet nie miało by sensu.... skończyło by się na tym, ze każdy robiłby co
                                                    chciał...
                                  • Gość: .ajgor Re: Nowa Budowa IP: 195.47.239.* 07.06.05, 11:39
                                    Buduje sie jkj development...
                                    • Gość: deckart Re: Nowa Budowa IP: *.cefarm.com.pl / 195.117.105.* 07.06.05, 13:14
                                      na północ od nas, mapka w linku:
                                      www.jkjdevelopment.pl/#
                                      pozdr

Gość portalu: .ajgor napisał(a):

> Buduje sie jkj development...
    • Gość: aga orzech 2b IP: 195.85.249.* 14.04.05, 17:31
      witam wszystkich sasiadow z orzecha 2.
      sasiadka z parteru
      • Gość: Tomasz Kaman Re: orzech 2b IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.05, 12:19
        A z którego orzecha2? BO ja z 2d - parter wysoki. Może będe mieszkał nad tobą?
        • czerech Re: orzech 2b 19.04.05, 11:08
          Witam !
          Poszukuję sąsiadów z orzecha 2D !!!

Pozdrawiam,
          Bartos
          • Gość: Tomasz Kaman Re: orzech 2D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.05, 13:36
            Witam - ja mam mieszkanie w Orzechu 2D i hcętnie dowiedziałbym się, kto będzie
            mieszkał nad moją głową. Miszkanie od strony wschodniej na wysokości płyty
            garażu - wysoki parter.
            Zapraszam na www.lewandow.vel.pl to strona naszego osiedla
      • Gość: Pieka Mak 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 20:36
        Witamy wszystkich z Maka 3. Szukamy sasiadow.
        • Gość: nikita Re: Mak 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 18:13
          Witamy,
          Mak 3A m.5 się melduje grzecznie.pozdr
          • Gość: Pieka Re: Mak 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 22:04
            A masz jakies info na temat tego czegos co juz jest(to ponoc fundament) zgodnie
            z planem czy sciemniaja?
            • Gość: nikita Re: Mak 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 22:53
              Dawno nie bylismy na budowie, ale zgodnie z planem to nie jest bo w umowie mamy
              2 wpłatę "konstrukcja garazu"...Jutro, moze w piątek bedziemy na budowie to
              zobaczymy. Na razie podziwiam jak rosną orzeszki i maki wczesniejsze( na
              stronie prv osiedla). Chyba ogólenie z budową jest ok, choć nawet p.Alicja R z
              działu budowalengo agromana zastanawiała sie dlaczego tak późno budują naszego
              maczka...bo siły przerobowe są podobno
      • areksnl Re: orzech 2b 28.07.05, 13:44
        Witam sąsiadkę z parteru, ja mam 2 piętro. Pozdrawiam
        • Gość: bogny osiedle przed oddaniem IP: *.plusgsm.pl 28.07.05, 19:18
          Witam, Czy ktoś widział ostatnio stan budowy osiedla na dwa miesiące przed
          oddaniem pierwszych mieszkań. Będę wdzięczna za informacje od zainteresowanych
          oddaniem w pierwszym terminie, czy coś wiedzą na temat stopnia zaawansowania
          robót. Jestem na wakacjach i osiedla dawno nie widziałam. Wakacyjne
          pozdrowienia dla wszystkich !!!
          • Gość: dementi Re: osiedle przed oddaniem IP: 212.75.118.* 29.07.05, 00:18
            Jutro bede na osiedlu. Postaram sie o spostrzeżenia. Mam nadzieje nie zapomnieć
            to co zobacze. Demencja. Rozumiecie...
            J&M&Z
            • Gość: bogny Re: osiedle przed oddaniem IP: *.plusgsm.pl 29.07.05, 18:09
              Postaraj się zapanować nad "demencją", w Tobie moja nadzieja. Nie mam szansy
              zobaczyć a na stronie agromana w rubryce - na budowie- cały czas to samo. Może
              zrób parę zdjęć. Nie tylko ja Ci podziękuję:)))))))))
              • barabasz75 Re: osiedle przed oddaniem 02.08.05, 13:25
                ??? przecież są zdjęcia z 17.07.2005?!
    • Gość: Margonia Re: Osiedle Lewandów - Agroman IP: 212.160.138.* 20.04.05, 14:56
      Nie jestem mogę się zalogować na stronie lewandowa, POMOCY!!!
      • Gość: Pieka Mak 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 20:46
        Czy ktoś wie jaki jest aktualny stan prac w budynkach Mak 3? Czy inwestycja
        przebiega zgodnie z terminem? A przy okazji szukamy sąsiadów...
      • Gość: trebor orzechy 53,51m2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 13:24
        witam wszystkich posiadaczy tego metrarza oraz innych mieszkańców lewandowa
        ogladałem pare mieszkanek i podpatrzyłem pare fajnych pomysłow w zmianach
        projektu niektórzy zrezygnowali Z wc a inni zmniejszyli je troszke nawet
        widziałem że ktos dorobił sobie mały pokoik dodatkowo, a w orzechu 2b na
        2pietrze widziałem bardzo podobny projekt do mojego mieszkanka czyli kuchnia z
        duzym pokojem razem. Mam nadzieje ze nie bedziecie zli że ogladałem wasze
        mieszkanka byłem ciekawy jakie pomysły mieliście .Pozdrawiam wszystkich i
        chętnie z wami sie poznam.Ja mam mieszkanko w orzechu 2a pozdrawiam
        • marsik070 Re: orzechy 53,51m2 30.05.05, 17:22
          Pewnie, że sie nie gniewamy i chętnie Cię poznamy.!!!
          Orzech 1d III p
    • Gość: Anka Orzech 1 D sie melduje IP: *.acn.waw.pl 22.04.05, 22:49
      Witam sasiadów ;-)

Nie miałam pojęcia że takie forum istnieje ;-)....ale widze ze działa już tu
      prężna grupa przyszłych sąsiadów ;-)

Widzę ze sporo jest tu ludzi z róznych Orzechów ale z 1d chyba nikogo nie ma (a
      może kogoś przegapiłam - wątek dość rozbudowany i całego jeszcze nie
      prześledziłam)

Trochę zmartwiliście mnie tym info o trasie :-(
      • Gość: itka Orzech 1 D sie melduje IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.04.05, 00:11
        Mam pytanie skierowane do mieszakńców wysokich parterów:
        Czy nie boicie się o sufit w salonie? A konkretnie o to czy sufit pod tarasem
        mieszkania wyżej nie będzie przemarzał?

orzech 7
        • ka_pa33 Re: Orzech 1 D sie melduje 31.05.05, 13:21
          Witam sąsiadów ! Orzech 1D. Też zastanawiałam się nad tym sufitem, ale odbyłam
          wycieczkę na osiedle i po obejrzeniu, stwierdziłam, że chyba nie będzie tak
          źle, bo mieszkanie nade mną "zasłania" praktycznie cały mój sufit.
      • marsik070 Re: Orzech 1 D sie melduje 25.04.05, 17:03
        NO TO JESTEM NASTĘPNY Z ORZECHA 1D
        III P.
        MAREK
      • azymut17 Re: Orzech 1 D sie melduje 25.04.05, 22:02
        Gość portalu: Anka napisał(a):

> Witam sasiadów ;-)
        >
        > Nie miałam pojęcia że takie forum istnieje ;-)....ale widze ze działa już tu
        > prężna grupa przyszłych sąsiadów ;-)
        >
        > Widzę ze sporo jest tu ludzi z róznych Orzechów ale z 1d chyba nikogo nie ma
        (a
        >
        > może kogoś przegapiłam - wątek dość rozbudowany i całego jeszcze nie
        > prześledziłam)

Już było kilka wątków pt. "Kto z Orzecha 1d?", ale rozumiem, że ciężko teraz
        przeczytać ponad 1000 postów :-) W każdym razie jest nas sporo, chyba tylko 1
        mieszkanie się ostało wolne.

Korzystając z okazji (napiszę też o tym później na forum na naszej stronce):
        mam prośbę o wyciszanie podłóg, bo moje przeczucie mówi mi, że będziemy słyszeć
        chrapanie z mieszkań naokoło, nie wpominając o "żywszych" dźwiękach :-D

Pozdrawiam
        Anna17, O1D 2p.
        • Gość: rs Re: Orzech 1 D sie melduje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 14:48
          Witam jestem tu pierwszy raz.
          Orzech I parter.
          Dajcie znać gdzie Was szukać

raf
          rafal@far.org.pl
          • marsik070 Re: Orzech 1 D sie melduje 06.05.05, 19:47
            Witam sąsiada. Jak jak się sąsiadowi podoba forum, w którym są same narzekania
            na biednego Agromana ???
            Sąsiad z II p.
            • dementi Narzekania na naszym forum?? 07.05.05, 11:41
              marsik070 napisał:

> Witam sąsiada. Jak jak się sąsiadowi podoba forum, w którym są same narzekania
              > na biednego Agromana ???
              > Sąsiad z II p.

Etam narzekania. W porównaniu z tym co było powiedzmy pół roku temu, to teraz sa
              same pieśni i peany na cześć naszego dobroczyńcy. Wydaje mi się, że powinniśmy
              oddać Agromanowi, że idzie to lepiej niż zakładaliśmy w naszych czarnych
              przypuszczeniach. Pamiętam, jak zgrzytali zębami ludzie z Agromana na hasło:
              forum. To była dobra metoda na niesympatyczną atmosferę. I wszystko będzie
              dobrze jeżeli:
              1. Woda jest sprawą przejściową.
              2. Nie będziemy czekali na przyłączenie kanalizacji.
              3. Zatopione garaże nie będą wylęgarnią grzyba.
              4. Agroman nie użyje studzienek i czegośtam do windowania czynszu.
              5. W pasie między osiedlem i trasą nie powstanie zakład utylizacji materiałów
              rozszczepialnych albo walcownia stali na magazyn.
              6. Ściany będą pękać tylko przez pierwsze 2 lata.
              Dalej fantazji mówię stop.
              Nie czytałem innych forów ale słyszałem i wierzę w to, że nasze to oaza spokoju
              i optymizmu. Ja jako swego czasu czołowy narzekający, z lekka zaczynam bić sie w
              pierś cherlawą i zapadłą, posypuję głowę wyleniałą szczyptą popiołu. Zachowuję
              jednak rezerwę do czasu podpisania aktu i przemieszkania pierwszych 2 lat. Wtedy
              zacznę się cieszyć.
              Ukłoniki
              J&M
            • Gość: orzech1d Re: Orzech 1 D sie melduje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 08:24
              No calkiem nieźle.
              Ciężko cokolwiek znaleźć, ale lektura bardzo zajmująca.
              Narzekania należy omijać.
              Jedyne co mnie martwi w nowym osiedlu to błotko.
              Już myślę o kluczach, pierwotnie straszono lipcem. Z mieszkankiem to powinni
              się uporać, ale drogi to będą typowo polskie.
              Widząc to oraz myśląc o kolejnych etapach budowy już szukam dobrych kaloszy.
              Mimo wszystko jest OK.
              • marsik070 Re: Orzech 1 D sie melduje 26.05.05, 13:36
                Wczoraj zostałem wpuszczony na budowę w związku z przeróbkami CO, które
                umieściłem w projekcie. Na moim piętrze ściany są równe !!!! a to już
                plus. Kto chce się czegoś dowiedzieć bliżej to niech zapyta. Na razie nie ma
                błota tylko maszeruje się po grubej warstwie tłucznia i cementu pomiesznych
                z innymi zaprawami(po kostki).
                Sąsiad z III p.
                • Gość: Monia Re: Orzech 1 D sie melduje IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 30.05.05, 09:18
                  Czesc! a jak to zrobiłeś, że wszedłeś do mieszkania?ja bardzo chciałabym
                  zobaczyć wkoncu z bliska Orzecha 1A, jak wygladają postępy prac w srodku. Niby
                  plany odbioru były na lipiec, ale sądząc po tym ,że Agroman oficjalnie nie chce
                  wpuszczać na budowę to pewnie i wrzesień może okazać się nie realny.
                  • marsik070 Re: Orzech 1 D sie melduje 30.05.05, 11:31
                    Trafiłem tam przez fakt związany z poprawkami projektowymi instalacji
                    CO. Generalnie jest ok. ale nie mogę nic powiedzieć o pojedyńczych mieszkaniach
                    bo po ciemku wszedłem tylko na III p. Z tego co widziałem opóznienie jest o
                    jakieś 6 tygodni czyli początek września klucze do rąk.
        • Gość: astrona Re: Orzech 1 D sie melduje IP: *.acn.waw.pl 09.05.05, 20:43
          witam sasiadkę imienniczkę ;-)

z tym wyciszaniem to niezły pomysł...
          dołaczę sie do prośby...dodam ze mieszkam na I piętrze i być może własnie pod
          Tobą ;-)

Anna Orzech 1d I p. (mieszkanie z "wypierdkowatym balkonem")
    • marsik070 Re: Osiedle Lewandów - Agroman 25.04.05, 17:00
      Dzisiaj dowiedziałem sie o tym forum i cieszę się z mozliwości
      porozmawiania z nowymi sąsiadami.
      Marek ORZECH1D
      • Gość: tomech Re: Osiedle Lewandów - Agroman IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.05, 17:40
        Witam serdecznie "LEWANDOWCÓW".
        Mam do Was prośbę. Otóż przymierzam sie do zakupienia mieszkania na Waszym
        osiedlu i szczerze mówiąc nic nie słyszałem o developerze który buduje (kończy
        budować) Wasze osiedle. Pomóżcie mi w sposób obiektywny czy warto kupić tam
        mieszkani na co ewentualnie zwracac uwagę, jakie mogę napotkać problemy i
        ogólnie co jest nie tak a co jest ok.
        Pozdrawiam i z góry dziękuję
        • konesa Re: Osiedle Lewandów - Agroman 27.04.05, 18:11
          witaj,
          wiem, że ponad 1400 postów na forum to bardzo dużo, ale to najprostsza droga aby
          wyrobić sobie w miarę obiektywne zdanie. tylko tu przeczytasz jakie problemy
          pojawiły się w ciągu prawie półtora roku istnienia wątku, od czasu kiedy nasze
          osiedle było jeszcze piękną łąką :)
          polecam jeszcze naszą stronę osiedlową www.lewandow.vel.pl/ jednak
          ponieważ istnieje ona dużo krócej, prawdziwą kopalnią wiedzy o Lewandowie
          pozostaje forum GW
          pozdrawiam
          • brykal Zakłady i zgadywanki 28.04.05, 10:42
            Proponuję małe zagadki:
            Zagadka1.
            Jak będzie wyglądało podłączenie takiej banalnej rzeczy jak domofon na naszym osiedlu?
            pewnie tak: gość dzwoniący z bramy będzie mógł się dodzwonić tylko do ochrony lub do pierwszego (najbliższego bramie) budynku.
            To co założy się ktoś, że tak będzie? Chętnie przegram :D

Zagadka 2
            Kto będzie właścicilem studzienek technicznych na osiedlu (czyt. kto ustala ceny za dzierżawę studzienek)?
            opd. Agroman?

Mam jeszcze kilka fajnych zagadek ale może poczekam z nimi na rozwiązanie pierwszych dwóch
            z pozdrowieniami
            • medelski Re: Zakłady i zgadywanki 28.04.05, 10:56
              Stawiam 3zł, że na bramie w ogóle nie będzie domofonu, tylko ochroniarz dający
              intruzowi bez namysłu w pysk

--------------
              MAKa 1a/parter
              --------------
              • Gość: L.aura Re: Zakłady i zgadywanki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.05, 11:22
                No ja sie moge zalozyc ze na nasze osiedle bedzie mogl kazdy wchodzic (nie
                wazne czy na bramie wjazdowej bedzie dwoch czy pieciu ochroniarzy), bo przeciez
                w makach nie bedziemy mieli piwnicy tylko... SKLEPY :/
                Pod takim pretektem kazdego beda musieli wpuscic- nawet ciezarowki :( (o swicie
                przeciez swieze pieczywko bedzie)

ps. chce przegrac ten zaklad!
                • medelski Re: Zakłady i zgadywanki 28.04.05, 12:20
                  > No ja sie moge zalozyc ze na nasze osiedle bedzie mogl kazdy wchodzic (nie
                  > bo przeciez w makach nie bedziemy mieli piwnicy tylko... SKLEPY :/

Ochrona: Chwileczkę, Panie, skąd ten telewizor???
                  Facet: A w sklepie kupiłem w MAKu.
                  Ochrona: A to przepraszam, proszę bardzo, może pomogę wynieść?

--------------
                  MAKa 1a/parter
                  --------------
                  • Gość: Porter Re: Zakłady i zgadywanki IP: *.crowley.pl 28.04.05, 13:47
                    Co do studzienek to słyszałem, że I etap Brzezin procesował sie z Agromanem i
                    przegrał = właścicielem tam jest agroman.

Boje się, ponieważ będąc właścicielem studzienek i "okablowania" może ustalac
                    ceny jak chce i może to uniemozliwiać decyzję naszej wspólnoty o zleceniu
                    zarządzania naszym osiedlem innej firmie. Tzn. Agroman moze powiedzieć: jeżeli
                    my zarządzamy ( za duże pieniądze) to studzienki i okablowanie jest tanie.
                    Jeżeli inna firma to okablowanie kosztuje 10 razy drożej. Mozemy nie miec
                    wyboru i przepłacać....

Jezeli się mylę to proszę o informacje w czym się mylę. Kamień Pomorski
                    spadnie mi z serca...
                    • brykal Re: Zakłady i zgadywanki 28.04.05, 14:00

> Co do studzienek to słyszałem, że I etap Brzezin procesował sie z Agromanem i
                      > przegrał = właścicielem tam jest agroman.
                      >
                      > Boje się, ponieważ będąc właścicielem studzienek i "okablowania" może ustalac
                      > ceny jak chce i może to uniemozliwiać decyzję naszej wspólnoty o zleceniu
                      > zarządzania naszym osiedlem innej firmie. Tzn. Agroman moze powiedzieć: jeżeli
                      > my zarządzamy ( za duże pieniądze) to studzienki i okablowanie jest tanie.
                      > Jeżeli inna firma to okablowanie kosztuje 10 razy drożej. Mozemy nie miec
                      > wyboru i przepłacać....
                      >
                      > Jezeli się mylę to proszę o informacje w czym się mylę. Kamień Pomorski
                      > spadnie mi z serca...

Raczej się niestety nie mylisz ale...
                      Spokojnie na moim obenym osiedlu developer był tak samo mądry - teraz studzienki stoją (wiszą?;) spokojnie nie wykorzystywane a mamy na osiedlu pięnie działającą sieć osiedlową i telefony z Netii. Upraszczając: własnoręczne umieszczenie kabla w ziemi zwraca się w przeciągu mniej więcej 1-1,5 roku :). Kwestia ładnej pogody i kliku krzynek browarka ;)
                      pzdr
                      wciąż dobrej myśli
                      • Gość: Porter Re: Zakłady i zgadywanki IP: *.crowley.pl 28.04.05, 14:14
                        Brykal, chętnie postawię krzynkę browara i poryjemy jak będzie trza !
                        • brykal Re: Zakłady i zgadywanki 28.04.05, 14:33

> Brykal, chętnie postawię krzynkę browara i poryjemy jak będzie trza !
                          obstawiam, że po drugiej krzynce pójdziemy poszukać takiej małej kopareczki - dookoła jest sporo budów to coś się znajdzie :D
                  • ebel Re: Zakłady i zgadywanki 28.04.05, 15:04
                    medelski napisał:

> > No ja sie moge zalozyc ze na nasze osiedle bedzie mogl kazdy wchodzic (ni
                    > e
                    > > bo przeciez w makach nie bedziemy mieli piwnicy tylko... SKLEPY :/
                    >
                    > Ochrona: Chwileczkę, Panie, skąd ten telewizor???
                    > Facet: A w sklepie kupiłem w MAKu.
                    > Ochrona: A to przepraszam, proszę bardzo, może pomogę wynieść?
                    >

Czy ktoś już się może interesował ile Agrioman życzy sobie za te lokale
                    usługowe w przyziemiu Maków. Wszyscy wiemmy, że w naszych Makach nie ma
                    piwnic. Ile trzeba by było zapłacić za piwnicę, by Agroman nie był
                    zainteresowany sprzedażą tych pomieszczeń na usługi. Czytając formum, myślę,
                    że chętnych na piwnice jest wielu. Pozostaje tylko kwestia ceny.
                    -------------
                    Mak 2B
                    • medelski Re: Zakłady i zgadywanki 28.04.05, 16:38

Z tego co pamiętam z rozmów przedzakupowych była mowa o kwocie około 4 tys od
                      łebka za komórkę 1.5 metra

--------------
                      MAKa 1a/parter
                      --------------
                      • Gość: Felix Re: Zakłady i zgadywanki IP: 81.15.161.* 28.04.05, 17:58
                        Jakoś nie za bardzo sobie wyobrażam wejscie do tych lokali usługowych :/... tam
                        nie za bardzo tak naprawdę jest na to miejsce - pooglądajcie dokładnie plany
                        • Gość: L.aura Re: Zakłady i zgadywanki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.05, 09:52
                          Felix - Przez ogrodek ;)

Anyway- o tym co bedzie przekonamy sie podobno dopiero we wrzesniu.
                          • brykal Re: Zakłady i zgadywanki 29.04.05, 10:20
                            Gość portalu: L.aura napisał(a):
                            >
                            > Anyway- o tym co bedzie przekonamy sie podobno dopiero we wrzesniu.

Ależ w cale nie trzeba czekać aż do września - pewne rzeczy są od razu pewne (vide domofony, studzienki).
                            • Gość: L.aura Re: Zakłady i zgadywanki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.05, 10:43
                              mialam na mysli punkty usl. w makach!
                              • brykal Re: Zakłady i zgadywanki 29.04.05, 13:22
                                Gość portalu: L.aura napisał(a):

> mialam na mysli punkty usl. w makach!

odpowiadaj cytując to nie będzie wątpliwości ;)
                                pozdrufka
                                • Gość: L.aura Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.05, 13:53
                                  > odpowiadaj cytując to nie będzie wątpliwości ;)
                                  > pozdrufka

Tak też będę czynić ;)

Milutkiego dlugiego weekendu wszystkim!! Pogoda ma byc super! :)
                                  • Gość: esmee Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 12:23
                                    witam :)
                                    czytam i czytam i nigdzie nestety nie widze sasiadów z orzecha 7c...W A gromanie mowia ze wiekszasc mieszkan w tym orzechu jest juz albo wykupiona albo zarezerwowana..czy jest ktos kto kupil tam mieszkankoi?
    • Gość: Monia Wejscie do mieszkan IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 11.05.05, 08:23
      Dzwoniłam wczoraj do Agromana z pytaniem kiedy będzie można wejśc do mieszkań.
      Niestety termin wciąz się przeciąga i jeszcze trzeba czekac ze 2 tyg.
      • Gość: zainteresowany Re: Wejscie do mieszkan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 12:23
        Moniu, o ktorych mieszkaniach mowa?
        • marsik070 Re: Wejscie do mieszkan 11.05.05, 18:06
          Według dzisiejszych informacji z Agromana tworzona
          jest lista osób, które niedługo do 20.05.2005
          będą mogły wejść do mieszkań w ORZECH 1.
          Kto z sąsiadów może niech się zgłasza.
          Marek III p. orzech 1D.
          • Gość: astrona Re: Wejscie do mieszkan IP: *.acn.waw.pl 11.05.05, 20:47
            podanie już złożyłam jakiś czas temu i czekam na kontakt (telefon) ze strony
            Agromana...
            czy planowana jest jakaś wspólne zwiedzanie?
            było by miło poznać przyszłych sasiadów ;-)
            Anka, Orzech 1 d I p.
            • Gość: Monia Re: Wejscie do mieszkan IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 12.05.05, 08:46
              Oczywiście chodzi mi o Orzecha zwłaszcza 1.Niestety w Agromanie nic nie
              wpominali o tworzeniu jakies listy wejść, a ja mam już wielką chęć zobaczyć to
              na co wydałam taki ful kasy.
              pozdr
              • ladywawa Re: Wejscie do mieszkan 12.05.05, 09:48
                Wczoraj rozmawiałam z jednym z handlowców Agromana i powiedział mi, że
                mieszkania będzie można oglądać najwcześniej za 6-8 tygodni.
          • barabasz75 Re: Wejscie do mieszkan 12.05.05, 09:55
            Sąsiedzie, czy to pewna informacja? Zapisałeś się na ta listę? :-)

Pozdrawiam
            Barabasz
            Orzech 1D IIIp
            ---------------------------------------------------
            Nieoficjalna strona Osiedla Lewandów
            www.lewandow.vel.pl
            www.osiedle-lewandow.prv.pl---------------------------------------------------

marsik070 napisał:

> Według dzisiejszych informacji z Agromana tworzona
            > jest lista osób, które niedługo do 20.05.2005
            > będą mogły wejść do mieszkań w ORZECH 1.
            > Kto z sąsiadów może niech się zgłasza.
            > Marek III p. orzech 1D.
            • Gość: Monia Re: Wejscie do mieszkan IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 12.05.05, 10:51
              Widzę, że Agroman wciąż podaje sprzeczne informację. Tyle, że rozbiezności
              pomiedzy 2 tyg. a 6-8 tyg. zaczynają mnie martwic.
            • marsik070 Re: Wejscie do mieszkan 12.05.05, 17:11
              Była to informacja telefoniczna od handlowca
              ale dzisiaj byłem osobiście i powiadomiono mnie, że chwilowo to
              nie jest możliwe ze względu na błoto podeszczowe
              ale próbują to organizować na koniec
              przyszłego tygodnia.
              Pozdrawiam
              • Gość: astrona Re: Wejscie do mieszkan IP: *.acn.waw.pl 12.05.05, 20:38
                błoto podeszczowe?

przecież tam cały czas jest błoto...nie tylko po deszczu...
                • magdusii sprzedam Orzech 2D, 80m2 16.05.05, 12:40
                  Witajcie sąsiedzi.
                  Chcemy sprzedać nasze mieszkanko z racji powiększenia się rodziny.
                  Prośba o pomoc, może znacie ewentualnych kupców?
                  ORZECH 2D (NR BUDOWLANY 64 I SYMBOLEM L002ME140), 1 PIETRO, POWIERZCHNIA 78,29M²
                  WRAZ Z LOKALEM GOSPODARCZYM (NR BUDOWLANY 011),I MIEJSCEM NA PARKINGU
                  PODZIEMNYM (NR BUDOWLANY 020).
                  kontakt Magda Bak magdusii@poczta.onet.pl
                  • Gość: kasia Re: sprzedam Orzech 2D, 80m2 IP: *.chello.pl 17.05.05, 20:17
                    Hejka! A jaka cena? Pzdr
                    • zbig72 Re: sprzedam Orzech 2D, 80m2 23.05.05, 09:26
                      szczerze mówiąc dziwię się, że jeszcze wszyscy tych "mieszkań" nie
                      sprzedajecie...

w dzisiejszych czasach powinna obowiązywać zasada "płacę i wymagam", a Wy
                      użeracie się z Agromanem, który ze wszystkiego robi łachę, jakby to była połowa
                      lat 80-tych (znam osobiście jedną z "przyszłych" mieszkanek jednego z Orzechów -
                      ciągle jeszcze ma na to siłę, ale ja bym na jej miejscu dawno zrezygnował)

nowe "Alternatywy 4" sobie kupiliście, czy co?

• Gość: oli Re: sprzedam Orzech 2D, 80m2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 09:53
                        widzę że chętnie byś kupił jakieś fajne mieszkanko w agromanku,ale się troszkę
                        spóźniłeś, he he he
                        • zbig72 Re: sprzedam Orzech 2D, 80m2 23.05.05, 10:01
                          eeeee tam...
                          dobrze mi tam gdzie mieszkam od paru ładnych lat - przeprowadzki póki co nie
                          planuję - tak sobie tylko czytam forum developerzy (poniekąd zawodowo :)) i
                          widzę po prostu, że u Agromana coś topornie idzie (zresztą znajoma potwierdza,
                          a trudno posądzić ją o złośliwość - kupiła, zapłaciła, sama się denerwuje...)
                          • medelski Re: sprzedam Orzech 2D, 80m2 23.05.05, 12:20
                            > eeeee tam...
                            > dobrze mi tam gdzie mieszkam od paru ładnych lat - przeprowadzki póki co nie
                            > planuję - tak sobie tylko czytam forum developerzy (poniekąd zawodowo :))

Dziękujemy za twoje cenne uwagi, zbig!
                            Było prawdziwym zaszczytem gościć tu zawodowego czytelnika forum.

--------------
                            MAKa 1a/parter
                            --------------
    • Gość: dementi Re: Osiedle Lewandów - Agroman IP: 212.75.118.* 23.05.05, 09:15
      Czy to forum zdechło? Jakoś nie widzę żadnych nowych postów od 17.05..
      J&M
      • Gość: L.aura Re: Osiedle Lewandów - Agroman IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.05, 10:10
        dementi chyba juz wszyscy 'dojrzeli' by sie z tego forum przeniesc
        na...prywatne ;)
        Ty nie?
        Pozdrawiam
        • Gość: dementi Re: Osiedle Lewandów - Agroman IP: 212.75.118.* 23.05.05, 14:31
          Laura, no sie przecież przeniosłem. Ale tam też jakoś cicho, a jak ja sobie nie
          pogadam, to mnie dławi i sinieją mi paznokcie... A może to tylko krawat..?
          Pozdro
          J&M
          • Gość: L.aura Re: Osiedle Lewandów - Agroman IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.05, 14:48
            Mialam Ci wlasnie napisac ze maj to taki łikendowy miesiac... wyluzuj ;)
            • Gość: Porter Re: Osiedle Lewandów - Agroman IP: *.crowley.pl 23.05.05, 15:27
              Dementi,

Koniecznie trzeba pisać na forum publicznym o wszelakich problemach, kwestiach,
              aspektach, opcjach, możliwościach etc. etc. Nie róbmy sekt, niektórzy z
              piszących mają talent w krwistym opisywaniu rzeczywistości, nie zachowując
              niepotrzebnej poprawnosci politycznej. Jest to bardzo ożywiające, w
              szczególności jeżeli ktoś całymi dniami siedzi w kodeksach :) i zmuszony jest
              zachowywać daleko posuniętą poprawność polityczną w stosunku do wszystkiego i
              wszystkich.

Pozdrowienia dla klasy pracującej!

Porter

• Gość: dementi Re: Osiedle Lewandów - Agroman IP: 212.75.118.* 23.05.05, 22:15
                Porter, o jakiej sekcie myślisz? I czy to znaczy że mam spokornieć, czy walić na
                odlew? No bo nie wiem, co na dziś będzie trendy i lifestylowe.
                Pozdr
                J&M
                • Gość: Porter Re: Osiedle Lewandów - Agroman IP: *.crowley.pl 24.05.05, 08:29
                  Dementi, po prostu bardzo lubię Twoje teksty i nie chcę, żeby sie marnowały
                  na "priva". Te sekty to w duuużej przenośni rozmowy w grupach na "priva".

Pozdrawiam serdecznie
                  Porter
    • Gość: Porter Prośba do Barabasza IP: *.crowley.pl 25.05.05, 09:20
      Dzień dobry,

Zmieniłem e.mail na stronie Lewandowa, reaktywowałem konto i teraz po
      zalogowaniu nie widzę prywatnych wiadomości i forum.

Prośba o pomoc.

Porter
    • Gość: ania Re: do tych którzy kupili 118 m poddasze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 15:54
      Potrzebuję informacji od osób którzy kupili 118m poddasze w Orzechu, zamierzam
      zakup tego mieszkania w kolejnym etapie, jednak niepokoi mnie wysokość okien.
      Są one niższe niż na innych piętrach przez co oczywiście mieszkanie jest mniej
      oświetlone, nie mam możliwości obejrzenia fizycznie i zakup "w ciemno" czegoś
      co nie jest standard jest troszkę niepokojący. Czy ktoś z Was oglądał może
      podobne rozwiązania?
      Pozdrawiam
      ania
      • dementi Re: do tych którzy kupili 118 m poddasze! 25.05.05, 18:26
        I słusznie, że pytasz. To nie moje mieszkanie ale o ile wiem, te mieszkania przy
        ścianach są niższe niż standart. Podobno 2.10. Przez to okna rzeczywiście są
        dużo mniejsze. Może ktoś się zjawi, kto dokładnie wie jak sprawa wygląda. Ja
        pamiętam, że na forum coś na ten temat było. Dziwię się, że skoro jest
        ograniczenie w wielkości okien od góry, to nie zrobili ich do samej podłogi.
        Może sie mylę ale w ten sposób zrobili ciemne te mieszkania. Takie okna jak są
        mnie się nie podobają. Gdyby nie to, mieszkanie byłoby miodzio.
        Pzdr
        • Gość: ania Re: do tych którzy kupili 118 m poddasze! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.05, 18:57
          dowiadywłam się również w agromanie czy istnieje możliwosć zrobienia
          dodatkowych okien w dachu - niestety nie! Te mieszkania nia są nizsze, tam są
          skosy na trzech ścianach (bryła mieszkania), które zaczynają sie od 2.10 i
          docelowo dochodzą do 2.65, czyli wysokości klasycznej, ale przez to górna
          krawędż okna jest na wysokości 2 m , u mnie aktualnie jest na 2.40 więc nijak
          nie mogę sobie tego wyobrazić! Jeśli jest ktoś kto mógłby udzielic na ten
          temat więcej info - bardzo prosze!
          pzdr
          ania
          • Gość: ania Re: do tych którzy kupili 118 m poddasze! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.05, 18:59
            jeszcze jedno, piszesz, że temat był poruszany, prześledziłam cały watek ale
            chyba nic nie ma, gdzie szukac?
            • dementi Re: do tych którzy kupili 118 m poddasze! 25.05.05, 21:56
              Jestem pewien, że nie było oddzielnego wątku. Przypominam sobie, że to było przy
              okazji rozmowy na temat zmian w aranżacji rozkładów mieszkań. Ktoś z właścicieli
              nawet napisał, że znalazł rozwiązanie tego zmartwienia. Szukałbym gdzieś w
              styczniu/lutym.
              Pozdro
              J&M
      • Gość: bogny Re: do tych którzy kupili 118 m poddasze! IP: *.crowley.pl 26.05.05, 12:58
        Kupując mieszkanie 118 m nie wiedziałam o tak niskich oknach!!!!!! Pociesza
        fakt że są za to dłuższe i "podobno powierzchniowo wychodzi na to samo".
        Odzielając kuchnie od pokoju tylko "wyspą" zyskuję oświetlenie kuchennego okna
        i sporo światła wpada z antresoli. Jestem fanką jasnych kolorów i odkrytych
        powierzchni a o aranżacji wymarzonego mieszkania myślę od grudnia (czyli
        własnie od chwili kiedy dowiedzialam sie o tych oknach:)))))Widziałam juz
        mieszkanie i bardziej niż okami martwię sie łazienką w sypialni bo trochę
        pomieszałam z wejściem, podzieliłam mieszkanie na dwie części, tak żeby za
        często nie spotykać dzieci:))))))
        • Gość: ania Re: do tych którzy kupili 118 m poddasze! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.05, 18:07
          Na którą stronę wychodzą u ciebie okna z pokoju dziennego i kuchni? Byłaś już w
          środku! Czy mieszkania jest wystarczająco oświetlone? Czy nie jest ciemne?
          Mam zarezerwowane takie mieszkanie okna ze str dziennej - płd-zach.
    • Gość: Porter Re: Osiedle Lewandów - Agroman IP: *.crowley.pl 30.05.05, 11:39
      Po dzisiejszej lekturze z Tymem w Rzepie, który nazywa siebie "skrajnym
      pesymistą" to ja w tym temacie chciałem się zapytać na ile
      oceniacie "ewentualne" opóźnienie w terminie realizacji Orzecha 2 i kiedy może
      być termin oddania?
    • Gość: ania Re: Osiedle Lewandów - Agroman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 15:51
      i czy nie ma nikogo kto mi pomoże w rozwianiu wątpliwości co do 118 m?
      • Gość: bogny Re: Osiedle Lewandów - Agroman IP: *.crowley.pl 31.05.05, 17:06
        Wybacz, ale czego oczekujesz, nie rozumiem czy masz kłopot z podjęciem decyzji?
        Ja nie mogę się doczekac na swoje 118 m a sprawę "światła " musisz rozpatrzeć
        sama. Zobacz mieszkania z handlowcem,( ja nie miałam problemu z wejściem)i
        przedkonaj się czy spełnisz swoje oczekiwania tą inwestycją. Pozdrawiam i życzę
        podjęcia właściwej decycji.
        • Gość: ania Re: Osiedle Lewandów - Agroman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 12:10
          Bardzo bym chciała, jest niestety niemożliwe obejrzenie przed 14 czerwca,
          pomimo że mam rezerwację nie mam możliwosci podjęcia ostatecznej decyzji,
          natomiast ciebie prosiłam o informację czy twoim zdaniem to mieszkanie jest tak
          samo oświetlone jak powiedzmy na niższym piętrze z "normalnymi" oknami?
    • Gość: pjo. Cos sie dzieje obecnie na budowie ??? IP: *.acn.waw.pl 02.06.05, 09:43
      Pytanie jak w temacie... bo mam wrazenie ze jakis przestuj jest.
      • barabasz75 Re: Cos sie dzieje obecnie na budowie ??? 02.06.05, 10:17
        Zdjęcia z budowy z dnia 29.05.2005:
        www.lewandow.vel.pl
    • stolica3 Czy na osiedlu Lewandów będą mieszkać fani Legii?? 02.06.05, 16:52
      Jestem bardzo ciekaw!
      • Gość: dementi Re: Czy na osiedlu Lewandów będą mieszkać fani Le IP: 212.75.118.* 02.06.05, 20:35
        Tak: moja żona.
        Pzdr
        J&M
        • marsik070 Re: Czy na osiedlu Lewandów będą mieszkać fani Le 03.06.05, 16:07
          Tak cała moja rodzina ze strony miecza.
          M&M
        • Gość: nikita Re: Czy na osiedlu Lewandów będą mieszkać fani Le IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 20:53
          Fajnie Dementi - będę śpiewać z Twoja żoną piosenki, których nauczył mnie mąż
          mój; oczywiście te ładniejsze bo dziecko mam - a junior łapie wszystko
          szybko:)
          oczywiscie po piffku bo w normalnie to mam kompleks na punkcie głosu swego
          śpiewanego.
          ha ha ha
          pozdrawiam też kibiców Poloni:)
          m/n
          • stolica3 Re: Czy na osiedlu Lewandów będą mieszkać fani Le 03.06.05, 21:30
            No to pozdrowienia dla wszystkich fanów (L), mam nadzieję że przy każdym meczu
            naszej Legiuni będzie o nas głośno na całym osiedlu :)))) Ja finalizuję zakup w
            Orzechu 3A
            • dementi Re: Czy na osiedlu Lewandów będą mieszkać fani Le 03.06.05, 23:54
              No to ja się wyprowadzam.
              Pzdr
              J&M
              PS. Wyprowadzam się ja: "J".
              • stolica3 Re: Czy na osiedlu Lewandów będą mieszkać fani Le 05.06.05, 16:34
                No to powodzenia.
                • mamagocha Re: Czy na osiedlu Lewandów będą mieszkać fani Le 05.06.05, 20:11
                  Spoko, spoko! Nigdzie się nie wyprowadzi. Nauczymy mojego męża kilku pieśni ku
                  chwale Legii i przy piwku będzie jeszcze prym wiódł:))))

Pozdrawiam
                  J&M
                  • Gość: Monia Oficjalne oglądanie IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 06.06.05, 11:53
                    Witam,dostałam tel. z Agromana za zaproszeniem na ogładanie mieszkań 18.06 Czy
                    wy również?
                    • marsik070 Re: Oficjalne oglądanie 06.06.05, 19:01
                      My również.
                      • dementi Re: Oficjalne oglądanie 06.06.05, 22:48
                        To oglądanie dotyczy O1 czy również O2?
                        Pzdr
                        J&M
                        • Gość: deckart Re: Oficjalne oglądanie IP: *.cefarm.com.pl / 195.117.105.* 07.06.05, 06:45
                          Pan Max O. twierdzi że obu,
                          pozdr

dementi napisał:

> To oglądanie dotyczy O1 czy również O2?
                          > Pzdr
                          > J&M
                    • Gość: astrona Re: Oficjalne oglądanie IP: *.acn.waw.pl 11.06.05, 09:47
                      A ja mam takie pytanie: czy po wyslaniu emaila z godzina i iloscia osob ktore
                      maja przyjsc na zwiedzanie mieszkania, Agroman w jakikoliwiek sposob dal wam
                      znac o przyjeciu do wiadomosci waszego maila?
                      Czy poprostu stawiamy sie o podanej godzinie...
                      • Gość: Kimi Re: Oficjalne oglądanie IP: 195.116.92.* 13.06.05, 14:47
                        Tak że klatka 1C w Orzechu pierwszym ze względu na prowadzone prace jest
                        wyłączona z dni otwartych. Ciekawe jak wiele mają do pokazania? Widocznie
                        więcej jest jeszcze ciągle do ukrycia ...
                      • Gość: aja Re: Oficjalne oglądanie IP: 212.160.202.* 16.06.05, 13:29
                        nie Agroman nie dowiadywal sie czy odebralismy wiadomosc,
                        ale dzwonil wczesniej aby nas poinformowac ze trzeba wyslac maila
                        w tej sprawie no i wyslalismy - dostalismy odpowiedz na
                        18 o godz 14 mamy sie stawic w "obuwiu sportowym" oczywiscie :)
                        Mam jeszcze male pytanko: czy jest tu ktos z Maka 1B?
                        - witam sasiadow i do zobaczenia w sobote
                  • azymut17 Re: Czy na osiedlu Lewandów będą mieszkać fani Le 06.06.05, 12:39
                    To szykuje się chyba "święta wojna", bo oboje z mężem kibicujemy Polonii ;-)))
                    Pzdr. wszystkim!
                    Anna17
                    • Gość: deckart Re: Czy na osiedlu Lewandów będą mieszkać fani Le IP: *.cefarm.com.pl / 195.117.105.* 06.06.05, 14:12
                      To może ja zawnioskuje do Agromana żeby przy wejściu osiedle dnia 18.06.05
                      postawił bramkę do wykrywania metalu i aby wszyskie pałki, noże, pasy, proce,
                      szaliki i inne atrybuty prawdziwego kibica z całą bezwględnościa były konfiskowane.
                      Może być tłoczno, ktos coś powie, ktoś sie zdenerwuje a zamieszki moga być takie
                      że będziemy w CNN

pozdr
                      deckart

Re: Czy na osiedlu Lewandów będą mieszkać fani Le
                      azymut17 06.06.2005 12:39 + odpowiedz

To szykuje się chyba "święta wojna", bo oboje z mężem kibicujemy Polonii ;-)))
                      Pzdr. wszystkim!
                      Anna17
                    • stolica3 Re: Czy na osiedlu Lewandów będą mieszkać fani Le 06.06.05, 16:23
                      To świetnie, przynajmniej będzie wesoło i ciekawie na osiedlu :)
                      Pozdr.
                      (L)
                      • Gość: kasiunia Re: Czy na osiedlu Lewandów będą mieszkać fani Le IP: *.chello.pl 11.06.05, 10:55
                        Hej Stolica! Witam najbliższego sąsiada! A można wiedzieć gdzie dokładnie w Orzeszku 3 jesteś usytuowany?
                        pzdr
                        Kasia
                        • stolica3 Re: Czy na osiedlu Lewandów będą mieszkać fani Le 12.06.05, 11:01
                          Będę podejrzliwy i zapytam czemu pytasz?
                          Pozdr
                          • Gość: kasiunia Re: Czy na osiedlu Lewandów będą mieszkać fani Le IP: *.chello.pl 12.06.05, 11:33
                            Faktycznie, że jesteś podejrzliwy ;). Z ciekawości. Z O3 mało ludzi się wypowiada na forum więc miło "usłyszeć" bliskiego sąsiada.
                            Pzdr :)
                            Kasia
                            • stolica3 Re: Czy na osiedlu Lewandów będą mieszkać fani Le 12.06.05, 11:55
                              Orzech 3 A
    • sofija51 Hałas 05.06.05, 19:22
      Witam,
      zastanawiam się nad kupnem mieszkania w II etapie Lewandowa. Tylko zastanawia
      mnie jedno czy będzie tam można wytrzymać jeśli chodzi o odgłosy dochodzące z
      Toruńskiej.

Ma ktoś może jakieś "ZA"?:)

Pozdrawiam,
      Sonia
      • Gość: sofia Re: Hałas IP: 80.50.250.* 06.06.05, 12:07
        czy może gdzieś juz o tym było? w takim wypadku czy ktoś mógłby podesłać info
        gdzie dokładnie.

• Gość: Gość termin oddania Orzecha 1 IP: *.acn.waw.pl 07.06.05, 22:52
        sorki ze tak sie wpycham ale czy ktos juz wie jaki bedzie ostateczny termin
        oddania Orzecha 1 ?
      • 2001marek termin oddania Orzecha 1 07.06.05, 22:53
        sorki ze sie wpycham ale czy komuś juz powiedzieli jaki bedzie ostateczny termin
        oddania Orzecha 1 ?
        • Gość: MS Re: termin oddania Orzecha 1 IP: 195.85.249.* 08.06.05, 11:39
          pytalem przy okazji MAKA 2A o ten pierwszy orzech ktory mial byc oddany w VII i
          powiedziano mi ze od razu we IX maja zostac oddane 4 budynki tzn orzech 1 i 2
          oraz maki 1 i 2. Mam nadzieje ze wiecej opoznien nie bedzie
          • Gość: Monia Re: termin oddania Orzecha 1 IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 08.06.05, 16:01
            O jakich opóźnieniach mówisz??? przecież w umowie jest zapis, że odbiór nastąpi
            na koniec III kwartału 2005 (Orzech 1), tak więc wszystko w terminie. Myślę, że
            terminy lipcowe o których mówili handlowcy były tylko na zachęte.
            pozdr......
      • Gość: gość Re: Hałas IP: 80.50.250.* 09.06.05, 11:55
        ładnie mnie wszystcy zlali nie ma co!!!!:(
        • brykal Re: Hałas 09.06.05, 12:28
          Gość portalu: gość napisał(a):

> ładnie mnie wszystcy zlali nie ma co!!!!:(
          eee od razu zlali :)
          Może się już nikomu nie chciało pisać żebyś przejrzała(-a) posty wcześniej - był już taki temat poruszany
          Pozdrawiam
          P.S.
          ja widzę same ZA :)
          • Gość: gość Re: Hałas IP: 80.50.250.* 09.06.05, 12:46
            mam zarezerwowane mieszkanie ale zastanawiam się.
            Osiedle jest przepiękne i bardzo chciałabym tam mieszkać, ale wątpliwości
            pojawiają się zawsze. Wole zapytać ew. przyszłych sąsiadów a nie na forum
            głównym gdzie wiadomo, że najwięcej będzie negatywnych opinii(taka to już
            Polaków mentalność:)
            Interesuje mnie też to jak to jest z terminami oddania inwestycji.

Os. Lewandów ogłaszało się już jakiś czas temu. Czy nie boicie się obsuwy????

Pytam poważnie, w koncu to spora kasa.

• brykal Re: Hałas 10.06.05, 13:32
              Gość portalu: gość napisał(a):

> mam zarezerwowane mieszkanie ale zastanawiam się.
              > Osiedle jest przepiękne i bardzo chciałabym tam mieszkać, ale wątpliwości
              > pojawiają się zawsze.
              a gdzie ich nie ma?

> Wole zapytać ew. przyszłych sąsiadów a nie na forum
              > głównym gdzie wiadomo, że najwięcej będzie negatywnych opinii(taka to już
              > Polaków mentalność:)
              Zwróć uwagę Soniu, że tutaj właśnie Twoi być może przyszli sąsiedzi się wypowiadają więc raczej negatywnych opinii nie uraczysz (oprócz kilku zazdrosnych wyjątków)

> Interesuje mnie też to jak to jest z terminami oddania inwestycji.
              orzech 1 - III kwartał 2005 i sądzę, że się wyrobią

> Os. Lewandów ogłaszało się już jakiś czas temu. Czy nie boicie się obsuwy????
              obsuwy mogą się prawie wszędzie zdarzyć - piszę prawie bo znam kilka firm, którym się nie zdarzają

polecam forum na naszej stronie gdzie w tej możesz poczytać jeszcze kilka dyskusji nt osiedla
              pzdr
          • Gość: sonia Same "za" IP: 80.50.250.* 09.06.05, 12:48
            a możesz mi kilka tych "za" przytoczyć?
            • Gość: sonia Re: Same "za" IP: 80.50.250.* 09.06.05, 13:07
              mnie powalają tarasy
              piekna architektura
              ładne rozkłady
              monitoring, ochrona, alarmy, kamery,
              nie blokowisko.

Troche tylko boje sie hałasu z toruńskiej,
              dojazdu, dojścia zimą,
              no i czy AgroMan nie spoznie sie z oddaniem do uzytku za bardzo.

Poza tym bene
              • napszih §2 pkt 3b 25.06.05, 23:36
                Mam pytanie odnoszące się do punktu §2, 3b " do rozpoczecia, najpóźniej w
                terminie do końca II kwartał 2007, procedury zmierzającej do uzyskania
                pozwolenia na użytkowanie budynku". W momencie otrzymania kluczy a ze strony
                developera brak pozwolenia na użytkowania budynku nie bedziemy mogli mimo
                wszystko wejść do naszego mieszkania??? Prosze o odpowiedź co o tym sądzicie?
                • stolica3 Re: §2 pkt 3b 26.06.05, 12:34
                  Wiesz tez miałem ten dylemat i po konsultacji z prawnikiem sprawa wygląda
                  następująco - nie ma pozwolenia na uzytkowanie nie ma zamieszkania - jest to
                  zagrożone sankcją finasową ze strony - chyba Inspekcji Budowlanej - kara może
                  wynieść do 5000 tyś złotych. Jeżeli chodzi o developera to wygląda to tak - w
                  momencie odbioru przez Ciebie mieszkania i kluczy developer umywa ręce tzn.
                  przecież nie wyrzóci Cię z Twojego własnego mieszkania - cytuję słowa jednego z
                  pracowników. I to tyle - możesz mieszkać ale na własne ryzyko - kuriozum co??
                  Jeżeli chodzi o całą procedurę uzyskania zgody na użytkowanie nieruchomości to
                  przed zmianą ustroju Warszawy ( kiedy był podział na gminy) było to bardzo
                  proste ponieważ taką decyzję wydawał właściwy Urząd Gminy w tym wypadku
                  Białołeka (który zresztą podobno działał bardzo sprawnie) - natomiast teraz
                  decyzję musi wydać Urząd Mista Stołecznego Warszawy - a że urzędnicy p. Lecha K.
                  boją się podejmować decyzje to wogóle ich nie pdoejmują więc cała procedura
                  trwa.... Wiesz, ale ja na Twoim miejscu bym się nie przejmował do 2007 roku
                  ustrój Warszawy zmieni się pewnie jeszcze kilka razy... więc zobaczymy co będzie :)
        • medelski Re: Hałas 09.06.05, 13:11
          Co tu dużo gadać, przejedź się pod budowę i zrób nasłuchy w różnych częściach
          osiedla. "Cicho" to pojęcie względne.
          Jakbyś brała od strony Toruńskiej, to całkiem niezły koncert jest. Ale to do
          czasu aż tam coś wybudują. Na razie jest puste pole, więc się niesie

--------------
          MAKa 1a/parter
          --------------
          • Gość: gosc Re: Hałas IP: 80.50.250.* 09.06.05, 13:16
            miałabym ew. lokal w orzechu 6
            • Gość: medelski Re: Hałas IP: *.acn.waw.pl 09.06.05, 16:00
              No to moim zdaniem nie masz się czym przejmować
              Ale musisz pojechać i przekonać się sama. Stań sobie przy którymś z północnych
              budynków, np. MAK 2 i nasłuchuj :-)
            • dementi Re: Hałas 09.06.05, 17:56
              Co do Orzecha i hałasu. Nie znam planów tego etapu ale jeśli Orzechy dalej będą
              od strony Trasy, to naturalnie bedziesz bardziej eksponowana/ny na hałas niż
              Maki. Wtedy ważniejszy będzie wybór Orzecha w głębi osiedla, czyli litery A i B.
              Uważam, że hałas z Trasy który występuje tam dziś, jest słyszalny przede
              wszystkim dlatego, że wokół nie ma innych źródeł hałasu i dlatego na nim
              koncentruje się nasza uwaga. Nie zdziwiłbym się, gdyby się okazało, że zaciszne
              osiedla w centrum są głośniejsze niż Lewandów od strony trasy. Kusi mnie, żeby
              to zmierzyć.
              Pozdro
              J&M
              • Gość: medelski Re: Hałas IP: *.acn.waw.pl 10.06.05, 09:12
                Dementi - orzech VI to jest od północy
              • brykal Re: Hałas 10.06.05, 13:36
                dementi napisał:
                > Uważam, że hałas z Trasy który występuje tam dziś, jest słyszalny przede
                > wszystkim dlatego, że wokół nie ma innych źródeł hałasu i dlatego na nim
                > koncentruje się nasza uwaga. Nie zdziwiłbym się, gdyby się okazało, że zaciszne
                > osiedla w centrum są głośniejsze niż Lewandów od strony trasy. Kusi mnie, żeby
                > to zmierzyć.
                byliśmy kiedyś wieczorem (ok. 20-tej) w miejscu naszej budowy zanim pojawiły się tam jakiekolwiek maszyny i prace. Wysiedliśmy z samochodu i usiedliśmy sobie żeby właśnie zobaczyć jak to jest z tym hałasem. Szczerze powiem, że większy hałas dochodzi z osiedla na którym jest codzienny ruch i biegają dzieci niż od strony trasy
                pzdr
                • Gość: FXX Re: Hałas IP: *.ustron.sdi.tpnet.pl 20.06.05, 19:34
                  Głos z Brzezin:
                  Wydawało mi się, że kupując mieszkanie w głębi osiedla jestem całkowicie
                  uchroniony od problemu hałasu od TT, ale tak nie jest - trasę słychać na całych
                  Brzezniach. Oczywiście na zewnątrz, bo w mieszkaniu przy zamkniętych oknach w
                  nocy słychać jedynie lekki pomruk, który nawet trudno skojarzyć z trasą (ja się
                  długo zastanwiałem, czy to trasa, czy kotłownia).
                  Jednak czasem zdarza się, że na zewnątrz rzeczywiście jest dość głośno i zależy
                  to chyba od warunków atmosferycznych. Tak więc proste eksperymenty (pojechać
                  raz i posłuchać) na niewiele się przydadzą. Ja też takie kiedyś robiłem i
                  wypadało to lepiej niż jest.
                  Ogólnie nie jest źle, ale odradzam zakup mieszkania od strony trasy.
                  • Gość: piara Re: Hałas IP: *.crowley.pl 23.06.05, 20:44
                    w sobotę zwiedzałam swoje mieszkanie w Orzechu 2d i mile mnie zaskoczył
                    niezwykly spokój. Szpaler drzew skutecznie tłumił odgłosy z tt. Fakt: wiało aż
                    miło i słychać było tylko szum liści, drzewo oczywiście w pełni kwitnienia, no
                    i sobota, małe natężenie ruchu. Napewno zimą będzie duuuużo gorzej. W tej
                    chwili z okna w sypialni trasy nawet nie widać. Ratunku, niech nie obcinają
                    tych gałęzi.
    • Gość: piara Re: Osiedle Lewandów - Agroman IP: *.crowley.pl 10.06.05, 22:25
      Witam, czy ktoś z Lewandowiczów ma dziecko w wieku gimnazjalnym? Gdzie
      zapisaliście swoje "maluchy". Pozdrowienia dla wszystkich:)))
      • Gość: piara szkoła na lewandowie IP: *.crowley.pl 11.06.05, 07:39
        Czy na forum znajdę rodziców gimnazjalistów? Przedszkole jest, podstawówka tez
        ale co zrobić z tymi trochę starszymi? Komunikacja sami wiecie jaka jest, a
        rejownówka na tarchominie. W społecznej nie ma miejsc. Gdzie zapisaliście swoje
        maluch?
        • Gość: agawa Re: szkoła na lewandowie IP: 195.8.101.* 16.11.05, 14:34
          a gdzie jest przedszkole ???
    • przemek.kruk kupie mieszkanie do 45-50 metrow + taras 18.06.05, 12:58
      witam,

byc moze jest ktos, kto chcialby sprzedac na osiedlu mieszkanie (45-50 metrow)
      z tarasem? chodzi oczywiscie o mieszkania, ktore beda oddawane w najblizszym
      terminie (jesien tego roku). bardzo mi zalezy na czasie.

kontakt do mnie:
      przemek.kruk@gazeta.pl
      gg: 4950737
      tel: 600318695

pozdrawiam,

przemek
      • Gość: Monia Re: kupie mieszkanie do 45-50 metrow + taras IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 20.06.05, 08:38
        A jąką cenę jesteś w stanie zapłacić za m2?
        • Gość: Porter Oględziny IP: *.crowley.pl 20.06.05, 09:35
          Oględziny bardzo mi się podobały, bardzo miła obsługa i generalnie dobrze
          wybudowane . Bravo dla oprowadzajacych.

Minusik jest taki, że w Orzechu 2 w piwnicy ( o ile dobrze dostrzegłem) nadal
          jest woda, choć w stosunku do zimy to był w sobotę odpływ.

Ta woda martwi. Jeżeli tak sobie stoi od zimy to ...? No właśnie co? Może ktoś
          się zna?
          • Gość: gosc Re: Oględziny IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 20.06.05, 10:15
            Wrażenia z ogladania są jak najbardziej pozytywne jeśli chodzi o mieszkanie.
            Niestety niektórzy sąsiedzi nie wywarli na mnie dobrego wrażenia zwłaszcza
            noszący złote sygnety i stwarzających pozę "wszystko mi wolno". Mam nadzieję,że
            będa mieszkać jak najdalej ode mnie.
            • medelski Re: Oględziny 20.06.05, 10:47

Czyżby kolejna prowokacja pracowników konkurencji

--------------
              MAKa 1a/parter
              --------------
        • przemek.kruk Re: kupie mieszkanie do 45-50 metrow + taras 20.06.05, 13:01
          najchetniej w cenie, czyli ok 3500. byc moze z lekka gorka. jesli chcesz
          konkretniej porozmawiac, to prosze o kontakt (namiary podalem w poprzednim
          poscie).

pozdrawiam
    • 2001marek kto był sobote oglądać mieszkanie?? 19.06.05, 16:09
      jakie macie wrażenia?
      bo jak dla mnie to:
      - mało swiatła - pokoje sa ciemne, kuchania zresztą to mala klitka z mikro szybką:)
      - dużo wnęk załamań itp

• ebel Re: kto był sobote oglądać mieszkanie?? 19.06.05, 21:09
        Ja jestem zadowolona, pracuję w branży i generalnie nie miałam do czego się
        przyczepić (1 mały mankament). Co prawda w moim lokalu nie było jeszcze
        rozprowadzonych instalacji, tylko były same ściany i okablowanie do instalacji
        alarmowej, ale wszytko zostało wybudowane zgodnie z projektem zamiennym, który
        dostarczyłam - a przesuwałam wszystkie ściany.
        Kwestia załamań, cóż to chyba kwestia gustu. Ja zmieniłam projekt i troszkę
        sobie te ściany wyprostowałam:)
        Co do doświetlenia, to oczywiście wszystko zależy od strony świata i od razu
        pocieszę załamanych. Pomieszczenia nieotynkowane z oklejonymi oknami zawsze
        wydają się bardzo ciemne i generalnie mniejsze niż w rzeczywistości. Jak dojdą
        tynki, zdecydowanie się poprawi.
        • Gość: dementi Re: kto był sobote oglądać mieszkanie?? IP: 212.75.118.* 19.06.05, 22:50
          Dokładnie tak jest. Po pomalowaniu ścian, zdjęciu folii z okien i podniesieniu
          podłogi (u nas brakuje jeszcze z 10 cm) wszystko optycznie się powiększy. Ja
          narazie nie mam zastrzeżeń.
          J&M
          • zbig72 Re: kto był sobote oglądać mieszkanie?? 28.06.05, 13:32
            co nowego na "najdłuższej budowie nowożytnej europy"???
            czy jest szansa, że pierwszy mieszkaniec wprowadzi się zanim człowiek wyląduje
            na Marsie?
            • Gość: dementi Re: kto był sobote oglądać mieszkanie?? IP: 212.75.118.* 29.06.05, 01:06
              Sory ale nie bardzo rozumiem dlaczego uważasz, że jest to "najdłuższa budowa"?
              Porównałem u innych deweloperów. U nas nie jest źle.
              Pozdro
              J&M&Z
              • Gość: nikita Re: kto był sobote oglądać mieszkanie?? IP: *.pharm.sanofi / *.sanofi.com 29.06.05, 08:54
                Dementi witamy Z na świecie. Gratulujemy.
                • Gość: Porter Re: kto był sobote oglądać mieszkanie?? IP: *.crowley.pl 29.06.05, 09:00
                  Dementi gratulacje! Witamy Dementi Jr.
                  Co do tego tempa to występują tutaj spory w doktrynie.

• brykal Re: kto był sobote oglądać mieszkanie?? 01.07.05, 23:10
                Gość portalu: dementi napisał(a):

(...)
                > J&M&Z
                Gratulujemy bardzo i serdecznie pozdrawiamy
                również
                J&M&Z
                • medelski Re: kto był sobote oglądać mieszkanie?? 01.07.05, 23:36
                  A wtrącę się nieproszony i również serdecznie pogratuluję Z. :-)
                  Szkoda że Z szybsze niż lokal ale to mało ważne

--------------
                  MAKa 1a/parter
                  --------------
                  • dementi Re: kto był sobote oglądać mieszkanie?? 02.07.05, 00:12
                    Eech dziękuję Wam bardzo. Nie chciałbym tego tematu zbyt eksploatować, bo są na
                    to inne fora ale:
                    1.Moja w tym zasługa niewielka. Wszystkie pokłony należą się mojej żonie Małgosi.
                    2.Uwaga rodzice chłopców. Mamy piękną córeczkę i ostrzegam, że będę to chłopstwo
                    gonił i podnosił laskę na postrach.
                    3.Nie spodziewałem się, że ktoś zauważył. Zresztą jestem zagrzebany w pracy
                    opiekuńczej i nie zajarzę nawet jeśli Orzech 2a utonie w Lewandowskim trzęsawisku.
                    Pozdro
                    J@M@Z
                    PS. Fajna ekipa jesteście.
                    • Gość: PR. ORZECH 4 IP: *.com 03.07.05, 17:02
                      Hello, proszę o info. na temat ORZECHA 4, jest ktoś z sąsiadów, w AGROMANIE
                      powiedzieli, że wszystkie mieszkania zostały już sprzedane.. a więc
                      • Gość: Kasia R. Re: ORZECH 4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 12:41
                        Witam, Kupiłam mieszkanko w Orzechu 4B na pierwszym piętrze i z tego co mówią w
                        Agromanie ponad 80% mieszkań zostało zarezerwowanych, ale jeszcze nie opłcono
                        pierwszych transz.
                        Pozdrawiam

Kasia R.
                        • ua1967 Re: ORZECH 4 06.07.05, 23:21
                          Witam po raz pierwszy na forum.
                          Mam pytanie: czy komukolwiek z Was udało się podpisać umowę przedwstępną w
                          formie aktu notarialnego?
                          Czekam niecierpliwie na odpowiedź.
                          Pozdrawiam.
                          • Gość: kasiunia Re: ORZECH 4 IP: *.chello.pl 07.07.05, 14:47
                            Chyba nie. To nie przechodzi.....Ale tak jak jest nie jest źle :)Pozdrawiam
                      • Gość: jorgi Re: ORZECH 4 IP: 195.136.112.* 27.08.05, 16:01
                        Witam serdecznie. Ja kupiłemOrzech 4D ...
                    • azymut17 Re: dementi 05.07.05, 14:03
                      Dołączam się do gratulacji!
                      Ja rodzę za ok. 3 tygodnie, mam więc nadzieję, że z Twoją drugą połową będziemy
                      odbywać urocze spacery po okolicy wyszarpując wózki z błota i próbując się w
                      nim nie utopić :-) I że nastąpi to szybciej niż za rok...
                      Anna17
    • areksnl [materiały] 09.08.05, 10:36
      Witam sasiadów.
      Rozglądaliście się juz może za hurtowaniami
      gdzie warto kupić płytki, podłogi itp?

Pomocna była by lista adresów.
      • marsik070 Re: [materiały] 10.08.05, 22:39
        Oczywiście. Ja kupiłem ceramikę, aramturę, kleje, włoskie płytki i najlepiej
        zostałem obsłużony w firmie Glazomat w Al.Jerozolimskich
        tel.7599456 i WOIS na Wale Miedzeszyńskim tel.6127213. Pozdrawiam sąsiadów.
        • Gość: sasiad Re: [materiały] IP: 195.85.249.* 12.08.05, 16:20
          ? juz kupiłes? ..hmmmm ja nie mam gdzie tego trzymac....... ale czy to nie za
          wczesnie?
          sasiad
          • marsik070 Re: [materiały] 12.08.05, 23:02
            No problem. Trzymam to w magazynie sklepu do czasu kiedy mi będą potrzebne. W
            firmie Glazomat nie robią z tego zagadnienia. Pozdrawiam.
    • Gość: Agromanek Re: Osiedle Lewandów - Agroman IP: *.habeo.pl 11.08.05, 15:15
      Podobno obok osiedla jest w planach trasa szybkiego ruchu. Czy ktos juz to
      sprawdzal? Jak daleko moze byc od nas?
      • Gość: dementi Re: Osiedle Lewandów - Agroman IP: 212.75.118.* 12.08.05, 22:45
        Temat wielokrotnie i dogłębnie wałkowany. Polecam przeczytanie historii forum.
        Pozdr
        J&M&Z
      • poecilia Re: Osiedle Lewandów - Agroman 31.08.05, 13:32
        Witam :) własnie mamy zamiar podpisac umowe na orzecha 6B :) sa moze juz jacys
        przyszli sasiedzi? aha, ja przepraszam, ale tez dopytam sie o ta trase
        szybkiego ruchu? jaki jest w koncu jej status - nadal tylko w dalekich planach?
        • poecilia ORZECH 6B 31.08.05, 14:26
          szukamy przyszłych sasiadów :)
    • luksto Terminy oddania 17.08.05, 13:55
      Tak się czasem zastanawiam, czy większość z osób zabierających głos na forum,
      zdaje sobie sprawę ze swojego położenia. Nie chcę siać tu niepokoju i fermentu,
      bo mam nadal nadzieję, że mieszkania na Lewandowie zostaną oddane w terminie,
      lecz tempo pracy oraz przerzucenie większości mocy przerobowych na tzw. drugi
      etap nie wróżą nieczego dobrego. Dla tych wszystkich, którzy nie są pewni
      terminu oddania przez Agromana ich mieszkań (ewentualna "obsuwa") zachęcam do
      wykonania prostego zabiegu. Niech zwrócą się oni z oficjalnym pismem do zarządu
      Agromana z prośbą o wyrażenie na piśmie i podpisanego przez przedstawicieli
      spółki oświadczenia o zgodnym z charmonogramem postępem prac i o braku
      jakiegokolwiek opóźnienia.Zapewniam, że wynik takiego zabiegu odbierze dobre
      samopoczucie wielu z Was. Przypominam również o utracie korzyści wynikających z
      kończącej się w tym roku ulgi budowlanej, w sytuacji oddawania lokali na
      początku 2006 r.
      Naprawdę, już najwyzszy czas abyśmy przestali mówić o pierdołach i zebrali się
      razem tworząc siłę mogącą skutecznie walczyc o nasze prawa. Piszcie więc do
      Agromana. Słowo handlowca znaczy bowiem mniej niż papier.
      Pozdrawiam
      • Gość: bogny Re: Terminy oddania IP: *.plusgsm.pl 17.08.05, 22:09
        Ty straszysz, czy znasz jakieś fakty? Na kiedy masz wyznaczony termin oddania?
        Ja jeszcze nie zaczęłam się bać, a budowy nie widziałam od dawna. Moj termin to
        początek pazdziernika. Pani w Agromanie zapewniała, że terminy będą dotrzymane
        i oddania techniczne w jedynkach rozpoczną się od połowy wrzesnia. Czy ktoś z
        forumowiczów "jedynek" już coś wie?
        • Gość: dementi Re: Terminy oddania IP: 212.75.118.* 17.08.05, 23:32
          Tym razem muszę sie zgodzić z luksto (lukasto?). Na budowie nie widać postepów.
          Wszystkie siły rzucone na drugi etap. Nie musze jednak pisać do Agromana. Ja
          wiem, że opóźnienie jest znaczne i nic nie można zrobić, bo umowa jest
          sformułowana w sposób naruszający zasadę równości stron. Zgodziłem się na nią,
          bo chciałem tego mieszkania. Teraz pozostało zacisnąć zęby.
          Pozdro
          J&M&Z
          PS. Czy Wy wiecie, że forum przeniosło sie na inną stronę?
          • Gość: Po opóźnienie IP: *.crowley.pl 18.08.05, 10:04
            Opóźnienie wydaje się być bardzo mocne, szczególnie w zakresie maka/orzecha 2.
            Jeżeli dojdzie do utraty ulgi to sugeruję zmienić kolor elewacji siedziby
            agromana na bardziej "jajeczny" :)
            • p.m.a Re: opóźnienie 18.08.05, 18:09
              Niestety.
              Dodatkowo próbują zmienić terminy wystąpienia o użytkowanie budynków oraz
              oddanie infrastruktury, w umowach.
              Mam nadzieję, iż się postarają, gdyż może ich czekać los JWC na forum gazety !
              • areksnl Re: opóźnienie 22.08.05, 08:46
                Napisałem do Agromana list w sprawie określenia wielkości
                opóźnienia w budowie Orzecha 2b.
                Jak mi odpiszą to podziele się news-ami.
                Pozdrawiam,
                przyszłych sąsiadów.
                • areksnl Re: opóźnienie 25.08.05, 15:26
                  Wydział budowlany dzisiaj mnie naprostował
                  zgodnie z umową paragraf 2 punkt 3b (poprzez paragraf 12)
                  przekazanie mieszkań w orzechu 2 ma nastąpić do końca IV kwartału.

Niestety mi ktoś wmówił że będzie to możliwe do końca września
                  (podsumowując śmierć frajerom).

Pozdrawiam i do zobaczenia na osiedlu może w tym roku.
                  • Gość: kejt odbior orzecha 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 12:36
                    dzis rowniez taka informacje otrzymalam. Orzech 1 w pazdzierniku, Orzech 2
                    grudzien
                    • Gość: dana Re: odbior orzecha 2 IP: *.crowley.pl 04.09.05, 23:19
                      Na ile wiarygodne są te informacje? Ja rozmawiałam na budowie i powiedziano mi
                      że mój orzech 2d będa oddawać w połowie pazdziernika. Komu tu wierzyć?
                      Najlepiej byłoby znać prawdę, nawet tę o najprdziwszych opóznieniach, toby się
                      człowiek nie łudził i łatwiej do wykończenia przygotował. A tu co pytanie to
                      inna odpowiedz na ten sam temat. Pozdrawiam. Cierpliwości życzę, niestety.
                      • Gość: kejt Re: odbior orzecha 2 IP: *.chello.pl 06.09.05, 20:45
                        rozmawiałam z działem budowy. Byli bardzo zdziwieni terminem odbioru jaki mamy
                        w umowie tj. do końca września. Wg działu budowy realny termin odbioru mieszakń
                        z orzecha to grudzień
                        • Gość: dana Re: odbior orzecha 2 IP: *.plusgsm.pl 08.09.05, 20:03
                          Potwierdzam, dzisiaj też otrzymałam taką informację. Szkoda tylko że kilka dni
                          wcześniej mamiono mnie pazdziernikowym terminem. Ciekawe po co? Teraz jest mi
                          gorzej!
    • amoniak2 Re: Osiedle Lewandów - Agroman 26.08.05, 12:08
      Nie wiem jaki jest odstęp miedzy pierwszymi zabudowaniami Głębockiej a Waszym
      osiedlem ale czasem jak się jedzie Głębocką - na wysokości przystanku Lewandów
      coś straszliwie śmierdzi! Wydaje mi się że to z pobliskich zabudowań tuż za
      przystankiem (w waszą stronę).

B. ładne macie domki!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka