Dodaj do ulubionych

Ogrzewanie

31.12.09, 13:56
Witam,
Wczoraj dzwoniłem do "ukochanego" dewelopera i dowiedziałem się, że we wtorek, środa (5-6.01.2010) mają włączyć ogrzewanie. Jak do tej pory uruchomili kotłownię w budynku F ale nastąpił przeciek i musieli wyłączyć. Zobaczymy jak to będzie z tym ogrzewaniem w czwartek na spotkaniu.
PS. Czy ktoś potwierdził spotkanie z Panem Dyrektorem??
Obserwuj wątek
    • littlewhitetiger Re: Ogrzewanie 31.12.09, 13:59
      aha zapomniałem... Życzę Wszystkim w Nowym Roku dużo zdrowia, szczęścia, wytrwałości, mniej problemów z Dolcanem i żebyśmy w 2010 mogli wprowadzić się do naszych mieszkań...
      Pozdrawiam
      • insignia928 Re: Ogrzewanie 03.01.10, 01:44
        witam serdecznie,
        mam pytanie: czy wypowiedź pana dyrektora w sprawie włączenia
        ogrzewania 5-7 stycznia miała charakter ogólny, odnosiła się do
        konkretnych bloków, czy do całego osiedla?
        z góry dziękuję
        • ki-ch Re: Ogrzewanie 07.01.10, 09:08
          W dniu dzisiejszym nie mogłem pojawić się na zebraniu, więc drodzy sąsiedzi
          proszę o jakieś informacje co się dzieje na budowie, najbardziej interesuje mnie
          ogrzewanie w budynku E. Z góry dziękuje.
          • el-team Re: Ogrzewanie 07.01.10, 09:16
            Ogrzewanie w budynku E NIE DZIAŁA. Nowy termin ogrzewania to koniec
            stycznia :). Ogrzewanie działa w budynku F. Jest też nowy termin
            pozwolenia na użytkowanie. I jest to teraz nie przełom marca i kwietnia
            a kwietnia i maja. Spowodowane jest to niestety chwilowa utratą
            płynności finansowej (podobno niegroźną) i w związku z tym nie mogą np.
            zakupić pieca do kotłowni do budynku E właśnie. Ogólnie lipa jak dla
            mnie.
            • tk-1 Re: Ogrzewanie 07.01.10, 09:55
              A czy w ciągu ostatnich tygodni trawały jakieś prace wykończeniowe
              na klatakach schodowych, bo na zewnątrz z oczywistych wzgledów nie
              można było nic robić ? Może ktoś był dziś w budynku G i widział czy
              coś tam się ruszyło na klatce schodowej od ostatniego spotkania na
              budowie ? A może jest już tam ogrzewanie ?
              • piotr2506 Re: Ogrzewanie 07.01.10, 11:29
                W F ogrzewanie dziala. W K maja uruchomic dzisiaj (chyba ze beda
                przecieki). W G i H sa problemy zwiazane z tym ,ze pod tymi blokami
                sa zlokalizowane sklepy, ktore nie sa pokryte. Jakos to ma byc
                rozwiazane, ale jak to nie wiem.
                • tk-1 Re: Ogrzewanie 07.01.10, 12:00
                  Rozwiązanie jest takie że trzeba zabudować te ściany do lokali
                  użytkowych w tych budynkach, tyle ze oni to zrobią może gdzieś pod
                  koniec tego roku o ile znowu ich kolejna zima wczesniej nie
                  zaskoczy.
                  No ale jest jeszcze pytanie czy może ktos widział, czy pomimo mrozu
                  zrobili coś więcej na klatce schodowej w budynku G, w porównaniu do
                  tego co było miesiąc temu ?
                  • ki-ch Re: Ogrzewanie 07.01.10, 19:48
                    Totalna masakra z tym developerem, porównał bym to do wczorajszej
                    jazdy po mieście( czyli wszystko stało) !!!
            • km9581328 Re: Ogrzewanie 08.01.10, 10:21
              Więc to nie jest jedna wspólna kotłownia dla całego osiedla tylko pojedyńcze
              osobne piece dla każdego bloku? Skoro Dolcan stracił płynność finansową i nie
              jest w stanie kupić jednego pieca, to jak spłaci kredyty? 31 stycznia mają
              spłacic 1,3mln. Czy ktoś ma możliwość sprawdzenia, jak wyglądają spłaty kredytów
              (np. Pan z Min. Fin?)
    • littlewhitetiger Re: Ogrzewanie 08.01.10, 09:57
      Witam,
      Przed chwilą rozmawiałem z Panią Małgorzatą Kowalską Dolcan. Otrzymałem informację że w budynku "K" zostało włączone ogrzewanie.
      Pozdrawiam
      • gw-15 Re: Ogrzewanie 08.01.10, 10:10
        A co z pracami wykończeniowymi na klatakach schodowych w budynkach,
        czy ktoś wczoraj tam był i widział czy coś się posunęło pomimo mrozu
        od ostatniego spotkania na budowie w grudniu ?, czy oni w tym czasie
        cos tam w ogóle robili, bo jak byłem na budowie ostatni raz tydzień
        temu w piątek, to widziałem że ruszyli trochę elewację i to głównie
        na tym garazu wielopoziomowym, ale co z wykończeniem klatek
        schodowych ? Nie mogłem wczoraj być na tym spotknaiu wiec pytam.
        • littlewhitetiger Re: Ogrzewanie 08.01.10, 10:35
          Odnośnie bloku "K" od ostatniego spotkania zmieniło się:
          -zamontowana winda
          -zamontowane przyłącza gazowe
          -na klatkach metalowe szafki elektryczne
          -zamontowano grzejnik w łazience
          I to chyba tyle. Pani Kowalska zapewniała że ogrzewanie włączone i działa więc od poniedziałku wracją do prac wykończeniowych...a jak to będzie w rzeczywistości...pewnie jak zwykle...:(
          Podobno przed blokami ułożona jest kostka...niestety śnieg nie pozwala tego zweryfikować.
          • misiek178_29 Re: Ogrzewanie 08.01.10, 14:20
            Kocioł w budynku E również jest zamontowany. Nie wiem skąd p.
            Chwesiuk ma informacje, że go nie ma i brak na niego kasy. Stoi na
            ostatnim piętrze i jak ktoś chce go obejrzeć niech się zgłosi do
            kierownika budowy. Myślę, że pozwoli go obejrzeć. Dyrektor d/s
            inwestycji to człowiek zupełnie nie przygotowany do stanowiska,
            które zajmuje.
            • el-team Re: Ogrzewanie 08.01.10, 15:43
              He he dobre :)
          • piotr2506 Re: Ogrzewanie 08.01.10, 15:42
            Potwierdzam to co napisal littlewhitetiger.
            Dzisiaj bylem w bloku K. Grzejniki gorace. Musza jednak 1-2 tygodnie
            pogrzac zeby sie zrobilo cieplo.
            • insignia928 Re: Ogrzewanie 08.01.10, 22:27
              osobiście nie wyobrażam sobie dyrektora ds. inwestycji (albo nawet
              specjalistę ds. sprzedaży) informującego publicznie o chwilowej
              utracie płynności finansowej. to,że mają problemy, nie jest czymś
              wyjątkowym,- takie czasy,są problemy w budowlańce, w logistyce,w
              handlu i t.d. ale żeby mówić o tym do klientów? nikt tak nie robi.
              albo kompletny brak kompetencji, albo mamy do szynienia z oszołomem.
              • misiek178_29 Re: Ogrzewanie 09.01.10, 10:29
                Obawiam się, że poprawna jest ostatnia odpowiedź.
                • tk-1 Re: Ogrzewanie 11.01.10, 07:48
                  A mi się wydaje że wreszcie znalazł się w tej firmie ktoś (kto z
                  obojętnie jakiego powodu) mówi po prostu prawdę. Cztery lata
                  doświadczeń z tą "firmą" (bo raczej należałoby nazwać ich
                  zorganizowaną - nie zorganizowaną grupą przestępczą) każe sądzić że
                  ktoś kto ma tam być zatrudniony to musi najpierw odbyć specjalny
                  kurs dla łgarzy, bo inaczej to potem nie nadawałby się w żaden
                  sposób do pracy w takiej "firmie". Z kolei nalezy też stwierdzić że
                  nikt w miarę normalny nie byłby w stanie odnaleźć się w takich
                  realiach, bo bez łgarstwa to w takich realiach nie zajedzie się
                  daleko.
                  W końcu listopada dostałem telefonicznie informację o odborze pisma,
                  po które udałem się do biura na Żurawiej, no i tam wywiązała się
                  między mną a miłymi pracownikami biura rozmowa na temat kwestii
                  ogrzewania i wykończenia klatek schodowych. Twierdzili oni usilnie
                  wówczas że wszystko ma być gotowe do 7 grudnia, a ja odnosząc się do
                  powyższego stwierdziłem że sprawę należy rozpatrywac wyłacznie na
                  gruncie teorii, przyjdzie zima i będzie po wszystkim aż do kwietnia
                  conajmniej. Tak sie też stało ...
                  • wp80 Re: Ogrzewanie 11.01.10, 11:08
                    Witam
                    zatem jeśli dyr. d/s inwestycji jest niekompetentny to może zwrócimy się Dolcana
                    aby przeznaczył inna osoba do reprezentowania firmy na naszych spotkaniach moze
                    bardziej zorientowana w sprawie, bardziej kompetentną i rzeczową
                  • insignia928 Re: Ogrzewanie 11.01.10, 11:52
                    nie wydaje mi się. do takich informacji w każdej firmie mają dostęp
                    tylko dwie osoby:prezes i główna księgowa. i nikt tego nie opowiada
                    pracownikom, tym bardziej klientom. jest to teoria wym. wyżej
                    dyrektora.
                    • extreme78 Re: Ogrzewanie 11.01.10, 14:10
                      No a ja właśnie umówiłem się w najbliższy czwartek na odbiór lokalu w budynku K.
                      Przekazałem kierownikowi budowy wcześniej swoją listę uwag co do mieszkania
                      (głównie nierówności na ścianach) i mieli się tym zająć. Wprawdzie nie
                      spodziewam się, że już w czwartek dokonam odbioru (tak łatwo im ze mną nie
                      pójdzie) no ale kto wie. Wcześniej byłem w lokalu ze swoim wykończeniowcem i o
                      dziwo ściany i podłogi trzymały pion i poziom co go nawet zdziwiło tylko te
                      tynki masakra.
                      • piotr2506 Re: Ogrzewanie 11.01.10, 19:43
                        Ja tez umowilem sie na odbior w budynku K (w piatek). Tez zglosilem
                        swoja liste uwag i tez watpie zebym odebral mieszkanie w Piatek.
                        • gw-15 Re: Ogrzewanie 12.01.10, 07:48
                          a jakie były zastrzeżenia co do tego mieszkania ?
                          • extreme78 Re: Ogrzewanie 12.01.10, 09:42
                            Pewnie wszędzie takie same zastrzeżenia będą, tynki. Nie wymagam niewiadomo
                            czego ale te "fale dunaju" to powiedziałem żeby mi przytarli. Jak już wcześniej
                            wspomniałem ściany i podłogi nawet nawet, spasowania okien nie sprawdzałem
                            jeszcze ale kartkę do szczelin zabieram na odbiór ;-) Tak więc na odbiór radzę
                            zabrać mocną latarkę do ścian, poziomicę min 1,5m, kartkę papieru od drukarki do
                            okien oraz jeżeli nie ma się jakiejś wiedzy budowlanej kogoś "kumatego" w tym
                            temacie.
    • gw-15 Re: Ogrzewanie 12.01.10, 10:39
      a jak tam w takim razie przedstawia się kwestia stanu wykończenia
      klatek schodowych, chociazby w tym budynku K, czy ktoś cos tam robił
      od czasu świąt, jak zaczęła się ta zima ?
      • ki-ch Re: Ogrzewanie 21.01.10, 17:21
        Witam, czy w dniu dzisiszym odbyło się zebranie, jeśli tak to proszę
        napisać jakie są nowości na osidlu i jak przedstawia sie sytuacja z
        ogrzewaniem w budynku E. Pozdrawiam.
        • caleb667 Re: Ogrzewanie 21.01.10, 19:26
          Pan Zastępca Kierownika na moje pytanie na dzisiejszym spotkaniu potwierdził, iż
          ogrzewanie w budynku E ma być włączone z końcem stycznia br.
          • kll777 Re: Ogrzewanie 26.01.10, 16:50
            Niestety na ogrzewanie w bloku E i L poczekamy sobie jeszcze trochę. Ma zostać
            uruchomione w pierwszej dekadzie lutego.
    • kll777 Re: Ogrzewanie 12.02.10, 20:34
      Witam, w bloku L wreszcie ruszyło ogrzewanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka