sylwialh27 25.01.10, 16:53 Kupuję swoje pierwsze mieszkanie i mam pytanie. Czy cena 7300 za m2 w stanie deweloperskim (50m2) w Ursusie jest ok? W cenie jest miejsce postojowe przed budynkiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylwialh27 Re: Cena w Ursusie 25.01.10, 17:06 żadna prowokacja, po prostu nie wiem co robić, ot i tyle.. Odpowiedz Link Zgłoś
jiggaman007 Re: Cena w Ursusie 25.01.10, 17:20 sylwialh27 napisała: > żadna prowokacja, po prostu nie wiem co robić, ot i tyle.. na Bemowie blisko Górczewskiej mieszkania w stanie deweloperskim już chodzą poniżej 7000zł/m2, więc te 7300 na Ursusie to delikatnie mówiąc żart. otodom.pl/mieszkanie-warszawa-bemowo-6737m2-3-pokoje-467450-pln-id4135546.html Odpowiedz Link Zgłoś
perneon Re: Cena w Ursusie 25.01.10, 18:09 > otodom.pl/mieszkanie-warszawa-bemowo-6737m2-3-pokoje-467450-pln-id4135546.html a to nie jest przypadkiem apartamencik z widokiem na budowaną obok trasę s8? chyba tak, patrząc na: siskom.waw.pl/s8.htm#1 tak czy inaczej lepsze to niż samoloty, brak infrastruktury i korki na drogach wyjazdowych w ursusie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumuński_doradca Re: Cena w Ursusie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.10, 17:12 Coś podejrzenie tanio te 7300 za m2. To musi być jakaś cieciówka nad wjazdem do garażu z ruchliwej ulicy z widokiem na śmietnik i zajezdnie MPO. Porządny apartament w ekskluzywnej dzielnicy Ursus to minimum 10tys/m2. Odpowiedz Link Zgłoś
malaczarnaczekolada Re: Cena w Ursusie 08.02.10, 16:07 to co powiesz na to ? www.daft.pl/nieruchomo%C5%9Bci-na-sprzeda%C5%BC/mazowieckie/Warszawa/Ursus/Warszawa-Ursus- Rakuszanki/774901 Warszawa, Ursus, Rakuszanki - mieszkanie na sprzedaż Metraż: 31m2 (6.444 zł/m2) Nowy apartamentowiec - stan deweloperski pokój z aneksem kuchennym, łazienka Inwestycja zakończona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Cena w Ursusie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.10, 21:07 Jakby ktoś bardziej przeanalizował oferty deweloperów w Ursusie, to może zauważy, że często za niższą cenę nie ma ani komórki, ani garażu w cenie i tak jest nie tylko w Ursusie, ale i na Woli, Bemowie, czy Wilanowie. Ja kupiłam mieszkanie na Gołąbkach za 7500- w tym komórka i garaż,a więc po wliczeniu ceny za garaż+ komórkę będzie niecałe 7000 tys, to nie jest zła cena. Szukałam mieszkania ponad rok i naprawdę ciężko jest znaleźć coś fajnego za mniejszą cenę :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: account mgr Re: Cena w Ursusie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.10, 18:00 Mnie rowniez martwi ta niespotykanie niska cena na Ursusie. Normalnie mieszkania chodza tam po ok 8.5 a apartamenty w granicach 10.5-12 tys/m2. Moze jak podasz przyblizona lokalizacje bedzie latwiej okreslic. Ursus ma niewatpliwe zalety - przyjazna architektura, solidna infrastruktura, dobry dojazd do Centrum, prezna spolecznosc lokalna. Dlatego wielu powaznych developerow zrealizowalo swoje inwestycje w tej dzielnicy. A w ogole to polecam udanie sie do agencjo posrednictwa. Tam wlasnie sa fachowcy ktorzy przeprowadza profesjonalna analize SWOT dla inwestycji. Nie ma co oszczedzac tych paru tysiecy zlotych kiedy rozmawiamy o inwestycji rzedu 1/2 miliona PLN. Fachowa ekspertyza posrednikow moze uchronic przed potencjalna katastrofa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pies_fafik Re: Cena w Ursusie IP: 212.160.172.* 26.01.10, 09:53 dobre, dobre... :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pies_fafik Re: Cena w Ursusie IP: 212.160.172.* 26.01.10, 13:28 My tu sobie jaja robimy, a Ursus NA POWAŻNIE sie reklamuje w ten sposób. Własnie zauwazyłem taki mały link na jakims portalu: "Za Głośna Okolica? Za Wysokie Ceny? Przeprowadź Się na Skorosze Teraz!" :D:D:D:D:D Z tego co wiem, to jeżeli chodzi o chałas, to ciezko jest przebić ryk przelatujacego odrzutowca pasazerskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doris Re: Cena w Ursusie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.10, 15:24 Gość portalu: pies_fafik napisał(a): > My tu sobie jaja robimy, a Ursus NA POWAŻNIE sie reklamuje w ten > sposób. Własnie zauwazyłem taki mały link na jakims portalu: > > "Za Głośna Okolica? Za Wysokie Ceny? Przeprowadź Się na Skorosze > Teraz!" > > :D:D:D:D:D Z tego co wiem, to jeżeli chodzi o chałas, to ciezko jest > przebić ryk przelatujacego odrzutowca pasazerskiego... no z tym t\rykiem odrzutowca to trochę przesadziłeś:-))) ładnych 15 lat wynajmuje mieszkania w różnych dzielnicach i w Ursusie faktycznie w porównaniu z innymi jest ciszej i spokojniej (teraz tu mieszkam). ale jak ma być na obrzeżach miasta, gdzie tramwaj nie jedzie, a samochody głównie stoją na tych osiedlowych uliczkach więc i szumu nie wzbudzą.... :-))) tez czekam na normalne ceny w Ursusie, bo ja na razie są porównywalne z Wolą czy nawet Mokotowem:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ołpen_Fajans Re: Cena w Ursusie IP: *.acn.waw.pl 25.01.10, 18:46 Za 7300 to trza brać szybciutko, kredycik i wio. Przecież w tej prestiżowej dzielnicy ceny rosną z dnia na dzień. Wczoraj było 7200, dzisiaj 7300... co będzie dalej? Co prawda za tą cenę można bez problemu kupić na woli, bemowie czy nawet mokotowie ale gdzie tym dzielnicom do ursusa?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo Re: Cena w Ursusie IP: *.spray.net.pl 25.01.10, 19:36 ta cena to kpina, oto dlaczego: 1. Ursus to peryferyjna, zakorkowana dzielnica, bez infrastruktury, pod samolotami , generalnie nic ciekawego a cena podana przez Ciebie jest wysoka 2. 7500 kosztują ładne mieszkania na Mokotowie, sprawdź choćby Melody Park i porównaj to do syfiastego ursusa 3. Na ursusie Mieszkania od deva można kupić za 5500 (Harmonia, dla mieszkań >70 metrów) oraz za 5800 - Volumeric (ładne rozkłady, ale wysokie bloki, śpiewają oficjalnie 6500, ale przez telefon schodzą do 6000 jeszcze przed spotkaniem) zatem nowe u deva na ursusie 5500-5800, tak wiem Ebejot liczy więcej, ale sama sobie odpowiedz czy tańsi będą równać do droższych czy na odwrót Odpowiedz Link Zgłoś
sylwialh27 Re: Cena w Ursusie 25.01.10, 19:59 Dzięki za opinie, ale ja naprawde nie wiem skąd wy bierzecie te ceny 5 czy 6 tys w Ursusie czy niewiele więcej na Woli np..Chodzi mi o mieszkanie ok 50m2,nowe, a nie 80m2, w wielkiej płycie.Ja wiem, że takie to i na Mokotowie mozna kupic za 6 tys. Mieszkania szukam juz od paru miesiecy i mniej więcej wiem jak wygląda sytuacja, szczególnie w Ursusie.Jesli pojawi sie jakies sensowne ogłoszenie, 2-pok. nowe mieszkanie do ok.45m2, w miare dobrze urządzone, w cenie ok 7.5-8tys na m2 znika w przeciągu paru dni. Jeśli chodzi o lokalizacje- wiem, ze Ursus to peryferia, ale to chyba lepsza opcja dla osób z mniejszym budżetem niż Białołęka? Oczywiscie bardzo bym chciała kupić nowe,2-pok. na Kabatach.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo Re: Cena w Ursusie IP: *.spray.net.pl 25.01.10, 20:41 nie no to chyba jakaś prowokacja co ona wypisuje >skąd wy bierzecie te ceny 5 czy 6 tys przecież napisałem nazwy dwóch osiedli w sprzedaży!!!! >Chodzi mi o mieszkanie ok 50m2,nowe, > a > nie 80m2, w wielkiej płycie DWA NOWA OSIEDLA W SPRZEDAŻY TO WIELKA PŁYTA??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doris Re: Cena w Ursusie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.10, 10:03 Gość portalu: gonzo napisał(a): > przecież napisałem nazwy dwóch osiedli w sprzedaży!!!! no to zobaczmy: Volumeric - jeszcze nie mają w ofercie mieszkań przy Ryżowej, bo inwestycja w przygotowaniu. no chyba że czegoś nie znalazłam - poprosze zatem link. Orkiestra - te 5500 a i owszem, ale nie przy 50m. poza tym, byłeś tam kiedyś? widziałeś uliczkę która prowadzi do osiedla (dziurawa, bez chodnika)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo Re: Cena w Ursusie IP: *.spray.net.pl 26.01.10, 12:38 zła nazwa nie chodziło o Volumeric a o OLMONT INVESTMENT ceny wywoławcze 6500, przez telefon przed spotkaniem schodzą do 6000 (sprawdziłem) podobno na spotkaniu można dobić do 5700-5800 w zależności od metrażu bloki SKOŃCZONE, a nie w budowie dla mnie sprawa jest jasna, ceny docelowe na Ursusie to 5xxx - kwestia czasu Odpowiedz Link Zgłoś
jiggaman007 Re: Cena w Ursusie 25.01.10, 20:59 pod koniec roku za tą samą kasę kupisz o co najmniej 10m2 większe mieszkanie, w lepszej lokalizacji. nie warto poczekać? a tak poza tym to naprawdę marna prowokacja :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Cena w Ursusie IP: *.era.pl 25.01.10, 22:51 Ursus, max 3500 zł/m2! Żadna przyjemność mieszkania w mrówkowcach pod pasem startowym lotniska! Nabywcom tychże apartementów gratuluję wyobraźni, wysokich zdolnosci analityczych, znajomości matematyki i zdolności przewidywania przyszłości :-))))) No to kredycik i wioooooooooo!!! No cóż ale głupich nie sieją... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyczny Kupie niekupie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.01.10, 00:05 Rok temu też tak wszyscy pisali i co? Przez takich madrali jak wy Odpuściłem pod koniec 2008 roku 50m w Marvipolu na Ryżowej za 350tys + garaż gratis a teraz równie dobrych ofert nie ma. Moze w Orkiestrze ale tam wieksze metraze, blisko trasy, nad samym nalotem na lotnisko i do tego znacznie gorsza jakosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaq Re: Kupie niekupie IP: *.tpnet.pl 26.01.10, 09:03 I dobrze zrobiłeś Jeśli dałeś kasę na wówczas dobre lokaty to masz juz zarobione około 20tys i nie ponosisz kosztów utrzymania mieszkania (kredytu, ubezpieczenia czy czego tam) Gdybyś nie sprzedał i czekał to dalej byś miał kasę zamrożoną i nie widomo czy sprzedałbyś za więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: Cena w Ursusie IP: *.chello.pl 25.01.10, 21:07 A ty jestes przyjezdna ? Bo wiekszosc ludnosci naplywowej chce mieszkac na Kabatach a nie w Warszawie.Dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Cena w Ursusie IP: *.ptim.net.pl 25.01.10, 22:22 bemowo i kabaty to tez peryferia. Kabaty leżą znacznie dalej od centrum niż Ursus. Nie słuchaj przyjezdnych wioechmentów i nie daj sie wpędzać w kompleksy. Zarówno w Ursusie, jak i dalej - w Piastowie i Pruszkowie, można żyć długie lata (nie tylko pierwsze mieszkanie) i być zadowolonym z życia (zwłaszcza, jak kredyt niewielki). Wies wprowadza się do preztiżowych dzielnic, a rdzenii warszawiacy wyprowadzają poza miasto. Bo goneralnie wszędzie w warszawie jest pełno syfu. 90% mieszkań to stare rudery lub wieka płyta. Dlatego tez obecnie na drogach jest tak luźno, bo w tych prestiżowych dzielnicach nie ma zbyt wielu garaży podziemnych i bryki im nie odpalają. :-)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesiu Re: Cena w Ursusie IP: 217.98.20.* 26.01.10, 14:36 Jak się cierpliwie poszuka to można znaleść mały metraż za 6500, mieszkanie gotowe, zrobione, wybudowane po 2000r Jak sie jest trąba to to można kupić i za 9tys od metra, są harpagony za tyle wystawiające co kto woli Można jednak kupić za 7tys na bemowie, co jest lepszym wyborem bo zycie pod skrzydłami samolotów nie należy do ciekawych niektórym to nie przeszkadza, zwłaszcza tym co mają tam mieszkanie do sprzedania :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CDMowiec Re: Cena w Ursusie IP: *.era.pl 26.01.10, 15:30 Czytam posty często udzielających się forumowiczów i bardzo ciekawy jestem gdzie wy wszyscy mieszkacie,że tak krytycznie podchodzicie do innych dzielnic. Oto uwagi zebrane na forach od ludzi: Ursus - hałas od samolotów,problemy komunikacyjne, Włochy - część dzielnicy też ma problem z samolotami, korki Bemowo - inwestycje, przy tasach szybkiego ruchu,przy cmentarzach, na peryferiach,oferty jwConstruction Wola - drogo,hałas związany z centrum Centrum - drogo, hałas związany z komunikacją przez całą dobę Białołęka - dalekie peryferia,tragiczny dojazd Bródno - tragiczny dojazd,mało nowych mieszkań Stary Mokotów - podejrzane typki,włamania do samochodów, wysokie ceny w całej dzielnicy itd. itp. Nie ma idealnej dzielnicy, nie ma miejsca, który wszyscy ocenialiby tak samo. A wtedy wkracza do akcji cena... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Cena w Ursusie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.10, 08:35 Skąd te informacje, napisz mi gdzie na Bemowie buduje się bloki przy cmentarzu? Akurat na Bemowie nie ma cmentarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
eurofan74 Re: Cena w Ursusie 27.01.10, 09:12 Nowe bloki przy cmentarzu wawrzyszewskim i stacji Statoil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Cena w Ursusie IP: 85.222.87.* 27.01.10, 18:53 Tak tylko administracyjnie te bloki leżą na Bielanach a nie Bemowie... Bemowo kończy się na Carrefourze, dalej to są Bielany. Odpowiedz Link Zgłoś
pokolenie_60 Re: Cena w Ursusie 26.01.10, 22:43 Jeśli na Gołąbkach to cena super, a na Niedźwiadku to cena kosmiczna. Musisz podać więcej konkretów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walter broni Re: Cena w Ursusie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.10, 05:45 pokolenie_60 napisała: Jeśli na Gołąbkach to cena super, a na Niedźwiadku to cena kosmiczna. Musisz podać więcej konkretów Ursus to zadoopie bez wyjazdu do Warszawy, a Gołąbki to zadoopie Ursusa. Kpisz dziewczyno czy chcesz samą siebie przekonać że słusznie postąpiłaś nabywając na zadoopiu zadoopia, apartamenta z pokojami jak przedziały kolejowe za kredycik na 30 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 7300 to drogo Re: Cena w Ursusie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.10, 10:45 7300 to drogo i o to chyba nawet pytać nie trzeba to do razu widać. Prawda jednak jest taka, że taki metraż najbardziej trzyma się w cenie. Znam ceny w Ursusie, bo tez szukam tutaj mieszkania. Każdy może pisać co chce, zadupie, samoloty, brak dojazdów, a prawda jest taka, że ogromna ilość Ursusiaków chwali sobie tą dzielnicę i dobrze im się tutaj mieszka, mnie również.... Tak wysokie ceny ma chyba tylko Ebejot, w Red jest trochę taniej, w Olmoncie sporo taniej, ale tam nie ma takich małych mieszkań, min to coś koło 60 m2 (koło 6000 za m2), w Orkiestrze spore ryzyko i z dala od jakiejkolwiek infrastruktury blisko Jerozolimskich. Ja na Gołąbki nie patrze, nie znam tamtych okolic i nie chce mieszkać po drugiej stronie torów, wolę Skorosze. Niestety developerzy miekną bardzo powoli, Ci co zjechali z ceny więcej mają "coś za uszami" (złą opinię, złą lokalizację i przeważnie słaby standard) a ceny u niektórych (np. w Ebejocie) wogóle nie spadają... Odpowiedz Link Zgłoś
eurofan74 W Ursusie było nieźle, ale kiedyś 27.01.10, 16:10 Mieszkałem w Ursusie przez 15 lat, do niedawna. Obserwowałem rozbudowujące się stopniowo Skorosze. Na początku było to fajne miejsce. W sumie lubiłem to peryferyjne położenie, łatwość wyjazdu poza miasto. Ale teraz zrobiła się to prawie betonowa pustynia, bloki budowane są coraz gęściej. Znaczmnie pogorszył się też dojazd do cetrum. Dojazd pociągiem jest jakąś alternatywą, ale w pociągach zrobiło się bardzo ciasno - znacząco przybyło chętnych, a KM i SKM nie zwiększycły liczby składów. Teraz, zimą, dochodzą jeszcze częste awarie. Samoloty są do zniesienia, można się przyzwyczaić. Hałas jest jednak bardzo uciążliwy na początku, dla tych przyzwyczajonych do ciszy w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CDMowiec Re: W Ursusie było nieźle, ale kiedyś IP: 89.77.51.* 27.01.10, 21:35 a co sądzicie o inwestycji L&S Homes na ul. Jagiełły ? - www.jagielly4.pl Ceny poniżej 7k ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly mieszkaniec Cena ma Golabkach IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.01.10, 00:46 Mieszkanie pojawiło się na portalach gdzieś tak w zeszłą sobotę. Jak widać rynek całkiem nieźle wycenia zadupie zadupia bo zeszło na pniu. Pozdrawiam wszystkich wypisujacych dyrdymaly typu "max 3500 na Skoroszach". Pewnie. metrohouse.pl/56271 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesiu Re: Cena ma Golabkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.10, 05:41 Zapewne kupił jakiś szaleniec. Nie boicie się go na tych Gołąbkach ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesiu Re: Cena ma Golabkach IP: *.tpnet.pl 28.01.10, 08:29 to zadupie pozostanie zadupiem pomimo że tam też dobre oferty się sprzedaja, ba nawet na lewandowie dobre oferty - ceny niższe od konkurencji się sprzedają CENA CZYNI CUDA 6700zł za wykończone mieszkanie przy metrażu 43 to w TEJ CHWILI dobra cena stąd i pewnie sprzedalo się Za rok może być taka cena zbyt wysoka Odpowiedz Link Zgłoś
perneon Re: Cena ma Golabkach 28.01.10, 09:43 Dwie sprawy: 1) ofertowo 6700 z metra za mieszkanie z 2005r to dobra cena. Taka tam drobnostka, na portalach widać oferty świrów którzy wystawiają tam mieszkania 40m za 8800zł. Albo chociaż oferty Gawry, stan developerski za 8kzł. 2) To że wielkimi literami napisali że SPRZEDANE w 5 dni itd. nic nie znaczy. Ot kolejna forma naganiania. Odpowiedz Link Zgłoś
steady_at_najx Re: Cena ma Golabkach 28.01.10, 10:00 Czego ma dowodzic ta laurka metrohouse "zupelnie przypadkowo" wykolorowana bijacymi w oczy napisami "SPRZEDANE" ? i tekstami "sprzedane w 5 dni" ? :DD Pewnie tego samego co konferencje rzadu ktory mimo tego ze wszystko drozeje zapewnia nas ze "Polska jest zielona wyspa" ? I dlaczego podlaczyles sie przez "cella" ? :D Odpowiedz Link Zgłoś
skorosze24.pl Re: Cena ma Golabkach 03.02.10, 15:10 Zapraszam do przeczytania artykułów na temat develeloperów. Znajdziecie tam wszystkie niezbędne info: www.skorosze24.pl/index.php/strona-startowa/43-inwestycje-deweloperskie/321-na-gobkach-tez-buduj-gawra-inwestments- www.skorosze24.pl/index.php/strona-startowa/43-inwestycje-deweloperskie/315-druga-inwestycja-olmot-investmens-w-polsce-osiedla-rodzinne-na-skoroszach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo Re: Cena w Ursusie IP: 62.148.94.* 02.03.10, 08:04 trochę mnie trzęsie jak czytam o cenach na Ursusie >7 tys., a często >8 tys. osiedle rodzinne przy ryżowej to 4 tys. na najwyższym piętrze (w życiu bym tam nie kupił) i wywoławcza 6,5 tys. na pozostałych, przy czym bez problemu można wynegocjować 5,7-5,8 tys. za metr (bloki niespecjalne ale zawsze) Harmonia (osiedle z wadliwą lokalizacją przy nowolazurowej, al. jerozolimskich i węźle) ceny 5,5-6,4 tys. za metr ofertowe. Ursus to peryferia z fatalną komunikacją i infrastrukturą niemal bez zmian od lat 70tych. Jak można za to płacić kasę prawie jak na mokotowie. Z czasem deweloperzy dopasują się do cen <6 tys. przecież to już widać (jakiś czas temu w takiej cenie były pojedyncze mieszkania w Harmonii, niedawno doszło dużeee osiedle rodzinne Olmontu. Trzeba mieć nierówno pod sufitem żeby płacić za Ursus 6tys. lub więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chrobry Re: Cena w Ursusie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.10, 13:57 nie do końca - można taniej znaleźć: rynekpierwotny.com/i/query/?q=&what=flat&district=10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo Re: Cena w Ursusie IP: *.spray.net.pl 03.03.10, 16:24 jest to dość drogo, generalnie na tym forum dominuje opinia że ceny mieszkań są napompowane i spadną (ja też tak uważam) przy obecnych cenach na ursusie cena, którą podajesz jest o jakieś 300-500 PLN na metrze za wysoka Odpowiedz Link Zgłoś