Dodaj do ulubionych

Pekao Development - solidny Developer?

IP: *.polkomtel.com.pl 16.02.04, 13:10
Witam,

zamierzam kupić mieszkanie u Pekao Development - osiedle Jarzębiny, ale
chciałabym zapoznać się z opinią o firmie od kogoś kto już zetknął się z
przedmiotowym developerem.
Obserwuj wątek
    • pol_m Re: Pekao Development - solidny Developer? 16.02.04, 15:18
      ja kupiłem na Olszynach
      polecam stronę www.olszyny.info
      pol_m
      • Gość: Marzena_P Re: Pekao Development - solidny Developer? IP: *.polkomtel.com.pl 16.02.04, 19:06
        a jak z aspektami prawnymi - umowa, negocjacje umowy (czy to jest wogóle
        możliwe?)
        • marudny Re: Pekao Development - solidny Developer? 16.02.04, 19:45
          mieszane uczucia, ja zrezygnowalem 30 minut przed podpisaniem umowy ...
          powinnas poszukac wczesniejszych wątków na ten temat, nie tak dawno poruszano
          temat tego developera, proponuję również udać sie na plac budowy zobaczyć z
          której strony masz okna, bo obok powstaje budynek sm domino ... jeśli masz
          pytania to pisz na adres marudny@gazeta.pl
          • Gość: M.I.S.T.R.Z. Re: Pekao Development - solidny Developer? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.02.04, 21:47
            koles ty rzeczywiscie jeste marudny albo jakos niepelnosprawny bo jak mogl
            zaskoczyc cie budynek spol domino skoro stoi tam od 4 lat. Dam ci ostrzezenie -
            stoi tam jeszcze jeden budynek spol 10tka puk puk jest tam kto ??? chyba
            nie !!! zycze rozumu !!!
      • Gość: Marzena_P Re: Pekao Development - solidny Developer? IP: *.polkomtel.com.pl 17.02.04, 09:25
        A co z administracją osiedla po zakupie mieszkania? nie ma jakiś poważnych
        zastrzerzeń co do np. czystości, zarządzania terenem wokół budynków?
        • pol_m Re: Pekao Development - solidny Developer? 17.02.04, 09:56
          witaj
          pocztaj forum na stronie o której ci wczesniej pisałem
          tam dowiesz tego co Ciebie interesuje, jak wyglada administrowanie osiedlem itp
          sprawy
          pozdrawiam
          pol_m
          • Gość: Marzena_P Re: Pekao Development - solidny Developer? IP: *.polkomtel.com.pl 17.02.04, 17:17
            dzięki.
      • Gość: Marzena_P Re: Pekao Development - solidny Developer? IP: *.polkomtel.com.pl 17.02.04, 17:19
        A ilu szanownych sąsiadów będzie w Jarzębinach?:-))))
    • Gość: Marzena_P Re: Pekao Development - solidny Developer? IP: *.polkomtel.com.pl 17.02.04, 17:18
      A iolu szanownych sąsiadów będzie w Jarzębinach?:-))))
      • Gość: Pinki Re: Pekao Development - solidny Developer? IP: 212.76.52.* 18.02.04, 09:53
        No mieszkań na tym osiedlu jest chyba ze 360 także przy takim założeniu
        sąsiadów będzie około 359 :) Pozdrówka!
        • Gość: Marzena_P Re: Pekao Development - solidny Developer? IP: *.polkomtel.com.pl 18.02.04, 12:21
          :-) fakt:-) - bardziej chodziło mi o aktualnych sąsiadów:-)
          • Gość: Pinki Re: Pekao Development - solidny Developer? IP: 212.76.52.* 18.02.04, 13:56
            No podejrzewam że ze 40 sąsiadów już by się znalazło...ale generalnie ciężko
            chyba im się to sprzedaje...może dlatego że są nieugięci w negocjacjach, może
            dlatego żę delikatnie drogo, może dlatego że Ci co mieli kupić to już kupili, a
            może dlatego że na poprzednich inwestycjach mieli obsuwy..a może dlatego że
            jeszcze budynek niegotowy (chociaż budowa jak na razie to chyba im szybko
            idzie)... pewnie wszystko po trochu!
            • Gość: Marzena_P Re: Pekao Development - solidny Developer? IP: *.polkomtel.com.pl 18.02.04, 17:04
              Mam nadzieje że choc trochę zmieniło się podejście negocjacyjne - oczywiscie na
              bardziej elastyczne:-)
              • melitele Re: Pekao Development - solidny Developer? 18.02.04, 20:56
                Ja już podpisałam - w grudniu. budowa idzie jak szalona. W negocjacjach rzeczywiście byli
                nieugieci, ale 2 prawników czytało moją umowę, jakies drobne poprawki dało sie wprowadzić. Na
                razie nie wyglada to źle.
                • Gość: Marzena_P Re: Pekao Development - solidny Developer? IP: *.nitronet.pl / *.nitronet.pl 18.02.04, 22:48
                  a na jakie zmiany w zapisach umowy się zgodzili? możesz przesłać zaakceptowane
                  poprawki na móją skrzynkę: masza@project4you.pl
                  • Gość: Czarek Re: Pekao Development - solidny Developer? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.02.04, 22:26
                    jeszcze jedno pytanko,

ktoś mi szepnął że tamtędu przepuszczą przedłuzenie Dereniowej? ktoś o tym
                    słyszał? czy to będzie tylko dojad do osiedla czy połączenie z Geant?

pozdro
                    • Gość: Pinki Re: Pekao Development - solidny Developer? IP: 212.76.52.* 23.02.04, 13:04
                      Ale jak tam można przedłużyć Dereniową...spójrz na mapę!
                      • melitele Re: Pekao Development - solidny Developer? 23.02.04, 16:43
                        Nie Dereniową, tylko Indiry Gandhi maja przedłużać do Geanta.
                  • Gość: tommy16 Re: Pekao Development - solidny Developer? IP: 157.25.202.* 07.05.04, 09:14
                    ja też poproszę na moją skrzynkę, bo chyba niedługo też będę negocjował
                    tommy16@poczta.onet.pl
                • marsin Re: Pekao Development - solidny Developer? 01.05.04, 23:19
                  Cześć, za kilka dni zamierzam podpisać z nimi umowę. O jakich poprawkach mowisz?
    • Gość: Pinki Re: Pekao Development - solidny Developer? IP: 212.76.52.* 05.03.04, 11:15
      Byłem wczoraj na budowie po jakies tam papiery i rzeczywiście dopiero teraz się
      przekonałem że nieźle zawijają się na tej budowie...szybko im to generalnie
      idzie. Apropos tych papierów to mam wniosek PD do sądu o zniesienie hipotek PKO
      BP...spłacili to chyba! Ale nowego wypisu z KW jeszcze nie ma!
    • Gość: pychol&klu Re: Pekao Development - solidny Developer? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.04, 23:06
      Szanowni forumiacy ! Czy moze mi ktos wytlumaczyc ewenement pekao development?
      Chodzi mi o to, ze w sumie wszyscy go chwala, ceny , choc sporawe, sa
      porownywalne z podobnymi inwestycjami w okolicy, a mimo tego wiekszosc mieszkan
      nie ma jeszcze wlascicieli. Osobiscie mi sie podoba i przymierzam sie do 50 m2
      w klatce L. Czy tu chodzi tylko o ten garaz, ktory kazdy musi nabyc
      przydzialowo czy cos jeszcze? A moze jeszcze ktos cos wie na temat ogrzewania
      gazowego, ktore to zastosowano w omawianym budynku. Pozdrawiam.
      • Gość: igor Re: Pekao Development - solidny Developer? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.04, 00:02
        Myślę że w dość dużym stopniu może mieć tu znaczenie cena... może i jest
        porównywalna z podobnymi inwestycjami ale jest tez koniecznośc zakupu garażu i
        to w nie najniższej cenie (a chyba dość wiele osób nie koniecznie chce wydawac
        na to pieniążki). Ja sama kupuję u nich mieszkanko na bemowie. Również się
        zastanawiałam czy kupić u nich i dopłacić własnie m.in za ten garaż którego nie
        potrzebuje czy wybrać inne miejsce. zdecydowałam sie jednak na peako i puki co
        nie żałuję (to mój pierwszy zakup, a pekao z tego co sprawdzałam wydaje się
        dość pewnym inwestorem). budowa na moje oko idzie im bardzo sprawnie i mam
        nadzieję że będzie tak dalej czego życzę sobie i innym sąsiadom z olszynII:)
      • Gość: gmak Re: Pekao Development - solidny Developer? IP: *.w3cache.pl / *.pl 08.04.04, 18:02
        za blisko do autostrady (ktora ew. dopiero bedzie sie zaglebiac w tunel), a za
        daleko do metra
        • Gość: s.z.e.f. Re: Pekao Development - solidny Developer? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 08.04.04, 22:30
          Kolego chyba jedna nie wiesz gdzie jest metro i gdzie jest planowany tunel pod
          autostrade. Do metra 10 min piechota no chyba ze jestes starym zgredem i
          idziesz stopkami po zapaleni prostaty. Zycze zdrowia i nie wilgotnych jajek.
          Pozdrawiam
          • Gość: ela Re: Pekao Development - solidny Developer? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.04, 23:18
            no może poprzednia odpowiedź nie była najwyższych lotów, ale nie sposób się
            jest zgodzić iż jest daleko do metra i blisko do autostrady... przecież do
            metra jest odległość jedengo skrzyżowania, natomiast odległość do planowanej
            autostrady jest również całkiem duża. budynek będzie osłonięty przez inne np.
            SM Dziesiątka.. mi sie lokalizacja podoba i dlatego kupuję u nich mieszkanko:)
            fakt że są budowy przy KEN i wtedy do metra jest bardzo blisko,ale również ceny
            tam są odpowiednio wyższe, a poza tym z jarzębin będzie bardzo blisko do lasu:)
            • Gość: gmak Re: Pekao Development - solidny Developer? IP: *.w3cache.pl / *.pl 09.04.04, 14:28
              akurat SM Dziesiatka jest od wschodu, a ja mialem na mysli widok z balkonow na
              ostatnim pietrze w kierunku poludniowym (wiec wielu klientow to nie dotyczy)

nie obrzydzam nikomu tej inwestycji, po prostu uwazam, ze nie jest to specjalna
              okazja
          • Gość: gmak Re: Pekao Development - solidny Developer? IP: *.w3cache.pl / *.pl 09.04.04, 14:20
            do metra ok. kilometra (rym przypadkowy), czyli tyle ile np. z Placu
            Konstytucji do Alej Jerozolimskich, normalni ludzie podjezdzaja, ale mozna sie
            przejsc, jak kupisz rolki bedziesz nawet w 5 minut

• Gość: s.z.e.f. Re: Pekao Development - solidny Developer? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.04.04, 21:47
              sp Dziesiatka jest na płn, na wsch jest hospicjum !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: gość Re: Pekao Development - solidny Developer? IP: *.k.mcnet.pl 10.04.04, 01:11
                Uważajcie na PD, a wszczególności na to, że otrzymacie mniejsze mieszkanie niż
                za jakie zapłacicie (na Olszynach wszyscy otrzymali "w plecy" średnio 2,5%)

pozdr
                • Gość: nowy Re: Pekao Development - solidny Developer? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.04, 11:48
                  z tego co wiem problem wiekości mieszkań dotyczył tylko olszyn i była to wina
                  zapisów w umowie dotyczacych metrazy mieszkan. W umowach na aktualne inwestycje
                  PD tj. olszynyII i jarzębiny już tego zapisu nie ma, a co za tym idzie przy
                  mniejszym mieszkaniu PD zwraca nadpłacone pieniążki.
                  Ps. a tak poza tym na co mam uważać jeśli chodzi o PD? jestem bardzo ciekawy
                  ponieważ chcę u nich kupić mieszkanko. Będę wdzięczny za wszystkie
                  konstruktywne opinie

pozdr
                  • Gość: aa Re: Pekao Development - solidny Developer? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.04, 22:14
                    • Gość: gość Re: Pekao Development - solidny Developer? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.04, 22:55
                      Czy ktoś ma jeszcze jakieś informacje o tym developerze lub o inwestycjach
                      które realizuje : Osiedle Jarzębiny na Ursynowie i Olszyny II na bemowie??
                      POzdr
                      • Gość: Czarek Re: Pekao Development - solidny Developer? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.04.04, 12:22
                        Prześledziłem dyskusje i niestety urwał się ważny wątek przedłużenia Indiry
                        Gandhi do Geant - CZY KTOŚ COŚ WIE NA TEN TEMAT?
                        • Gość: Marta Re: Pekao Development - solidny Developer? IP: 195.94.207.* 25.04.04, 11:57
                          Czy ktoś może się podzielić opinią o ww developerze? Czy z racji powiązania z
                          bankiem można uważać go za pewny?
                          pozdr
                          • Gość: gmak Re: Pekao Development - solidny Developer? IP: *.acn.pl 25.04.04, 21:46
                            zazwyczaj spolce matce zalezy na opinii, ale kilka lat temu bylo PZU
                            Development i chyba mozna bylo troche umoczyc
                            dom.gazeta.pl/dom/1,50837,791512.html
                  • marsin Re: Pekao Development - solidny Developer? 01.05.04, 23:26
                    Nie zupełnie była to wina zapisu w umowie. Pekao development zawsze podaje
                    powierzchnie nie uwzględniając otynkowania. Po otynkowaniu naturalnie zmniejsza
                    się ona. Teraz(Osiedle Jarzębiny) już informują w swoich broszurach, iż
                    powierzchnia może ulec zmniejszeniu o 2%(piszą to oczywiście małym druczkiem,
                    ale ważne że jest ;-)). Developer jesli chodzi o sytuacje finansowa ok - 100%
                    udziałów posiada bank Pekao SA. Troche wnerwiający sprzedawca mieszkań na
                    jarzębinach. Człowiek albo strasznie zapracowany albo zupełnie niekompetentny.
                    Pozdrawiam
                  • Gość: jerry Re: Pekao Development - solidny Developer? IP: *.crowley.pl 12.05.04, 17:49
                    dobrze to ujałes !! to nie wina firmy ale zapisu w umowie !! zapis stworzyly
                    krasnoludki..... (:) Ja dostałem 3% w plecy i jeszcze pare nie zaznacznych na
                    planie kominów ,skrzynek i innych niespodzianek jak próbowałem to wyjaśnic to
                    powiedziano mi ,ze zapoznałem się z dokumentacją techniczna - taki zapis jest w
                    umowie ..... Zeby bylo smieszmieszniej - zanim zdecydowalem sie na mieszkanie
                    obejrzalem je i wyzej wymienionych elementow nie widzialem !!
        • marsin Re: Pekao Development - solidny Developer? 01.05.04, 23:49
          Co do położenia, to ulicę Ghandi mogą przedłużać, i ruch na pewno z czasem się
          zwiększy, ale osiedle jest położone tak, iż nie powinno mieć to większego
          wpływu na jakość mieszkania. Co do metra, to spokojnie można dojść w 15 min
          (rozmyslając o świecie ;-)))), normalnie ok 10 min ;-). Co do autostrady, to w
          linii prostej! okolo 600 metrów(między innymi inne budynki). Nie wiem w czym ta
          autostrada może przeszkadzać, tym bardziej, że miasto zgodziło się tylko pod
          tym warunkiem, że będzie leciała w tunelu wzdłuż ulicy Płaskowickiej(tunel
          będzie gotowy ok 2010 roku). Jeśli macie jakieś informacje na temat inwestycji,
          uwagi na temat umowy prosze przeslijcie mi je, pozdrawiam.
          • Gość: Czarek Re: Pekao Development - solidny Developer? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.05.04, 21:25
            przedłużenie Inidiry - cd.

co to oznacza "osiedle położone jest tak, iż nie powinno mieć to większego
            wpływu na jakość mieszkania"?

przedłużenie Indiry Gandhi będzie dwupasmowe na każdy kierunek w odległośc max
            jakies 50 metrów od budynku połozonego rownolegle do przedmiotowej ulicy.
            (rownolegla roentgena jest mocno uczęszczana na ten przyklad)

• Gość: R1 Re: Pekao Development - solidny Developer? IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 04.05.04, 12:16
      Witam.
      Przeglądam sobie różne wątki i nie znajduję nigdzie odpowiedzi na nurtujące
      mnie pytanie.
      Ostatnio dostałem od Pekao Development wezwanie w celu spisania aneksu do umowy
      przedwstępnej. Aneks ten dotyczy wyizolowania ceny gruntu od ceny mieszkania i
      garażu i obarczenia tejże ceny gruntu podatkiem VAT, (mieszkanie 7%, garaz 22%)
      dodam że za mieszkanie zapłaciłem pełną kwotę przed wejściem do UE, więc moje
      pytanie jest brzmi.
      Czy developer może żądać dopłaty w przypadku gdy uregulowałem już całą
      należność i czy ktoś słyszał o podobnych praktykach innych developerów?

Pozdrawiam, R1
      • Gość: Pinki Re: Pekao Development - solidny Developer? IP: 213.241.71.* 04.05.04, 16:26
        Też dostałem takie pisemko... generalnie deweloper może podnieść cenę czyli
        wezwać do dopłaty z powodów które są ujęte w umowie a tam mowa jest tylko o
        tzw. waloryzacji.
        • mike_cz Re: Pekao Development - solidny Developer? 19.05.04, 11:17
          Nie do końca.
          Ja właśnie przymierzam się do zakupu mieszkania w Jarzębinach i w piątek
          dostałem wzór umowy.
          i teraz art6 pkt4 "cena zawiera kwotę podatku od towarów i usług, zgodnie z
          obowiązującymi przepisami. Cena może uledc zmianie w przypadku zmiany wysokości
          stawki podatku od towarów i usług lub wprowadzenia opodatkowania tym podatkiem
          sprzedaży dotąd zwolnionej lub niepodlegającej opodatkowaniu...."

mike
          • Gość: R1 Re: Pekao Development - solidny Developer? IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 25.05.04, 00:38
            Czy ktoś już podpisał ten aneks?
            • Gość: Pinki Re: Pekao Development - solidny Developer? IP: *.waw.elnet.pl 27.05.04, 13:50
              no jeszcze nie...miał go człowiek przygotować i jakoś się nie odzywa..
              • Gość: R1 Re: Pekao Development - solidny Developer? IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 03.06.04, 00:17
                Jak ktoś podpisze niech da znać.
    • Gość: Milker www.ursynow-jarzebiny.prv.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 22:12
      Zapraszam na forum www.ursynow-jarzebiny.prv.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka