Gość: xxxx1410 IP: *.stolica.pl 30.03.10, 22:25 Witam Poszukuje opinii o RC Development Sp. z o.o Czy warto kupować u niego mieszkanie, jakie, czy mieszkanie wykonane dobrze Poburzcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wartok Re: RC Development Sp. z o.o. IP: *.aster.pl 17.04.10, 09:12 ja kupiłem w apartament osiedlu Nowy Imielin przy Płaskowickiej w 2006 i jesstem zadowolony. developer ma dobre opinie, co potwierdzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywnaocena napisze jeszcze raz to porządna firma IP: 217.153.189.* 01.09.11, 19:48 mój post zniknął - więc napisze to jeszcze raz. przecież wszyscy wiemy, że to RC to w miarę porządną firma. Skarbiec to jest fundusz inwestycyjny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiadomo Re: porządni goście IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.09.11, 21:11 zgadza się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kzień Re: RC Development Sp. z o.o. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.09.11, 20:00 też wiem że to ok firma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciocia bardzo fait postepują RC Development IP: *.acn.waw.pl 15.09.11, 08:44 mieszkam na Nowym Imielinie i nie dam złego złowa na ludzi powiedzieć. na ludzi bo co to znaczy firma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec NI porządni goście IP: *.centertel.pl 24.04.10, 19:57 są bardzo fair do ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A2 Re: porządni goście? IP: *.acn.waw.pl 26.04.10, 08:47 czyli powiedzieli wam o autostradzie pod oknami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: porządni goście? IP: *.acn.waw.pl 26.04.10, 23:39 Gość portalu: A2 napisał(a): > czyli powiedzieli wam o autostradzie pod oknami? Nie - o obwodnicy :) Nie wiem, czy mówili, i tak wszyscy wiedzieli. A pod oknami jest i tak głośna i ruchliwa, choć niby lokalna, ulica. Obwodnica będzie cichsza:) A czy porządni - jeśli chodzi o budowę i terminowość, jak najbardziej. Jeśli chodzi o podpisywanie kontrowersyjnych aktów notarialnych w których m.in. wyznaczyli z góry zarządcę nie do ruszenia - no to niech każdy sam oceni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azet Re: porządni goście IP: *.aster.pl 30.04.10, 14:08 firma jest rzetelna ale droga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany kup Re: porządni goście? IP: *.warszawa.vectranet.pl 18.06.13, 18:25 możecie mi też napisać, kto dokładnie jest zarządcą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inżynier Re: porządni goście IP: *.centertel.pl 04.05.10, 13:57 nie pod oknami ale kilometr dalej - za centrum handlowym. zaobczasz stronę www GDDKiA. nie autostrada tylko tylko droga eksp i w ododatku w tynelu i nie ma tej drogi w planie do 2015. czy kiedys będzie wiec wybudowanan? nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: porządni goście IP: *.aster.pl 05.05.10, 05:18 Lokalizacja na Płaskowickiej jest dobra - do przystanku metra Imielin chodzę na piechote. Ale za to Puławską w godzinach szczytu trudno jest jeżdzić. Samochodem trzeba jechać do al. Sikorskiego. Korki na Puławskiej to probem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgadzam się Re: porządni goście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.10, 14:49 profesjonalny developer ale za to drogi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helg Re: porządni goście IP: *.aster.pl 25.05.10, 20:41 Teraz buduja domy na Ursynowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hel Re: porządni goście IP: *.aster.pl 18.07.10, 08:54 ładne budynki ale cena jest dosyć wysoka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polityk Re: porządni goście IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.07.10, 06:47 Za kim głosowaliście w wyborach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polityk Re: porządni goście IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.07.10, 06:48 Za Komorowskim czy za PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: porządni goście IP: *.aster.pl 25.07.10, 15:13 o co Ci chodzi z tymi wyborami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: conso Re: porządni goście IP: 178.73.48.* 06.01.11, 18:17 czy ktoś wie kiedy zbudują - teraz jest dziura - blok czy ulicy Roentgena? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: porządni goście IP: 193.105.122.* 10.05.11, 18:17 Porażka ? Dlaczego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: porządni goście IP: 193.105.122.* 10.05.11, 18:40 Porażka dlaczego ? Chodzi o wygląd, rozkład domu, okolicę czy developera, który je buduje ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad z okolicy Re: porządni goście IP: 67.159.56.* 14.05.11, 18:20 "Chodzi o wygląd, rozkład domu, okolicę czy developera, który > je buduje ???' wygląd jaki jest kazdy widzi. mi sie kamień na elewacji nie podoba - jest za jasny ale budynki sa całkiem ładne. rozkład domu - nie byłem ale w okolicy wszystkie domy sa piętrowe i na małydzu działkach - bo działki sa tu najdroższe i mają garaż zamiast piwnicy Okolica - to jest moja lokalizacja gdzie mam mieszkanie - najlepsza lokalizacja na świecie! Developer jest ok a nabardziej mi sie nie podoba, że nie stac mnie na dom za póltorej miliona i z tym mam największy problem. Na forum zreszta pisze sie częściej źle niz dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s. Re: porządni goście IP: *.EggDr0p.no-lo.Tumban.con.sus.nukes.ProcesosIRC.org 14.05.11, 18:49 tzn jedyna wada jest taka, że drogę dojazdową zaczeli budpwac chyba w maju. Więc jak ktos ogladał domy wcześniej to się bał, że dojazdu normalnego nie będzie. Poza tym ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ian Re: porządni goście IP: *.EggDr0p.no-lo.Tumban.con.sus.nukes.ProcesosIRC.org 15.05.11, 17:14 Dom na Ursynowie? mogę tylko pomarzyć. Ile musi kosztować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: porządni goście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 19:01 Pytasz ile może kosztować dom na Ursynowie więc Ci odpowiadam Janku; między milion a trzy miliony. Dlatego ja nie oceniam ceny póltora miliona za dom w tak dobrej lokalizacji na bardzo drogi ale zgadzam się z Wami, że ze średniej krajowej trudno na taki skarb uzbierać. Mi akurat architektura tych segmentów, o których piszecie bardzo się podoba a najbardziej podoba mi się to w tel lokalizacji, że z tyłu jest całe osiedle zabudowy jenorodzinnej. Taka oaza jednorodzinna i niska zabudowa na Ursynowie. Lubie ten kawałek Ursynowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werbat Re: porządni goście IP: *.182.1.91.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.05.11, 15:58 znam tę firmę (RC) i nie buduje domów tylko mieszkania o wysokiej jakości. firma jest bardzo porządna i uczciwa w rozliczeniach. natomiast nie buduje domów jednorodzinnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: porządni goście IP: *.acn.waw.pl 27.05.11, 13:18 Domy buduje również i nawet oglądalem zakończoną inwestycję. Domy wygladają bardzo okazale i podobał mie się rozkład: ogromny pokój-salon wraz z aneksm chyba ok 80m2. Bardzo ciekawe rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: porządni goście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.11, 08:15 Jak ktoś lubi duży salon – to musi się podoba. Mi pasuje kuchnia osobno i pokój osobno – tak jak budowało się kiedyś w „wielkiej płycie”. Musimy wszystko kopiować z zachodu? Ale jak oglądam inne domy jednorodzinne to teraz jest taka moda. Oglądałem ostatnio z 8 osiedli i tak potwierdzam, że teraz tak się buduje. Porównywałem ceny i niestety aby zapłacić za dom lepszą cenę trzeba kupić daleko od Warszawy. Widziałem znakomity projekt w Zalesiu, świetna lokalizacja i dobra cena i gdybym nie pracował w centrum – wiedziałbym gdzie kupić dom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krytyk Re: porządni goście IP: *.EggDr0p.no-lo.Tumban.con.sus.nukes.ProcesosIRC.org 19.06.11, 17:05 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s. Re: porządni goście IP: *.EggDr0p.no-lo.Tumban.con.sus.nukes.ProcesosIRC.org 19.06.11, 17:09 "kogo na to stać?" No właśnie w takim domu to każdy chciałby mieszkać i jeszcze tak skomunikowane ale kasy na potrzeba nie dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wit Re: porządni goście IP: *.interkar.pl 05.07.11, 23:47 Bardzo zabawne spostrzeżenia wynikają z czytania komentarzy na forum a potem porównania ich z rzeczywistością. Rzeczywistość wygląda dużo lepiej niż komentarze na forum – w zasadzie to nie wiem, czy dotyczą tego samego tematu i tej samej budowy? Sporo prawdy jest tym co mówią niektórzy, że nie warto czytać takich for i forum, gdyż 80% wypowiedzi i komentarzy jest złośliwa i negatywna. Można się anonimowo „wy..”. A teraz moje spostrzeżenia: Byłem niedawno na zakończonej już budowie domów. Dodam, że dzisiaj jest 5 lipiec 2011. Po primo: budowa jest zakończona i większość domów jest już sprzedana. Po drugie ceny są inne niż cytowane na forum i domy są dosyć drogie. Ceny są nieco wyższe niż średnia rynkowa dla dzieknicy i terenów graniczących. Ceny powyżej średniej uzasadniają: lokalizacją – dla mnie bardzo dobra, architekturą domów, która jest atrakcyjna. O gustach się nie dyskutuje ale warto zobaczyć samemu i wyrobić sobie zdanie. Projekt ma następujące wady: wołałbym dom na jednym poziomie (ale taki musiałby być pewnie dwa razy więcej kosztować, gdyż ceny działek w tym rejonie Warszawy są niebotyczne. Drugą wadą jest za duży garaż – na dwa samochody. Dla mnie wystarczy garaż na jeden samochód. Zbierałem też informacje na temat developera zarządzającego projektem i oglądałem zakończona przez nich inwestycję. Developer jest chwalony za wysoką jakość realizacji ale u innych można uzyskać lepsze (tj niższe) ceny. Projekt budowy jest finansowany przez Inwetora - bardzo wiarygodne TFI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.bartosiewicz hereby I recommend: buy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 07:58 sprawdzona firmy, audytowana przez specjalistow z sektora security lokalizacja : superb mozna smialo wchodzic w te inwestycje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eos Re: hereby I recommend: buy IP: *.182.71.14.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.07.11, 22:25 Gość portalu: j.bartosiewicz napisał(a): > sprawdzona firmy, audytowana przez specjalistow z sektora security > > lokalizacja : superb > > mozna smialo wchodzic w te inwestycje Tzn tą inwestycję z segmentami jednorodzinnymi? tez dla mnie zdecydowanie ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t.pytkowski Re: hereby I recommend: buy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.11, 14:38 > sprawdzona firmy, audytowana przez specjalistow z sektora security > > lokalizacja : superb > > mozna smialo wchodzic w te inwestycje tak chodzi o tę inwestycje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goral Re: porządni goście IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.08.11, 22:37 syćko prawda ino drogo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek krzempus spamerze, podpisuj bzdury wlasnym nickiem IP: *.speed.planet.nl 15.08.11, 07:21 property development spz oo w likwidacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: porządni goście IP: 91.221.144.* 15.08.11, 15:50 gorol: zycie jest drogie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: porządni goście IP: 91.221.144.* 15.08.11, 15:51 ale tanio nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komen Re: porządni goście IP: 91.198.90.* 16.08.11, 16:07 interesujcy komentarz, ktory wzbogaca nsza wiedze o rynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywnaocena Re: porządni goście IP: 217.153.189.* 01.09.11, 19:03 Znam firmę RC bardzo dobrze, kupiłem od nich mieszkanie i mogę tylko potwierdzić, że są bardzo rzetelni i zasługują a zaufanie. Aby więcej było takich developerów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: molek Re: porządni goście IP: 91.221.144.* 18.09.11, 14:19 wszyscy tak mówią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muchalski Re: porządni goście IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.09.11, 17:22 RC Development ma bardzo dobra opinię ale to podmiot raczej średniej wielkości lub mały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: porządni goście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.11, 10:55 Ładne domki budują ale ja bym w takich mieszkać nie chciała za dużo schodów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: porządni goście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.11, 12:42 Kupiłem mieszkanie od RC Developmnet w 2007 i złego słowa o nich nie powiem. Potwierdzam, ze to porządna firma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jachowski Re: porządni goście IP: 178.73.48.* 24.06.12, 19:33 Tez u nich kupiłem. Uczciwe misie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oo chyba nie masz racji IP: 217.153.189.* 01.09.11, 19:22 Inwestor - spółka celowa i developer to nie to samo tzn developer i inwestor to nie to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny jakieś bzdury ludzie w internecie piszą IP: 217.153.189.* 01.09.11, 19:28 też mieszkam na Nowym Imilenie i wiem, że płacę 6,80 za 1 m2 mieszecznie zaliczki. Wiem, że z zarzaądcy Imielinadm wszyscy mieszkańcy sa raczej zadowoleni. Po co pisac bzdury w necie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krawiec Re: RC Development Sp. z o.o. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.01.12, 00:15 Jaki ma sens pytanie ludzi, którzy są uczestnikami forum o ich preferencje informacyjnych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany kup Re: RC Development Sp. z o.o. IP: *.warszawa.vectranet.pl 18.06.13, 18:16 a kto sprzedawał te mieszkania, znacie nazwę tej spółki, która pośredniczyła? Odpowiedz Link Zgłoś