Dodaj do ulubionych

GANT developer - opinie - Sokolowska w Warszawie

11.04.10, 21:31
GANT ma niedlugo zaczac inwestycje na Sokolowskiej (Wola). Zwazywszy, ze jest to pierwsza inwestycja tej firmy w W-wie, nie jest ona zbyt znana w stolicy. Czy ktos moglby sie wypowiedziec ?
Znalazlam opinie o tym developerze w Opolu - -www.przylesie.opole.pl - trzeba sie zalogowac, zeby poczytac. Mieszkancy z Opola zle oceniaja developera, a inne miasta ?
Obserwuj wątek
    • Gość: wszechwiedzacy Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: 85.222.87.* 11.04.10, 22:04
      Oczekujesz, ze w innych miastach inaczej zarzadza ta sama kadra zarzadzajaca? To
      bylaby dyskryminacja!
    • Gość: zdzichuuu-u Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.techentrance.com 13.04.10, 13:40
      Gant niestety nie ma dobrej opinii u swoich klientów, ze względu na tragiczną
      obsługę już złowionego klienta, a ja nim właśnie jestem.

A te prasowe doniesienia o jakichś nagrodach to wielki pic na wodę.
      Prawdopodobnie są przeprowadzane wśród potencjalnych klientów, a o PR gant
      (zwany przez wielu kant) dosyć dobrze dba.

Na samym początku w biurze sprzedaży Panie wręcz wchodzą potencjalnemu klientowi
      w du**. Kawka, miłe słówka, odbierają każdy telefon, odpiszą niemal tego samego
      dnia na maila. Niestety potem jest już tylko gorzej. Głuche telefony, na 5 maila
      w tej samej sprawie odpiszą z łaska, o ile odpiszą...

Jakość przekazywanych mieszkań też pozostawia BARDZO dużo do życzenia. Krzywe
      ściany, brak kątów prostych w narożnikach, porysowane okna oraz pocięte framugi
      okienne. No i potem gant liczy ze klientowi wreszcie się znudzi upominanie o
      swoje i odpuści.

Polecam zapoznanie się najpierw z www.rp.pl/artykul/420512.html a potem z
      forum: kaszubska15.forum777.com/ tej pechowej inwestycji.

Z innymi zrealizowanymi inwestycjami tego dewelopera nie jest aż tak źle, ale w
      każdej zdecydowana większość klientów jest niezadowolona.

Jeśli liczysz na wysoki standard mieszkania i obsługę klienta na poziomie, to
      zdecydowane NIE dla ganta.
      • beatakukulka Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza 13.04.10, 14:28
        Dziekuje za odpowiedz. Zastanawia mnie jak im pojdzie sprzedaz mieszkan na Woli.
        Dopiero zaczeli od zeszlego weekendu. Cena nie jest taka promocyjna (choc 30
        pierwszych klientow ma dostac 10% znizki), bo to min 8tys za mkw. Ponad to,
        tanszy blok znajduje sie od strony torow kolejowych, ktore beda 35-50m od bloku.
        Linia kolejowa jest niestety uczeszczana - czytalam gdzies, ze 20 pociagow od 6
        do 8 rano. Ciekawe czy za pol roku nie bedzie wiekszej promocji :)
        • gnusmass Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza 14.04.10, 00:31
          Gant faktycznie zaczyna dopiero w Warszwce ale ma na konci już kilkanaście
          innych inwestycji. Nie byłbym aż taki surowy w ich osądzaniu.Mimo wszystko są w
          czołówce sprzedawanych mieszkań .Zawsze się znajdą jacyś pieniacze i cos im się
          nie będzie podobało. Za gantem przemawia jednak kilka dobrych cech
          ZALETY: cena za metr, niegłupie wzornictwo, brak mega korytarzowców, przeważnie
          niezła lokalizacja,
          WADY: na 1 z osiedli lokatorzy zdecydowali o przejęciu wspólnoty na siebie. Nie
          wiem o czym to świadczy ,ale mają do tego prawo.
          Sokołowska to całkiem inna inwestycja , bo większość osiedli to małe i kameralne
          bloki a tu...Wiadomo, warszawka.
          • Gość: alandy Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.10, 08:21
            co to za rozpoczęcie sprzedaży mieszkań, jak nie są dostępne plany
            mieszkań ani budynków ?

jakaś niepoważna ta firma

a trąbia o tej inwestycji już od lutego
            • Gość: ataki kryzys Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.10, 11:28
              sprzedaż to pewnie się zacznie dopiero za pół roku. Ale ,że sie ślązaki do
              stolycy wybrali.Hohoho.I to gdzie? nie na Żeraniu czy Ursusie tylko na Woli. Ma
              się kaskę na taką działkę nie ma co.
            • Gość: zaciekawiony Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: 83.17.94.* 14.04.10, 14:37
              Plany są dostępne u nich w siedzibie.
              Na targach dostałem i plany budynków i mieszkań.
              Też jestem zainteresowany tą inwestycją, gdyż podczas weekendowych
              targów dawali 10%rabatu i te mieszkania wychodziły naprawdę w
              przyjemnych cenach.
              Jednak zastanawiam się jak z ich jakością, bo troszkę mnie zaniepokoi
              ich wybryk we Wrocławiu z 2 dodatkowymi piętrami :/
    • Gość: ehe Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.10, 11:37
      tu nie ma co pytać na temat jakiegokolwiek developera.
      jak wiadomo wszem i wobec nie ma dobrych dewów. wszyscy to złodzieje
      i mordercy, wyzyskiwacze i hm... niepalestyńczycy.
      dobry deweloper to martwy deweloper.

a w ogóle to nie kupuj teraz nic tylko wynajmuj, a zaoszczędzone w
      ten sposób pieniążki odkładaj na wkład własny. już za 2 latka w ten
      sposób uzbierasz na 50% wkładu własnego - to jest teraz tzw.
      rekomendacja znawców ril estejt.
      pozdr

• beatakukulka Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza 14.04.10, 19:03
        Rzeczywiscie rzuty sa dostepne od tygodnia okolo. Lokalizacja ciekawa, cena za
        metr tez, szczegolnie wziawszy pod uwage te lokalizacje. Jednak opinie w
        zachodniej Polsce sa zle. Skontaktowalam bezposrednio z jedna pania, ktora
        mieszka na Osiedlu podlesie w Opolu, i powiedziala, ze jeszcze raz od nich na
        pewno by nie kupila- same problemy podobno byly. Mozna poczytac na
        www.przylesie.opole.pl (kazdy sie moze zarejestrowac i poczytac jak np tynki
        odpadaja ). O aferze w Wroclawiu (ludzie mieszkaja, a nie maja prawa wlasnosci,
        bo developer bez zgody zmienil projekt) tez czytalam. Z jednej strony, dobrze by
        bylo kupic, a z drugiej, opinie innych nie zachecaja ...
        • Gość: zaciekawiony Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.elka.pw.edu.pl 14.04.10, 19:18
          Właśnie - albo opinie jak we wrocławiu, że zmienili plany podczas
          budowy, albo dobre opinie o mieszkaniach i wykonaniu.
          Dość skrajnie to wygląda - albo wpadną na genialny pomysł dobudowania
          kilku pięter, albo wszystko będzie ok?
          Cóż - cena naprawdę jest ciekawa, jednak obawiam się trochę
          ewentualnych problemów.
          • Gość: Jarek Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.10, 21:38
            Bronił ich nie będę bo sam mieszkam w domku i nic mi do tego. Chciałem tylko zwrócić uwagę na fakt, że wpadka z Wrocławia najwyraźniej dużo ich nauczyła, bo w innych miastach większość ludzi jest zadowolonych. Wchodząc na tak konkurencyjny rynek strzeliliby sobie w stopę gdyby coś poszło nie tak. Moim zdaniem jest to argument, który warto wziąć pod uwagę.
            • j4mnik Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza 23.08.10, 15:57
              Tak. Nauczyli się tego, że podpisując z nimi umowę kupna mieszkania za nic w
              świecie nie dostaniesz w niej zapisu z terminem podpisania aktu notarialnego,
              który możesz dostać dopiero po tym, jak budynek otrzyma pozytywną opinie nadzoru
              budowlanego w sprawie pozwolenia na użytkowanie.

Jeśli ktoś z kupujących z Warszawie ma taki zapis w umowie (i jest ona w formie
              aktu notarialnego) to składam pokłony!!
      • Gość: jacek podaj przyklad jednego dewelopera, ktory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.10, 19:15
        nikogo w trabe nie zrobil

zamiast fundowac deweloperowi kolejna porszawke - dobierz sie z
        grupa przyjaciol - zalozcie spoldzielnie i sami zbudujcie sobie
        kamienice

ceny materialow i wykonawstwa poszly w dol o ponad 30% - a ceny
        mieszkan o gora 10-20% - po co przeplacac ?

• Gość: laluś Re: podaj przyklad jednego dewelopera, ktory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.10, 23:47
          głupie dywagacje na temat czy kupować od dewelopera czy nie. a jak niby mam
          inaczej mieszkanie nabyć? sam sobie działkę w warszawie kupię i wybuduję?. bez
          sensu ta nagonka na devwlów. Buty też mogę sobie sam szyć bo Salamander dowala
          ceny za samą nazwę.ciuchy to samo i żarcie.Nie chodzcie do restauracji bo mają
          marże na sałatce. Wszyscy to wiemy ale przecież nie oto chodzi. Ważne,żeby
          dobrze wybrać pośrednika tej całej transakcji.gant akurat wśród tych setek
          oszołomów,którzy robią po 1 projekcie i znikają z rynku jest akurat w dobrej
          pozycji. Mają kasę i kilka dużych inwestycji za sobą.Popełniali błędy ale chyba
          trochę rozdmuchane przez ludzi.
          • beatakukulka Re: podaj przyklad jednego dewelopera, ktory 17.04.10, 14:47
            Sprawdzilam na stronie Ganta i wychodzi, ze 36 mieszkan juz jest zarezerwowanych. Czy ktos kupil i dostal jakis inny upust poza 10% znizka za bycie w grupie 30 pierwszych klientow ?
            • Gość: zaciekawiony Re: podaj przyklad jednego dewelopera, ktory IP: *.chello.pl 17.04.10, 19:00
              Ja zarezerwowałem, a Ty już też? Czy na razie jesteś tylko
              zainteresowana tą inwestycją? Ale te 10% to wszystko - nie chcieli
              dalszych negocjacji.

Jakby coś zapraszam na maila: rycy555@wp.pl
              • beatakukulka Re: podaj przyklad jednego dewelopera, ktory 17.04.10, 21:58
                Moj narzeczony jest inzynierem budownictwa i troche sie boi bliskosci do torow.
                Nie chodzi juz nawet o halas, ale o to, ze wibracje (nawet jezeli sobie nie
                zdajesz z nich sprawy) niosa sie i moga uszkodzic fundamenty. Gant mi napisal,
                ze w bloku B (tym od torow) bedzie jakies lepszej klasy pustak i okna, zeby
                wyciszyc troche. Nie napisali nic o zabezpieczeniu fundamentow. Nie wiem czy w
                bloku C bedzie tez ten uszczelniany system. W ktorym bloku zarezerwowales? My
                ewentualnie myslelibysmy o bloku C, ale jak juz powiedzialam, mamy watpliwosci
                natury technicznej. Ponad to, mieszkanie, ktore nas interesowalo najbardziej,
                jest juz zarezerwowane w calym pionie. I na koniec, nie wiem czy dostaniemy
                upust, bo mieszkamy za granica i komunikacja jest dosyc wolna, a juz ponad 30
                mieszkan zarezerwowanych. Bez upustu nie kupimy.
              • beatakukulka GANT 17.04.10, 22:01

Gość portalu: zaciekawiony napisał(a):

> Ja zarezerwowałem, a Ty już też? Czy na razie jesteś tylko
                > zainteresowana tą inwestycją? Ale te 10% to wszystko - nie chcieli
                > dalszych negocjacji.
                >
                > Jakby coś zapraszam na maila: rycy555@wp.pl

A mozna wiedziec, ktore mieszkanie ?
          • Gość: jacek podaj przyklad jednego dewelopera, ktory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.10, 17:53
            widac masz klopoty w czytaniu ze zrozumieniem - dewy uwielbiaja
            takich gamoni !!!

w Polsce kilka milionow ludzi mieszka w domach wybudowanych bez
            pomocy dewa

i zaden z nich nie szyje sobie sam butow - zreszta dew to nie
            budowlaniec tylko posrednik zgarniajacy olbrzymia marze - nie
            zapewniajac jakosci i designu Salamander-a a co najwyzej CCC
            • Gość: Mosze Re: podaj przyklad jednego dewelopera, ktory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.10, 20:20
              No tak w domach z PRLu, gdzie azbest pyli jak topole w maju..
              • Gość: jacek podaj przyklad jednego dewelopera, ktory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.10, 07:41
                ale sie wysililes !!!

nie potrzeba domow z PRL z eternitowem dachem, zeby dojsc do liczby
                kilku milionow Polakow, ktorzy mieszkaja w domu wybuowanym bez
                deweleopera

oprocz budownicwa indywidualnego sa tez male spoldzielnie - zalozone
                przez grupy znajomych, pracownikow firmy itp

dewy robia duzo marketingu przez co ich udzial w rynku jest
                demonizowany
                • Gość: Mosze Re: podaj przyklad jednego dewelopera, ktory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.10, 19:40
                  Moim celem nie było wysialnie się tylko możliwie treściwe i trafne zwrócenie uwagi na jakość materiałów zastosowanych w dużej liczbie polskich budynków, również mieszkalnych.

Jestem świadomy, że istnieją różnego rodzaju wspólnoty i spółdzielnie, które samodzielnie budują mieszkania i domy. Mnie jednak interesują duże budynki mieszkalne, które nie idą w miliony jak sugerujesz. Polecam stronę GUS www.stat.gov.pl .

Budując dom też nie zatrudniałbym developera, tylko postarał się jak najwięcej zrobić sam, a do fachowej roboty zatrudnić specjalistów.

Trochę inaczej ma się sprawa z dużym budownictwem. Zauważ, że raczej mało która spółdzielnia ma kasę żeby kupić działkę w centrum i wybudować 2 tysiące mieszkań. Nawet jeśli ma teren to skąd wezmą kredyt na budowę? I co z ryzykiem?

Chcąc, nie chcąc prawda jest taka, że bez takich gantów i innych deweloperów byłoby na rynku pewnie 2/3 mieszkań mniej. A ciekaw jestem jestem jakie wtedy byłyby ceny metra?
                  • Gość: jacek podaj przyklad jednego dewelopera, ktory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.10, 20:36
                    > Moim celem nie było wysialnie się tylko możliwie treściwe i trafne
                    zwrócenie uw
                    > agi na jakość materiałów zastosowanych w dużej liczbie polskich
                    budynków, równi
                    > eż mieszkalnych.

w odniesieniu do budynkow stawianych po 1992 rokiem jest to
                    zdecydowanie malo trafne i wskazuje na celowa manipulcje

>
                    > Jestem świadomy, że istnieją różnego rodzaju wspólnoty i
                    spółdzielnie, które sa
                    > modzielnie budują mieszkania i domy. Mnie jednak interesują duże
                    budynki mieszk
                    > alne, które nie idą w miliony jak sugerujesz. Polecam stronę GUS
                    www.stat.gov.p

nic takiego nie sugereuje - czemu klamiesz ???

>
                    > Budując dom też nie zatrudniałbym developera, tylko postarał się
                    jak najwięcej
                    > zrobić sam, a do fachowej roboty zatrudnić specjalistów.
                    >
                    > Trochę inaczej ma się sprawa z dużym budownictwem. Zauważ, że
                    raczej mało która
                    > spółdzielnia ma kasę żeby kupić działkę w centrum i wybudować 2
                    tysiące mieszk
                    > ań.

nie potrafisz zrozumiec prostego tekstu, czy swiadomie
                    manipulujesz ??? dlaczego mala spoldzielnia miala by
                    budowac "tysiace" mieszkac ???
                    przy okazji jak jest wartosc dodana molochow budowanych przez
                    deweloperow ??? w jakim obiekcie jakosc zycia jest wieksza - w
                    kameralnym budynku czy molochu na kilkaset mieszkan ???

>Nawet jeśli ma teren to skąd wezmą kredyt na budowę? I co z
                    ryzykiem?

zaczynanie zabawy we "wlasne" mieszkanie bez 20% wkladu wlasnego
                    jest absurdem - ryzyko jakie wziely na swoje karki banki poprzez
                    dawanie kredytow na 100% i wiecej LTV jest na razie przez nie
                    skrywane - ale jak i w innych krajach ujawni sie z pelna moca

> Chcąc, nie chcąc prawda jest taka, że bez takich gantów i innych
                    deweloperów by
                    > łoby na rynku pewnie 2/3 mieszkań mniej.

raczej bez kredytow na 40 lat na 130% wartosci - rola deweloperow
                    sprowadza sie do pobrania wysokiej marzy i wybudowania byle czego
                    byle gdzie - kosztem jakosci zycia nabywcow

> A ciekaw jestem jestem jakie wtedy był
                    > yby ceny metra?

gdyby nie finansowana przez deweloperow i banki nagonki na jelonki
                    cena dzis bylaby ok 4-5 k PLN za m kw - i taka jest negatywna
                    zasluga deweloperow
                    • Gość: zaciekawiony Re: podaj przyklad jednego dewelopera, ktory IP: *.elka.pw.edu.pl 18.04.10, 22:58
                      a na temat można?
                      • Gość: jacek podaj przyklad jednego dewelopera, ktory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.10, 08:14
                        cenzura ???
                        • beatakukulka GANT developer - opinie - Sokolowska w Warszawie 19.04.10, 09:23
                          Watek nie byl zalozony, zeby wymieniac zalety i wady pracy developerow. Jezeli
                          ktos nie chce kupowac od developera, niech tego nie robi, ten kto chce, niech
                          robi. Wiec, Panowie, prosze sobie zalozyc inne forum do dyskusji na temat
                          pustakow i cen z metra u developera. Watek zostal zalozony, zeby porozmawiac o
                          inwestycji GANTa na Sokolowskiej !!
                          • miszczka Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza 19.04.10, 23:05
                            witam Jeżeli chodzi o Sokołowską to ja tez jestem zainteresowaną ta budową.
                            Jakoś bliskość torów mnie nie przeraża bo obecnie mieszkam w podobnej
                            lokalizacji. (przy Arkadii) te bloki były stawiane chyba 100 lat temu i nic się
                            specjalnie nie dziele. Myślę,że technologia poszła już zdecydowanie do
                            przodu.Poza tym może założą np takie ekrany dzwiękoszczelne od strony torów.
                            Trzeba wziąć od Ganta szczegółowe dane i potwierdzenie na piśmie pewnych skutków
                            ubocznych ,które ewentualnie mogą się przytrafić. Zawsze warto mieć takie
                            zabezpieczenie.Z ciekawości zadzwonię do nich w tym tygodniu i dowiem się czy
                            dają i na ile dają gwarancję.pozdrawiam.
                            • aka_beata Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza 20.04.10, 11:24
                              Nie bedzie raczej ekranow. W bloku B maja byc jakies pustaki o mniejszej
                              przepustowosci dzwieku. Okna tez maja byc dzwiekoszczelne - nie dotyczy to
                              wszystkich pieter, wiec trzeba sie dopytac ktore mieszkania bedzie mialo owo
                              ochrone. Zadzwon i napisz czego sie dowiedzialas. My chcielismy kupic, ale Gant
                              daje nam za maly upust, watpie, zeby mozna bylo cos wynegocjowac, wiec raczej
                              nie kupimy.
                              • Gość: zaciekawiony Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: 83.17.94.* 20.04.10, 11:41
                                Tak z ciekawości - jaki upust Wam dają? Bo z tego co widać na ich
                                stronie to chyba ta pula 30 mieszkań -10% się skończyła?

• aka_beata Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza 20.04.10, 12:14
                                  3%
                                  • Gość: zaciekawiony Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: 83.17.94.* 20.04.10, 13:15
                                    no to rzeczywiście...
                                    choć tyle samo proponował JWC za Górczewska Park. Po mocnych
                                    negocjacjach zeszliśmy do 4%. Ta pani dyrektor mówiła, że kredyt 3-4%,
                                    a gotówka 4-5% upustu. Tak to mniej więcej wygląda.
                                  • miszczka Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza 20.04.10, 19:23
                                    no faktycznie 30 mieszkań już poszło ,ale z każdym zawsze można się dogadać.
                                    pewnie cena zależy od lokalizacji mieszkania i strony świata na którą wychodzą
                                    okna.Te akurat które mi się spodobały są jeszcze dostępne.A z tego co wiem to
                                    nie ma aż tak wielkiego znaczenia czy gotówka czy kredyt bo mają ten system
                                    10/90. Spytałam ludzi na osiedlu w Gdańsku i powiedzieli,że każdy płacił inną
                                    stawkę.no ale niestety cena stopniowo ale szła w górę poza kilkoma promocjami.
                                    • Gość: gramm Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.10, 21:43
                                      Taka prawda im bliżej oddania tym może być drożej. W początkowych fazach potrzebują pieniędzy najbardziej, więc są skłonni na większe ustępstwa. Może będzie jeszcze jakaś promocja? To ich pierwsza inwestycja w Warszawie, więc może użyją jeszcze jakiegoś asa z rękawa?
    • Gość: lil Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.10, 23:13
      a ja mam mieszane odczucia..
      • Gość: hymmm Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.10, 00:50
        no ale 7 400 to jednak ciekawa cena jak na tę okolicę? tylko czy to jest ta cena
        promocyjna -10%? czy wyjściowa?
        • aka_beata Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza 22.04.10, 10:46
          Juz nie ma promocji. A cena 7400 to moze jest w mieszkaniu 35 metrow od torow. Natomiast, w budynku przy Sokolowskiej, badz od strony poludniowej mieszkania sa min 1 000 drozsze z metra.
          • Gość: Chlopak z woli Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.unregistered.net.exatel.pl 22.04.10, 12:55
            Osobiście nie znam tego developera wiec sie nie wypowiem ale
            lokalizacja jest moim zdanie bardzo kiepska - przeciw- bliskosc
            torow, bliskosc trasy torunskiej, bliskosc ul. gorczewskiej to
            wszystko rowna sie WIEKI HALAS argument, ze okna beda lepsze czy
            budulec do mnie nie trafia z uwagi, ze mieszkanie trzeba wietrzyc a
            w lato ma sie otwarte okna - uczucie bedzie fatalne. Argument za -
            bliskosc terenow zielonych, dobra komunikacja i to ALL. Lokalizacje
            znam doskonale mieszkalem w okolicy WIELLLE lat. A cena wcale nie
            jest tak bardzo atrakcyjna jak na takie warunki. To jest moja
            prywatna opinia i nie zamierzam z nikim o niej polemizowac.
            Dla mnie ta lokalizacja odpada. szukam dalej
    • Gość: Crokett Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.10, 21:49
      Dobra informacja dla wszystkich zainteresowanych mieszkaniem na terenie Kaskady:

Jak wynika z naszych informacji, wrocławska firma jest o krok od podpisania ze
      swoim głównym udziałowcem, Gantem, kontraktu na wykonawstwo inwestycji
      mieszkaniowej na warszawskiej Woli.

Jak się dowiedzieliśmy, deweloper otrzymał wczoraj prawomocne pozwolenie na
      budowę. Do podpisania umowy z wykonawcą ma dojść w tych dniach.

– Prowadzimy rozmowy w sprawie realizacji pierwszego etapu tej inwestycji.
      Jeżeli zakończą się podpisaniem umowy, poinformujemy o tym w komunikacie
      giełdowym – mówi Mirosław Motyka, prezes Budopolu. Kontrakt będzie miał istotny
      wpływ na tegoroczne wyniki Budopolu. W ramach pierwszego etapu inwestycji na
      stołecznej Woli powstać ma 280 mieszkań. Wartość zlecenia powinna wynieść około
      60 mln zł, a co najmniej jedna trzecia zostać zaksięgowana w tym roku. Dla
      porównania, w raporcie rocznym Budopol podał, że portfel zamówień na ten rok
      wynosi 85 mln zł.
      [...]
      www.parkiet.com/artykul/25,920379.html
      • misiuchajestpolakiem Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza 26.04.10, 22:13
        o w morde, niezle przebicie
        • Gość: jacek GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.10, 22:38
          ile to wychodzi - 200 000 na mieszkanie ???

to pewnie beda sprzedawac po pol banki, zeby nie stracic

jelonki po kredyty i kupowac !!!
    • Gość: jozio tylko IDIOTA kupi u GANTA IP: 85.222.87.* 26.04.10, 23:29
      1/ deweloper do dupy - totalna tandeta, brak elementarnego
      profesjonalizmu (przyklad Wroclawia)2/ lokalizacja inwestycji
      katastrofalna - jak mozna kupowac mieszkanie przy torach i trasie
      Torunskiej 3/ firma kieruja idioci, o czym najlepiej swiadczy cena
      zaplacona za grunt 4/ za ten syf to mozna placic 3-4 tys ma metr bo
      wiecej to g.wno nie jest warte, a i to tylko aby wynajac a nie
      samemu mieszkac
      • aka_beata Re: tylko IDIOTA kupi u GANTA 27.04.10, 10:21
        Jozio, nie chcesz to nie kupuj, i uwazaj na swoj jezyk, bo tylko primytywni
        ludzie tak sie wyrazaja jak ty to robisz.
        A kupujac to mieszkanie, ludzie wiedza co kupuja, widzieli przeciez tory i okolice.
        Ja uwazam, ze inwestycja jest ciekawa, tylko niesie pewne ryzyko, ze firma znow
        przekombinuje. Cena, jak na Wole, jest interesujaca. I nie mozna oczekiwac, ze w
        Centrum stolicy, bedzie cisza i parki dookola ! Trzeba wyjsc 30km poza Wawe,
        zeby nie bylo trasy torunskiej czy kolei w poblizu.
        • Gość: jozio Re: tylko IDIOTA kupi u GANTA IP: 85.222.87.* 27.04.10, 21:36
          Beatko o czym Ty piszesz ... to katastrofa a nie inwestycja ...
          zanim zadluzysz sie na 30 lat zastanow sie czy oby na pewno nie
          mozesz kupic w podobnej cenie czegos lepszego ... mo ale to twoj
          biznes ... a co do jezyka ... Polacy to prosty narod wiec pisze im
          tak, aby do nich dotarlo
          • aka_beata GANT developer - opinie - Sokolowska w Warszawie 27.04.10, 22:27
            Ja akurat nie kupuje mieszkania na Sokolowskiej, choc bralam pod uwage te
            inwestycje. I nie nie kupuje, dlatego, ze inwestycja mi nie odpowiada, tylko
            dlatego, ze zalozylam sobie pewien prog upustu, dostalam polowe upustu, ktory
            chcialam, wiec spasowalam. Ponad to, nie musialabym sie zadluzyc, zeby to
            mieszkanie kupic. Caly czas twierdze, ze wcale nie taka katastroficzna ta
            inwestycja. Jezeli ktos sie musi zadluzyc, to uwazam, ze lepiej kupic cos, co
            juz istnieje, a nie rzut w pdf. Choc, w tym przypadku Gant ma dobra forme
            platnosci - 10%-90%
            • Gość: zaciekawiony Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.nat.student.pw.edu.pl 27.04.10, 22:49
              a do rzeczy...
              jest już uprawomocnione pozwolenie na budowę?
              Podpisał już ktoś umowę przedwstępna?
              • Gość: choleryk Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.10, 00:00
                Wątek na temat tej inwestycji się powtarza. Może warto założyć oddzielne forum?A
                jeżeli chodzi o mnie to myślę,że za taka kaskę w centrum Warszawy ciężko coś
                znaleźć. To cena Ursusa albo Białołęki. jak ktoś chce spokoju to do Magdalenki
                niech się przeprowadzi.Ludzie przecież to Warszawa! gdzie macie cichą i spokojną
                okolicę bez ulic, tramwajów albo torów? Wola jest spoko.
                • aka_beata Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza 28.04.10, 08:57
                  Wiadomo juz cos na temat oplat z tytulu uzytkowania wieczystego ?
              • Gość: Bandyk Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.10, 18:42
                Prawomocne pozwolenie na budowę mają od trzech dni (patrz.parę postów wyrzej). Osobiście dopiero się zastanawiam nad zakupem mieszkania na tym osiedlu i równie chętnie poczytam opinie osób z umową. Jak wygląda obsługa w BOK? Na forach regionalnych czytałem różne opinie na ten temat..
                • Gość: zaciekawiony Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.elka.pw.edu.pl 29.04.10, 20:46
                  ja jak na razie nie narzekam :) zobaczymy co dalej:D

umowy są w trakcie przygotowywania, więc jeszcze jeszcze chyba nikt nie
                  podpisał. Jak odezwą się do mnie to dam znać jak ona wygląda.

ps - co do opłaty za grunt - to fakt - jest coś takiego, ale nie
                  pofatygowali się wcześniej o tym poinformować. Ciekawe jeszcze jaka
                  będzie to kwota.
                  • Gość: ester Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.centertel.pl 25.05.10, 20:08
                    Witam Wszystkich!
                    zdobyliśmy odpis z ksiegi wieczystej gruntu pod Sokołowska - jest
                    tam wpisany Skarb Państwa jako właściciel.
                    Czy kupno na takim gruncie jest bezpieczna inwestycją?
                    • Gość: PPP Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.05.10, 20:47
                      jest bezpieczną inwestycją...

jedynym minusem jest konieczność wnoszenia corocznych opłat za
                      użytkowanie wieczyste
            • Gość: "zadowolony klient Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.jjs.pl 16.07.12, 09:23
              "zadowolony klient"
              w życiu nic z zoną nie kupimy od tego Kanta i wszystkim innym też tak doradzam...
              www.kaskadanawoli.pl/
    • Gość: . Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: 195.205.194.* 29.05.10, 17:37

Wpisanie Skarbu Państwa może także oznaczać odnalezienie się niedługo
      spadkobierców tej działki i dziesięcioleci w sądach....
      • Gość: Aktiff Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.10, 20:04
        Księgi wieczystej nie widziałem i nie wiem co dokładnie w niej jest. Skoro jako
        właściciel wpisany jest Skarb Państwa to prawdopodobnie Gant ma prawo do
        wieczystego użytkowania tego gruntu - sprawdźcie dokładnie odpis. Jeśli tak jest
        to wszelkie roszczenia wobec tej nieruchomości mogą być kierowane tylko i
        wyłącznie do Skarbu Państwa. Gant i mieszkańcy osiedla nie byliby stronami w
        takiej sprawie. Co do spadkobierców i ich roszczeń to w sytuacji, gdy na danej
        działce przez lata dokonała się istotna zmiana ( np. powstanie budynku)
        spadkobiercy najczęściej mogą uzyskać jedynie odszkodowanie.
        • Gość: PPP Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.05.10, 10:10
          tak jest. Wpisanie Skarbu Państwa w dziale II jako właściciela
          nieruchomości oznacza dla nabywców udziałów w prawie użytkowania
          wieczystego jedynie obowiązek wnoszenia corocznych opłat za
          użytkowanie wieczyste. Biorąc pod uwagę, że górkę cenową
          nieruchomości gruntowych mamy już chyba za sobą, to trzeba
          dowiedzieć się jaka to jest opłata i skalkulować, czy nas na nią co
          roku stać i czy chcemy ją płacić.
      • Gość: zaciekawiony Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: 83.17.94.* 14.07.10, 10:31
        Witam,
        ktoś podpisał już z nimi umowę? Jak wygląda postęp prac? Kontakt z
        developerem? Coś ucichł ten temat, a budowa chyba trwa...
    • promocjusz Negocjacje? 14.07.10, 10:44
      W dzisiejszym dodatku chwalą się tym, że sprzedali 76 mieszkań w 3
      miesiące. Rzeczywiście jest to imponujący wynik - wręcz na miarę boomu.
      Czy to znaczy, że są skłonni do zejścia poniżej swojego "od 7400/metr"?
      • Gość: zaciekawiony Re: Negocjacje? IP: 83.17.94.* 14.07.10, 14:14
        w jakim dodatku? jest jakiś artykuł z kimś z Ganta? Czy tylko reklama?
        • Gość: prawie z Woli Re: Negocjacje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.10, 22:24
          hej Jeżeli chodzi o negocjacje cenowe to są one raczej grą niż prawdziwą
          negocjacją . poniżej 7400 nie zejdziesz ale te droższe mieszkanka można do
          takiej kwoty jeszcze teraz utargować.Chyba maja niestety niezbyt uaktualnianą
          stronę , bo dzisiaj już nam babka w biurze pokazywała ,że niektórych mieszkań
          już nie ma . część jest tylko zarezerwowana, to jeszcze może mam szansę na to
          nasze upatrzone.
    • Gość: mrs lipton Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 23:09
      Naprawdę zdumiewają mnie te negatywne komentarze na temat lokalizacji.
      Mieszkam na ulicy równoległej do Sokołowskiej, w budynku za którym ciągną się dokładnie te same tory. Tak, zdarza się słyszeć odgłosy przejeżdżających pociągów - jakiś taki "piskogwizd". Słyszę go... no nie wiem, raz na 2-3 miesiące. Czy przeszkadza? Nic a nic. A bliskość ulicy Górczewskiej? Mój budynek wychodzi na równie dużą i ruchliwą ulicę. Słyszę samochody, ale zupełnie nie rozumiem, w jaki sposób może to być uciążliwe.
      Uważam, że lokalizacja Ganta jest naprawdę bardzo dobra. Łatwy dojazd (autobusy i tramwaje), sklepy spożywcze, przedszkole, szkoły. Jasne, że słychać będzie "odgłosy miasta", ale, na boga, ludzie, którzy decydują się tam zamieszkać doskonale o tym wiedzą. Jeśli ktoś chce żyć w ciemni i głuszy, to decyduje się np. na osiedle na Czołuchowskiej czy Jana Kazimierza.
      • Gość: jozio Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.centertel.pl 11.08.10, 00:12
        gosciu wyjmij stopery z uszu i pojdz do laryngologa - chyba ze
        jestes panem z biura sprzedazy ... nie ma co sie czarowac
        iunwestycja jest koszmarna, a do tego sasiedztwo torow i trasy ak
        jest wrecz katstrofalne ... tam moga mieszkac ale glusi
        • Gość: pata Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.man.bydgoszcz.pl 12.09.10, 01:29
          Czy ktos w ostatnim czasie kupil mieszkanie? Ja bylam prawie zdecydowana,
          ale podniesli !ceny o 2%
          • Gość: gosc Podnieśli? IP: 178.73.49.* 12.09.10, 17:12
            Na stronie maja ciagle ceny od 7400 i promocje na 5% znizki wiec o jakiej podwyzce mowisz?
            • Gość: Yosemit Re: Podnieśli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 19:01
              Byłem dzisiaj w ich biurze sprzedaży i podobno sprzedali już ok.100 mieszkań. Z tego co patrzyłem to te najtańsze w rozsądnym położeniu z pierwszego budynku poszły na pniu. Teraz wprowadzili mieszkania z drugiego etapu, więc można wybrać coś dla siebie. Przy okazji potwierdzam - promocja trwa do końca września.
              • Gość: XXX Re: Podnieśli? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.09.10, 20:29
                jak to "byłam dzisiaj"? to pracujesz w innych oddziałach?? chyba GANT ma tylko jedno akurat biuro sprzedaży w Warszawie??
                • Gość: Art Re: Podnieśli? IP: *.aster.pl 15.09.10, 08:35
                  Wcale nie podnieśli, musicie przejrzeć sobie plany i wybrać mieszkanie dla siebie. Niektóre mieszkania są za 7400 za m2, jednak inne są droższe za ok 8000 czy 9000 to zależy od piętra, położenia metrażu itd. Jednak jest 5 % zniżki do końca września więc trzeba się spieszyć, ja sam się zastanawiam..
                  • Gość: ... Re: Podnieśli? IP: *.merck.de 15.09.10, 08:59
                    nad czym sie zastanawiasz? kupuj!!!
                    tym bardziej, ze jeszcze wtedy prowizje od sprzedanego mieszkania dostaniesz, domokrazco
                • Gość: Yosemit Re: Podnieśli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 13:28
                  Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi, szczególnie robiąc ze mnie kobietę.. Na marginesie, mają dwa biura sprzedaży w Warszawie.
                  • Gość: Patryk Re: Podnieśli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 15:28
                    Też słyszałem, że ceny podnieśli, moim zdaniem jednak i tak się opłaca, gdyż jest to dobra inwestycja chociażby na zarobek, będzie w przyszłości stacja metra przy wolskiej a wtedy mieszkania pójdą sporo w górę. W sumie zastanawiam się czy temu deweloperowi się to opłaca?
                    • Gość: dd Re: Podnieśli? IP: *.adsl.inetia.pl 07.10.10, 15:41
                      Czy mu sie oplaca? Chyba nie, slyszalem, ze do kazdego metra doplacja 1.5k, ale chca zminimalizowac strate hehe ;)
                      • Gość: ... Re: Podnieśli? IP: *.merck.de 07.10.10, 16:03
                        dokładnie tak, GANT to organizacja charytatywna jest
                        • Gość: polaczek Re: Podnieśli? IP: *.chello.pl 07.10.10, 21:10
                          ja uważam że lokalizację wybrał idealną pod budowę, a ceny ustalił takie żeby klientów nie przestraszyć, ale wydaje mi się że stopniowo z upływem czasu i postępu w budowie ceny podskoczą i to znacznie, dlatego radził bym potencjalnym nabywcom się spieszyć. w przyszłości zapewne mieszkanie w takiej lokalizacji zapocentuje:)
    • Gość: koki kto kupil mieszkanie w tym SYFIE ??? IP: *.centertel.pl 08.10.10, 02:24
      prosze sie smialo przyznac - zamierzam ufundowac nagrode dla mega debila ktory chce mieszkac w tak obskornym miejscu u tak tandetnego dewelopera ... acha ... jest zaleta - mozna przez okno wyskoczyc pod pociag lub na trase szybkiego ruchu ... GRATULUJE GLUPOTY
      • Gość: lewi Re: kto kupil mieszkanie w tym SYFIE ??? IP: *.chello.pl 08.10.10, 15:17
        to chyba będziesz musiał ufundować ponad 130 nagród bo tyle mieszkań już tam sprzedali, a to chyba świadczy że z ta lokalizacją to chyba nie jest tak źle, tym bardziej że stacja metra będzie niedaleko
        • Gość: da Re: kto kupil mieszkanie w tym SYFIE ??? IP: 178.56.88.* 09.10.10, 12:01
          a co ma metro do tego ... jezeli stacje metra mialbys przy wysypisku smieci to tez uwazalabys ze to swietna lokalizacja ? ... tu co prawda nie ma wysypiska smieci, ale ogolne wrazenie jest podobne. Do tego dochodzi mega halas od trasy szybkiego ruchu i tory kolejowe na deser
          • jurek.ce Re: kto kupil mieszkanie w tym SYFIE ??? 11.10.10, 18:56
            a czy ceny lokalizacji na kabatach po akcji smrodzenia z podlkadow metra spadly? nie wydaje mi sie. metro to metro. podnosi wartosc lokalizacji czy tego chcesz czy nie. takze przy wysypisku.

co nie znaczy, ze wszystko inne w tym przypadku gra...
        • Gość: hh8h8 Re: kto kupil mieszkanie w tym SYFIE ??? IP: 178.73.49.* 09.10.10, 17:09
          metro to tam bedzie za 10-15 lat o ile w ogole bedzie, gdyz wbrew poboznym zyczeniom szczesliwych nabywcow, ktorzy ulegli idiotycznej reklamie dewelopera najpierw musza wybudowac pierwszy odcienek II linii metra (co zaczynaja robic) a potem .... to jest po 2013 beda wydluzac ten odcinek w kierunku slumsow na targowku, tarchominie, etc. gdzie budowa zajmie im kolejne 5-10 lat ... potem byc moze pomysla o przedluzeniu metra w kierunku bemowa ... wiec najszybciej metro powstanie tu za jakies 15 lat ... tak wyglada lokalizacja przy metrze :))
      • Gość: huihuh Re: kto kupil mieszkanie w tym SYFIE ??? IP: 178.73.49.* 09.10.10, 17:05
        ta inwestycja faktycznie jest imponujaca ... 1/ architektura zalosna 2/otoczenie katastrofalne - trasa szybkiego ruchu, kolej plus slumsy starej woli 3/ moga konkurowac z wola tower i skierniewicka dolcana na najbardziej koszmarna inwestycje na woli
        • Gość: Patryk Re: kto kupil mieszkanie w tym SYFIE ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 17:49
          Gdyby było tak tam źle, to dlaczego by sprzedali 130 mieszkań i nadal sprzedają? Jednak zawsze się znajdzie chętny. Dla ciebie jest to katastrofalne otoczenie, a dla innych dobra wygodna lokalizacja. Każdy człowiek to opinia. Co do metra teraz może jest to mało realne, ale za kilka lat mieszkańcy Woli będą się cieszyć, bo mieszkania na pewno pójdą w górę. Tak to się stało na przykład na Bielanach - teraz ceny są masakrycznie duże.
          • Gość: Syf explanator Re: kto kupil mieszkanie w tym SYFIE ??? IP: *.home.aster.pl 11.10.10, 19:38
            system platnosci 10/90 + cena ponizej 8K PLN / m2 - jedyne przyczyny "sukcesu" sprzedazy
          • Gość: okkj Re: kto kupil mieszkanie w tym SYFIE ??? IP: 178.73.49.* 11.10.10, 20:41
            czy oby napewno ? czym innym sa pobozne zyczenia wlascicieli, a czym innym ceny transakcyjne - wystawic sobie moga nawet po 50 tys za metr, pytanie tylko kto kupi za wiecej niz 6-8 skoro za tyle mozna kupic u dewelopera ... poza tym warto pojechac i zobaczyc jak wygladaja bielany - momentami jeszcze gorzej niz wola - tam sa b duze osiedla pohuciane, gdzie nie ma co ukrywac mieszka w 90% holota ... chyba ze komus odpowiadaja takie klimaty i lubi sluchac w srodku nocy wrzaskow leeeeeeeeeeeeeeeegia !!!!
            • Gość: Patryk Re: kto kupil mieszkanie w tym SYFIE ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 16:11
              Hmmm...no widzisz ja Bielany bardzo lubię i nie mam tak złych doświadczeń, nie wiem o jakich osiedlach mówisz.. ale na tych co ja byłem to nie widziałem hołoty. Nie można oceniać wszystkich osiedli jednym zdarzeniem. Poza tym tu masz rację, że są duże osiedla, ale to chodzi o te stare bardziej. Sam najchętniej kupiłbym sobie mieszkanie na Bielanach, jednak ceny są zbyt duze. Została Wola albo Tarchomin nigdzie nie jest idealnie, ale muszę patrzeć na portfel, a Gant jednak tą cene ma w miarę możliwą.
              • Gość: koko Re: kto kupil mieszkanie w tym SYFIE ??? IP: 178.56.11.* 15.10.10, 23:29
                1/ cena ganta jest smieszna w porownaniu z jakoscia produktu - godziwa cena to bylaby 3-4 tys, ale wowczas poniesli by strate 2/ prosze mi pokazac kawalek bielan w ktorym warto byloby zamieszkac - dosc dobrze znam ten rejon i sczzerze mowiac nie bardzo wiem, gdzie warto byloby kupic mieszkanie 3/ bielany sa drogie ??? tylko w wyobrazni sprzedajacych - u dewelopera mozna kupic za 6-7 tys
                • Gość: ... Re: kto kupil mieszkanie w tym SYFIE ??? IP: *.home.aster.pl 17.10.10, 00:32
                  widać znasz słabo Bielany, miejsc fajnych jest sporo, ale tam akurat ceny to wielokrotność ceny z Sokołowskiej
                  • Gość: `ppp Re: kto kupil mieszkanie w tym SYFIE ??? IP: 178.73.48.* 17.10.10, 11:27
                    czytam wasze opinie o Gancie... i sam sie zastanawiam kto je pisze... wiadomo ludzie są rózni i nigdy im sie nie dogodzi w 100%. Byłem na placu budowy...zobaczyłem lokalizacje i co mi sie nausneło... od strony torów to moze rzeczywiście nie jest dobre miejsce... zwłaszcza ze bedzie widac linnie wysokiego napiecia, trase i kolejke... biorąc pod uwage wybudowanie obwodnicy warszawy która bedzie biegła tamta strona to... moze byc nieco duze obciazenie... ale z tego ci widziałem to mają zastosowac specjalne materiały dzwiekoszczelne od tamtej strony... po dłuzszym przemyśleniu zrezygnowałem z zakupu mieszkania po tamtej stronie.

ale:) kupiłem mieszkanie od ul. sokołowskiej w II linni zabudowy na wysokim pietrze z widokiem na wole... dla mnie bez wzgledu co ludzie wypisuja na tym forum lokalizacja jest dobra... bez samochodu mam tramwaj i autobus i za ok 10 min jestem w centrum... metro moze i bedzie i wtedy bedzie blisko.... a gdy chodzi o wyjazd poza wawe z sokołowskiej to czysta przyjemność.... jedno skrzyzowanie i smigasz albo na Marki albo po połaczeniu w obwodnica na Pruszków... i co chciec wiecej?
                    • Gość: eh Re: kto kupil mieszkanie w tym SYFIE ??? IP: 178.73.49.* 18.10.10, 23:29
                      no jak to ci wystarcza do szczescia to kupuj - ja w zyciu nie kupilbym ani u ganta, ani w tym miejscu, ale kazdy moze sam decydowac
                      • Gość: Emil Re: kto kupil mieszkanie w tym SYFIE ??? IP: *.aster.pl 19.10.10, 12:42
                        Co do Bielan jest dużo fajnych miejsc, na przykład osiedle Imaginarium przy Gwiażdzistej - ale ceny są straszne. (ok 10 tyś za metr) jest cisza i spokój, bo przy lesie, za to Sokołowska jest dla ludzi, którzy chcą mieć wszędzie blisko. Zależy kto co lubi. Jak się wybiera miasto to wiadomo jak jest, a jak ktoś chce mieszkać za Warszawą i mieć cisze i spokój to indywidualna sprawa. Mi osobiście Sokołowska się podoba.
                        • Gość: oj tam Re: kto kupil mieszkanie w tym SYFIE ??? IP: 178.73.49.* 19.10.10, 22:23
                          proponuje abys pojechal do imaginarium, jak tez poczytal opinie mieszkancow - mysle, ze jak pojedziesz to nie tylko, ze cena 10 wyda ci sie smieszna, ale nawet za 5 bys nie kupil i w tym kontekscie to gant nieomalze full wypas - ronson to rowniez wyjatkowo badziewny deweloper, a cala ta ich inwestcyja polozona jest na super podmoklym gruncie, osiadanie budynkow, wilgoc, zalewanie garazy, plaga komarow, jak do tego doda sie droge po ktorej nie mozna dojechac to mozna tylko zyczyc aby prezes ronsona musial za kare spedzic tam reszte zycia
                      • Gość: polaczek Re: kto kupil mieszkanie w tym SYFIE ??? IP: *.chello.pl 19.10.10, 21:01
                        no niech każdy wybiera co chce i mówi co chce, bo różni ludzie mają różne potrzeby, gdyby wszyscy mieli takie same poglądy to dyskusja w ogóle nie była by potrzebna. jedni uważają że gant wybrał dobre miejsce pod budowę inni że nie i każdy pozostanie przy swoim, proszę tylko o to by innych nie obrażać bo przez internet to każdy jest mocny tylko grzej w realu:)
                        • Gość: zaciekawiony Re: kto kupil mieszkanie w tym SYFIE ??? IP: 83.17.94.* 20.10.10, 09:07
                          I przede wszystkim wrócić do tematu Ganta i ul. Sokołowskiej.

Są inne tematy o bielanach/imaginarium i reszcie...
                          • Gość: E. Re: kto kupil mieszkanie w tym SYFIE ??? IP: *.aster.pl 20.10.10, 10:29
                            No właśnie, ja mam inne zdanie o Imaginarium, ale tak jak mówię to kwestia gustu, jeżeli u Ganta i Ronsona było by tak źle, to sprzedaż nie szła by im tak dobrze. Zwłaszcza o Sokołowskiej słyszałem, że mieszkania sprzedają się tak dobrze, że mimo podwyżki ceny ludzie nadal kupują, w kilka miesięcy sprzedali już ponad 100 mieszkań, to chyba o czymś świadczyć.
                            • Gość: N. Re: kto kupil mieszkanie w tym SYFIE ??? IP: *.merck.de 20.10.10, 10:56
                              O niczym nie świadczy.
                              W Warszawie GANT jest wielką niewiadomą. A stosunkowo niskie ceny + 10/90 zrobiły im sprzedaż. Miejsce fatalne, jakość pewnie okaże się adekwatna do ceny, także nie ma się czym podniecać.
                              • Gość: polaczek Re: kto kupil mieszkanie w tym SYFIE ??? IP: *.chello.pl 21.10.10, 21:50
                                no wiadomo że jeśli samemu się wszystkiego nie dopilnuje to możemy mieć później różne niespodzianki, ale gant już w innych miastach budował i to z dobrym skutkiem,a co do miejsca to kwestia dyskusyjna, każdy chce czegoś innego
                                • Gość: taaa Jakosc i solidnosc wg GANT :))) IP: 178.73.49.* 21.10.10, 22:33
                                  moze zanim podpiszecie umowy i zadluzycie sie na 50 lat zadacie sobie troche trudu i poczytacie na temat jakosci procesu inwestycyjnego w wykonaniu GANTA

forum.gazeta.pl/forum/w,186,107155362,107155362,GANT_KANT_.html
                                  chyba nie jest tak trudno wejsc na forum deweloperzy wroclaw i poczytac na temat tej firmy
                                  • Gość: Drabik Re: Jakosc i solidnosc wg GANT :))) IP: *.aster.pl 22.10.10, 16:04
                                    Czytałem to o Gancie we Wrocławiu i rzeczywiście tu nie można go pochwalać, ale ma też udane inwestycje. nie można wszystkiego oceniać po jednej inwestycji, może się poprawią i nie będą popełniać tych samych błędów. W końcu mieszkania się sprzedają czy chcesz tego czy nie ludzi nie uchronisz. Oni mają tyle inwestycji że jak było by u nich tak źle to już by nikt od nich nie kupił, a zobacz jaką mają sprzedaż.
                                    • Gość: ... Re: Jakosc i solidnosc wg GANT :))) IP: *.merck.de 22.10.10, 16:16
                                      I o to właśnie chodzi!
                                      Oczywiście developerowi :)

Naiwni Polacy łudzą się, że będzie lepiej i kupują kolejne mieszkania w nowych lokalizacjach. Historia się powtarza. Developer zaczyna inwestycję w innym mieście czy dzielnicy - i znów to samo.

Obywatelu! Pamiętaj! Kupując od partacza stajesz się jeleniem!
                                      • Gość: Drabik Re: Jakosc i solidnosc wg GANT :))) IP: *.aster.pl 23.10.10, 11:14
                                        Może to i naiwność, ale z drugiej strony to słyszy się też pozytywne opinię, i niektórzy ludzie na prawdę sobie chwalą mieszkania Ganta, więc wiesz może co kto lubi...
                                        • Gość: ??? Re: Jakosc i solidnosc wg GANT :))) IP: *.merck.de 25.10.10, 12:37
                                          Chwalą mieszkania?
                                          W Warszawie to mogą sobie póki co chwalić wizualizacje i obsługę w biurze sprzedaży, jeśli na to zasługuje :D
                                          • Gość: fulda Re: Jakosc i solidnosc wg GANT :))) IP: *.171.9.94.static.crowley.pl 26.10.10, 14:05
                                            kupiłem, całkiem dobrą cenę dostałem, mam od ulicy, teraz kredyt kminię, sam zamieszkam albo wynajmę albo sprzedam jak cena wzrośnie. Galeria handlowa i dobra komunikacja powinno się nająć bez problemu i samo spłacać.
                                            Widziałem negatywne opinie ale każdy ma swój rozum, ja wiem że mam fajne mieszkanie ale jak będzie w nim coś co mnie wkurzy to sprzedam, ot co
                                            • Gość: ... Re: Jakosc i solidnosc wg GANT :))) IP: *.merck.de 26.10.10, 15:55
                                              tnajpierw musisz MIEĆ te mieszkanie :)
                                              póki co masz dziurę w ziemi, no ale za to w jakim prestiżowym komunikacyjnie miejscu!
                                              Bo to i tory kolejowe i trasa szybkiego ruchu i nawet linia wysokiego napięcie - i to wszystko mniej niż 100m od Twoich okien :lol:
                                              • Gość: .... Re: Jakosc i solidnosc wg GANT :))) IP: *.nat.student.pw.edu.pl 26.10.10, 16:12
                                                zastanawiam się po co ktoś z "IP: *.merck.de" jest tak złośliwy... czyżby nie było go stać?? Nikt ci nie każe kupować. Nie chcesz - nie jesteś zainteresowany to przejdź na tematy dotyczące inwestycji, którymi się interesujesz.

Szkoda, że poziom tego forum jest tak żałosny i trzeba aż tyle czasu stracić "odfiltrowując" cały ten złośliwy syf.
                                                • Gość: a moze to ty Re: Jakosc i solidnosc wg GANT :))) IP: 178.73.49.* 26.10.10, 23:16
                                                  a moze to ty jestes osoba z biura sprzedazy i nie dostrzegasz syfu jaki sprzedajecie
                                                • Gość: Jola Re: Jakosc i solidnosc wg GANT :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.11, 20:59
                                                  Sprzedam mieszkanie przy Sokołowskiej bud.B III piętro. B2/03/07, 39,36m2 tel:698575702
                                                  Cena do uzgodnienia.
                                              • Gość: polaczek Re: Jakosc i solidnosc wg GANT :))) IP: *.chello.pl 26.10.10, 23:38
                                                najlepiej by było nie mieć prądu, do pracy chodzić pieszo i ogólnie mieszkać w dżungli, ale niestety żyjemy nie tym klimacie, chociaż w sumie Kampinos nie daleko, oczywiście wyolbrzymiam ale nie mogę czasami zrozumieć niektórych wypowiedzi a raczej ich autorów udzielających się na tym forum. uważam że o trafności tej inwestycji zadecydują ludzie, przecież każdy wie w jakim miejscu ona się znajduje, a o jakości mieszkań wypowiem się jak je zobaczę,
                                              • Gość: Basia Wykończenie mieszkania IP: *.aster.pl 12.11.10, 17:59
                                                Wiecie może o co chodzi z tym wykończeniem mieszkania w cenie? Korzystał ktoś? Opłaca się?
                                                • Gość: Pawełkz Re: Wykończenie mieszkania IP: *.aster.pl 22.12.10, 11:08
                                                  Ja słyszałem, sam nie korzystałem ale znajomi owszem. Podobno się opłaca i robią to całkiem nieźle, wiadomo że masz standardowe wykończenie wybierasz tylko kolory itd wedle gustu. Na pewno takie wykończenie jest kosztowne więc taka promocje jest jak najbardziej korzystna. Ogólnie to na zachodzie prawie każdy deweloper wykańcza mieszkania, u nas niestety to jest nowość, ale i tak dobrze, że Gant na to wpadł..
                                              • Gość: czarls Re: Jakosc i solidnosc wg GANT :))) IP: *.171.9.94.static.crowley.pl 15.12.10, 11:32
                                                jest dobrze, rekomendacja dla Gant: kupować
                                              • Gość: fulda Re: Jakosc i solidnosc wg GANT :))) IP: *.171.9.94.static.crowley.pl 11.02.11, 17:15
                                                złośliwy jesteś, nie chciałem od torów, kupiłem od sokołowskiej, jestem zadowolony,
                                              • Gość: olka Re: Jakosc i solidnosc wg GANT :))) IP: 213.199.241.* 06.05.11, 10:47
                                                Znaleźć mieszkanie w Warszawie bez wad związanych z lokalizacją ciężko. Wszędzie są albo duże korki albo dzielnica nie taka, ale wiadomo też, że wszystko szybko się zmienia. W tym roku masz park koło bloku a za rok masz biurowiec.
                                                Co do Ganta to rodzina kupiła od nich mieszkanie w Krakowie, byli bardzo zadowoleni, bez żadnych poważnych spięć czy nieporozumień. Ja już powoli się rozglądam za swoim w Warszawie i na pewno ich wezmę pod uwagę.
                                                • Gość: MAgdalenka Re: Jakosc i solidnosc wg GANT :))) IP: *.1and1.pl 06.05.11, 15:49
                                                  W Warszawie to mają na razie jedną inwestycję na Sokołowskiej, ja bardziej czekam na to co zrobią na ulicy Kazimierza. Podobno kupili tam działkę więc oby coś fajnego i w miarę taniego tam powstało:)
                                              • Gość: Witecki Re: Jakosc i solidnosc wg GANT :))) IP: *.aster.pl 26.05.11, 08:45
                                                A co zazdrościsz? Mi to nie przeszkadza. Świadomie wybrałem to miejsce i twoje bzdurne gadki nie zniechęcą mnie. a ty gdzie mieszkasz może nad jeziorem w lesie:D To są uroki mieszkania w mieście i ja się na to godzę. Kaskada to przede wszystkim super lokalizacja!
                                              • Gość: Karol* Re: Jakosc i solidnosc wg GANT :))) IP: *.aster.pl 01.06.11, 12:52
                                                No to już nasz problem. Sądzę że to mieszkanie to dobra inwestycja. W takim miejscu za parę lat można na tym nieźle zarobić. Albo zamieszkać jak ktoś lubi mieszkać w mieście. Nie ma co dużo gadać opłaci się na pewno!
                                • Gość: Tadek Re: kto kupil mieszkanie w tym SYFIE ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.11, 13:30
                                  co z drewno - podobną elewacją. oszukali nas, ludzie gant to oszuści, jak to świństwo wygląda ostrzegali mnie ale dałem się nabrać. trzeba przed nimi ostrzegać innych ludzi
                              • Gość: kamil Re: kto kupil mieszkanie w tym SYFIE ??? IP: *.play-internet.pl 10.05.11, 13:12
                                Gant jest znany z przekrętów, umowa jednostronna , ostrzegam przed tą firmą
                      • Gość: kanciaże Re: kto kupil mieszkanie w tym SYFIE ??? IP: *.play-internet.pl 10.05.11, 13:36
                        mówią że opłata coroczna za wieczyste użytkowanie wynosi 300 zł za 40 matrów a ja słyszałem od mieszkańców z okolicy o uaktualnieniu sięgającym nawet 1000 procent. przestrzegam
        • Gość: feliks Re: kto kupil mieszkanie w tym SYFIE ??? IP: *.play-internet.pl 10.05.11, 13:23
          ktoś widział ten moloch od strony zachodniej - przytłaczające, bez prawdziwych balkonów bez kuchni z oknem, to jakiś żart ale ludzie podobno kupują :))
          poprosiłem o ciche nie od torów i zaproponowali mi z widokiem na ścianę, zatkało mnie, podziękowałem i wyszedłem.
    • Gość: fidei Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.10, 17:54
      witam,
      od kilku tygodni jeżdzę po warszawie i szukam dobrej inwestycji i gant narazie ma najwięcej plusów. Martwią mnie te uwagi odnośnie torów i fuszerki we Wrocławiu ale taka inwestycja Dolcanu około 500m od Sokołowskiej na ul Skierniewickiej to ceny ma o 2-3tys droższe!!! Makieta projektu Ganta jest fajna, podoba mi się że mieszkania są jasne, dużo okien. Oferta antresoli jest dla mnie fenomanalna. Oprócz Ganta tylko City Zen posiada coś podobnego i w podobnej cenie -ok 8.500-9tys. Przy pobliskiej Wola Tower inwestycja Sokołowska wydaje sie naprawde niezła. Na dniach będę rozawiał o cenie jeśli dostanę taki upost jak założyłem mieszkanie kupię, jeśli nie ... mam czas mieszkania w Wawie na pewno przez 2 lata nie będa drożeć. A przykład Dolcanu ( przypominam że inwerstycja ukończona wiosną a sprzedali ledwie 40% mieszkań!!!) pokazuje że to Deweloper musi kusić ofertą bo za 6-7tys mozna kupić fajne mieszkanka 3km dalej od centrum. Jeśli ktoś kto to czyta kupił mieszkanie na Sokołowskiej prosze o kontakt, zawsze dobrze wiedziec jaka była cena :) Za pomoc obiecuję przyszłemu sąsiadowi niejedną przysługę i jakąś biesadę hehe pozdrawiam
      moj email
      christianos@abv.bg, xpictianin@gmail.com
      • Gość: Bolek Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.aster.pl 15.11.10, 09:48
        Ja interesowałem się tym mieszkaniem i zgadzam się z tobą ceny mają całkiem niezłe, ale co miesiąc jest inna promocja więc zależy na co trafisz, czasem podnoszą o kilka procent lub obniżają w zależności od sprzedaży. Teraz masz wykończenie mieszkania w cenie, wcześniej było wyposażenie łazienki i tak dalej, warto wiedzieć, że można z nimi zawsze wynegocjować kilka procent. Co do ceny no to każdy ma indywidualną, bo to wszystko zależy od metra, położenia , piętra itd.
      • Gość: polaczek Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.chello.pl 15.11.10, 20:58
        cześć, ja ostatnio sporo ofert przejrzałem (dotyczących Wawy) u różnych deweloperów i skłaniam się raczej do Ganta, analizowałem również opinie jakie krążą na jego temat w internecie i oczywiście jest trochę krytyki ale znacznie więcej ludzi jest z niego zadowolona, oczywiście zrobisz jak zechcesz, pozdrawiam
      • Gość: boateng negocjowaliście z Gantem? IP: *.chello.pl 22.11.10, 23:04
        witam, słyszałem że z Gantem można negocjować cenę, czy w warszawie też również jak i w innych miastach jest skłonny na upusty? ceny ma co prawda i tak konkurencyjne ale jakby udało się jeszcze coś skubnąć było by fajnie, pozdrawiam
    • Gość: taaaaa Glaby z dzialu sprzedazy naganiaja na ten SYF IP: 178.73.49.* 18.11.10, 00:13
      taaaa ... jakiez to zalety ma ta inwestycja ???????????? ... sprawdzmy razem ... 1/ smrod i halas od trasy szybkiego ruchu 2/ syf w okolicy 3/ architektura ... no chyba jakis cpun projektowal ten budynek 4/ cena jakby sprzedawali luxury 5/ legendarna solidnosci i uczciwosc ganta .... czy zapomnialem owymienic inne zalety ?????????????????
      • Gość: ... Re: Glaby z dzialu sprzedazy naganiaja na ten SYF IP: *.merck.de 18.11.10, 09:53
        no zapomniałeś o torach kolejowych i linii wysokiego napięcia, ale to przecież pikuś!
        • Gość: rozum Re: Glaby z dzialu sprzedazy naganiaja na ten SYF IP: *.centertel.pl 21.11.10, 04:35
          Pan Pikus !!! ale ... do kosciola blisko - czyli zaleta jednak jest !!!
      • Gość: fidei Re: Glaby z dzialu sprzedazy naganiaja na ten SYF IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 11:28
        ale pierdoły wypisujesz.... puknij się w łeb.
        • Gość: ... Re: Glaby z dzialu sprzedazy naganiaja na ten SYF IP: *.merck.de 18.11.10, 13:49
          sam się puknij, a najpierw idź do okulisty, bo widać wzrok już niedomaga, skoro tego wszystkiego nie widzisz, naganiaczu z przedmieścia
          • Gość: Nina Co kto lubi... IP: *.aster.pl 18.11.10, 15:04
            Ja też nie rozumiem dlaczego aż tak wam się nie podoba, zależy z jakiej strony na to spojrzysz, jak dla mnie liczy się dogodny dojazd, rozkład mieszkania, cena, bliskośc sklepów itd. A skoro ty chcesz mieszkać w ciszy i spokoju z dala od miasta, to może szukaj mieszkania na obrzeżasz typu np. Łomianki, Piaseczno itd. Ja na przykład nie zamieszkałabym na zadupiu, gdzie rano stoisz w korku gigancie, a do sklepu, apteki, poczty masz 5 km. Ale co kto lubi.
            • Gość: jacek Sokolowska, Barska, to bardzo dobre lokalizacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 19:35
              rzut beretem od Placu NArutowicza i starej Ochoty

to jets prestiz za jaki warto doplacic

rozklady mieszkan bardzo dobre - to nie krzempus i gomez projektowali

lekko osiagnie 10.000 z metra za dwa-trzy lata - mozna spokojnie wchodzic pod inwestycje
              • Gość: polaczek Re: Sokolowska, Barska, to bardzo dobre lokalizac IP: *.chello.pl 18.11.10, 20:13
                tylko tak jestem ciekawy, czemu jest takie zainteresowanie tą inwestycją, każdy może sobie pisać co chce ale fakty świadczą że jest spore zainteresowanie na mieszkania właśnie w tamtej okolicy
                • Gość: taaaa Re: Sokolowska, Barska, to bardzo dobre lokalizac IP: 178.73.49.* 19.11.10, 00:17
                  bo takie wiesniaki z sochaczewa jak ty kupuja :)))))))))))))) warszawiak nie kupi w tym syfie
              • Gość: taaaa Re: Sokolowska, Barska, to bardzo dobre lokalizac IP: 178.73.49.* 19.11.10, 00:17
                :)))))))))))))))))))0 tak glabie a za 5 lat to nawet 50 tys za metr :))))))))))))))))))))))))))))) spytaj sie ojca czy byl trzezwy jak cie robil
                • Gość: N. Re: Sokolowska, Barska, to bardzo dobre lokalizac IP: *.aster.pl 19.11.10, 15:50
                  Nie rozumiem po co tacy ludzie wchodzą na fora. Skoro Ci się nie podoba Sokołowska, to po co wchodzisz na takie forum, tutaj raczej chcemy powymieniać się poglądami. Skoro jesteś na nie i cały czas masz pisać jak tam jest beznadziejnie i wyzywać wszystkich to zmień forum. Rozumiem, że może ci się nie podobać, ale możesz to powiedzieć w normalny sposób.Ja chciałam poczytać na temat opini o tej inwestycji, a na razie czytam jakiś stek bzdur i twoje głupie komentarze, chyba na prawdę nie masz co robić.
                  • Gość: rozum Re: Sokolowska, Barska, to bardzo dobre lokalizac IP: *.centertel.pl 21.11.10, 04:39
                    jezeli dla ciebie wskazanie wad dyskwalifikujacych te inwestycje to bzdury to gratuluje glupoty !!!! rozumiem, ze dla ciebie nawet mieszkanie na bagnach lub wyspisku smieci byloby godne uwagi byleby sklep byl w poblizu ... to z toba jest cos nie tak, a nie z tymi co krytykuja, bo akurat wypnktowali dokladnie wszystkie wady tej inwestycji, tak iz normalny czlowiek nie kupi tam mieszkania
                    • Gość: storczyk Re: Sokolowska, Barska, to bardzo dobre lokalizac IP: *.171.9.94.static.crowley.pl 02.03.11, 18:05
                      Kup więc na wsi będziesz miał sielankę aż miło a Sokołowska to wybór - chcesz ciche -dostaniesz ciche, są też mniej ciche baredziej słoneczne i mniej słoneczne. Nie krytykuj i nie martw się ze firma w której pracujesz ostatnio mniej sprzedaje, będzie dobrze.
                    • Gość: koko Re: Sokolowska, Barska, to bardzo dobre lokalizac IP: *.adsl.inetia.pl 21.12.11, 12:04
                      Rozumiem, że łatwo się zflustrować w Warszawie, ale wyzywanie innych ci nie pomoże.Powiedz gdzie mieszkasz i ile zarabiają twoi rodzice bo po twoich wypowiedziach zakładam,że nie masz więcej niż 20 lat.Ale nawet jak ten wiek powinienes byc dorosły.Dlaczego nie pójdziesz do Gronkiewicz Walc i się nie wyżalisz na temat planów dla Warzsawy. Co????
                      Tylko tu piepszysz żeby piepszyć!
                • Gość: polaczek Re: Sokolowska, Barska, to bardzo dobre lokalizac IP: *.chello.pl 19.11.10, 19:17
                  no właśnie już kiedyś to pisałem, opinię można pisać różne, ale w postach "taaaa" nie ma za wiele treści merytorycznej, inwestycja ganta jak wszystkie mają swoich zwolenników jak i przeciwnków
                  • Gość: fidei Re: Sokolowska, Barska, to bardzo dobre lokalizac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.10, 19:15
                    największy minus który niestety mnie zniechęca to ... opłata za użytkowanie wieczyste. Troche lipa bo co z tego że mieszkanie dziś może i się kupi za 8tys. ale przy 50m2 to za 25 lat dopłaci się po 1tys. za metr więc ipso factum przy założeniu że mieszkanie posłuży nam 50 lat rok rocznie trzeba będzie płacić około 2tys.! Czyli 50lat = 100tys. zł. Znalazłem bardzo ciekawą inwestycję w Capital Arts Apartmens mają przy szybkiej wpłacie nawet 15% rabatu. Mieszkania są na Giełdowej więc jeszcze bliżej centrum. No cóż... przedstawie ofertę Gantowi jeśli się zgodzi to wejde jeśli nie c'est la vie. Jednak ofert w Wawie jest sporo i ostatnio odkryłem niezłe na Pradze, byłem lekko uprzedzony do Pragi ale jak się przyjrzałem cenowo jest około 10% taniej a okolica wcale nie taka zła.
                    fidei_defensor@wp.pl
                    • Gość: Pata Re: Sokolowska, Barska, to bardzo dobre lokalizac IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.10, 19:51
                      Mam juz umowe, do poniedzialku czas na podpisanie, ale zakoczyles mnie z tym uzytkowaniem . Niczego takiego tam nie znalazam , mozesz wyjasnic?
                      • Gość: ... Re: Sokolowska, Barska, to bardzo dobre lokalizac IP: *.home.aster.pl 20.11.10, 21:01
                        no bo tego nie ma w umowie z developerem... Pobudka!
                      • Gość: rozum Re: Sokolowska, Barska, to bardzo dobre lokalizac IP: *.centertel.pl 21.11.10, 04:44
                        gratuluje glupoty !!!! przy okazji kretynie kto ciebie splodzil .... podatki to normalna sprawa !!!!! przy okazji policz frajerze ile zaplacisz odsetek przez najblizsze 30 lat to wowczas moze stwierdzisz, ze inne oplaty to w zasadzie pryszcz ...
                      • Gość: fidei Re: Sokolowska, Barska, to bardzo dobre lokalizac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.10, 22:12
                        no niestety. Użytkowanie wieczyste może być od miasta lub państwa. Od państwa na razie jest 10 razy taniej niż od miasta ale pewnie niedługo zrobią rewizję cen i będzie podobnie. Trzeba o to zawsze pytać bo oni sami z siebie tego nie powiedzą. Trzeba po prostu przygotować się na około 1500-2000 zł opłat w roku więcej i modlić się żeby komuś w ratuszy nie przyszła diabelska myśl podwyżki tej opłaty.
                        • Gość: PPP Re: Sokolowska, Barska, to bardzo dobre lokalizac IP: 80.50.231.* 22.11.10, 09:04
                          zarówno inwestycja Gant-a jak i Giełdowa Capital Arts są na użytkowaniu wieczystym Skarbu Państwa - zagęszczenie inwestycji jednak daje to że opłąty nie są duże - na giełdowej za mieszkanie 50 metrów około 150 zł rocznie - nawet jak zostanie dokonana wycena to będzie max 500 złotych rocznie
                          • Gość: fidei Re: Sokolowska, Barska, to bardzo dobre lokalizac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 12:39
                            ale podobne ceny były rok temu za użytkowanie wieczyste gruntu miejskiego i wiemy jakie były podwyżki. Obecnie w Gancie jest to za mieszkanie 50m2 około 30zł/miesięcznie czyli 350zł rocznie, ale ta kwota się na pewno podwoi lub potroi w przeciągu kilku miesięcy. Obecne ceny użytkowania wieczystego ze skarbu państwa są całkowicie nie rynkowe.
                            • Gość: PPP Re: Sokolowska, Barska, to bardzo dobre lokalizac IP: 80.50.231.* 22.11.10, 13:25
                              e tam nierynkowe

wyceny robi rzeczoznawca wyłoniony w przetargu co roku - akurat był rok 2008 kiedy wygrał jeden szalony i tak wywindował ceny że ludziom i firmom oczy wyszły. Wszystkie te sprawy są obecnie w SKO i opłaty są obniżane.

Co nie zmienia faktu że użytkowanie wieczyste jest głupią sprawą i ja bym osobiście nie kupił mieszkania z takim czymś.
                              • Gość: PPP Re: Sokolowska, Barska, to bardzo dobre lokalizac IP: 80.50.231.* 22.11.10, 13:29
                                przepraszam to był rok 2009 - ponieważ do wyceny bierze się transakcje z dwóch poprzednich lat, to załapały się te z górki cenowej gdzie bracia Hiszpanie i inni spekulanci kupowali grunty nie licząc się z niczym. Dlatego też jak rynek ochłonie to i wyceny się zmienią - a zawsze przeciez to użytkownik wieczysty może wystapić o zmianę opłaty sporzadzając operat szacunkowy - za pomocą np. Wspólnoty Mieszkaniowej. Jeśli będzie dobrze zrobiony i wartość będzie niższa od tej jaka jest aktualnie to opłata zostanie obniżona.
                      • Gość: fidei Re: Sokolowska, Barska, to bardzo dobre lokalizac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 22:55
                        Pata a napiszesz mi na maila jaka cene zapłaciłaś i ile zeszli z ceny? :) Jeśli kupie mieszkanie kiedyś sie odwdzięczę :D fidei_defensor@wp.pl
                    • Gość: rozum Re: Sokolowska, Barska, to bardzo dobre lokalizac IP: *.centertel.pl 21.11.10, 04:42
                      jakiz ty glupi jestes - przeczytaj matole to co napisales i zastanow sie czy twoje zycie ma w ogole sens i czy towj ojciec byl trzezwy jak cie robil - kupno u ganta to mega glupota, kupno u zydow w capital to taka sama glupota - no ale jak jestes frajerem z pipidowka to i nie dziwota
                    • Gość: rozum Re: Sokolowska, Barska, to bardzo dobre lokalizac IP: *.centertel.pl 21.11.10, 04:46
                      fidei_defensor@wp.pl

przy okazji durni, jak ty chcesz kupowac mieszkania, jak ciebie nie stac nawet na zaplacenie podatku !!!!!!!!!!!!!!!!!u
                      • Gość: N Re: Sokolowska, Barska, to bardzo dobre lokalizac IP: *.aster.pl 22.11.10, 11:03
                        No niestety z tym podatkiem jest tak wszędzie, tego się nie przeskoczy jak kupujesz mieszkanie to musisz się z tym liczyć. Tak w ogóle to w biurze Gant powinien ci udzielić takich informacji. A tak poza tym możesz nie obrażać ludzi, nie każdy kupuję codziennie mieszkanie jak ty Wielki znawco!
      • Gość: architekt Re: Glaby z dzialu sprzedazy naganiaja na ten SYF IP: *.play-internet.pl 10.05.11, 13:28
        widziałem budynek, zaprojektowany na maxymalną ilość mieszkań, na 600 mieszkań 50 ( od południa i sokołowskiej) jest znośnych ale już sprzedane reszta to szajs. pozdrawiam
    • Gość: fidei Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.10, 02:23
      wątek przygasł. niestety ja definitywnie zrezygnowałem z tej oferty z kilku powodów:
      - okazuje się że mieszkania gotowe będa nie na koniec 2011 ale w połowie 2012 - w umowie brak zobowiązania dewelopera do oddania na czas zatem kolejne opóźnienia bez odpowiedzialności ze strony Gantu. Bloki na Sokołowskiej od strony centrum (wschód) są (będą) wyższe niż najwyższy budynek kaskady zatem nie ma szans na ładną panoramę Warszawy, za to piękny widok z wyższych pięter na gierkowskie bloki na Woli :) Najładniejszą panoramę ja jednak Wola Tower :) Standard wykończenia dużo niższy niż u konkurencji z przedziału 9-11tys. m2. A upusty około 5% to jest komedia. Kupując w zeszłym roku auto za 200tys. dealer dał mi bez zbędnego gadania 20% rabatu! Tu przy mieszkaniu za 600tys. oferują 30tys. zł! Oby się Gant nie przeliczył :) Pozdrawiam czytających forum pracowników biura sprzedaży!
      • Gość: ... Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.merck.de 01.12.10, 09:21
        w końcu jakaś obiektywna i sensowna wypowiedź n/t prestiżu na Sokołowskiej
        • Gość: fidei Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.10, 18:56
          śmieszna sprawa bo na stonie inwestycji jest info że promocja 6% rabatu!!! No ładnie, a mi dawali max. 5%. Wtedy chciałem około 8% dziś widzę że na wiosnę będą rabaty grubo powyżej 10%. Sprzedaż siadła, a plany nie zrealizowane :) Chciwość deweloperów mnie naprawdę nieraz zaskakuje.
          • Gość: lemon Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.dynamic.chello.pl 06.12.10, 14:31
            co do ilości sprzedanych mieszkań to chyba Gant nie narzeka i dlatego nie robi 20% rabatów, chociaż mogę się mylić. Ps. interesuje mnie ten upust na samochód, gdzie tyle zeszli Ci z ceny, bo z chęcią zrobił bym sobie prezent na święta
            • Gość: fidei Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.10, 16:06
              Mitsubisi ponad 40tys. rabatu na auto :) Z mieszkaniami to jest tak, że najpierw schodzą najlepsze oferty i na koniec jest coraz trudniej. Teraz niestety będzie Gantowi coraz trudnej tym bardziej że i Dolcan i caapital ars zrobili 15% przeceny i tam gotowe już mieszkania można kupić w bardzo podobnej cenie jak oferuje Gant. Na wiosnę nie tylko śnieg będzie topniał :)
              • Gość: lemon Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.dynamic.chello.pl 07.12.10, 21:12
                to pewnie z 200 KM w garażu masz?, zobaczymy czy dla mnie będą tacy mili, a tak wogóle to raczej nowych samochodów jest więcej i łatwiej jest je kupić niż mieszkanie które jest u nas jeszcze rzeczą deficytową więc dealerzy samochodowi muszą bardziej przyciągać klientów, a niżeli deweloperzy i dlatego ewentualnie większe rabaty dają, chociaż to tylko moja opinia i mogę się mylić
                • Gość: Emo Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.aster.pl 08.12.10, 09:48
                  Moim zdaniem i tak oni mają konkurencyjne ceny, porównując inne inwestycje na Woli, więc nie mają za bardzo jak schodzić z ceny, ale pewnie jak im nie będzie szło to walną jakąś promocję z wykończeniem mieszkania w cenie czy coś takiego, co na pewno będzie korzystne.
                  • Gość: ... Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.merck.de 08.12.10, 09:54
                    raczej dorzucą kupony rabatowe na nowe Matiz'y - żeby autka mieszkańców były równie prestiżowe co same apartamenta
                    • Gość: grzesiek pytanie IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.10, 22:30
                      wiecie może czy Gant ewentualnie pomaga w dobraniu odpowiedniego kredytu? pytam bo wiem że u innych deweloperów coś takiego występuje
                      • Gość: Hania Re: pytanie IP: *.aster.pl 09.12.10, 16:20
                        Tak Gant prowadzi doradztwo kredytowe w sensie pomoże ci wybrać najkorzystniejszą ofertę, pomoże zebrać dokumenty, określi zdolność kredytową i takie tam.
                        • Gość: grzesiek Re: pytanie IP: *.dynamic.chello.pl 13.12.10, 13:39
                          a korzystałaś może z takiej możliwości u nich albo chociaż interesowałaś się nią? bo zastanawiam się czy warto w ogóle spróbować
                  • Gość: fidei Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.10, 23:46
                    mieszkanie jest warte tyle ile ktoś jest gotów za nie zapłacić i tyle ;) czy 8k za mieszkanie w takim miejscu, bez rewelacji, za parę lat będzie metro, to mało czy dużo? A są i po 9k. Ja 8k za mieszkanie które mnie interesowało nie dam, po prostu to się mi nie opłaca bo z wykończeniem i takimi pierdołami wyjdzie ponad dobrze ponad 9k. Czy mieszkanie jest takie deficytowe? hm... Jak się widzi jak wybudowane kompleksy straszą pustkami to nie powiedziałbym. Człowiek jest takim zwierzęciem że w stadzie działa bez rozumowo! Adrenalina mu skacze i w zimę by śnieg jeszcze kupił. Dam przykład, w jednym z podwarszawskich miasteczek wybudowano nowe osiedle, architektura marna, tyle że zrobiono taką kapmanie że ludzie kupywali 602 mieszkanie w cenie 120m2 domku w tym samym mieście! Całkowicie nieracjonalne. Deweloper wyczuł i buduje chyba 8 kompleks, wszystkie takie same klony 3 piętrowe bez rewelacji. Facet 5 lat temu sprzedawał ogórki na bazarze a dziś rozbija się Ferrari - nie chodzi o zawiść ale o to żeby nie iść za modą i trendem które mówi że 9k w Wawie to super oferta albo 8k to już naprawdę last minute. Skoro w oddalonym o 25km od Wawy miasteczku przekonano ludzi ze 4.5k za m2 to super cena to ja jedno wiem - nie ma u deweloperów litości. Pytanie czy na inwestycji zarobi 200% czy 100% a nie czy odda po kosztach. Jestem pewien że cena mieszkań w Gant'ie mogłaby być spokojnie o 15% niższa - od 6.5k za m2 w górę. Cenę dyktuje rynek, i gdyby ludzie kupowali z głową płacili by dużo mniej. Ja rozumiem ludzi z ogromną kapustą co kupują 200m2 penthouse za 5baniek ale Gant jest nie dla takich. Jeśli gant daje 6% da i 10% :)
                    • Gość: lemon Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.dynamic.chello.pl 09.12.10, 22:58
                      no masz rację z tym że ceny mieszkań dyktuje rynek i że deweloperzy na tym zarabiają i to nie małe pieniądze , no ale tak jest i będzie, a na tym tle wydaje mi sie że inwestycje ganta w stolicy wyglądają i tak dobrze bo jako jeden z pierwszych jeśli nie pierwszy zaczął ceny obniżać a nie podwyższać, słyszałem opinie że wybiera słabe lokalizacje, ale to akurat dla mnie jest rzeczą względną, jednemu się spodoba drugiemu nie
    • Gość: fidei Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 17:22
      dziwna sprawa... dotychczas mieszkania zaznaczone jako sprzedane są dziś do kupienia lub mają statut rezerwacji ... coś panowie z Gant kręcą... oj kręcą.
      • Gość: ... Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.merck.de 05.01.11, 15:03
        to pomówienia!
        przecież od kilku miesięcy mają najwięcej sprzedanych mieszkań na Woli w/g NIEZALEŻNYCH raportów!!!
        :D
        • Gość: rob Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.aster.pl 12.01.11, 09:25
          No właśnie coś ci się chyba pomyliło, wszystko jest na miejscu, nie zauważyłem żadnych zmian. A w miarę regularnie obserwuje bo sam myślę o kupnie mieszkania.
      • Gość: lemon Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.11, 20:22
        aż tak się nie przyglądam , żeby zapamiętać statusy wszystkich mieszkań, co najwyżej to śledzę jedno piętro które mnie interesuje. Dziwię się że Ty je wszystkie zapamiętałeś chyba że swój wniosek formułujesz na pojedynczym przypadku który oczywiście miewam że mógł się zdarzyć, bo np ktoś musiał nagle zrezygnować z kupna i rozwiązał umowę.
        • Gość: Sebastian Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.aster.pl 13.01.11, 13:40
          No ja tak sporadycznie oglądałem te mieszkania i nie zauważyłem jakiś drastycznych zmian. Może po prostu jakaś pomyłka.
        • Gość: fidei Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.11, 17:24
          śledze dwa piętra... już raczej z ciekawości niż z zamiaru kupna i na jednym piętrze 4 kupione mieszkania są znowu wolne (2 są rezerwowane). Na drugim piętrze liczba mieszkań które znów są wolne est podobna.
          • Gość: lemon Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.11, 17:08
            a które to było piętro i w którym budynku, bo może akurat o moje chodzi?
            • Gość: Rafał Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.aster.pl 17.01.11, 17:21
              To pewnie jakaś pomyłka, najlepiej to i tak na miejscu się dowiadywać, bo często jest tak że strony mogli nie zaktualizować i są złe informacje. W biurze raczej wiedzą które mieszkania poszły.
              • Gość: kur Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.171.9.94.static.crowley.pl 11.02.11, 17:54
                powiedziałem im że jak się coś zwolni około 40m to mają dać znać, jakie mieszkania są znów wolne?. jutro tam idę . a mieli dać znać
                • Gość: K.J Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.aster.pl 14.02.11, 16:11
                  Przecież jest bardzo dużo wolnych mieszkań, przykładowo 40 m masz w budynku B - 4 piętro 39 m. Ale wiesz najlepiej jak się sam zainteresujesz bo oni i tak i tak będą mieli chętnych.
                  • Gość: Feliks Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.aster.pl 12.03.11, 13:23
                    Szkoda że już te najfajniejsze mieszkania poszły.... zastanawiam się nad tymi rezerwacjami czy to jest taka wstępna rezerwacja bezpłatna? czy trzeba już coś wpłacić ? I na jaki okres czasu?
                    Rezerwował ktoś?
                    • Gość: lemon Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.11, 13:28
                      widać że jest spore zainteresowanie bo liczba sprzedanych mieszkań znacznie wzrosła od kiedy ostatni raz sprawdzałem, a co do rezerwacji to nie wiem dokładnie na jakiej zasadzie się to odbywa, ale zarezerwowane to jeszcze nie kupione więc zawsze możesz próbować
                      • Gość: Grzegorz Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.aster.pl 15.03.11, 14:16
                        No jak patrzyłem to jeszcze kilka fajnych zostało np. w budynku B na 7 piętrze jest spory wybór, zależy czego się szuka...co do rezerwacji z tego co się orientuje to darmowa. Najlepiej zadzwoń na pewno udzielą Ci takich informacji.
                        • Gość: Antoś Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.1and1.pl 06.05.11, 15:42
                          Ostatnio się dowiadywałem i jeżeli chodzi o rezerwację to polega to na tym, że jak w ciągu 30 dni od podpisania umowy przedswpnej nie uda ci się załatwić formalności, to oni zwracają ci opłatę bez tłumaczenia, nie musisz nic wykazywać, więc pomysł z rezerwacją jest całkiem spoko, teraz tylko wybierać i kupować!:)
                          • kocica_ewela Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza 06.05.11, 16:08
                            Gość portalu: Antoś napisał(a):

> Ostatnio się dowiadywałem i jeżeli chodzi o rezerwację to polega to na tym, że
                            > jak w ciągu 30 dni od podpisania umowy przedswpnej nie uda ci się załatwić form
                            > alności, to oni zwracają ci opłatę bez tłumaczenia, nie musisz nic wykazywać, w
                            > ięc pomysł z rezerwacją jest całkiem spoko, teraz tylko wybierać i kupować!:)

A kiedy kupie u nich kawalerke 27m2 za 200 tys?:D bo narazie ja mam czas
                            • Gość: Antoś Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.1and1.pl 09.05.11, 09:13
                              Jak masz czas to nie kupuj:) Teraz to warto kupić takie mieszkania jak: 56 m2 za 400 tyś i te które wyprzedają w ofertach specjalnych. A najbardziej z tego wszystkiego podoba mi się lokalizacja osiedla, super miejsce, wszędzie blisko. Mieszkam obecnie w Piasecznie i mam już dość 2 godzinnych dojazdów do pracy:/
                              • kyle.katarn Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza 09.05.11, 13:30
                                Położenie komunikacyjnie dość fajne, ale wizytując nie byłem w stanie sprawdzić, na ile hałas z Prymasa Tysiąclecia dochodzi. Ktoś sprawdzał to? - z czystej ciekawości pytam, bo rozkłady trzypokojowych bardzo takie sobie i z tego głównie powodu odpuściliśmy a trochę szkoda, bo tramwaj na Wolskiej blisko, a w jakiejśtam perspektywie metro niedaleko
                                • Gość: Antoś Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.1and1.pl 10.05.11, 09:14
                                  Ciężko stwierdzić, ale sądzę że nie będzie tak źle. Ogólnie jak się mieszkało gdzieś na obrzeżach w ciszy, a teraz prawie w centrum to się poczuje tą różnice. Zależy co komu przeszkadza. Ja to bym mógł nawet i na Marszałkowskiej mieszkać:) Dlatego lokalizacja Ganta mi bardzo odpowiada.:)
                                  • Gość: kiljan Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.play-internet.pl 10.05.11, 13:06
                                    od torów i trasy nie polecam chyba że klimatyzacja i bez otwierania okien a i tak będzie słychać jak już to od innej strony, a i szklanki mogą po stole skakać, pamiętajcie tylko nie od torów a jak się nie posłuchacie to będziecie wspominać moje słowa
                                    • Gość: Grzesiek Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.1and1.pl 13.05.11, 16:39
                                      Z tymi szklankami to trochę przesadzasz, ja mieszkam przy Sokołowskiej i jakoś mi nic w mieszkaniu nie skacze, a klimy też nie mam i żyje. Hałas mi nie przeszkadza bo mieszkam tam od dziecka. Ogólnie fajna okolica. Też bym chciał mieszkać w takim ładnym nowym bloczku...
                                      • Gość: Malin Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.1and1.pl 17.05.11, 10:09
                                        Dokładnie tak! To nie jest jeszcze taka tragedia. Ludzie mieszkają czasem przy samych torach i jakoś żyją. Poza tym przed kupnem mieszkania można wejść do sąsiedniego bloku i sprawdzić sobie ten hałas. Zresztą to jest mieszkanie prawie w centrum miasta, więc nigdy nie będzie jak na obrzeżach. To tylko zależy kto co lubi:) Mi się ta lokalizacja akurat podoba.
                                        • Gość: Waldi Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.11, 13:33
                                          zbudowali syf kiepski standard, zobaczymy klatki schodowe już mi się to z zewnątrz nie podoba, wygląda tanio i śmieciowato, nie tak się umawialiśmy , proponuję zebranie nabywców i rozmówienie z Gantem - Kantem.
    • Gość: Tomek Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.play-internet.pl 20.05.11, 12:56
      Sprzedam mieszkanie od Sokołowskiej 47 m2 tel 796 503 005 po 8600 m2
      • kocica_ewela Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza 20.05.11, 13:01
        Gość portalu: Tomek napisał(a):

> Sprzedam mieszkanie od Sokołowskiej 47 m2 tel 796 503 005 po 8600 m2

Tia 404 tys za klatke dla kanarka. Sam sobie tam mieszkaj :D Gancik pewnie ma tnaiej bo PO ostatnim POpisowym rpaorcie nt sprzedazy za 1 kw 2011 dal ciala wiec mozna negocjowac ;)
        • Gość: Seba Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.aster.pl 23.05.11, 10:10
          Dla ciebie to może klatka, ludzie mieszkają w jeszcze mniejszych mieszkaniach więc ich nie obrażaj! Co do ceny to rzeczywiście lepiej kupić od dewelopera bo ma taniej. Jeżeli chcesz sprzedać musisz zejść z ceny.:/
          • Gość: Rafał@ Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.1and1.pl 21.09.11, 16:45
            Teraz to w ogóle może być ciężko bo nie dość że dają kuchnie w cenie to jeszcze można negocjować.
            • Gość: Pata wykończenie mieszkania zakupione u GANTA IP: *.adsl.inetia.pl 23.09.11, 19:07
              Dla tych , co kupili,
              czy decydujecie sie wykanczac wnetrze z firma oferowanaprzez Ganta czy we wlasnym zakresie?
              Nie wiem czy proponowana przez nich cena jest warta rozwazenia
              • Gość: Rafał@ Re: wykończenie mieszkania zakupione u GANTA IP: *.1and1.pl 27.09.11, 15:22
                Ale chodzi ci o kuchnie czy całe wykończenie mieszkania?
                • Gość: kortez Re: wykończenie mieszkania zakupione u GANTA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.11, 14:08
                  zbudowali syf a obiecywali co innego. przekręty
              • Gość: mniemanologia Re: wykończenie mieszkania zakupione u GANTA IP: *.xdsl.centertel.pl 28.11.11, 21:23
                Ja kupiłam, wykańczamy we własnym zakresie.

Zapraszam na forum www.kaskadanawoli.pl .
                • amme-fry Re: wykończenie mieszkania zakupione u GANTA 29.11.11, 09:50
                  Kilka dni temu oglądałem mieszkanie, jestem pozytywnie zaskoczony - znam się trochę na budowlance (trochę) i moim zdaniem jakość jest do przyjęcia. Prace trwają, sporo ludzi ogląda mieszkania. Mam nadzieje, że termin oddania nie przedłuży się za bardzo.
                  • Gość: Malina Re: wykończenie mieszkania zakupione u GANTA IP: *.1and1.pl 29.11.11, 17:48
                    A dużo jeszcze mieszkań tam zostało? Szukam kawalerki.
                    • Gość: jola Re: wykończenie mieszkania zakupione u GANTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.11, 19:45
                      Sprzedam mieszkanie przy Sokołowskiej bud.B III piętro, 39,36m2 tel:698575702
                      Cena do uzgodnienia.
                      • amme-fry Re: wykończenie mieszkania zakupione u GANTA 30.11.11, 13:03
                        Mieszkań jeszcze jest sporo, ale z tego co właśnie na stronie zobaczyłem, to kawalerek mało - także albo się śpiesz albo bierz dwójkę.
                        • Gość: Malina Re: wykończenie mieszkania zakupione u GANTA IP: *.1and1.pl 30.11.11, 14:35
                          Jola dlaczego chcesz sprzedać mieszkanie? Ja chętnie dwa tylko nie wiem czy kasy mi starczy:P
                          • Gość: tom Re: wykończenie mieszkania zakupione u GANTA IP: 148.81.119.* 01.01.12, 22:17
                            Sprzedam w najlepszym miejscy w Kaskadzie na Woli na 6 piętrze, za jedyne 7999zł!!!! Tel. 604-400-488 z garażem ogrodzonym podziemnym 25 m2!!!!
                          • Gość: tom Re: wykończenie mieszkania zakupione u GANTA IP: 148.81.119.* 01.01.12, 22:19
                            Sprzedam w najlepszym miejscy w Kaskadzie na Woli na 6 piętrze, za jedyne 7999zł m2 za 52,45 m2ł!!!! Tel. 604-400-488 z garażem BOX podziemnym 25 m2!!!!
                    • Gość: ganter Re: wykończenie mieszkania zakupione u GANTA IP: *.play-internet.pl 03.02.12, 20:04
                      Sprzedam kawalerke bezposrednio z balkonem w tej ciekawej inwestycji.
                      Tel 793951961 cena 277 k.
                      • Gość: frajer Re: wykończenie mieszkania zakupione u GANTA IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.12, 12:27
                        haha 277k za kawalerke? dobry zart - to ze sam dales sie ubrac w apartamenta to zachowaj dla siebie i grzecznie plaaaac gancikowi coby na wykup obligow mial
    • ewakluska Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza 06.01.12, 12:50
      Witam,
      podobno już osoby które kupiły mieszkania mogą je odbierać, wiadomo jak idzie? jak wrażenie z oglądania mieszkań? Zastanawiam się nad kupnem mieszkania na tym osiedlu, dlatego zależy mi na konkretach.
      • Gość: ela Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.aster.pl 09.01.12, 17:30
        Tak mieszkania już są do odbioru, ja już odebrałam i zaczynam remont. Mieszkania wykończone całkiem dobrze, ja akurat miałam mało usterek, sąsiedzi obok więcej ale ogólnie nie ma tragedii. Najlepiej samemu przyjechać i zobaczyć osobiście.
        • ewakluska Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza 10.01.12, 10:46
          Nie wiem czy tak obcą osobę wpuszczą, żeby obejrzała mieszkania. Musiałabym się pewnie umówić z przedstawicielem. A jakiego typu te usterki? coś poważnego? jak są usuwane?
          • Gość: Ela Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.aster.pl 10.01.12, 11:27
            Tak raczej trzeba się umówić na obejrzenie mieszkania, a co do usterek to są takie jak: porysowane szyby, źle zamontowane kontakty, pęknięcia na ścianach, urwane uszczelki, no ale to wszystko da się naprawić i to w szybkim czasie więc jak mówię nie ma tragedii.
            • ewakluska Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza 11.01.12, 10:07
              To mam jeszcze jedno pytanie, jak długo się czeka na odbiór mieszkania? bo pewnie ile się czeka po odbiorze z usterkami to nie wiadomo.
              • Gość: Ela Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.aster.pl 11.01.12, 14:42
                Na odbiór wcale nie czeka się długo, po prostu umawiasz się np na za tydzien i już, zależy czy w danym terminie będzie dużo ludzi odbierać, więc z tym raczej nie ma problemu. Jak jesteś zainteresowana to radzę szybko rezerwować, bo już co lepsze mieszkania wybrane.
                • ewakluska Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza 12.01.12, 14:46
                  Jak na razie tylko sprawdzałam zdolność kredytową w banku, orientowałam jak spraw z kredytem, niby w każdej chwili mogę kredyt wziąć.. Nie chce robić nic w pośpiechu, ale faktycznie mało już zostało mieszkań ok.70m jakie bym chciała.
                  Czy ktoś się orientuje czy można sobie po prostu zarezerwować mieszkanie?
                  • Gość: Ela Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.aster.pl 12.01.12, 16:03
                    No właśnie niestety mało. Rezerwować możesz za darmo ale na 2-3 dni, potem już płacisz, ale jak podpisujesz umowę to przechodzi to na poczet mieszkania więc nie jest źle.
                    • ewakluska Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza 13.01.12, 12:16
                      To dobrze, a orientujesz się jak z terminem> na ile ten dłuższy płatny jest? Wydaje mi się, że w miesiąc bym się z formalnościami kredytowymi spokojnie wyrobię, w 2-3 dni raczej odpada.
                      • Gość: Ela Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.aster.pl 13.01.12, 15:12
                        Z tego co pamiętam to na 2 tygodnie 2 000 zł,a na miesiąc 5 000 zł no ale jak mówiłam przechodzi to później na poczet mieszkania. W miesiąc spokojnie powinnaś się wyrobić:)
                        • Gość: Angus Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.12, 19:49
                          Z tym miesięcznym załatwieniem kredytu to może być różnie. W moim przypadku zajęło to nieco dłużej i to bez mojej winy. Mimo to i tak usłyszałem uwagi że "moje" tempo i płynność całej procedury jest godna pozazdroszczenia.
                          Ja zrobiłem tak: podpisanie umowy i zapłata 2000,-
                          potem w przeciągu 10 dni roboczych uzupełnienie wpłaty tak aby łącznie z tą pierwszą wpłata wyniosła 10%.
                          Reszta została wpłacona już przez bank.
                          Umowę z developerem podpisałem na początku grudnia a kasa i zakończenie procedury nastąpiły w zeszłym tygodniu.
                          W chwili obecnej mam już klucze i przystępuję do prac ;) wykończeniowych...
                          • ewakluska Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza 08.02.12, 09:51
                            Ja dopiero podpisałam umowę. Ale mieszkanie wybrane, jestem ogromnie szczęśliwa. Udało mi się jeszcze dobrze zbić z ceny. Korzystaliście z tej opcji 'podaj swoja cenę'? bo ja tam napisałam propozycję, oczywiście sporo niższa, ale bez przesady, oddzwonili i zaprosili do biura i tak się zaczęło.
                            Angus, zadowolony jesteś? jak mieszkanie?
                            • Gość: gość Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.pkobp.pl 08.02.12, 10:43
                              Mam ogromną prośbę o informację, ile procentowo zeszli z ceny? też sie zastanawiam poważnie nad kupnem i nie wiem ile proponować. Będe wdzięczna i napewno kiedyś sie odwdzięcze :) pozdrawiam serdecznie!
                              • Gość: Ela Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.aster.pl 08.02.12, 13:38
                                Tego to nikt nie wie, ale spokojnie 10% możesz zejść, jak nie więcej, zostało już niewiele mieszkań, więc im też zależy żeby jak najszybciej sprzedać, sądzę że jesteś w najlepszej sytuacji, bo teraz oni na pewno pójdą Ci na rękę, to też wszystko zależy od metrażu, piętra, strony, więc negocjuj ile się da, sądzę, że pomogą Ci osoby, które może niedawno kupiły, albo popytaj na forum osiedla.
                                • Gość: Ania Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.pkobp.pl 08.02.12, 13:47
                                  Bardzo dziękuje i czekam nadal na podpowiedzi. Z góry wielkie dzięki
                                  • Gość: Adam Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.home.aster.pl 04.04.12, 14:07
                                    Świetna rozmowa.

Pani Ela ostro wyczekuje jak Pani ewakluska coś napiszę i w przeciągu kilku godzin tego samego dnia odpisuje :D

A prawda jest tak, że kupowanie u Ganta to jak chodzenie po polu minowym, można przejść bez szwanku, ale można dużo stracić.
    • Gość: Kacha Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: 91.235.125.* 04.04.12, 12:08
      Ja sobie wypraszam, bardzo sobie chwalę ten 'hotel robotniczy'. Prace wykończeniowe u mnie w toku, kuchnia i łazienka już zrobione. Zadowolona z zakupu jestem, mieszkanie dobrze zrobione. Deweloper mi nic nie podpadł, za to ekipa która sobie wzięłam do wykańczania podpada co chwilę - na nich to dopiero trzeba uważać.
      Ciekawa jestem jak będzie w końcu z galeria na dole, co tam jeszcze będzie. Może ktoś się czegoś nowego dowiedział??
      • Gość: Marccelina Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.aster.pl 04.04.12, 16:01
        Co do galerii ja też nie mam pojęcia, co tam ma powstać, ale dla mnie najważniejsze jest to aby nie było sklepów nocnych, ale sądzę że nie będzie tak źle, ja też już jestem w trakcie remontu:) ahhhhhh już się nie mogę doczekać:)
        • Gość: Kacha Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.debnet.pl 05.04.12, 11:59
          Dlaczego nie chcesz nocnych? Na pewno jakiś dłużej otarty by się przydał. To Simply do której normalnie funkcjonuje w innych lokalizacjach? Wie ktoś?
          • Gość: Marccelina Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.aster.pl 05.04.12, 15:55
            Niby tak, ale kiedyś mieszkałam w bloku gdzie też był nocny i niestety kręciło się tam dużo pijaków, ale nie wiem jak będzie tutaj, Simply przeważnie jest otwarty do 22 więc pewnie tak będzie, ale sama nie wiem:/ A jak zadowolona jesteś z Ganta?
            • maru_da Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza 06.04.12, 09:43
              Jak do 22 to nie jest źle.
              Z Ganta jestem zadowolona, gorzej z 'fachowcami' jakich wzięłam do remontu.. żałuje, że nie zdecydowałam się na wykończenie pod klucz, pewnie taniej by wyszło i przyszłabym tylko po odbiór a tak co dzień muszę pilnować czy nic nie zepsuli.
              • Gość: Marccelina Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.aster.pl 06.04.12, 15:32
                Ja mam wykończenie pod klucz i też sie trochę stresuje jak to wyjdzie, bo jak się nie spodoba to już mnie nie będzie stać na zmiany, ale jestem dobrej myśli, sądzę, że będzie ok, póki co dobrze im idzie.:)
    • bonafides2 Uwaga GANT nie oddaje pieniędzy z przedpłat 14.05.12, 16:02
      Niestety Gant ma juz ponad 2 tygodnie poslizgu z oddaniem pieniedzy z przedlpaty - zgodnie z umowa oddaje ja po 30 dniach. Uwazajcie zanim zdecydujecie sie wplacic im chociaż złotówkę!
      • Gość: Krystyna Re: Uwaga GANT nie oddaje pieniędzy z przedpłat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.12, 20:51
        Będziemy uważać, a jak z podpisywaniem aktów notarialnych, w innych miastach były jakieś problemy. Myślę o inwestycji na J. Kazimierza
    • Gość: "zadowolony klient Re: GANT developer - opinie - Sokolowska w Warsza IP: *.jjs.pl 16.07.12, 09:19
      "zadowolony klient"
      w życiu nic z zoną nie kupimy od tego Kanta i wszystkim innym też tak doradzam...
      kaskadanawoli.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka