Dodaj do ulubionych

Sądziedzi z Zakątka Józefosław

• barprz1 Sferia? 20.09.04, 11:33
      Czy korzysta (będzie korzystał) z jej teleusług?
      Przemek
      • o_k_o Re: Sferia? 20.09.04, 16:57
        Dzwoniłem w zeszłym tygodniu do Sedna w sprawie telefonu, tv, internetu i
        takich rzeczy. Rozmawiałem z panią, która jest admininstratorem naszego
        osiedla. Powiedziała, że złożyła oferty w TPSA, Interia, etc. i czeka na
        odpowiedź. Sądzę więc, że nie należy się spieszyć z indywidualnymi antenami,
        etc. Jako osiedle na pewno możemy uzyskać lepszą ofertę.
        Krzysiek
        • Gość: mamut Re: Sferia? IP: *.polkomtel.com.pl 21.09.04, 08:56
          cześć
          Niestety - telefonowaliśmy, pisaliśmy listy itd - nie ma dużych szans - ani
          Netia, ani UPC nie jest zainteresowana... - dziwne, ale tłumaczą to tym, że
          czekają aż będzie nas więcej...
          Zgadzam się, że indywidualne anteny to też nie najlepsze rozwiązanie. Póki co
          rozwiązaniem jest wystawinie anten zbiorczych (TV i SAT) na każdym bloku
          Pozdrawiam
          Robert, B6
          • o_k_o Re: Sferia? 21.09.04, 09:19
            To słabo. Ale czy czekanie, że będzie nas więcej, znaczyło czekanie na budynki
            C i D, czy może na kolejny etap osiedla, inne osiedla, etc?

Jeżeli okaże się, że za mało im 30 mieszkań, to będziemy musieli niestety
            inaczej kombinować. Z telewizją będzie stosunkowo prosto, bo można właśnie
            zamontować antenę zbiorczą na kązdym budynku. U nas w D wisi kartka z
            kosztorysem firmy, która takie rzeczy robi, ale są dosyć drodzy. Rozmawiałem
            też z Cyfrą+, która ma się w tej sprawie odezwać. Może gdyby inne budynki też
            się zdecydowały byłoby taniej?

Internet możemy założyć radiowy, tylko trzeba zebrać chętnych. Piotrek z D zna
            się doskonale na tym i deklarował swe zaangażowanie.

Telefon chyba wtedy też trzeba będzie założyć radiowy. Może właśnie tę Sferię.
            Tak czy siak, powininniśmy zorganizować zebranie.
            • grazyna_s Re: Sferia? 21.09.04, 09:59
              To ja się postaram nakłonić netię żeby jednak coś pomyślała o naszym osiedlu.
              Mam do takich rzeczy dar :) W każdym rzie nie ma się co spieszyć z
              samodzielnymi kosztownymi mniej lub bardziej inwestycjami.
              Ps. Nie zastanawia Was kto i dla kogo założył zamek w furtce... ja obstawiam że
              był to bardzo niski człowiek.
              Grazyna
              D5
            • Gość: mamut Re: Sferia? IP: *.polkomtel.com.pl 21.09.04, 14:41
              oczywiscie będzie nas więcej = więcej na tym terenie (inne osiedla, domy, etc.)

ale aż miło patrzeć na nasze własne pomysły - na pewno prędzej czy później
              będziemy odpoczywać przed TVSAT czy przy necie -:)

Pozdrawiam
              Robert

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka