an_ni Re: Jastrzębowskiego 15.11.04, 15:02 fajnie sie zapowiadalo ... moglam byc wasza sasiadka ale po wizji lokalnej odpada - za blisko Rosola a wiec i zbyt glosno i ta stacja benzynowa... troche strasznie jakby bylo jakies bum! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seaman Re: Jastrzębowskiego IP: *.crowley.pl 16.11.04, 11:58 mnie rosoła nie przeraża. przecież mieszkamy w mieście. założę się, że po kilku tygodniach mieszkania już nie będę słyszał odgłosów z ulicy (nie, nie dlatego, że ogłuchnę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: Jastrzębowskiego 16.11.04, 12:19 no ale w miescie mozna mieszkac nie koniecznie przy ulicy w odleglej dzielnicy miasta, w centrum to rozumiem wszedzie jest ruch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seaman Re: Jastrzębowskiego IP: *.crowley.pl 16.11.04, 14:27 wbrew pozorom, jeśli twoje potrzeby mieszkaniowe są w miare sprezyzowane (ilość pokoi, rozkład, cena, położenie itd) to wyboru wcale nie ma tak dużego. sam się o tym przekonałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: Jastrzębowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 19:32 Oczywiście bliskość ulicy nie jest atutem, ale ja szukałam dosyć długo ( na Ursynowie) i własciwie wszystkie propozycje nowych mieszkań to mieszkania przy ulicach (KEN lub ROsoła), może też przy innych ale tym się nie interesowałam. Ta lokalizacja odpowiadała mi z uwagi, ze teraz też mieszkam niedaleko. Natomiast jeżeli komus nie zależy na konkretnym miejscu prawdopodobnie ma większy wybór. Zyczę powodzenia w dalszyxch poszukiwaniach, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anni Re: Jastrzębowskiego IP: 217.11.141.* 17.11.04, 09:26 dzieki! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mike.net Re: Jastrzębowskiego - lokalizacja i ceny 17.11.04, 10:59 mnie też przerażała trochę wizja hałasu od Rosoła (zresztą chyba moje mieszkanie będzie najbliżej rosoła I piętro), jednak pocieszam się tym że okna mam też na podwórko, dodatkowym atutem jest cena mieszkania, właściwie za tą cenę to już ostatnie mieszkania na Ursynowie, a chyba lepiej kupić nowe niż w wielkiej płycie, i na dodatek droższe! Nowe mieszkania bardzo szybko zyskują na wartości, wystarczy porównać jakie były ceny na nugacie 2 lata temu, a jakie są dziś, jak tak dalej pójdzie to nasze za dwa lata będą warte 5500 m2 ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: Jastrzębowskiego - lokalizacja i ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 11:14 Oprócz osiedla, bardzo odpowiadał mi rozkład mieszkania, takiego własnie szukałam i duży balkon. No i fakt, ze nie trzeba było kupować garażu. W innych inwestycjach cena podobna, ale te dodatkowe 30.000 za garaż uniemożliwiały mi zakup. Mam nadzieję, ze kiedys uda mi się kupic ten garaz, ale nie będzie to tak szybko. Czy orientujecie się moze ile garazy sostało sprzedanych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seaman Re: Jastrzębowskiego - lokalizacja i ceny IP: *.crowley.pl 17.11.04, 12:34 Byłem dzisiaj na budowie. Praca wre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anni Re: Jastrzębowskiego - lokalizacja i ceny IP: 217.11.141.* 17.11.04, 12:29 ale cena nie jest nizsza lub nie wiele nizsza niz gdzie indziej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thor Re: Jastrzębowskiego - lokalizacja i ceny IP: *.eranet.pl 17.11.04, 12:53 Cena jest niższa od śreniej ursynowskiej o jakieś 500 zł. jesli dla ciebie to niewiele to OK. Od stron rosoła Będą zabudowane loggie, więc o hałas nie ma sie co specjalnie martwić. Wokół dużo przestrzeni (tereny SGGW), spory dziedziniec i dogodny dojazd do Centrum. Jak czytam takie dyrdymały jak pisze anni to przypomina mi się bajka La Fontaina o lisie i winogronach, ale ona pewnie nawet nie wie kto to La Fontain... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anni Re: Jastrzębowskiego - lokalizacja i ceny IP: 217.11.141.* 17.11.04, 15:02 no ale co sie rzucasz, kupiles tam mieszkanie i teraz sie zzymasz ze ktos smie krytykowac? duzo przestrzeni ... to rzeczywiscie atut! hehehe nie wiem jak wyliczyles ale wspolczuje ci jesli tak w zyciu liczysz ... metr kosztuje 3740 + VAT co daje 4000 tysia, takie sa ceny i gdzie indziej np , np Dom Development Al. Kasztanowa - o wiele lepsza lokalizacja i bez glosnej ulicy, tylko 100-200 zl /metr wiecej, np Edbud tez po 4 tys., Klub Dwustu 3600/m wszystko przy KEN ale KEN nie jest tak glosny i do metra 2 kroki nie wiem po co te zgrzyliwosci, to nie w tym rzecz, zreszta nie popisales ja wymieniam swoje zdanie a ty marne zalety ... loggia ... no najwyzej nie bedziesz wietrzyl mieszkania to i halasu i kurzu nie bedzie ...tiaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thor Re: Jastrzębowskiego - lokalizacja i ceny IP: *.eranet.pl 17.11.04, 15:23 Więć zapraszam do forum: Dom Development Al. Kasztanowa lub Edbud i uprzejmie proszę o nie zaśmiecanie tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anni Re: Jastrzębowskiego - lokalizacja i ceny IP: 217.11.141.* 17.11.04, 15:28 a to twoje forum lub twoj watek??? powoli zaczynasz zalowac swojej decyzji co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thor Re: Jastrzębowskiego - lokalizacja i ceny IP: *.eranet.pl 17.11.04, 16:09 O Tak, własnie zbieram się do spółdzielni zerwać umowe a zaraz później biegnę do Edbudu kupić tam mieszkanie. Dziękuję, że mnie uswiadomiłaś w błędzie jesteś, bardzo uprzejma i uczynna. Definitywnie kończe już niezwykle interesującą polemikę z Tobą, ponieważ się bardzo spiesze. Tobie również radzę pośpiech bo pewnie w tych wspaniałych lokalizacjach zostało już niewiele lokali do kupienia! Buziaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anni Re: Jastrzębowskiego - lokalizacja i ceny IP: 217.11.141.* 17.11.04, 17:06 ach nie zamierzam sie spieszyc tak jak pospieszyles sie ty jesli ty tak polemizuejsz... to nic dziwnego ze tak madrze wybrales ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: Jastrzębowskiego - lokalizacja i ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 20:08 Moim zdaniem ceny są raczej zbliżone w wielu inwestycjach. Obecnie mieszam przy KEN-ie i mam nadzieję, że przy Rosoła nie będzie głośniej niż przy KENIE (szczególnie jak KEN przedłużą na Mokotów), a poza tym przy KENIE powstaje więcej inwestycji, co zwiększa ruch. NAtomiast jeśli an ni odpowiadaja Kasztanowa Aleja to przecież może tam kupić. Ja tam nie kupiłam ponieważ dla mnie cena mieszkania z garażem była za wysoka (ok.40.000 zł więcej niż tutaj).POza tym zależy na co kto zwraca uwagę. Ja mam dzieci i dla mnie atutem jest mieszkanie na osiedlu, gdzie można wyjść na spacer, dzieci mogą isc na boisko i jest teren do jazdy na rowerze itd. Tymczasem Kabaty to zaspół zamkniętych podwórek. Znajoma, która tam mieszka narzeka na to, ze nie ma gdzie iść na spacer (do lasu to jednak wyprawa). Natomiast osoba bez rodziny nie ma takich wymagań do terenu i może zwracać uwagę na całkiem inne rzeczy.Pozdrawiam an ni i proszę napisz co wybrałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: Jastrzębowskiego - lokalizacja i ceny 18.11.04, 09:06 tez tak uwazam, kazdemu cos innego pasuje i nie trzeba mu wymyslac od ograniczonych a jak ktos musi to ja mu tak samo potrafie ...ale zostawmy to nie wybralam jeszcze nic, rozgladam sie interesuje mnie i Al. Kasztanowa/Jezewskiego - tam buduej Dom Development bo wole blok na bloku niz ulice przelotowa obok okna interesuje mnie inwestycja przy Bazantarni a najbardziej interesowala by mnie oklica Stryjenskich ale tam Bouygues buduje az za 5 tysia... a co do spaceru Al. Kasztanowa, Nowoursynowska bardzo ciekawe uliczki do spaceru, jest tez plac zabaw na Jezewskiego dla dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: Jastrzębowskiego - lokalizacja i ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 11:10 A kto buduje przy Bażantarni? Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: Jastrzębowskiego - lokalizacja i ceny 18.11.04, 11:36 Przedsiębiorstwo Budowlane Konstanty Strus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DO an-ni Re: Jastrzębowskiego - lokalizacja i ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 13:27 Wiem już, niezła lokalizacja, ceny też w granicach średniej. Zrezygnoiwałam bo budują zbyt małe mieszkania. Dla mnie pokoje 8 metrowe są nie do przyjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: Jastrzębowskiego - rozklad i metraz pokoi 19.11.04, 14:42 przyznam ze na Jastrzebowskiego naprawde ladne sa rozklady i metraze pokoi! szkoda ze na necie nie ma wszystkich nawet tych juz sprzedanych ale dla mnie to nie wszystko np. nie lubie jesli obok lazienki, kuchni albo blisko wejscia jest pokoj do spania a tak jest na Jastrzebowskiego u Strusa to fakt w 3 pokojowych i 4 pokojowych maja takie pokoje po 8 metrow ale tylko jeden na 3 pokoje jest taki ale nas jest tylko dwoje a nawet jesli bedzie dziecko to dla malego wystarczy a do konca zycia tam mieszkac nie bedziemy na Jastrzebowskiego interesowalo mnie mieszkanie 3 pokojowe 75 m na II pietrze okna do srodka i jedno od strony Jastrzebowskiego chyba - tam gdzie stoi ten budynek gdzie miesci sie spoldzielnia teraz widze ze przybylo jeszcze jedno takie mieszkanie tylko na 3 pietrze ale tez sie nie zdecyduje bo to podworko jest dla mnie za male i za ciemne (slonce od wschodu ledwo zajrzy a w poludnie zasloni je blok obok) a z drugiej strony zachodniej jest tylko jeden pokoj i tez slonce zasloniete blokami a balkon to wlasciwie loggia bardzo mi sie podobalo tez mieszkanie 70 m na II p. w kl V, to narozne ale do Rosola za blisko szkoda ze ten blok nie stoi w innym miejscu ... jak dla mnie oczywiscie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: Jastrzębowskiego - rozklad i metraz pokoi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 18:58 Zgadzam się , że gdyby blok był w głębi osiedla byłoby super. Wtedy ja też byłabym w pełni usatysfakcjonowana, ale niestety musiałam dokonać wyboru, bo ideału nie znalazłam. Yu jak pisałam pasuje mi osiedle (do szkoły i przedszkola blisko, bez konieczności pokonywania ulicy)oraz rozkład i sama społdzielnia ma dobrą opinię. Mogłam wybrac przy Kenie,ale tam było mieszkanie gorzej doświetlone (większość okien na północ). Tutaj na wysokim piętrze i kierunek południowy zachód będzie ok, a zwracam na tą uwagę. Życzę abyś znalazła coś co naprawdę Ci pasuje, bo nie jest to wbrew pozorom takie proste. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: Jastrzębowskiego IP: *.eranet.pl 24.11.04, 10:38 Podsłyszałem ostanio w spółdzielni, że jeśli żima będzie łagodna to odbiór mieszkania może nastąpić nawet we wrześniu, lub wcześniej. Wiecie coś na ten temat? Był ktoś ostanio w okolicach budowy? Jalk wyglądają postepy prac? pozrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.net Re: Jastrzębowskiego 24.11.04, 11:00 Przechodziłem wczoraj obok budowy i musze powiedzieć że widać zmiany, ściana od strony Spółdzielni jest ocieplona i wstępnie otynkowana. W środku widać już zarysy wejścia głównego, 3 dni temu robotnicy zaciągali tam gładz, mieszkania od strony rosoła są w trakcie tylkowania, niektóre otwory okienne są zasłaniane folią, czyli pomimo mrozów robota idzie do przodu ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tkl Re: Jastrzębowskiego IP: *.novartis.com 24.11.04, 15:27 Zazwyczaj oddają wcześniej. Zawsze może być ten pierwszy raz, ale ja nastawiam się na wczesną jesień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: Jastrzębowskiego IP: *.eranet.pl 26.11.04, 12:39 Ok , thx. Muszę się już powoli psychicznie i finansowo nastawiać na odbiór mieszkania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tkl Re: Jastrzębowskiego IP: *.novartis.com 26.11.04, 12:46 Psychicznie to w moim przypadku nastawia się rodzicielka, za to ja muszę nastawić się finansowo. Zero oddechu po ostatniej racie to taka sobie perspektywa, ale czego nie robi się dla mam? Citibank też pewnie się nie zmartwi ;) Za to wybór i zabawa z ekipą wykończeniową... Przerabiałem to już dwa razy i skóra mi cierpnie jak o tym pomyślę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Jastrzębowskiego IP: *.w3cache.pl / *.pl 24.11.04, 17:31 rozmawiałem z nimi kiedy oszklą budynek i usłyszałem, że w przeciwieństwie do większości developerów robią to prawie na końcu, bo inaczej się niszczą w czasie prac elewacyjnych i wykończeniowych, a zimna się nie boją (najwyżej folie, żeby nie nawiewało śniegu) z drugiej strony działa to gorzej psychologicznie na potencjalnych nabywców pozostałych lokali w czasie wizji lokalnej okazało się, że z niższych kondygnacji jest nawet ładniejszy widok na dziedziniec i drzewa niż z ostatnich, gdzie głównie widac dachy innych budynków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tkl Ubywa mieszkanek... IP: *.novartis.com 26.11.04, 12:40 Sprawdzałem na stronie simur, dziś zniknęło kolejne - chyba to duże na IVp. To dobrze. Im więcej zostanie spzedanych tym lepiej dla nas, którzy już podpisaliśmy umowy. Zostało 13. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anni Re: czy aby na pewno IP: 217.11.141.* 26.11.04, 13:38 a ja widze ze jest wiecej niz bylo, doszlo pare dni temu jedno 74,5 a teraz drugie.. to te na 3,4 pietrze ... dla mnie to dobrze bo ja sie ewentualnie moge jeszcze nimi zainteresowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thor Re: czy aby na pewno IP: *.eranet.pl 26.11.04, 14:08 O tak, co za wnikliwa uwaga. To ja dzięki Twoim "błyskotliwym" uwagom zrezygnowałem z tej inwestycji i wybrałem coś z Twoich jedynie słusznych propozycji. Proponuję żebyś powiesicła sobie wykres ilości mieszkań w każdym dniu nad łóżkiem i analizowała go coddziennie przed zaśnięciem... a tak serio Nigdy nie było mniej niż 13... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anni Re: czy aby na pewno IP: 217.11.141.* 26.11.04, 14:29 alez ty sie nie umiesz powstrzymac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: czy aby na pewno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 10:28 Ponawiam pytanie. Czy ktoś wie ile garaży zostało już sprzedanych? Odpowiedz Link Zgłoś
mike.net Re: czy aby na pewno- Garaże 27.11.04, 17:06 Byłem tydzień temu w S-pni, podobno sporo jest wolnych, większość przedanych jest na poziomie -1, ponoć -2 wolny bo trzeba się tam bardziej nakręcić - samochodem oczywiście ;-) Myśle że sporo zostanie wolnych, podobnie jak na Nugecie i KENie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleg Re: Jastrzębowskiego IP: *.eranet.pl 30.11.04, 12:47 Na stronie nie mainfo po ile licza sobie za garaże w tej inwestycji. Ma może ktoś z Was taka informację? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: Jastrzębowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 19:03 Chyba 28.000 brutto. Nie wiem natomiast czy wszystkie miejsca są takie same, czy niektóre to miejsca na platformach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: Jastrzębowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 19:11 Ja już chyba nie wytrzymam w tym kraju. Jeżeli teraz podniosą nam VAT na mieszkania, to ja niestety nie mam już za co wykonczyć mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raffi Re: Jastrzębowskiego IP: *.eranet.pl 07.12.04, 12:18 Czy ktoś orietnuje się jakiej wielkości są komórki lokatorskie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gin Re: Jastrzębowskiego IP: 65.172.193.* 08.12.04, 09:27 Od ca 3 do 5 m.Niestety wszystkie sprzedane.Witam przyszlych Sasiadow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: Jastrzębowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 18:49 Hej GIN, miło, że się zdecydowałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gin Re: Jastrzębowskiego IP: 65.172.193.* 09.12.04, 08:55 Mnie tez milo miec takich sasiadow Odpowiedz Link Zgłoś
di76 Re: Jastrzębowskiego 16.12.04, 12:44 witam wszystkich. wlasnie kupilam mieszkanko na Jastrzebowskiego, narozne 70 m w klatce 5. czy sa tu jacys moi sasiedzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: Jastrzębowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 16:37 Witam nową sąsiadkę. Też kupiłam w klatce V. Podobno we wszystkich mieszkaniach są już ścianki działowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j-lo Re: Jastrzębowskiego IP: *.aster.pl 17.12.04, 10:07 Pozwólcie, że wam serca poraduję: na Nugacie 2 już wydają mieszkania (3 miesiące przed terminem) i powiem więcej, nie ma się do czego przyczepić! Reagują na wszytkie problemy, a tych naprawdę nie ma jesli cos jest to tylko drobnica. Jestem pod wrażeniem i ciesze się, że u nich kupiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tkl Re: Jastrzębowskiego IP: *.novartis.com 17.12.04, 14:53 Znakomicie. Trzeba szybciej kaske na wykończenie przygotować, z drugiej strony zawsze to kilka czynszów za wynajmowane mniej :) PS. Zostało tylko 8 mieszkań. Dobry znak. Odpowiedz Link Zgłoś
di76 di76 do Kika1 20.12.04, 12:37 Czesc sasiadko :) Scianki dzialowe faktycznie juz sa. Przekonalam sie o tym sama bo z tego powodu nie moge juz dokonac zmian w ukladzie mieszkania. Teraz moge jedynie zrezygnowac z parapetow (wole drewniane) a i na to niewiele czasu, bo w styczniu beda juz je zamawiac. Mieszkam niedaleko i mam oko na budowe, wiec bede informowac o postepach. Na razie widze ze tynkuja czesc od strony Jastrzebowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: di76 do Kika1 IP: *.eranet.pl 21.12.04, 16:03 Czy budynek jest już oszklony, czy też budowlańcy tynkują a bez wstawiania okien? Jesli są już scianki działowe to chyba wybiorę się na budowę... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: di76 do Kika1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 19:53 No tak na zmiany już faktycznie za późno, ale generalnie rozkłady mieszkań w tym bloku są całkiem fajnie. Pozdrawiam sąsiadkę i czekam na wieści z budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gin Re: di76 do Kika1 IP: 65.172.193.* 22.12.04, 10:49 Scxianki mozna jeszcze przestawiac.Wczoraj dalem plan i uzgodnilem to w pokoju No29.Bardzo mila Pani tam siedzi i jeszcze pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Jastrzębowskiego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.12.04, 23:47 właśnie dostałem kartkę z życzeniami świątecznymi od Simuru, pośrednio to jest pewnie za moje pieniądze, ale miły gest; ponieważ sami życzą pomyślnego 2005, więc nie mogą mieć żadnej obsuwy w terminach i wykonawstwie Odpowiedz Link Zgłoś
mike.net Re: Jastrzębowskiego - Wesołych Świąt 22.12.04, 00:04 Zima w tym roku jest bardzo łagodna, temperatury dodatnie, więc myślę że podobnie jak na Nugacie dostaniemy nasze mieszkanka nieco wcześniej ;)) Wesołych Świąt dla wszystkich sąsiadów z Jastrzębowskiego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle Re: Jastrzębowskiego - Wesołych Świąt IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.12.04, 16:25 Myslę, że nawet na pewno dostaniecie wcześniej. My, na Nugacie, juz siebie i kieszeń wykańczamy. Simur tynkuje bez okien - taką ma technologię i ponoć z czegoś ona wypływa. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.net Re: Jastrzębowskiego - Wesołych Świąt 22.12.04, 19:44 Dzięki... dzięki za słowa optymizmu ;) A z remontem, to hmm... zawsze troche to kosztuje, ale frajdą jest to że już niedługo wprowadzacie się do swoich nowych mieszkań, a kto wie, może parapetówka w ramach sylwestra ;)) Apropos mam pytanie, czy jek Dostaliście klucze od Sim Ursynów, 3 - m-ce przed terminem, to możecie już się wprowadzać, czy tylko remontować do czasu oficjalnego terminu oddania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle Re: Jastrzębowskiego - Wesołych Świąt IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.12.04, 08:52 Dostaliśmy wcześniej (3 1/2miesiąca) natomiast całkowity, formalny oddbiór (na piśmie, bo fizycznie budynek został już odebrany) budynku nastąpi w połowie stycznia i wtedy można się wprowadzać. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.net Garaże dla 3 klatki to ściema !!! 27.12.04, 19:13 Dziś byłem w spółdzielni z zamiarem zakupu miejsca postojowego, jak się okazało budynek jest tak beznadziejnie zaprojektowany że dla 3 klatki jest tylko 15 miejsc postojowych ( a mieszkań jest 30 !!! ) Poziomu -2 pod trzecią klatką nie ma, a wcześniej ściemniali że jest. Zaproponowali mi miejsce pod 4 klatką, dzie z poziomu -1 trzeciej klatki bym sobie przechodził po rampie na poziom -2 4 klatki, dla mnie to śmieszne i nieuczciwe ze strony spółdzielni, po rampach nie można chodzić, nie ma tam wydzielonych przejść dla pieszych i łatwo o wypadek, a wystarczyłoby zrobić drzwi ognioszczelne na poziomie -1 do 4 klatki a nie chodzić po rampie, myśle że jeśli spółdzielnia nie zrobi czegoś rozsądnego dla tych 15 lokali z 3 klatki, to ja zrezygnuje z tego mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
p.wrona Re: Garaże dla 3 klatki to ściema !!! 27.12.04, 21:15 Czesc. Ja co prawda mam miejsce postojowe na poziomie -1 (klatka 3.), ale za to piwnice na poziomie -2... I mam to w umowie. Coś się w projekcie zmieniło? Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.net Re: Garaże dla 3 klatki to ściema !!! 28.12.04, 12:00 Hej! Prawda jest taka że pod klatką 3 nie ma poziomu -2, jest dopiero pod klatką 4 gdzie można się dostać jedynie przechodząc po rampie, ale czy to jest bezpieczne? Spółdzielnia też mówi że jest zdziwiona tą sytuacją, ale za bardzo nic nie chcą zrobić w tej sprawie, bo tak wynika z projektu, a wcześniej wprowadzali ludzi w błąd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEMO Re: Garaże dla 3 klatki to ściema !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 13:15 Czy wszystkie miejsca postojowe są takie same, czy może czesc z nich to tzw. miejsca na platformach? Odpowiedz Link Zgłoś
mike.net Re: Garaże dla 3 klatki to ściema !!! 31.12.04, 15:43 Wszystkie są narmalne, na Jastrzębowskiego nie ma miejsc na platformach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: Garaże dla 3 klatki to ściema !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 17:57 Jeżeli miał być poziom -2, w III klatce, a obecnie go nie ma, to ciekawe czy wpłynęło to na ogólną liczbe garaży. Miało być 108, może teraz jest mniej o te 15, to byłoby kiepsko. Ktoś coś wie? A co z tymi , którzy kupili piwnicę na tym poziomie, tzn. nie mają jej?. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gin Re: Garaże dla 3 klatki to ściema !!! IP: 65.172.193.* 04.01.05, 13:03 Ja mam miejsce na poziomie -2 i kolo windy 3ej klatki.Tak powiedziano mi w SIMURze.Tak mam tez podpisana umowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: Garaże dla 3 klatki to ściema !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 19:12 Ale kiedy Ci powiedziano w Spóldzielni, teraz czy wtedy gdy podpisywałeś umowę? Może coś się zmieniło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gin Re: Garaże dla 3 klatki to ściema !!! IP: 65.172.193.* 05.01.05, 12:50 Umowe podpisywalem 20 grudnia.Miejsce garazowe wybieralem 6 grudnia i wtedy mialem wybor garazy.Nie bylo szans na tzw komorke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: Garaże dla 3 klatki to ściema !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 17:38 W takim razie nie rozumiem, przecież poziom - 2 nie mógł z dnia na dzień zniknąć, w koncu blok już stoi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolo Do siego roku sąsiedzi !!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.12.04, 16:15 Obyśmy jak najszybciej zamieszkali w naszych mieszkankach. Tego Wam i sobie zyczę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: Jastrzębowskiego IP: *.eranet.pl 05.01.05, 13:26 Wczoraj byłem na budowie obejrzeć mieszkanko. Mam już ścianki działowe wg moich zmian i otynkowane ściany. Wszystko idzie w najlepszym porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Jastrzębowskiego IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 05.01.05, 16:11 moze macie nowe zdjecia z budowy??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lato w pełni Re: Jastrzębowskiego IP: *.crowley.pl 10.01.05, 12:44 mam kupione mieszkanie, ale nie mam ani piwnicy, ani komórki, ani żadnego innego schowka. gdzie poupychać te wszystkie graty łącznie z rowerem??? macie pomysł jak rozwiązać tą sytuację? ps: czy w ogóle będziemy mieli jakąś "wózkarnię"? pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: Jastrzębowskiego IP: *.eranet.pl 10.01.05, 17:22 Ja również nie zdążyłem wykupić komórki lokatorskiej... Jedyne rozsądne rozwiązanie to rower do loggi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: Jastrzębowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 17:37 W każdej klatce na dole jest wózkarnia. Odpowiedz Link Zgłoś
di76 Zdjecia z budowy 16.01.05, 14:39 Pod tym linkiem znajdziecie zdjecia z budowy, zrobilam je w niedziele 16 stycznia. Pozdrawiam przyszlych sasiadow z j24. Odpowiedz Link Zgłoś
di76 Zdjecia z budowy 16.01.05, 14:41 Pod tym linkiem znajdziecie zdjecia z budowy, zrobilam je w niedziele 16 stycznia: chomik76.w.interia.pl/jastrzebowskiego24/2005-01-16/j24.html Pozdrawiam przyszlych sasiadow z j24. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: Zdjecia z budowy IP: *.eranet.pl 19.01.05, 14:49 Świetnie! Wiesz może jak wygląda zaawansowanie prac jeżeli chodzi w wykończenia wewnątrz budynku? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr55 Re: Jastrzębowskiego 17.01.05, 06:14 Czy znacie adresy sklepow internetowych ze sprzetem AGD i RTV? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 DO MIKE NET IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 20:25 JAk wygląda sprawa garaży. Czy są w końcu czy nie ma garaży na poziomie -2 w klatce III i jaką decyzję podjąłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
mike.net Re: DO MIKE NET 24.01.05, 12:13 Niestety dla III klatki przewidzieli tylko 15 miejsc postojowych na poziomie - 1, poziom -2 jest dopiero pod IV klatką, można na niego zejść tylko po rampie z piziomu -1 klatki III. Kupiłem miejsce pod IV klatką, ale nie cieszy mnie perspektywa chodzenia po rampie, mam nadzieje że Simur przemyśli przebicie przejścia na pod klatkę IV (poziom -1) , wstawiając jakieś ognioszczelne drzwi, bo w końcu podobny problem nie dotyczy tylko mnie, w III klatce jest 30 mieszkań, a miejsca postojowe chyba nie są pomyślane zbyt proporcjonalnie, nawet zakładając że nie każdy kupi garaż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łowca komarów Re: DO MIKE NET IP: 195.205.151.* 24.01.05, 13:44 czy wiecie może jakie sa przewidywania co do terminu oddania mieszkań. w szczególności chodzi mi o to, kiedy będzie można zacząć coś sobie wykańczać. ps: nie wiem jak wy, ale ja mam zamiar zamieszkać tam już jesienią. choćbym miał spać na betonie ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: DO MIKE NET IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 19:15 Średnio oddają 3 miesiące przed terminem, więc miejmy nadzieję że we wrześniu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gin Wplaty za mieszkanie IP: 65.172.193.* 25.01.05, 10:23 Kiedy wplacacie ostatnia rate za mieszkanie????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łowca komarów Re: Wplaty za mieszkanie IP: 195.205.151.* 25.01.05, 13:10 ja też 31 września. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kika Re: DO MIKE NET IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.01.05, 23:00 Ostatnio byłam na terenie budowy. Pan ze spółdzielni powiedział, że dzięki łagodnej zimie robotnicy robią to co było zaplanowane na marzec. Mijmy nadzieję, że mieszkania dostaniemy wczesniej. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.net Re: DO MIKE NET 31.01.05, 09:27 Woow to miło, fajnie by było jak by we wrześniu dali klucze do wcześniejszego wykończenia, mi w październiku mówili że oficjalnie klucze będą dopiero w grudniu, ale w grudniu to miło by było już tam mieszkać ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEMO Re: Jastrzębowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 22:38 Może popytaj na forum Nugatu, oni są w fazie wykańczania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolo Re: Jastrzębowskiego IP: *.aster.pl 31.01.05, 12:41 Fajnie, ale z drugiej strony nie rozumiem, wiele mieszkań jest już otynkowanych, na 5 piętrze (od strony statoil) jest już elektryka, a przypomnę, że we wrzesniu 2004 były 3 pietra wybudowane czyli w 4 miesiące postawili 4 piętra, zrobili ścianki działowe, otynkowali budynek z jednej strony, ocieplili cały budynek, otynkowali część mieszkań itd. - KAWAŁ ROBOTY W 4 MIESIĄCE !!! Mamy teraz luty - do sierpnia jest jeszcze 7 miesięcy - co oni zamierzają tam jeszcze tyle czasu robić ?????????????????????????? (nie mówiąc już do grudnia 2005 - to jest 10 miesięcy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nugatowicz Re: Jastrzębowskiego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.01.05, 16:29 Zwykle simur się zabezpiecza i robi sobie margines. Jak do tej pory wszystkie, dokładnie wszystkie inwestycje były oddawane wcześniej. Nugat1 - wydawali od 15 listopada a umowa przewidywała to do końca marca albo kwietnia roku nastepnego. Na Nugat2 rozpoczęli w połowie grudnia a wg. umowy jest do końca marca 2005. Tak więc, nie martwcie się na zapas, myślę, że w waszym przypadku bardzo realny jest wrzesień. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.net Re: Jastrzębowskiego - NOWE FOTKI 01.02.05, 19:05 Witam sąsiadów, zrobiłem kilka fotek dziś na jastrzębowskiego, zapraszam do galeryjki: www.jastrzebowskiego24.prv.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: Jastrzębowskiego - Elektryka IP: *.eranet.pl 02.02.05, 14:00 Wiecie kiedy będą robić instalację elektryczną? Chciałem wybrać się z aparatem i zrobić zdjęcia ścian, żeby wiedzieć w jakim miejscu mam przewody elektryczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kristof Re: Jastrze˛bowskiego - Elektryka IP: *.nie.com.pl 02.02.05, 16:26 Tez chcialem zrobic zdjecia scian z przewodami ale okazalo sie, ze troche sie spóznilem. Elektryka co prawda juz byla, ale pod tynkiem. Bylem w piatek (28.01), klatka 4, pietro 4. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
p.wrona Re: Jastrze˛bowskiego - Elektryka 02.02.05, 19:14 A jak wszedłeś na budowę (szczególnie w piątek, kiedy tam się chyba trochę dzieje...). Pozdro, Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kristof Re: Jastrze˛bowskiego - Elektryka IP: *.nie.com.pl 03.02.05, 11:19 Musisz wejsc na budowe, znalezc jakiegos majstra (czasem siedza w baraku) i powiedziec mu o co chodzi. Jak majster bedzie mial dobry humor to z toba pójdzie. Ja w swoim mieszkaniu ponad pol godziny robilem zdjecia, mierzylem, chodzilem do mieszkan sasiadów, wypytywalem o rozne szczególy. Majster co prawda za rozmowny nie byl ale cierpliwie czekal az skoncze. Nie wiem czy taka jest regula czy po prostu mialem farta. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nugatowicz Re: Jastrze˛bowskiego - Elektryka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.02.05, 17:40 Ja na "swoim" nugacie to bywałem raz w miesiącu, a pod koniec to co weekend. Wsztstko zależy do tego jak bardzo chcesz wejść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEMO Liczba mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 22:15 Zostały tylko dwa.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf CZYNSZ Re: Jastrze˛bowskiego - Elektryka IP: *.eranet.pl 08.02.05, 11:27 Wiecie jak wysokie czynsze płaci się w Simursynów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tkl Re: CZYNSZ IP: *.novartis.com 08.02.05, 11:40 KEN 96, 80 m kw. + miejsce postojowe (za to też jest czynsz) - ok. 450 PLN (w tym już woda i ogrzewanie, za wodę ryczałt rozliczany pod koniec roku na podstawie liczników). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: CZYNSZ IP: *.eranet.pl 11.02.05, 13:49 A wie ktoś w jaki sposób będzie wykończona loggia i balkon? Bedzie tam jakaś terakota? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolo Re: CZYNSZ IP: *.eranet.pl 14.02.05, 11:34 NIe mam pojęcia, ale ja wolałbym sam zadbać o takie szczegóły... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack wykończenie IP: *.cwd.waw.pl 15.02.05, 10:43 z tego co słyszałem,to na balkonach, tarasach i loggiach bedzie tylko wylewka. resztę we własnym zakresie pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tkl Re: wykończenie IP: *.acn.waw.pl 15.02.05, 18:01 W inwestycjach na KEN była tylko wylewka. Moim zdaniem lepiej, bo koszt w sumie nie jest wielki, a można dobrać coś wedle własnych upodobań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maro Re: wykończenie IP: *.eranet.pl 17.02.05, 13:28 Był może ktoś ostatnio w okolicach budowy? Jesli tak to proszę o inf jak wyglądają postępy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łowca komarów Re: wykończenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 20:03 ponoć od strony spółdzielni wstawili juz okna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: wykończenie IP: *.eranet.pl 23.02.05, 09:56 Tak, byłem ostatnio i w skrzydle od Jastrzębowskiego faktycznie są już wstawione okna, zarówno od strony spółdzielni jak i podwórka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolo Re: wykończenie IP: *.eranet.pl 24.02.05, 14:53 Super, niech chłopcy pracują. Zależi mi na jak najszybszym odbiorze mieszkania :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: wykończenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 22:04 Czy wiecie może, jak długo od momentu otrzymania mieszkania do wykończenia mija do momentu kiedy można sie wprowadzić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: wykończenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 20:39 Wyjaśniam, ze nie chodzi mi oczywiscie o to ile zajmuje wykonczenie mieszkania, tylko to jak długo czeka się na pozwolenie na użytkowanie budynku (podobno wtedy można się wprowadzić. Mam też pytanie do kogoś z Nugatu, bo wiem ze czasem tu ktos zaglada. Jak wyglądała kwestia opłat przy akcie notarialnym Czy sostał doliczany VAt za ziemie? Jaka abyła łaczna kwota opłat (procentowo). Bedę wdzięczna za odpowiedz No i czy mozecie juz sie wrowadzać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gin Komorki IP: 65.172.193.* 28.02.05, 12:50 Pokazaly sie komorki lokatorskie.Chyba zmniejszyla sie ilosc garazy.Nie bylo ich w grudniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raffi Re: Komorki IP: *.eranet.pl 28.02.05, 13:50 Skąd masz takie informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
mike.net Re: Komorki 28.02.05, 14:41 Komórki są wygospodarowane na piętrach (chyba jedna na piętro), ich wielkość to ok 2,2 m2 w cenie 900 PLN za 1m2, czyli za całą komórkę trzeba dać ok 2000 PLN. Niestety na chwilę obecną są już tylko na wyższych piętrach ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nugatowicz Re: wykończenie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.02.05, 16:33 za 100 m2 mieszkania opłaty przy akcie były: ok. 7200, z tym, że my zażyczyliśmy sobie jakieś extrasy (dodtakowa opłata za wpis do hipoteki nt. kredytu). vat'u nie płaciliśmy a to dlatego, że płatę za ziemię wpłaciliśmy przed 1 maja 2004, z przepisów wynika, że i tak trzeba vat zapłacić ale za nas zrobił to ...SIMUR!!! Tak, tak, zachował się bardzo elegancko i płaci z własnych piniędzy za vat. W naszym przypadku jest to ok. 4500 zł, więc radość tym większa, że spóldzielnia taaak rzetelna. Nie wiem jak to było w waszym przypadku czy mieliście szanę na wpłatę przed 1 maja???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nugatowicz Re: wykończenie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.02.05, 16:40 Jesli chodzi o wprowadzanie się to mieszkania zaczęliśmy dostawać od 12 grudnia a zamieszkiwać moża było gdzieś od 10-15 stycznia. Z tym, że zdarzały się mieszkania (może 1-3), które "wypełniły" się wcześniej ale o tym cicho sza..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: wykończenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 18:37 Dzięki za informację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: wykończenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 18:28 Dowiedziałam się w Spółdzielni, ze dodatkowe komórki na pietrach są jedynie wklatce III. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kika Re: wykończenie IP: *.aster.pl 02.03.05, 16:14 Ja też dowiadywałam sie o komórki lokatorskie. Zostały dwie na poziomie -1, jedna 10m2 a druga 22m2 po 1300zł za m2. Są też malusieńkie pomieszczenia lokatorskie przy szybach windowych od pietra 2 do 7. Pomieszczenia te mają ponad 2m długości i tylko 80 cm szerokości. POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: wykończenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 18:11 Czy te pomieszczenia, o których piszesz (od 2 do 7 pietra) są tylko w klatce III, czy są też w innych klatkach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kika Re: wykończenie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.03.05, 23:03 Tego niestety nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łowca komarów Re: wykończenie IP: *.crowley.pl 04.03.05, 12:46 co tu dużo pisać... kupiłem komórkę! smerfastycznie. a już straciłem nadzieję i pogodziłem się z myślą, że rower będę stawiał w przedpokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolek Re: wykończenie IP: *.aster.pl 04.03.05, 13:46 tą małą przy windzie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: wykończenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 12:58 Może trochę nie na temat, ale ciekawa jestem czy ktoś wśród was ma dzieci. Ja mam 2 chłopców 5 i 9 lat i byłoby fajnie gdyby mieli jakies towarzytwo na Jastrzębowskiego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: wykończenie IP: *.eranet.pl 09.03.05, 11:19 A macie może jakieś pojęcie jak będą wyglądały loggie? Jak to będzei z tymi szybami od Rosoła, będą otwierane do wewnąrz, zewnątrz czy też przesuwane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łowca komarów Re: wykończenie IP: *.crowley.pl 09.03.05, 12:29 właśnie, jeśli chodzi o loggie to ja mam jeszcze jedno pytanie. czy pomiędzy sąsiadującymi loggiami będzie zainstalowana jakaś matowa szyba, czy coś podobnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kika Re: wykończenie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.03.05, 14:46 Nie wiem czy wszędzie, ale w częci balkony będą oddzielone 'ścianką' z luksferów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: wykończenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 18:51 Czy ktos z Was był juz w swoim mieszkaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONA Re: wykończenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 19:19 Ja mam 3 letnią córeczkę. Ale w nowym bloku pewnie beda jakies inne młode małżenstwa. Przeciez nie same single sa na świecie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łowca komarów Re: wykończenie IP: *.crowley.pl 11.03.05, 11:09 dzięki kika. powiedzieli ci to w spółdzielni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kika Re: wykończenie IP: *.chello.pl 11.03.05, 17:44 Nie, jak oglądałam swoje mieszkanie w 3 klatce, to pan ze spółdzielni powiedział, że mój balkon będzie odgrodzony taką ścianką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA1 Re: wykończenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 12:09 W jaki sposob ogladacie swoje mieszkania? Umawiacie się z kims ze spóldzielni, czy idziecie prosto na budowę? Czy mozna to załatwic w weekend czyt tylko w tygodniu i Jakie macie wrazenia? Odpowiedz Link Zgłoś
mike.net Re: wykończenie 12.03.05, 12:52 Ja umawiałem się dzień wcześniej z majstrem poprzez P. Kąkola celem rozplanowania dodatkowych gniazdek w mieszkaniu. Problemu z wejściem raczej nie było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łowca komarów Re: wykończenie IP: 80.51.237.* 12.03.05, 14:16 a ja zwyczajnie wchodzę na budowę i mówię że chciałbym zobaczyć swoje mieszkanie. czasem ktoś ze mną idzie, czasem ide sam. nigdy nie było problemów (a byłem tam już 3 razy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: wykończenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 19:19 I jakie macie wrażenia w związku z ogladaniem waszych mieszkań.? Zgodne z waszymi oczekiwaniami? Odpowiedz Link Zgłoś
mike.net Re: wykończenie 12.03.05, 20:07 W sumie tak, większość mieszkań jest już otynkowana, no i pojawiają się pierwsze okna ;-)) Jak dla mnie malym mankamentem jest hałas, akurat moje okna wychodzą na Rosoła, ale myślę że jak już wstawią okna i zabudują tarasy to będzie OK. Jak myślicie, kiedy może być oddanie budynku, z tego co widziałem na stronie zielony nugat to u nich okna wstawiali od czerwca, a klucze dostali w grudniu, może u nas wrzesień? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 do mike net IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 11:08 Gdyby postęp prac był analogiczny jak na NUGAT to faktycznie u nas oddawaliby do wykonczenia w połowie wrzesnia. Mam pytanie co do hałasu. Jak domyslam się czesc twoich okien wychodzi na podwórko. Jak wyglada kwestia hałasu w tych pomieszczeniach? Odpowiedz Link Zgłoś
mike.net Re: do mike net 13.03.05, 18:20 dwa okna mam od Rosoła (kuchenne i od dużego pokoju) i hałas był znaczny, no ale byłem tam jak jeszcze nie było okien więc to może wrażenie, a od drugiego pokoju na podwórko, więc od tej strony jest zupełna cisza, więc ogólnie jestem zadowolony z mieszkania i lokalizacji. Czy ktoś z was liczył ile trzeba zainwestować w mieszkanie aby sie wprowadzić? to znaczy glazury podłogi i robocizna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: do mike net IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 20:07 Dzięki za info. Ja na Rosoła mam tylko jeden pokój, więc jesli w pozostałej czesci bedzie w miarę cicho, to bede całkiem zadowolona. Jeśli chodzi o koszt zrobienia łazienki, kuchni, podłog, to musisz iczyc się z wydatkiem min 500/m2 (uwzgledniając wannę, klozet itd). Oczywiscie mozna wydac wiele więcej, ale na tym poziomie mozna uzyskac juz przyzwoity standard. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: GAZ IP: *.eranet.pl 14.03.05, 13:24 Wie może ktoś z Was, czy w budynku będzie instalacja gazowa??? Odpowiedz Link Zgłoś
mike.net Re: GAZ 14.03.05, 18:36 Zawsze bezpieczniej, tylko wyższe rachunki za prąd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gazela Re: GAZ IP: 195.136.112.* 14.03.05, 18:41 Gazu w budynku nie będzie, są tylko instalacje elektryczne. Swoją drogę dziwię się, że pytasz dopiero teraz i nie wiesz co kupujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alf Re: GAZ IP: *.eranet.pl 15.03.05, 11:41 Tak na prawdę nie jest to dla mnie istotne, a pytam z ciekawości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mona Sąsiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 21:04 Która klatka przeważa na tym forum? Ja jestem z klatki V. kto jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kika Re: Sąsiedzi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.03.05, 23:36 Ja też mam mieszkanie w III klatce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łowca komarów Re: Sąsiedzi IP: *.crowley.pl 16.03.05, 16:56 również klatka III Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tkl Re: Sąsiedzi IP: *.novartis.com 21.03.05, 09:44 kl. IV, parter. Pozdrawiam w imieniu mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
di76 Kolejne zdjecia z budowy 21.03.05, 16:13 Udalo mi sie w koncu rowniez zorganizowac czas i odbyc wycieczke do mojego mieszkanka. Majster byl wyraznie niezadowolony z tego ze robimy zdjecia ale jakos go przekonalismy. Mozecie obejrzec fotki na stronie: chomik76.w.interia.pl/jastrzebowskiego24/2005-03-19/j24_marzec.html Mam mieszkanie w klatce V, wiec zdjecia raczej z tych okolic, ale moze wypatrzycie tam cos ciekawego dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: Kolejne zdjecia z budowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 19:06 Dzięki za zdjecia w szczególności , ze dot. klatki V. Odpowiedz Link Zgłoś
ak.kk Re: Kolejne zdjecia z budowy 21.03.05, 19:35 Dzięki za zdjęcia - wyglądają obiecująco :-), pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
ak.kk Re: Sąsiedzi 21.03.05, 19:33 Witamy przyszłych sąsiadów - my również klatka V, 2-gie pietro :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mike.net Nowe Fotki ze środka budowy 16.03.05, 14:24 www.jastrzebowskiego24.prv.pl/ zamieściłem kilka nowych fotek z budowy, w klatkach od strony budynku SIMURu pokawiają się pierwsze drzwi do mieszkań, Prawie wszystkie mieszkania III klatki mają już okna ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: Nowe Fotki ze środka budowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 17:20 V klatka,Dzięki za fotki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: Nowe Fotki ze środka budowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 17:31 Czy uażacie, ze ten murek, który zamyka literę U naszego bloku, to jest juz cos na stałe? Moim zdaniem nie wyglada to zbyt porzadnie. Poza tym jest zmniejszony teren przez tą wnękę na śmietnik. Czy to mozliwe aby tak zostało? Wiecie coś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mona Która klatka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 11:20 Widzę, ze dominuje tu 3 klatka i ani jednej osoby z 1 i 2 . Na sto mieszkań mało tu nas.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Wizyta na budowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 19:40 Moj mąż w piatek wybiera sie na budowe. Mam pytanie do tych którzy juz byli: W jakich godzinach mozna tam isc? oraz kogo ma szukac kierownika budowy czy kogos innego aby wejsc do mieszkania? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mike.net Re: Wizyta na budowie 22.03.05, 20:47 Wchodzisz przez główną bramę na budowie, i idziesz do kierownika budowy. Kierownik siedzi w tym samym budynku w którym mieści się s-pnia SIMUR. Z wejściem raczej nie ma problemów, ja mogłem poszaleć po swoim mieszkaniu z miarką chyba z godzinkę ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: Wizyta na budowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 17:47 dzięki za info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mona SKĄD? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 18:15 Zapytam z ciekwości z jakicch rejonów przeprowadzacie się do naszego bloku? Ja obecnie mieszkam na Służewcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tkl Re: SKĄD? IP: *.ci.uw.edu.pl 16.04.05, 23:44 To będzie moja mama, z Wrocławia via Warszawa, Koncertowa 10, czyli obecnie okolica, niemal "za rogiem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA1 Re: SKĄD? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 13:33 a tez 400 m dalej ,przy samej stacji metra (własnie tej bliskosci stacji mi najbardziej szkoda) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: SKĄD? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 18:30 Mój mąz był na budowie. Faktycznie teren jest zminiejszony przez wnękę, w której stoi smietnik z sąsiedniego budynku. Przyznam ,ze nie robi to dobrego wrażenia. Co o tym sądzicie, czy nie mogli dokupic tego małego kawałka ,zeby było porzadnie? Odpowiedz Link Zgłoś
di76 Oplaty 30.03.05, 12:15 Mam pytanie do was - czy ktos juz liczyl koszty, ktore bedziemy musieli poniesc w zwiazku z nabyciem mieszkania? Zalozenie ksiegi, notariusz, jakies podatki, ja sie w tym strasznie gubie... czy ktos juz to okielznal ? i kiedy bedzie trzeba faktycznie poniesc te wszystkie koszty? Bede wdzieczna za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gin Re: Oplaty IP: 65.172.193.* 30.03.05, 15:38 Trzeba liczyc ca 2,000PLN choc bylo stwierdzenie na tym Forum,ze SIMUR daje gratis.Ja z gratisow wyroslem i nie wierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raffi Re: Oplaty IP: *.eranet.pl 30.03.05, 16:19 Zalozenie ksiegi, notariusz, jakies podatki - simur daje gratis? Fajnie gdzie tego się dowiedziałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: Oplaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 17:45 Wszelkie koszty trzeba poniesc w momencie podpisywania aktu notarialnego czyli zgodnie z umowa najpóźniej do konca marca 2006 roku. Sa to opłata notarialna + VAT, koszt za łożenia ksiegi wieczystej, koszt wpisów do księgi wieczystej + podatek od zakupu mieszkania(dokładne wyliczenie mozesz zrobic własnie na tej stronie gazeta-dom w pozycji kalkulator kosztów mieszkania). Jeśli chodzi o to co płaci SIMUR, to chodziło o podatek od zakupu gruntu- 7% od wartosci gruntu, który wszedł od 1.05.2004r. (Na NUgacie SIMUR pokrył ten podatek, w przypadku osób które zapłaciły za grunt przed tą datą). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
di76 Re: Oplaty 30.03.05, 17:54 Dzieki wielkie Kika, kalkulator bardzo sie przydal. Nie wiesz jak w naszym przypadku wygladac bedzie sprawa z podatkiem od zakupu gruntu ? ja dokonalam zakupu w grudniu 2004 ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: Oplaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 19:12 Zapłacisz 7% vat od gruntu( o ile oczywiscie taki VAT nadal bedzie obowiązywał w dniu aktu notarialnego). Tak więc od całosci mieszkania z gruntem jest jedna stawka 7 % (tak zapewne wykazał Ci kalkulator)Dlatego dla nas chyba lepiej zapłacić, nim rząd znowu wprowdzi jakies zmiany (jak zwykle na niekorzysc podatników). Nie wiadomo jak będzie w wypadku tych osób w naszym bloku, które nabyły grunt przez 1.05.2004r. (Na Nugacie w analogicznej sytuacji ten podatek zapłaciła za nich Spóldzielnia) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: Oplaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 19:16 Przepraszam sprostowanie: Tego podatku VAT nie wykazuje Ci kalkulator. On jest wkalkulowany w cenę zakupu mieszkania, tak więc nie bedzie to juz dodatkowym kosztem przy akcie. Tan podatek z wpłaconych przez Ciebie pieniędzy odprowadza Spółdzielnia. Kalkulator wykazał Ci juz całkowite koszty zakupu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Termin oddania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 21:15 Z informacji uzyskanych wczoraj na budowie planują oddać na koniec wrzesnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Termin oddania IP: *.aster.pl 31.03.05, 21:57 Ciekawe co oni zamierzają robić do września??? Większość mieszkań jest już otynkowanych, połowa ma podłogi a więc i instalację CO - jakby chcieli to oddaliby już w lipcu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: Termin oddania IP: *.eranet.pl 01.04.05, 10:18 Stary, przecież specjalnie nie będą tego przedłużać... Z pewnośćią są jeszcze pewne prace, o których Ty, jako budowlany ignorant nie masz zielonego pojęcia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Termin oddania IP: *.aster.pl 01.04.05, 13:36 Po pierwsze nie oceniaj kogoś jeśli go nie znasz - jestem inżynierem , miło mi poznać Alfie.Tak więc może aż takim ignorantem nie jestem. Po drugie to nie mam do nikogo pretensji, przecież kupując mieszkanie wiedziałem że termin był okreslony na koniec roku , więc każdy dzień przed terminem jest super (zwłaszcza, że w Warszawie niektórzy odbierają mieszkania nawet rok po terminie). A po trzecie moja poprzednia wypowiedź miała na celu pokazać jak nasz blok jest szybko budowany, od września minęło 7 miesięcy - wówczas budowano 4 piętro. Przez 7 miesięcy od 4 piętra do tynków, podłóg i okien. Przy takim tempie prac mógłby to być lipiec. I tylko o to mi chodziło... Alfie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raffi Re: Termin oddania IP: *.eranet.pl 05.04.05, 12:14 W sumie jestem laikiem i nie zam się na budowie ale chciałbym wpraowadzić się jak najszybciej. Byłem wczoraj na budowi i coś się dzieje, ale widać że to jeszcze potrwa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gin Re: Termin oddania IP: 65.172.193.* 11.04.05, 11:18 Plus trzeba dodac miesiac do poltora na przekazanie budynku do uzytkowania.Tyle trwa mniej wiecej odbior przez roznego rodzaju miejskie komisje (straz pozarna itp.)budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEMO Re: Termin oddania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 20:05 Czy wszystkie klatki będą oddawac w jednym terminie. Mnie interesuje V, a tą chyba skończą na końcu(: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tkl Re: Termin oddania IP: *.ci.uw.edu.pl 16.04.05, 23:41 Pocieszę Cię - nie da się oddać kawałka budynku :) PS. Materiały będzie można zwozić przed odbiorem przez straże pożarne itp., ale na KEN 96 mieliśmy niemiłą przygodę - ktoś zwinął skoble od (na szczęście wówczas jeszcze pustych, zresztą rzeczy "remontowe" raczej trzyma się w wykańczanym mieszkaniu) komórek lokatorskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowe dzrwi PORTA Re: Jastrzębowskiego IP: 213.77.51.* 18.04.05, 10:16 Mój fachowiec "się pomylił" i powiedział, że potrzebuję drzwi "lewych", takie też zostały kupione. Już po ich dowiezieniu okazało się, że potrzebuję PRAWYCH!!!!!!! Stąd mam teraz 3 pary drzwi lewych na zbyciu. Są to drzwi PORTA - drewniane (tzw. z drewnianą ramą), tj: 2 pary drzwi pokojowych - pełnych z "płaszczowiznami" (płaszczowizna górna o lekko wygiętej linii), 1. drzwi łazienkowe - z ładną szybką (górna część wygięta tak samo jak płaszczowizna w drzwiach pokojowych) Drzwi sa białe. W skład kompletu wchodzą: skrzydło drzwiowe, ościeżnica obejmująca (regulowana) i zamek z kluczykiem. Cena za taki komplet - 280 zł (łazienkowe - 320) (czyli ościeżnica prawie za darmo, w katalogu sama ościeżnica kosztuje ponad 200 zł). Drzwi są NOWE, ale były raz zamontowane na piankę montażową, po czym zdemontowane. Tel. do kontaktu: 0502 257 517. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dot. dzrwi Re: Jastrzębowskiego IP: 213.77.51.* 18.04.05, 10:24 Bardzo przepraszam ze poprzedni post poszedł tyle razy. Nie wiem jak to sie stało, mój kmputer najpierw nie chciał tego wysłać, a potem okazało się, ze wysłał wszystko w liczbie odpowiadającej pewnie liczbie kliknięć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do kika Re: Jastrzębowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 10:14 Nie rozumiem, czy to ma związek z VAT-em. W jakiej wysokosci ta dopłata. Z umowy wynikało, ze nie będziemy nic dopłacać. Proszę odpisz szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kika Re: Jastrzębowskiego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.04.05, 10:41 tak to ma zwiazek z Vatem: 'opodatkowana podatkiem Vat jest nie tylko sprzedaż, ale również odpłatna dostawa towarów. (...) ponieważ czynność dostawy towaru jakim jest lokal zostanie dokonana po 1 maja 2004 i w tym samym podlegać będzie ona opodatkowaniu. (...) w dniu podpisania aktu notarialnego powstanie dodatkowo obowiązek podatkowy wynikający z wartości sprzedawanej ułamkowej gruntu.' vczyli musimy uzupełnić cenę za grunt o brakującą wartość podatku od towaru i usług. Ja dopłacam 1 251,46zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: Jastrzębowskiego IP: *.cwd.waw.pl 19.04.05, 15:19 Też otrzymałem zaproszenie do podpisania aneksu w sprawie Vat-u od gruntu. Tylko zastanawiam się, na kim ciąży obowiązek jego uiszczenia. Wszak w umowie jest jasno i zasadniczo napisane, że ewentualne zmiany Vat obejmą tylko tych, którzy nie uiścili opłaty za grunt przed wprowadzeniem nowej ustawy w życie.Ja swój warunek umowy spełniłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: Jastrzębowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 15:29 Jestem dokładnie w tej samej sytuacji. Przeciez z umowy jasno wynika, ze nie musimy juz nic dopłacać. Co zamierzacie z tym robić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEMO Aneks do umowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 14:40 Dzisiaj dostałem podobne pismo. Ja nie mam powodu by podpisywac ten aneks na swoją niekorzyść i nie zamierzam tego robić. Przeciez gdybysmy mieli płacic VAT to powinno byc uwzględnione w umowie, a skoro nie było, no cóż, ich strata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Jastrzębowskiego IP: *.w3cache.pl / 195.114.161.* 20.04.05, 15:24 nie wiedzialem o czym mowicie, dopoki sam nie dostalem listu w tej sprawie; no tak zdziwienie i rozczarowanie - wydawalo sie, ze umowa wszystko wyjasnia; mam to traktowac jako prosbe o wplacenie dodatkowych pieniedzy? znowu musze dac zarobic prawnikowi ... poza tym czekam az jakis deweloper przejdzie cala sciezke az do NSA, bo interpretacja MF nie jest zrodlem prawa, a najlatwiej wybierac bezpieczne dla siebie stanowisko i zrzucac problemy na nabywcow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: Jastrzębowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 15:32 No własnie prośba o wpłacenie dodatkowych pieniędzy. Dlaczego, przeciez my nie jestesmy płatnikami Vat-u, to chyba jasne. Tak jak pisze NEMO umowa była jednoznaczna, nawet jeśli MF chce tego POdatku (kolejna interpretacja sformułowana na własne potrzeby)to nie my klienci developera jestesmy wzywani do jego uiszczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Jastrzębowskiego IP: *.acn.waw.pl 20.04.05, 19:48 Witam wszystkich! Ja do tej pory bylam tylko czytelniczka forum, ale tez dostalam pismo w sprawie VATu, troche mnie to zdenerwowalo i postanowilam zabrac glos. Dzisiaj grzecznie poprosilam spoldzielnie o przefaxowanie "aneksu" i troche mnie to zdziwilo, bo aneks nie zmienia par 4.3 umowy (mam nadzieje ze umowy sa standardowe), gdzie jest zapis o zwolnieniu z platnosci VAT osob, ktore wplacily cene gruntu przed 01.05.2004, lecz wprowadza takie zmiany w tresci, dzieki ktorym we wplaconej przez nas cenie nie da sie wyodrebnic ceny za grunt, tak aby paragraf 4.3 nie mial sensu (a dokladniej aneks okresla calosciowa kwote za mieszkanie brutto (par.4.2), wykresla zapis o odrebnej platnosci za grunt (par. 6.1)i zmienia harmonogram platnosci). NIELADNIE!!! NIELADNIE!!! Ja w tej sytuacji postanowilam wystosowac do nich pismo, ze w zwiazku z trescia par. 4.3 umowy oraz w powolaniu na fakture z data kwiecien 2004 i opisem "udzial za wieczyste uzytkowanie" uwazam ich wezwanie za nieuzasadnione i nie widze koniecznosci podpisania Aneksu. Nie zmusza mnie przeciez do podpisania aneksu (chyba) a bez tego to raczej slabo widze mozliwosc obciazenia nas VATem. Jesli ktos z Was zna sie na podatkach, to mozna podyskutowac o takiej interpretacji MF www.mofnet.gov.pl/dokument.php?dzial=135&id=36404 A w ogole to czy Spoldzielnia ma wiazaca interpretacje urzedu skarbowego (no bo przeciez od jakiegos czasu mialy byc wiazace) Przepraszam za przydlugi post, ale sie rozemocjonowalam ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Jastrzębowskiego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.04.05, 12:10 to niby ta interpretacja jest dla nas korzystna? umowy sa raczej standardowe dla mieszkan ten dodatkowy VAT to ponizej 0,8% wartosci, dla garazy wiecej, ale przed zmiana przepisow nie wiem czy sprzedano nawet polowe powierzchni, czyli z ich punktu widzenia jest to pewnie ponizej 0,5% wplywow, czy warto robic sobie taki kiepski PR, gdy do tej pory wszyscy byli zadowoleni i wyrozniano sie na plus? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: Jastrzębowskiego IP: *.mofnet.gov.pl 21.04.05, 12:54 Dzięki bardzo ciekawy link. Teraz chyba najważniejsze, zebysmy mieli jednolite stanowisko w tej sprawie i zeby nikt nie zapłacił. Postaram się coś napisać w tej sprawie popołudniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike.net Re: Jastrzębowskiego IP: 195.136.120.* 23.06.05, 15:38 O ładnie ładnie ;) Ja też jestem z III klatki, a czy dzwi do mieszkań też już są? no i jak wyglądają podłogi na klatkach, czy kładą już gresy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 do Majka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 22:33 Czy wysyłając do SIMUR-U pismo mogłabyś załączyć tą interpretację MF. Próbowałam dzis cos więcej znależć na ten temat, ale narazie nic mi się nie udało. Spróbuję w weekend. W każdym razie na NUGACIE nikt VAT-u od gruntu nie płacił, pomimo, ze akty podpisywali w marcu tego roku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nugi Re: do Majka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.04.05, 23:45 To nie jest tak do końca. Ci, którzy aneksowali umowy do końca 2003 i wpłacili do końca kwietnia 2004, nie płacili vat'u. Ci, którzy tego nie uczynili musieli dopłacać. Data aneksowania wydaje się tu istotna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: do Majka IP: *.mofnet.gov.pl 22.04.05, 09:40 My podpisywaliśmy umowy dopiero w 2004 roku, wiec nie moglismy cofac się do 2003, a jakie znaczenie ma data grudzien 2003, przeciez to chyba nie wiąże sie z żadnymi przepisami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: do Majka IP: *.w3cache.pl / 195.114.161.* 22.04.05, 14:25 interpretacji to jest duzo, mniej lub bardziej korzystnych, ze swiezszych ostatni dodatek Nieruchomosci do Rzepy: Nowa a "stara" ustawa Podpisałem z deweloperem umowę przedwstępną na kupno mieszkania, kiedy VAT na grunt wynosił jeszcze 0 proc. Cena gruntu została wliczona w cenę mieszkania. Akty notarialne przenoszące własność mają zostać podpisane jednak dopiero teraz. Deweloper w związku z powyższym chce, bym dopłacił 7 proc. VAT za grunt, co ma być warunkiem przystąpienia przez niego do aktu notarialnego. Czy może tego ode mnie żądać? Piotr Z. odpowiedz: www.rzeczpospolita.pl/dodatki/nieruchomosci_050418/nieruchomosci_a_13.html BTW: a niby czym straszy SIMUR tych co nie podpisza mu aneksu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: do Majka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 18:09 Oczywiście są rózne interpretacje podatkowe, ale nia ma wiążacej interpretacji podatkowej (chyba). Jeśli takiej nie ma to pewnie obowiązuje interpretacja MF (czyli to przysłała Majka), jeżeli ona dotyczy naszej sytuacji, jak sądzicie? Z drugiej strony chyba i tak nas nie powinno to obchodzic czy jest vat czy nie, bo z umowy jasno wynika, ze my go płacić nie powinniśmy. Jeżeli ktoś będzie miał jakies info ze Sppółdzielni proszę piszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA1 Re: do Majka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 10:34 Otóż na forum NUGAT dowiedziałam się, że u nich grunt stanowi własność, a nie tak jak u nas jest w użytkowaniu wieczystym. W związku z tym interpretacja Majki z Ministerstwa FInansów , która odnosi się do użytkowania wieczystego, powinna dać Spółdzielni do myślenia. Ich dotychczasowa sytuacja dot. VAT-u była inna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack VAT od gruntu IP: *.eranet.pl 23.04.05, 12:56 Poniżej link do informacji o zakresie stosowania prawa podatkowego Izby Skarbowej w Gdańsku: www.is.gdansk.pl/regulation.php?rid=2223 Na pocieszenie tylko tyle, że w sumie za grunt zapłacimy 5%, (7% VAT - 2% podatku od czynności czywilno-prawnych). Oczywiście odrębną sprawą jest podpisanie aneksu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: VAT od gruntu IP: *.aster.pl 23.04.05, 14:27 W opisanym przypadku na grunt wystawiony byl rachunek a na mieszkanie faktura VAT. Jesli nie macie osobnego rachunku za grunt a na wplaty otrzymujecie faktury vat to nie ma mowy o 2% PCC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEMO Re: VAT od gruntu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 10:21 Mamy fakturę osobną na grunt i osobne faktury za mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: VAT od gruntu IP: *.eranet.pl 28.04.05, 14:22 Macie jakieś nowe wiadomosci odnosnie płacanie VATu za grunt? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEMO Re: VAT od gruntu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 19:45 Ja też czekam na jakieś wieści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łowca komarów Re: VAT od gruntu IP: *.crowley.pl 11.05.05, 11:58 MALUJĄ FASADĘ!!! Zaczeli od strony rosoła!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: VAT od gruntu IP: *.infovide.pl 11.05.05, 12:19 Super, a skończyli już montaż okien? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Fasada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 20:15 ooo, nie wiedziałam, ze od Rosoła jest juz otynkowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Wiesci z pola walki (bitwa o VAT) IP: *.acn.waw.pl 12.05.05, 21:25 Kilka post’ow dalej pisałam, ze mam zamiar wysłać do SIMUR’a pismo, ze w świetle umowy nie widzę przesłanek, do zapłaty przeze mnie VAT-u a już na pewno do podpisywania aneksu, co też niexwłocznie uczyniłam. No i dzisiaj otrzymałam odpowiedz. Parę cytatów: „....uprzejmie informuje, ze wszystkie informacje dotyczące tego z podatku zostały przez nas wyjaśnione i przesłane pismem...” „Jednocześnie informujemy Panią, iż w przypadku nie uregulowania podatku VAT, nie będzie Pani mogła przystąpić do podpisania umowy sprzedaży aktem notarialnym...” „... warunkiem wydania mieszkania jest uregulowanie wszystkich spraw finansowych wraz z podatkiem VAT....” Dla mnie to brzmi jak groźba... ale może jestem nadwrażliwa. To tyle na minus. Na plus, żeby sobie nie psuć jutrzejszego piątku trzynastego, wszędzie w piśmie jest „uprzejmie” i „prosimy” oraz w żadnym miejscu nie ma powołania się na umowę zawartą pomiędzy nami... O podjętych dalszych krokach poinformuję szanownych forumowiczów, bo na razie to się wkurzyłam i nie mam żadnych mądrych pomysłów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raffi Re: Wiesci z pola walki (bitwa o VAT) IP: *.infovide.pl 13.05.05, 12:19 Faktycznie zaczynają już malować i idzie im to całkiem sprawnie. Co do Vat'u to obowiam się że jeśli się Simur uprze to i tak trzeba będzie zabulić. Możemy niby nie zapłacić ale pewnie i tak znajdą sposób, żeby wyciągnąć od nas tę kaskę w inny sposób (i do tego pozostanie niesmak po wykłucaniu się z Simurem) Ja póki co gram na czas... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: Wiesci z pola walki (bitwa o VAT) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 19:21 A czy przedstawłas im interpretację Ministerstwa Finansów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mattjohnpl Re: Wiesci z pola walki (bitwa o VAT) IP: *.aster.pl 13.05.05, 20:24 Witam przyszłych sąsiadów. Bitwa o VAT mnie nie dotyczy ponieważ podpisywałem umowę w styczniu 2005 roku. Jestem z klatki nr 1 i bardzo podoba mi się kolor elewacji od strony Rosoła (oliwkowo seledynowy). Z zeszłotygodniowej rozmowy w SIMURze wiem, że jest bardzo prawdopodobne, iż wrzesień będzie miesiącem rozpoczęcia wydawania lokali. Pozdrawiam forumowiczów, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: Wiesci z pola walki (bitwa o VAT) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 18:32 Witamy nowego sąsiada:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raffi Re: Wiesci z pola walki (bitwa o VAT) IP: *.eranet.pl 16.05.05, 11:22 wrzesień - fajnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEMO Re: Wiesci z pola walki (bitwa o VAT) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 18:36 Zobaczcie wątek :VAT przy użytkowaniu wieczystym. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack VAT przy użytkowaniu wieczystym IP: *.cwd.waw.pl 20.05.05, 12:03 NEMO, czy możesz uściślić który (jaki) wątek masz na myśli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEMO Re: VAT przy użytkowaniu wieczystym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 10:55 VAT ZA GRUNY przy użytkowaniu wieczystym (na tym forum:developerzy) Autor: Gość: NEMO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Data: 24.04.2005 11:16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: VAT przy użytkowaniu wieczystym IP: *.cwd.waw.pl 23.05.05, 12:14 myślałem, że masz na myśli coś bardziej konkretnego, tzn. jakieś nowe informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEMO Re: VAT przy użytkowaniu wieczystym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 07:33 Niestety nic więcej noie wiem. Wiadomo natomiast, ze SIMUR winien wystąpić o interpretację podatkowa do Urzędu Skarbowego. Niestety nikt z nas nie moze tego zrobic, bo nie jestesmy podatnikami VAT-U (okres oczekiwania 3 miesiące na odpowiedz). Gdyby interpretacja była po naszej mysli ( ajest duza szansa po wytycznej MF) płacilibysmy tylko 2% Podatku od czynnosci cywilnoprwnych, a nie 5% VAT-u. Ja niestety narazie nie rozmawiałem ze Spółdzielnią , a nie wiem czy zrobiła to Majka, ktora prowadzi w tej sprawie korespondencję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gin Re: VAT przy użytkowaniu wieczystym IP: 65.172.193.* 25.05.05, 09:53 O interpretacje prawna do Urzedu Skarbowego moze wystapic kazdy na pismie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEMO Re: VAT przy użytkowaniu wieczystym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 17:10 No chyba nie każdy, przeczytaj art.14a Ordynacji podatkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gin Re: VAT przy użytkowaniu wieczystym IP: 65.172.193.* 30.05.05, 11:48 Przeczytalem.I nadal twierdze ze mozesz wystapic z zapytaniem do US.Jestes przeciez podatnikiem i zarazem w tym wypadku platnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raffi Re: Wiesci z pola walki (bitwa o VAT) IP: *.eranet.pl 20.05.05, 09:28 Przejeżdzałem wczoraj obok budowy. Budynek jest już pomalowany i finalnie wykończony od strony północnej. Musze przyznać, że wygłąda to bardzo ładnie, lepiej niż się spodziewałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Wiesci z pola walki (bitwa o VAT) IP: *.aster.pl 20.05.05, 10:08 Ładnie, od strony północnej wygląda trochę jak biurowiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: Wiesci z pola walki (bitwa o VAT) IP: *.eranet.pl 23.05.05, 10:26 Bardzo ładnie dobrane kolory, wygląda lepiej niż się spodziewałem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Elewacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 07:28 Elewacja rzeczywiscie wyglada ładnie. Natomiast nie podoba mi się śmietnik sąsiedniego bloku, który wchodzi w nasz teren? Czy moze wiecie czy to ma tak zostac?. Ciekawa tez jestem, jak bedzie wygladac teren od strony Rosoła, narazie jest tam trawnik, chyba z uwagi na lokale uzytkowe zrobia tam jakis dojazd, ktos wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike.net Re: Elewacja+Ekrany IP: 195.136.120.* 25.05.05, 20:18 Fajnie by było gdyby ZDM zamontował od strony Rosoła ekrany, zmniejszające poziom hałasu, może by tak pod koniec roku napisać stosowną petycję w tej sprawie? ;) No jeszcze zobaczymy czy żeczywiście będzie duży ten hałas, no ale w końcu Rosoła to spora ulica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kristoff Re: Elewacja IP: *.nie.com.pl 27.05.05, 19:56 Slyszalem, ze spoldzielnia zarzadzajaca sasiednim osiedlem planuje przeniesc smietnik w inne miejsce, blizej Rosola. Maja tez przebudowac uliczke miedzy naszym blokiem i osiedlem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: Elewacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 17:13 O ciekawa informacja o tym śmietniku i o tej uliczce. Ciekawe, jak docelowo będzie wygladac otoczenie naszego budynku. Jesli chodzi o sąsiednią Spółdzielnię Stokłosy, to w tym roku mają poprawiac elewację swoich budynków. Ciekawe tylko od ktorej strony zaczną, bo to duze osiedle. W kazdym razie poprawi to wyglad całego otoczenia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA1 LICZBA MIESZKAŃ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 21:20 Wyglada na to, ze wszystkie mieszkania z naszej inwestycji są juz sprzedane. NA stronie SIMUR-U pojawiły się juz plany z nowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: LICZBA MIESZKAŃ IP: *.aster.pl 31.05.05, 22:38 w którym miejscu na stronie simur-u ?????????/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: LICZBA MIESZKAŃ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.06.05, 08:40 No właśnie? Gdzie na stronie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tkl Re: LICZBA MIESZKAŃ IP: *.novartis.com 01.06.05, 11:22 www.simur.com.pl. Faktycznie, znikneły dwa ostatnie mieszkania, które "wisiały" od wieków do wczoraj jeszcze. To dobrze, bo unikniemy numeru z ich wynajmowaniem. Nie pamiętam, na czym polegał mechanizm, ale wiem, że było to średnio korzystne dla pozostałych mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: LICZBA MIESZKAŃ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 17:38 Lista mieszkań pojawi się jeśli nacisniesz "szukaj" na dole strony. Ale nie ma tam cen, ani nie otwierają się plany mieszkan ani lokalizacja w budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: VAT od gruntu IP: *.w3cache.pl / 195.114.161.* 02.06.05, 13:18 nikt nie był jeszcze w tej sprawie osobiście u prezesów? chciałem zauważyć, że w przypadku garaży jest to róznica między brakiem opodatkowania a 22% (a potem i tak je wyprzedają poniżej ceny w starych inwestycjach) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEMO Re: VAT od gruntu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 18:10 Ja nie byłem, zignorowałem wezwanie,a czy jest ktoś kto zgodził się na aneks? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kika Re: VAT od gruntu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.06.05, 00:08 Ja też zignorowałam wezwanie, ale jestem ciekawa co dalej, skoro nie będziemy mogli podpisać umowy notarialnej jeśli nie podpiszemy aneksu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Zastanówcie się . IP: *.aster.pl 03.06.05, 10:39 Ludzie, o co Wam chodzi ? Tak była skonstruowana umowa. Mogliście jej nie podpisywać. SIM-ur i tak zachowuje się ok. Moja znajoma kupiła mieszkanie za 200 tys. była strasznie zadowolona, żadnych przygód, wykończyła mieszkanie i na 2 tygodnie przed podpisaniem aktu not. dostała rozliczenie , że musi dopłacić 15 tys. !!!!! (waloryzacja była tak zawoalowana w umowie że nikt jej nie dostrzegł). Rozumiecie - 15 tys. !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: Zastanówcie się . IP: *.cwd.waw.pl 03.06.05, 12:24 Zapewne masz rację, mogło być gorzej. Chodzi nam o to, bynajmniej w moim przypadku, że umowa jest tak skonstruowana, że nie powinienem nic dopłacać, a mimo to SIMUR chce dopłaty VAT-u za grunt insynuując niemożność podpisania aktu notarialnego. A dodatkowo, co było na forum, Simur chce podpisania aneksu zmieniającego warunki umowy. I to chyba nie jest tak do końca OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Zastanówcie się . IP: *.man.polbox.pl 03.06.05, 15:45 Ania, nie wtrącaj się, jak nie wiesz o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Zastanówcie się . IP: *.aster.pl 03.06.05, 16:48 A skąd Ty wiesz (xxx), że mnie to nie dotyczy. Właśnie jestem w tej samej sytuacji co pozostali. Najpierw może zapytaj a dopiero później recenzuj innych. A wracając do Vat-u to moja wypowiedź była próbą zrozumienia SIM-u, bo przecież oni sobie tego Vat-u nie wymyślili, a teraz muszą sobie poradzić z tą sytuacją. Z przekory staram się postawić w ich sytuacji. Pozdrawiam sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: Zastanówcie się . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 17:58 A Ty Aniu zapłaciłaś VAT? Oczywiscie spoldzielnia nie wymysliła VAT-U, ale spółdzielnia jest podatnikiem VAT-U. W momencie podpisywania umow było juz wiadomo, ze VAT wzrosnie i Spoldzielnia gdyby chciała mogła tak sformułować umowę,zeby VAT przerzucic na nabywców, czego jednak nie zrobili. Tak wiec nie powinni tego robic teraz. Tym bardziej, ze na Nugacie w analogicznej sytuacji SIMUR pokrył VAT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Zastanówcie się . IP: *.aster.pl 03.06.05, 18:57 Nie, nie zapłaciłam. To co zrobili na Nugacie jest oczywiście przyznaniem się do błędu, i tutaj powinni zrobić to samo. Rozpoczęłam tę dyskusję trochę prowokacyjnie, ponieważ uważam iż powinniśmy tę sprawę rozegrać tak , aby było to skuteczne, a nie okopać się i czekać na nie wiadomo co. Możemy z nimi walczyć ostro, chodzić po sądach itd, a przez ten czas moje mieszkanko zarośnie grzybem. Ja chcę zamieszkać jak najszybciej ponieważ wynajmuję więc dla mnie np. 2 miesiące poślizgu to jest wyrzucenie pieniędzy w błoto większych niż ten cholerny Vat. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: Zastanówcie się . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 19:11 A masz jakiś pomysł jak to rozegrać skutecznie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Zastanówcie się . IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.06.05, 22:21 dobre! empatia w stosunku do developera, a nie w stosunku do ludzi, których szantażuje się wciskając im aneksy do umowy; wyobraź sobie, że na tej zasadzie mozna całą umowę wyrzucić i wstawić co się chce; nie znam treści umów z Nugatu, ale sytuacja prawna jest inna (własność/dzierżawa) i powtarzam - dziwię się, że ktoś chce się skompromitować i roztrwonić swoją dobrą reputację, a inwestycja jest mniejsza i sprawa dotyczy tylko części wcześniej sprzedanych lokali chyba nie za duże masz to mieszkanie i bez garażu? wyobraź sobie dużo większe z dwoma miejscami postojowymi, to ci wyjdą inne kwoty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: Zastanówcie się . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 14:48 Zgadza się sytuacja na NUGACIE była inna, bo przy wlasnosci, wzrost podatku VAT był pewien. Przy uzytkowaniu wieczystym nadal sprawa jest niejasna. Myslę ze tu wątpliwosci rozwiałaby tylko interpretaja urzędu skarbowego Warszawa Ursynów. A empatia w stosunku do developera tez mnie śmieszy,byc moze osoba ktora się tak wypowiadała ma małe mieszkanie ( w zwiazku z tym mała dopłata) i/lub większe mozliwosci finansowe, ze ta dopłata nie robi na niej wrazenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyy Re: Zastanówcie się . IP: 195.136.112.* 07.06.05, 17:42 Wydaje mi się, że odezwały się w większości przyszłych mieszkańców niefajne mechanizmy obronne - "nie wydam ani zlotówki więcej i koniec"! O ile się nie mylę to treść umowy ze spółdzielnią zawierała zapis przy ustaleniach dotyczącyh gruntu, że strony wzajemnie wyrażają zgodę na zmianę treści umowy dotyczącej gruntu w przypadku zmiany przepisu dotyczącego VAT'u. I to wyjaśnia wszystko. W umowach dotyczących Nugatu nie było takiego zapisu dlatego spółdzielnia zapłaciła sama Vat. W przypadku Jastrzębowskiego przeczytajcie Kochani dokładnie to co podpisaliście. Do tego umowa jest umową na finansowanie lokalu a nie umową na zakup.W momencie finalizowania zakupu lokalu, zmienił się przepis,a my podpisując ją wyrazliliśmy zgodę na zmianę treści umowy i dostosowanie się do niej. Więc o co Wam chodzi? Przecież nikt z nas nie kupił mieszkania w 100%, gdyby ktokolwiek nabył w całości lokal przed zmianą przepisów nie płaciłby vatu - (może jest Ktoś taki, to przepraszam). LUDZIE ZLITUJCIE SIĘ, ZAJMIJCIE SIĘ PRZYJEMNIEJSZYMI RZECZAMI W ŻYCIU NIŻ ZAMARTWIANIE SIĘ KONSEKWENCJAMI ŹLE PRZEZ WAS ZINTERPRETOWANEJ UMOWY. Przecież jesteście tacy sympatyczni, a przez vat tyle jadu z WAS wyszło. Czy warto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: Zastanówcie się . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 18:57 To już szczyt wszystkiego, zaczynają wypowiadac się osoby, ktore nie mają pojęcia o sprawie. Otoz dokładnie przytoczę zapis w mojej umowie i BŁAGAM NIE WYPOWIADAJ SIĘ JEŚLI NIE MASZ POJĘCIA. A teraz cytuję zapis w umowie" Cena za wieczyste użytkowanie gruntu, na dzień podpisania tej umowy nie podlega opodatkowaniu podatkiem VAT, bowiem obrót gruntem nie podlega ustawie o tymże podatku. Niemniej, strony zgodnie postanawiają, iż z dniem wprowadzenia takiego podatku, podatek ten zostanie doliczony do wyżej wskazanej ceny za ten grunt według obowiązującej stawki, a cena ta wzrośnie o tenże podatek , OCZYWIŚCIE O ILE NIE ZOSTANIE ONA W CAŁOŚCI ZAPŁACONA PRZED WPROWADZENIEM TAKIEGO OBOWIĄZKU PODATKOWEGO" A ja zapłaciłam tą cenę za grunt przed 1 MAJA 2004. I CO NADAL UWAZASZ ZE JAD SIĘ Z NAS WYLEWA< CZY KTOS CHCE NAS OSZUKAĆ. DOBRZE PRZECZYTAJ TEN ZAPIS I POMYŚL. Odpowiedz Link Zgłoś
vodnik Chyba dobry news dla Jastrzębowskiego 04.06.05, 16:08 W ramach chwilowego wyluzowania od problemu z vatem, chciałbym przekazać Wam INFO, że Zielone Nugaty zostały wybrane Budową Roku 2004 w Polsce w kategorii budownictwio mieszkaniowe, oceniany był całokształt wykonanych prac, jakość, projekt, wykonanie, zazielenienie itp. Wydaje mi się, że jest to w pewnym sensie dobry znak dla Was, bo projektantów ( i nie tylko ich) mieliśmy tych samych. Życząc Wam podobnych wrażeń za rok odsyłam zainteresowanych do źródła: www.budowaroku.pl/index.php?id=laureaci&id2=nis&id3=13 ewentualnie na www.eurobuild.pl (wersja polska i angielska) Pozdro vodnik Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: Chyba dobry news dla Jastrzębowskiego 08.06.05, 10:39 osobliwie wyglada ten wasz budynek od strony stacji beznynowej jak biurowiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: Chyba dobry news dla Jastrzębowskiego IP: *.cwd.waw.pl 08.06.05, 12:05 podobno projekt przewidywał nawiązanie do budynków SGGW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: Chyba dobry news dla Jastrzębowskiego IP: *.eranet.pl 10.06.05, 09:27 Ma ktoś może jakieś info o postępach w budowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: Chyba dobry news dla Jastrzębowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 10:45 Mój kawałek (klatka V) jest dopiero tynkowana. Jak wiecie czesc od zajezdni jest juz pomalowana. Zupełnie nie wiem co się dzieje w środku. Był tam ktos ostatnio? Jakiego koloru bedzie ten budynek. Myslałam, ze kremowo-zielony, ale teraz wygląda, ze chyba cytrynowo-zielony, czy moze się mylę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łowcakomarów Re: Chyba dobry news dla Jastrzębowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 22:27 ja tam nawet dopatrzyłem sie brązów... ps: dzisiaj musiałem koniecznie wymierzyć jedną ściankę w mieszkaniu. ponieważ budowa była juz zamknięta, więc zakradłem się furtką dla robotników, która znajduje się z drugiej strony blaszaka... czułem się jak tom criuse w mission impossible. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: Chyba dobry news dla Jastrzębowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 10:30 Ha ha i co udało się wejść? Odpowiedz Link Zgłoś
mike.net Re: Chyba dobry news dla Jastrzębowskiego 12.06.05, 16:13 I jak to wygląda w środku, są już drzwi do mieszkań? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 VAT c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 20:40 Zobaczcie jaka dyskusja jest na temat Vat-u w wątku: WERSAL PODLASKI -KEN III ETAP. Miejmy nadzieję, że ta sprawa się wyjaśni na ich przykładzie. CHyba, ze ktos wie, czy nasz developer wystąpił o stosowną interpretację do US? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: VAT c.d. IP: *.bphpbk.pl 14.06.05, 14:37 Jakis tydzien temu dzwonilam do spoldzielni - jeszcze nie wystapili i obawiam sie ze jezeli Pan Glowny Ksiegowy wystapi to i tak odpowiedz bedzie, ze musimy zaplacic, bo sam Pan Glowny Ksiegowy jest swiecie przekonany, ze powinnismy. Zrezte jezeli odpowiedz, ze placimy przyjdzie we wrzesniu, a US ma na odpowiedz 3 miesiace, to chyba nic sie juz nie da zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA1 Re: VAT c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 18:29 No własnie urząd skarbowy ma 3 miesiące na odpowiedz, wiec jezeli by teraz wystąpili z tym pytaniem, a odpowiedz nadeszłaby w połowie września to i tak byłoby to nadługo przed podpisaniem aktów notarialnych. Kwestia tylko czy wystąpią i czy zadadzą pytanie w taki sposób, że ich zdaniem VAT jest nienależny. Czy przedłożyłas im interpretację Ministerstwa Finansów i czy ją załaczą. Wiesz moze cos na ten temat? Jeżeli chciałabys skontaktowac się ze mną drogą mailową to podaj tutaj maila lub pisz na adres domko@poczta.onet.pl. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: VAT c.d. IP: *.bphpbk.pl 15.06.05, 13:07 Ja oczywiscie wyslalam do nich pismo powolujace sie w sprawie VAT-u na Rozporzadzenie Ministra Finansow z dn. 27.04.2004 r., ale pozwolilam sobie rowniez zadzwonic do Glownego Ksiegowego spoldzielni. Pan jest przekonany, ze VAT nalezy zaplacic, gdyz nie jest to ustanowienie prawa wieczystego uzytkowania, tylko jakby odsprzedaz tego prawa, - nie mozna wiec tego traktowac oddzielnie od mieszkania, czyli VAT 7% - wiec sadze, ze w takim duchu sformuluje zapytanie i obawiam sie, ze US odpowie mu, ze oczywiscie powinnismy zaplacic. Istnieje mozliwosc odwolywania sie do Izby Skarbowej, ale kolejne 3 miesiace, daja nam grudzien. Wiec na powaznie pojawia sie pytanie czy warto ??? Mi powoli koncza sie pomysly co robic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: VAT c.d. IP: *.cwd.waw.pl 16.06.05, 08:28 Nie wiem czy w dobrym kierunku idziemy doszukując się interpretacji prawnej od US, tudzież wystąpienia SIMUR-u do US. Wydaje się, że obie strony nie są specjalnie dla nas przychylne. Może powinniśmy się skupić na wyegzekwowaniu od SIMUR-u przestrzegania warunków umowy, gdzie jak wszyscy wiemy opłata VAT-u za grunt nie dotyczy wpłat dokonanych przed 1 maja 2004r. Wiem, że ten temat był juz poruszany, ale może ktoś prowadził dalsze rozmowy z SIMUR-em. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: VAT c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 18:59 Z pewnością masz rację. Ale jak widzisz SIMUR zagroził, ze nie podpisze umowy jesli nie zrobimy dopłaty. Zostaje więc wejscie w spor na drogę sądową, a nie wiem czy ktos się na to zdecyduje. Mozna by tez nagłosnic sprawę, moze wtedy by się wycofali, co o tym sądzicie? A w sprawie interpretacji Urzędów Skarbowych, jak widac z innych watków, pojawiły się już sprzeczne interpretacje w tej sprawie zależnie od urzędu skarbowego. Niestety nie wiem nic na temat by taką interpretację wydał urzad skarbowy Warszawa Ursynów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: VAT c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 20:24 Złożyłam do US wniosek o interpretację przepisów podatkowych (sądzę, ze odrzucą jako wniesiony przez osobę nieuprawnioną, no ale cóz musiałam spróbować). Z wątku o Wersalu Podlaskim wynika, ze ich urząd Skarbowy (podlaski) uznał, ze VAt w takiej sytuacji jest nienależny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łowcakomarów Re: Chyba dobry news dla Jastrzębowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 16:11 udało! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BYŁEM ! Re: Jastrzębowskiego IP: *.aster.pl 22.06.05, 19:52 Byłem w mieszkaniu !!!!!!!!!!!!! Ale fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: Jastrzębowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 21:37 Super,a w której klatce masz mieszkanie i jak wyglada stan robót wewnatrz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gin Re: Jastrzębowskiego IP: 65.172.193.* 23.06.05, 11:04 Wszedles w tygodniu czy w weekend?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BYŁEM Re: Jastrzębowskiego IP: *.aster.pl 23.06.05, 15:27 W weekend. Klatka nr 3. Wszystko już jest - rury, parapety, jak byłem to właśnie kończyli malowanie. Na dobrą sprawę to można się powoli wprowadzać z ekipą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: Jastrzębowskiego IP: *.eranet.pl 24.06.05, 11:10 Zaczęli już montaż drzwi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łowcakomarów Re: Jastrzębowskiego IP: 80.51.237.* 26.06.05, 14:55 z drzwiami to jest tak: w czesci lokali zamontowali już drzwi oryginalne (WITEX), po czym stwierdzili, że chyba się za brdzo pospieszyli (bo moga sie zniszczyc) i do reszty lokli zamontowali drzwi prowizoryczne. wniosek: przed odbiorem mieszkania sprawdzcie stan drzwi wejsciowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: Jastrzębowskiego IP: *.eranet.pl 27.06.05, 11:30 Widziałeś te drzwi? Są rozsądnej jakości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gin Re: Jastrzębowskiego IP: 65.172.193.* 28.06.05, 08:51 Widzialem.Moim zdaniem to jedne z najlepszych drzwi na tym rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łowca komarów Re: Jastrzębowskiego IP: *.atrema.deloitte.com / *.crowley.pl 28.06.05, 16:09 może i najlepsze, ale na pewno nie najładniejsze (mają bardzo jasną okleinę drewnopodobną). ps: WITEX ma dwie wersie drzwi wejściowych - BASIC i UPGRADE. może ktoś wie, którą wstawia SIMUR? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gin Re: Jastrzębowskiego IP: 65.172.193.* 29.06.05, 10:32 Sadzac po okleinie to Basic. www.witex-sl.pl/pl/html/drzwi.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raffi Re: Jastrzębowskiego IP: *.eranet.pl 29.06.05, 11:00 A widziałeś już drzwi, które montują u nas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gin Re: Jastrzębowskiego IP: 65.172.193.* 29.06.05, 12:10 Widzialem w ostatni poniedzialek.Klatka III/IV pietro sa owiniete papierem falistym i folia.Od srodka jest "cos" do zamykania co moze "robic" za lancuch.Nie bylo jeszcze grzejnikow.Byly zamontowane tylko podtrzymywacze do nich w kolorze srebrnym.Normalnie montuje sie biale.Brak bylo jeszcze gniazd jak i kontaktow.Pewnie zainstaluja po pomalowaniu scian.W lazience "uszczesliwiono" nas oprawa scienna oswietleniowa stosowana w piwnicach z czasow budownictwa socjalistycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raffi Re: Jastrzębowskiego IP: *.eranet.pl 29.06.05, 13:08 A wiesz może jaki kolor drzwi instalują? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gin Re: Jastrzębowskiego IP: 65.172.193.* 29.06.05, 13:16 W/g probnika ze strony,ktora wczesniej przeslalem bylaby to jasna sosna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: Jastrzębowskiego IP: *.cwd.waw.pl 29.06.05, 11:21 trochę dziwne, aby były to Basic, bo jak widać z linka, te drzwi mają tylko jeden zamek. Chyba, że od środka jest jeszcze jakaś zasuwka. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.net Re: Jastrzębowskiego 29.06.05, 13:50 Jak myślicie, czy Wrzesień jest rzeczywiście realnym terminem oddania? Patrząc na budynek z zewnątrz zostało jeszcze troche do zrobienia, jeszcze nie ocieplona jest w całości ściana od Rosoła. Z tego co pamiętam na Nugacie były dni otwarte we Wrześniu, a wtedy budynek już wyglądał na całkowicie wykończony, tylko robili drobne poprawki, a pierwsi lokatorzy dostali klucze dopiero w grudniu (niby teoretycznie 3 m-ce przed terminem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gin Re: Jastrzębowskiego IP: 65.172.193.* 29.06.05, 14:14 Biorac pod uwage ze firma,ktora maluje ustawia dwa tygodnie rusztowanie na kawalku budynku to moim zdaniem nie.Tak przeciez bylo podczas ustawiania na scianie od Jastrzebowskiego.Sciany wewnatrz budynku tez sa do malowania zarowno w mieszkaniach jak i na klatce.Nie jest jeszcze pomalowane od podworka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: Jastrzębowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 20:44 Ja słyszałam, ze była mowa o poczatku października, a do tego czasu jeszcze 3 pełne miesiące. No cóz, ja umowiłam wstępnie ekipę na paxdziernik, sama nie wiem co o tym sądzić. Z kolei teraz lato, czyli własciwie najlepszy okres na roboty budowlane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raffi Re: Jastrzębowskiego IP: *.eranet.pl 30.06.05, 10:57 Ja tam cały czas mam nadzieję, że we wrześniu dostanę klucze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: Jastrzębowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 11:37 Moze wpłata kolejnych rat za mieszkanie cos przyspieszy. Czy wy tez teraz w czerwcu mieliście termin kolejnej raty? Odpowiedz Link Zgłoś
mike.net Re: Jastrzębowskiego 30.06.05, 16:53 Ja też, a ostatnią ratę muszę wpłacić do końca września + dopłata za drobne zmiany w instalacji ale to już chyba sobie sam dolicze do ostatniej raty. Na pewno można mówić o kluczach tylko w przypadku pełnej wpłaty wartości mieszkania. No ale bądzmy dobrej myśli, że tą zimę spędzimy już na Jastrzębowskiego ;) A tak na marginesie czy ktoś orientuje się ile wyniosą koszta notarialna, bo ja słyszałem że na nugacie za około 55 metrowe mieszkanie trzeba było zapłacić 5000 PLN brr... niestety raczej nieunikniony wydatek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AZB Re: Jastrzębowskiego IP: 217.153.180.* 01.07.05, 08:27 Na Nugat II za 70 m z garażem płacilismy 5500 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: powodzenia Re: Jastrzębowskiego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.07.05, 09:43 Na Nugat za 100 m2 (samo mieszkanie, garaże - później) zapłaciliśmy ok. 7500 pln. Nugat daje swojego notariusza, który chyba ma najniższą z taryf. Chcieliśmy zaangażować naszego, zaprzyjaźnionego, notariusza ale okazał się ciut droższy. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: powodzenia Re: Jastrzębowskiego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.07.05, 09:44 ....pomyłka, po sprawdzeniu w papierach to było 7200 pln. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
r_sobczak Re: Jastrzębowskiego 03.07.05, 11:21 czy ktos wie, czy sa do sprzedania jeszcze jakies mieszkanie, najlepiej 3- pokojowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: Jastrzębowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 21:47 Ze strony Spółdzielni wynika, ze wszystko juz sprzedane. Zawsze jednak warto zadzwonić i się upewnić. Czasami nie aktualizuja informacji, a zdarza się, ze ktos rezygnuje. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: Jastrzębowskiego IP: *.cwd.waw.pl 01.07.05, 08:43 poniżej link do kalkulatora w sprawie wysokości wszystkich opłat związanych z zakupem: dom.gazeta.pl/dom/0,50844.html opłatę notarialną można chyba podzielić na połowę, bo np. na Nugacie SIMUR uzgodnił opłatę z notariuszem o połowę mniejszą, to miła wiadomość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raffi Re: Jastrzębowskiego IP: *.eranet.pl 06.07.05, 12:26 Zrobiłem sobie symulację i wyszło mi że za moje 55 m2 na Jastrzębowskiego zapłacę notariuszowi niewiele ponad 2 tys. - wydaje się być to rozsądna kwota. Byłem ostatnio na budowie i rozmawiałem z pracownikami. Zgodnie twierdzili że mają oddać budynek pod koniec września. Jednak jak popatrzyłem na stan prac to troszkę w to wątpię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gin Re: Jastrzębowskiego IP: 65.172.193.* 07.07.05, 09:20 Wczoraj montowali porecze schodowe w klatce III.Mieszkania na IV pietrze byly pozamykane na klucz poniewaz juz zaczeli montowac grzejniki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: Jastrzębowskiego IP: *.eranet.pl 07.07.05, 13:32 Wiecie może kiedy będziemy podpisywać akty notarialne? Podobno aby móc skorzystać zulgi remontowej faktury muszą być wystawione po dacie podpisanie aktu, a ulga działa tylko do końca roku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: Jastrzębowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 17:30 No cóż, jak wynika z umowy akty będą podpisywane najpóźniej do konca marca 2006. Jeżeli ktos ma juz jakies mieszkanie to bedzie kupował na obecne mieszkanie, a jesli nie to gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Jastrzębowskiego IP: *.eranet.pl 11.07.05, 11:47 Oj nie bardzo mi to pasuje... Odpowiedz Link Zgłoś
di76 Re: Jastrzębowskiego 15.07.05, 10:12 Wczoraj w końcu rusztowania zostały przeniesione w ostatnią część nieotynkowaną, czyli koniec budynku w klatce V. Bardzo mnie to cieszy bo juz mialam obawy ze o niej zapomnieli :). Wszystkie balkony maja juz barierki w kolorze stalowym (btw. nie wiecie czy beda malowane?), a wczoraj poznym popoludniem budynek naprawde ladnie wygladal w sloncu... chyba sie rozczulilam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziona lila Re: Jastrzębowskiego IP: 217.153.224.* 18.07.05, 11:55 Ale się zgapiłam. Nie zauwazyłam, ze na Ursynowie jest budowany ten blok. Niestety wszystkie mieszkanka juz wysprzedane, a na rynku wtórnym oferują je po 4.900. Czyste zdzierstwo. Gdyby ktos sam budował, to bym to zrozumiała, a tak - niestety nie bedą Waszą sąsiadką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: Jastrzębowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 20:50 No tak 4900 to faktycznie przesada, widocznie ktos od razu nastawił się na zrobienie interesu. A gdzie znalazłas tego typu ofertę? Faktycznie SIMUR mało ogłasza sie w mediach. Teraz mają budopwac na skrzyzowaniu KEN i Płaskowickiej. Powodzenia w poszukiwaniach. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziona lili Re: Jastrzębowskiego IP: *.chello.pl 18.07.05, 22:39 ogłoszenie znalazłam tutaj - na gazecie. Przykro mi poprostu. A ze jestem honorowa, nie bede wypychac jakiemuś cwaniakowi kieszeni. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
mike.net Termin oddania 13.07.05, 11:06 Wczoraj dowiadywałem się o termin oddania, ponoć odbiór bydynku przez Spółdzielnie ma odbyć się pod koniec sierpnia, ale cały wrzesień będzieprzeznaczony na elimonowanie ewentualnych usterek, więc najbardziej realnym terminem oddania jest początek października (pod warunkiem że nie będzie większych niespodzianek) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: Termin oddania IP: *.eranet.pl 13.07.05, 13:20 A wiesz może, kiedy będą dawać klucze. Chciałbym jak najszybciej zacząć wykończeć mieszkanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łowca komarów Re: Termin oddania IP: *.atrema.deloitte.com / *.crowley.pl 13.07.05, 13:43 "ALF" - uwielbiałem ten serial! pamiętacie jak alf wdał się w dyskusję i poważnym tonem do teściowej, która ich odwiedziła: "tak, to prawda. w tym domu panują pewne zasady: nie można jeść kotów i wchodzić do pralki". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: Termin oddania IP: *.eranet.pl 13.07.05, 14:14 porównanie może nie do końca trafione, ale mam jasnośći :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike.net Re: Termin oddania IP: 195.136.120.* 15.07.05, 13:17 Z tego co dowiedzialem sie w spoldzielni realnym terminem wydawania kluczy jest poczatek Października o ile nie będzie żadnych niespodzianek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Info z budowy IP: *.eranet.pl 21.07.05, 11:41 We wtorek odwiedziłem budowę. Panowie powili wykończają klatki schodowe (w większości jest już terakota) i wstawiają drzwi (również są już zainstalowane w większości mieszkań). Niepokoi mnie jedynie duży bałagan wokół budynku i to kiedy zdążą to jako tako zagospodarować. Odpowiedz Link Zgłoś
di76 komórka lokatorska 21.07.05, 12:49 Dzwoniła dziś do mnie pani ze spółdzielni z pytaniem czy nie jestem zainteresowana kupnem komórki lokatorskiej w IV klatce. Byłabym ... ale pomieszczenie ma powierzchnię 22 m2 :) Może ktoś z was jest zainteresowany ? Odpowiedz Link Zgłoś
di76 Re: komórka lokatorska 21.07.05, 18:19 Za 1000 zł za metr, ale pani mówiła tez że jest możliwość negocjacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx ceny za projekt zamienny IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.07.05, 20:14 jakoś strasznie dużo im wychodzi, np. ponad 100 złotych brutto za dodatkowe gniadko elektryczne (w tym nieznana cena osprzętu - ktoś wie jaki ma być) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raffi info z budowy IP: *.eranet.pl 27.07.05, 09:46 Wczoraj odwiedziłem budowę. Ekipa zakończyła malowanie budynku od strony podwórka. Od rosoła powstawiali metalowe konstrukcje w loggiach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kika Vat -ciąg dalszy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.07.05, 15:30 Wczoraj dostałam pismo ze spółdzielni, w którym informują mnie o wysokości ostatniej raty(oczywiście powiekszonej o Vat za grunt) i o naliczeniu odsetek jeśli nie zapłacę całej kwoty w całości do końca sierpnia. Dziś mój tata był w spółdzielni i pokazał im zapis w umowie wg którego nie powinnam płacić Vatu za grunt. Pani uprzejmie powiedziała, że zapis ten jest niefortunny, ale i tak będę musiała zapłacić, bo inaczej nie dostane kluczy. Myślę, że nie tylko ja jestem w takiej sytuacji. Co robicie? Płacicie? Kwota nie jest duża, ale jak pomyslę, że można za nią kupić np pralkę lub lodówkę to płacenie mi sie wcale nie uśmiecha. Jutro albo pojutrze widzę się z radcą prawnym zobaczymy co on powie. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.net Re: Jastrzębowskiego - fotki z budowy 28.07.05, 15:12 www.mlociny.waw.pl/~mszulc/gallery/view_album.php?set_albumName=album77 - kilka fotek z Budowy, od Rosoła w III i IV klatce zabudowali już balkony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Jastrzębowskiego - fotki z budowy IP: *.eranet.pl 03.08.05, 12:33 Czy ktoś z was ma jakieś informacje, jak będzie zagospodarowany teren wokół budynku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lliki Re: Jastrzębowskiego - fotki z budowy IP: *.eranet.pl 10.08.05, 12:17 z tego co wiem mają niedługo remontować ulicę jastrzebowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
mike.net Re: Jastrzębowskiego - EKRANY 10.08.05, 13:50 Czy jest ktoś na forum kto ma balkon lub taras (1 piętro) od ulicy Rosoła? Myślę że dobrze by było postarać się z ZDM o budowę ekranów dzwiękochłonnych na wysokości budynku, bo co by nie mówić ruch tam jest dosyć spory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kristoff Re: Jastrze˛bowskiego - fotki z budowy IP: *.nie.com.pl 12.08.05, 18:02 Bylem wczoraj. Widzialem, ze zrobili chodnik od strony osiedla i zlikwidowali parking strzezony od strony Rosola. A smietnik jak stal tak nadal stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: Jastrze˛bowskiego - fotki z budowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 15:37 No własnie, ten paskudny smietnik... Jeden z sąsiadów pisał powyżej o kosztach dołożenia nowego gniazdka. Skad te dane. Czyżbyć juz dostał jakies wyliczenia ze Spółdzielni? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tkl Re: Jastrze˛bowskiego - fotki z budowy IP: *.novartis.com 16.08.05, 09:37 Np. do mnie przyszło pismo (dostałem 29.07, nie pamiętam, jak datowane, nie mam przy sobie) z weryfikacja wysokości ostatniej wpłaty (mam termin na 30 sierpnia), do tego kalkulacja uzasadniająca zmianę - rozliczenie tego, z czego zrezygnowałem i tego, co wykonano dodatkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack koszty IP: *.cwd.waw.pl 16.08.05, 12:12 Apropos śmietnika, to kiedyś słyszałem w SIMUrze wersję, że ma być przeniesiony w inne miejsce, co ponoć zostało uzgodnione z sąsiadującą spółdzielnią, Natomiast tez otrzymałem pismo, w którym to określa się wysokości poszczególnych robót zastępczych. Osobiście byłem zaskoczony np. opłatą za dodatkowe gniazdo TV - 24 zł. Według mnie inne podane ceny nie były kosmiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: koszty IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.08.05, 00:43 te 24 PLN to netto i chyba za samo plastikowe gniazdko (pewnie w detalu można kupić taniej), gdzie indziej jest skalkulowany kabelek, rurka na kabelek, dziurka pod gniazdko, montaż gniazdka etc.etc. w cennikach remontowych z dodatkowym kuciem tynku, szpachlowaniem i malowaniem elektryka wychodzi taniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: xxx IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.08.05, 22:00 proszę się nie przedrzeźniać, do szkoły było pod górkę i podpisuję sie jak umiem Odpowiedz Link Zgłoś
di76 Re: Jastrze˛bowskiego - fotki z budowy 16.08.05, 09:20 też widziałam że likwidują parking. I na dodatek lezą tam scięte trzy drzewa które oddzielały nasz blok od ulicy Rosoła, niewysokie, ale zawsze. Bardzo mi się tp nie spodobało. Nie wiecie co ma być zamiast tego parkingu ? Jakiś podjazd pod blok może ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raffi Re: Jastrze˛bowskiego - fotki z budowy IP: *.eranet.pl 16.08.05, 11:23 Z tego co wiem ma by tam zrobiona uliczka wokół bloku. Odpowiedz Link Zgłoś
ak.kk Re: Jastrze˛bowskiego - fotki z budowy 16.08.05, 20:16 W zeszłym tygodniu odwiedziłem budowę. Od kierownika budowy usłyszałem, że powinni zakończyć prace z końcem września (ale to są tylko słowa ...). W klatce piątej ściany na klatce i w mieszkaniach są juz pokryte gładzią gipsową, przeszlifowane, a dzisiaj to już podejrzewam, że i pomalowane. Skoro tak jest w kl.V to i w pozostałych prawodopodnie również. 24 września Spółdzielnia planuje 'Dzień Otwarty' na ul.Jastrzębowskiego 24, będzie można pospacerować po budowie i mieszkaniach. Skoro planują dzień otwarty, to wynika z tego, że wtedy budowa powinna być już naprawdę mocno zaawansowana. Bądźmy dobrej myśli :-) Pozdrawiamy przyszłych sąsiadów, AK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: Jastrze˛bowskiego - fotki z budowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 21:23 Miejmy nadzieję ze od strony Rosoła zrobią jakies miejsca parkingowe (chociazby dla gości ) Tak przynajmniej jest przy alei KEN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: Jastrze˛bowskiego - fotki z budowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 18:06 Oglądaliśmy nasze mieszkanie dzisiaj. Jest naprawdę fajne. Niezły widok z okna (VI piętro). Jedynym mankamentem to to, ze jest jednak dosyc głosno (byłam tam drugi raz i zawsze w maksymalnym szczycie ruchu). Pytalismy o smietnik (najpierw robotnicy mieli przesuwac, teraz kazali im się wstrzymać). Nie wiadomo dlaczego. Robotnicy wywiązą się na koniec wrzesnia, ale powiedzieli nam, ze nie jest to jednoznaczne z oddaniem mieszkan przez Spoldzielnię. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: Jastrze˛bowskiego - fotki z budowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 21:16 Dostaliśmy dzisiaj pismoi ze Spółdzielni, za przeróbki dodatkowo 2.400zł. Szczerze mówiąć nie spodziewałam się az tyle. Jak to wygląda u was? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gin Re: Jastrze˛bowskiego - fotki z budowy IP: 65.172.193.* 24.08.05, 14:20 Jezeli panowie budujacy wywiaza sie z terminu - koniec wrzesnia - to my otrzymamy klucze do mieszkan w listopadzie.Troche pozno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raffi Re: Jastrze˛bowskiego - fotki z budowy IP: *.eranet.pl 24.08.05, 15:56 Skąd takie duże opóźnienie?j Ja liczę na połowę pażdziernika.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Termin oddania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 18:10 Do Gin. Dlaczego sądzisz ze w listopadzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: Termin oddania IP: *.cwd.waw.pl 25.08.05, 09:46 Z tego co wczoraj zasłyszałem na budowie,listopad jest prawdopodobny. Budowa powinna się zakończyć do końca września, później około 1 miesiąca (w najlepszym przypadku) będą trwały odbiory.Dopiero po ich zakończeniu będą wydawane klucze, nawet do tzw. wykończenia. Tak też było na Nugacie II. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gin Re: Termin oddania IP: 65.172.193.* 25.08.05, 10:28 Do Jack:dzieki za potwierdzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gin Re: Termin oddania IP: 65.172.193.* 25.08.05, 09:55 Dlatego ze wykonawca ma przekazac na koniec wrzesnia budynek do odbioru przez SIMUR.Nastepnie spoldzielnia musi dostac zgode na uzytkowanie tego budynku. To wiaze sie z roznego rodzaju kontrolami od strazy pozarnej do elektryka.Po uzyskaniu pozytywnych opinii urzad miejski czy dzielnicy wyraza zgode na oddanie budynku do uzytkowania.Ta "sciezka" trwa niestety okolo miesiaca.Moze ktos z Zielonego Nugatu lub KENu nam powie jak to dlugo u nich trwalo, a przy okazji da bardziej optymistyczna wioadomosc od mojej.Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N 2 Re: Termin oddania IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.08.05, 10:21 Nugat II był odbierany inaczej niż wczesniejesze inwestycje (KEN'y czy Nugat I), a proceura była następująca: najpierw wykonawca oddaje SIMUR'owi (doskonały patent bo juz na wstepie SIMUR wyłapuje niedociągnięcia i w trybie pilnym są one usuwane), następnie budynek musi mieć odbiór techniczny przez miasto (to trwa min. 1 miesiąc nawet z tzw. szybkimi ścieżkami, chyba, że coś się zmieniło w procedurach)i mieszkania są wydawane właścicielom. Jeżeli inwestor przewiduje oddanie na koniec września to, musicie doliczyć jakieś 1 1/2 - 2 miesiecy. W poprzednich inewstycjach można było przeskoczyć jakiś miesiąc a mieszkania były wydawane przed odbiorem technicznym, obecne przepisy nie pozwalają na to tak prznajmnie twierdzi SIMUR, choć inni dewloperzy tak robią (Wersal, DD, Strus). Mam nadzieję, że nie brzmię pesymistycznie na pociesznie dodam, że wasza inwestycja jest dużo mniejsza nisz Nugat II i być może wszystko potoczy się szybciej. Czego wan serdecznie życzę. N 2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Drzewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 16:36 Di76 zmartwiła się wycięciem drzew od Rosoła. Jak pisali dzisiaj w Wyborczej podobno mają "wyładniac" ulicę i nasadzic duzo drzew przy Rosoła, uzupełnic sciezki rowerowe itd. Bądzmy dobrej mysli. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mike.net Re: Drzewa 26.08.05, 13:22 Szczerze to i mnie to troche martwi, pocieszam się że mam też okna na podwórko, jednak z dużego pokoju na Rosoła. Czy ktoś może się orientuje czy przewidziana jest budowa ekranów dzwiękochłonnych ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: Drzewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 18:44 Takie ekrany to chyba buduje zarząd dróg (nie jestem pewna). Na forum Nugat kidedys był poruszany ten problem. Ale w koncu ich odsiedle ma oddzilic od Rosoła kolejny budynek. Pewnie, ze byłobywietnie. Szansa na zminiejszenie ruchu na Rosoła jest połaczenie KEN z MOkotowem, ale to nastąpi minimum za 2 lata. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA1 Lokale użytkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 15:52 Wiecie moze jakie będą w naszym budynku. Gdzies widziałam informację, ze będzie tam siedziba Spółdzielni, ale nie wydaje mi się to prawdopodobne. Ktoś coś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo dzień otwarty IP: *.eranet.pl 29.08.05, 15:24 Słyszałem że ma odbyć się dzień otwarty na budowie wiecie może kiedy i co mają w planach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Byłam na budowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 17:09 Naokoło bloku kładą chodniki, ale śmietnik nadal stoi. Wygląda to naprawdę obrzydliwie.Mam nadzieję, ze to jednak chwilowe. Pozdrawiam Acha ponawiam pytanie:czy wam tez tak duzo doliczyli za roboty zamienne (u nas 2.400).? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Byłam na budowie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.08.05, 19:03 był o tym mój post miesiąc temu; takie są zdaje się uroki kosztorysowania budowlanego i ceny te nie mają nic wspólnego ani z rynkowymi negocjowanymi, ani z tym co deweloper płaci wykonawcy ponieważ wcześniej nie były one znane (ustnie miało być tanio), więc wszyscy będą raczej rozczarowani; morał jest taki, że w projekcie zamiennym należy robić minimum niezbędnych rzeczy np. instalacje w szlichcie, a resztę samemu na etapie wykończania lokalu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: Byłam na budowie IP: *.cwd.waw.pl 30.08.05, 08:44 Z rozmowy z pracownikami SIMUR-u wynika, że śmietnik będzie na 100% przeniesiony, problem w tym, że już czwarty projekt został odrzucony przez sąsiednią spółdzielnię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: Byłam na budowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 16:36 Dzięki za dobrą wiadomosc odośnie śmietnika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: dzień otwarty IP: *.cwd.waw.pl 30.08.05, 08:46 nie wiem co mają w planach, ale dzień otwarty ma się obdyć 24 września. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.net Re: dzień otwarty 30.08.05, 11:29 Pewno będzie grochówka, przynajmniej tak było na Nugacie ;-)) Ale piwa nie dali ;( No i będzie można przejść się po mieszkaniach ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Nugat III IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 17:51 A jednak najpierw będą budowac Nugat III (tak wynika z ich strony), a nie przy Płaskowickiej jak informowali wczesniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raffi Re: dzień otwarty IP: *.eranet.pl 02.09.05, 12:31 Właśnie zabuliłem ostatnią ratę. Przy okazji odwiedziłem budowę. Widać powpli już koniec ale martwi mnie mocno teren po zlikwidowanym parkingu - wyjątkowo nieestetycnie to wygląda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tek Re: dzień otwarty IP: *.eranet.pl 02.09.05, 13:10 A wiecie może jak dużo Simur będzie nas obciążał za opłaty z m2? Odpowiedz Link Zgłoś
mike.net Re: Jastrzębowskiego - fotki z budowy 02.09.05, 14:32 Dokładnie, ten parking wygląda troche tak na siłe tam zrobiony, wczoraj byłem na budowie, panowie doprowadzili chodnik do drzewa (od strony Rosoła), jestem ciekaw jak puszczą go dalej, bo na drodze stoją 4 wielkie drzewa, mam nadzieje że ich nie wykarczują. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.net Re: Jastrzębowskiego - fotki z budowy 02.09.05, 14:32 Dokładnie, ten parking wygląda troche tak na siłe tam zrobiony, wczoraj byłem na budowie, panowie doprowadzili chodnik do drzewa (od strony Rosoła), jestem ciekaw jak puszczą go dalej, bo na drodze stoją 4 wielkie drzewa, mam nadzieje że ich nie wykarczują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: Jastrzębowskiego - fotki z budowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 17:27 Miejmy nadzieję, ze jakos to będzie wyglądać, w koncu roboty w toku. Wszystkie dotychczasowe inwestycje Simur-u maja zadbany teren, miejmy nadzieję,ze tu tez tak bedzie. Dzisiaj dowiedziałm się ,ze srednia cena na Nugat III to 5700/m2. Chyba w ostatniej chwili udało nam się kupić mieszkania po znośnej (tez niemałej cenie) Pozdrawiam, do zobaczenia na dniu otwartym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: Jastrzębowskiego - fotki z budowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 17:30 Acha jeszcze jedno, czy dopłaciliście VAt na grunt. Ja jeszcze nie płaciłam ostatniej raty. Jak Wy zrobiliście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kika Re: Jastrzębowskiego - fotki z budowy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.09.05, 23:20 Ok 3 tyg temu wysłałam do spółdzielni pismo w sprawie Vatu. Do tej pory nie dostałam odpowiedzi więc ostatnią ratę zapłaciłam bez Vatu i czekam na ruch ze strony pana prezesa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: Jastrzębowskiego - fotki z budowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 21:54 Daj znać, gdy dostaniesz jakąś odpowiedż w sprawie VAt-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Jastrzębowskiego IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 02.09.05, 23:39 moze macie najnowsze zdjecia z budowy.Bede bardzo wdzieczny !!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mike.net Re: Jastrzębowskiego 03.09.05, 19:10 Ogólnie budynek już jest prawie ukończony, zostały im dosłownie skrawki do otynkowania od strony Rosoła. Obejście też od strony Jastrzębowskiego też już zrobili, teraz robią parking od strony Rosoła, widać że bardzo mocno przyspieszyli. Na stronie simuru pojawiły się już plany mieszkań w inwestycji Nugat III, ale jeżeli to prawda że teraz cena wzrosła do 5700 m2 to powinniśmy się cieszyć że jeszcze kupiliśmy po starych cenach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: Jastrzębowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 19:21 Informacja prosto ze Spółdzielni (od Pani Szadkowskiej), średnia cena 5300 netto co wychodzi 5670 brutto. A wiec od Rosoła będzie jakis parking? Mam nadzieję, ze ogolnodostępny. Ktos wie jak dokładnie ma to wygladać? Odpowiedz Link Zgłoś
mike.net Re: Jastrzębowskiego 04.09.05, 09:20 Właściwie to już jest zarys tego parkingu, widziałem wczoraj jak układali kostke. Parking wygląda dokładnie tak jak na planach które dostaliśmy od Simuru (na przekroju budynku). Co do cen na Nugacie III to i tak są naprawde wysokie, pomyśleć że 2 lata temu nowe mieszkania były średnio po 3400 m2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: Jastrzębowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 11:00 Ja akurat takiego planu nie miałam. Cieszę się, ze bedzie parking. Faktycznie takie ceny jak piszesz były 2 lata temu. Nie załapalismy sie na najnizsze, ale dobrze ze udało nam się chociaz po 4ooo/za m2. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: Jastrzębowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 14:19 Własnie wrociłam z budowy i muszę powiedziec ze wygląda bardzo fajnie. Chodnik od Rosoła położony (skręca, ktos się niepokoił ze wytną drzewa) i widac miejsce na parking. Jedno co mi się nie podoba to kształt tej działki (ta głupia wnękwa na śmietnik, miejmy nadzieje ze smietnik aniknie), ale kształt terenu chyba i tak sie nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.net Re: Jastrzębowskiego 04.09.05, 16:42 no fakt, stary śmietnik wgryzający się w nowoczesną zabudowę niezbyt ładnie wygląda. Do pełni szczęścia brakuje nam jeszcze tych ekranów od stony Rosoła, może nie wygłuszą całkowicie hałasu, ale z pewnością go zredukują w znacznym stopniu tak jak to ma miejsca na wale międzyszyńskim. Sądze że powinniśmy napisać współną petycję do ZDM podpisaną przez wszystkich którzy mają okna na wschód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: Jastrzębowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 19:09 Myslę ze warto sprobowac, ale pewnie dopiero wtedy gdy bedziemy juz formalnie włascicielami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Jastrzębowskiego IP: *.eranet.pl 06.09.05, 12:26 Orientuje się ktoś może jak będzie zagospodarowane podwórko? jakiś plac zabaw? w planie widziałem jakieś oczko wodne, macie jakieś info na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gin Re: Jastrzębowskiego Kupie IP: 65.172.193.* 06.09.05, 14:35 Kupie bezposrednio 1-pokojowe.Teraz udzial lub po otrzymaniu kluczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: Jastrzębowskiego Kupie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 20:19 Jak to GIN, kupujesz kolejne mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gin Re: Jastrzębowskiego Kupie IP: 65.172.193.* 07.09.05, 08:14 To nie ja kupuje.To dla znajomych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: Jastrzębowskiego Kupie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 18:01 Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: Jastrzębowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 20:24 Ma byc malutki plac zabaw, prawdopodobnie 1 hustawka i piaskownica. Jesli masz malutkie dziecko to wystarczy, jesli większe to z pewnoscia za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: Jastrzębowskiego IP: *.cwd.waw.pl 07.09.05, 08:00 Nie podejrzewam, aby była piaskownica. Obostrzenia są tak duże..., no i kontrole bodajże z Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 TERMIN ODBIORU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 18:55 Czy ktos pytał się w Spółdzielni, kiedy mozemy dostac klucze do wykonczenia mieszkań, czy dopiero po odbiorze przez miasto, czy uda się wczesniej. Jak było na Nugacie? Jak sadzicie kiedy bedziemy mogli zamieszkac, probuje zarezerwowac sobie jakies terminy dla ekipy wykonczeniowej i nie wiem na kiedy. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.net Re: TERMIN ODBIORU 07.09.05, 23:02 Na Nugacie II dzień otwarty był we Wrześniu 2004, a klucze wręczali w połowie grudnia 2004. Mam nadzieje że u nas będzie wcześniej, dopytywałem się w spółdzielni, myślę że realnym terminem może być listopad i chyba nie wcześniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: TERMIN ODBIORU IP: *.eranet.pl 08.09.05, 10:00 Byłem wczoraj na budowie. Zamontowali juz część okien w loggiach. Muszę przyznać, że budynek wygląda bardzo ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
di76 Nowe zdjęcia 08.09.05, 10:31 Podsyłam link do nowych zdjęć. Zrobiłam je w sobotę 3 września, niektóre ujęcia z poświęceniem zrobiłam stojąc na trzepaku :) chomik76.w.interia.pl/jastrzebowskiego24/2005-09-03/j24_wrzesien.html Odpowiedz Link Zgłoś
mike.net Re: Nowe zdjęcia 08.09.05, 13:06 Dzięki za fotki, teraz widać jak szybko pracują, z dnia na dzień teren dookoła budynku się zmienia, dziś jadąc do pracy widziałem że już uliczka od strony Rosoła nabiera wyglądu, na rusztowaniach uwijają się jak mrówki, myślę że jeszcze 4 do 5 dni i będzie wykończona całkowicie ściana od Rosoła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kika Re: Nowe zdjęcia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.09.05, 14:29 Dzień otwarty bedzie na 100% 24.09.05 od 10 do 15. Grochówka tez będzie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: Nowe zdjęcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 15:38 DZięki, a skąd masz te informacje, czy takie zawiadomienie każdy otrzyma do domu, czy jest jakas wywieszona informacja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kika Re: Nowe zdjęcia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.09.05, 10:08 Byłam w piatek na budowie i informacje są od kierownika budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gin Re: TERMIN ODBIORU IP: 65.172.193.* 13.09.05, 08:29 A dzis jest odbior budynku przez MPWiK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: TERMIN ODBIORU IP: *.eranet.pl 13.09.05, 09:36 Swietnie to kto jeszzce musi odebrac budynek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: TERMIN ODBIORU IP: *.eranet.pl 14.09.05, 10:32 Byłem wczoraj i faktycznie ostro przyspieszyli. Elewacja jest już w całości gotowa. pozostało im wstawienie oszklenia w loggiach w trzech pionach i dokończenie uliczek wokół budynku. Wygląda na to, że na dzień otwarty wszystko będzie gotowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: TERMIN ODBIORU IP: *.aster.pl 14.09.05, 10:55 A kiedy jest ten dzień otwarty??? Czy info o 24 września jest pewne??? Dostaniemy jakieś pismo??? Odpowiedz Link Zgłoś
di76 NAPIS 14.09.05, 11:23 Dzisiaj troche mnie zamurowało kiedy przechodziłam obok budyku. Od strony statoil na szczycie budynku wyrósł wielki szpetny napis URSYNOW z logo spoldzielni, zielony i podswietlony w nocy. Fuj. Ale prace faktycznie posuwają się teraz bardzo szybko i poza napisem nie mam zadnych zastrzezen :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: NAPIS IP: *.cwd.waw.pl 14.09.05, 15:26 Myślę, że jak powstanie "wspólnota", to coś z tym napisem zrobimy, chyba, że SIMUR bedzie chciał nam odpowiednio płacić za reklamę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gin Re: NAPIS IP: 65.172.193.* 15.09.05, 08:47 Odkujemy wtedy koszty prac dodatkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gin Re: TERMIN ODBIORU IP: 65.172.193.* 14.09.05, 12:34 Na dzien otwarty mamy dostac zaproszenia.Wtedy tez (podobno) dowiemy sie kiedy otrzymamy klucze od mieszkan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łowca komarów Re: TERMIN ODBIORU IP: *.atrema.deloitte.com / 82.177.11.* 15.09.05, 09:55 ten napis rzeczywiście jest okropny. wydaje mi się, że nie mogą nam fundować takiego napisu bez uzyskania naszej zgody (właścicieli lokali). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gin Re: TERMIN ODBIORU IP: 65.172.193.* 15.09.05, 10:45 Czy ktos z przyszlych sasiadow widzial ten napis podczas wizualizacji budynku?? Jezeli go nie bylo to jest on chyba bezprawnie zamontowany.To jest do sprawdzenia w UOKiKU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: TERMIN ODBIORU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 11:58 a dlaczego bezprawnie ? Wlascicielem budynku jest spoldzielnia i poki co moze sobie robic z nim co chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: TERMIN ODBIORU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 12:20 No coż , a więc prawdopodobnie potwierdza się ,ze Spółdzielenia będzie miała tam swoja siedzibę. Nie wiem tylko co to oznacza dla nas mieszkaców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kika Re: TERMIN ODBIORU IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.09.05, 16:01 Kierownik budowy powiedział, że spółdzielnia zostaje tam gdzie jest. W naszym budynku napewno bedzie apteka i biuro notariusza lub radcy prawnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: TERMIN ODBIORU IP: *.eranet.pl 15.09.05, 17:01 mam już zaproszenie na dzieńotwarty - sobota godz 10. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: TERMIN ODBIORU IP: *.cwd.waw.pl 16.09.05, 08:08 masz rację, w obecnej chwili, jak najbardziej tak. Ale nowy właściciel, czyli MY, możemy mieć odrębne zdanie w zakresie napisów i reklam na naszym budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gin Re: TERMIN ODBIORU IP: 65.172.193.* 16.09.05, 09:10 Tak samo wlascicielem na dzien dzisiejszy drzwi wejsciowych okien Twojego mieszkania jest SIMUR.W zwiazku z tym do czasu zasiedlenia ma prawo reklamowac co sobie jej sie rzewnie podoba zaslaniajac Twoje okna.Po podpisaniu aktu notarialnego z obojetnie kim juz nie moze bez uzyskania zgody.Otrzymujac min. wizualizacje podczas podpisywania umowy nie zauwazylem,aby od strony polnocnej na budynku byl sporny napis.Budynek w ktorym kupilem mieszkanie nie jest dla mnie tez znakiem drogowo-informacyjnym,ze znajduje sie na Ursynowie czy od niego zaczyna sie Ursynow.Nie poinformowano mnie tez,ani nie zapytano o zdanie na temat tego napisu.Napis ten nie wyglada na tymczasowy tak jak wczesniej byly reklamy farb czy tynkow pewnej firmy umieszczone na rusztowaniach.Byc moze podpisujac umowe byles poinformowany o tym napisie,albo podpisales zgode w trakcie budowy a ja nie.Dlatego to jest dla mnie bezprawne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Antena na dachu ??? IP: *.aster.pl 17.09.05, 19:25 Dzisiaj zauważyłem antenę satelitarną i antenę zwykłą telewizyjną na dachu naszego bloku. Czy może ktoś wie dlaczego one się tam znajdują? Czy może ktoś się już wprowadził? Odpowiedz Link Zgłoś
mike.net Re: Antena na dachu ??? 18.09.05, 10:30 to chyba raczej nie jest antena TV, tylko antena firmy ochroniarskiej, w końcu budynek ma być dozorowany, podobnie jak na Nugacie Odpowiedz Link Zgłoś
mike.net Kilka nowych fotek z 18 Września 18.09.05, 12:27 www.mlociny.waw.pl/~mszulc/gallery/view_album.php?set_albumName=album82 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: Kilka nowych fotek z 18 Września IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 16:46 Okazuje się, ze narazie nie poznam sąsiadów z mojego pietra. Sąsiadujące mieszkanie jest wystawione na rynku wtónym w cenie 5000/m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morth Re: Kilka nowych fotek z 18 Września IP: *.eranet.pl 19.09.05, 10:13 Które to mieszkanie, jaka cena? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: Kilka nowych fotek z 18 Września IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 18:21 70 m2 w klatce V- cena ok.350.000 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: Antena na dachu ??? IP: *.cwd.waw.pl 19.09.05, 12:36 Nie widziałem tej anteny, ale mam nadzieję, że nie jest to antena UMTS-u lub innej telefonii komórkowej. Byłoby to nieciekawe......... Odpowiedz Link Zgłoś
mike.net Re: Antena na dachu ??? 19.09.05, 13:01 No chyba nic takiego (stacji bazowej GSM) nie mogą postawić bez zgody wspólnoty, no ale z drugiej strony reklame postawili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gin Re: Antena na dachu ??? IP: 65.172.193.* 19.09.05, 13:46 W sobote mamy przeciez "dni otwarte" to moze sie cos wiecej dowiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Antena na dachu ??? IP: *.eranet.pl 20.09.05, 13:10 przede wszystkim chcę dostać info, kedy dostanę klucze do mieszkania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kristoff Re: Antena na dachu ??? IP: *.nie.com.pl 20.09.05, 14:07 A czy ktos sie orientuje jaka firma bedzie nam dostarczac telewizje, telefon i internet? Odpowiedz Link Zgłoś
mike.net Re: Antena na dachu ??? 20.09.05, 14:16 Z tego co się dowiadywałem budynek jest okablowany, wystarczy że operator doprowadzi swój sygnał do piwnicy. Prawdopodobnie będziemy mogli wybierać pomiędzy Asterem a UPC (czyli 2 operatorów w jednym budynku). Co do telefonów to chyba też przez kablówke, ja przynajmniej tepsy nie chce u siebie, ale pewno będzie i taka możliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
di76 Dni otwarte 20.09.05, 17:57 Czy na dniach otwartych będzie można wejść do mieszkań ? Odpowiedz Link Zgłoś
mike.net Re: Dni otwarte 20.09.05, 18:47 Jasne, to w sumie podstawa dnia otwartego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: Antena na dachu ??? IP: *.cwd.waw.pl 21.09.05, 08:26 Nie jestem pewien, czy będziemy mieli wybór co do operatora kablówki. Dla SIMUR-u to ładny kąsek wyboru operatora, który z nich niechciałby 100 kilku nowych abonentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kika do Kiki 1 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.09.05, 11:33 Czy masz juz odpowiedź od US w sprawie interpretacji przepisów dotyczących Vatu za grunt? Simur też złożył pismo w skarbówce i do tej pory czeka na odpowiedź. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: do Kiki 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 17:01 Własnie dostałam wczoraj odpowiedz. Niestety nie uznano mnie za stronę i odrzucono moj wniosek, z informacją, ze tylko SIMUR moze wystąpić z takim zapytaniem. Mam nadzieję, ze faktycznie złozyli takie zapytanie. Nie wiesz kiedy? Urząd Skarbowy ma 3 miesiące na odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kika Re: do Kiki 1 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.09.05, 17:25 Ja złozyłam pismo do spółdzielni w sprawie Vatu 02 lub 03. sierpnia. Wczoraj od głównego księgowego dowiedziałam się, że odpowiedź dostanę za miesiąc, po tym jak oni sami dostaną pismo ze skarbówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: do Kiki 1 IP: *.eranet.pl 23.09.05, 09:37 Byłem wczoraj ok 19. na budowie a tam jeszcze ze 100 robotników zasuwało i to w mrówczym tempie. Widać, że chcą wszystko skończyć na sobote. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack VAT IP: *.cwd.waw.pl 23.09.05, 11:09 Z tego co zasłyszałem w SIMUR-e, złożyli wniosek do US i czekają na odpowiedź, 3-miesięczy termin odpowiedzi mija 25 października. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łowcakomarów Re: VAT IP: 80.51.237.* 24.09.05, 14:21 napiszcie co było na dniu otwartym. sąsiad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: dzień otwarty IP: *.aster.pl 24.09.05, 17:00 grochówka i krówki; chyba unikalną atrakcją była możliwość obejrzenia wszystkich mieszkań, nie tylko swojego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kika Re: dzień otwarty IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.09.05, 10:32 Czy padła jakas data kiedy otrzymamy klucze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: dzień otwarty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 12:59 Pani Szadkowska stwierdziła, ze o wymagane pozwolenie na użytkowanie budynku wystąpią 15 pazdziernika. Od tej daty należy liczyć minimum 1 miesiąc. A więc najwczesniejszy termin na wydanie kluczy to 15 listopad, ale jak będzie dokładnie to nikt nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.net Re: dzień otwarty 26.09.05, 11:51 Dla mnie miłą niespodzianką był położony już gres na całym tarasie ;-), z racji tego że musieli położyć tam jakieś dodatkowe uszczelnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: dzień otwarty IP: *.aster.pl 27.09.05, 12:19 co tak cicho na forum ? żadnych komentarzy po dniu otwartym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA1 Re: dzień otwarty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 19:17 Moim zdaniem blok wyglada bardzo fajnie. Mieszkanie też. Ale chyba na Boze Narodzenie nie uda nam się wprowadzic. Jak sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: dzień otwarty IP: *.aster.pl 27.09.05, 19:53 A ja mam nadzieję spędzić święta już w nowym, własnym mieszkaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.net Re: dzień otwarty 27.09.05, 22:25 Ja też mam taką nadzieje, byłem dzisiej w simurze i przy okazji zapytałem się kiedy będą wydawane mieszkania, powiedzieli że w połowie listopada, myślę że w około miesiąc można się oblecieć z remontem i jak znalazł na święta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 NUGAT III IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 20:53 Widzieliscie ceny na Nugacie? Porażajace! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gin Re: NUGAT III IP: 65.172.193.* 29.09.05, 09:13 Dlatego 5000/m z drugiej reki u nas robi sie tanio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Re: NUGAT III IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 19:32 Faktycznie! Odpowiedz Link Zgłoś
mike.net Re: NUGAT III 29.09.05, 21:59 Ciekawe czy ktoś kupi te mieszkania, punkt niby bardzo fajny, ale ceny kosmiczne. Dla porównania można kupić nowe mieszkanie w Edbudzie na Gocławiu za 3500 m2 osiedle Jantar bis, to prawie połowe taniej niż Nugat III. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gin Re: NUGAT III IP: 65.172.193.* 30.09.05, 08:39 Inwestycja Wersalu Podlaskiego przy Jastrzebowskiego rog KEN to cena 5400/m brutto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA 1 Inne inwestycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 08:03 Chyba chodziło Ci o skrzyzowanie Płaskowickiej z KEN, tam buduje Wersal. Na Skrzyzowaniu Jastrzębowskiego i KEN -buduje KStrus, tam ceny od 4800-5300/m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gin Re: Inne inwestycje IP: 65.172.193.* 04.10.05, 13:54 Przepraszam pomylilem wykonawcow Odpowiedz Link Zgłoś
routerek Re: Antena na dachu ??? 26.10.05, 21:33 Gość portalu: jack napisał(a): > Nie jestem pewien, czy będziemy mieli wybór co do operatora kablówki. > Dla SIMUR-u to ładny kąsek wyboru operatora, który z nich niechciałby 100 kilku > > nowych abonentów. jak ukonstytuuje sie wspólnota (po pierwszym akcie) bedziemy sobie mogli zaprosić i 7 kablówek do budynku. co do telekomów, tez bym proponował ze 3 z siecią kablową CU/FO w budynku, a nie jedynie miłosciwwie nam panującą ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mike.net Re: Jastrzębowskiego 30.09.05, 21:36 Wyczytałem na stronie Zarządu dróg miejsckich że na ten rok planują remont ulicy Rosoła, pomiędzy Doliną Służewiecką a Ciszewskiego. To chyba dobra wiadomość dla nas, a przy okazji okazja do powalczenia o ekrany dzękochłonne ;) www.zdm.waw.pl/? view=16051600&news=354&PHPSESSID=b23c68af402c28d7557389921240109b Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx "Anody" Rodowicza IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.10.05, 20:24 od kilku tygodni ten fragment ma nowego patrona i tak jest lepiej Odpowiedz Link Zgłoś